Türkiye'deki üniversiteler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Türkiye'de 2015 yılı itibariyle 190 üniversite vardır. Bunlardan 114'u devlet üniversitesi, 76'sı vakıf üniversitesidir.

Devlet üniversitesi, yönetim olarak herhangi bir vakıf veya özel kurumla bağlantısı bulunmayan, bütçesi devlet tarafından karşılanan üniversite tipidir. 2008 yılında alınan yeni üniversitelerin kurulması kanunuyla Türkiye'nin her ilinde en az bir devlet üniversitesi bulunmaktadır.

Üniversite Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Devlet üniversiteleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki öğrenci sayıları 2015-2016 Öğretim Yılı için yalnızca Lisans ve Önlisans düzeyinde öğrenim görenler baz alınarak hazırlanmıştır.

* Açıköğretim fakültesi ve Uzaktan Eğitim dahil edilmemiştir. ** İsmi değişen üniversiteler.

Vakıf üniversiteleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkelere göre üniversite sayısı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "YOK resmi sitesi, Devlet üniversiteleri" ((Türkçe)). http://www.yok.gov.tr/web/guest/devlet-universiteleri1. Erişim tarihi: 27 Mart 2013.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: ".C3.9Cni_ad.C4.B1" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ a b "Akademisyenolmak.com, Kuruluş Yıllarına Göre Üniversiteler sayfası" ((Türkçe)). http://www.akademisyenolmak.com/kurulus-yillarina-gore-universitelerimiz/. Erişim tarihi: 30 Haziran 2009.  Şablon:Date=Şubat 2013 Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: ".C3.9Cni_kurulu.C5.9F" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ a b "ÖSYM resmi sitesi, 2011 - 2012 Öğretim Yılı Üniversitelerin Öğrenci Sayıları sayfası" ((Türkçe)). http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60426/h/5onlisanslisansduzeyogrencisay.pdf. Erişim tarihi: 27 Mart 2013.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: ".C3.9Cni_say.C4.B1" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ http://oidb.adiyaman.edu.tr/Files/oidb/Istatistikler/Iller_Bazinda_Ogrenci_Sayilari.jpg
  5. ^ http://www.adu.edu.tr
  6. ^ http://ogrenci.aku.edu.tr/wp-content/uploads/2015-10.pdf
  7. ^ http://www.milliyet.com.tr/ahi-evran-universitesinde-19-bin-ogrenci-kirsehir-yerelhaber-479611/
  8. ^ http://www.aksaray.edu.tr/tr/haberler/asude-akademik-yil-duzenlenen-torenle-basladi_07-10-2015
  9. ^ https://www.anadolu.edu.tr/universitemiz/sayilarla-universitemiz/ogrenci-sayilari/2014-2015-ogrenci-sayilari/aralik-2014
  10. ^ http://sayilarla.ankara.edu.tr/ogrenci.html
  11. ^ http://www.atauni.edu.tr/#!sayfa=aktif-ogrenci-sayilari-
  12. ^ https://www.youtube.com/watch?v=ysF-JfQ33Rk
  13. ^ http://www.boun.edu.tr/tr_TR/Content/Genel/Sayilarla_Bogazici_Universitesi
  14. ^ http://ois.bozok.edu.tr/dosya/Uluslararasi_ogrenci_el_kitabi_tr.pdf
  15. ^ http://oidb.btu.edu.tr/index.php?sid=743
  16. ^ http://ubs.cbu.edu.tr/AIS/AcademicProgram/StudentPopulation/Home/Index
  17. ^ http://www.cumhuriyet.edu.tr/index.php?cubid=410
  18. ^ http://www.comu.edu.tr/icerik-13504.html
  19. ^ http://oidb.dpu.edu.tr/index/sayfa/1877/universitemiz-ogrenci-sayilari
  20. ^ http://www.ogrenciisleri.duzce.edu.tr/Dokumanlar/ogrenci_sayıları-15.pdf
  21. ^ https://www.youtube.com/watch?v=I1LNnl2PDEU
  22. ^ http://ogrisl.erciyes.edu.tr/ogrenci-sayilari/Ogrenci-Isleri-Daire-Baskanligi/29
  23. ^ http://www.erzurum.edu.tr/Content/Yuklemeler/DosyaGenel/Dosya8078.pdf
  24. ^ http://ogrenciisleri.ogu.edu.tr/icerik.aspx?ID=102
  25. ^ https://yeni.firat.edu.tr/tr/content/say%C4%B1larla-fugenel-bilgiler
  26. ^ http://ogr.gop.edu.tr/ogrSite/handler/dosyaGoster.ashx?islem=uniteIstatistikler&islemId=7&
  27. ^ https://www.hacettepe.edu.tr/hakkinda/geneltanitim
  28. ^ http://www.oidb.hitit.edu.tr/Dokumanlar/OgrSayilari/OgrSayilari_30_09_2015.pdf
  29. ^ http://www.iyte.edu.tr/AltSayfa.aspx?m=81
  30. ^ http://ogris.kmu.edu.tr/menu.aspx?ayrinti=105
  31. ^ "KÜ 20. öğretim yılını açtı" (Türkçe). İl Gazetesi. 10 Ekim 2013. http://www.ilgazetesi.com.tr/2013/10/10/ku-20-ogretim-yilini-acti/0193035/. Erişim tarihi: 10 Ekim 2013. 
  32. ^ http://www.kocaeli.edu.tr/hakkimizda/
  33. ^ http://www.konya.edu.tr/sayfa/universitemiz
  34. ^ http://dosya.marmara.edu.tr/oidb/kay%C4%B1t/2015-2016_Yeni_Kayit_Kilavuzu_v36.pdf
  35. ^ http://oidb.mehmetakif.edu.tr/istatistik-ogrenci-sayilari.aspx
  36. ^ http://www.mersin.edu.tr/idarib/ogrenci-isleri-daire-baskanligi/haber/okullara-gore-ogrenci-sayilari-dagilimi
  37. ^ http://oidb.nevsehir.edu.tr/tr/ogrenci-sayilari
  38. ^ https://www.youtube.com/watch?v=gs0E1GKIhBo
  39. ^ http://www.sakarya.edu.tr/tr/sayilarla_sau
  40. ^ http://www.selcuk.edu.tr/dosyalar/files/102/6-%20genel%20ögr%20sayısı(2).pdf
  41. ^ https://www.youtube.com/watch?v=pAvky9jccBY
  42. ^ https://obs.sdu.edu.tr/Public/AnalizIndex.aspx
  43. ^ https://www.youtube.com/watch?v=WLHUUl0xzMA
  44. ^ http://www.uludag.edu.tr/dosyalar/ogrenciisleri/14-15-mevcut-ogrenci-sayisi.pdf
  45. ^ https://www.youtube.com/watch?v=ltCjyY8j07U
  46. ^ http://www.beykent.edu.tr/aday#section-neden-beykent
  47. ^ "TOBB ETÜ, bu yıl Tıp Fakültesi ile Psikoloji Bölümü’ne öğrenci kabul etmeye başlıyor" ((Türkçe)). tobb.org.tr. http://haber.tobb.org.tr/ekonomikforum/2013/05/088-091%20TOBB%20ET%C3%9C.pdf. Erişim tarihi: 27 Eylül 2013. 
  48. ^ http://uskudar.edu.tr/assets/uploads/slider/1/uskudar-universitesi-ogrenci-sayisi_1428417335.jpg

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]