Buffy the Vampire Slayer ve Angel'ın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu madde Buffy the Vampire Slayer isimli bir televizyon dizisi ve bu dizinin yan ürünü Angel dizisinin ödülleri ve adaylıklarının bir listesini barındırmaktadır.

Buffy the Vampire Slayer[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazandığı ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Emmy Ödülleri:

Satellite Ödülleri:

  • En İyi TV Topluluğu (2002)

Hugo Ödülleri:

Saturn Ödülleri:

TCA Ödülleri:

  • Eskimeyen Yapım Ödülü (2003)

Viewers for Quality Television Ödülleri:

  • Kurucunun Ödülü (2000)

Adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerikan Film Enstitüsü Ödülleri:

  • En İyi Drama Dizisi (2001)

Emmy Ödülleri:

  • Bir Dizi İçin En İyi Saç Tasarımı, "Beer Bad" (2000)
  • Tek Kamerayla Çekilmiş Bir Dizi İçin En İyi Sinematografi, "Hush" (2000)
  • Bir Drama Dizisi İçin En İyi Senaryo, "Hush" (2000)
  • Bir Dizi İçin En İyi Saç Tasarımı, "Hell's Bells" (2002)
  • Bir Dizi İçin En İyi Makyaj (protez olmayan), "Hell's Bells" (2002)
  • Bir Dizi İçin En İyi Makyaj (protez), "Hell's Bells" (2002)
  • En İyi Müzik Yönetmenliği, "Once More, with Feeling" (2002)
  • Bir Dizi İçin En İyi Özel Görsel Efekt, "Chosen" (2003)

Altın Küre Ödülleri:

Satellite Ödülleri:

  • En İyi Drama TV Dizisi (2003)
  • Bir Drama Dizisinde En İyi Performans Sergileyen Kadın Oyuncu, Sarah Michelle Gellar (2003)
  • Bir Drama Dizisinde En İyi Performans Sergileyen Yardımcı Kadın Oyuncu, Emma Caulfield (2003)
  • Bir Drama Dizisinde En İyi Performans Sergileyen Yardımcı Kadın Oyuncu, Alyson Hannigan (2003)
  • Bir Drama Dizisinde En İyi Performans Sergileyen Yardımcı Erkek Oyuncu, James Marsters (2003)

Hugo Ödülleri:

Nebula Ödülleri:

Saturn Ödülleri:

TCA Ödülleri:

  • Yılın Programı (2000, 2001)
  • En İyi Drama Başarısı (2000, 2001)
  • Bireysel Drama Başarısı, Sarah Michelle Gellar (2001)

Viewers for Quality Television Ödülleri:

Angel[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazandığı ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

International Horror Guild Ödülü:

  • En İyi Dizi (2001)

Saturn Ödülleri:

  • En İyi TV Dizisi (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Erkek Oyuncu, David Boreanaz (2000, 2003, 2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, James Marsters (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Amy Acker (2004)

Adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Emmy Ödülleri:

  • Bir Dizi İçin En İyi Makyaj, Dayne Johnson (2000)

Hugo Ödülleri:

International Horror Guild Ödülü:

  • En İyi Dizi (2003, 2004)

Saturn Ödülleri:

  • En İyi TV Dizisi (2000-2003, 2005)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Erkek Oyuncu, David Boreanaz (2001-2002)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Kadın Oyuncu, Charisma Carpenter (2001, 2003)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Alexis Denisof (2003-2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, James Marsters (2005)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Amy Acker (2005)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Charisma Carpenter (2000, 2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Juliet Landau (2001)
  • Geleceğin Sinamaskop Yüzü, Amy Acker (2002)

Satellite Ödülleri:

  • TV Dizisi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Performansı-Tv Dizisi, David Boreanaz (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı-Tv Dizisi, Andy Hallett (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı-Tv Dizisi, Amy Acker (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı-Tv Dizisi, Gina Torres (2004)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]