Buffy the Vampire Slayer romanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Buffy romanları 1998 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Başlangıçta Simon & Schuster'ın Pocket Books ismi altında yayınlanmakta olan kitaplar şimdi Simon Spotlight Entertainment tarafından yayınlanmaktadır ki bu geçiş 2004 yılında olmuştur. Asıl romanları yazan yazarlar arasında Mel Odom, Christopher Golden ve Nancy Holder bulunmaktadır.

Yayınlanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Romanlaştırmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Buffy dizisinde verilmiş olan bazı televizyon bölümleri sonradan romanlaştırılmıştır.

Diğer romanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık Yazar Orijinal yayın tarihi
Halloween Rain Christopher Golden & Nancy Holder Kasım 1997
Cadılar bayramı gecesi Xander & Willow, Buffy'i yağmur yağması ihtimaline karşı uyarır.
Night of the Living Rerun Arthur Byron Cover Mart 1998
Efendi bir kez daha yükselmeye çalışır.
Blooded Christopher Golden & Nancy Holder Ağustos 1998[1]
Scooby çetesi, kendilerini Asyalı savaşçıların maziye kadar dayanan kavgalarının arasında bulurlar.
Child of the Hunt Christopher Golden & Nancy Holder Ekim 1998[2]
'Vahşi Av', Sunnydale'e gelir.
Coyote Moon John Vornholt 5 Ekim 1998
Sunnydale'de bir yaz tatili başlamıştır ve kasabaya bir karnaval kurulmuştur.
Return to Chaos Craig Shaw Gardner Aralık 1998
Kasabaya dört druid gelir. Cehennem Ağzını kapatmak için belirli bir gecede büyü yapmaları gerekmektedir, büyü başarılı olursa hiçbir iblis artık kapıdan geçemeyecektir.
The Gatekeeper (üçleme)
Out of the Madhouse
Ghost Roads
Sons of Entropy
Christopher Golden & Nancy Holder Ocak - Mayıs 1999
'Kapıcı' zayıflamış ve ölümün eşiğindedir, ama yine de yükselen tehdit karşısında gerçekliğin kapılarını bir arada tutmak zorundadır.
Visitors Laura Anne Gilman & Josepha Sherman Nisan 1999
Buffy, sürekli kıkırdayan bir iblisin kendisini saplantı haline getirdiğini düşünmektedir.
Unnatural Selection Mel Odom Haziran 1999
Willow, 'perilere' karşı savaşmaktadır.
Obsidian Fate Diana G. Gallagher Eylül 1999
Eski bir İspanyol kazı alanı, Sunnydale kasabasının dış tarafında bulunur.
Power of Persuasion Elizabeth Massie Ekim 1999
Moon ailesi okulda bir "Kadın Gücü" grubu oluşturmaya çalışır, bu arada garip bir şekilde cinayetler işlenir.
Sunnydale High Yearbook Christopher Golden & Nancy Holder 4 Ekim 1999
Scooby çetesi'nin liseden mezun olduktan sonra aldıkları lise yıllığı.
Sins of the Father Christopher Golden Kasım 1999[3]
Pike, Sunnydale'i ziyaret eder.
Resurrecting Ravana Ray Garton Ocak 2000
Rakshasa, kasabaya döner ve antik Hint bir tanrı olan Ravana'yı uyandırmaya çalışır.
Deep Water Laura Anne Gilman & Josepha Sherman Şubat 2000
Sunnydale sahiline yayılan yağdan sonra Willow, sahip olduğu fok kürkü ile gerçek bir foka dönüşebilen bir kızın aslında bir 'selkie' olduğunu öğrenir.
Prime Evil Diana G. Gallagher Mart 2000[4]
Sunnydale Lisesi'ne yeni gelen Crystal Gregory isimli iyi görünümlü öğretmen, Buffy'nin panik nöbetleri geçirmesine sebep olur.
Immortal Nancy Holder Mayıs 2000[5]
Buffy, çoğu diğer vampirden daha da ölümsüz olan Veronique isimli vampirle karşılaşır.
Here Be Monsters Cameron Dokey Haziran 2000
Buffy, ikiz genç vampirleri öldürdükten sonra, ikizlerin vampir annesi bir adalet tanrıçası diriltir ve bu tanrıça Buffy'i bir mahkemeye çıkartır ve bu mahkemenin sonucu insanların hayatlarına mal olabilir.
The Evil That Men Do Nancy Holder Temmuz 2000[6]
Antik bir vampir olan Helen, bir yıkım tanrıçasını uyandırmaya çalışır.
How I Survived My Summer Vacation Çeşitli Ağustos 2000
Buffy, L.A.'e babasını ziyaret etmeye gider bu arada da diğerleri iyilerin savaşına devam eder.
Paleo Yvonne Navarro 29 Ağustos 2000[7]
İnsanlar tekrar dinozor yumurtası yetiştirmeye çalışır.
Ghoul Trouble John Passarella Ekim 2000
Günışığında yürüyebilen Solitaire isminde yeni bir vampir kasabaya gelir.
Doomsday Deck Diana G. Gallagher Aralık 2000[8]
Tarot kart okuyucusu Justine, Sunnydale'e gelir.
Revenant Mel Odom 2 Ocak 2001[9]
Sunnydale'e bir Çin çetesi gelir.
The Book of Fours Nancy Holder Nisan 2001
Yeni karşılaşılan bir tehditi yok etmek için dört avcının gücü gerekmektedir.
Unseen (üçleme, Angel serisi ile eşzamanlı)
The Burning
Door To Alternity
Long Way Home
Nancy Holder & Jeff Mariotte Mayıs - Temmuz 2001
Buffy ve Angel gençlerin sürekli kaybolması olayını çözmek için birlikte çalışmak ve LA'deki çeteyi sakinleştirmek zorundadırlar.
Spike and Dru: Pretty Maids All in a Row Christopher Golden Haziran 2001
1940 yılında Drusilla'nın doğum günüdür ve Spike ona hediye olarak Freyja'nın Kordonunu almak ister.
The Lost Slayer (dört kitap)
Prophecies
Dark Times
King of the Dead
Original Sins
Christopher Golden Ağustos - Kasım 2001
Buffy, üniversiteye henüz başlamışken yüzlerinde yarasa dövmesi olan bir grup vampirle karşılaşır.
Tales of the Slayer (dört kitap) Çeşitli 2 Ekim 2001[10] - 1 Kasım 2004[11]
Buffy'den önce yaşamış avcıların hikâyelerini anlatan ve dört ciltten oluşan bir seri.
Tempted Champions Yvonne Navarro Mart 2002
Ölümcül bir savaşçı ortaya çıkar ve hem insanların hem de vampirlerin hepsini öldürme niyetindedir.
Sweet Sixteen Scott Ciencin Nisan 2002
Dawn, Arianna isminde bir kızla arkadaş olur.
Oz: Into the Wild Christopher Golden Mayıs 2002
Oz, evini terk etmiş ve kendi benliğini aramak için yola düşmüştür.
Crossings Mel Odom Haziran 2002
Xander, bir video oyununun korkutucu bir beta testi olduğunu öğrenir.
Wisdom of War Christopher Golden Temmuz 2002
İki tane garip deniz yaratık türü Sunnydale'de ortaya çıkar.
Little Things Rebecca Moesta Ağustos 2002
Kasaba küçük ve gizemli bir şey tarafından teröre maruz kalır.
These Our Actors Ashley McConnell & Dori Koogler Eylül 2002
Willow drama dersi almaya başlar ve Spike da Cecily'e tekrar ulaşır.
Monster Island (Angel serisi ile eşzamanlı) Christopher Golden & Thomas E. Sniegoski Mart 2003
Fang Çetesi ve Scooby Çetesi, yarı insan iblislerin güvenli cennet projesinde birlik olurlar.
Blood and Fog Nancy Holder Mayıs 2003
Seven Crows (Angel serisi ile eşzamanlı) John Vornholt Temmuz 2003
Meksika ve Arizona arasında bir yerde Riley Sam Finn, Buffy ile Angel'ı gizemli doğaüstü bir güçü araştırmaları için çağırır.
Chaos Bleeds James A. Moore 4 Ağustos 2003[12]
Mortal Fear Scott Ciencin & Denise Ciencin Eylül 2003
Buffy, Simon denen bir adam tarafından rastgele görevlere gönderilir. Mistik bir kılıcın parçalarını birleştirmek isterken onu kullanmak ister, ama bu kılıcın ne işe yaradığını ya da kendisinin bu kılıcı neden istediğini açıklamaz.
Cursed (Angel serisi ile eşzamanlı) Mel Odom Kasım 2003
Organize olmuş bir oluşum, Spike'ı tamamen ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Angel ve Spike bir araya gelip karanlık geçmişleriyle tekrar yüzleşirler.
Apocalypse Memories Laura J. Burns & Melinda Metz Mart 2004
Willow büyü gücünün kara büyüye dönüşeceğini ve kendisini tüketeceğinden korkarken Angel Michael ise Sunnydale'e yeni bir kıyametin geleceğinin işaretlerini bırakır.
Wicked Willow (üçleme)
The Darkening
Shattered Twilight
Broken Sunrise
Yvonne Navarro Mayıs - Ağustos 2004
Şeytani Willow'un normal haline o kadar da çabuk geri dönmediğini düşünen paralel bir hikâye.
Heat (Angel serisi ile eşzamanlı) Nancy Holder Temmuz 2004
Buffy ile Angel birlikte "Qin" denilen antik kötü ile savaşır.
The Suicide King Robert Joseph Levy 8 Şubat 2005
Garip bir şekilde öğrenciler kendilerini öldürmeye başlarlar, Buffy ise bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenir.
Keep Me in Mind Nancy Holder 26 Nisan 2005
Ethan Rayne geri döner ve orta çağ Bavyera'sından şeytani bir büyücüyü serbest bırakır.
Queen of the Slayers Nancy Holder 31 Mayıs 2005
Yüzlerce potansiyel avcı uyanmıştır. Birçok karanlık figür bu yeni durumu tersine çevirmeye çalışır.
Spark and Burn Diana G. Gallagher 26 Temmuz 2005 2003
Spike, okulun bodrum katında geçmişini hatırlayarak insaniyeti dolayısıyla acı çeker.
Colony Melinda Metz & Laura J. Burns 27 Eylül 2005
Belediye Başkanı Richard Wilkins III, yerel Sunnydale Lisesi'nde konuşma yapması için Belakane isimli bir kadını davet eder. Bu kadının da kendisine ait bir programı vardır, ismi de "En Üstün Haliniz Olun!".
Night Terrors Alice Henderson 22 Kasım 2005
Gece Dehşeti, insanların rüyalarına girerek onlara gizlice yaklaşmaktadır. Bu iblis, bir insanın ruhunu diğerinin içerisine yerleştirir, ve gerçek dünyada bir kaos yaratır.
After Image Pierce Askegren 24 Ocak 2006
Sunnydale arabalı sineması tekrar açılır.
Carnival of Souls Nancy Holder 3 Nisan 2006
Seyahat etmekte olan bir karnaval ekibi Sunnydale'e gelir. Karnaval, Sunnydale'in garipliğinin bir başka kurbanı olur.
Go Ask Malice Robert Joseph Levy 27 Haziran 2006
Faith, Güney Boston'da büyümekte zorluklar yaşamaktadır, sürekli bir akrabadan diğerine taşınmaktadır ama Diana Dormer gelir ve Faith'e onun bir potansiyel avcı olduğunu söyler.
Blackout Keith R.A. DeCandido 29 Ağustos 2006[13]
Nikki Wood karanlığın güçleri ile savaşırken bir yandan da oğlunu korumaya çalışır. Spike ise şehire gelir.
Portal Through Time Alice Henderson 24 Ekim 2006
Efendi'nin yandaşlarından bazıları zamanda yolculuk yaparak Avcılık soyuna zarar verip Buffy'nin Efendi'yi öldürmemiş olmasını sağlamaya çalışmaktadır.
Bad Bargain Diana G. Gallagher 26 Aralık 2006
Okul satışı için seçilen objeler, okulun bodrum katında sıralanmadan önce Cehennem Ağzı parazitleri ile dolar.
The Deathless Keith R.A. DeCandido 24 Nisan 2007[14]
Yüzük Günü en başta Sunnydale Lisesi'ne gelir.
Dark Congress Christopher Golden 28 Ağustos 2007
500 yıl önce, bütün iblisimsi ve canavarımsı varlıklar Kara Kongre'de toplanmıştır. Tekrar toplanmak için hazırlanmaktadırlar.
One Thing or Your Mother Kirsten Beyer Ocak 2008[15]
Bu hikâye Angel'ın ruhunu kaybetmesinden sonra ve Angelus'ın serbest kaldığı zamanda geçer.

Yazarlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Herhangi bir Buffy romanı yazmış yazarların listesi:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Blooded (Buffy the Vampire Slayer, Book 5)". Amazon.com. 27 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160427140115/http://www.amazon.com:80/Blooded-Buffy-Vampire-Slayer-Book/dp/0671021346?. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  2. ^ "Child of the Hunt (Buffy the Vampire Slayer: Season 3 #3)". Goodreads. 15 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170115135157/http://www.goodreads.com/book/show/293564.Child_of_the_Hunt. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  3. ^ "Sins of the Father (Buffy the Vampire Slayer)". Amazon.com. 25 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151225141030/http://www.amazon.com/Sins-Father-Buffy-Vampire-Slayer/dp/0671039288. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  4. ^ "Prime Evil (Buffy the Vampire Slayer: Season 3 #10)". Goodreads. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151106072029/http://www.goodreads.com/book/show/293503.Prime_Evil. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  5. ^ "Immortal (Buffy the Vampire Slayer: Season 3 #9)". Goodreads. 15 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150215060515/http://www.goodreads.com/book/show/293457.Immortal. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  6. ^ "The Evil That Men Do (Buffy the Vampire Slayer)". Amazon.com. 10 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170110161836/https://www.amazon.com/Evil-That-Buffy-Vampire-Slayer/dp/0671026356. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  7. ^ "Paleo (Buffy the Vampire Slayer (Pocket Paperback Numbered))". Amazon.com. 29 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141029174258/http://www.amazon.com:80/Vampire-Slayer-Pocket-Paperback-Numbered/dp/0743400348?. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  8. ^ "Doomsday Deck (Buffy the Vampire Slayer: Season 3 #8)". Goodreads. 31 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161031172803/http://www.goodreads.com/book/show/293390.Doomsday_Deck. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  9. ^ "Revenant (Buffy the Vampire Slayer (Pocket Paperback Numbered))". Amazon.com. 14 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151014174930/http://www.amazon.com/Revenant-Vampire-Slayer-Paperback-Numbered/dp/0743400356. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  10. ^ "Tales of the Slayer, Vol. 1 (Tales of the Slayer #1)". Goodreads. 6 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160606012609/http://www.goodreads.com/book/show/293479.Tales_of_the_Slayer_Vol_1. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  11. ^ "Tales of the Slayer, Vol. 4 (Tales of the Slayer #4)". Goodreads. 18 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160118142901/http://www.goodreads.com/book/show/293416.Tales_of_the_Slayer_Vol_4. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  12. ^ "Buffy: Chaos Bleeds". Simon & Schuster. 15 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170115135216/http://www.simonandschuster.co.uk/books/Buffy-Chaos-Bleeds/James-A-Moore/Buffy-the-Vampire-Slayer/9780743468213. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  13. ^ "Night Terrors (Buffy the Vampire Slayer: Season 2 #4)". Goodreads. 15 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170115135221/http://www.goodreads.com/book/show/293571.Night_Terrors. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  14. ^ "The Deathless (Buffy the Vampire Slayer)". Amazon.com. 15 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120115061809/http://www.amazon.com:80/Deathless-Buffy-Vampire-Slayer/dp/1416936300?. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 
  15. ^ "One Thing or Your Mother (Buffy the Vampire Slayer (Simon Spotlight))". Amazon.com. 2 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160302095012/http://www.amazon.com:80/Thing-Mother-Vampire-Slayer-Spotlight/dp/1416936327. Erişim tarihi: 19 Ekim 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]