Richard Wilkins

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Richard Wilkins
Buffy the Vampire Slayer karakteri
İlk görünüm"Homecoming", (Buffy)
YaratanJoss Whedon
David Greenwalt
CanlandıranHarry Groener
Bilgileri

Richard Wilkins III (yaygın olarak bilinen adıyla Belediye Başkanı), Buffy the Vampire Slayer (1997–2003) isimli fantastik televizyon dizisinin bir kurgusal karakteri. Harry Groener tarafından canlandırılan bu karakter, vampir ve iblislerin kol gezdiği ve ana karakter olan Buffy Summers'ın (Sarah Michelle Gellar) yaşadığı kurgusal bir kasaba olan Sunnydale'in belediye başkanıdır. Dizinin öncülü ise Buffy (Sarah Michelle Gellar), vampirleri ve diğer kötü yaratıkları öldürmek için kullandığı insanüstü kuvvete ve bazı güçlere sahip olan bir vampir avcısıdır. İkinci sezon boyunca yerel yetkililerin aslında kasabada dolaşan karanlık güçlerden haberi olduğu anlaşılır ama ya görmezden gelmektedirler ya da durumu daha kötü yapacak suçlar işlemektedirler. Dizi genellikle gerçek hayattaki sorunları sembolize etmek için yaratıkları ve korku unsurlarını kullanmıştır,[1] ve güçlerin kötüye kullanılmasının karanlık güçler ile olan ilişkisi de genellikle dizide ve dizinin yan ürünü Angel'da tekrar eden temalardan bir tanesidir.[2] Üçüncü sezonda Belediye Başkanının birçok karanlık güçler ile iş birliği yaptığı ortaya çıkar ve sezonun asıl Büyük Kötü'sü olur. Sevimli tavırları, aile değerlerine verdiği önem, mikroplara karşı olan fobisi ve sürekli küfürden hoşlanmadığını söylemesi de şeytani doğasında olan şeylerdir.

Bu sezonda ayrıca Buffy ve arkadaşlarının lisede son senesi anlatılır, bir de yeni bir avcı olan Faith (Eliza Dushku) karakteri tanıtılır. Buffy ile birlikte aylarca yan yana savaştıktan ve Buffy'nin Gözetmeni Giles'ın otoritesi altında olduktan sonra, Faith'in Buffy ile olan ilişkisi kötüye gider ve Belediye Başkanı ile birlikte müttefik olur. Belediye Başkanı, bir yandan Faith'e bir baba figürü olurken bir yandan da bütün kasabayı yok edecek şeytani bir yaratık yükseltmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Wilcox, s. 18.
  2. ^ South, s. 66.

Genel kaynaklar

  • South, James (ed.) (2003). Buffy the Vampire Slayer and Philosophy: Fear and Trembling in Sunnydale, Open Court Books. ISBN 0-8126-9531-3
  • Wilcox, Rhonda (2005). Why Buffy Matters: The Art of Buffy the Vampire Slayer, I. B. Tauris. ISBN 1-84511-029-3