The Freshman

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The Freshman"
Buffy the Vampire Slayer bölümü
Bölüm no.4. sezon
1. bölüm
YönetmenJoss Whedon
Senarist
  • Joss Whedon
Prodüksiyon no.4ABB01
Yayın tarihi5 Ekim 1999 (1999-10-05)
Süresi43 dakika
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Graduation Day"
Sonraki →
"City of"
Buffy the Vampire Slayer (4. sezon)
Buffy the Vampire Slayer bölümleri

The Freshman (ya da Türkçe adıyla Yeni Öğrenciler), The WB kanalında yayınlanan, Joss Whedon tarafından oluşturulan bir fantastik dizi olan Buffy the Vampire Slayer televizyon dizisinin dördüncü sezonunun birinci bölümü.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni bir okul yılı başlamıştır ve artık üniversiteli olan Buffy, yeni ortamına uyum sağlamaya çalışmaktadır. Kendi içinde yeni alemlere dalan Willow ve üniversitenin kampüsünde zaman zaman orkestrasıyla sahne alan Oz da onunla beraberdir. Giles İngiltere’den gelen ziyaretçisiyle ilgilenirken, Xander da gezi için kasaba dışına çıkmıştır. Buffy, üniversitede kendini dışlanmış hissetmektedir. Üniversiteye, Willow ve Oz kadar çabuk uyum sağlayamaz.Kaybetmiş biri olduğunu düşünürken, Celine Dion hayranı yatakhane arkadaşı Kathy ile tanışır. Buffy, Kathy yüzünden avcılık görevini yerine getirmekte sıkıntı çekmeye başlar. Buffy'i teselli eden ise Xander olur. Buffy, Bronze'da, Angel'a benzeyen birini görür ve içi parçalanır.

Ayrıca bu bölümde, ileriki zamanlarda Buffy'nin erkek arkadaşı olacak Riley'le de tanışırlar. Bu bölümde ayrıca, bir vampirle ("Sunday") dövüşür Buffy ve güvensiz oluşundan onu yenemez ve ilk defa arkasına bakmadan kaçar... Sonra ise, Xander'ın onu pohpohlamasıyla kendine güveni artar. Vampire karşı düzenlediği baskında, komik bir camdan düşme sahnesi yaşasa da, vampiri öldürdüğü kısımda, artık her sezonun açılış jeneriğinde yer alacak güzel bir kazık yakalama sahnesini gerçekleştirir.

Eş zamanlı olaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölümün sonunda, Angel, (Los Angeles'ta olan bir olay yüzünden, bunu ancak "City of" bölümünü izleyince anlayabileceğiz) Buffy'e telefon açar. Buffy "Alo," der, ancak Angel onun sesini duyunca cevap veremez ve telefonu usulca kapatır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]