Buffy the Vampire Slayer çekim yerleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Buffy the Vampire Slayer filminin ve aynı isimdeki televizyon dizisinin çoğu sahnesinin çekim yeri Los Angeles'tadır.

Okullar[değiştir | kaynağı değiştir]

Torrance Lisesi
Griffith Parkı

1992 yılında çekilen ve başrolünü Kristy Swanson'ın oynadığı Buffy the Vampire Slayer filminde, hikâyede geçen Hemery Lisesi olarak 400 Tracy Caddesi, Los Angeles'ta bulunan Marshall Lisesi kullanılmıştır.

Filmdeki olaylardan sonra, Buffy Summers Hemery'den atılır ve Sunnydale'e taşınır, ki orada da Sunnydale Lisesi'ne başlar. Bu lise yerine de 2200 W. Carson Caddesi, Torrance, Kaliforniya'da bulunan Torrance Lisesi kullanılmıştır.[1]

Dizinin dördüncü sezonu boyunca, Buffy ve arkadaşları Willow Rosenberg ile Daniel "Oz" Osbourne Sunnydale'de kurgusal Kaliforniya Üniversitesi'ne başlamıştır. Üniversitede geçen sahneler gerçekte Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles'ın (UCLA) Westwood kampüsü, Kaliforniya Eyalet Üniversitesi,[2] Northridge ve 1000 Fremont Caddesi, Alhambra'da bulunan CF Braun Business Parkında çekilmiştir. Daha sonraki sezonlarda, Kaliforniya Eyalet Üniversitesi asıl lisenin havaya uçmasından sonra yeniden inşa edilmiş Sunnydale Lisesi olarak kullanılmıştır ve Buffy'nin kız kardeşi Dawn da orada öğrenci olmuştur.

Konutlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Buffy'nin evinde geçen sahneler 1313 Cota Ave, Torrance, Kaliforniya'da bir evde çekilmiştir ki bu ev Torrance Lisesine üç blok uzaklıktadır. Evin dışında çekilmiş bazı sahnelerde kapıda 1313 numarası görünmektedir. Örnek olarak "Buffy vs. Dracula" bölümü gösterilebilir. Drakula'nın Buffy'i ısırmasından sonra çıkan sahnede ev ve kapı üzerindeki numara görünmektedir.

İkinci sezonun sonunda vampirler Angel, Drusilla ve Spike'ın tuttuğu konak (ayrıca Angel'ın üçüncü sezonda tekrar tuttuğu) mimar Frank Lloyd Wright tarafından tasarlanmış olan Ennis Evidir. Bina 2607 Glendower Avenue, Griffith Parkta bir tepede durmaktadır.

Xander ve Anya'nın birlikte taşındıkları apartman dairesi ise 844 Plymouth Boulevard cad, Los Angeles'tadır.

Mezarlıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Geçici olarak mezarlık sahnelerinde Santa Monica'da bir yer kullanılmış ve çoğu sahnede ise Koreatown'da bulunan Angelus-Rosedale Mezarlığı kullanılmştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Buffy the Vampire Slayer film locations". Movie-locations.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2016. 
  2. ^ "Oviatt Library In The Media". CSUN Oviatt Library Website. 30 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]