Buffy the Vampire Slayer bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Buffy the vampire slayer.svg

Bu madde, Amerikan televizyon dizisi Buffy the Vampire Slayer'ın bölümlerinin listesidir. İlk bölüm "Welcome to the Hellmouth", 10 Mart 1997'de yayınlandı, 19 Mayıs 2003 tarihli "Chosen"a dek yedi sezon sürmüştür. 7 sezonda toplam 144 bölüm vardır.

İlk beş sezonu The WB kanalında yayınlandı ve 2001 yılında, son iki sezon için UPN'ye transfer oldu.[1] Dizi, Türkiye'de CNBC-e üzerinden iki kez yayınlandı.[2] Sezon 8, Sezon 9 ve Sezon 10'da hikayenin işleyişi çizgi roman şeklinde devam eder.

Buffy the Vampire Slayer sezonlarının DVD'leri iki set (The Chosen Collection ve The Complete DVD Collection) halinde piyasaya sürülmüştür.[3]

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm Orjinal Yayın
Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi
1 12 10 Mart 1997 2 Haziran 1997
2 22 15 Eylül 1997 19 Mayıs 1998
3 22 29 Eylül 1998 13 Haziran 1999
4 22 5 Ekim 1999 23 Mayıs 2000
5 22 26 Eylül 2000 22 Mayıs 2001
6 22 2 Ekim 2001 21 Mayıs 2002
7 22 24 Eylül 2002 20 Mayıs 2003

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon 1 (1997)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 10 Eylül 1996 yılından[4] 22 Ocak 1997 yılına kadar çekilmiştir[5]. 12 bölümden oluşur ve Sunnydale'e gelen yeni avcının şehre, okuluna ve görevine uyum çabasını anlatır. Bu sezonda Buffy'nin çevresi yavaş yavaş arkadaşlarla dolmaya başlarken, önemli düşmanı Master'dır. Ayrıca sezon 1, Buffy'nin ilk ölümünün gerçekleştiği sezondur.

Dizideki

numara

Sezondaki

numara

Başlık Yönetmen Senarist Orjinal yayın tarihi Prodüksiyon kodu
0 0 Unaired pilot (Yayınlanmadı) Joss Whedon Joss Whedon N/A 4V79
1 1 "Welcome to the Hellmouth" Charles Martin Smith Joss Whedon 10 Mart 1997 4V01
2 2 "The Harvest" John T. Kretchmer Joss Whedon 10 Mart 1997 4V02
3 3 "Witch" Stephen Cragg Dana Reston 17 Mart 1997 4V03
4 4 "Teacher's Pet" Bruce Seth Green David Greenwalt 24 Mart 1997 4V04
5 5 "Never Kill a Boy on the First Date" David Semel Rob Des Hotel & Dean Batali 31 Mart 1997 4V05
6 6 "The Pack" Bruce Seth Green Matt Kiene & Joe Reinkemeyer 7 Nisan 1997 4V06
7 7 "Angel" Scott Brazil David Greenwalt 14 Nisan 1997 4V07
8 8 "I, Robot... You, Jane" Stephen Posey Ashley Gable & Thomas A. Swyden 28 Nisan 1997 4V08
9 9 "The Puppet Show" Ellen S. Pressman Rob Des Hotel & Dean Batali 5 Mayıs 1997 4V09
10 10 "Nightmares" Bruce Seth Green Hikaye: Joss Whedon

Senaryo: David Greenwalt

12 Mayıs 1997 4V10
11 11 "Out of Mind, Out of Sight" Reza Badiyi Hikaye: Joss Whedon

Senaryo: Ashley Gable & Thomas A. Swyden

19 Mayıs 1997 4V11
12 12 "Prophecy Girl" Joss Whedon Joss Whedon 2 Haziran 1997 4V12

Sezon 2 (1997 – 1998)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 8 Temmuz 1997 yılından[6] 13 Mart 1998 yılına kadar çekilmiştir[7]. Sezon Buffy'nin dirildikten sonra tekrar hayata uyum sağlamakta zorlanmasını anlatır. Bu sezondaki önemli kötüler Angelus'a dönüşen Angel, Spike ve Drusilla'dır.

Dizideki

numara

Sezondaki

numara

Başlık Yönetmen Senarist Orjinal yayın tarihi Prodüksiyon kodu
13 1 "When She Was Bad" Joss Whedon Joss Whedon 15 Eylül 1997 5V01
14 2 "Some Assembly Required" Bruce Seth Green Ty King 22 Eylül 1997 5V02
15 3 "School Hard" John T. Kretchmer Hikaye: Joss Whedon & David Greenwalt

Senaryo: David Greenwalt

29 Eylül 1997 5V03
16 4 "Inca Mummy Girl" Ellen S. Pressman Matt Kiene & Joe Reinkemeyer 6 Ekim 1997 5V04
17 5 "Reptile Boy" David Greenwalt David Greenwalt 13 Ekim 1997 5V05
18 6 "Halloween" Bruce Seth Green Carl Ellsworth 27 Ekim 1997 5V06
19 7 "Lie to Me" Joss Whedon Joss Whedon 2 Kasım 1997 5V07
20 8 "The Dark Age" Bruce Seth Green Dean Batali & Rob Des Hotel 10 Kasım 1997 5V08
21 9 "What's My Line (Part 1)" David Solomon Howard Gordon & Marti Noxon 17 Kasım 1997 5V09
22 10 "What's My Line (Part 2)" David Semel Marti Noxon 24 Kasım 1997 5V10
23 11 "Ted" Bruce Seth Green David Greenwalt & Joss Whedon 8 Aralık 1997 5V11
24 12 "Bad Eggs" David Greenwalt Marti Noxon 12 Ocak 1998 5V12
25 13 "Surprise" Michael Lange Marti Noxon 19 Ocak 1998 5V13
26 14 "Innocence" Joss Whedon Joss Whedon 20 Ocak 1998 5V14
27 15 "Phases" Bruce Seth Green Rob Des Hotel & Dean Batali 27 Ocak 1998 5V15
28 16 "Bewitched, Bothered and Bewildered" James A. Contner Marti Noxon 10 Şubat 1998 5V16
29 17 "Passion" Michael Gershman Ty King 24 Şubat 1998 5V17
30 18 "Killed by Death" Deran Sarafian Rob Des Hotel & Dean Batali 3 Mart 1998 5V18
31 19 "I Only Have Eyes for You" James Whitmore, Jr. Marti Noxon 28 Nisan 1998 5V19
32 20 "Go Fish" David Semel David Fury & Elin Hampton 5 Mayıs 1998 5V20
33 21 "Becoming (Part 1)" Joss Whedon Joss Whedon 12 Mayıs 1998 5V21
34 22 "Becoming (Part 2)" Joss Whedon Joss Whedon 19 Mayıs 1998 5V22

Sezon 3 (1998 – 1999)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 14 Temmuz 1998 yılından[8] 1 Nisan 1999 yılına kadar çekilmiştir[9]. Sezon Buffy'nin hayatını rayına oturtma çabası içerisindeyken, düşmanlarının onu bir türlü rahat bırakmadığı bölümler içerir. Buffy'nin mezuniyet yılıdır ve Sunnydale Valisi, lisenin mezuniyet balosunda safkan bir iblise dönüşmeyi planlamaktadır. Sezonun önemli kötüleri Vali Vilkins ve yardımcısı Faith'tir.

Dizideki

numara

Sezondaki

numara

Başlık Yönetmen Senarist Orjinal yayın tarihi Prodüksiyon kodu
35 1 "Anne" Joss Whedon Joss Whedon 29 Eylül 1998 3ABB01
36 2 "Dead Man's Party" James Whitmore, Jr. Marti Noxon 6 Ekim 1998 3ABB02
37 3 "Faith, Hope & Trick" James A. Contner David Greenwalt 13 Ekim 1998 3ABB03
38 4 "Beauty and the Beasts" James Whitmore, Jr. Marti Noxon 20 Ekim 1998 3ABB04
39 5 "Homecoming" David Greenwalt David Greenwalt 3 Kasım 1998 3ABB05
40 6 "Band Candy" Michael Lange Jane Espenson 10 Kasım 1998 3ABB06
41 7 "Revelations" James A. Contner Douglas Petrie 17 Kasım 1998 3ABB07
42 8 "Lovers Walk" David Semel Dan Vebber 24 Kasım 1998 3ABB08
43 9 "The Wish" David Greenwalt Marti Noxon 8 Aralık 1998 3ABB09
44 10 "Amends" Joss Whedon Joss Whedon 15 Aralık 1998 3ABB10
45 11 "Gingerbread" James Whitmore, Jr. Hikaye: Thania St. John & Jane Espenson

Senaryo: Jane Espenson

12 Ocak 1999 3ABB11
46 12 "Helpless" James A. Contner David Fury 19 Ocak 1999 3ABB12
47 13 "The Zeppo" James Whitmore, Jr. Dan Vebber 26 Ocak 1999 3ABB13
48 14 "Bad Girls" Michael Lange Douglas Petrie 9 Şubat 1999 3ABB14
49 15 "Consequences" Michael Gershman Marti Noxon 16 Şubat 1999 3ABB15
50 16 "Doppelgangland" Joss Whedon Joss Whedon 23 Şubat 1999 3ABB16
51 17 "Enemies" David Grossman Douglas Petrie 16 Mart 1999 3ABB17
52 18 "Earshot" Regis Kimble Jane Espenson 21 Eylül 1999 3ABB18
53 19 "Choices" James A. Contner David Fury 4 Mayıs 1999 3ABB19
54 20 "The Prom" David Solomon Marti Noxon 11 Mayıs 1999 3ABB20
55 21 "Graduation Day (Part 1)" Joss Whedon Joss Whedon 18 Mayıs 1999 3ABB21
56 22 "Graduation Day (Part 2)" Joss Whedon Joss Whedon 13 Temmuz 1999 3ABB22

Sezon 4 (1999 – 2000)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 22 Temmuz 1999 yılından[10] 8 Nisan 2000 yılına kadar çekilmiştir[11]. Sezon Buffy'nin üniversiteye başladığı yılı anlatır. Angel'dan sonra yeni bir erkek arkadaş edinen Buffy, kendisine en yakın hissettiği insanlardan biri olarak gördüğü Riley'nin de ondan sakladığı bazı gerçekler olduğunu kavrar. Erkek arkadaşı Riley, iblis ve vampir gibi olağanüstü yaratıklarla savaşan askerî bir organizasyonun üyesidir. Buffy de bu sezonda Riley'ye avcı olduğunu açıklamak zorunda kalır.

Dizideki

numara

Sezondaki

numara

Başlık Yönetmen Senarist Orjinal yayın tarihi Prodüksiyon kodu
57 1 "The Freshman" Joss Whedon Joss Whedon 5 Ekim 1999 4ABB01
58 2 "Living Conditions" David Grossman Marti Noxon 12 Ekim 1999 4ABB02
59 3 "The Harsh Light of Day" James A. Contner Jane Espenson 19 Ekim 1999 4ABB03
60 4 "Fear, Itself" Tucker Gates David Fury 26 Ekim 1999 4ABB04
61 5 "Beer Bad" David Solomon Tracey Forbes 2 Kasım 1999 4ABB05
62 6 "Wild at Heart" David Grossman Marti Noxon 9 Kasım 1999 4ABB06
63 7 "The Initiative" James A. Contner Douglas Petrie 16 Kasım 1999 4ABB07
64 8 "Pangs" Michael Lange Jane Espenson 23 Kasım 1999 4ABB08
65 9 "Something Blue" Nick Marck Tracey Forbes 30 Kasım 1999 4ABB09
66 10 "Hush" Joss Whedon Joss Whedon 14 Aralık 1999 4ABB10
67 11 "Doomed" James A. Contner Marti Noxon & David Fury & Jane Espenson 18 Ocak 2000 4ABB11
68 12 "A New Man" Michael Gershman Jane Espenson 25 Ocak 2000 4ABB12
69 13 "The I in Team" James A. Contner David Fury 8 Şubat 2000 4ABB13
70 14 "Goodbye Iowa" David Solomon Marti Noxon 15 Şubat 2000 4ABB14
71 15 "This Year's Girl" Michael Gershman Douglas Petrie 22 Şubat 2000 4ABB15
72 16 "Who Are You" Joss Whedon Joss Whedon 29 Şubat 2000 4ABB16
73 17 "Superstar" David Grossman Jane Espenson 4 Nisan 2000 4ABB17
74 18 "Where the Wild Things Are" David Solomon Tracey Forbes 25 Nisan 2000 4ABB18
75 19 "New Moon Rising" James A. Contner Marti Noxon 2 Mayıs 2000 4ABB19
76 20 "The Yoko Factor" David Grossman Douglas Petrie 9 Mayıs 2000 4ABB20
77 21 "Primeval" James A. Contner David Fury 16 Mayıs 2000 4ABB21
78 22 "Restless" Joss Whedon Joss Whedon 23 Mayıs 2000 4ABB22

Sezon 5 (2000 – 2001)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 23 Ağustos 2000 yılından[12] 29 Mart 2001 yılına kadar çekilmiştir[13]. Sezon Buffy'nin kardeşi Dawn'dan yoğun olarak söz eden bir sezondur. Dawn'un aslında bir anahtar olduğu ve keşişler tarafından Buffy'ye ve tüm tanıdıklarına, büyüyle kurmaca bir geçmiş yaratıldığı ortaya çıkar. Bu sezondaki önemli kötü Glory'dir ve Dawn'u ele geçirip kendi boyutuna geçmek istemektedir. Ayrıca bu sezonda Buffy annesi Joyce'u kaybederken, sezonun son bölümünde de kendisi ölür.

Dizideki

numara

Sezondaki

numara

Başlık Yönetmen Senarist Orjinal yayın tarihi Prodüksiyon kodu
79 1 "Buffy vs. Dracula" David Solomon Marti Noxon 26 Eylül 2000 5ABB01
80 2 "Real Me" David Solomon David Fury 3 Ekim 2000 5ABB02
81 3 "The Replacement" James A. Contner Jane Espenson 10 Ekim 2000 5ABB03
82 4 "Out of My Mind" David Solomon Rebecca Rand Kirshner 17 Ekim 2000 5ABB04
83 5 "No Place Like Home" David Solomon Douglas Petrie 24 Ekim 2000 5ABB05
84 6 "Family" Joss Whedon Joss Whedon 7 Kasım 2000 5ABB06
85 7 "Fool for Love" Nick Marck Douglas Petrie 14 Kasım 2000 5ABB07
86 8 "Shadow" Dan Attias David Fury 21 Kasım 2000 5ABB08
87 9 "Listening to Fear" David Solomon Rebecca Rand Kirshner 28 Kasım 2000 5ABB09
88 10 "Into the Woods" Marti Noxon Marti Noxon 19 Aralık 2000 5ABB10
89 11 "Triangle" Christopher Hibler Jane Espenson 9 Ocak 2001 5ABB11
90 12 "Checkpoint" Nick Marck Douglas Petrie & Jane Espenson 23 Ocak 2001 5ABB12
91 13 "Blood Ties" Michael Gershman Steven S. DeKnight 6 Şubat 2001 5ABB13
92 14 "Crush" Dan Attias David Fury 13 Şubat 2001 5ABB14
93 15 "I Was Made to Love You" James A. Contner Jane Espenson 20 Şubat 2001 5ABB15
94 16 "The Body" Joss Whedon Joss Whedon 27 Şubat 2001 5ABB16
95 17 "Forever" Marti Noxon Marti Noxon 17 Nisan 2001 5ABB17
96 18 "Intervention" Michael Gershman Jane Espenson 24 Nisan 2001 5ABB18
97 19 "Tough Love" David Solomon Rebecca Rand Kirshner 1 Mayıs 2001 5ABB19
98 20 "Spiral" James A. Contner Steven S. DeKnight 8 Mayıs 2001 5ABB20
99 21 "The Weight of the World" David Solomon Douglas Petrie 15 Mayıs 2001 5ABB21
100 22 "The Gift" Joss Whedon Joss Whedon 22 Mayıs 2001 5ABB22

Sezon 6 (2001 – 2002)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 18 Temmuz 2001 yılından[14] 27 Mart 2002 yılına kadar çekilmiştir[15]. Sezon Buffy'nin öldükten sonra arkadaşları tarafından cehenneme benzer bir boyuta gittiği düşüncesiyle diriltilmesi, sama Buffy'nin cennete gittiği için şimdi büyük bir hayal kırıklığı içerisinde olmasını anlatır. Bu sezonda Buffy, dört ay kadar ölü kaldığı için üniversiteye devam etmemektedir ve paraları bitmek üzere olduğundan kendisine ve Dawn'a iyi bakabilmek için ebeveyn rolünü üstlenmek zorunda kalır. 6. sezonda Tara ölürken, onun ölümüne dayanamayan Willow, intikam hırsıyla büyülü bir değişim geçirir ve Dark Willow olur. Sezon, Dark Willow'un hâlâ onu seven insanlar olduğuna ikna olup tekrar Willow'a dönüşmesiyle biter.

Dizideki

numara

Sezondaki

numara

Başlık Yönetmen Senarist Orjinal yayın tarihi Prodüksiyon kodu
101 1 "Bargaining (Part 1)" David Grossman Marti Noxon 2 Ekim 2001 6ABB01
102 2 "Bargaining (Part 2)" David Grossman David Fury 2 Ekim 2001 6ABB02
103 3 "After Life" David Solomon Jane Espenson 9 Ekim 2001 6ABB03
104 4 "Flooded" Douglas Petrie Jane Espenson & Douglas Petrie 16 Ekim 2001 6ABB04
105 5 "Life Serial" Nick Marck David Fury & Jane Espenson 23 Ekim 2001 6ABB05
106 6 "All the Way" David Solomon Steven S. DeKnight 30 Ekim 2001 6ABB06
107 7 "Once More, with Feeling" Joss Whedon Joss Whedon 6 Kasım 2001 6ABB07
108 8 "Tabula Rasa" David Grossman Rebecca Rand Kirshner 13 Kasım 2001 6ABB08
109 9 "Smashed" Turi Meyer Drew Z. Greenberg 20 Kasım 2001 6ABB09
110 10 "Wrecked" David Solomon Marti Noxon 27 Kasım 2001 6ABB10
111 11 "Gone" David Fury David Fury 8 Ocak 2002 6ABB11
112 12 "Doublemeat Palace" Nick Marck Jane Espenson 29 Ocak 2002 6ABB12
113 13 "Dead Things" James A. Contner Steven S. DeKnight 5 Şubat 2002 6ABB13
114 14 "Older and Far Away" Michael Gershman Drew Z. Greenberg 12 Şubat 2002 6ABB14
115 15 "As You Were" Douglas Petrie Douglas Petrie 26 Şubat 2002 6ABB15
116 16 "Hell's Bells" David Solomon Rebecca Rand Kirshner 5 Mart 2002 6ABB16
117 17 "Normal Again" Rick Rosenthal Diego Gutierrez 12 Mart 2002 6ABB17
118 18 "Entropy" James A. Contner Drew Z. Greenberg 30 Nisan 2002 6ABB18
119 19 "Seeing Red" Michael Gershman Steven S. DeKnight 7 Mayıs 2002 6ABB19
120 20 "Villains" David Solomon Marti Noxon 14 Mayıs 2002 6ABB20
121 21 "Two to Go" Bill L. Norton Douglas Petrie 21 Mayıs 2002 6ABB21
122 22 "Grave" James A. Contner David Fury 21 Mayıs 2002 6ABB22

Sezon 7 (2002 – 2003)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezon 10 Temmuz 2002 yılından[16] 3 Nisan 2003 yılına kadar çekilmiştir[17]. Sezon Buffy'nin First Evil'le olan en büyük savaşını anlatır. Avcı olma potansiyeline sahip birçok genç kızın bir araya geldiği ilginç sezonda Sunnydale'de iyilerle kötüler arasındaki son savaştan geriye de bir krater kalır. Anya'nın ölümü de bu sezonda gerçekleşir. Sezon 7, dizinin son sezonudur.

Dizideki

numara

Sezondaki

numara

Başlık Yönetmen Senarist Orjinal yayın tarihi Prodüksiyon kodu
123 1 "Lessons" David Solomon Joss Whedon 24 Eylül 2002 7ABB01
124 2 "Beneath You" Nick Marck Douglas Petrie 1 Ekim 2002 7ABB02
125 3 "Same Time, Same Place" James A. Contner Jane Espenson 8 Ekim 2002 7ABB03
126 4 "Help" Rick Rosenthal Rebecca Rand Kirshner 15 Ekim 2002 7ABB04
127 5 "Selfless" David Solomon Drew Goddard 22 Ekim 2002 7ABB05
128 6 "Him" Michael Gershman Drew Z. Greenberg 5 Kasım 2002 7ABB06
129 7 "Conversations with Dead People" Nick Marck Jane Espenson & Drew Goddard 12 Kasım 2002 7ABB07
130 8 "Sleeper" Alan J. Levi David Fury & Jane Espenson 19 Kasım 2002 7ABB08
131 9 "Never Leave Me" David Solomon Drew Goddard 26 Kasım 2002 7ABB09
132 10 "Bring on the Night" David Grossman Marti Noxon & Douglas Petrie 17 Aralık 2002 7ABB10
133 11 "Showtime" Michael Grossman David Fury 7 Ocak 2003 7ABB11
134 12 "Potential" James A. Contner Rebecca Rand Kirshner 21 Ocak 2003 7ABB12
135 13 "The Killer in Me" David Solomon Drew Z. Greenberg 4 Şubat 2003 7ABB13
136 14 "First Date" David Grossman Jane Espenson 11 Şubat 2003 7ABB14
137 15 "Get It Done" Douglas Petrie Douglas Petrie 18 Şubat 2003 7ABB15
138 16 "Storyteller" Marita Grabiak Jane Espenson 25 Şubat 2003 7ABB16
139 17 "Lies My Parents Told Me" David Fury David Fury & Drew Goddard 25 Mart 2003 7ABB17
140 18 "Dirty Girls" Michael Gershman Drew Goddard 15 Nisan 2003 7ABB18
141 19 "Empty Places" James A. Contner Drew Z. Greenberg 29 Nisan 2003 7ABB19
142 20 "Touched" David Solomon Rebecca Rand Kirshner 6 Mayıs 2003 7ABB20
143 21 "End of Days" Marita Grabiak Douglas Petrie & Jane Espenson 13 Mayıs 2003 7ABB21
144 22 "Chosen" Joss Whedon Joss Whedon 20 Mayıs 2003 7ABB22

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]