Buffy the Vampire Slayer ve Angel'ın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu madde Buffy the Vampire Slayer isimli bir televizyon dizisi ve bu dizinin yan ürünü Angel dizisinin ödülleri ve adaylıklarının bir listesini barındırmaktadır.

Buffy the Vampire Slayer[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazandığı ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Emmy Ödülleri:

Satellite Ödülleri:

  • En İyi TV Topluluğu (2002)

Hugo Ödülleri:

Saturn Ödülleri:

TCA Ödülleri:

  • Eskimeyen Yapım Ödülü (2003)

Viewers for Quality Television Ödülleri:

  • Kurucunun Ödülü (2000)

Adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerikan Film Enstitüsü Ödülleri:

  • En İyi Drama Dizisi (2001)

Emmy Ödülleri:

  • Bir Dizi İçin En İyi Saç Tasarımı, "Beer Bad" (2000)
  • Tek Kamerayla Çekilmiş Bir Dizi İçin En İyi Sinematografi, "Hush" (2000)
  • Bir Drama Dizisi İçin En İyi Senaryo, "Hush" (2000)
  • Bir Dizi İçin En İyi Saç Tasarımı, "Hell's Bells" (2002)
  • Bir Dizi İçin En İyi Makyaj (protez olmayan), "Hell's Bells" (2002)
  • Bir Dizi İçin En İyi Makyaj (protez), "Hell's Bells" (2002)
  • En İyi Müzik Yönetmenliği, "Once More, with Feeling" (2002)
  • Bir Dizi İçin En İyi Özel Görsel Efekt, "Chosen" (2003)

Altın Küre Ödülleri:

Satellite Ödülleri:

  • En İyi Drama TV Dizisi (2003)
  • Bir Drama Dizisinde En İyi Performans Sergileyen Kadın Oyuncu, Sarah Michelle Gellar (2003)
  • Bir Drama Dizisinde En İyi Performans Sergileyen Yardımcı Kadın Oyuncu, Emma Caulfield (2003)
  • Bir Drama Dizisinde En İyi Performans Sergileyen Yardımcı Kadın Oyuncu, Alyson Hannigan (2003)
  • Bir Drama Dizisinde En İyi Performans Sergileyen Yardımcı Erkek Oyuncu, James Marsters (2003)

Hugo Ödülleri:

Nebula Ödülleri:

Saturn Ödülleri:

TCA Ödülleri:

  • Yılın Programı (2000, 2001)
  • En İyi Drama Başarısı (2000, 2001)
  • Bireysel Drama Başarısı, Sarah Michelle Gellar (2001)

Viewers for Quality Television Ödülleri:

Angel[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazandığı ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

International Horror Guild Ödülü:

  • En İyi Dizi (2001)

Saturn Ödülleri:

  • En İyi TV Dizisi (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Erkek Oyuncu, David Boreanaz (2000, 2003, 2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, James Marsters (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Amy Acker (2004)

Adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Emmy Ödülleri:

  • Bir Dizi İçin En İyi Makyaj, Dayne Johnson (2000)

Hugo Ödülleri:

International Horror Guild Ödülü:

  • En İyi Dizi (2003, 2004)

Saturn Ödülleri:

  • En İyi TV Dizisi (2000-2003, 2005)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Erkek Oyuncu, David Boreanaz (2001-2002)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Kadın Oyuncu, Charisma Carpenter (2001, 2003)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Alexis Denisof (2003-2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, James Marsters (2005)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Amy Acker (2005)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Charisma Carpenter (2000, 2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Juliet Landau (2001)
  • Geleceğin Sinamaskop Yüzü, Amy Acker (2002)

Satellite Ödülleri:

  • TV Dizisi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Performansı-Tv Dizisi, David Boreanaz (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı-Tv Dizisi, Andy Hallett (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı-Tv Dizisi, Amy Acker (2004)
  • TV Dizisi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı-Tv Dizisi, Gina Torres (2004)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]