Buffy the Vampire Slayer bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Buffy the vampire slayer.svg

Bu madde, Amerikan televizyon dizisi Buffy the Vampire Slayer'ın bölümlerinin listesidir. İlk bölüm "Welcome to the Hellmouth", 10 Mart 1997'de yayınlandı, 19 Mayıs 2003 tarihli "Chosen"a dek yedi sezon sürmüştür. 7 sezonda toplam 144 bölüm vardır.

İlk beş sezonu The WB kanalında yayınlandı ve 2001 yılında, son iki sezon için UPN'ye transfer oldu.[1] Dizi, Türkiye'de CNBC-e üzerinden iki kez yayınlandı.[2] Sezon 8, Sezon 9 ve Sezon 10'da hikâyenin işleyişi çizgi roman şeklinde devam eder.

Buffy the Vampire Slayer sezonlarının DVD'leri iki set (The Chosen Collection ve The Complete DVD Collection) halinde piyasaya sürülmüştür.[3]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihiNielsen reytingleri (tekrarlar dahil)
Başlangıç tarihiBitiş tarihiKanalSıralamaİzlenme
(milyon)
Kanal sırası
11210 Mart 1997 (1997-03-10)2 Haziran 1997 (1997-06-02)The WB1443.7[4]6
22215 Eylül 1997 (1997-09-15)19 Mayıs 1998 (1998-05-19)1335.2[4]3
32229 Eylül 1998 (1998-09-29)13 Haziran 1999 (1999-06-13)1335.3[4]2
4225 Ekim 1999 (1999-10-05)23 Mayıs 2000 (2000-05-23)1205.1[4]3
52226 Eylül 2000 (2000-09-26)22 Mayıs 2001 (2001-05-22)1204.6[5]3
6222 Ekim 2001 (2001-10-02)21 Mayıs 2002 (2002-05-21)UPN1244.3[6]3
72224 Eylül 2002 (2002-09-24)20 Mayıs 2003 (2003-05-20)1403.9[7]4

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1 (1997)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 10 Eylül 1996 yılından[8] 22 Ocak 1997 yılına kadar çekilmiştir[9]. 12 bölümden oluşur ve Sunnydale'e gelen yeni avcının şehre, okuluna ve görevine uyum çabasını anlatır. Bu sezonda Buffy'nin çevresi yavaş yavaş arkadaşlarla dolmaya başlarken, önemli düşmanı Master'dır. Ayrıca sezon 1, Buffy'nin ilk ölümünün gerçekleştiği sezondur.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduABD izleyicisi
(milyon)
00"Yayımlanmamış pilot"Joss WhedonJoss WhedonN/A4V79N/A
11"Welcome to the Hellmouth"Charles Martin SmithJoss Whedon10 Mart 1997 (1997-03-10)4V014,8[10]
22"The Harvest"John T. KretchmerJoss Whedon10 Mart 1997 (1997-03-10)4V024.8[10]
33"Witch"Stephen CraggDana Reston17 Mart 1997 (1997-03-17)4V034,6[11]
44"Teacher's Pet"Bruce Seth GreenDavid Greenwalt24 Mart 1997 (1997-03-24)4V043,0[12]
55"Never Kill a Boy on the First Date"David SemelRob Des Hotel & Dean Batali31 Mart 1997 (1997-03-31)4V054,0[13]
66"The Pack"Bruce Seth GreenMatt Kiene & Joe Reinkemeyer7 Nisan 1997 (1997-04-07)4V063,6[14]
77"Angel"Scott BrazilDavid Greenwalt14 Nisan 1997 (1997-04-14)4V073,4[15]
88"I, Robot... You, Jane"Stephen PoseyAshley Gable & Thomas A. Swyden28 Nisan 1997 (1997-04-28)4V082,5[16]
99"The Puppet Show"Ellen S. PressmanRob Des Hotel & Dean Batali5 Mayıs 1997 (1997-05-05)4V092,6[17]
1010"Nightmares"Bruce Seth GreenHikaye: Joss Whedon
Senaryo: David Greenwalt
12 Mayıs 1997 (1997-05-12)4V103,5[18]
1111"Out of Mind, Out of Sight"Reza BadiyiHikaye: Joss Whedon
Senaryo: Ashley Gable & Thomas A. Swyden
19 Mayıs 1997 (1997-05-19)4V113.4[19]
1212"Prophecy Girl"Joss WhedonJoss Whedon2 Haziran 1997 (1997-06-02)4V124,0[20]

Sezon 2 (1997 – 1998)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 8 Temmuz 1997 yılından[21] 13 Mart 1998 yılına kadar çekilmiştir[22]. Sezon Buffy'nin dirildikten sonra tekrar hayata uyum sağlamakta zorlanmasını anlatır. Bu sezondaki önemli kötüler Angelus'a dönüşen Angel, Spike ve Drusilla'dır.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduABD izleyicisi
(milyon)
131"When She Was Bad"Joss WhedonJoss Whedon15 Eylül 1997 (1997-09-15)5V014.4[23]
142"Some Assembly Required"Bruce Seth GreenTy King22 Eylül 1997 (1997-09-22)5V024.4[23]
153"School Hard"John T. KretchmerHikaye: Joss Whedon & David Greenwalt
Senaryo: David Greenwalt
29 Eylül 1997 (1997-09-29)5V034.9[23]
164"Inca Mummy Girl"Ellen S. PressmanMatt Kiene & Joe Reinkemeyer6 Ekim 1997 (1997-10-06)5V044.7[24]
175"Reptile Boy"David GreenwaltDavid Greenwalt13 Ekim 1997 (1997-10-13)5V054.8[25]
186"Halloween"Bruce Seth GreenCarl Ellsworth27 Ekim 1997 (1997-10-27)5V065.9[26]
197"Lie to Me"Joss WhedonJoss Whedon2 Kasım 1997 (1997-11-02)5V075.0[27]
208"The Dark Age"Bruce Seth GreenDean Batali & Rob Des Hotel10 Kasım 1997 (1997-11-10)5V085.6[28]
219"What's My Line (Kısım 1)"David SolomonHoward Gordon & Marti Noxon17 Kasım 1997 (1997-11-17)5V095.0[29]
2210"What's My Line (Kısım 2)"David SemelMarti Noxon24 Kasım 1997 (1997-11-24)5V105.4[23]
2311"Ted"Bruce Seth GreenDavid Greenwalt & Joss Whedon8 Aralık 1997 (1997-12-08)5V116.1[23]
2412"Bad Eggs"David GreenwaltMarti Noxon12 Ocak 1998 (1998-01-12)5V126.5[30]
2513"Surprise"Michael LangeMarti Noxon19 Ocak 1998 (1998-01-19)5V137.6[23]
2614"Innocence"Joss WhedonJoss Whedon20 Ocak 1998 (1998-01-20)5V147.9[23]
2715"Phases"Bruce Seth GreenRob Des Hotel & Dean Batali27 Ocak 1998 (1998-01-27)5V157.3[31]
2816"Bewitched, Bothered and Bewildered"James A. ContnerMarti Noxon10 Şubat 1998 (1998-02-10)5V165.8[32]
2917"Passion"Michael GershmanTy King24 Şubat 1998 (1998-02-24)5V176.1[33]
3018"Killed by Death"Deran SarafianRob Des Hotel & Dean Batali3 Mart 1998 (1998-03-03)5V186.1[34]
3119"I Only Have Eyes for You"James Whitmore, Jr.Marti Noxon28 Nisan 1998 (1998-04-28)5V195.1[35]
3220"Go Fish"David SemelDavid Fury & Elin Hampton5 Mayıs 1998 (1998-05-05)5V205.1[36]
3321"Becoming (Kısım 1)"Joss WhedonJoss Whedon12 Mayıs 1998 (1998-05-12)5V215.3[37]
3422"Becoming (Kısım 2)"Joss WhedonJoss Whedon19 Mayıs 1998 (1998-05-19)5V226.4[38]

Sezon 3 (1998 – 1999)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 14 Temmuz 1998 yılından[39] 1 Nisan 1999 yılına kadar çekilmiştir[40]. Sezon Buffy'nin hayatını rayına oturtma çabası içerisindeyken, düşmanlarının onu bir türlü rahat bırakmadığı bölümler içerir. Buffy'nin mezuniyet yılıdır ve Sunnydale Valisi, lisenin mezuniyet balosunda safkan bir iblise dönüşmeyi planlamaktadır. Sezonun önemli kötüleri Vali Vilkins ve yardımcısı Faith'tir.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduABD izleyicisi
(milyon)
351"Anne"Joss WhedonJoss Whedon29 Eylül 1998 (1998-09-29)3ABB017.1[41]
362"Dead Man's Party"James Whitmore, Jr.Marti Noxon6 Ekim 1998 (1998-10-06)3ABB02N/A
373"Faith, Hope & Trick"James A. ContnerDavid Greenwalt13 Ekim 1998 (1998-10-13)3ABB03N/A
384"Beauty and the Beasts"James Whitmore, Jr.Marti Noxon20 Ekim 1998 (1998-10-20)3ABB04N/A
395"Homecoming"David GreenwaltDavid Greenwalt3 Kasım 1998 (1998-11-03)3ABB05N/A
406"Band Candy"Michael LangeJane Espenson10 Kasım 1998 (1998-11-10)3ABB06N/A
417"Revelations"James A. ContnerDouglas Petrie17 Kasım 1998 (1998-11-17)3ABB07N/A
428"Lover's Walk"David SemelDan Vebber24 Kasım 1998 (1998-11-24)3ABB08N/A
439"The Wish"David GreenwaltMarti Noxon8 Aralık 1998 (1998-12-08)3ABB09N/A
4410"Amends"Joss WhedonJoss Whedon15 Aralık 1998 (1998-12-15)3ABB10N/A
4511"Gingerbread"James Whitmore, Jr.Hikaye: Thania St. John & Jane Espenson
Senaryo: Jane Espenson
12 Ocak 1999 (1999-01-12)3ABB11N/A
4612"Helpless"James A. ContnerDavid Fury19 Ocak 1999 (1999-01-19)3ABB12N/A
4713"The Zeppo"James Whitmore, Jr.Dan Vebber26 Ocak 1999 (1999-01-26)3ABB13N/A
4814"Bad Girls"Michael LangeDouglas Petrie9 Şubat 1999 (1999-02-09)3ABB14N/A
4915"Consequences"Michael GershmanMarti Noxon16 Şubat 1999 (1999-02-16)3ABB15N/A
5016"Doppelgangland"Joss WhedonJoss Whedon23 Şubat 1999 (1999-02-23)3ABB16N/A
5117"Enemies"David GrossmanDouglas Petrie16 Mart 1999 (1999-03-16)3ABB17N/A
5218"Earshot"Regis KimbleJane Espenson21 Nisan 1999 (1999-04-21)3ABB18N/A
5319"Choices"James A. ContnerDavid Fury4 Mayıs 1999 (1999-05-04)3ABB19N/A
5420"The Prom"David SolomonMarti Noxon11 Mayıs 1999 (1999-05-11)3ABB20N/A
5521"Graduation Day (Kısım 1)"Joss WhedonJoss Whedon18 Mayıs 1999 (1999-05-18)3ABB21N/A
5622"Graduation Day (Kısım 2)"Joss WhedonJoss Whedon13 Temmuz 1999 (1999-07-13)3ABB22N/A

Sezon 4 (1999 – 2000)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 22 Temmuz 1999 yılından[42] 8 Nisan 2000 yılına kadar çekilmiştir[43]. Sezon Buffy'nin üniversiteye başladığı yılı anlatır. Angel'dan sonra yeni bir erkek arkadaş edinen Buffy, kendisine en yakın hissettiği insanlardan biri olarak gördüğü Riley'nin de ondan sakladığı bazı gerçekler olduğunu kavrar. Erkek arkadaşı Riley, iblis ve vampir gibi olağanüstü yaratıklarla savaşan askerî bir organizasyonun üyesidir. Buffy de bu sezonda Riley'ye avcı olduğunu açıklamak zorunda kalır.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduABD izleyicisi
(milyon)
571"The Freshman"Joss WhedonJoss Whedon5 Ekim 1999 (1999-10-05)4ABB01N/A
582"Living Conditions"David GrossmanMarti Noxon12 Ekim 1999 (1999-10-12)4ABB02N/A
593"The Harsh Light of Day"James A. ContnerJane Espenson19 Ekim 1999 (1999-10-19)4ABB03N/A
604"Fear, Itself"Tucker GatesDavid Fury26 Ekim 1999 (1999-10-26)4ABB04N/A
615"Beer Bad"David SolomonTracey Forbes2 Kasım 1999 (1999-11-02)4ABB05N/A
626"Wild at Heart"David GrossmanMarti Noxon9 Kasım 1999 (1999-11-09)4ABB06N/A
637"The Initiative"James A. ContnerDouglas Petrie16 Kasım 1999 (1999-11-16)4ABB07N/A
648"Pangs"Michael LangeJane Espenson23 Kasım 1999 (1999-11-23)4ABB08N/A
659"Something Blue"Nick MarckTracey Forbes30 Kasım 1999 (1999-11-30)4ABB09N/A
6610"Hush"Joss WhedonJoss Whedon14 Aralık 1999 (1999-12-14)4ABB10N/A
6711"Doomed"James A. ContnerMarti Noxon, David Fury & Jane Espenson18 Ocak 2000 (2000-01-18)4ABB115.4[44]
6812"A New Man"Michael GershmanJane Espenson25 Ocak 2000 (2000-01-25)4ABB12N/A
6913"The I in Team"James A. ContnerDavid Fury8 Şubat 2000 (2000-02-08)4ABB13N/A
7014"Goodbye Iowa"David SolomonMarti Noxon15 Şubat 2000 (2000-02-15)4ABB14N/A
7115"This Year's Girl"Michael GershmanDouglas Petrie22 Şubat 2000 (2000-02-22)4ABB15N/A
7216"Who Are You"Joss WhedonJoss Whedon29 Şubat 2000 (2000-02-29)4ABB16N/A
7317"Superstar"David GrossmanJane Espenson4 Nisan 2000 (2000-04-04)4ABB17N/A
7418"Where the Wild Things Are"David SolomonTracey Forbes25 Nisan 2000 (2000-04-25)4ABB18N/A
7519"New Moon Rising"James A. ContnerMarti Noxon2 Mayıs 2000 (2000-05-02)4ABB19N/A
7620"The Yoko Factor"David GrossmanDouglas Petrie9 Mayıs 2000 (2000-05-09)4ABB20N/A
7721"Primeval"James A. ContnerDavid Fury16 Mayıs 2000 (2000-05-16)4ABB21N/A
7822"Restless"Joss WhedonJoss Whedon23 Mayıs 2000 (2000-05-23)4ABB22N/A

Sezon 5 (2000 – 2001)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 23 Ağustos 2000 yılından[45] 29 Mart 2001 yılına kadar çekilmiştir[46]. Sezon Buffy'nin kardeşi Dawn'dan yoğun olarak söz eden bir sezondur. Dawn'un aslında bir anahtar olduğu ve keşişler tarafından Buffy'ye ve tüm tanıdıklarına, büyüyle kurmaca bir geçmiş yaratıldığı ortaya çıkar. Bu sezondaki önemli kötü Glory'dir ve Dawn'u ele geçirip kendi boyutuna geçmek istemektedir. Ayrıca bu sezonda Buffy annesi Joyce'u kaybederken, sezonun son bölümünde de kendisi ölür.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduABD izleyicisi
(milyon)
791"Buffy vs. Dracula"David SolomonMarti Noxon26 Eylül 2000 (2000-09-26)5ABB015.8[47]
802"Real Me"David SolomonDavid Fury3 Ekim 2000 (2000-10-03)5ABB026.2[48]
813"The Replacement"James A. ContnerJane Espenson10 Ekim 2000 (2000-10-10)5ABB035.3[49]
824"Out of My Mind"David SolomonRebecca Rand Kirshner17 Ekim 2000 (2000-10-17)5ABB045.1[50]
835"No Place Like Home"David SolomonDouglas Petrie24 Ekim 2000 (2000-10-24)5ABB056.4[51]
846"Family"Joss WhedonJoss Whedon7 Kasım 2000 (2000-11-07)5ABB066.2[52]
857"Fool for Love"Nick MarckDouglas Petrie14 Kasım 2000 (2000-11-14)5ABB075.7[53]
868"Shadow"Dan AttiasDavid Fury21 Kasım 2000 (2000-11-21)5ABB084.8[54]
879"Listening to Fear"David SolomonRebecca Rand Kirshner28 Kasım 2000 (2000-11-28)5ABB095.5[55]
8810"Into the Woods"Marti NoxonMarti Noxon19 Aralık 2000 (2000-12-19)5ABB104.9[56]
8911"Triangle"Christopher HiblerJane Espenson9 Ocak 2001 (2001-01-09)5ABB114.8[57]
9012"Checkpoint"Nick MarckDouglas Petrie & Jane Espenson23 Ocak 2001 (2001-01-23)5ABB125.0[58]
9113"Blood Ties"Michael GershmanSteven S. DeKnight6 Şubat 2001 (2001-02-06)5ABB134.9[59]
9214"Crush"Dan AttiasDavid Fury13 Şubat 2001 (2001-02-13)5ABB144.9[60]
9315"I Was Made to Love You"James A. ContnerJane Espenson20 Şubat 2001 (2001-02-20)5ABB155.1[61]
9416"The Body"Joss WhedonJoss Whedon27 Şubat 2001 (2001-02-27)5ABB166.0[62]
9517"Forever"Marti NoxonMarti Noxon17 Nisan 2001 (2001-04-17)5ABB174.3[63]
9618"Intervention"Michael GershmanJane Espenson24 Nisan 2001 (2001-04-24)5ABB184.7[64]
9719"Tough Love"David SolomonRebecca Rand Kirshner1 Mayıs 2001 (2001-05-01)5ABB194.6[65]
9820"Spiral"James A. ContnerSteven S. DeKnight8 Mayıs 2001 (2001-05-08)5ABB205.1[66]
9921"The Weight of the World"David SolomonDouglas Petrie15 Mayıs 2001 (2001-05-15)5ABB214.8[67]
10022"The Gift"Joss WhedonJoss Whedon22 Mayıs 2001 (2001-05-22)5ABB225.2[68]

Sezon 6 (2001 – 2002)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 18 Temmuz 2001 yılından[69] 27 Mart 2002 yılına kadar çekilmiştir[70]. Sezon Buffy'nin öldükten sonra arkadaşları tarafından cehenneme benzer bir boyuta gittiği düşüncesiyle diriltilmesi, sama Buffy'nin cennete gittiği için şimdi büyük bir hayal kırıklığı içerisinde olmasını anlatır. Bu sezonda Buffy, dört ay kadar ölü kaldığı için üniversiteye devam etmemektedir ve paraları bitmek üzere olduğundan kendisine ve Dawn'a iyi bakabilmek için ebeveyn rolünü üstlenmek zorunda kalır. 6. sezonda Tara ölürken, onun ölümüne dayanamayan Willow, intikam hırsıyla büyülü bir değişim geçirir ve Dark Willow olur. Sezon, Dark Willow'un hâlâ onu seven insanlar olduğuna ikna olup tekrar Willow'a dönüşmesiyle biter.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduABD izleyicisi
(milyon)
1011"Bargaining (Kısım 1)"David GrossmanMarti Noxon2 Ekim 2001 (2001-10-02)6ABB017.7[71]
1022"Bargaining (Kısım 2)"David GrossmanDavid Fury2 Ekim 2001 (2001-10-02)6ABB027.7[71]
1033"After Life"David SolomonJane Espenson9 Ekim 2001 (2001-10-09)6ABB035.6[72]
1044"Flooded"Douglas PetrieJane Espenson & Douglas Petrie16 Ekim 2001 (2001-10-16)6ABB046.0[73]
1055"Life Serial"Nick MarckDavid Fury & Jane Espenson23 Ekim 2001 (2001-10-23)6ABB055.7[74]
1066"All the Way"David SolomonSteven S. DeKnight30 Ekim 2001 (2001-10-30)6ABB065.2[75]
1077"Once More, with Feeling"Joss WhedonJoss Whedon6 Kasım 2001 (2001-11-06)6ABB075.4[76]
1088"Tabula Rasa"David GrossmanRebecca Rand Kirshner13 Kasım 2001 (2001-11-13)6ABB085.4[77]
1099"Smashed"Turi MeyerDrew Z. Greenberg20 Kasım 2001 (2001-11-20)6ABB095.4[78]
11010"Wrecked"David SolomonMarti Noxon27 Kasım 2001 (2001-11-27)6ABB105.6[79]
11111"Gone"David FuryDavid Fury8 Ocak 2002 (2002-01-08)6ABB115.2[80]
11212"Doublemeat Palace"Nick MarckJane Espenson29 Ocak 2002 (2002-01-29)6ABB125.6[81]
11313"Dead Things"James A. ContnerSteven S. DeKnight5 Şubat 2002 (2002-02-05)6ABB135.2[82]
11414"Older and Far Away"Michael GershmanDrew Z. Greenberg12 Şubat 2002 (2002-02-12)6ABB145.0[83]
11515"As You Were"Douglas PetrieDouglas Petrie26 Şubat 2002 (2002-02-26)6ABB154.7[84]
11616"Hell's Bells"David SolomonRebecca Rand Kirshner5 Mart 2002 (2002-03-05)6ABB165.6[85]
11717"Normal Again"Rick RosenthalDiego Gutierrez12 Mart 2002 (2002-03-12)6ABB175.0[86]
11818"Entropy"James A. ContnerDrew Z. Greenberg30 Nisan 2002 (2002-04-30)6ABB184.5[87]
11919"Seeing Red"Michael GershmanSteven S. DeKnight7 Mayıs 2002 (2002-05-07)6ABB194.1[88]
12020"Villains"David SolomonMarti Noxon14 Mayıs 2002 (2002-05-14)6ABB5.0[89]
12121"Two to Go"Bill L. NortonDouglas Petrie21 Mayıs 2002 (2002-05-21)6ABB215.3[90]
12222"Grave"James A. ContnerDavid Fury21 Mayıs 2002 (2002-05-21)6ABB225.3[90]

Sezon 7 (2002 – 2003)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 10 Temmuz 2002 yılından[91] 3 Nisan 2003 yılına kadar çekilmiştir[92]. Sezon Buffy'nin First Evil'le olan en büyük savaşını anlatır. Avcı olma potansiyeline sahip birçok genç kızın bir araya geldiği ilginç sezonda Sunnydale'de iyilerle kötüler arasındaki son savaştan geriye de bir krater kalır. Anya'nın ölümü de bu sezonda gerçekleşir. Sezon 7, dizinin son sezonudur.

Serideki
No.
Sezondaki
No.
BaşlıkYönetmenYazarOrijinal yayın tarihiÜrün koduABD izleyicisi
(milyon)
1231"Lessons"David SolomonJoss Whedon24 Eylül 2002 (2002-09-24)7ABB015.0[93]
1242"Beneath You"Nick MarckDoug Petrie1 Ekim 2002 (2002-10-01)7ABB025.0[94]
1253"Same Time, Same Place"James A. ContnerJane Espenson8 Ekim 2002 (2002-10-08)7ABB034.9[95]
1264"Help"Rick RosenthaRebecca Rand Kirshner15 Ekim 2002 (2002-10-15)7ABB045.0[96]
1275"Selfless"David SolomonDrew Goddard22 Ekim 2002 (2002-10-22)7ABB055.0[97]
1286"Him"Michael GershmanDrew Z. Greenberg5 Kasım 2002 (2002-11-05)7ABB064.6[98]
1297"Conversations with Dead People"Nick MarckJane Espenson & Drew Goddard12 Kasım 2002 (2002-11-12)7ABB074.8[99]
1308"Sleeper"Alan J. LeviDavid Fury & Jane Espenson19 Kasım 2002 (2002-11-19)7ABB085.0[100]
1319"Never Leave Me"David SolomonDrew Goddard26 Kasım 2002 (2002-11-26)7ABB094.8[101]
13210"Bring on the Night"David GrossmanMarti Noxon & Douglas Petrie17 Kasım 2002 (2002-11-17)7ABB104.8[102]
13311"Showtime"Michael GrossmanDavid Fury7 Ocak 2003 (2003-01-07)7ABB114.1[103]
13412"Potential"James A. ContnerRebecca Rand Kirshner21 Ocak 2003 (2003-01-21)7ABB123.6[104]
13513"The Killer in Me"David SolomonDrew Z. Greenberg4 Şubat 2003 (2003-02-04)7ABB133.5[105]
13614"First Date"David GrossmanJane Espenson11 Şubat 2003 (2003-02-11)7ABB144.2[106]
13715"Get it Done"Douglas PetrieDouglas Petrie18 Şubat 2003 (2003-02-18)7ABB153.4[107]
13816"Storyteller"Marita GrabiakJane Espenson25 Şubat 2003 (2003-02-25)7ABB163.6[108]
13917"Lies My Parents Told Me"David FuryDavid Fury & Drew Goddard25 Mart 2003 (2003-03-25)7ABB173.4[109]
14018"Dirty Girls"Michael GershmanDrew Goddard15 Nisan 2003 (2003-04-15)7ABB183.3[110]
14119"Empty Places"James A. ContnerDrew Z. Greenberg29 Nisan 2003 (2003-04-29)7ABB193.6[111]
14220"Touched"David SolomonRebecca Rand Kirshner6 Mayıs 2003 (2003-05-06)7ABB204.0[112]
14321"End of Days"Marita GrabiakDouglas Petrie & Jane Espenson13 Mayıs 2003 (2003-05-13)7ABB214.1[113]
14422"Chosen"Joss WhedonJoss Whedon20 Mayıs 2003 (2003-05-20)7ABB224.9[114]


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Buffy,' Moving to UPN, Tries to Be WB Slayer". cesnur.org. 
  2. ^ "CNBC-e'den tiryakilerine selam!". ntv.com.tr. 
  3. ^ "Buffy DVD and VHS". bbc.co.uk. 
  4. ^ a b c d "Rétrospective Buffy Contre Les Vampires" (Fransızca). Audiences USA. 30 Aralık 2010. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  5. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  6. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  7. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  8. ^ "Welcome to the Hellmouth". Buffyworld.com. 10 Eylül 1996. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Prophecy Girl". Buffyworld.com. 22 Ocak 1997. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ a b "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 10 Mart 1997. 9 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  11. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 17 Mart 1997. 9 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  12. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 24 Mart 1997. 9 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  13. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 31 Mart 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  14. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 7 Nisan 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  15. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 14 Nisan 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  16. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 28 Nisan 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  17. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 5 Mayıs 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  18. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 12 Mayıs 1997. 16 Aralık 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  19. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 12 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  20. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 2 Haziran 1997. 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  21. ^ "When She Was Bad". Buffyworld.com. 8 Temmuz 1997. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Becoming, Part Two". Buffyworld.com. 13 Mart 1998. 26 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ a b c d e f g "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  24. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 6 Ekim 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  25. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 13 Ekim 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  26. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 27 Ekim 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  27. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 3 Kasım 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  28. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 10 Kasım 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  29. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 17 Kasım 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  30. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 12 Ocak 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  31. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 26 Ocak 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  32. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 16 Şubat 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  33. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 23 Şubat 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  34. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 2 Mart 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  35. ^ Associated Press (30 Nisan 1998). "'Merlin' works ratings magic". Rocky Mountain News. s. 14D. 
  36. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 14 Mayıs 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  37. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 14 Mayıs 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  38. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 14 Mayıs 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  39. ^ "Anne". Buffyworld.com. 14 Temmuz 1998. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  40. ^ "Graduation Day Part Two". Buffyworld.com. 1 Nisan 1999. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  41. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 29 Eylül 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  42. ^ "The Freshman". Buffyworld.com. 22 Temmuz 1999. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  43. ^ "Restless". Buffyworld.com. 8 Nisan 2000. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  44. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  45. ^ "Buffy vs. Dracula". Buffyworld.com. 23 Ağustos 2000. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  46. ^ "The Gift (Episode 100)". Buffyworld.com. 29 Mart 2001. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  47. ^ "26 Eylül 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  48. ^ "3 Ekim 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  49. ^ "10 Ekim 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  50. ^ "17 Ekim 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  51. ^ "24 Ekim 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  52. ^ "7 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  53. ^ "14 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  54. ^ "21 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  55. ^ "28 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  56. ^ "19 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  57. ^ "9 Ocak 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  58. ^ "23 Ocak 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  59. ^ "6 Şubat 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  60. ^ "13 Şubat 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  61. ^ "20 Şubat 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  62. ^ "27 Şubat 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  63. ^ "17 Nisan 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  64. ^ "24 Nisan 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  65. ^ "1 Mayıs 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  66. ^ "8 Mayıs 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  67. ^ "15 Mayıs 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  68. ^ "22 Mayıs 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  69. ^ "Bargaining - Part 1". Buffyworld.com. 18 Temmuz 2001. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  70. ^ "Grave". Buffyworld.com. 27 Mart 2002. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  71. ^ a b Kurtz, Frank (11 Ekim 2001). "Top Ten Genre Broadcast TV Ratings (Eki. 1-7)". Mania.com. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  72. ^ "9 Ekim 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  73. ^ "16 Ekim 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  74. ^ "23 Ekim 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  75. ^ "30 Ekim 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  76. ^ "6 Kasım 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  77. ^ "13 Kasım 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  78. ^ "20 Kasım 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  79. ^ "27 Kasım 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  80. ^ "8 Ocak 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  81. ^ "29 Ocak 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  82. ^ "5 Şubat 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  83. ^ "12 Şubat 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  84. ^ "26 Şubat 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  85. ^ "5 Mart 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  86. ^ "12 Mart 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  87. ^ "30 Nisan 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  88. ^ "7 Mayıs 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  89. ^ "14 Mayıs 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  90. ^ a b "21 Mayıs 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  91. ^ "Lessons". Buffyworld.com. 10 Temmuz 2002. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  92. ^ "Chosen". Buffyworld.com. 3 Nisan 2003. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  93. ^ "24 Eylül 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  94. ^ "1 Ekim 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  95. ^ "8 Ekim 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  96. ^ "15 Ekim 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  97. ^ "22 Ekim 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  98. ^ "5 Kasım 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  99. ^ "12 Kasım 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  100. ^ "19 Kasım 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  101. ^ "26 Kasım 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  102. ^ "17 Aralık 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  103. ^ "7 Ocak 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  104. ^ "21 Ocak 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  105. ^ "4 Şubat 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  106. ^ "11 Şubat 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  107. ^ "18 Şubat 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  108. ^ "25 Şubat 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  109. ^ "25 Mart 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  110. ^ "15 Nisan 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  111. ^ "29 Nisan 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  112. ^ "6 Mayıs 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  113. ^ "13 Mayıs 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  114. ^ "20 Mayıs 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]