Türkiye'deki tabiat parkları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Türkiye Tabiat Parkları[değiştir | kaynağı değiştir]

1 Temmuz 2015 kayıtlarına göre Türkiye'de 203 adet tabiat parkı mevcuttur.[1]

Tabiat Parkı Bulunduğu İl İlanı Alanı (ha) Özellikleri
Dağılcak Tabiat Parkı Adana 2011[1] 2.6[1]
Karataş Tabiat Parkı Adana 2011[1] 29,8[1]
Belemedik Tabiat Parkı Adana 2014[1] 4.349,1[1]
Akdağ Tabiat Parkı Afyon 29.06.2000[2] 14.781[2]
26 Ağustos Tabiat Parkı Afyon 03.04.2008[3] 65[4]
Borçka-Karagöl Tabiat Parkı Artvin 14.08.2002[5] 368[5]
Çamkoru Tabiat Parkı Ankara 09.04.2008[6] 215[6]
Şahinler Tabiat Parkı Ankara 2009[7] 40[7]
Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı Antalya 21.05.1991[8] 586,5[8]
İncekum Tabiat Parkı Antalya 08.12.2006[9] 27,1[9]
Güver Kanyonu Tabiat Parkı Antalya 28.03.2007[10][11] 4.044[10][11]
Mavikent Tabiat Parkı Antalya 30.06.2009[12] 42[12]
Bafa Gölü Tabiat Parkı Aydın
Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Balıkesir
Abant Gölü Tabiat Parkı Bolu
Çorum-Çatak Tabiat Parkı Çorum
Sıklık Boğazı Tabiat Parkı Çorum
Artabel Gölleri Tabiat Parkı Gümüşhane
Yazılı Kanyon Tabiat Parkı Isparta
Gölcük Tabiat Parkı Isparta
Gelincik Dağı Tabiat Parkı Isparta
Polonezköy Tabiat Parkı İstanbul
Türkmenbaşı Tabiat Parkı İstanbul
Fatih Ormanı Tabiat Parkı İstanbul
Meryemana Tabiat Parkı İzmir
Örnekköy Tabiat Parkı İzmir
Yavşan Yaylası Tabiat Parkı Kahramanmaraş
Kapıçam Tabiat Parkı Kahramanmaraş
Ballıkayalar Tabiat Parkı Kocaeli
Beşkayalar Tabiat Parkı Kocaeli
Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı Konya
Mesir Tabiat Parkı Manisa
Ölüdeniz-Kıdrak Tabiat Parkı Muğla
Hamsilos Tabiat Parkı Sinop 2007 67.9
Ballıca Mağarası Tabiat Parkı Tokat
Uzungöl Tabiat Parkı Trabzon 1989 1.625 ha

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g "TÜRKİYE'NİN TABİAT PARKLARI (Revizyon Tarihi: 01.07.2015)". Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü. 20 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160420054905/http://www.milliparklar.gov.tr/belge/tp.pdf. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  2. ^ a b "Akdağ Tabiat Parkı". Denizli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019213922/http://denizli.ormansu.gov.tr/Denizli/AnaSayfa/korunanalanlarimiz/akdagtabiatparki.aspx?sflang=tr. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  3. ^ "26 Ağustos Tabiat Parkı". Gümüşhane Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019212549/http://gumushane.ormansu.gov.tr/Gumushane/AnaSayfa/DKMP/26agustosTabiatParki.aspx?sflang=tr. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  4. ^ "Korunan Alanlar". Afyonkarahisar İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019213854/http://www.afyonkulturturizm.gov.tr/TR,63515/korunan-alanlar.html. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  5. ^ a b "Borçka-Karagöl Tabiat Parkı". Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019213430/http://www.milliparklar.gov.tr/AnaSayfa/hafta_korunan_alan/1korunanAlan.aspx?sflang=tr. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  6. ^ a b "Çamkoru Tabiat Parkı". Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019212247/http://bolge9.ormansu.gov.tr/9bolge/AnaSayfa/ilsube/ankarasube/tabiatparklari/camkoru.aspx?sflang=tr. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  7. ^ a b "Şahinler Tabiat Parkı". Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019212414/http://bolge9.ormansu.gov.tr/9bolge/AnaSayfa/ilsube/ankarasube/tabiatparklari/sahinlertabiatparki.aspx?sflang=tr. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  8. ^ a b "Kurşunlu Tabiat Parkı". Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü. 20 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161020035240/http://bolge6.ormansu.gov.tr/6bolge/AnaSayfa/tabiatparklari/kursunluselalesitabiatparki.aspx?sflang=tr. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  9. ^ a b "İncekum Tabiat Parkı". Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019212117/http://bolge6.ormansu.gov.tr/6bolge/AnaSayfa/tabiatparklari/incekumtabiatparki.aspx?sflang=tr. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  10. ^ a b "Güver Kanyonu Tabiat Parkı - Antalya". Tarım ve Ziraat Bilgi Bankası. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019214058/http://www.tarimziraat.com/cevre_orman/tabiat_parklari/antalya/guver_kanyonu_tabiat_parki/. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  11. ^ a b "Güver Kanyonu'nda yürüyüşe davetlisiniz". Kepez Belediyesi. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019223122/http://www.kepez-bld.gov.tr/news.php?id=4006. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  12. ^ a b "Mavikent Tabiat Parkı". Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161019212114/http://bolge6.ormansu.gov.tr/6bolge/AnaSayfa/tabiatparklari/mavikenttabiatparki.aspx?sflang=tr. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016.