Grave

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Grave"
Buffy the Vampire Slayer bölümü
Bölüm no.6. sezon
22. bölüm
YönetmenJames A. Contner
Senarist
  • David Fury
Prodüksiyon no.6ABB22
Yayın tarihi21 Mayıs 2002 (2002-05-21)
Süresi43 dakika
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Two to Go"
Sonraki →
"Lessons"
Buffy the Vampire Slayer (6. sezon)
Buffy the Vampire Slayer bölümleri

"Grave" (ya da Türkçe adıyla Mezar), The WB kanalında yayınlanan, Joss Whedon tarafından oluşturulan bir fantastik dizi olan Buffy the Vampire Slayer televizyon dizisinin altıncı sezonunun yirmi ikinci ve son bölümü.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Willow, Giles'ı yener ve dünyanın sonunu getirerek acısına son vermeye karar verir. Ama en yakın arkadaşlarından birisi olan Xander, ona ulaşmanın bir yolunu bulur ve asıl Willow'u geri getirir.

Genişletilmiş anlatım[değiştir | kaynağı değiştir]

Giles, Willow'a bağlayıcı bir büyü yapar ve bu sırada Buffy, Giles'a o yokken neler olduğunu anlatır. Giles ise şoka girer ve gülmeye başlar, Buffy ve Giles birlikte gülerlerken Willow Anya'ya bir zihin kontrol büyüsü yapar ve kendini serbest bırakmasını söyler. Daha sonra Anya'nın baygın medenini Buffy ve Giles'in önüne atar. Bu sırada Spike ikinci testini de başarıyla geçer ve üçüncü testi ister. O iddaalı tavrıyla konuşurken ayaklarından başına doğru bir böcek ordusu çıkmaktadır.

Willow ve Giles, Magic Box'ta kavga ederler. Büyülü bir kavgadır ve Giles da büyü yapar. Uzun bir boğuşmadan sonra Willow, Giles'i yener. Ellerini, Giles'in kalbine sokar ve onun bütün gücünü emer. Artık çok güçlüdür. Fakat Willow'a bir anda gelen gerçek büyü akışı, dünyayı bambaşka gözlerle görmesini sağlayacaktır. Bir anda dünya üzerinde yaşayan her canlının acısını hissedebilme becerisi kazanmıştır. Ancak onca insanın acısını dindirmeyi umut eden Willow bu uğurda dünyayı yok etmeyi bile göze almıştır. Buffy ve Dawn, dışarıdayken, açık bir mezara düşerler ve Xander başını bir mezar taşına vurarak bayılır. Bu sırada Anya uyanır ve baygın haldeki Giles'ı bulur. Giles ona sürekli Willow'un nerede olduğunu bildiğini ve kendisinin öldüğünü söyler.

Sabah olur, Buffy ve Dawn hala mezardan çıkmaya çalışmaktadırlar. Bu sırada Anya gelir ve onlara olanları anlatır. Willow ise büyük, eski bir şeytan tapınağını yeniden ortaya çıkarır. Willow mezarın içinde iblisler gönderir. Buffy, Dawn'ı da buna davet ederek, iblislerle savaşır. Dawn ve Buffy omuz omuza savaşırlar. Willow tapınağa büyüler yapmaktadır. O sırada Xander gelip onunla konuşur ve durdurmaya çalışır. Ona her seferinde "Seni seviyorum" der, Willow da, o dedikçe ona büyüyle zarar verir. Gülerek: "Ana plan bu mudur? Beni aşkını ilan ederek mi durduracaksın?" der.Ama 'Seni seviyorum.'ların etkisi olmuştur. Willow'un büyüleri yavaşça yok olur, kara gözleri normale döner. Ona karşı kaba kuvvet kullanmaya çalışıp yumruklar ama işe yaramaz ve Willow, Xander'ın kollarında ağlayarak yıkılır.

Buffy ve Dawn'un mahsur kaldığı mezardaki iblisler yok olur, Giles uyanır. Giles, Anya'ya Willow'un ondan aldığı büyünün onu iyileştirdiğini söyler. Buffy ise Dawn'a sarılır ve onun ileride çok güzel ve güçlü bir kadın olacağını, onu dünyadan korumakla yanlış yaptığını aslında ona dünyayı göstermek istediğini söyler. Buffy ve Dawn, iblisleri yenip mezardan dışarı çıkınca, her yerde çiçekler açtığını görürler.

Sunnydale'de bunlar olurlen Spike bütün testlerden geçer ve ruhunu kazanır.

Devam etmekte olan olaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Grave, Magic Box'un içini gördüğümüz son bölüm. Magic Box, "Grave"'den sonra yıkıldı ve bir daha onarılamadı.
  • Dawn'ın iyi bir dövüşçü olduğunu farketmesi, 7.sezonda işe yarayacak.
  • Aslında Bu bölüm ve bundan önceki ("Two to Go") bölüm birleşiktir.
  • Angel'ı oynayan David Boreanaz, bir tek bu sezon boyunca Buffy the Vampire Slayer'da bulunmadı.
  • Spike'ın bu bölümde, ruhunu geri alması, 7. sezon finalinde önemli bir rol oynayacak.
  • 6. sezon finali, Joss Whedon tarafından yazılıp yönetilmeyen tek sezon finali.
  • Giles, Willow'u İngiltere'de rehabilite etmektedir. ("Lessons")
  • Rehabilitasyonu sona eren Willow, karmaşık duygular içerisinde Sunnydale’e dönmek üzere yola çıkar. ("Beneath You")

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]