Türkiye'deki festivaller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
  • Türkiye'deki festivaller, Türkiye'de düzenlenen dans, film, tiyatro ve kültür-sanat festivallerini kapsamaktadır. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi şehirlerde uluslararası festivaller düzenlenmekte olup, düzenlenen festivallerin en çok olduğu şehir İstanbul'dur.

Aşağıda Türkiye'de düzenlenmekte olan festivaller listelenmiştir.

Etkinlik türü Etkinlik adı Etkinlik tarihleri Düzenlenen şehir
Dans festivali İstanbul Uluslararası Dans Festivali Değişken İstanbul - Green Park Pendik Hotel
Dans festivali 23 Nisan Dans Günleri Nisan Ankara
Dans festivali İstanbul Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali Değişken İstanbul
Film festivali Adana Altın Koza Film Festivali Haziran Adana
Film festivali Ankara Uluslararası Film Festivali Mart Ankara
Film festivali Antalya Altın Portakal Film Festivali Ekim Antalya
Film festivali Bursa İpekyolu Film Festivali Aralık Bursa
Film festivali Uluslararası İstanbul Film Festivali İstanbul
Müzik festivali Uluslararası İstanbul Müzik Festivali İstanbul
Müzik festivali İstanbul Caz Festivali İstanbul
Müzik festivali Rock'n Coke İstanbul
Müzik festivali Ankara Uluslararası Müzik Festivali Nisan Ankara
Müzik festivali Uluslararası Alanya Caz Günleri Eylül Alanya
Müzik festivali Neon Uluslararası Saykadelik Müzik ve Sanat Festivali Temmuz Bursa
Müzik festivali Uluslararası Nilüfer Müzik Festivali Eylül Bursa
Müzik festivali Barışarock Ağustos İstanbul
Müzik festivali H2000
Müzik festivali Bursa Rock Festivali Değişken Bursa
Müzik festivali Uluslararası Mersin Müzik Festivali Mersin
Müzik festivali İzmir Avrupa Caz Festivali İzmir
Müzik festivali Radar Live İstanbul
Müzik festivali Rumeli Hisarı Konserleri İstanbul
Müzik festivali Akbank Caz Festivali Değişken İstanbul
Müzik festivali Klasik Keyifler Uluslararası Oda Müziği Festivali Temmuz-Ağustos Kapadokya
Tiyatro festivali EÜTT Tiyatro Günleri Mayıs İstanbul
Tiyatro festivali Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali Değişken Değişken
Tiyatro festivali ODTÜ Tiyatro Şenliği Mayıs Ankara
Tiyatro festivali Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Kasım Ankara
Tiyatro festivali Boğaziçi Amatör Tiyatrolar Şenliği İstanbul
Tiyatro festivali Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali İstanbul
Tiyatro festivali Uluslararası İzmir Kukla Günleri İzmir
Kültür sanat festivali Uluslararası Bursa Festivali Haziran Bursa
Kültür sanat festivali Uluslararası Eskişehir Festivali Eskişehir
Kültür sanat festivali Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali Artvin
Kültür sanat festivali Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali Balıkesir
Kültür sanat festivali Uluslararası Foça Festivali İzmir
Kültür sanat festivali Uluslararası İstanbul Şiir Festivali İstanbul
Kültür sanat festivali İstanbul Bienali İstanbul
Kültür sanat festivali İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali İstanbul
Kültür sanat festivali İstanbul Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali İstanbul
Kültür sanat festivali Nevruz Bayramı Mart Değişken
Kültür sanat festivali Kırkpınar Temmuz Edirne
Kültür sanat festivali Ayvatlar Yörük Şenliği Mayıs Balıkesir
Kültür sanat festivali 19. Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali Mayıs İzmir

[1]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "TÜRKİYE FESTİVALLERİ". tgdturkey.com. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160315225417/http://www.tgdturkey.com/tr/festivaller. Erişim tarihi: 2013-09-30.