Buffy the Vampire Slayer bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Buffy the vampire slayer.svg

Bu madde, Amerikan televizyon dizisi Buffy the Vampire Slayer'ın bölümlerinin listesidir. İlk bölüm "Welcome to the Hellmouth", 10 Mart 1997'de yayınlandı, 19 Mayıs 2003 tarihli "Chosen"a dek yedi sezon sürmüştür. 7 sezonda toplam 144 bölüm vardır.

İlk beş sezonu The WB kanalında yayınlandı ve 2001 yılında, son iki sezon için UPN'ye transfer oldu.[1] Dizi, Türkiye'de CNBC-e üzerinden iki kez yayınlandı.[2] Sezon 8, Sezon 9 ve Sezon 10'da hikâyenin işleyişi çizgi roman şeklinde devam eder.

Buffy the Vampire Slayer sezonlarının DVD'leri iki set (The Chosen Collection ve The Complete DVD Collection) halinde piyasaya sürülmüştür.[3]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

SezonBölüm
sayısı
Orijinal yayın tarihiNielsen reytingleri (tekrarlar dahil)
Başlangıç tarihiBitiş tarihiKanalSıralamaİzlenme
(milyon)
Kanal sırası
11210 Mart 1997 (1997-03-10)2 Haziran 1997 (1997-06-02)The WB1443.7[4]6
22215 Eylül 1997 (1997-09-15)19 Mayıs 1998 (1998-05-19)1335.2[4]3
32229 Eylül 1998 (1998-09-29)13 Haziran 1999 (1999-06-13)1335.3[4]2
4225 Ekim 1999 (1999-10-05)23 Mayıs 2000 (2000-05-23)1205.1[4]3
52226 Eylül 2000 (2000-09-26)22 Mayıs 2001 (2001-05-22)1204.6[5]3
6222 Ekim 2001 (2001-10-02)21 Mayıs 2002 (2002-05-21)UPN1244.3[6]3
72224 Eylül 2002 (2002-09-24)20 Mayıs 2003 (2003-05-20)1403.9[7]4

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1 (1997)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 10 Eylül 1996 yılından[8] 22 Ocak 1997 yılına kadar çekilmiştir[9]. 12 bölümden oluşur ve Sunnydale'e gelen yeni avcının şehre, okuluna ve görevine uyum çabasını anlatır. Bu sezonda Buffy'nin çevresi yavaş yavaş arkadaşlarla dolmaya başlarken, önemli düşmanı Master'dır. Ayrıca sezon 1, Buffy'nin ilk ölümünün gerçekleştiği sezondur.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
00"Yayımlanmamış pilot"Joss WhedonJoss WhedonN/A4V79N/A
Buffy Summers, Sunnydale'e gelir ve gelir gelmez vampir avına çıkmak zorunda kalır. Burada Cordelia, Willow, ve Xander ile tanışır. Ve Willow'u Efendi için çalışan bir grup vampirden kurtarır.
11"Welcome to the Hellmouth"Charles Martin SmithJoss Whedon10 Mart 1997 (1997-03-10)4V014,8[10]
Buffy Summers, eski okulunun spor salonunu vampirlerle uğraşırken yakmak zorunda kalınca okuldan atılmıştır. Artık annesiyle birikte Sunnydale'e gelirler ve gelir gelmez okulun kütüphanecisi Rupert Giles ile tanışır. Buffy, kısa zaman sonra bu kütüphanecinin bir gözetmen olduğunu ve kendisinin de avcılık görevlerini Sunnydale'de bulunan Cehennem Ağzı'nda yerine getirmesi gerektiğini öğrenir. Okula ilk geldiği gün okulun popüler kızı Cordelia Chase ona okulu gezdirir ama Buffy, Cordelia'nın hareketlerini beğenmediği için ondan uzak durmayı tercih eder. Genellikle hep birlikte dolaşan Willow Rosenberg, Xander Harris ve Jesse'nin yanında bulur kendisini Buffy. Giles, Buffy'e sorumluluklarının ne kadar ağır olduğundan bahsederken Xander, ikiliyi duyar. Buffy, bölgede Efendi adında antik bir vampir olduğunu öğrenince onu durdurmaya çalışır. Yeni arkadaşları Willow ve Xander da ona yardım ederler. Jesse ise bu süreçte Efendi'nin vampirleri tarafından kaçırılır. Buffy, aynı zamanda Angel isminde birisi tarafından sürekli gelen tehlikeye karşı uyarılmaktadır. Bölümün sonunda Buffy bir mezarlıkta, Luke isminde bir vampir tarafından saldırıya uğrar.
22"The Harvest"John T. KretchmerJoss Whedon10 Mart 1997 (1997-03-10)4V024.8[10]
Buffy, Luke'un elinden kurtulur. Dışarıya çıktığında iki vampirin Xander'ı götürmekte olduğunu görür ve onu kurtarır. Willow ile Xander, Buffy'e, Jesse'nin kaçırıldığını söylerler. Ertesi gün okulda toplanan grup, Jesse'i kurtarmak için ne yapabileceklerini düşünür. Willow, internette araştırma yapmaya başlarken Buffy de Jesse'i kurtarmak için okuldan kaçmaya çalışır ama müdür tarafından yakalanınca avcılık güçlerini kullanmak zorunda kalmıştır. Xander da Buffy'e katılır ve ikili birlikte Jesse'nin peşine düşerler. Ama Jesse'i bulduklarında, onun bir vampire dönüştüğünü görürler. Oradan kaçmayı başarınca kütüphaneye geri dönerler. Ayrıca, Efendi'nin Cehennem Ağzı'ndan kaçmaya çalıştığını da öğrenirler. Her yüzyılda bir defa gerçekleşen bir olay sayesinde Efendi, kölelerinden birisini güç kaynağı olarak kullanır ve yeterince güç topladığında yüzeye çıkabilecek hâle gelir. O gece Efendi'nin kölelerinin toplu bir katliama ihtiyaçları olduğunu düşünen grubun aklına hemen yerel bir bar olan Bronze gelir. Buffy, annesiyle yaptığı bir tartışma sonucu evden çıkma yasağı alır ama pencereden kaçarak Bronze'a gider. Grup ile buluştuktan sonra hep birlikte Bronze'a girmeyi başarıp vampirlerin planlarını engellerler.
33"Witch"Stephen CraggDana Reston17 Mart 1997 (1997-03-17)4V034,6[11]
Buffy, Sunnydale Lisesi'nin ponpon kızlarına katılmak ister, ama seçmeler, kızlardan biri kendi kendine bütünüyle yanınca ertelenir. Buffy de bunun sıra dışı bir olay olduğunu düşünür ama ilk başta diğer Scooby Çetesi üyeleri ona katılmaz. Buffy, Amy'nin bir cadı olduğundan ve bu kazaya neden olduğundan şüphelenir. Daha sonra Buffy, Amy'nin annesi gibi çok iyi bir ponpon kız olmak istediğini ve sürekli çalıştığını öğrendiğinde annesinin ona baskı yaptığını düşünür. Seçmelerde yanan kızın diskalifiye olmasından sonra Buffy, takıma seçilir. Ama Buffy kendisini birden iyi hissetmemeye başlayınca Giles, takımda olmak isteyen birisinin kendi önündekileri bu şekilde elediğini düşünür. Ekip de artık Amy'nin cadı olduğundan ve bir şeyler çevirdiğinden şüphelenmeye başlar. Giles, Amy'nin annesi ile konuşmak için evine gider. Ama öğrenir ki Amy'nin annesi de bir cadıdır ve tekrar genç olmak için kızıyla bedenlerini değiştirmiştir. Giles büyüyü tersine çevirmeye çalışırken, Amy'nin annesi uyanır ve Amy'i bir daha hiç sorun çıkaramayacağı bir yere hapsedeceğini söyleyerek büyü yapmaya kalkışır. Ama büyü kendisine tepince ortadan kaybolur. Bölümün sonunda annesinin gençlik yıllarında aldığı ponpon kızlar kupasının içerisinde hapsolduğu ortaya çıkar.
44"Teacher's Pet"Bruce Seth GreenDavid Greenwalt24 Mart 1997 (1997-03-24)4V043,0[12]
Eski öğretmenin kaybolmasından sonra laboratuvar dersine yeni gelen Bayan French'e okuldaki bütün erkekler, Xander da dâhil olmak üzere sevecen bir şekilde bakmaktadır. Xander'ın hisleri ise git gide artmıştır. Buffy, Angel tarafından tekrar uyarılır ve onunla kısa süren bir konuşma yapar. Ertesi gece devriyeye çıktığında Buffy, bir vampirin Bayan French'ten kaçtığına şahit olur. Giles'a bundan bahsettiğinde ise Bayan French'in aslında insan olmadığını öğrenirler. Bayan French, Xander'ı kendi evine çağırır. Hislerine yenik düşen Xander ise hemen onun evine gider. Willow ve Buffy, Bayan French'in erkekleri etkileyen bir hormon salgılayan bir çeşit dev böcek olduğunu ve Xander'ın da kayıp olduğunu öğrenince aramaya koyulurlar. En sonunda Xander'ı kurtarıp Bayan French'i yenerler.
55"Never Kill a Boy on the First Date"David SemelRob Des Hotel & Dean Batali31 Mart 1997 (1997-03-31)4V054,0[13]
Buffy, kütüphanede Giles'ın yeni bir vampirin yükselişiyle ilgili verdiği bilgileri sıkıla sıkıla dinlerken Emily Dickensen'ın bir kitabını almaya gelen Owen'a âşık olur. Daha sonra ise onunla yemekhanede karşılaşınca akşam Bronze'da bir randevu ayarlarlar. Giles, bu tehlikeli mezhebin üyelerinden birisinin uyanacağı tarihi de aynı akşam olarak hesaplamıştır. Buffy ise bunu durdurmak için Giles ile birlikte mezarlığa gider ve orada bekler. Ama hiç kimse çıkmayınca Buffy, Bronze'a Owen ile dans etmeye gider. Ama oraya vardığında geç kaldığını görür; çünkü Owen, Cordelia ile dans etmektedir. Ertesi gün okulda tekrar konuşup yeni bir randevu ayarlarlar. Ama Giles, hesaplamalarının yanlış olduğunu ve vampirin aslında o gece yükseleceğini söyler. Buffy de bu defa Owen ile olan randevusuna gider ama Giles vampiri durdurmak için tek başına hareket eder. Angel, Willow ve Xander; Buffy'i bu durumla ilgili uyarmak için Bronze'a gelip onu uyarırlar. Yanına Owen'ı da almak zorunda kalan Buffy, diğerlerini de alarak Giles'ın yardımına koşarlar ve hep birlikte düşmanlarını durdururlar. Owen, ertesi gün okulda Buffy'nin yanına gelip tekrar böyle günler yaşamak istediğini söyler ama Buffy, ondan ayrılır.
66"The Pack"Bruce Seth GreenMatt Kiene & Joe Reinkemeyer7 Nisan 1997 (1997-04-07)4V063,6[14]
Sunnydale Lisesi öğrenciler bir hayvanat bahçesi gezisine çıkarlar. Gezide, Xander gizlice karantinaya alınmış bir sırtlan kafesine sokulur ve hem o hem de diğer dört çocuk bir şeylerden etkilenirler. Aniden hepsi sırtlan gibi davranmaya başlarlar. Bir süre sonra sırtlana dönüşen öğrencilerden birkaçı okul müdürünü yer. Bu arada Xander, Willow'a birden kötü davranmaya başlar ve hareketleri değişir. Artık Buffy ve Willow ile değil de diğer sırtlan gibi davranan çocuklarla birlikte olmaya karar verir. Buffy bu durum hakkında kafa yorarken Xander'ı kilitleme planı yapar. Xander ile yalnız başına konuşmaya gider. Xander'ı zayıf bir anında yakalayıp bayıltır ve kütüphaneye getirip onu kilitler. Willow, Xander'ın başında beklerken Buffy de diğer çocukların peşine düşer. Giles ise bütün çocukları bu lanetten kurtaracak bir şeyler araştırmaktadır. En sonunda Giles, bir yol bulur ve bütün çocukları hayvanat bahçesinde laneti aldıkları ilk yere geri götürürler ve orada her şeyi normale çevirirler.
77"Angel"Scott BrazilDavid Greenwalt14 Nisan 1997 (1997-04-14)4V073,4[15]
Buffy, Willow ve Xander ile birlikte Bronze'dadır ve erken ayrılmaya karar verir. Dışarı çıktığında ise şövalye zırhı giymiş üç vampir tarafından saldırıya uğrar. Ama o sırada Angel ortaya çıkar ve ikisi birlikte onlardan kaçmayı başarır. Buffy, Angel'ı evine davet eder ve ikisi birlikte içeri koşarak girerler. Angel, geceyi Buffy'nin odasında geçirir. Ertesi gün okulda Buffy, vampirleri Giles'a anlatır. O gece Buffy ile Angel ilk kez öpüşürler. Öpüşmenin ardından Buffy, onun aslında Angelus ismindeki bir vampir olduğunu öğrenir. Angel'ın eski sevgilisi Darla, Joyce'a saldırır ama herkes Angel'ın saldırdığını düşünür. Daha sonra Willow ile birlikte Angel'ı evinden uzak tutmak için davetini geri alacak bir büyü yaparlar. Ama Giles, hastanede Joyce'u ziyaret etmeye gittiğinde Darla'nın o gece eve geldiğini öğrenir. Scooby Çetesi, Darla ve diğer vampirlere saldırırlar. Buffy ile Darla dövüşürlerken Angel gelip Darla'ya kazık saplar ve onu öldürür. Bölümün sonunda Buffy, Angel'ı affetmiş ve onunla tekrar öpüşmüştür.
88"I, Robot... You, Jane"Stephen PoseyAshley Gable & Thomas A. Swyden28 Nisan 1997 (1997-04-28)4V082,5[16]
Sunnydale Lisesi'ne yeni gelen bir sistemle birlikte kütüphanedeki bütün kitaplar dijital ortama taratılmakta ve arşivlenmektedir. Willow da bu işte bilgisayar öğretmenine yardımcı olmaktadır. Kütüphane arşivlerinden çıkan canavar görünüşlü bir kitabı yanlışlıkla Willow bilgisayara taratır, ama aslında bu kitabın içine yüzyıllar önce Moloch adında bir iblis hapsedilmiştir ve bu tarama sonucunda iblis sanal âleme geçmiştir. İblis, sanal âlem yoluyla kendisine Malcolm adında bir kişilik oluşturup Willow ile yazışmaya başlar. Daha sonra Willow, Malcolm'ın gerçekten kendisinden hoşlandığını düşünerek onu saplantı hâline getirir. Buffy ise bir terslik olduğunu anladığında olanları Giles'a anlatır. Giles ise sonunda canavar kitabı gördüğünde olayı çözer. Daha sonra grup, canavarların varlığından zaten haberi olan Bayan Calender yani bilgisayar öğretmeninden yardım isterler. Jenny Calender, bilgisayarın başına geçerek Moloch'u sanal âlemden silmeyi başarır ve Moloch'un etkisi altına aldığı çocuklarla birlikte Willow da kurtulur.
99"The Puppet Show"Ellen S. PressmanRob Des Hotel & Dean Batali5 Mayıs 1997 (1997-05-05)4V092,6[17]
Her sene yapılan okulun yetenek şovu hazırlıkları gelmiştir. Buffy ve arkadaşları bu hazırlıkları gülünç buldukları için ceza olarak gösteriye katılmak zorunda kalmışlardır. Kendilerine bir şov bulmaya çalışırlarken Morgan adında bir çocuğun kukla gösterisine şahit olurlar ve bu çocuğun gerçekten iyi olduğunu düşünürler. Buffy, bu kukladan sürekli şüphelenirken geri kalan Scooby Çetesi ona pek de kulak asmamaktadır. Ama Buffy kuklayı Morgan'dan uzaklaştırmayı başarır ve herkes nihayet onun bir kukla olmadığını öğrenir. Ama Buffy onun bir iblis olduğunu düşünürken aslında bir iblis avcısı olduğu ortaya çıkar. Bu iblis avcısı bir iblisin peşine düşmüştür ama bir lanet dolayısıyla bir canlı kuklaya dönüşmüştür. Çete ise bu defa gerçek iblisi ararlarken Giles az daha kurban olmak üzeredir. Şov başlamadan önce perde arkasında Buffy ve arkadaşları iblis ile dövüşmeye başlarlar ve perde açılınca seyirciler buna şahit olur ama herkes bunu bir gösteri zanneder ve alkışlar.
1010"Nightmares"Bruce Seth GreenHikaye: Joss Whedon
Senaryo: David Greenwalt
12 Mayıs 1997 (1997-05-12)4V103,5[18]
Bir hafta önce maç sonrası komaya girmiş küçük bir çocuk olan Billy, komadayken sürekli kâbus görmektedir ama Cehennem Ağzı'nın da etkisiyle kâbuslar âleminden bir şekilde bu tarafa gelmeyi başarmıştır. Yalnız, oradan getirdiği tek şey kendisi değildir. Herkes teker teker kâbuslarıyla yüzleşmeye başlar. Xander, bir palyaço tarafından kovalanırken, Willow sahne korkusu ile yüzleşir. Buffy ise Efendi ile karşı karşıya gelir ama bir vampire dönüşür. Bütün şehirde kargaşa yaşanmaya başlar. Giles ise Billy'yi komadan uyandırmanın yollarını aramaktadır. Mezarlığa giderek Buffy'i bulur ama onun vampire dönüştüğünü görür. Yine de her şeyi düzeltebileceğini ona anlatarak yardım etmesi için onu ikna eder. Ekip birlikte hastaneye Billy'nin odasına gider ve onu komadan uyandırmayı başarırlar, böylelikle her şey eski hâline döner ve Buffy de tekrar insan olur.
1111"Out of Mind, Out of Sight"Reza BadiyiHikaye: Joss Whedon
Senaryo: Ashley Gable & Thomas A. Swyden
19 Mayıs 1997 (1997-05-19)4V113.4[19]
Marcie, Cordelia da dâhil herkes tarafından aşağılanan bir öğrencidir. Cehennem Ağzı'nın özel güçleri sayesinde okulda hiç kimse tarafından bir türlü farkına varılmadığı için bir süre sonra görünmez olmuştur ve hâlâ kimse onu hatırlamamaktadır. Marcie, artık Cordelia'dan intikam almak istemektedir. Onun etrafındaki herkese zarar vermeye çalışmaktadır. Bunu fark eden Scooby Çetesi ise bu hayaleti durdurmaya çalışırlar. Angel ise Giles'ın yanına gelerek onunla kısa bir görüşme yapar ama okula geldiğinden Buffy'e haber vermez. Cordelia ise ters bir şeylerin döndüğünün farkına varır ve yardım için Buffy'e koşar. Buffy de onu yem olarak kullanıp Marcie'yi yakalayacakları bir plan kurar. Ama tam onu yakaladıklarında birden FBI ajanları ortaya çıkar ve kızı götürürler. Buffy onlara kızı tedavi edip edemeyeceklerini sorar ama istediği cevabı alamaz.
1212"Prophecy Girl"Joss WhedonJoss Whedon2 Haziran 1997 (1997-06-02)4V124,0[20]
Buffy, Efendi'nin ellerinde öleceğine dair bir kehaneti öğrenir ve Sunnydale'i terk etmeye karar verir. Fakat Willow okulda ölü insan bedenleri bulunca kalmakta karar kılar. Ama Buffy etkisiz hâle getirilir ve Efendi'nin barınağında, su dolu bir havuza atılır. Onun ölümüyle Cehennem Ağzı açılır ve Efendi tekrar özgür kalır. Ama Angel ve Xander zamanında yetişirler ve Xander onu diriltir. Daha da güçlenerek dönen Buffy, Efendi'yi Sunnydale Lisesi'nin çatısına kapatır. Buffy, istemeden Giles'in Angel'a söylediği kehaneti duyar. Eğer Buffy, Efendi ile kavgaya tutuşursa ölecektir. Buna rağmen Efedi ve Kutsanmış Olan'ın peşinden gider. İkisi Buffy'yi öldürür, ama Xander'ın verdiği hayat öpücüğü ve Angel'ın gücü onu tekrar hayata döndürür. Buffy de Efendi'yi yener ve onu Cehennem Ağzı'na gönderir. Bu bölümde Cehennem Ağzı'nın kütüphanenin altında olduğunu öğrenen Buffy, Xander'ın çıkma teklifini de reddeder.

Sezon 2 (1997 - 1998)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 8 Temmuz 1997 yılından[21] 13 Mart 1998 yılına kadar çekilmiştir[22]. Sezon Buffy'nin dirildikten sonra tekrar hayata uyum sağlamakta zorlanmasını anlatır. Bu sezondaki önemli kötüler Angelus'a dönüşen Angel, Spike ve Drusilla'dır.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
131"When She Was Bad"Joss WhedonJoss Whedon15 Eylül 1997 (1997-09-15)5V014.4[23]
Buffy babasının yanından, Sunnydale'e geri döner ve Absalom adlı bir iblisin Efendi'yi diriltme çabasında olduğunu öğrenir. Scooby Gang üyelerinin de kaçırılmasıyla Buffy, Efendi'yi bir kez daha, sonsuza dek yok etmeye karar verir.
142"Some Assembly Required"Bruce Seth GreenTy King22 Eylül 1997 (1997-09-22)5V024.4[23]
Trafik kazalarında ölen kızların cesetleri, mezarlarından çalınmaya başlar. Chris ve Eric adlarında iki SL öğrencisinin, Chris'in zombiye dönüşmüş ağabeyi için bir kız arkadaş yaratmak için böyle bir plan kurduklarını keşfeden Scooby Gang, zamanında duruma el koyar ve bu acayip plana bir son verir.
153"School Hard"John T. KretchmerHikaye: Joss Whedon & David Greenwalt
Senaryo: David Greenwalt
29 Eylül 1997 (1997-09-29)5V034.9[23]
St. Vigeous Gecesi'nde birden bütün vampirlerin güçleri doruğa çıkar. Bu gecenin iki de konuğu vardır; Spike ve Drusilla Sunnydale'e gelir.
164"Inca Mummy Girl"Ellen S. PressmanMatt Kiene & Joe Reinkemeyer6 Ekim 1997 (1997-10-06)5V044.7[24]
Bir İnka mumyası olan Ampata, hayata geri döner ve Xander'la birbirlerine aşık olurlar. Xander, Willow'u kurtarır, Ampata da toza dönüşür.
175"Reptile Boy"David GreenwaltDavid Greenwalt13 Ekim 1997 (1997-10-13)5V054.8[25]
Buffy, Giles'a Cordelia'yla birlikte bir partiye gittiği yalanını söyler. Bir grup kolejli öğrenci, onları, taptıkları Machilda adlı iblise kurban etmeye kalkar. Buffy bağlı olduğu iplerden kurtulur ve iblisi öldürür.
186"Halloween"Bruce Seth GreenCarl Ellsworth27 Ekim 1997 (1997-10-27)5V065.9[26]
Giles'ın eski arkadaşı Ethan Rayne herkesi Cadılar Bayramı'nda giydiği kostümün kişiliğine büründüren bir büyü yapar. Willow bir hayalete, Xander bir askere, Buffy de 17. yüzyıl asillerinden bir kadına dönüşür. Giles büyüyü bozar.
197"Lie to Me"Joss WhedonJoss Whedon2 Kasım 1997 (1997-11-02)5V075.0[27]
Buffy, Angel'ın Drusilla'yla konuştuklarına kulak misafiri olur. Ertesi gün, Buffy'nin eski okulundan arkadaşı Billy "Ford" Fordham Sunnydale'e gelir ve Spike'la bir anlaşma yapar. Billy, Buffy'yi Spike'a getirecek, Spike da Billy'yi vampir yapacaktır. Billy, Buffy'yi Spike'ın yanına getirdikten kısa bir süre sonra, yine Buffy tarafından kalbine kazık saplanarak öldürülür.
208"The Dark Age"Bruce Seth GreenDean Batali & Rob Des Hotel10 Kasım 1997 (1997-11-10)5V085.6[28]
Giles'ın eski bir çocukluk arkadaşı ortaya çıkar. Tek amacı ise ölümdür. Bu arkadaş, Giles'ın asî gençlik yıllarından kalma, onu ve Ethan Rayne'ı öldürmeyi plânlayan bir iblistir. Eyghon adlı bu iblis, Bayan Calendar'a sahip olur, ve Angel tarafından yenilir.
219"What's My Line (Kısım 1)"David SolomonHoward Gordon & Marti Noxon17 Kasım 1997 (1997-11-17)5V095.0[29]
Spike, geçmiş avcılardan birini büyü yoluyla çağırır. Buffy ise birden kendini Angel'ı kovalayan bir kızı kovmaya çalışırken bulur. Bu kız, kendini "Vampir Avcısı Kendra" olarak tanıştırır.
2210"What's My Line (Kısım 2)"David SemelMarti Noxon24 Kasım 1997 (1997-11-24)5V105.4[23]
Buffy ve Kendra, Angel'ı kurtarmak ve Spike & Drusilla'ya karşı savaşmak için birlikte çalışırlar. Drusilla, avcılarla olan savaşlarında büyük yara alan Spike'ı yanan binadan kurtarır.
2311"Ted"Bruce Seth GreenDavid Greenwalt & Joss Whedon8 Aralık 1997 (1997-12-08)5V116.1[23]
Buffy, Willow ve Xander, Joyce'u Ted adlı bir adamla öpüşürken görürler. Sonra, Ted anîden insan öldürme arzusuna sahip bir robota dönüşür. Daha önce dört kadınla evlenip hepsini öldüren bu robot, Joyce'u kaçırır. Ama Buffy çok geçmeden Ted'i yener.
2412"Bad Eggs"David GreenwaltMarti Noxon12 Ocak 1998 (1998-01-12)5V126.5[30]
Sunnydale Lisesi öğrencileri, proje olarak bir yumurtaya ebeveynlik yapacaktır. Herkes yumurtasını alıp gece uyuduğunda, yumurtalardan çıkan vantuzlar öğrencilerin beyinlerini yıkar. Buffy, okuldan eve dönerken yumurtasını kırmıştır, Xander da çok acıkıp yumurtasını kaynatmıştır. Beyni yıkanan öğrenciler ise, yumurtaların sahibi Bezoar iblisini, okulun altında yattığı yerden çıkarmak üzere yola çıkarlar. Buffy ve Xander iblisi öldürürler.
2513"Surprise"Michael LangeMarti Noxon19 Ocak 1998 (1998-01-19)5V137.6[23]
Scooby'ler, Buffy'nin 17. doğum günü için sürpriz bir parti yapmaya karar verirler. O gün, aynı zamanda Drusilla'nın da doğum günüdür ve Spike, Yargıç adlı iblisi Dru'ya kurban olarak hediye etmeyi planlamaktadır. Buffy ve Angel ise artık eksiksiz bir ilişkileri olduğuna karar verirler.
2614"Innocence"Joss WhedonJoss Whedon20 Ocak 1998 (1998-01-20)5V147.9[23]
Angel şiddetli ve sancılı bir değişim geçirir. Geçen gece Buffy'nin ona yaşattığı "Gerçek mutluluğun bir dakikası", ruhunu kaybedip Angelus'a dönüşmesine neden olur. Buffy Yargıç'ı Xander'ın ona verdiği roket atarla havaya uçurur.
2715"Phases"Bruce Seth GreenRob Des Hotel & Dean Batali27 Ocak 1998 (1998-01-27)5V157.3[31]
Sunnydale'de bir kurtadam vardır. Buffy kurtadamı yakalamaya çalışır ama o kaçar. Bu kurtadam, uyumak için ormana gider, ve ertesi sabah "Oz" olarak uyanır. Willow ve Oz sonunda öpüşürler.
2816"Bewitched, Bothered and Bewildered"James A. ContnerMarti Noxon10 Şubat 1998 (1998-02-10)5V165.8[32]
Cordelia, arkadaşları onunla alay etmeye başlayınca, Xander'dan ayrılmaya karar verir. Xander da bir aşk büyüsüyle misillemede bulunur. Cordelia nihayet arkadaşlarıyla karşılaşır, ve önlerinden Xander'la beraber yürüyüp gider.
2917"Passion"Michael GershmanTy King24 Şubat 1998 (1998-02-24)5V176.1[33]
Angel, Buffy'ye işkence yapmaya devam eder; Jenny ve Giles ise bilgisayardan buldukları, vampirlerin ruhunu yenilemeye yarayan bir büyüyü tercüme etmeye çalışmaktadırlar. Ama Angel, bilgisayarlarını parçalar.
3018"Killed by Death"Deran SarafianRob Des Hotel & Dean Batali3 Mart 1998 (1998-03-03)5V186.1[34]
Buffy, kuzeni grip yüzünden hastanede yattığı sırada, ateşli hastalık geçiren çocukları öldüren Der Kindestod adlı bir iblisle yüzleşir. Bu iblis, Buffy'nin kuzeni Cecile'i öldürür ve Buffy'nin hastane fobisi olmasını sağlar. Küçük Buffy, sadece hasta çocuklarca görülebilen bu iblisin kuzenini çığlıklar attırarak öldürmesini izlemek zorunda kalmıştır.
3119"I Only Have Eyes for You"James Whitmore, Jr.Marti Noxon28 Nisan 1998 (1998-04-28)5V195.1[35]
1955 yılında, aşık olduğu öğretmeni ve kendini öldüren bir SL öğrencisinin azap içindeki hayaleti, her yıl, öldükleri günde iki öğrencinin bedenine girerek aynı sahneyi tekrar tekrar yaşar. Angelus Buffy'yi öldürmeye geldiği sırada, James, Buffy'nin bedenindedir, anîden öğretmen Sadie'nin ruhu da Angelus'un bedenine girer. Spike ise, bel kemiğinde oluşan yarayı gizlice tedavi eder.
3220"Go Fish"David SemelDavid Fury & Elin Hampton5 Mayıs 1998 (1998-05-05)5V205.1[36]
Xander, gizlice, üyeleri birer birer ölmeye başlayan Sunnydale Yüzme Takımı'na girer. Yüzme koçları, takımı adapte etmek için bir deniz ürünleri kokteyli verir, ama yedikleri deniz ürünleri, yüzücüleri deniz canavarlarına dönüştürür.
3321"Becoming (Kısım 1)"Joss WhedonJoss Whedon12 Mayıs 1998 (1998-05-12)5V215.3[37]
Angelus, Acathla adlı bir iblis bulmuştur. Acathla, bütün dünyayı emme gücüne sahiptir. Dünyayı emince, cehennem boyutu dünya boyutuna karışacaktır. Buffy, Angelus'un ruhunu yenileyecek büyüyü bulur. Kendra da yükseldiğini hissettiği karanlık bir güç yüzünden Sunnydale'e geri döner, Ama Drusilla onu öldürür.
3422"Becoming (Kısım 2)"Joss WhedonJoss Whedon19 Mayıs 1998 (1998-05-19)5V226.4[38]
Giles Acathla'nın sırrını çözer. Willow'un laneti işe yarar ama Acathla uyanmıştır. Angel'ın ruhu geri geldikten saniyeler sonra Buffy, kalbine bir kılıç saplayıp onu bir cehennem boyutuna gönderir. Acathla'nın açtığı girdabı durdurmanın tek yolu budur...

Sezon 3 (1998 - 1999)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 14 Temmuz 1998 yılından[39] 1 Nisan 1999 yılına kadar çekilmiştir[40]. Sezon Buffy'nin hayatını rayına oturtma çabası içerisindeyken, düşmanlarının onu bir türlü rahat bırakmadığı bölümler içerir. Buffy'nin mezuniyet yılıdır ve Sunnydale Valisi, lisenin mezuniyet balosunda safkan bir iblise dönüşmeyi planlamaktadır. Sezonun önemli kötüleri Vali Vilkins ve yardımcısı Faith'tir.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
351"Anne"Joss WhedonJoss Whedon29 Eylül 1998 (1998-09-29)3ABB017.1[41]
"Becoming"de Los Angeles'a kaçan Buffy, tüm yazı garson olarak çalışarak geçirmiştir ve diğer adı olan Anne ismini kullanmaktadır. Buffy'nin nerede olduğundan habersiz arkadaşları ise, Avcı'nın görevini üstlenmiş; Giles, Buffy'yi aramakta, ve Cordelia da ailesiyle birlikte lüks bir tatil yapmaktadır. Annesi Joyce, yazı yeni arkadaşı Pat'la birlikte psikoloji kitapları okuyarak geçirmiştir. Hala Angel'la ilgili rüyalar gören Buffy, çalıştığı restoranda, hayatını kurtardığı Chantarelle'le karşılaşır ("Lie to Me"de, Buffy, Chantarelle ve vampirlere tapan derneğin diğer üyelerini, Spike ve adamlarından kurtarmıştı.). Chantarelle artık Lily ismini kullanmakta ve Rickie adındaki sevgilisiyle birlikte sokakta yaşamaktadır. Bir gün Rickie ortadan kaybolur ve Lily Buffy'den yardım ister.
362"Dead Man's Party"James Whitmore, Jr.Marti Noxon6 Ekim 1998 (1998-10-06)3ABB02N/A
Buffy'nin dönüşü, herkesi mutlu eder, ama Giles dışında kimse bunu göstermez. Çünkü dönüşüyle, problemleri de birlikte getirmiştir. Joyce, tüm yazı mutsuz geçirmiştir; Xander, Willow ve Oz ise, hayatlarını tehlikeye atarak Buffy'nin görevini üstlenmişlerdir. Hiçbiri, bunları konuşmak istemez. Joyce ve Buffy, Müdür Snyder'la Buffy'nin okula geri alınması konusunda konuşurlar. Snyder'ın kesinlikle itiraz etmesi üzerine Joyce, Buffy'yi bir kız okuluna yollamayı düşünür. Joyce, Giles ve diğerlerini aynı akşam yemeğe davet eder. Sessiz bir yemek yerine, Oz'un grubu 'Dingoes Ate My Baby' ve Buffy'nin yabancısı olduğu bir insan sürüsü, Summers evine doluşur. Bu sırada, Joyce'un sergiden alıp, eve astığı antika bir maske, gücünü kullanıp, ortalığı karıştırmaya başlamıştır. Bu maske, Ovu Mobani adında, ölüleri canlandıran bir iblisin güç kaynağıdır.
373"Faith, Hope & Trick"James A. ContnerDavid Greenwalt13 Ekim 1998 (1998-10-13)3ABB03N/A
Buffy, Giles'ın müdür Snyder'a baskı yapması sayesinde, bazı şartlarla okula geri alınır. Önceki yıl kaldığı sınavlardan geçer. Hatta uzun zamandan beri kendisinden hoşlanan Scott'la yakınlaşmaya başlar. Hayatını yeniden düzene koymaya başlamışken, Sunnydale'a yeni bir Avcı gelir. "Becoming"de Kendra'nın ölmesi üzerine yollanan Faith, rahat ve umursamaz bir kızdır ve Avcı olmayı sever. Buffy'yle neredeyse her yönden zıttır ve gelir gelmez Buffy'nin arkadaşları, gözetmeni, hatta annesi dahil herkesi tavlar. Fakat Faith'in Sunnydale'a gelmesinin sebebi, dediği gibi gözetmeninin İngiltere'de bir toplantıda olması değildir, gizlediği şeyler vardır. Kakistos adında yaşlı bir vampir ve yardımcısı Bay Trick, Faith'in peşindedir. Faith'in kaçışının sebebi, Kakistos'un gözetmenini öldürmüş olmasıdır. Bölümün sonunda Faith ve Buffy, Kakistos'u öldürürler. Bay Trick ise kaçar.
384"Beauty and the Beasts"James Whitmore, Jr.Marti Noxon20 Ekim 1998 (1998-10-20)3ABB04N/A
Bu bölümde olaylar Scott'ın arkadaşları Pete ve Debbie'nin çevresinde dönüyor. Ama üç yıpratıcı ilişki konu ediliyor. Üç ilişkinin üç kurbanı da kızdır. İlki, Angel'ın dönüşüyle yüzleşmeye çalışan ve bunu arkadaşlarından saklayan Buffy; diğeri Pete'in sevgilisi ve kurbanı Debbie, diğeri ise Oz'un bir katil olması ihtimaliyle karşı karşıya kalan Willow'dur. Debbie, Pete'in sert ve 'maço' olmasını istemiştir. Pete ise bunu, kimyasal maddelere başvurarak başarmıştır. Ama artık ilaç alması bile gerekmez, kendiliğinden yırtıcı bir yaratığa dönüşebilmektedir. Pete'in işlediği cinayetler, Oz'un üzerine kalır. Çünkü kurtadama dönüştüğü bir gece, kütüphanedeki kafesinin penceresi açık kalmıştır. Bölümün sonunda, Pete, Buffy'ye her şeyi anlattığını zannedip Debbie'yi öldürür. Angel da Pete'i öldürüp, Buffy'yi kurtarır. Bu bölümde, Buffy okulun psikoloğuna gitmeye başlıyor. Adam, beklediğinin aksine, akıllı ve sıradışı bir adamdı. Ama o da Pete'in kurbanlarından biri oldu.
395"Homecoming"David GreenwaltDavid Greenwalt3 Kasım 1998 (1998-11-03)3ABB05N/A
Buffy ve Cordelia, Mezuniyet Kraliçesi olmak için aday olurlar. Buffy'nin katılmasının sebebi, bir şekilde hatırlanmaktır. Cordelia ile Buffy arasında, arkadaşlarını da yıpratan bir rekabet oluşur. Bu arada Bay Trick, iki hapishane kaçkını, iki vampir ve bir iblisten oluşan küçük bir grup kurar. Slayerfest '98 adını verdikleri bu küçük çaplı katliamın hedefi Buffy ve Faith'tir. Fakat arkadaşları, Cordy ve Buffy'yi barıştırmak için planlarda değişiklik yapıp, limuzinin Faith yerine Cordelia'yı almasını ayarlarlar. Limuzinde Faith ve Buffy'nin bulunduğunu sanan sürücü, iki kızı ormana götürür. Buradan yara almadan kurtulmayı başarırlar ve yardım istemek için kütüphaneye, Giles'ın yanına giderler. Kütüphanede Giles'ı baygın bulurlar. Cordelia, daha önceden tanıdığımız vampiri korkutup kaçırtır, Buffy ise karısını öldürür. Daha sonra Buffy'nin akıllıca planı sayesinde, ikiz kardeşler birbirlerini vurarak öldürürler.
406"Band Candy"Michael LangeJane Espenson10 Kasım 1998 (1998-11-10)3ABB06N/A
Giles, Buffy’yi yaklaşan üniversite giriş sınavına hazırlamaktadır. Bu arada aldığı düşük notların istediği üniversiteye gitme şansını azaltacağını ve dikkatini bu konu üzerinde yoğunlaştırması gerektiğini de hatırlatacaktır. Ancak konuşma sırasında ansızın bir vampirin saldırısına uğrarlar. Buffy yaratığı kolayca toza çevirir. Müdür Snyder, Buffy ve arkadaşlarından okul bandosunun ihtiyacı olan yeni üniformaları alabilmesi için dağıttığı çikolataları satmasını ister. Kızının böyle işlerle zaman kaybetmeyip ders çalışması için Joyce, 20 kutu çikolatayı Buffy’den satın alır. Buffy annesinden, Giles ile antrenman yapmak için arabasını ödünç ister. Annesi, Buffy’ye sınavdan aldığı düşük notu ve cezasını hatırlatır ve isteğini geri çevirir. Giles’ın eğitim seansını annesiyle daha fazla zaman geçirmesi gerektiğini söyleyerek kısa kesen Buffy, soluğu Tai Chi egzersizleri yapan Angel’ın yanında alır.
417"Revelations"James A. ContnerDouglas Petrie17 Kasım 1998 (1998-11-17)3ABB07N/A
Birden ortaya çıkan Bayan Gwenydolyn Post, Buffy'nin performansını “şapşal işi” olarak değerlendirir. Hemen sonrasında kendini Faith’in yeni gözetmeni olarak tanıtan kadının yardımlarıyla Buffy, eldivene benzeyen bir silahı karanlık güçlerin eline geçmeden bulmaya çalışacaktır.
428"Lover's Walk"David SemelDan Vebber24 Kasım 1998 (1998-11-24)3ABB08N/A
Willow, Xander, Cordelia ve Buffy üniversite giriş sınavının sonuçlarını karşılaştırmaktadır. Bufy’nin hayli yüksek edebiyat notunu fark eden herkes çok şaşırır. Özellikle de Giles, Buffy’nin bu büyük başarısına çok sevinir fakat genç avcısını kutlarken Buffy’nin nedenini bilmediği şekilde sinirli olduğunu anlar. Annesinin şehir dışındaki bir üniversiteye başvurması fikrini destekleyen Giles, Faith’in de Buffy’nin avcı olarak yerini alabilecek güçte olduğunu söyler. Eve dönen Buffy annesinin geleceği ile ilgili karar vermesi gerektiğini ısrarla söylemesinden sonra, kendisini Sunnydale’a bağlayan tek bir şey olduğunu farkeder; o da Angel'dır. Bu arada Sunnydale’a dönen Spike, Drusilla’nın kendisine bir kere daha aşık olmasını sağlayacak bir büyü yapabileceği umuduyla Willow’u kaçırır. Bölüm, Xander ve Willow'un öpüşürlerken Oz ve Cordelia'ya yakalanması gibi ilginç bir sahne içerir.Bölüm sonuna doğru Cordelia Xander ve Willow'u öpüşürken görünce koşarak merdivenlerden çıkar. Bu sırada merdiven çöker ve Cordelia'nın karnına demir saplanır. Ama daha sonra Cordelia kurtulur.
439"The Wish"David GreenwaltMarti Noxon8 Aralık 1998 (1998-12-08)3ABB09N/A
Willow ve Xander'ı öpüşürken yakalayan Oz ve Cordelia için hayat artık daha zordur. Oz Willow'a ilişkilerini bir süreliğine dondurmak istediğini söyler. Harmony ve diğer çocuklar tarafından alay konusu olan Cordelia ise Xander'la tek kelime dahi konuşmaz. Artık en önemli boş zaman etkinliği fotoğraflardan Xander'ı kesmektir. Onu bir vampirden kurtarıp arkadaşlarının önünde Cordelia'nın onurunu kıran Buffy ise, yine Cordelia tarafından lanetli olmakla suçlanır. Ertesi gün, okula yeni gelen ve Cordelia'yla arkadaş olmaya çalışan Anya adlı bir kız, Cordelia'ya bir tılsım verir ve onu bir dilek tutmaya teşvik eder. Cordelia da bir dilek tutar; Buffy'nin Sunnydale'e hiç gelmemiş olmasını diler.
4410"Amends"Joss WhedonJoss Whedon15 Aralık 1998 (1998-12-15)3ABB10N/A
Sunnydale'e Noel gelmiştir. Angel rüyasında 1838 yılının noelinde öldürdüğü Daniel adında bir adamı görür. Sunnydale sokaklarında yürürken Buffy ile karşılaşır. Fakat Buffy’nin geldiği yerin biraz daha gerisinde Daniel caddenin ortasında durmaktadır. Angel’ın bakışlarındaki tuhaflığı sezen Buffy ise onun gözlerinin daldığı yöne bakar fakat hiçbir şey göremez. Buffy arkadaşlarına Angel’ın son zamanlarda sıklaşan bu tuhaf davranışlarından bahseder. Biraz araştırmadan sonra, bunun nedeninin İlk Kötülük ve Yandaşları olduğunu anlarlar.
4511"Gingerbread"James Whitmore, Jr.Hikaye: Thania St. John & Jane Espenson
Senaryo: Jane Espenson
12 Ocak 1999 (1999-01-12)3ABB11N/A
Gece avlanmaya çıkan Buffy arkasında bir kıpırtı hisseder. Hemen gardını alarak döner ve arkasında elinde termosu ve kahverengi yemek sepetiyle Joyce’u görür. Annesi kızını iş başındayken çok merak ettiğini anlattığı sırada aniden karanlığın içinden fırlayan bir vampirin saldırısına uğrar. Buffy yaratığı haklarken Joyce da arkadan kızına taktik verir. Anne kız turlamaya devam ederken Joyce toprağa gömülü bir sandığın içinde bir çocuğun cansız bedenini bulur. Elinde ise sembol şeklinde bir dövme vardır. Polis sandıktan ellerinde aynı dövme olan sarışın bir kız ve erkek çocuğu çıkarırken, Buffy zaman kaybetmeden dövmelerin anlamını öğrenebilmek umuduyla Giles’ın yanına gider. Sunnydale'de 50 yılda bir, bir kız bir erkek çocuk öldürülmektedir ve Joyce, Sunnydale'de cadıları avlayan bir grubun lideri olur. Buffy, Willow, ve Amy, cadılık suçundan yakılmak üzere kazıklara bağlanmışlardır. Giles ve Cordelia onları kurtarır. Amy ise çılgın Sunnydalelilerden korunabilmek için kendini bir sıçana dönüştürür.
4612"Helpless"James A. ContnerDavid Fury19 Ocak 1999 (1999-01-19)3ABB12N/A
Buffy doğum gününde sahip olduğu bütün avcılık yeteneklerini kaybeder. Bu durum Gözetmenler Konseyi'nin düzenlediği bir sınavdan kaynaklanmaktadır. Giles dayanamayıp avcısına yardım edince, Konsey, Giles'ın avcıyla çok "yakın" olduğuna karar verir.
4713"The Zeppo"James Whitmore, Jr.Dan Vebber26 Ocak 1999 (1999-01-26)3ABB13N/A
Xander "havalı" görünmeye kafayı takmıştır ve Jack O'Toole ile çetesinin yanında takılmaya başlar. Ama bu grup kendilerini öldürüp tekrar dirilten manyak bir zombi çetesidir ve aynı şeyi Xander'a da yapmak isterler. Xander ellerinden kurtulur, aynı zamanda bir vampirle dövüşmekte olan Faith'i de kurtarır. O geceyi Faith'le geçirir.
4814"Bad Girls"Michael LangeDouglas Petrie9 Şubat 1999 (1999-02-09)3ABB14N/A
Buffy'ye yeni bir gözetmen atanmıştır; Wesley Wyndam-Pryce. Faith ve Buffy çok vahşi bir gece geçirirler ve Balthazar adlı bir iblisi durdururlar. Av sırasında Faith kazayla bir insan öldürür, ama önemsemediğini söyler.
4915"Consequences"Michael GershmanMarti Noxon16 Şubat 1999 (1999-02-16)3ABB15N/A
Faith'in öldürdüğü meclis üyesinin ölümü kasabada büyük yankı uyandırmıştır. Faith de Giles'a adamı Buffy'nin öldürdüğünü söyler. Faith tutuklanır, ama kaçar ve grubun kalanıyla işleri yoluna koymaya çalışıyor görünür. Final sahnesinde ise Faith, şeytanî belediye başkanının yanında çalışmaya başlar.
5016"Doppelgangland"Joss WhedonJoss Whedon23 Şubat 1999 (1999-02-23)3ABB16N/A
"The Wish"'teki alternatif gerçeklikte oluşan Vampir Willow, kazayla tekrar ortaya çıkar. Fakat yanlış gerçekliktedir.
5117"Enemies"David GrossmanDouglas Petrie16 Mart 1999 (1999-03-16)3ABB17N/A
Faith ve Belediye Başkanı, Angel'ın ruhunu çalarlar. Fakat aslında Angel büyünün etkisi altında değildir ve Faith'i kandırmaktadır. Buffy ise Angel'la Faith'i öpüşürken görür. "Kandırmaca" sırasında öpüştüklerini gördüğünü söyleyen Buffy, Angel'a biraz zamana ihtiyacı olduğunu da belirtir.
5218"Earshot"Regis KimbleJane Espenson21 Nisan 1999 (1999-04-21)3ABB18N/A
Buffy öldürdüğü bir iblisin salgıladığı bir maddenin vücuduna temas etmesiyle herkesin iç sesini duyma (zihnini okuma) yeteneği kazanır. Bu gücü sayesinde annesinin Giles'la ilişkiye girdiğini, okulda birinin herkesi öldürmek istediğini ya da Xander'ın hayal gücünü genellikle sekse ayırdığını öğrenir. Yemekhanedeyken birinin bütün öğrencileri öldürmek istediğini duyar ve Xander'la Buffy bu çılgın plânı durdururlar. Fakat bu gücü sayesinde Buffy delirme noktasına gelmiştir. Angel, Giles, ve Wesley onu kurtarır. Angel Buffy'ye bu yeteneği veren iblisin kalbini sökerek Buffy'ye içirir ve bu yeteneğin yok olmasını sağlar.
5319"Choices"James A. ContnerDavid Fury4 Mayıs 1999 (1999-05-04)3ABB19N/A
Buffy, Belediye Başkanının yükselme planlarına engel olmak için saldırgan adamlarıyla dövüşmek zorunda kalır. Willow, kendine üniversite seçmekle, Xander da ABD'yi turlama planlarıyla meşguldür. Buffy ve Angel, birlikte başarılı bir hayat yaşamalarına engel olacak şeylerle yüzleşmeyi reddederler.
5420"The Prom"David SolomonMarti Noxon11 Mayıs 1999 (1999-05-11)3ABB20N/A
Angel, doğru şeyi yapmaya karar verir ve Buffy'den ayrılır. Buffy, mezuniyet balosunu cehennem yaratıklarından kurtarmaya çalışır. Angel da son kez ortaya çıkmaya karar verir.
5521"Graduation Day (Kısım 1)"Joss WhedonJoss Whedon18 Mayıs 1999 (1999-05-18)3ABB21N/A
Sunnydale Belediye Başkanı Richard Wilkins, Sunnydale'i beslenmesi için gerekli iblislerle dolu, sığınacak bir liman olarak görmektedir. Başkan, Faith'i kullanarak Sunnydale Lisesi Mezuniyet Günü'nde yükselmeyi ve safkan bir iblis olmayı plânlarken Buffy de bir direnç kuvveti organize edip bu şeytanî plânı engellemeye çalışır. Vali Vilkins yükselişi için hazırlıklarını yapmaktadır. Buffy, Faith tarafından zehirlenen ve ölümün kıyısına gelen Angel'ın tek yaşama şansının avcının kanını içmek olduğunu öğrenince, onu kurtarmak için Faith'i kurban etmeyi dener. Fakat dövüşlerinin sonunda Faith'i bıçaklar, ama Faith balkondan atlar ve bir kamyonun kasasına düşer. Böylelikle, Faith komaya girer.
5622"Graduation Day (Kısım 2)"Joss WhedonJoss Whedon13 Temmuz 1999 (1999-07-13)3ABB22N/A
Buffy, Angel'ın hayatta kalması için ona kendi boynunu verir; kendi kanını zorla içirerek Angel'ı kurtarır ve hastaneye gider. Mezuniyet gününde Vali Vilkins yükselir. Sınıf arkadaşlarını da yükselmiş ve artık safkan bir iblise dönüşmüş başkan ile adamlarıyla heyecan dozu hiç inmeyen bir dövüş yapmak konusunda organize eder. Buffy devasa bir iblis-yılan şeklini almış başkanı lise binasına dek sürükler, sonra kendisi binadan atlar, Giles da önceden içeri koydukları bombayı patlatır ve hem başkanı hem de Sunnydale Lisesi'ni yok ederler. Buffy'nin mezuniyet günü dahi oldukça olağandışıdır! Ancak, duman kaybolup da her şey gözükmeye başlayınca, Buffy, Angel'ın gittiğini anlar. Şimdi onsuz daha normal bir hayat sürmeye çalışacaktır.

Sezon 4 (1999 - 2000)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 22 Temmuz 1999 yılından[42] 8 Nisan 2000 yılına kadar çekilmiştir[43]. Sezon Buffy'nin üniversiteye başladığı yılı anlatır. Angel'dan sonra yeni bir erkek arkadaş edinen Buffy, kendisine en yakın hissettiği insanlardan biri olarak gördüğü Riley'nin de ondan sakladığı bazı gerçekler olduğunu kavrar. Erkek arkadaşı Riley, iblis ve vampir gibi olağanüstü yaratıklarla savaşan askerî bir organizasyonun üyesidir. Buffy de bu sezonda Riley'ye avcı olduğunu açıklamak zorunda kalır.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
571"The Freshman"Joss WhedonJoss Whedon5 Ekim 1999 (1999-10-05)4ABB01N/A
Buffy, üniveritede kendini dışlanmış hissetmektedir. Kaybetmiş biri olduğunu düşünürken, Celine Dion hayranı yatakhane arkadaşı Kathy ile tanışır. Buffy, Kathy yüzünden avcılık görevini yerine getirmekte sıkıntı çekmeye başlar.
582"Living Conditions"David GrossmanMarti Noxon12 Ekim 1999 (1999-10-12)4ABB02N/A
Buffy, oda arkadaşının şeytanî olduğundan, arkadaşları ise onun delirdiğinden şüphelenmeye başlar. Buffy, Kathy'nin iblis olduğunu kanıtlamak için bir eşyasını çalar ve sıkı bir dövüşe başlarlar.
593"The Harsh Light of Day"James A. ContnerJane Espenson19 Ekim 1999 (1999-10-19)4ABB03N/A
Spike, onu ölümsüz yapacak bir yüzük olan Amara'nın Yüzüğünü ele geçirmek için Sunnydale'e döner ve yüzüğü bulur. Fakat Buffy yüzüğü ondan alır ve Angel'a vermeye karar verir. Buffy, randevusuna geri dönemeye çalışır ama ortada başka bir kötü adam dolaşmaya başlayınca randevu iptal olur.
604"Fear, Itself"Tucker GatesDavid Fury26 Ekim 1999 (1999-10-26)4ABB04N/A
Scooby Gang, kendini Cadılar Bayramı partisinde, gerçek bir korku evinde bulur. Bu evde, bir korku iblisi onların kişisel korkularıyla beslenmektedir. Bu arada, Anya, bir şeylerin yanlış olduğunun farkına varır ve Xander'ı kurtarmak için Gİles'ın yardımına ihtiyaç duyar.
615"Beer Bad"David SolomonTracey Forbes2 Kasım 1999 (1999-11-02)4ABB05N/A
Xander, üniversite barında yeni bir işe girer. Buffy de fırsattan istifade edip, barda üst seviye biri olarak içer. Ama, içkileri yapan kişi, içlerine bir iksir katmıştır ve bu iksir, içenlerin mağara adamları gibi davranmaya ve düşünmeye başlamasına neden olur.
626"Wild at Heart"David GrossmanMarti Noxon9 Kasım 1999 (1999-11-09)4ABB06N/A
Oz, başka bir kurt adama aşık olur: Veruca. Ertesi gün, Willow kafesin yanına geldiğinde Oz'la Veruca'yı birlikte bulur. Veruca, Willow'u öldürmeye çalışır ama Kurt-Oz tarafından öldürülür. Buffy de Willow'a saldırmadan önce onu durdurur.
637"The Initiative"James A. ContnerDouglas Petrie16 Kasım 1999 (1999-11-16)4ABB07N/A
Komandolar tarafından yakalanan Spike, onların yüksek teknolojiyle kurulmuş laboratuvarlarında rehinedir. Kaçıp Buffy'yi bulmayı kafasına koyan Spike, eğer bulursa Buffy'yi öldürecektir. Riley de Buffy'ye aşık olduğunu fark eder.
648"Pangs"Michael LangeJane Espenson23 Kasım 1999 (1999-11-23)4ABB08N/A
Xander, kazayla Hus'u serbest bırakır. Hus, intikam dolu bir kızılderili ruhudur. Angel, Buffy'yi kurtarmak için gizlice Sunnydale'e gelir.
659"Something Blue"Nick MarckTracey Forbes30 Kasım 1999 (1999-11-30)4ABB09N/A
Willow'un yaptığı bir büyü, Giles'ı kör eder, Xander'ı iblis mıknatısı hâline getirir ve Spike'la Buffy'yi aşık eder. Willow büyüyü bozar ve Spike'la Buffy kendilerini öpüşürken bulurlar.
6610"Hush"Joss WhedonJoss Whedon14 Aralık 1999 (1999-12-14)4ABB10N/A
Kendilerine "Adamlar" adını veren bir grup iblis Sunnydale sakinlerinin seslerini çalar. Şehirde kimse konuşamamaktadır (Scooby Gang de dahil). Giles da bu iblisleri yenmenin tek yolunun gerçek insan çığlığı olduğunu keşfeder.
6711"Doomed"James A. ContnerMarti Noxon, David Fury & Jane Espenson18 Ocak 2000 (2000-01-18)4ABB115.4[44]
Sunnydale'de gerçekleşen bir deprem, Cehennem Ağzı'nın açlmasını sağlar. Bunu durdurmak için Scooby Gang şimdi Sunnydale Lisesi harabelerine dönmek zorundadır. Buffy ve Riley, birbirlerine itiraf ettikleri sırlarına henüz alışamamışlardır.
6812"A New Man"Michael GershmanJane Espenson25 Ocak 2000 (2000-01-25)4ABB12N/A
Giles, dışlanmış hisseder, ve bir şeyler içmek için Ethan Rayne ile dışarı çıkar. Ertesi sabah ise bir Fyarl iblisi olarak uyanır ve Spike'tan yardım ister. Ancak onun bir iblis olduğunu düşünen Buffy ve Organizasyon, onu avlamaya çalışmaktadır.
6913"The I in Team"James A. ContnerDavid Fury8 Şubat 2000 (2000-02-08)4ABB13N/A
Profesör Walsh, Buffy'nin organizasyon'a engel teşkil ettiğini düşünür ve onu öldürmek için tehlikeli bir göreve yollar. Riley, Walsh'un Buffy'yi öldürmeye çalıştığını keşfeder ve Organizasyon'dan ayrılmayı ciddi ciddi düşünmeye başlar.
7014"Goodbye Iowa"David SolomonMarti Noxon15 Şubat 2000 (2000-02-15)4ABB14N/A
Buffy, Organizasyon'un gizli silahını keşfeder. Riley ise tutarsız davranışlar sergilemeye başlar. Gizli silah Adam da, kendisi hakkında biraz bilgi verir.
7115"This Year's Girl"Michael GershmanDouglas Petrie22 Şubat 2000 (2000-02-22)4ABB15N/A
Faith, sekiz aylık komasından uyanır ve Buffy'ye büyük bir kin beslemektedir. Buffy'ye saldırdıktan sonra, Belediye Başkanının ona verdiği gizemli bir aleti kullanarak Buffy'yle vücutlarını değiştirir.
7216"Who Are You"Joss WhedonJoss Whedon29 Şubat 2000 (2000-02-29)4ABB16N/A
Buffy (Faith'in bedeninde) Gözetmenler Konseyi tarafından tutuklanır. Faith (Buffy'nin bedeninde) ise Buffy'nin hayatını karıştıracak şeyler yapmaya başlar. Kilisede vampirlerin saldırısına uğrayan bir grup insanı kurtardıktan sonra, Willow ile Tara'nın büysünün yardımıyla tekrar doğru bedene dönerler.
7317"Superstar"David GrossmanJane Espenson4 Nisan 2000 (2000-04-04)4ABB17N/A
Jonathan, tüm Sunnydale'in onun gerçek bir deha olduğuna inanmasını sağlayacak bir büyü yapar. Ancak, büyünün her zaman bir bedeli vardır. Bu büyü de, şehri birbirine katan korkunç bir canavar yaratır.
7418"Where the Wild Things Are"David SolomonTracey Forbes25 Nisan 2000 (2000-04-25)4ABB18N/A
Buffy ve Riley, parti evinde doğaüstü güçler tarafından rehin tutulmaktadırlar. Bu güçler, eskiden aşırı tutucu bir kadın tarafından işletilen bir yetimhane olan parti evinde yaşamış çocukların ruhlarıdır ve şimdi intikam aramaktadırlar. Willow, Tara ve Giles, ruhları durdurabilecek bir büyü yaparlar.
7519"New Moon Rising"James A. ContnerMarti Noxon2 Mayıs 2000 (2000-05-02)4ABB19N/A
Oz, Sunnydale'e geri döner. Üstelik kurta dönüşmesini kontrol edebilmeyi öğrenmiştir. Ama bir dolunay sırasında, Willow'la Tara'nın ilişkisini öğrenince kontrolünü kaybeder ve Organizasyon tarafından yakalanır.
7620"The Yoko Factor"David GrossmanDouglas Petrie9 Mayıs 2000 (2000-05-09)4ABB20N/A
Riley, Angel Sunnydale'e geldiği sırada onunla tartışır. Adam da Spike'la bir anlaşma yapar: Spike Scooby Gang'i birbirine düşürecek, Adam da Spike'ın beynindeki çipi çıkaracaktır.
7721"Primeval"James A. ContnerDavid Fury16 Mayıs 2000 (2000-05-16)4ABB21N/A
Scooby'ler Adam'ın kendisi gibi iblis canavarlardan oluşan bir ordu yaratmak istediğini anlarlar ve bir büyü yaparlar. Bu büyü, Buffy, Giles, Xander ve Willow'un ruhlarının Buffy'nin bedeninde birleşmesini ve Adam'ı yenmelerini sağlar.
7822"Restless"Joss WhedonJoss Whedon23 Mayıs 2000 (2000-05-23)4ABB22N/A
Bir önceki bölümde yaptıkları büyü sonucunda açığa çıkan İlk Avcı, Scooby'leri kabuslarında öldürmeye çalışır.

Sezon 5 (2000 - 2001)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 23 Ağustos 2000 yılından[45] 29 Mart 2001 yılına kadar çekilmiştir[46]. Sezon Buffy'nin kardeşi Dawn'dan yoğun olarak söz eden bir sezondur. Dawn'un aslında bir anahtar olduğu ve keşişler tarafından Buffy'ye ve tüm tanıdıklarına, büyüyle kurmaca bir geçmiş yaratıldığı ortaya çıkar. Bu sezondaki önemli kötü Glory'dir ve Dawn'u ele geçirip kendi boyutuna geçmek istemektedir. Ayrıca bu sezonda Buffy annesi Joyce'u kaybederken, sezonun son bölümünde de kendisi ölür.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
791"Buffy vs. Dracula"David SolomonMarti Noxon26 Eylül 2000 (2000-09-26)5ABB015.8[47]
Sunnydale kasabasında Drakula’yı gören Buffy’nin arkadaşları, sanki bir film yıldızı görmüş gibi şaşkınlığa uğrar. Buffy onun etkisi altına girmeden bir an önce onu durdurmanın bir yolunu bulmak zorundadır, ancak Drakula’nın güçleri zannettiğinden daha kuvvetlidir.
802"Real Me"David SolomonDavid Fury3 Ekim 2000 (2000-10-03)5ABB026.2[48]
Dawn ve Buffy'nin günlüklerine dalıyoruz: Dawn'ın ilk bisiklete binişi, parkta Buffy ile oynamaları ve Dawn'ın Buffy ile büyüdüğü, hep yanında olduğu... Buffy ise, Harmony'nin çetesi tarafından kaçırılan kız kardeşi Dawn'la problemler yaşamaktadır. Harmony, Buffy'nin hayatını etkilemeye çalışıp iki beceriksiz plan yapar, ama ikisi de suya düşer ve Dawn kurtulur.
813"The Replacement"James A. ContnerJane Espenson10 Ekim 2000 (2000-10-10)5ABB035.3[49]
İblis Toth, Buffy’e karşı önceden rastlamadıkları tipte bir silah kullanır, ama son anda Xander, Buffy’nin önüne atlar. Silahın patlamasıyla oluşan darbe onu uzağa fırlatır. İblis etkisiz hale getirilmiştir. Ancak birkaç saat sonra kafası çok karışık ikinci bir Xander yıkıntıların arasından sıyrılarak eve doğru yola koyulur.
824"Out of My Mind"David SolomonRebecca Rand Kirshner17 Ekim 2000 (2000-10-17)5ABB045.1[50]
Çalıştığı organizasyonun ona verdiği artırılmış hız ve kuvvet, Riley’nin vücudunu kaldıramaz hale gelmesine sebep olur. Hemen ameliyata alınarak oluşan hasarı düzeltmek gerekmektedir, ancak bu ameliyat artık eski gücünden ve becerilerinden vazgeçmesi anlamına gelmektedir. Spike da beynindeki çipi çıkarması için doktoru kaçırır.
835"No Place Like Home"David SolomonDouglas Petrie24 Ekim 2000 (2000-10-24)5ABB056.4[51]
Yeni kötü kız, (Glory), "Anahtar" dediği bir şeyi arıyordur. Buffy Glory'yle karşılaşır ve fena bir yenilgiye uğrar. Bu arada, kız kardeşi Dawn'ın aslında anahtar olduğunu ve ona korunması için gönderildiğini öğrenir.
846"Family"Joss WhedonJoss Whedon7 Kasım 2000 (2000-11-07)5ABB066.2[52]
Buffy ve arkadaşları, Tara’nın doğum gününü kutlamak için hazırlıklara başlamıştır. Ancak Tara’nın ailesi onu eve götürmek üzere şehre gelir. Tara buna karşı koysa da babası, ailenin üzerindeki lanetin onu 20. doğum gününde bir iblise dönüştürmeden geri dönmesi gerektiğini söyler.
857"Fool for Love"Nick MarckDouglas Petrie14 Kasım 2000 (2000-11-14)5ABB075.7[53]
Dövüş esnasında bir vampir tarafından çok ciddi biçimde yaralanan Buffy, bundan önceki vampir avcılarının nasıl öldükleri konusunda takıntılı hale gelir. Sonunda, son iki avcının nasıl öldüğünü bilen ve zaten onları öldüren Spike'a başvurur.
868"Shadow"Dan AttiasDavid Fury21 Kasım 2000 (2000-11-21)5ABB084.8[54]
Joyce Summers beyin kanseri olmuştur ve Buffy, bu durumu kardeşi Dawn'dan gizelemeye çalışmaktadır. Aynı zamanda Dawn'u Glory ve onun büyülü dev yılanından da korumak zorundadır.
879"Listening to Fear"David SolomonRebecca Rand Kirshner28 Kasım 2000 (2000-11-28)5ABB095.5[55]
Buffy ve Dawn annelerini ameliyata hazırlarken, gökten bir meteorla Sunnydale'e düşen bir iblis akıl hastalarını öldürmeye başlar. Ben tarafından Glory'nin kurbanlarını temizlemek için çağrılan bu iblis, Joyce'u öldüremeden Buffy tarafından yok edilir.
8810"Into the Woods"Marti NoxonMarti Noxon19 Aralık 2000 (2000-12-19)5ABB104.9[56]
Buffy, Riley'nin para verip kendini bir vampirin ısırmasına izin verdiğini öğrenir ve ayrılırılar. Riley de eğer ona bir şans daha vermezse askerliğe geri döneceğini söyler. Buffy tam ona kalmasını söyleyecektir ki, Riley'nin bindiği helikopter havalanır.
8911"Triangle"Christopher HiblerJane Espenson9 Ocak 2001 (2001-01-09)5ABB114.8[57]
Willow ve Anya arasındaki çekişme sonunda Xander'ı bunaltır. Willow, büyü yaparken yanlışlıkla Olaf adlı bir trolü uyandırır. Olaf, Xander'ı kızlardan birini seçmek zorunda bırakır, ama Buffy çok geçmeden Olaf'ı ait olduğu yere gönderir.
9012"Checkpoint"Nick MarckDouglas Petrie & Jane Espenson23 Ocak 2001 (2001-01-23)5ABB125.0[58]
Ellerinde Glory hakkında bilgi bulunan Quentin Travers ve Gözetmenler Konseyi Sunnydale’e gelir. Ancak Buffy artık konsey için çalışmadığından konsey üyeleri onu ve arkadaşlarını birtakım zorlu testlere tabi tutarak ona güvenip güvenemeyeceklerini öğrenmeye karar verir. Testten geçerler ve Glory'nin bir iblis değil cehennem tanrısı olduğunu öğrenirler.
9113"Blood Ties"Michael GershmanSteven S. DeKnight6 Şubat 2001 (2001-02-06)5ABB134.9[59]
Dawn, Anahtarın kendisi olduğunu keşfeder, depresyona girer ve kaçar. Ben'e de kendinden bahseder, ama Ben anîden Glory'ye dönüşür. Glory Dawn'un anahtar hakkında hiçbir şey bilmediğini düşünür. Willow ve Tara da Glory'yi başka bir yere ışınlarlar.
9214"Crush"Dan AttiasDavid Fury13 Şubat 2001 (2001-02-13)5ABB144.9[60]
Drusilla geri dönünce, Spike'ın Buffy'ye olan aşkı da kısa bir kesintiye uğrar. Spike, Dru'yu öldürebileceğini söyler ama Buffy hiç etkilenmemiştir. Buffy'yi Dru'dan kurtarır ama bu tuhaf tecrübe, Summers'ların evine girme izni sayılan büyünün Buffy tarafından bozulmasına neden olur.
9315"I Was Made to Love You"James A. ContnerJane Espenson20 Şubat 2001 (2001-02-20)5ABB155.1[61]
Robot bir kız arkadaş, April, yaratıcısı ve erkek arkadaşı Warren tarafından reddedilmiştir. April onu aramaya gittiğinde, Warren ona Buffy'nin yeni kız arkadaşı olduğunu söyler. April de Buffy'ye saldırır. Ama pilleri biter ve Buffy onu bir erkek arkadaşa ihtiyacı olmadığı konusunda ikna eder.
9416"The Body"Joss WhedonJoss Whedon27 Şubat 2001 (2001-02-27)5ABB166.0[62]
Buffy ve Scooby Gang, Joyce'un ölümüyle yıkılır. Dawn, annesinin cesedini görmeye, morga gider. Ama burada bir vampirin saldırısına uğrar. Buffy onu kurtarır ve Dawn'un Joyce'a dokunmaya çalıştığını görür.
9517"Forever"Marti NoxonMarti Noxon17 Nisan 2001 (2001-04-17)5ABB174.3[63]
Angel, güneş doğmadan önce gitmesi gerekse de Buffy'yi teselli etmek için Sunnydale'e gelir. Dawn ise diriltme büyüsü yapmaya kafayı takar ve Spike'la birlikte büyüyü Doc'tan öğrenirler. Fakat annesinin doğa koşullarına aykırı bir şekilde geri döneceğinden zombi olarak uyandığını fark eden Dawn büyüyü bozar. Buffy de o da Joyce'u göremezler.
9618"Intervention"Michael GershmanJane Espenson24 Nisan 2001 (2001-04-24)5ABB184.7[64]
Buffy ve Giles, Glory konusunda yardım istemek için çöle, İlk Avcı'yı çağırmaya giderler. Onu bir ritüelle çağırınca, İlk Avcı, Buffy'e "Death is your Gift" (Ölüm, senin Ödülün) der. Scooby'ler de Spike'ın yeni oyuncağını bulurlar; Robot Buffy! Robot Buffy ile Gerçek Buffy de karışır. Glory'nin adamları da Spike'ı kaçırılar, onun anahtar olduğunu düşünmektedirler.
9719"Tough Love"David SolomonRebecca Rand Kirshner1 Mayıs 2001 (2001-05-01)5ABB194.6[65]
Glory sonunda Anahtarı bulduğunu düşünüp Tara'yı kaçırır.
9820"Spiral"James A. ContnerSteven S. DeKnight8 Mayıs 2001 (2001-05-08)5ABB205.1[66]
Glory, Anahtarın kim olduğunu keşfeder. Buffy ise, şimdi Dawn'u arkalarından Bizans Şovalyeleri'nden de kurtarmak zorunda kalır. Onlardan korur, ama maalesef Glory'den koruyamaz.
9921"The Weight of the World"David SolomonDouglas Petrie15 Mayıs 2001 (2001-05-15)5ABB214.8[67]
Willow, Dawn kaçırıldıktan sonra katatonik bir hâl alan Avcının zihnine girmeye çalışır.
10022"The Gift"Joss WhedonJoss Whedon22 Mayıs 2001 (2001-05-22)5ABB225.2[68]
Buffy, bir ritüel başlatmak üzere olan Glory ile yüzleşir. Dünya'yı kurtarmak ve kardeşi için kendini feda edip ölür... İşte İlk Avcı'nın da demek istediği budur: Ölüm Avcıların ödülüdür- yani avcılar Dünya'yı kurtarmak için canlarını gerekirse feda ederler ve bu yaşamdaki en zor şey yaşamaktır.

Sezon 6 (2001 - 2002)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 18 Temmuz 2001 yılından[69] 27 Mart 2002 yılına kadar çekilmiştir[70]. Sezon Buffy'nin öldükten sonra arkadaşları tarafından cehenneme benzer bir boyuta gittiği düşüncesiyle diriltilmesi, sama Buffy'nin cennete gittiği için şimdi büyük bir hayal kırıklığı içerisinde olmasını anlatır. Bu sezonda Buffy, dört ay kadar ölü kaldığı için üniversiteye devam etmemektedir ve paraları bitmek üzere olduğundan kendisine ve Dawn'a iyi bakabilmek için ebeveyn rolünü üstlenmek zorunda kalır. 6. sezonda Tara ölürken, onun ölümüne dayanamayan Willow, intikam hırsıyla büyülü bir değişim geçirir ve Dark Willow olur. Sezon, Dark Willow'un hâlâ onu seven insanlar olduğuna ikna olup tekrar Willow'a dönüşmesiyle biter.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
1011"Bargaining (Kısım 1)"David GrossmanMarti Noxon2 Ekim 2001 (2001-10-02)6ABB017.7[71]
Dizinin altıncı sezonunun ilk bölümünde son derece karanlık, tehlikeli ve korkutucu bir dünyayla yüz yüze geliriz. Vampir avcısı Buffy ölmüştür ve kötülükler kol gezmektedir. Scooby Çetesi ise onun yokluğunda ellerinden geleni yapmak zorundadır. Ancak Willow’un kafasında Buffy’nin ölümüyle ilgili şüpheler vardır ve onun cehennem boyutu tarafından emilmiş olabileceğini düşünmektedir.
1022"Bargaining (Kısım 2)"David GrossmanDavid Fury2 Ekim 2001 (2001-10-02)6ABB027.7[71]
Buffy’nin sonsuz işkenceyle karşı karşıya kaldığı düşüncesine dayanamayan arkadaşları onu geri getirebilmek için yeniden diriliş büyüsü yapmaya karar verir. Giles, Buffy'siz bir işi olmadığını düşünür ve Sunnydale'den ayrılır. Bir vampir de avcının yerine bir robotun geçtiğini fark eder. Scooby'ler de Buffy'yi cehennem boyutundan kurtarmak için, Dawn'unkinden çok daha güçlü bir diriltme büyüsü yaparlar.
1033"After Life"David SolomonJane Espenson9 Ekim 2001 (2001-10-09)6ABB035.6[72]
Spike, her büyünün bir bedeli olduğundan bahseder. Çok geçmeden doğru olduğu anlaşılır. Scooby'ler görülemeyen bir iblisin etkisi altına girmeye başlarlar.
1044"Flooded"Douglas PetrieJane Espenson & Douglas Petrie16 Ekim 2001 (2001-10-16)6ABB046.0[73]
Warren, Andrew, ve Jonathan, Sunnydale'in yeni adamları olmak üzere bir araya gelirler ve Buffy'yi öldürmesi için, en büyük tehditleri olduğuna inandıkları M'Fashnik iblisini gönderirler.
1055"Life Serial"Nick MarckDavid Fury & Jane Espenson23 Ekim 2001 (2001-10-23)6ABB055.7[74]
Buffy, Dawn'a ve kendisine güzel bir yaşam sunabilmek için paraya ihtiyacı olduğunu fark eder ve yararlı bir şeyler yapmaya odaklanmaya çalışır. Ancak, çabaları Jonathan, Warren, Andrew üçlüsünün hayatını zorlaştırmasıyla boşa gider.
1066"All the Way"David SolomonSteven S. DeKnight30 Ekim 2001 (2001-10-30)6ABB065.2[75]
Xander, sonunda Anya'yla nişanlandıklarıını açıklar ve Scooby'ler Buffy'nin evinde bunu kutlamak için buluşurlar. Dawn'da Buffy'ye yalan söyleyerek gizlice cadılar bayramı partisine kaçar. Willow da başka bir büyü yapmayı dener ama büyüsü Tara tarafından yarıda kesilir.
1077"Once More, with Feeling"Joss WhedonJoss Whedon6 Kasım 2001 (2001-11-06)6ABB075.4[76]
Tuhaf bir güç tüm Sunnydale'in şarkı söyleyip dans etmesine neden olur. Üstelik şarkılar gizli kalması gereken şeyleri de söyletmeye başlar. Yeni iblis Sweet, bütün bunlara neden olmuştur ve Dawn'u yer altı krallığına götürmeye çalışır am engellenir. Buffy ve Spike öpüşürler.
1088"Tabula Rasa"David GrossmanRebecca Rand Kirshner13 Kasım 2001 (2001-11-13)6ABB085.4[77]
Willow ve Tara bir amnesia büyüsü yapmak konusunda tartışırlar. Tara, Willow'un büyü bağımlısı olduğu konusunda ısrar eder. Willow da hiç büyü yapmadan bir hafta geçirmeye karar verir. Ama sözünü tutamaz ve tüm Scooby Gang'in kim olduklarını unutmalarına neden olacak bir amnesia büyüsü yapar.
1099"Smashed"Turi MeyerDrew Z. Greenberg20 Kasım 2001 (2001-11-20)6ABB095.4[78]
Willow, kendini Tara'dan uzak ve yalnız bulur. Ama bir fareye dönüşen Amy'yi insana çevirebileceğini keşfeder ve Amy'yi eski hâline çevirir. Spike da bir şeyler keşfetmiştir: Buffy'yi ısırabildiğini...Çünkü Buffy dünyaya eksik dönmüştür. O gece Spike'la büyük bir kavga yaşarlar fakat gecenin sonunda birlikte olmuşlardır.
11010"Wrecked"David SolomonMarti Noxon27 Kasım 2001 (2001-11-27)6ABB105.6[79]
Buffy, Spike'la geçirdiği geceden sonra şok olmuştur. O geceden sonra ikisi de ruhsal olarak çökerler. Willow, yanlışlıkla gücünü kötüye kullanınca büyü yapmayı bırakır. Ama geriye dönüşünün belirtileriyle de yüzleşecektir.
11111"Gone"David FuryDavid Fury8 Ocak 2002 (2002-01-08)6ABB115.2[80]
Bir sosyal servis çalışanı, Buffy'yi Dawn'u yanından almakla tehdit eder. Jonathan, Warren ve Andrew ise kendilerini görünmez yapmaya çalışırlar. Ancak yaptıkları mistik silah kazayla Buffy'yi etkiler ve onu görünmez yapar.
11212"Doublemeat Palace"Nick MarckJane Espenson29 Ocak 2002 (2002-01-29)6ABB125.6[81]
Buffy Doublemeat Palace'ta bir işe başlar. Ama çalışanlar birer birer parçalara ayrılmış bir biçimde bulunmaya başlayınca, özel hamburger formülündeki gizli malzemenin ne olduğu Buffy’nin merakını uyandırır. Anya ise eski arkadaşı Halfrek tarafından ziyaret edilir. Halfrek, Anya'ya Xander'la olan ilişkisi hakkında sorular sormaya başlar.
11313"Dead Things"James A. ContnerSteven S. DeKnight5 Şubat 2002 (2002-02-05)6ABB135.2[82]
Warren, Andrew ve Jonathan, Warren'ın eski kız arkadaşı Katrina'yı büyüyle seks köleleri yapmaya çalışırlar. Ama Katrina büyüye direnirken kazayla ölür. Onlar da yine pek başarılı olmadıkları büyü işlerini kullanarak Buffy'nin Katrina'yı öldürdüğünü düşünmesini sağlamaya çalışırlar.
11414"Older and Far Away"Michael GershmanDrew Z. Greenberg12 Şubat 2002 (2002-02-12)6ABB145.0[83]
Dawn, kimsenin onunla zaman geçirmek istemediğini düşünür ve bir intikam iblisinin önünde herkesin onunla kalmasını diler. Dileği gerçek olur, artık kimse Buffy'nin doğum günü partisinden ayrılamayacaktır.
11515"As You Were"Douglas PetrieDouglas Petrie26 Şubat 2002 (2002-02-26)6ABB154.7[84]
Riley, yeni eşi Sam ile kasabaya geri döner. Amaçları "Doktor" olarak bilinen bir iblisi avlamaktır. Riley, Buffy'nin Spike'la bir ilişkisi olduğunu anlar. Buffy de ondan tamamen kopmaya karar verir.
11616"Hell's Bells"David SolomonRebecca Rand Kirshner5 Mart 2002 (2002-03-05)6ABB165.6[85]
Xander'ın gelecek hâli birden ortaya çıkar ve kendisini Anya'yla evlenmenin her ikisine de sefalet ve acıdan başka bir şey getirmeyeceği konusunda uyarır. Xander, gelecekteki kendisine inanır ve düğünü yarıda kesip Anya'dan ayrılır. Ama sonradan bu gelecekteki Xander'ın daha önceden Anyanka'nın intikam aldığı bir kurban olduğunu ve Anya'nın hayatını mahvetmeyi planladığını öğrenirler.
11717"Normal Again"Rick RosenthalDiego Gutierrez12 Mart 2002 (2002-03-12)6ABB175.0[86]
Warren, Jonathan ve Andrew, Buffy'nin arkadaşları konusunda onların hayal gücünün bir ürünü olduklarını düşünmesini sağlayacak bir iblisi uyandırırlar. İblis tarafından zehirlenen Buffy, bir akıl hastanesine kapatıldığına, annesinin sağ, anne-babasının hala beraber olduğuna ve Avcı olarak geçen son altı yılının aslında sadece bir halüsinasyon olduğuna inanmaya başlar. Ailesiyle beraber geçireceği bu "normal" hayatı tercih ettiğini fark eden Buffy, onu gerçekliğe döndürmeye çalışan arkadaşlarını etkisiz hale getirmeye karar verir. Buffy arkadaşlarına saldırmayı dener, onları bodruma kilitler ve aynı iblisi üzerlerine salar. Tara nihayet bunun üçlünün işi olduğunu anlar ve Buffy'ye panzehir içirerek iblisin zehrinin etkisini ortadan kaldırır.
11818"Entropy"James A. ContnerDrew Z. Greenberg30 Nisan 2002 (2002-04-30)6ABB184.5[87]
Anya, Xander'dan intikam almak ister ve aynı duyguya sahip birini daha bulur: Spike. Spike'la Anya birlikte olurlar. Xander ise bu düşüncesiz ilişkiyi tesadüfen kamerada görür. Willow ve Tara bir buluşma düzenlerler ve sonunda öpüşürler.
11919"Seeing Red"Michael GershmanSteven S. DeKnight7 Mayıs 2002 (2002-05-07)6ABB194.1[88]
Willow ve Tara uzlaşmışlardır. Tara, Willow'a Buffy ile Spike'ın birlikte olduklarını söyler. Buffy, hırsızlık yapmak üzere olan üçlüyü durdurur, ama Warren jetpack kullanarak kaçar. Ertesi gün geri gelir ve tabancayla Buffy'yi vurmaya çalışır. Ama kurşun seker ve Tara'nın göğsüne saplanır.
12020"Villains"David SolomonMarti Noxon14 Mayıs 2002 (2002-05-14)6ABB5.0[89]
Willow'un kederi onu hayatın kıyısına iter. Büyüyle Buffy'yi kurtardıktan sonra Dark Willow'a dönüşür ve korkunç bir şekilde, derisini yüzerek Warren'ı öldürür.
12121"Two to Go"Bill L. NortonDouglas Petrie21 Mayıs 2002 (2002-05-21)6ABB215.3[90]
Scooby'ler Jonathan ve Andrew'u Willow'dan kurtarmak zorundadırlar. Giles da yardım etmek için geri döner.
12222"Grave"James A. ContnerDavid Fury21 Mayıs 2002 (2002-05-21)6ABB225.3[90]
Willow Giles'ı yener ve dünyanın sonunu getirerek acısına son vermeye karar verir.

Sezon 7 (2002 - 2003)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 10 Temmuz 2002 yılından[91] 3 Nisan 2003 yılına kadar çekilmiştir[92]. Sezon Buffy'nin First Evil'le olan en büyük savaşını anlatır. Avcı olma potansiyeline sahip birçok genç kızın bir araya geldiği ilginç sezonda Sunnydale'de iyilerle kötüler arasındaki son savaştan geriye de bir krater kalır. Anya'nın ölümü de bu sezonda gerçekleşir. Sezon 7, dizinin son sezonudur.


genel

sezon
Bölüm adıYönetmenSenaristYayın tarihiYapım koduABD seyircisi
(milyon)
1231"Lessons"David SolomonJoss Whedon24 Eylül 2002 (2002-09-24)7ABB015.0[93]
Dawn, Sunnydale Lisesi'nde intikam hırsı içinde olan ruhlar bulur. Giles ise Willow'u İngiltere'de rehabilite etmektedir.
1242"Beneath You"Nick MarckDoug Petrie1 Ekim 2002 (2002-10-01)7ABB025.0[94]
Scooby Gang, yer altında yaşayan dev bir iblisle yüzleşir. Willow da eve dönmek için hazırlanıyordur.
1253"Same Time, Same Place"James A. ContnerJane Espenson8 Ekim 2002 (2002-10-08)7ABB034.9[95]
Willow, arkadaşlarını, derileri yüzülmüş cesetlerin bulunmaya başlandığı bir yer hâline gelen Sunnydale'de bulamaz. Buffy, Xander ve Dawn onunla aynı zamanda aynı yerlerde bulunmalarına rağmen İngiltere’den dönen Willow’u bir türlü bulamamaktadır. Zaten kısa süre sonra Willow, kurbanlarının derileriyle beslenen bir iblis tarafından ele geçirilir.
1264"Help"Rick RosenthaRebecca Rand Kirshner15 Ekim 2002 (2002-10-15)7ABB045.0[96]
Buffy Sunnydale Lisesi’nde sorunlu gençlere yardım etmek üzere danışmanlık yapmaya başlar. Ancak Cassie adlı öğrencinin kendisine gelerek son derece sakin bir biçimde yaşamak için bir haftası kaldığını söylemesi Buffy’yi şaşkına çevirir. Buffy durumu araştırdığında kızın intihara meyilli olmadığını ancak kızın altıncı hissinin çok kuvvetli olduğunu keşfeder. Cassie, Buffy'nin ölümünü tahmin eder. Ancak bu kız, Cehennem Ağzı'na kurban veren bir grup büyücü tarafından öldürülür. Buffy müthiş bir pişmanlık duyar.
1275"Selfless"David SolomonDrew Goddard22 Ekim 2002 (2002-10-22)7ABB055.0[97]
Buffy, Anyanka ile yüzleşir.
1286"Him"Michael GershmanDrew Z. Greenberg5 Kasım 2002 (2002-11-05)7ABB064.6[98]
Sunnydale'in bütün genç kadınları, lisenin Amerikan futbolcularından birine aşık olurlar. Xander ve Spike ise gönülsüzce oda arkadaşıdırlar.
1297"Conversations with Dead People"Nick MarckJane Espenson & Drew Goddard12 Kasım 2002 (2002-11-12)7ABB074.8[99]
Scooby Gang, geçmişlerinden gelen tanıdık yüzlerle kişisel karşılaşmalar yaşar.
1308"Sleeper"Alan J. LeviDavid Fury & Jane Espenson19 Kasım 2002 (2002-11-19)7ABB085.0[100]
Spike tarafından vampire dönüştürüldüğünü iddia eden yeni bir vampirle dövüşen Buffy arkadaşlarından ona göz kulak olmalarını ister. Ancak dışarı çıkmayı başaran Spike, tuhaf bir trans haline girer ve genç bir kızı baştan çıkararak ona saldırır. Öte yandan İngiltere’de bulunan Giles kendisi gibi gözetmen olan bir tanıdığının ölüme çok yaklaştığını öğrenir. Buffy, Spike'ın işi olabileceğini düşündüğü birtakım dehşet verici cinayeti araştırmaya başlar. Spike da bu cinayetleri hatırlayınca psikolojik olarak kendini kaybeder ve delirir gibi olur.
1319"Never Leave Me"David SolomonDrew Goddard26 Kasım 2002 (2002-11-26)7ABB094.8[101]
Spike Summerlar’ın evinde rehin tutulmaktadır ve Scoobyler onu tutsak alan bu öldürme güdüsü konusunda ne yapacaklarını düşünmektedir. Bu arada Willow, Andrew’un kan satın aldığını öğrenir ve onu da gözaltında tutmaya karar verir. Yani; Summers'ların evi iki tutsağa ev sahipliği yapar: Spike ve Andrew.
13210"Bring on the Night"David GrossmanMarti Noxon & Douglas Petrie17 Kasım 2002 (2002-11-17)7ABB104.8[102]
Spike kayıplara karışmıştır. Buffy ve arkadaşları da Summerlar’ın evindeki zararı telafi etmeye çalışmaktadır. Bu arada Giles, iki "çırak avcı"yla birlikte geri döner ve “İlk”in tüm potansiyel avcıları öldürerek avcı nesline bir son vermeyi planladığını anlatır. Scooby'ler de First'ü araştırır. Bunun üzerine Buffy, Giles’la beraber “İlk”i son kez gördüğü yere giden Buffy, geçmişten kalma bir vampirle dövüşür.
13311"Showtime"Michael GrossmanDavid Fury7 Ocak 2003 (2003-01-07)7ABB114.1[103]
Buffy, potansiyel avcıların güvenini geri kazanmalıdır.
13412"Potential"James A. ContnerRebecca Rand Kirshner21 Ocak 2003 (2003-01-21)7ABB123.6[104]
Buffy ve Spike, potansiyel avcıları büyük savaşa hazırlamak için bir kamp kurarlar. Buffy ve Spike potansiyel avcıları eğitmeye başlamıştır. Bu arada Willow yaptığı büyü sayesinde burunlarının dibinde bir avcının daha olduğunu keşfeder. Willow’un aramaları daraltmak için yaptığı büyünün sonucu herkesi şaşırtacaktır. Willow'un yaptığı büyü, Sunnydale'de başka bir gerilimin açığa çıkmasında neden olur.
13513"The Killer in Me"David SolomonDrew Z. Greenberg4 Şubat 2003 (2003-02-04)7ABB133.5[105]
Willow sonunda Kennedy’e daha fazla karşı koyamaz ve öpüşürler. Bunun üzerine Willow bir anda Tara’nın katilinin görüntüsüne dönüşür. Willow bir yandan Tara’nın ölümünün getirdiği acıyla boğuşurken bir yandan da eski görüntüsüne kavuşmaya çalışacaktır. Öte yandan Spike’ın çipi hatalı çalışmaya başlayınca Buffy yardım için hiç de umulmadık birine başvuracaktır. Bu arada “İlk” zannettiklerinden daha yakındadır. Buffy hükûmetle iletişime geçer.
13614"First Date"David GrossmanJane Espenson11 Şubat 2003 (2003-02-11)7ABB144.2[106]
Buffy, Müdür Wood'dan gelen bir yemek teklifini kabul eder. Anya ise Xander'ın bir randevusu olduğunu öğrenince kıskançlık krizine girer.
13715"Get it Done"Douglas PetrieDouglas Petrie18 Şubat 2003 (2003-02-18)7ABB153.4[107]
Buffy, İlk Avcı hakkında daha fazla şey öğrenir. Buffy, İlk Avcı'nın nasıl yaratıldığını öğrenir.
13816"Storyteller"Marita GrabiakJane Espenson25 Şubat 2003 (2003-02-25)7ABB163.6[108]
Andrew gelecek nesillere göstermek için Sunnydale’in durumunu anlatan "Buffy, Vampirler Avcısı" adında bir belgesel çeker. Çok kritik ve önemli anları yakalasa da evdeki herkesin rahatını kaçırır. Ancak Buffy’nin Andrew’un başka türlü becerilerine ihtiyacı vardır.
13917"Lies My Parents Told Me"David FuryDavid Fury & Drew Goddard25 Mart 2003 (2003-03-25)7ABB173.4[109]
Giles, Spike’ın tetiğini etkisiz hale getirebilecek bir araçla geri döner. Şarkının sıradışı güçlerini ortadan kaldırmak için Spike’ın geçmişine geri dönmesi ve olağanüstü uzunluktaki hayatının en travmatik tecrübelerinden biriyle tekrar yüzleşmesi gerekmektedir. Bu arada aletin işe yaramaması ihtimaline karşı Robin tedbirli olmaya kararlıdır. Müdür Wood ve Giles, takımı Buffy'siz kurarlar.
14018"Dirty Girls"Michael GershmanDrew Goddard15 Nisan 2003 (2003-04-15)7ABB183.3[110]
Willow güçlü bir müttefikle kasabaya geri dönmüştür. Ancak bu arada First de boş durmamıştır. Öte yandan kasabaya yeni gelen Caleb adında kadın düşmanı bir vaiz ilk iş olarak herkese meydan okur. Buffy ve arkadaşları ona karşı durur ancak sonuçlar oldukça yıkıcı olacaktır. Caleb ve Scoobie'ler müthiş bir kavga ederler ve müthiş bir yenilgiye uğrarlar. Caleb; Diane ve Molly'i öldürür, Xander'ın da sol gözünü çıkarır. Faith, Sunnydale'e geri döner. Buffy ise, savaşta süvari bölüğünün lideri olur.
14119"Empty Places"James A. ContnerDrew Z. Greenberg29 Nisan 2003 (2003-04-29)7ABB193.6[111]
Caleb Sunnydale Lisesi’nde Buffy’ye karşı bir saldırı düzenler. Bu arada Faith bazı avcı adaylarını tecrübe kazanmaları için dışarı çıkarır. Öte yandan son karşılaşmadan sonra yaralanan Buffy’nin liderliğinden şüphe etmeye başlayan ekip her şeyi değiştirebilecek çok önemli bir karar alır. Sunnydale'deki evler tahliye edilmeye başlanınca, Buffy grubun güvenini kaybeder. Faith lider olur. Buffy, gözyaşları içinde liderliğini Faith'e devreder.
14220"Touched"David SolomonRebecca Rand Kirshner6 Mayıs 2003 (2003-05-06)7ABB204.0[112]
Spike ve Faith kavga ederler. O gece; Xander ve Anya; Faith ve Robin Wood ve Kennedy ile Willow ateşli bir gece geçirirler. Scooby'ler de Bringers'tan birini yakalar ve Willow'un büyüsü sayeside konuştururlar. Spike, depresyona giren Buffy'yi rahatlatır. Spike, Buffy’yi teselli ederken Faith de çatışma için hazırlık yapmaktadır. Ancak iki avcı da gece baskınına çıktıklarında hiç beklenmedik bir şeyle karşılaşacaktır. Buffy, mağarada efsanevi bir kılıç bulur. Faith ve ekibi ise, bir bomba bulurlar ve bölümün sonunda bomba patlar...
14321"End of Days"Marita GrabiakDouglas Petrie & Jane Espenson13 Mayıs 2003 (2003-05-13)7ABB214.1[113]
Buffy son derece etkili yeni bir silah edinmiştir, ancak hiç kimse bu gizemli silahın nereden geldiğini çözemez. Avcı sonunda silahın kökenlerini bulmak için araştırma yapmaya başladığında kendisi için yeni bir müttefik olacak son derece tehlikeli eski bir dostuna rastlar.
14422"Chosen"Joss WhedonJoss Whedon20 Mayıs 2003 (2003-05-20)7ABB224.9[114]
Buffy, Angel'a gitmesini ve ilişkilerinin yürümeyeceğini söyler. Angel da Buffy'e, onlara yardımcı olacak bir mistik kolye bırakarak gider. Angel ve Buffy'ni öpüşmesini gören Spike, kıskançlık duygusuna kapılır. Willow, bir büyü yaparak seçilmişleri davet eder. Buffy ve Scoobie'ler İlk Kötü'ye karşı savaş açar. Willow kamptaki bütün potansiyel avcılara Buffy'nin gücünü verir. Buffy, Scoobieler ve Potansiyeller, First Evil karşı savaşı kazanır. Bu bölümde şehir yıkılır.


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Buffy,' Moving to UPN, Tries to Be WB Slayer". cesnur.org. 
  2. ^ "CNBC-e'den tiryakilerine selam!". ntv.com.tr. 
  3. ^ "Buffy DVD and VHS". bbc.co.uk. 
  4. ^ a b c d "Rétrospective Buffy Contre Les Vampires" (Fransızca). Audiences USA. 30 Aralık 2010. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  5. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  6. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  7. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  8. ^ "Welcome to the Hellmouth". Buffyworld.com. 10 Eylül 1996. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Prophecy Girl". Buffyworld.com. 22 Ocak 1997. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ a b "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 10 Mart 1997. 9 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  11. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 17 Mart 1997. 9 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  12. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 24 Mart 1997. 9 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  13. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 31 Mart 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  14. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 7 Nisan 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  15. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 14 Nisan 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  16. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 28 Nisan 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  17. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 5 Mayıs 1997. 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  18. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 12 Mayıs 1997. 16 Aralık 2013 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  19. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 12 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  20. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today (PDF). Gannett Company. 2 Haziran 1997. 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  21. ^ "When She Was Bad". Buffyworld.com. 8 Temmuz 1997. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Becoming, Part Two". Buffyworld.com. 13 Mart 1998. 26 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ a b c d e f g "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  24. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 6 Ekim 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  25. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 13 Ekim 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  26. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 27 Ekim 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  27. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 3 Kasım 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  28. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 10 Kasım 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  29. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 17 Kasım 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  30. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 12 Ocak 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  31. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 26 Ocak 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  32. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 16 Şubat 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  33. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 23 Şubat 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  34. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 2 Mart 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  35. ^ Associated Press (30 Nisan 1998). "'Merlin' works ratings magic". Rocky Mountain News. s. 14D. 
  36. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 14 Mayıs 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  37. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 14 Mayıs 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  38. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 14 Mayıs 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  39. ^ "Anne". Buffyworld.com. 14 Temmuz 1998. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  40. ^ "Graduation Day Part Two". Buffyworld.com. 1 Nisan 1999. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  41. ^ "Nielsen ratings" (PDF). USA Today. Gannett Company. 29 Eylül 1998. s. D3. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  42. ^ "The Freshman". Buffyworld.com. 22 Temmuz 1999. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  43. ^ "Restless". Buffyworld.com. 8 Nisan 2000. 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  44. ^ "Episode List: Buffy the Vampire Slayer". TV Tango. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  45. ^ "Buffy vs. Dracula". Buffyworld.com. 23 Ağustos 2000. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  46. ^ "The Gift (Episode 100)". Buffyworld.com. 29 Mart 2001. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  47. ^ "26 Eylül 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  48. ^ "3 Ekim 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  49. ^ "10 Ekim 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  50. ^ "17 Ekim 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  51. ^ "24 Ekim 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  52. ^ "7 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  53. ^ "14 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  54. ^ "21 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  55. ^ "28 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  56. ^ "19 Kasım 2000". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  57. ^ "9 Ocak 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  58. ^ "23 Ocak 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  59. ^ "6 Şubat 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  60. ^ "13 Şubat 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  61. ^ "20 Şubat 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  62. ^ "27 Şubat 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  63. ^ "17 Nisan 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  64. ^ "24 Nisan 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  65. ^ "1 Mayıs 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  66. ^ "8 Mayıs 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  67. ^ "15 Mayıs 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  68. ^ "22 Mayıs 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2016. 
  69. ^ "Bargaining - Part 1". Buffyworld.com. 18 Temmuz 2001. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  70. ^ "Grave". Buffyworld.com. 27 Mart 2002. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  71. ^ a b Kurtz, Frank (11 Ekim 2001). "Top Ten Genre Broadcast TV Ratings (Eki. 1-7)". Mania.com. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  72. ^ "9 Ekim 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  73. ^ "16 Ekim 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  74. ^ "23 Ekim 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  75. ^ "30 Ekim 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  76. ^ "6 Kasım 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  77. ^ "13 Kasım 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  78. ^ "20 Kasım 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  79. ^ "27 Kasım 2001". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  80. ^ "8 Ocak 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  81. ^ "29 Ocak 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  82. ^ "5 Şubat 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  83. ^ "12 Şubat 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  84. ^ "26 Şubat 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  85. ^ "5 Mart 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  86. ^ "12 Mart 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  87. ^ "30 Nisan 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  88. ^ "7 Mayıs 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  89. ^ "14 Mayıs 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  90. ^ a b "21 Mayıs 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  91. ^ "Lessons". Buffyworld.com. 10 Temmuz 2002. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  92. ^ "Chosen". Buffyworld.com. 3 Nisan 2003. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  93. ^ "24 Eylül 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  94. ^ "1 Ekim 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  95. ^ "8 Ekim 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  96. ^ "15 Ekim 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  97. ^ "22 Ekim 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  98. ^ "5 Kasım 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  99. ^ "12 Kasım 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  100. ^ "19 Kasım 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  101. ^ "26 Kasım 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  102. ^ "17 Aralık 2002". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  103. ^ "7 Ocak 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  104. ^ "21 Ocak 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  105. ^ "4 Şubat 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  106. ^ "11 Şubat 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  107. ^ "18 Şubat 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  108. ^ "25 Şubat 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  109. ^ "25 Mart 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  110. ^ "15 Nisan 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  111. ^ "29 Nisan 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  112. ^ "6 Mayıs 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  113. ^ "13 Mayıs 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 
  114. ^ "20 Mayıs 2003". TV Tango. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]