Rusya'daki üniversiteler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Rusya üniversiteleri listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Logosu ve sloganı Adı Bulunduğu kent Kuruluş yılı Kapanış yılı İnternet sitesi Resim
Arhangelsk Devlet Teknik Üniversitesi (ru) (en) Arhangelsk 1929 2010[1] www.agtu.ru Arkhangelsk technology university.jpg
Pomorski Devlet Üniversitesi (ru) Arhangelsk 1932 2011[2] www.pomorsu.ru Pomor.State.University.JPG
Kuzey (Arktik) Federal Üniversitesi (ru) Arhangelsk 2010 etkin www.narfu.ru C(A)FU.JPG
Kuzey Devlet Tıp Üniversitesi (ru) Arhangelsk 1931 etkin www.nsmu.ru
Astrahan Devlet Teknik Üniversitesi (ru) (en) Astrahan 1930 etkin www.astu.org
Astrahan Devlet Üniversitesi (ru) (en) Astrahan 1932 etkin www.aspu.ru Астраханский государственный университет.JPG
Altay Devlet Teknik Üniversitesi (ru) (en) Barnaul 1941 etkin www.altstu.ru
Altay Devlet Üniversitesi (ru) (en) Barnaul 1973 etkin www.asu.ru
Altay Devlet Ziraat Üniversitesi Barnaul 1942 etkin www.asau.ru
Altay Devlet Tıp Üniversitesi Barnaul 1954 etkin www.agmu.ru
Belgorod Devlet Teknoloji Üniversitesi Belgorod 1957 etkin www.bstu.ru
Belgorod Devlet Üniversitesi Belgorod 1876 etkin www.bsu.edu.ru Bsu.jpg
Belgorod Kooperatif, Ekonomi ve Hukuk Üniversitesi Belgorod 1978 etkin www.bupk.ru BUPK.jpg
Bryansk Devlet Teknik Üniversitesi Bryansk 1929 etkin www.tu-bryansk.ru Старый корпус БГТУ Брянск.JPG
Bryansk Devlet Üniversitesi Bryansk 1930 etkin www.brgu.ru
Başarman gerekiyorsa, başarabilirsin demektir Vladivostok Devlet Tıp Üniversitesi (ru) (en) Vladivostok 1958 etkin www.vgmu.ru www.vsmu.net Административный корпус ВГМУ.png
Öğrencilerimizi eğitimde başarıya, kariyere ve hayata hazırlıyoruz Vladivostok Devlet Ekonomi ve Servis Üniversitesi (ru) (en) Vladivostok 1967 etkin www.vvsu.ru
Uzakdoğu Devlet Üniversitesi (ru) Vladivostok 1920 1930[3]
Uzakdoğu Devlet Balıkçılık Teknik Üniversitesi (ru) Vladivostok 1930 etkin www.dalrybvtuz.ru
Uzakdoğu Devlet Teknik Üniversitesi (ru) (en) Vladivostok 1930 etkin www.fentu.ru FESTU Central Entrance.jpg
Uzakdoğu Federal Üniversitesi Vladivostok 1889 etkin www.dvfu.ru
Devlet Denizcilik Üniversitesi Vladivostok 1890 etkin www.msun.ru
Pasifik Devlet Ekonomi Üniversitesi Vladivostok 1964 2011[4] www.psue.ru
Kuzey Kafkasya Devlet Teknoloji Üniversitesi Vladikavkaz 1931 etkin www.skgmi-gtu.ru
Kuzey Osetya Devlet Üniversitesi Vladikavkaz 1920 etkin www.nosu.ru Vladikavkaz Universitet.jpg
Vladimir Devlet Sosyal Üniversitesi Vladimir 1919 2011[5] www.vladggu.ru Vladimir asv2019-01 img04 Nikitskaya1.jpg
Vladimir Devlet Üniversitesi Vladimir 1958 etkin www.vlsu.ru Russia Vladimir ul.Belokonskoy d.5 entrance.jpg
Volgograd Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Volgograd 1951 etkin www.vgasu.ru FESTU Central Entrance.jpg
Volgograd Devlet Teknik Üniversitesi Volgograd 1930 etkin www.vstu.ru Vysotnyy korpus.jpg
Volgograd Devlet Tıp Üniversitesi Volgograd 1935 etkin www.volgmed.ru The Volgograd State Medical University 001.JPG
Volgograd Devlet Pedagoji Üniversitesi Volgograd 1931 etkin www.vspu.ru
Volgograd Devlet Üniversitesi Volgograd 1980 etkin www.volsu.ru
Tsaritsın Ortodoks Üniversitesi Volgograd 1993 etkin www.volpu.ru
Çerepovets Devlet Üniversitesi Çerepovets 1996 etkin www.chsu.ru
Vologda Devlet Pedagoji Üniversitesi Vologda 1918 etkin www.vologda-uni.ru Vologda - Prospekt Pobedy, 35.jpg
Vologda Devlet Teknik Üniversitesi Vologda 1996 etkin www.vstu.edu.ru Vologda State Technical University 5.jpg
Voronej Devlet Pedagoji Üniversitesi Voronej 1931 etkin www.vspu.ac.ru
Voronej Devlet Üniversitesi Voronej 1918 etkin www.vsu.ru ВГУ 2006.JPG
Askeri Havacılık Mühendislik Üniversitesi Voronej 1950 etkin www.vaiu.ru
Voronej Devlet Ziraat Üniversitesi Voronej 1912 etkin www.vsau.ru ВГАУ.jpeg
Voronej Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Voronej 1930 etkin www.edu.vgasu.vrn.ru
Voronej Devlet Teknik Üniversitesi Voronej 1955 etkin www.vorstu.ru
Voronej Devlet Mühendislik Teknolojileri Üniversitesi Voronej 1930 etkin www.vsuet.ru
Ural Federal Üniversitesi Yekaterinburg 2009 etkin www.urfu.ru
Ural Devlet Teknik Üniversitesi Yekaterinburg 1920 2010[6] www.old.ustu.ru УГТУ-УПИ.jpg
Ural Devlet Üniversitesi Yekaterinburg 1920 2011[6] www.usu.ru Ural state university front 2007.jpg
Ural Devlet Ormancılık Üniversitesi Yekaterinburg 1930 etkin www.usfeu.ru
Ural Devlet Madencilik Üniversitesi Yekaterinburg 1914 etkin www.ursmu.ru
Rusya Devlet Profesyonel Pedagoji Üniversitesi Yekaterinburg 1979 etkin www.rsvpu.ru
Sosyal Üniversite Yekaterinburg 1990 etkin www.gu-ural.ru Гуманитарный университет(зимой).jpg
Ural Devlet Ekonomi Üniversitesi Yekaterinburg 1967 etkin www.usue.ru УрГЭУ.jpg
Ural Devlet Demiryolu Üniversitesi Yekaterinburg 1956 etkin www.usurt.ru УрГУПС.jpg
Ural Devlet Pedagoji Üniversitesi Yekaterinburg 1930 etkin www.uspu.ru
İvanovo Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi İvanovo 1981 etkin www.igasu.ru
İvanovo Devlet Üniversitesi İvanovo 1918 etkin www.ivanovo.ac.ru
İvanovo Devlet Kimya Teknolojileri Üniversitesi İvanovo 1918 etkin www.isuct.ru
İvanovo Devlet Enerji Üniversitesi İvanovo 1930 etkin www.ispu.ru ИГЭУ им. В.И. Ленина.JPG
Udmurt Devlet Üniversitesi İjevsk 1931 etkin www.udsu.ru
Uluslararası Doğu Avrupa Üniversitesi İjevsk 1993 etkin www.mveu.ru
İjevsk Devlet Teknik Üniversitesi İjevsk 1952 etkin www.istu.ru UdSU 30285.jpeg
Bratsk Devlet Üniversitesi Bratsk 1957 etkin www.brstu.ru
İrkutsk Devlet Tıp Üniversitesi İrkutsk 1919 etkin www.ismu.irkutsk.ru
İrkutsk Devlet Teknik Üniversitesi İrkutsk 1930 etkin www.istu.ru
İrkutsk Devlet Üniversitesi İrkutsk 1918 etkin www.isu.ru
Povoljski Devlet Teknoloji Üniversitesi Yoşkar-Ola 1932 etkin www.marstu.net
Mari Devlet Üniversitesi Yoşkar-Ola 1972 etkin www.marsu.ru The main building of Mari State University.jpg
Kazan Federal Üniversitesi Kazan 1804 etkin www.kpfu.ru Kazan State University from the 2 Korpus.jpg
Tatar Devlet Sosyal-Pedagoji Üniversitesi Kazan 1876 2011[7] www.tggpu.ru
Kazan Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Kazan 1930 etkin www.kgasu.ru
Kazan Devlet Tıp Üniversitesi Kazan 1814 etkin www.kgmu.kcn.ru
Kazan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Kazan 1974 etkin www.kazguki.ru
Kazan Devlet Enerji Üniversitesi Kazan 1968 etkin www.kgeu.ru
Kazan Devlet Teknik Üniversitesi Kazan 1932 etkin www.kai.ru
Kazan Devlet Teknoloji Üniversitesi Kazan 1897 etkin www.knitu.ru Kazan-khti-main.jpg
Rusya İslam Üniversitesi Kazan 1998 etkin www.rui.tatar.ru
Rusya Devlet Immanuel Kant Üniversitesi Kaliningrad 1947 etkin www.kantiana.ru 101-0160 IMG.JPG
Kaliningrad Devlet Teknik Üniversitesi Kaliningrad 1930 etkin www.klgtu.ru Kaliningrad 05-2017 img51 Technical University.jpg
Kaluga Devlet Üniversitesi Kaluga 1948 etkin www.kspu.kaluga.ru
Sibirya Devlet Endüstri Üniversitesi Novokuznetsk 1930 etkin www.sibsiu.ru
Kemerovo Devlet Üniversitesi Kemerovo 1974 etkin www.kemsu.ru
Kemerovo Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Kemerovo 1969 etkin www.kemguki.ru
Kuzbass Devlet Teknik Üniversitesi Kemerovo 1950 etkin www.kuzstu.ru KuzSTU.jpg
Vyatka Devlet Sosyal Üniversitesi Kirov 1914 etkin www.vggu.ru
Vyatka Devlet Üniversitesi Kirov 1963 etkin www.vyatsu.ru Вятский государственный университет.JPG
Kostroma Devlet Üniversitesi (ru) Kostroma 1949 etkin www.ksu.edu.ru Nekrasov Kostroma State University pano.jpg
Kostroma Devlet Teknoloji Üniversitesi (ru) Kostroma 1932 etkin www.kstu.edu.ru Technological-university-kostroma.jpg
Kuban Devlet Ziraat Üniversitesi (ru) Krasnodar 1922 etkin www.kubsau.ru
Kuban Devlet Tıp Üniversitesi (ru) (en) Krasnodar 1920 etkin www.ksma.ru
Kuban Devlet Teknoloji Üniversitesi (ru) (en) Krasnodar 1918 etkin www.kubstu.ru
Kuban Devlet Üniversitesi (ru) (en) Krasnodar 1920 etkin www.kubsu.ru

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kuzey (Arktik) Federal Üniversitesi'ne dönüştürüldü.
  2. ^ Kuzey (Arktik) Federal Üniversitesi bünyesine katıldı.
  3. ^ Birden fazla yeni üniversiteye bölündü.
  4. ^ Uzakdoğu Federal Üniversitesi bünyesine katıldı.
  5. ^ Vladimir Devlet Üniversitesi bünyesine katıldı.
  6. ^ a b Ural Federal Üniversitesi'ne birleştirildi.
  7. ^ Kazan Federal Üniversitesi bünyesine katıldı.