Kullanıcı mesaj:Vikiçizer: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni başlık: VikiProje Siyaset
Etiket: Toplu mesaj teslimi
Emir Özen (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
2.076. satır: 2.076. satır:
<small>''<u>Not</u>: Bu mesaj [[Kullanıcı:Ahmet Turhan/VikiProje Siyaset toplu mesaj listesi|proje toplu mesaj listesinde]] ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır.''</small> --[[Kullanıcı:MediaWiki message delivery|MediaWiki message delivery]] ([[Kullanıcı mesaj:MediaWiki message delivery|mesaj]]) 00:35, 2 Haziran 2017 (UTC)
<small>''<u>Not</u>: Bu mesaj [[Kullanıcı:Ahmet Turhan/VikiProje Siyaset toplu mesaj listesi|proje toplu mesaj listesinde]] ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır.''</small> --[[Kullanıcı:MediaWiki message delivery|MediaWiki message delivery]] ([[Kullanıcı mesaj:MediaWiki message delivery|mesaj]]) 00:35, 2 Haziran 2017 (UTC)
<!-- Mesajı gönderen kullanıcı: https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:Ahmet_Turhan/VikiProje_Siyaset_toplu_mesaj_listesi&oldid=18714624 listesini kullanan Ahmet Turhan@trwiki -->
<!-- Mesajı gönderen kullanıcı: https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:Ahmet_Turhan/VikiProje_Siyaset_toplu_mesaj_listesi&oldid=18714624 listesini kullanan Ahmet Turhan@trwiki -->

== IP engelleme muafiyeti ==
Merhaba sayın Vikiçizer, Vikipedi'nin Türkiye'de engellenmesinden beri burada pek aktif olamadım. Değişikliklerimi Google DNS kullanarak yapıyordum fakat artık bu yöntem de işe yaramıyor. VPN'le bazen değişiklik yapabiliyorum, bazen de karşıma değişiklik yapamayacağımı söyleyen bir uyarı mesajı çıkıyor. VPN ile değişiklik yaptığım için engellenmekten de korkuyorum. Sanırım tek çare IP engelleme muafiyeti, rica etsem beni IP engelleme muafı etiketine sahip olan kullanıcılar arasına dahil eder misiniz?--[[Kullanıcı:Emir Özen|<font face="Helvetica" color="#348781">Emir Özen</font>]]<sup> [[Kullanıcı mesaj:Emir Özen|<span style="color: black;">mesaj</span>]] </sup> 23:26, 6 Haziran 2017 (UTC)

Sayfanın 23.27, 6 Haziran 2017 tarihindeki hâli

Hakaret içeren değişiklik özeti

Kullanıcı:Bambi'nin annesi, şuradaki değişiklik özetinde Ağır eziksiniz, "lan" şeklinde hoş olmayan ifadeler içeren değişiklik özeti kullanmıştır. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum. --Mutlukonyali42 (mesaj) 03:49, 1 Ocak 2017 (UTC)

Efendim, eğer o değişiklikteki asıl içerik farkına doğrudürüst bir şekilde bakarsanız, bana karşı homofobik küfürler kullanan bir IP adresin yaptığı değişiklikleri geri alıyordum. O değişiklik özetinde o IP'nin yazdıklarına karşı tamamen alaycı, hafif bir yanıt verdim, ve bildiğim kadarıyla "ezik" kelimesi bir küfür değildir. Hem duygusal hem de hukuki açıdan HİÇ o kadar derin, hasar verici birşey değil. O IP adresine hiç saldırmıyordum, aksine kendimi savunuyordum. Nasıl olsa neredeyse son 10 sene içerisinde bu siteye sağladığım ve sağlamaya devam ettiğim tüm katkılara rağmen hiç bir hizmetli, vandallardan şu son sıralar HER GÜN yediğim homofobik saldırılara karşı beni savunmaya nedense bir kalkamıyor, @Mutlukonyali42 kullanıcısı da sanırım bu durumdan haberdar değil. Umarım hislerimi, deneyimlerimi artık biraz daha iyi anlıyorsunuz. İyi çalışmalar. Bambi'nin annesi (mesaj) 04:42, 1 Ocak 2017 (UTC)
Her kim olursa olsun size saldıran kişilere aynı kalibrede cevap vermek sizin göreviniz değil. Mizah adı altında bende size aynı şeyi söylesem yada başka birisi bu hoşunuza gider mi? Yada mizah altında size Türkçe anlamında fegıt fegııtt şeklinde küfürler savursam bunu mizah altında kabul eder misiniz? --Mutlukonyali42 (mesaj) 04:48, 1 Ocak 2017 (UTC)
@Mutlukonyali42 Vallah üzgünüm ama böyle bir cevap verdiğiniz için siz yazdıklarımı doğrudürüst okumadınız diye düşünüyorum ve bu nedenle sizi hiç ciddiye alamıyorum; ağır homofobik küfürleri "ezik" gibi bir kelimeyle karşılaştırmayı da hele HİÇ ciddiye alamıyorum. Bence burada sadece trollük yapma peşindesiniz. Ortalığı karıştırmaya geldiyseniz gidin bunu başka bir sitede yapınız. Bambi'nin annesi (mesaj) 15:19, 1 Ocak 2017 (UTC)
  • Böyle trollere Vikiçizer izin vermeyecektir zaten @Bambi'nin annesi, muhatap olmaya ve zaman harcamaya lüzum yok.--RapsarEfendim? 15:24, 1 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Mutlukonyali42, @Bambi'nin annesi, @Rapsar. Bambi'nin annesinin özür dilemesi bence yeterince açıklayıcı, yoğun bir amatör vandalizmle karşı karşıyayız uzun süredir, etkili karşılık veremeyişimizin birçok sebebi yanında en önemli sebebi; Türkiye'den hakaret eden IP'lere karşı savcılığa hiçbirimizin gitmeyişi, ekşi sözlük veya başka sitelerde görülen hukuki mücadele şimdilik yok. Böyle bir başvuru olduğunda zaten bu kişiler adıyla sanıyla cismiyle hepimizin önünde olacak ve kimin bu küfürleri ettiğini hepimiz göreceğiz, gördükten sonra küfürden itibaren 6 ay zarfında herkesin şahsi başvurusu olduğunda bu kişilerin yerinde kimse olmak istemeyecektir. Yani sabah akşam küfür edip yastığa rahatça kafayı koyup uyuyamazsınız. Bir gün bu dediklerim olursa haberlerden de bunu okuyabiliriz. Bunlar yasal tehdit vs gibi algılanmasın, sadece kesin çözümün yolu artık vikipedi dışı hak aramaktan geçiyor olabileceğini söylüyorum. Vikimedya Türkiye ayağı bu açıdan çok önemliydi. Niye şimdi bunları anlatıyorum, Mutlukonyali42'nin ilk katkısının aynı küfrü defalarca savuran bir kişi ile ilgili bana attığı bir mesaj olmasıdır. Elbette böyle olursa diğer kullanıcılar, sizin en azından bir trol olduğunuzu düşünecektir. Kuklanın vandalın cirit attığı bir süreçte; birden bire tecrübeli bir vikipedist olarak ortaya çıkan isimlere karşı ön yargılı olunmamasını tavsiye etmekle birlikte şüpheyle yaklaşılmasını da kötü bir davranış olarak göremem. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:22, 1 Ocak 2017 (UTC)
Arkadaş ördek testinden geçemedi, engellendi.
Vito Genovese 13:47, 30 Mart 2017 (UTC)

Sözlü hakaret...

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Kostantinopulos...&oldid=17996522 - Şu mesajda şahsıma hakaret etmiştir bahsi geçen IP'deki şahıs her kimse....--Kostantinopulos... (mesaj) 05:00, 1 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Kostantinopulos.... Anonimler engellendi, sayfa silindi. Yukarıdaki mesajdaki görüşlerimi de okumanızı tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:40, 1 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Ocak 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin geliştirilmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 14:22, 1 Ocak 2017 (UTC)

JCI Istanbul Crossroads Kısa Film Festivali maddesi hk. lütfen

Merhaba JCI Istanbul Crossroads Kısa Film Festivali sayfasına düzenleme yaptım fırsatınız olduğunda bir göz atarsanız çok sevinirim. https://tr.wikipedia.org/wiki/Crossroads_Uluslararas%C4%B1_K%C4%B1sa_Film_Festivali Teşekkür ederim. Bu vesile ile size ve tüm vikilere sağlıklı ve huzur dolu bir yeni yıl dilerim.Oznurkazanci (mesaj) 15:52, 1 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Oznurkazanci. Onayladım, elinize sağlık. Ama büyük harf yerine küçük harflerle yazsanız daha uygun olur sanırım. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 18:52, 1 Ocak 2017 (UTC)

Köy çeşmesi

Merhaba sayın Vikiçizer! Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) bölümündeki değişikliklerin hukuki boyutu hakkındaki tartışmaya değerli görüşlerinizi belirtirmisiniz? Tecrübeli kullanıcılarımızın bu tip tartışmalarda faydalı olacağı kanaatindeyim. Saygılarımla chansey Mesaj 19:46, 1 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Chansey. Orada esasen denetçilere bir çağrı ve soru var. Denetçilerden önce oraya fikir beyan etmek, bir hizmetli için tartışmaya yön vermek anlamına da getirilebiliyor. Yukarıdaki ilk mesaja cevabımı okursanız bu konularda fikrimi kabaca görürsünüz. Ben sadece kullanıcıların vandalizme/küfre uğramadan katkı vermesi taraftarıyım, Türkçe Vikipedinin gelişmesi için küfrü ve vandalizmi meslek edinmiş ve aylarını yıllarını küfür etmeye adamış kişiler için ilk başta Elmacenderesi gibi mahkeme ilamı tebliğ etmeye yetkisi olan kullanıcıların taşın altına elini sokması lazım, yani Vikipediyi savcılığa verenlere muhatabız ama kendimiz veremiyoruz. Daha doğrusu vermiyoruz. Sonuçta gönüllülük esas olduğundan kimseyi sıkıştıramayız. Vandal amacına ulaşmamalı öte taraftan, bunlara gereğinden fazla önem atfedip takılmamalı. Geri alarak, silerek, umursamayarak katkılara devam edeceğiz. Ama benim istediğim; bir kullanıcının rumuz ötesine geçerek hakaret, suç ve suçluyu övme vs. suçlamasıyla savcılığa başvurup takip edebildiğinde sonuç alabileceğini düşündüğümden, bu yöndedir. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 20:00, 1 Ocak 2017 (UTC)
Değerli Vikiçizer yön verme yorumunuza katılıyorum, lakin bir hizmetli olduğunuz için değil; Vikiçizer olduğunuz için... ilginizden ötürü teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. chansey Mesaj 20:11, 1 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba Sayın Vikiçizer! Sizce bahsettiğim ilgili (iki) tartışma yorumlarınız için yeterince olgunlaşmadı mı? Konu başka yerlere gitmiş bulunmakta... chansey Mesaj 16:48, 3 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Chansey. Ben başta da yazsam o yöne gidecekti, şimdi de yazsam dönmeyecek, daha Rapsar ilk yazdığında kim ne yazacak oraya belliydi:) @Rapsar'ın bahsettiği durum farklıydı. Bana sorarsanız kayıtlı kayıtsız farketmez, gerçek bir mücadele eden çıkarsa vikipedinin kuralları vs. bakalım ne kadar koruyacak. Orada sulandırıp yoketmişler tartışmayı, esasen tartışmak yerine göstermek lazım. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 19:02, 3 Ocak 2017 (UTC)
Teşekkür ederim sayın Vikiçizer. Takdir sizin :) Anonim vandalla mücadelemizde başarılar diliyorum. Saygılarımla chansey Mesaj 19:07, 3 Ocak 2017 (UTC)

Tuhaf bir Vandalizm olayı

Şikayet etmeyeceğim çünkü gerekeni yapılmış.Ama bu olayı 11 aylık Viki kariyerimde ilk kez yaşadım.Galaksinin Koruyucuları adlı sayfa vandalizme uğradı.Kimin yaptığını bulmak için geçmişe baktım.Didik didik aradım.Ama kimse bu değişikliği yapmamış.Bekleyen değişiklikleri de göremedim (Yani bekleyen değişiklik var ama ben yapanı görmedim).Bu olay size de oldu mu hiç.Yaşamamışsanız bu olay mümkün olabilir mi?Şimdiden teşekkürler --King EdizS! Efendim? 20:25, 1 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @EdizS. Nasıl bir vandalizm, ne zaman oldu? Sayfa geçmişinde 18 Nisan 2016'da bir vandalizm var. Bu tip olaylarda genellikle aslında kullandığınız şablonlardan birine vandalizm yapılmıştır maddeye değpil, o yüzden madde geçmişinde görülmez. Ama bekleyen değişiklik var diyorsunuz, biraz açıklar mısınız?--Vikiçizer (mesaj) 20:54, 1 Ocak 2017 (UTC)
Başlık eklemişlerdi 3-4 tane.Hepsine küfürlü sözcükler yazmıştı.Aşağıya da bir IP adresi koymuş.Fakat IP adresini inceledim siz engellemişsiniz zaten.Katkılarına baktım o değişikliği o yapmamış gibi gözüküyor.Bende tam anlamadım açıkçası.Tabii şablona da eklenmiş o sözcükler.Bence ondan gözükmüyor.Yani hem başlığa hemde şablona vandalizm yapılmış.Bu arada cevapladığınız için teşekkürler.Tam anlatamadım ama olsun --King EdizS! Efendim? 21:04, 1 Ocak 2017 (UTC)
@EdizS, şablondur o zaman:) Epey azimli vandallar var. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 21:07, 1 Ocak 2017 (UTC)

Kişisel saldırı şikayeti

Bu ve aynı konuyla bağlantısıyla aynı şikayetin bir örneğini teşkil eden bu konular yeterince olgunlaşmadı mı? Zaman daha fazla geçmeden bu konuları çözmeliyiz diye düşünüyorum. Tartışmayı bir karara bağlamak üzere bir açıklama metni ve somut bir netice gerekli. Ayrıca aynı şikayette halen görev yapan hizmetlilere dair çok vahim durumlar da mevcut, en azından bu acil iddiaları bir an önce karara bağlamalıyız. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:45, 1 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Ahmet Turhan. Ben de farklı bir şey söylemiyorum. Ama yakın geçmişte direksiyon savaşı gördük, yani engellenen hizmetli engelini kabul etmedi ve kendi kendine kaldırdı, doğrudur/yanlıştır demiyorum ama teknik olarak mümkündür. Bunu hepimiz gördük. Ayrıca şikayetiniz, birçok olay ve kullanıcıyı içermekte. Karşı bir şikayet olarak da aynı/benzer konulardan kendiniz şikayet edilmektesiniz. Bu yüzden oraya da yazdığım gibi "ortak bir karar" üzerinde anlaşıp engelse engel-uyarıysa uyarı vs. yapılması gereklidir. Sabri76 dışında açık fikir beyan edeni de ben görmedim. Ping attıklarımızın sadece "tamam ortak karar alalım" demesi şimdilik yeterli, basit ama sonuca odaklı bir karar ve açıklama metni kolayca hazırlanabilir. Mesajınız vesilesiyle tekrar Vikipedi:Hizmetliler sayfasında aktif görünen @HakanIST, @Uğurkent, @Sabri76, @Sakhalinio, @Superyetkin, @Elmacenderesi, @Yabancı, @Ahzaryamed'e çağrıda bulunuyorum. Yukarıda linki verilen iki şikayet konusunu incelemelerini ve yapılacak işlemler konusunda destek ve yardımlarını bekliyorum. @Mskyrider ve @Eldarion'u şikayete muhatap olmaları sebebiyle karar aşamasından ayrık tutuyorum ama gelişmelerden haberleri de olması gerekir. Diğer aktif hizmetliler "ortak bir karar alma" konusunda hemfikir iseler, bunu buradan/mesaj sayfamdan bildirebilirler. Sonra ikinci aşama olarak ortak kararın ne olacağı konusunda anlaşabiliriz ve ortak bir açıklama metnine hep beraber imza atıp somut işlemi yerine getiririz. Cevaba göre hareket edeceğim. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 09:24, 2 Ocak 2017 (UTC)
Yorumumda belirttiğim gibi @Eldarion'un hizmetli fonksiyonunun alınması taraftarıyım. Kendisi zamanında Kibele'yle yaşadığı olay sonucu Kibele bırakırken kendisi bırakmayınca pek dikkat çekmemişti, unutulmuştu. Ancak son zamanlardaki tavır ve davranışlarından ötürü artık vaktinin geldiğine inanıyorum. Böyle önemli bir konuda diğer hizmetlilerin ne düşündüğünü merak etmiyor değilim. @Mskyrider'ın ise tavır ve tutumları ile ilgili herhangi bir sorun görmüyorum. Sadece Ahmet Turhan ile ilgili endişelerini dile getirirken biraz sert bir üslup kullanmıştı, o kadar...--Śαвяí¢αи76ileti 15:25, 2 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba Vikiçizer. Göz attığım kadarıyla mesele epey uzamış ve ayrıntılı şekilde ele alınması gerekiyor. Ancak değişiklik sayısı itibarıyla aktif görünmekle birlikte, vandalizmle zaman zaman mücadele etmek dışında Vikipediye katkıda bulunmam yakın gelecekte mümkün görünmüyor. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancım 16:09, 2 Ocak 2017 (UTC)

Kaynaklı bilginin çıkarılması

Merhaba Vikiçizer, burada kaynaklı bilgi ısrarla çıkarılmakta. Sansür yapıldığı düşüncesindeyim. Konuyla ilgili pek bilgim yok ama ortada kaynaklı bir bilgi var. Çıkarılmasını savunan kullanıcı aile yapısını örnek göstermekte(!?) ve bu sebeple kaynaklı bilgiyi çıkarmakta. Tartışmadan kaçınmak için size bildirmek istedim. Konunun tartışma sayfasında size ping atmıştım ama sanırım gözden kaçtı :) --Pragdonmesaj 12:30, 2 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Pragdon. Pingi atlamışım. Tartışma sayfasına kısa görüşümü yazdım. Sonra yine bakmaya çalışacağım. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 12:59, 2 Ocak 2017 (UTC)

Otoyol

Merhaba Vikçizler kaynak gösterdiğim ve doğru bilgiler haksız bir şekilde çıkarılmış ve sansürlenmiştir.Yol konularını iyi bilen ve verdiğim bilgileri google maps alan birisiyim.Lütfen tartışma açılmaması için bu sansürü kaldırınız Orhun03 (mesaj) 13:11, 2 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba Orhun03. Katkılarınız düzensiz ve kaynak gösterme kurallarına aykırı olduğu için geri alındı, sansürle ilgisi yok. Düzeltecekseniz, sayfaların geçmişinden kendiniz de geri alabilirsiniz. Size Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasını incelemenizi tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 17:59, 2 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba Vikçizler. Verdiğiniz cevaptaki bilgiler doğru değil.Israrla kaynak gösterdiğim halde bu yazıyı kaldırmanız sansüre girer.Lütfen bu sansürü kaldırınız. Orhun03 (mesaj) 13:12, 3 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Orhun03. Hangi kaynağı göstermiştiniz? Sadece google maps yazıp geçmişsiniz, ikincsi kaynak öyle sayfanın rastgele bir yerine yazarak gösterilmez, verdiğim bağlantıyı incelemeniz gerekli. Sansür demekle sansür olmuyor. İsterseniz kendinizin geri alabileceğini söyledim. Başka bir kullanıcı da değişikliklerinize bakabilir. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:48, 3 Ocak 2017 (UTC)

Kişisel saldırı

Bu aralar sürekli şikayet halindeyim, sanırım andropoz dönemim yaklaştı :) Şuradaki yorumu yapan kullanıcı daha önce defalarca uyarılmasına rağmen (bu uyarılar mesaj sayfasından direkt silindi) benzer itham ve kişisel saldırılarına devam ediyor. Sadece benim yaptığım 3 uyarı bulunmakta. Bir de "yavuz hırsız" misali burada beni şikayet etmiş. Bahsettiği maddeler kaynaksız ve bir tanesi dışında KD'lik şablonu olan sayfalar. Politikalar çerçevesinde SAS'a taşındı. KD'liğini ispatlayarak maddelerin kalmasını sağlamak yerine kişisel ithamlar, saldırı içeren bu yorumlar hiç hoş değil. Tartışmaya girmemek için size havale ediyorum. Daha önce yapılan uyarıları da dikkate alırsanız sevinirim. --Pragdonmesaj 15:45, 2 Ocak 2017 (UTC)

Şuraya ekleyeyim :) Barbaros Şansal] sayfasını bir süreliğine korumaya almakta fayda var sanırım.--Pragdonmesaj 18:29, 2 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Pragdon. VP:İÜYYKÜD politkasına aykırı olduğunu düşündüğüm yerleri çıkartım ve kullanıcıya uyarı mesajı gönderdim. Umarım dikkatli olacaktır. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 18:35, 2 Ocak 2017 (UTC)
Aynı dilekleri paylaşıyorum sizinle. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum. --Pragdonmesaj 18:37, 2 Ocak 2017 (UTC)

File:Sagopa Kajmer Konser.jpg dosyası

Öncelikle selamlar Vikiçizer. Bu dosyanın açıklama ve kaynak kısmında "Kendi çalışmam" yazmakta fakat bu dosyanın asıl sahibi Kübra Yaşar. Dosya telifli, lütfen kaldırılsın. Resmin orjinali burada > https://www.facebook.com/photo.php?fbid=956851524384795&set=p.956851524384795&type=1&theater --Camiryo (mesaj) 16:10, 2 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba Camiryo. Dosyanın aslı burada yani commons'ta. Orada bizim dosya silme gibi bir yetkimiz yok. Oranın hizmetlilerine durumu aktarmanız gerekiyor. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:38, 2 Ocak 2017 (UTC)

Barbaros Şansal

Barbaros Şansal maddesini aşırı vandalizm yapıldığı için 9 ocağa kadar korumaya almışsınız. Güncel bilgileri eklemem için şimdilik sadece üyeler değişiklik yapabilir'e çevirmenizi beklemekteyim. Açıldıktan 1 dakika içinde güncellemiş olacağım tekar korumalı hale getirebilirsiniz. --Çakırmsj 21:44, 2 Ocak 2017 (UTC)

Etkin hizmetli yok mu acaba ? @Sabri76 @Uğurkent @Superyetkin

Merhaba @Çakır. İstek yapıldı Yapıldı. --Vikiçizer (mesaj) 16:46, 3 Ocak 2017 (UTC)

/* gizem Karaca */

88.252.58.102 ip adresindeki kullanıcı katkılarını lütfen silermisiniz hesabı temizleyiz ve boşaltın hiçbirsey görünmesin ip adresi temizlensin --Beyazgemi (mesaj) 09:39, 3 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Beyazgemi. İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 16:54, 3 Ocak 2017 (UTC)

Lost (1. sezon)

Merhaba, maddede büyük bir sorun var gibi görünüyor ama nedenini anlamadım. Sayfayı vandalizm kaplamış, lakin kaynak düzenlemeye girince hiçbirisi görünmüyor, ya da sayfa geçmişinde bu yönde hiçbir değişiklik görünmüyor. Yardımcı olabilir misiniz? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 16:30, 3 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2. Aklınızda olsun, böyle bir durumla karşılaştığınızda sayfada kullanılan şablonlara/bilgi kutularına bakınız, aslında vandalizm onlara yapılmıştır, o yüzden şablon aracılığıyla vandalizm görülür ama değişiklik/değiştiren görünmez. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 16:49, 3 Ocak 2017 (UTC)
Bilgilendirme için teşekkürler. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 19:49, 3 Ocak 2017 (UTC)

Ticaret ve Sanayi Odası

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası konulu başlıkta telif ihlali diye silinmiştir. Fakat herhangi bir örnek gösterilmemiştir. Hemen silinmesinin saçma olduğunu düşünüyorum.— Bu imzasız görüş M. Cemil ÇOLAK (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba @M. Cemil ÇOLAK. Örnekten kastınız sanıyorum nereden telif ihlali oluşturan alındığı hakkında ise, http://www.erzurumtso.org.tr/wp-content/uploads/2015/08/ETSO_STRATEJIK_PLAN_2017draft.pdf sayfası gösterilmişti. Konuya ilişkin Vikipedi:Telif hakları/SSS sayfasına bakınız. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 17:11, 3 Ocak 2017 (UTC)

Öksüz şablonu

Sayın Vikiçizer, öksüz şablonunu koyarken yönlendirme verilen maddeleri göz önüne alıyor muyuz? Yönlendirmeler madde sayılmıyor, ama bağlantı doğaldır ki gözüküyor. Öksüz tanımında da "herhangi bir maddeden bağlantı verilmemiş" ifadesi var. Bilgi verirseniz memnun olurum. Teşekkürler. chansey Mesaj 20:21, 3 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Chansey. İşin mantığına aykırı olur. Yönlendirmeleri madde bağlantısı olarak sayamayız. Oradaki bağlantı ansiklopedik bir bağlantı anlamındadır, yönlendirme ise sadece teknik bir bağlantıdır. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:24, 3 Ocak 2017 (UTC)

SAS

Bugün sizi çok yordum, özür dilerim ama kullanıcı isteği üzerine SAS'a taşıdığım Ahmet Burak Erdoğan maddesinin SAS sayfasındaki görünümü 2013 yılındaki arşiv kaydı olarak gözüküyor. Bir göz atarmısınız? Saygılarımla chansey Mesaj 21:28, 3 Ocak 2017 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı Mobilden azıcık zor olsa da tamamlandı, kusura bakmayın iyi vikiler :) chansey Mesaj 21:43, 3 Ocak 2017 (UTC)

Hukuki tehdit

Hukuki tehdit. Dolaylı ya da direkt, yasalara atfen "iki kere düşün" önerisini, Vikipedi:Hukuki tehditler yasaktır. Kişisel saldırı ve hukuki tehdit kontrolü yapabilir misin? --Ahmet Turhan (mesaj) 04:29, 4 Ocak 2017 (UTC)

Yasalara atfen? :) Güzel dezenformasyon için teşekkürler fakat bu uyarı Mskyrider'ın belirttiği kullanım şartları içindi. Hukuki tehdit başlığı açılması iyi oldu bir bakıma. Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesinin birinci ve ikinci fıkrasını açık açık yazan bir kullanıcı tarafımı hukuki olarak tehdit ettiği ilgili fıkralar'ın içeriği okununca net olarak anlaşılabiliyor. Sonradan yapılan açıklama ne yazık ki tatmin edici olmaktan uzak. Mskyrider'ın Şikayet sayfasında açtığı "Vikipedi'de kaosa yol açan kullanıcı" başlığının bir karara bağlanması yeni vak'alar ile daha iyi anlaşılıyor. --Maurice Flesier message 09:19, 4 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Ahmet Turhan, @Maurice Flesier, @Pragdon. Tartışmanın @Rapsar'ın başta amaçladığı gibi şekillenmediğini görüyorum, "yasal olarak suç işlemekte olan kullanıcı" sanırım sihirli sözcük. En sonunda kullanıcıların birbirlerini yasal tehdit veya kişisel saldırı ile itham edeceğini tahmin etmek zor değildi. Ahmet Turhan @Mskyrider'ın uzun açıklamasından sonra "...bunun açıklaması, katkı yaparken iki kere düşünün gibi birşey mi?" diye soruyor, cevabını aldı mı göremedim. Tartışma ilerledikçe Maurice Flesier'ın bağlantıda yazdığı gibi "...vs. katkıları olan kullanıcıların katkı yapmadan önce iki kere düşünmesi gerektiğini öğrenmiş olduk." dediğini görüyoruz. Burada işaret edilen Ahmet Turhan ise veya ona cevaben yazılmışsa; Ahmet Turhan üstüne alınmakta haklıdır, Maurice Flesier'ın hukuki tehditte doğrudan bulunmasa da durumu kişiselleştirdiğinden bahsedilmesi gerekir, meseleyi rayından çıkarıp bir kullanıcıyı yıpratmaya çalışmanın faydası yok. Maurice Flesier hemen yukarıdaki açıklamasında "...bu uyarı Mskyrider'ın belirttiği kullanım şartları içindi" diyor, yani Ahmet Turhan'ı kastederek yazmadım şeklinde bir açıklama sanırım. Son olarak Pragdon, Maurice Flesier'a hitaben "Yakın veya taraflı tarih bilmekle olmuyor o işler." gibi lüzumsuz cümleler kurarak, TCK'dan filan bahsediyor. Bu sefer Maurice Flesier yasal tehdit ithamında bulununca, Pragdon'un cevabı yasal tehditte bulunmadığını anlatırken maalesef açık bir yasal tehdide dönüşüyor. "Tehditle uğraşmam, direk dilekçe veririm, şu yaşıma kadarki hukuksal süreçlerimde hep öyle yaptım, o yüzden acaba beni, bizi tehdit mi etti diye kuruntu yapmanıza hiç gerek yok. Söylediklerim açık. Müsterih olun bu konuda. Umarım açıklayıcı olmuştur." gibi sözler yazarak, hukuksal süreçlerim oldu, tehdit etmem, kuruntu etme direk dilekçemi verir sürecimi yaparım, sözlerim açık, müsterih ol, açıklayıcı olmuştur anlamında tehditte bulunuyor. Yani Pragdon, Maurice Flesier canını sıkarsa onu tehdit etmeyecek direk dilekçesini verecek, bu yaşına kadar hukuki işlerini öyle yapmış, sözleri açık, Maurice Flesier müsterih olsun, kuruntu yapmasın, anlasın.
Ayrıca şuradaki ifade tarzı/seslenişi oldukça kaba, ne yapmak istediği belirsiz, üstelik kullanıcıları üsluba davet eden bir üslupsuzluk örneği. Burası bir ansiklopedidir, forum sitesi ağzıyla birşeyler yazamazsınız, yazarsanız kullanıcıların saygısını da kaybedersiniz. Yaş sınırı olmayan vikipedide sürekli yaşından başından dem vurup, bu üslupla ortaya çıkamazsınız. 7'den 77'ye herkesin anlayabileceği basitlikte bir dil kullanmak sadece hizmetlilere mahsustur diye bir kural yok, Köy Çeşmesi'nden topluluğa sesleniyorsanız seviyenize dikkat edeceksiniz. Kendi aranızda mesajlaşmalarınızda istediğiniz seviyeyi/üslubu "kimseyi rahatsız etmedikçe" kullanabilirsiniz. Ama topluluğun her bireyinin ilgisine bu üslup ve bu tonda çıkamazsınız. "Arkadaşlar, gençler biraz sakin" derken önce kendimiz sakin olmalıyız, ne yazdığımıza nasıl yazdığımıza dikkat etmeliyiz.
Neticede Maurice Flesier üstü kapalı Ahmet Turhan'a kişisel saldırıda bulunmuş olabilir, net bir açıklaması yok. Ama Maurice Flesier'ı her fırsatta Ahmet Turhan'a yüklenip VP:KSY ihlali yapmaması konusunda uyarıyorum. Aynı kanıya tekrar herhangi bir meselede vardığımda ne gerekiyorsa onu yapacağım. Pragdon, Maurice Flesier'a yasal tehditte bulunuyor. Bu kadar pervasız yazılar yazmayınız. Her kullanıcı hakkını yasal yollardan aramakta serbesttir. Politika der ki; "Genellikle hukuki tehditlerde bulunan kullanıcılar tehdit geçerli olduğu müddetçe süresiz olarak engellenirler." Ben bunu biraz da pervasızca belki de Maurice Flesier'ı yıpratma/yüklenme amaçlı VP:KSY ihlali içeren bir davranışta bulunduğunuzu düşünerek yasal tehditte bulunduğunuzu düşündüğümden uyarmakla yetineceğim. Benzer bir yaklaşımda uyarıya gerek olmadığını düşünüyorum.--Vikiçizer (mesaj) 21:13, 4 Ocak 2017 (UTC)
Açıklama için teşekkürler Vikiçizer. "Yorumlarımı" daha fazla rahatsızlık ve yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için ilgili yerlerden kaldırdım. İyi çalışmalar herkese. --Pragdonmesaj 21:30, 4 Ocak 2017 (UTC)
""Saldırı" yerine "patlama" kelimesini ısrarla savunmak, toplumsal bir "olayı" "katliam" olarak lanse etmek veya karşılıklı silahlı çatışmayı "ayaklanma" olarak dayatmak, militanlara veya örgüt mensuplarına devrimci sıfatı yapıştırmak, belirli ülkeler tarafından terör örgütü olarak tanınan maddelerde "yasadışı" ifadesini halının altına süpürmek vs. katkıları olan kullanıcıların katkı yapmadan önce iki kere düşünmesi gerektiğini öğrenmiş olduk." yorumuna nazır olan kullanıcılardan biri benim. Olayı katliam yaptı ifadesi Ortaca Olayları maddesi, çatışmayı ayaklanma yaptı dediği 2015-16 Şırnak çatışmaları maddesi. Gerekçeler maddelerin tartışma sayfalarında konuşuldu, fakat yine alışıldığı üzere ısıtılıp sunulma ve iklimden yararlanıp yasal tehdit durumu mevcut. Diğer ithamlardan emin değilim, ithamı yapan kullanıcı açıklamalı fakat bu da büyük ihtimal benim değişikliklerimin yorumlanması olabilir. Bilgi için bunları ifade etmem gerekiyordu, çünkü VP:Ş deki durumun çözülmemesi halen bunlara yol açıyor. Lütfen bu durumu acil çözelim, dahil olan, yorum yapan, sorumlu olan tüm kullanıcılar bu konuya dahil olsunlar. "Fırsat yakaladım, dur hemen yine bu konuya da gireyim" durumundan açıkçası ben sıkıldım, yoruldum. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:39, 4 Ocak 2017 (UTC)
@Ahmet Turhan. Hizmetlilerden beklediğim geri dönüşü göremedim henüz. Sessizliği de anlamış değilim. İncelediğini, inceleyeceğini veya karışmak istemediğini söylemek de bir cevaptır ama bu durumda bir hizmetlinin başka bir hizmetliye hizmetlilikten doğan böyle bir davranışının "yalnız bırakmak" dışında başka sonuçları da olmalı. Gördüğünüz üzere sadece Sabri76 ve Yabancı dönüş yaptı. Elmacenderesi hariç diğerleri ping sonrası katkılarda bulundular. Bir süre daha bekleyeceğim. İnceliyor olabilirler. Pingi atlama ihtimallerine karşı Vikipedi:Hizmetli duyuru panosuna da yazdım.Vikiçizer (mesaj) 22:15, 4 Ocak 2017 (UTC)
Yazdıklarım tamamen başlık ile ilgili, geçmişte oluşmuş bir politika ihlalleri örnekleri idi. Herhangi bir kullanıcı ismi telaffuz etmedim, fakat yorumu üstüne alan kullanıcılar olmuş. Önemli olan zaten bu ihlallerin doğru olup olmadığıdır ki bariz doğru zaten. İÜYYKÜD ihlali yaptığımı düşünmüyorum ama öyle görülmüşsede saygı duyuyorum ve onların takdiri olduğunu belirtmek istiyorum. VP:KSY için belki şu yorum için de değerlendirme de bulunmak istersiniz. Bir kullanıcı (bunun @Chansey olduğu belirgin) ile "terörize etmek" gibi bir ifade yan yana kullanılıyor. Gerçekten çok vahim bir tablo. Bir vikipediste karşı TCK maddesi ve fıkralarını göstermenin açık bir hukuki tehdit olduğunu söylemişsiniz Vikiçizer. Ben bunun basit bir ping uyarısı ve yorumları silme ile geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir husus olduğunu söylemek istiyorum. Bu yüzden VP:EP'nin 6. maddesinin acilen uygulanmasını talep ediyorum. --Maurice Flesier message 22:18, 4 Ocak 2017 (UTC)
Cevap Cevap Pardon, üstüne alınan kullanıcılar mı olmuş? Bir yorum ortaya atılmış da ben üzerime alındım izlenimi mi veriliyor? Bana karşı bizzat söylediğiniz bu ifadeler size ait ve yine bizzat burada tekrar ısıttığınız bu konuda "iki kere düşünün" deniliyor. Yani oradaki VP:İÜYYKÜD tekrarından ziyade direkt yasal tehdit. Yani böyle katkılara devam edersen Mskyrider'in söyledikleri başına gelir demek bu. Hali hazırda Mskyrider'in de iyi niyetle bu kuralları yönergeleri buraya aktardığını malesef düşünmüyorum. Bu tehditlere yol açan zaten Mskyrider'in "Bak hukuk başınıza bela olabilir, dikkat edin" tarzı yaklaşımı. İklimden yararlananlar da hemen ardı ardına sıralanmış zaten. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:35, 4 Ocak 2017 (UTC)
Bahsi geçen tartışmada ikazımı yaptım kullanıcımızdan herhangi bir dönüş olmadı, zaten olmasını da beklemiyordum. Bu yüzdendir ki zaten darmadağın olmuş olayı dallanıp budaklandırmamak için başka yerlere taşımadım. Daha öncede sayın kullanıcıyla aynı çeşit ufak bir tartışmamız olmuştu, yine oldu, umarım ileride olmaz. Bu konuyla ilgili tüm yorumlarım orada duruyor eğer ortamı terörize etmişsem yaptırıma uğramaya hazırım. Takdir topluluğun. Üslup konusunda ben zaten anlamadım Vikipedi'de uygun üslup nedir, nasıl oluyor... Öyle de olsa beğenilmemekte, böyle de olsa beğenilmemekte...
Asıl konuya dönersek gerçekten üzülüyorum, biz burada tartışmayı, tartışmayla bir yerlere varmayı nedense başaramıyoruz... Kendimi herhangi bir taraf hissetmediği için bu konuyla alakalı olarak topluluğumuzun yönlendirmesiyle, sayın hizmetlilerin doğru kararı vereceğini umuyorum. Saygılarımla. chansey Mesaj 22:33, 4 Ocak 2017 (UTC)
  • @Ahmet Turhan hocam itham ile ilgili gerekli açıklamamı o sayfada tıpkı şimdi yaptığım gibi gayet samimi ve içten bir şekilde ve gram bir tehdit unsuru barındırmadan gerçekleştirmiştim ancak farklı anlaşıldı, aksine daha keskin bir ithamda bulunduğum gerekçesi ile de uyarıldım. Ancak sizin de bahsettiğiniz gibi tehdit edildiğini belirten kullanıcının açık tehditi gözden kaçtı. Bu "ansiklopedide" bir örgütün sempazitanı ilan edildim. Bunun gerekçesi de Maurice Flesier adlı kullanıcımızın "isim vermeden" gayet açık bir şekilde bahsettiği "militanlara veya örgüt mensuplarına devrimci sıfatı yapıştırmak, belirli ülkeler tarafından terör örgütü olarak tanınan maddelerde "yasadışı" ifadesini halının altına süpürmek" cümlesinin muhataplarından biri olmam. Yani kurduğu cümlede ithamı yapan hizmetliyi onaylar gibi bir tutumda bulunmakta. Bu tutumu görmemek imkansız. "Sopa"yı görmemek elbetteki imkansız. Hepsinden öte hayatımda bu ithamın ne tarz sonuçlar doğuracağını görmek için de şöyle bir etrafa bakmak yeterli. Tüm bu olumsuz tutuma rağmen kalkıp bir vikipedist hakkında ne suç duyurusunda bulundum ne de bulunurum. Adı üstünde vikipedist.
Engellenmem istenmiş saygı duyar ve anlayışla da karşılarım. Şikayet sayfasındaki liste uzayıp gittikçe insanın katkı yapası gelmiyor zaten. Her allahın günü yeni bir yorum daha ekleniyor listeye. Ne zaman girsem bir tartışma, kişisel saldırı, etnik ve siyasal meseleler. Yapılması gereken buysa elbet yapılmalı. Bu konuyla alakalı WMTR üyeliğim ve devriyelik haklarımdan da feragat etmeye hazırım zira sonrasında geri dönmeyi pek düşünmem. Engellenmemi talep eden arkadaşların da isteği bu yönde olur zaten diye düşünüyorum. --Pragdonmesaj 22:48, 4 Ocak 2017 (UTC)

maurice flesier'nin madde katkılarından örnekler vererek tehdit ettiği kullanıcılardan biri de benim. (Tartışma:2008 Güngören saldırısı'daki, yüzlercesi yapılan isim değişikliği meselesinin, sadece konusu nedeniyle bu kapsama alınması ve fişleme, hedef gösterme, tehdit aracı olarak kullanılması açık ihlaldir.) evet, pragdon ve ahmet turhan'ın da açıkça tehdit edildiğini görebiliyorum. aylardır örtük biçimde yapılmakta olanın, vandalizmle savaş başlığından yararlanılarak açığa dökülmesinin yaptırıma uğramamasının vikipedi içi huzurda ciddi bir gedik olacağını söylüyorum. 'gençler sakin olun' gibi sözlerin değil, vikipedi'de süresiz engel gerektiren bu vahim durumun peşine düşmek gerekiyor öncelikle. her gün adliyede olduğu gibi laflar eden chansey ve maurice flesier'nin tehditleri sürdüğü sürece uzaklaştırılmaları gerekiyor. tereddütsüz ve acilen. --kibele 23:22, 4 Ocak 2017 (UTC)

kibele bu iklimi yaratan duruma da dikkat çekmek gerekiyor. Yani son zamanlarda baş gösteren vandallarla ile mücadele konusundan, herşeyden yasal olarak sorumlusunuz kısmına gelme durumu söz konusu ve bu yaklaşım açıktır ki iyi niyetli bir yaklaşım değil. --Ahmet Turhan (mesaj) 05:17, 5 Ocak 2017 (UTC)
ortada açık tehditler var maurice flesier ve chansey tarafından yapılan.. öncelikli olan bunların önlenmesidir. iklimi yaratanların başında bunlara sessiz kalanlar gelir. kişisel yorumlar ve inov ihlalleri şu anda lüks kalıyor. lütfen siz de konunun ve odağın dağılmasına yol açmayın. --kibele 08:00, 5 Ocak 2017 (UTC)
Gerçekten enteresan... Kimsenin başı ağrımasın, ne olabilir/ne olamaz diye anlatmaya çalıştığım yırtındığım onca yorum tehdit ilan edilmiş. Sanal dünyaya gerçek hayattan örnekler taşımak ise suç olmuş. Kaldı ki VP:Ş sayfasında sayın Turhan ile ilgili fikirlerimi görebilirsiniz, iddia benim onu tehdit etmem... Bu tartışmanın ne yöne gideceği, yaptırımın ne olacağını merakla beklemekteyim. Şu meşhur; Farklı görüşte olan kullanıcıları soğutma/yıldırma iddiaları için her kullanıcının aynaya tekrar bakmasını rica ediyorum. Kim ne görecek? Saygılarımla... chansey Mesaj 08:43, 5 Ocak 2017 (UTC)
Tecrübeli, politikalara hakim eski bir hizmetli olarak Pragdon'un TCK 216'yı adres göstermesi hakkında da belki bir şeyler yazmak istersiniz Kibele? Yoksa bunu da mı görmezden gelip sessiz kalacaksınız? Argo bir üslup ile yazılmış, baştan aşağıya hukuki tehdit ve ültimatomlar içeren ve kullanıcıları "ırkçılık", "taraflılık" ile suçlayan ve "içindeki avukatı, savcıyı".. gibi cümleleri kurmaktan dahi hicap duymayan bir yorumun¿ sadece "gençler sakin olun" kısmının cımbızlanması gerçekten çifte standartın başka bir boyutu. Chansey belki de ansiklopedide diplomatik bir üslup ile kullanıcılar arasında arabulucu rolü üstlenen nadir bir kullanıcı. Yukarıdaki yorumları da bunu teyit eder nitelikte ve son derece soğukkanlı. Her platformda ve iştirak ettiğim her tartışmada bunu kullanıp benim engellenmem gerektiğini yazan eski hizmetli keşke bunu hizmetlilik döneminde yapsaydı. Gerçekten ben artık bu mobbing faaliyetleri ve otoriter tutumdan son derece rahatsızım. Verdiğim politika ihlalleri içeren örneklerin her birini üzerine alan kullanıcıların yorumlarının giderek sertleşmesi, adeta bu ihlallerin doğruluğunu ve kabul edildiğini teyit ediyor. Ayrıca Pragdon'un yukarıda ifade ettiği Eldarion'un suçlamasını destekliyor iddiasını reddediyorum. Bu yönde gerek Şikayet sayfasında gerek başka bir yerde herhangi bir ifadem bulunmuyor. Adeta yaptığım yorum üzerinden özgün araştırma yapılıyor ve bir takım çıkarımlarda bulunuluyor. Bu duruma daha fazla müsade edilmemelidir diye düşünüyorum. Yukarıda talep ettiğim politika uygulamasının da derhal yürürlüğe sokulmasını ve yasal tehditte bulunan kullanıcıya yaptırım uygulanmasını arz ediyorum. --Maurice Flesier message 13:19, 5 Ocak 2017 (UTC)
Kurduğunuz cümle gayet onaylar şekilde. Şu an burada reddetmeniz anlamsız. Zira sizin kurduğunuz bu cümleler benim itham edilmeme sebep olan meseleler. Bilinçli bir şekilde oraya yazıldığını da aşikar. Bunu sadece ben değil yukarı yorumda bulunan kullanıcılarımız da belirtmiş. --Pragdonmesaj 13:43, 5 Ocak 2017 (UTC)
Sizin bana yaptığınız hukukî tehdide dair bir yanıtınız yok mu? Yukarıda bizzat alıntılarıyla somut olarak belirttim, buna yanıtınız nedir. Başkalarının durumunu öne çıkarmak bunu aklamaz. Yorumunuzun özeti: "Bu bu katkıları yaptığın için dikkatli ol. Bak yukarıda öyle deniyor." Hatta "bize bunu hatırlatan kullanıcıya teşekkür." kısmı da mevcut. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:55, 5 Ocak 2017 (UTC)

aradaki farkı açıkça belli. pragdon, böyle kastetmediğini söyledi ve geri aldı. bu kullanıcının imaları ise sürmekte, düzeltmeye ilişkin bir girişim de görünmüyor. --kibele 13:46, 5 Ocak 2017 (UTC)

Seneryolara ve tefsire devam.. Neye inanılmak ve ne görülmek isteniyorsa o ifade edilip duruyor. Kimseyi ikna etme veya izahat verme pozisyonunda olduğumu düşünmüyorum. TCK maddeleri ile doğrudan tehdit edilen benim. Tekzip veya geçmişi sıfırlama ile aklanılmıyor ne yazık ki. --Maurice Flesier message 14:44, 5 Ocak 2017 (UTC)
@Maurice Flesier, gözden kaçmış varsayıp bir daha belirtiyorum öyleyse. Şurada ifade ettiğiniz "katliam ve ayaklanma" konularındaki durum üzerine, konusu yasal tehdit olan bir altbaşlıkta, şurada "toplumsal bir "olayı" "katliam" olarak lanse etmek veya karşılıklı silahlı çatışmayı "ayaklanma" olarak dayatmak, ... vs. katkıları olan kullanıcıların katkı yapmadan önce iki kere düşünmesi gerektiğini öğrenmiş olduk" diyerek bana karşı bir yasal tehditte bulundunuz. Bu "tefsire" yada "senaryoya" bir yanıtınız var mı?
@Vikiçizer, sizin de gözlemlediğiniz ve dahil olduğunuz üzere, daha önce olan tüm kişisel ithamların ve suçlamaların Vikipedi dışına çıkartılıp yasal tehdite vardırma durumudur. Ve şahsım adına açıktır. Aynı gönderide @Pragdon'a da aynı yasal gönderme söz konusu, gönderide bahsettiği ve Pragdon'a ait olan ifadelerle ilgili olan linkleri Pragdon paylaşarak burada ortaya koyabilir. Bahsedilen ve yasal tehdit iklimi oluşturulmaya çalışılan iki kullanıcı ben ve Pragdon'dur. VP:Ş'de bana olan kişisel saldırı örnekleri zaten mevcut idi, benzer olarak Pragdon da aynı duruma çekilmek isteniyor diye düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:58, 5 cak 2017 (UTC)
Görüldüğü ve beklendiği üzere bir arpa boyu yol alamamış durumdayız. Orada da belirttiğim üzere tartışma olmadık yerlere gitti, burada da gitmeye devam ediyor. İthamlar yapıldı, savunmalar yapıldı, geri alınan yorumlar oldu şu oldu bu oldu artık uzamasının yalnızca kişisel kırgınlıklara, belki Vikipedi'den soğumaya yol açacağını düşünüyorum. Rica etsem Sayın @Ahmet Turhan, sayın @Maurice Flesier sayın @Kibele, sayın @Pragdon üzerimizden dönen bu tartışmada sözü başka kullanıcılara bıraksak? Herkesin -ben dahil- fikri ve eylemlerinin niteliği belli değil mi? Belli. Yorumlarımızın tamamı bir yerlerde yazıyor mu? Yazıyor. E o halde durumu beraberce bir karar verici olarak saygı duyduğumuz (ki bu yüzden mesaj sayfasındayız) @Vikiçizer'e havale edelim, her ne işlem tesis edilecekse edilsin. Ayrıca bu şekilde uzayan yorumlar yeni politika ihlallerine (özellikle VP:KSY) yol açabilecek ve daha da üzüleceğiz. Sayın @Maurice Flesier olumlu düşünceleriniz için teşekkür ediyorum, çok naziksiniz ama niyetimde başarılı olamadığım ve yanlış anlaşıldığım buradaki yorumlarla ortadadır... Üzgünüm ki anlatabildiğim, anlaşıldığım kadar... Umarım bir an evvel bir sonuca ulaşırız. Saygılarımla chansey Mesaj 18:10, 5 Ocak 2017 (UTC)
@Maurice Flesier, yukarıda yazdıklarınızdan anladığım; Ahmet Turhan, Pragdon'u ve/veya başka bir kullanıcıyı kastetmediğinizi söylüyorsunuz. Ama sonuçta rahatsız olan, bunu kendisine karşı bir yasal tehdit veya kişisel saldırı olarak gören kullanıcıların varlığı sebebiyle iyiniyetinizin yansıması olarak bu cümleleri değiştirmeyi veya kaldırmayı düşünmez misiniz? Pragdon da yasal tehditte bulunduğunu kabul etmiyor ama geri alması tasvip edilen bir davranış olarak kabul edilmelidir. Her zaman bu tarz geri almaları tavsiye ve teşvik ediyoruz ki tartışmalarda olumlu bir adım atılabilsin. @Kibele, chansey'in yasal tehdit içeren yazılarına link verebilirsen işim kolaylaşacak, yoksa genel bir tavırdan mı bahsediliyor, chansey veya Maurice Flesier hakkında yasal tehdit bazında fikrim değişirse @Pragdon'un durumunu da yeniden düşünmek gerekecektir. Hoyratça kullanıcıları engelleyip kapı duvar olmak veya etliye sütlüye karışmadan geçiştirecek değilim, böyle yapılmıyor mu yapılıyor maalesef. Açık söyleyeyim; engellememeye gayret ediyorum, uyarılarla yetinip karşılığında geri dönüşler, geri almalar, ateş düşürücü ilaçlar içilmesini istiyorum. Vikipediyi ansiklopedik ilerlemeden uzaklaştıran, durduran, yavaşlatan her durumdan korumak dışında engelin bir amacı yoktur. Korur korumaz ama yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. --Vikiçizer (mesaj) 19:58, 5 Ocak 2017 (UTC)
Ben kastetmek söylemini tam olarak anlayamadım @Vikiçizer. Hatta bu fiilin burada hiç mi hiç geçerli olmadığını düşünüyorum. Yoruma açık genel ifadeler değil, direkt katkı yapan kullanıcı hedef alınarak, katkıları ve onlara iliştirilen sıfatlarla birlikte kullanılıyor. Linkler yukarıda. Oradaki ifadelerden, sizin söylediğiniz gibi iyi niyetli ya da beni korumak için dostça tavsiye gibi bir anlamı ben malesef çıkaramıyorum, başka çıkaran varsa bana yardımcı olmasını da diliyorum. Kastetmek değil, direkt olarak Mskyrider'in oluşturduğu "yasal olarak dikkatli olun" düşünce ortamından yararlanma ve buradaki hevesten yararlanıp konuyu kişisel bir kullanıcıya katkı örnekleriyle sunma örneği mevcut. Şikayet sayfasında yer alan tüm şikayetleri reddeden, yaptığı saldırılar ile katkılarını ve kendini hala haklı gören, bir kullanıcıya karşı mücadelesine devam edeceğini her fırsatta güncel olarak söyleyen bir kullanıcı, benim katkılarımı konu alarak bana karşı iyi niyetli dostane bir şekilde "yasal olarak uyarması" ya da söylemesi (ki bunun iyi niyetli uyarması olmaz, bunun adı yasal tehdittir) hiç de inandırıcı değil. Hele hele ben kişilere söylemedim onlar alındı demek, resmen karşıdakini aptal yerine koymaktır. Aptal olmadığımı düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:34, 5 Ocak 2017 (UTC)
Not: Kullanıcının olaylara kişisel baktığı ve zaten konuya hedef gösterme amacıyla katıldığı, konuya dair sarfettiği ilk cümleden belli. Vandal ile "yasal mücadele" konulu altbaşlığa kullanıcının birinci cümlesi ve ilk yorumu: "Bazı kullanıcılarımızın teröre terör demediklerini ve bunu açık açık ifade ettiklerini, ... hepimiz gecen yıl hepimiz şahit olduk." Kimmiş o sizin gibi diyemeyenler veya sizin gibi demedikleri için suç mu işlediler? Teröre terör diyememek de ne demek oluyor, bu cümleleri açın ve açıklayın da anlayalım ifadelerinizi. Evet diyenler var, aynı zamanda demeyenler var, farklı durumlara çeşitli yorum getirenler var ve bunlar gibi yüzlerce insan var, Vikipedist var, var olacaklar. Daha ilk cümleden kendisi gibi düşünmeyenleri hedef alan/iğneleyen bir kullanıcının iyi niyetli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Sonrası zaten hedef aldığı kişilere dair yasal tehdit. Ve halen bu kişisel saldırılarda haklı olduğunu, hedef aldığı kullanıcıların yanlışlığı üzerinden kurguluyor. Ben kendi adıma bu durumdan fazlasıyla rahatsızım, geriliyorum ve üstüne üstlük bu tehditlerden ötürü artık kendimi Vikipedi'de güvende hissetmemeye başladım. Üstelik ilgili yerde iklim oluştuktan sonra "Denetçiye gerek yok X, Y'yi de ihbar edebilir" tarzı yaklaşımlardan ve bunların hiçbirine ceza verilmemeye, iyi niyet varsayma tutumundan sonra. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:14, 5 Ocak 2017 (UTC)
1.) kullanıcının kimseyi kastetmediğini söylemesinin bir önemi yok. "Saldırı" yerine "patlama" kelimesini ısrarla savunmak" yukarıda verdiğim tartışma sayfasında, sayfa taşıma talep sayfasında vb. şahsıma yönelik söylenen lafların devamıdır.
2.) tehdit sürdüğü sürece engel geçerlidir, ortadan kalkınca engel kaldırılır politika gereğince. bunun daha önce de örneğini yaşadık. bu açıdan pragdon'un durumunu yeniden düşünmek gerekmiyor. tehdit ortadan kalkmışsa engele gerek yoktur. uyarını vermişsin, kendisi de anlamış görünüyor. engeller ceza değil, önlemdir, geriye dönük olarak işletilmez.
3.) flesier'nin yazdıkları konusunda herhangi bir geri adımı görünmüyor, tehdit sürüyor ve ben kişisel olarak kendimi bu tehdit altında hissediyorum. önlem gerekiyor. " Verdiğim politika ihlalleri içeren örneklerin her birini üzerine alan kullanıcıların yorumlarının giderek sertleşmesi, adeta bu ihlallerin doğruluğunu ve kabul edildiğini teyit ediyor." bu kullanıcıların kastedildiğinin itirafıdır ve tehdidin sürmesidir.
4.) chansey'nin yazdıklarının tamamı ve satır araları, kendisiyle konuşan ahmet turhan'a tehdit niteliğinde. anlayan anlamıştır.
5.) engellememe gayreti, tehdit söz konusu olduğunda iyi niyetli bir davranış olmaktan çıkıp, diğer kullanıcıların aleyhine işleyen bir durum oluyor. sürüncemede kalması da vahim. --kibele 20:36, 5 Ocak 2017 (UTC)
VP:EP 6. madde gayet açık ve net: "Vikipedi içinde ya da dışında, biri ya da birileri diğer bir Vikipedi yazarını siyasi, dini ya da devlet organları veya işvereni benzeri kurumlara şikayet etmek yönünde tehdit eder ya da eylemde bulunursa, eylemi yapan kişi engellenir. Böyle bir durumu farkeden hizmetli, eylemi yapan kullanıcının erişimini anında engellemelidir." Ben burada, "yasal tehditte bulunan kullanıcı tehdit içeren yorumunu geri çekerse engelleme işlemi uygulanmaz" diye bir dipnot göremiyorum. Yalnız geçmişe dönük olduğu iddia edilen tehdit daha iki gün önce yazıldı, 5 yıl önce değil. Eğer Pragdon, belki ben yanlış anlamışımdır dediğim şu yorumdan sonra silseydi ben bunu sizin mesaj sayfanıza bile getirmezdim. Fakat kullanıcı silmeyi bırakın yasal tehditi yeni yorumu ile perçinledi. kendi iradesiyle değil sizin bunun yasal tehdit olduğuna dair açıklamanız sonrasında yorumlarını geri çekti. Bugünkü yapılan Eldarion iması ise bundan ders alınmadığını gösteriyor ne yazık ki. Ben kendi yorumlarımı geri çeksem de maalesef kişisel husumete dönüştürülen bu ihtilaflar ve politika ihlalleri son bulmayacaktır. Geçen yıldan bu yana hız kesmeyen baskı göz önüne alınınca bunun garantisini verebilirim. İyi niyetinizi ve engellemeden kaçınma gerekçenizi anlıyorum çizer fakat bu artık bardağı taşıran son damla. Bu ihlale herhangibir yaptırım ugulanmaması, gelecekte kullanıcilara TCK sopası gösterip kullanıcı bunu gördükten sonra engel almamak için anında geri çekme vak'alarına yol açabileceği konusunda endişelerimi belirtmek istiyorum. Engellemeye dönük herhangibir işlem uygulamak istemezseniz saygı duyarım ve başka bir hizmetliye rapor ederim. Fakat yorumumu geri çekme konusunda bir iyi niyet varsayımında bu kullanıcılar için bulunmayacağım. Açık açık TCK maddesi ile yasal olarak sorumlu tutulan ve yorum üzerinden çeşitli senaryolar ve varsayımlar ile suçlanan yine benim. Suçlu olan kaçar veya geri adım atar, suçsuz buna gerek duymaz. --Maurice Flesier message 21:57, 5 Ocak 2017 (UTC)
Tehditinizin geçerliliğine ve haklılığına olan inancınıza devam edip 6. maddeyi hatırlattığınız için teşekkürler. Vaktiniz olduğunda şu resmi politikayı da okursanız sevinirim.--> Vikipedi:Hukuki tehditler yasaktır --Pragdonmesaj 22:19, 5 Ocak 2017 (UTC)
Ortada tarafımdan bir yasal tehdit bulunmuyor, bir yorumdan çıkarılan komplo teorileri ve dezenformasyon bulunuyor. Yorum gayet açık ve net:
* Yorum Yorum Bilgilendirme için teşekkürler Mskyrider. Bu konu daha önceki Metin Feyzioğlu davasını aklıma getirdi. Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar uzanan bir sürecin nasıl vukuu bulduğunu Elmacenderesinden öğrenmiştik. Artık kaynaklar ve üslup konusunda daha ihtiyatlı davranmama neden oldu. Umarım bu uyarı IP veya kayıtlı kullanıcılar için kulağa küpe olur. "Saldırı" yerine "patlama" kelimesini ısrarla savunmak, toplumsal bir "olayı" "katliam" olarak lanse etmek veya karşılıklı silahlı çatışmayı "ayaklanma" olarak dayatmak, militanlara veya örgüt mensuplarına devrimci sıfatı yapıştırmak, belirli ülkeler tarafından terör örgütü olarak tanınan maddelerde "yasadışı" ifadesini halının altına süpürmek vs. katkıları olan kullanıcıların katkı yapmadan önce iki kere düşünmesi gerektiğini öğrenmiş olduk. --Maurice Flesier message 22:04, 2 Ocak 2017 (UTC)

Mskyrider'ın açtığı kullanım şartları başlıklı bilgilendirmeye gönderme yaparak ve benim de başıma gelen Metin Feyzioğlu konusuna değinerek yazdım. Diğer madde adı örnekleri ve sıfat konusunda geçmişte yapılan TBA ihlallerinin geleceğe dönük benzer olaylarda IP/veya kayıtlı kullanıcılar için iki kere düşünülmesi gerektiğini ifade ettim. Bu yorumda, Pragdon, Turhan veya kibele'ye verilmiş bir ping bağlantısı göremiyorum. Somut olarak ispatlanamayan bir yasal tehdit tehdidi ile karşı karşıyayım ve ben bundan artık ciddi biçimde rahatsızlık duyuyorum. --Maurice Flesier message 22:49, 5 Ocak 2017 (UTC)

Soru Vikipedistler neyi iki kere düşünecekler siz onu belirtin? Saldırı yerine patlama ifadesini savunan @Kibele, militanlara devrimci sıfatı yazılabileceğini ve yasadışı tabirinin hatalı olabileceğini söyleyen @Pragdon (yasadışı ifadesine ben de karşıyım), silahlı çatışmaların ayaklanma olabileceğini söyleyen ve toplumsal olayın katliam olabileceğini ifade eden ben (tüm örneklerin kendi içindeki sebepleri ilgili tartışma sayfalarında açıkça yazıyor ve tartışılıyor), neyi iki kere düşüneceğiz? Diyorsunuz ki vs katkıları olan kullanıcılar katkı yapmadan önce iki kere düşünsün. Hukuki yaptırıma uğrayacağımızı mı iki kere düşüneceğiz? Neyi düşüneceğimizi siz açıkça belirtin önce. Yasal tehdit konusunun altında kullanıcıların somut katkılarını hedef göstermek ve dikkatli ol demek de ne demek oluyor? --Ahmet Turhan (mesaj) 08:39, 6 Ocak 2017 (UTC)
Tehdit filan değil ki? Kullanıcılar dikkatli olsun demiş. Mesela Vikiçizer'de bana birçok kez dikkatli ol uyarısı yaptı. Hatta süre bile verdi. Ama süreyi bilmiyordum tabii. Sadece süre veriyorum dedi. Rapsar ile tartışıyorken. Bunlar kullanıcıların daha dikkatli olması için basit "düzeltmeler" sadece. @Mskyrider bir bilgilendirmede bulunmuş, buna karşılık olarak @Maurice Flesier güzel bir örnekleme ile görüşlerini belirtmiş ve "Saldırı" yerine "patlama" kelimesini ısrarla savunmak, toplumsal bir "olayı" "katliam" olarak lanse etmek veya karşılıklı silahlı çatışmayı "ayaklanma" olarak dayatmak, militanlara veya örgüt mensuplarına devrimci sıfatı yapıştırmak, belirli ülkeler tarafından terör örgütü olarak tanınan maddelerde "yasadışı" ifadesini halının altına süpürmek vs." cümleleri ile yanlış gördüğü şeyleri söylemiş. Bunlar çok doğal. Bunlar maalesef burada olan şeyler. Burada konuşmamız gereken şey "Yasal tehdit, hukuki tehdit" filan değil direkt neden böyle değişikliklerin yapıldığıdır. Değişiklik yapmayı geçtim, kaynak olarak sayılmayacak, "devrimci, terörist" kaynaklarını baz alarak buraya bilgi eklenmesi de var. Bunları haklı olarak çıkardığımız zaman karşılaştığımız muamele maalesef direkt geri alma oluyor. Benim gözüktüğü gibi hiçbir yetkim yok bu sitede ama bir tane taraflı değişikliğim de yok. Devriye olmuş "bazı" kullanıcılar ise burada kaynak yerine koyulmayacak mercileri kaynak alıp yazıyor. Üstüne "yetkisi olmayan ben" bunları düzeltince devriyelik yetkisini kullanarak bunu geri alıyor. Bunları da konuşalım mesela. Burası bir ansiklopediyse, bir bilgi kaynağı ise tarafsız bir şekilde geliştirmeliyiz. Bazı kaynakları açınca karşıma "Devrim şehidi" kavramı bile geliyor. Bu kadar kepazelik olamaz. Taraflı kaynak bile değil, kaynak olamayacak basit yazılar bunlar ama buradalar. Blogları da kaynak yapacaklar diye korkuyorum yakında. Uzun lafın kısası, kullanıcılar neden bu kadar üstüne düşmüş bilmiyorum, doğal kurallar bunlar ama çok çok güzel kurallar. Gece gece keyfim yerine geldi. cümleten iyi geceler. Şimdi buraya kuralları yeniden yazardım ama hukuki tehdit suçlamasına maruz kalırım diye korkuyorum :)--Locos Turcos (mesaj) 22:50, 5 Ocak 2017 (UTC)

vikiçizer'e ve @Mskyrider'a ek soru: yukarıda da bağlantısını verdiğim Tartışma:2008 Güngören saldırısı'ndaki gibi isim değişikliği konuları hangi sebeple herhangi bir yasa kapsamına girmektedir? kullanıcı, basında bu ismin kullanılmasından hareketle 'patlama' olabilir diyenlere hangi sebeple uyarı yapmıştır? bu tür çerçevelerin kullanıcıların katkılarını nasıl etkilediğini düşünüyorsunuz? --kibele 08:01, 6 Ocak 2017 (UTC)

@Kibele'nin ek sorusuna cevap: bağlantısını verdiğin isim değişikliği konularının herhangi bir sebeple herhangi bir yasa kapsamına girdiğini düşünmüyorum. --Mskyrider ileti 14:38, 6 Ocak 2017 (UTC)
@Kibele. Ben yine de kısaca kendi görüşümü söyleyeyim; adlandırma tartışmaları vikipedi için iyi bir davranıştır, gerekçelerin bir mantığı olduğu müddetçe tartışmada yeri vardır, bir kullanıcı her ne yazıyorsa kendinden sorumludur, o yüzden uyarı için geçerli bir sebep yoktur, uzatmayayım. Gelelim asıl konuya; artık isteyenlerden son sözleri alayım, konuyla ilgili isteyen buraya son sözlerini yazabilir, istemeyen yazmaz, daha fazla uzamasın, yeterince enerji kaybettik. Ne yaparsam yapayım herkesi memnun etmenin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz. Son sözlerle birlikte son değerlendirmeyi yapıp şikayetleri/tartışmayı sonlandıracağız. @Ahmet Turhan, @Maurice Flesier, @Pragdon, @Chansey.--Vikiçizer (mesaj) 12:17, 6 Ocak 2017 (UTC)
Benim daha fazla söyleyecek bir şeyim yok. Gerekli gördüklerimi yukarıda söyledim zaten. Atmam gereken adımları da attığımı (yasal tehdit ve kabalık olduğu düşünülen yorumlarım da dahil geri aldım.) düşünüyorum. Buradan da yineliyorum; niyetim tehdit değildi. Kullanıcının söylemini tersten okuma ile yazmaktı ama açıklayıcı olamadığım gibi buna bağlı yanlış da anlaşılmalara da sebebiyet verdim. Bu sebeple, buradan sizin yaptığınız uyarı gereğince de yorumlarımı geri aldım. Bunlara rağmen engellenmem gerekiyorsa da yukarıda dediğim gibi saygı duyarım sonuçta bir kuralı ihlal ettiğim söylendi. Ama bahsi geçen tartışmada şahsıma ve diğer kullanıcılarımıza ithafen geçerliliği olan bir tehdit hala söz konusu. "Geçerliliğinin devam etmesinden kaynaklı" Vikipedi:Hukuki tehditler yasaktır resmi politikası ve kullanıcının kendi bahsettiği 6. maddeye göre bir değerlendirme yapılmalı diye düşünüyorum. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 12:47, 6 Ocak 2017 (UTC)
Hukuki tehdidin müteşebbissine karşı, alınması lazım gelen vaziyet sarihtir Vikiçizer. Yukarıda da izah ettiğim üzere, "geri çekme veya tehdidin ortadan kalkması üzerine engelleme yürürlüğe girmez" diye bir istisna yazılı olarak mevzu bahis değil ilgili engelleme politikasında. Siz bunun hukuki tehdit olduğuna yönelik kanaatiniz üzerine engellenmenin önüne geçmek için çıkarıldı TCK maddesi, kendi iradesi ile değil. "Böyle bir durumu farkeden hizmetli, eylemi yapan kullanıcının erişimini anında engellemelidir" kısmı iyi niyet varsayılarak ne yazık ki devreye sokulmadı. İhlali yapan kullanıcının en ufak bir yaptırım almaması, Vikipedi'de yeni ihlallere ve tehditlere kapı aralayacak bir emsal karar olacağını ve bunun yine aynı ihlalin gerçekleşmesine zemin hazırlayacağını tekrar söylemek istiyorum. "TCK sopası göster→muhatabı görsün→bir hizmetli görmeden geri çek" döngüsü umuyorum ki alışkanlık haline dönüşmez. Yorumumda herhangibir kullanıcı adı, TCK maddesi, dilekçe, mahkeme vb. ifadeler bulunmadığı için bir yasal tehdit olduğu teorisi geçersiz görünüyor. köy çesmesindeki başlıklardan herhangi bir yorum çekmeyeceğim fakat siz tartışmanın uzamaması, kazan-kazan ilkesi olsun ve status quo ante bellum pozisyonuna dönülsün diyorsanız hizmetli olarak silebilirsiniz, buna itiraz etmeyeceğim ve bunu sizin iyi niyet varsayımınız olarak kabul edeceğim. Daha fazla ekleyeceğim bir nokta bulunmuyor, yeteri kadar açıklamada bulunduğumu düşünüyorum. İyi günler. --Maurice Flesier message 13:21, 6 Ocak 2017 (UTC)
Hemen yukarıda neyi iki kere düşüneceğimize dair sorunun yanıtı halen verilmedi. Verilmediği sürece de ben bunu yasal tehdit olarak düşünmeye devam edeceğim. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:25, 6 Ocak 2017 (UTC)

yasalarla ilgisiz olduğu bariz belirli katkılardan söz edilerek yapılan 'iki kere düşünün' yorumu 'ayağınızı denk alın' anlamına gelmekte ve kullanıcı bunları geri almayarak ve özeleştiri yapmayarak tehdidini sürdürmekte. aylardır aynı kullanıcıya/kullanıcılara yaptığı kişisel saldırıları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. vikipedi kullanıcılarının kendilerini güvende hissetmeleri gerekiyor herşeyden önce.. --kibele 14:37, 6 Ocak 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap Sayın @Vikiçizer, gerek ilgili Köy Çeşmesi sayfasında, gerek şikayete mevzubahis durumdan önce ve sonra burada yeterince yazdım, şu aşamada yorum yorumu getirecektir, herhangi bir son sözüm yoktur, teşekkür ederim... chansey Mesaj 15:07, 6 Ocak 2017 (UTC)


Başka kullanıcıların makul bir şekilde, bir yasal tehdit olarak anladığı yorumları yapmaktan kaçınmak önemlidir.

Örneğin, başka bir kullanıcının yorumlarını "hakaret " ya da "iftira " içeriği olduğunu defalarca ispatlarsanız, bu kullanıcı buna niyetiniz olmasa bile davranışınızı hukuki bir tehdit olarak yorumlayabilir. Yanlış anlaşılmaları önlemek için, "Benimle ilgili bu ifade yanlış ve zarar vericidir ve düzeltilmesini isterim." gibi daha az heyecan yaratan ifadeler kullanın.

Bir konuyu; mahkemede veya hukuki bir mercide şikâyet/dava edebilirsiniz, ancak Vikipedi hukuki uyuşmazlıkların yeri değildir. Vikipedi'de hukuki tehditlerde bulunmak gayri meşru ve bir takım ciddi sorunlara neden olmaktadır. Vikipedi'nin tarafsız kalmasını sağlamak için mutlaka gerekli olan sayfaların serbestçe düzenlenmesini ciddi bir şekilde engeller. Bu özgürlük olmadan, anlaşmazlığın bir tarafı diğerini korkutup engeller, diğer yandan da makalelerimizde sistemik bir önyargıya neden olunur. Hukuki tehdit, kullanıcılarda kötü duygular ve topluluk içinde bir güven eksikliği yaratarak, karşılıklı iyi niyet varsayımı ile hızlı ve verimli bir şekilde ilerleme kabiliyetimize zarar verir.

Anlaşmazlığa ilişkin diğer çözüm olanaklarını kullanarak anlaşmazlıkları çözmeye çalışmak, çoğunlukla yasal çözüme başvurmadan bir çözüm getirir.

Projeye zarar vermemek için politikamız, Vikipedi üzerinde hukuki tehditte bulunan kullanıcıların uzaklaştırılmasıdır. Bu uzaklaştırma sadece hukuki tehditte bulunulduğu için olmaz, aynı zamanda; 1-Halihazırdaki kötü bir durumun tırmanması ve daha da kötü bir hale gelmemesi için mevcut imkanı azaltır, 2-Tartışmaları sonlandırarak Vikipedi'de stres, risk ve yönetimsel anlamda sorumluluğu azaltır, 3-Makalelerde ve tüm kullanıcılar arasında mevcut ve muhtemel bozulma ve yıpranmayı azaltır, 4-Kullanıcıların kendilerine yasal bir düşman belirleme ve/veya bu düşman karşısında ortak çalışma grubu kurma çabalarını azaltır.

Bu tartışmalar çözülürse (veya çözülüp çözülmediğini test etmek için bir uzlaşmaya da varılabilir) ve engelin devam etmesini gerektirecek başka bir husus bulunmuyorsa engel kaldırılabilir.

Hukuki tehditlerin yasak olduğunu açıklayan politikanın amacı, Vikipedi'de yasal tehditlerin yayınlanmasını/aktarılmasını önlemektir, makale konularının kötü içeriğe sahip olmalarını önlemek değildir. Yasal bir şikayetçi gerçekten incinmiş veya üzgün olabilir. Hizmetlilerin engellemesi, kullanıcıyı herhangi bir makaledeki olgu hatalarını tespit etmeye teşvik etmelidir, kullanıcıyı diğer kullanıcılarla olan ve yasal tehdide varan polemiğini arttırmamalı, azaltmalıdır. Kullanıcılar makalelerde gördükleri hataları düzeltmek için nasıl iletişim kurması gerektiğini göstermelidir, bu iletişim hiçbir zaman karşıdaki kullanıcıyı yasal tehditte bulunarak zor duruma düşürmek ve ileri sürdüğü fikirlerden bu şekilde uzaklaştırmak olmamalıdır. Vikipedi’nin işleyişini aksatmak, durdurmak ve soğutma etkisine yol açmak, hukuki tehdidin vardığı sonuçlardandır.

Ortada bir karışıklık varsa ve kullanıcılara yeterince kendilerini anlatma imkanı verilmemişse her zaman iyi niyet olduğunu düşünme ve bu imkanların verilmesine gayret gösterilmelidir. Engelleme kuralı esasen kullanıcının, konuyla ilgili düzgün bir tartışma açmak için makul teşebbüsler yapılıncaya kadar kendi mesaj sayfalarını kullanabilmesi üzerinedir, ama bu şans ve imkân kendini ifade etme ve açıklama noktasında yeterince verilmişse kullanıcının mesaj sayfasının erişime açık bırakılmasının faydadan çok zarar getirmesi mümkündür.

Kullanıcıları engellemek uygulanacak son çaredir. Daha önceleri çarelerin hepsini denemiş ama açık bir uzlaşı sağlandığını maalesef görememiş bulunuyorum. Engelleme politikasının 6. sıradaki kuralına göre Vikipedi içinde, biri diğer bir Vikipedi yazarını devlet organları veya benzeri kurumlara şikayet etmek yönünde tehdit eder ya da eylemde bulunursa, eylemi yapan kişi engellenir. Şikâyet edildiği anında engellemede bulunmamamın sebebi işin aslını görmeye çalışmak, ne olduğunu öğrenmek ve uzlaşı yöntemlerini kullanmaktır. Engelleme politikası aynı zamanda iyi niyet ile hareket etme ihtimali olan kullanıcılara karşı engelleme fonksiyonu kullanılmadan önce iki kez düşünülmelidir, der.

Bu mesele ile ilgili araştırma yaparken Türkçeye kazandırılması gereken bir çok yardımcı politika metninin de varlığını keşfettim. Vikipedi:Vikipedi gerçek dünyadadır. (Wikipedia:Wikipedia is in the real world), Vikipedi:Hukuki tehditleri gözardı etmeyin (Wikipedia:Don't overlook legal threats) gibi. Vikipedi:Hukuki tehditler yasaktır çevirimizin de ciddi bir elden geçmesi gerekiyor, ilgilenmeye çalışacağım.

Yukarıda kısaca bahsetmeye çalıştığım ilke, kural ve açıklamalarla birlikte; yazılanların tetkiki ve tüm kullanıcıların açıklamalarının değerlendirilmesiyle maalesef engel kararı vermiş bulunmaktayım. Kullanıcılara engel dışında yaklaşımımda hiç biri hukuki tehditte bulunduğunu kabul etmedi, bu kabul etmeyiş, varolduğuna inandığım bir hukuki tehdidin devam ettiğine dair imaj oluşturdu. (Bu imajı tasvip etmeme rağmen “geri alma” kaldıramadı, ancak yanında bir kabul ediş ve özür dileme ile yer edinebilirdi, hukuki tehdidin ortadan kalktığı düşünülebilirdi.) Pragdon’da bizzat kendisi geri alması, Maurice Flesier’da da geri alırsanız kabul ederim tavrı varsa da esasa ilişkin bir ilerleyiş göremedim. Hukuki tehditte bulunduğu ileri sürülen kullanıcılara söz hakkı tanınmadığı ve tavsiyelerde bulunulmadığını kimse söyleyemez.

Hukuki tehditler yasaktır politikası; “Genellikle hukuki tehditlerde bulunan kullanıcılar tehdit geçerli olduğu müddetçe süresiz olarak engellenirler” der. Her zaman ve mutlaka değil, genellikle. Belki dikkatinizi çekmiştir, genellikle süresiz engelleme yapılan kuklacılık vakalarında, durumun vahametine kullanıcının nedametine ve kukla amacına göre süresiz engel yerine süreli engeli ve kullanıcının makul bir süre sonrası tekrar dönüşünü öngörmüş ve uygulamış bulunmaktayım. Bir itiraz görmedim. Bu kararın verilmesinde diğer kullanıcılarının açıklama ve destekleri de çok faydalı olmuştu. Yine burada konuya dâhil olan kullanıcıların da konuyu anlamakta yardımlarını gördüğümü söylemeliyim. Burada da kullanıcılar için süresiz bir engel düşünmüyorum, çünkü en azından geri alma konusunda niyetleri ve durduk yere değil de bir şekilde Köy Çeşmesi’nden başlamış olan ve bir meyle seyretmiş olan tartışmada bu sözleri sarf etmiş olmaları beni süreli engele sevk etti.

Neticede @Chansey’e Köy Çeşmesi’nde hemen hemen her konuya fikir beyan edip, uzattıkça uzattığı için engel vermeyeceğim, tavsiyem olur sadece şu an, bu kadar gereksiz diyaloglara girmenin gördüğünüz gibi faydası olmadığı ortada, orada Rapsar’dan daha fazla bir şey söylemiyor, uzattıkça yanlış anlaşılıyor, zaten kendisi de diyalogun sadece Ahmet Turhan’la kendisi arasında görünüyor diyerek diğer kullanıcıları tartışmaya davet ediyor ama yine her söze başka bir sözle illa karşılık vermeye çalışıyor. Her konu tartışılsın ama internet ortamında iletişimin güçlüğü karşısında, laf kalabalığından uzak durulsun, hukuki tehdit olarak algılanabilecek sözlerden kaçınılsın. Chansey hakkında gözden kaçırdığım bir hukuki tehdidi varsa başka bir hizmetliye durumu bildirmenizi ve onun bakıp incelemesini rica ederim.

@Maurice Flesier, bu yazınızla daha önce katıldığınız tartışmalardan, gözlemlediğiniz eski tartışmalardan atıflarda bulunarak, kullanıcıların tekrar böyle düşünürlerse veya hareket ederlerse hukuki yaptırımlarla karşılaşabileceğini, bunu düşünmeleri gerektiğini söylediniz. Burada içi boş bir üste alınma bulunmamaktadır, kullanıcıların tedirgin ve rahatsız olması normaldir. Bunu amaçlamamış olabilirsiniz ama ortaya çıkan sonuç budur.

@Pragdon, daha önce de bahsettiğim üzere Maurice Flesier’a karşı şurada açık bir hukuki tehditte bulundunuz. Onu tehdit etmeyeceğinizi, gerek duyarsanız direk savcılığa vereceğinizi vs. söylediniz, belki de istemeyerek Jimmy Wales’in örnek göstereceği bir hukuki tehdidi gerçekleştirdiniz.

Her iki kullanıcının süresiz engellenmesinin amaca hizmet etmeyeceğini düşünüyorum. Öte yandan genellikle süresiz engelle karşılanan bir durumun engeli de basitçe verilemez. Kullanıcıların bu meseleden olumlu yönde kazanımlar çıkaracağını ve Vikipedi’den soğumamalarını temenni ederek, mesaj sayfası-hesap oluşturma kapalı, e-posta açık olmak üzere 1’er ay engellenmelerini uygun gördüm. Bu sürenin diğer projelerde geçirilmesi elbette mümkündür. Dönüşte hukuki tehdit anlamına gelecek ifade ve eylemlerden uzak durulmasını, buna azami özen gösterilmesini, özen gösterilmediği ve tekrar ettiği takdirde engel süresinin artacağını ve süresiz engelin de verilebileceğini ihtiyaten bildiriyorum.

Sıkılmadan, atlamadan okuyan varsa, saygılar...İyi çalışmalar.--Vikiçizer (mesaj) 22:54, 6 Ocak 2017 (UTC)

sıkılmadım, atlamadan okudum. biliyoruz ki en kötü karar bile sessizlikten ve kararsızlıktan iyidir, incelediğin için teşekkürler. bunun 'yersiz' değil, son derece önemli bir konu olduğu anlaşılmıştır umarım. kolay gelsin. --kibele 15:37, 7 Ocak 2017 (UTC)
Elbetteki okuduk. Burada önemli olan kullanıcıların kendini güvende hissetmesi ise, umarım 1 ay sonra kullanıcı tekrar geri geldiğinde bu güveni hissederiz, zaten en önemlisi de bu. Ayrıca aynı kullanıcıya dair kişisel saldırı konusu halen bekliyor, bunu da hatırlatmakta fayda var. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:03, 7 Ocak 2017 (UTC)
Hepimiz ve proje hakkında hayırlısı olsun demekten başka elden birşey gelmiyor sayın @Vikiçizer. Bu tip durumların tekrar olmamasını temenni ediyorum. Son olarak sayın @Kibele lütfen çeşitli vesilelerle karşılaştığımız her ortamda bana karşı olan bu tavrınızdan vazgeçiniz. Tırnak içine aldığınız "yersiz" cümlesi benim cümlem, sözümün de arkasındayım, defeatle belirttiğim üzere tarafımla herhangi bir probleminiz var ise rica ediyorum mesaj sayfamda belirtiniz, beraberce aşalım. Buradaki gibi üslubumu belirterek imalarda bulunmayınız, ,itham ve değerli eleştirilerinizi yukarıda sayın @Ahmet Turhan'la olan (Sayın Turhan'ın şikayetçi olmadığı) diyalogumuzu şikayet ettiğiniz gibi isim vere vere yapınız, keza bende yaptığım tüm katkıları gönül rahatlığıyla güven duygusu içinde yapabileyim. Gerçekten ne siz gibi eski ve tecrübeli bir kullanıcıya, ne şu değerli projeye yakışmıyor. Bunu buraya yazmaktan cidden ar duyuyorum... Saygılarımla... chansey Mesaj 22:22, 7 Ocak 2017 (UTC)

/* gizem Karaca */

88.252.58.102 ip adresindeki gizem karaca adınıda silermisin onun hakkinda hicbirsey görunmesin lütfen yaparmısın tesekkür ederim --Beyazgemi (mesaj) 07:39, 4 Ocak 2017 (UTC)

88.252.58.102 ip adresi bosaltılsın

88.252.58.102 ip adresini bosaltirmısın temiz bir sayfa kalsın kullanıcı katkiları silinsin görünmesin isimlerde silinsin lütfen yap bide cok tesekkur ederim ricamı kabul et ne olur--Beyazgemi (mesaj) 07:45, 4 Ocak 2017 (UTC)

88.252.58.102 ip adresi

Adresini altinda Bu kriterlere uyan değişiklik bulunamadı yazsin--Beyazgemi (mesaj) 08:15, 4 Ocak 2017 (UTC)

Eski vandal

daha önce 2 kez engellediniz yine geri gelmiş. --2A02:8C8:C10:31:8464:52C9:C234:692A 12:17, 4 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 21:15, 4 Ocak 2017 (UTC)

Anlamsız sayfalar

Şu kullanıcıda gereksiz sayfalar açıp durmakta, kaydına bakın hepsi silinmiş maddelerin amacı vandallıktan başka bir şey değil engellenmeli. --2A02:8C8:C10:31:8464:52C9:C234:692A 16:57, 4 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Şunlar silinen katkıları, bana vandaldan çok, kuralları tam benimseyip anlamadan katkı yapan bir kullanıcı gibi geldi. Vikiçizer (mesaj) 21:28, 4 Ocak 2017 (UTC)

Hoca Dehhani

Saygılar, Hoca Dehhani sayfasında yaptığım son değişikliği onaylar mısınız? İyi günler dilerim.--Şahkulu (mesaj) 17:08, 4 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Şahkulu. Onaylandı, kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 21:29, 4 Ocak 2017 (UTC)

Vandal kullanıcı!!

Merhaba. 185.182.81.83 adlı kullanıcı çoğu sayfaya küfürlü yazılar yazdı.Ayrıca geçen yazdığım tuhaf vandalizm olayının sahibi de bu olsa gerek.Çünkü bire bir aynı yazılar.Engellenmesini talep ediyorum --King EdizS! Efendim? 17:39, 4 Ocak 2017 (UTC)

Şiddetli Vandalizm

162.253.130.131 adlı kullanıcı tıpkı 185.182.81.83 gibi aynı yazıları yazıyor.Çok şiddetli bir vandalizm olayı yaşanıyor.Art arda değişiklikler yapılıyor.Az önce başıma geldi.Engellenmesini talep ediyorum--King EdizS! Efendim? 17:58, 4 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @EdizS. Aktif değildim, ama gereken yapılmış. Tşk, kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 21:31, 4 Ocak 2017 (UTC)

ip adresini sil

88.252.58.102 ip adresi sil icini bosalt ya bu kriterlere uyan değişiklik bulunamadı yazsın altinda tşk ederim--Beyazgemi (mesaj) 23:34, 4 Ocak 2017 (UTC)

icini bosalt

Biri benim bilgisayarimla oynamış icini bosaltirmisın takıntı haline geldi ne olur sil ip adresini temiz olsun hiçbirsey gorunmesin bana kizacaklar korkuyorum seni seviyorum vikicizer hem cok tesekkür ederim yaparsan--Beyazgemi (mesaj) 18:59, 5 Ocak 2017 (UTC)

/*temizle icini bosalt*/

Biri benim bilgisayarimla oynamış icini bosaltirmisın takıntı haline geldi korkuyorum adres temiz sayfa olsun bana kizacaklar su 88.252.58.102 adresi temizle saygılarımla--Beyazgemi (mesaj) 19:01, 5 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba Beyazgemi. O IP adresinin maddelere yaptığı katkılar silindi. Başka yapabileceğimiz bir şey yok. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:08, 5 Ocak 2017 (UTC)

/*isimler silinsin*/

88.252.58.102 adresindeki isimler silinsin onuda yaparmısın söz rahatsız etmiyecem seni ne olur yalvaririm--Beyazgemi (mesaj) 19:45, 5 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba Beyazgemi. Yapıldı. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 09:18, 7 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son 10 gün

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisindeki maddeleri geliştirmek projesinde son 10 güne girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin taslak seviyesinden çıkartılıp Türkçe Vikipedi'ye gelişmiş maddele olarak kazandırılması amaçlayan proje 15 Ocak 2017 günü sona eriyor, projeye yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 5 Ocak 2017 (UTC)

Silinecek sayfalarda yığılma

Merhaba vikiçizer, Kategori:Vikipedi silinecek sayfalarda bir yığılma söz konusu, vaktiniz olduğunda ilgilenebilirseniz hoş olur. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 12:49, 6 Ocak 2017 (UTC)

EMAJ Emerging Market Journal Vol.6 No.2 yeni sayısını ekledim lütfen.

Merhaba,

https://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal sayfasına derginin yeni çıkan Vol. 6 No.2 sayısını ekledim. Kontrol ederseniz çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.Oznurkazanci (mesaj) 16:11, 6 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Oznurkazanci. Onaylandı. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 09:22, 7 Ocak 2017 (UTC)

ulukent, Elazığ

Yukaridaki maddeyi silmişsin de vikipedide binlerce mahalle maddesi var. Kaldi ki bu mahalle Elazığ in en eski ve onemli yerlesimlerinden birisidir. Birakin burada madde acmayi hakkinda mustakil bir kitap bile yazilabilir.Ve de bir köy nasıl kayda değer ise bir mahalle de o derecede de kayda değerdir diye düşünüyorumYu. Maddeyi geri iade edersen gelistirmeyi vekaynak eklemeyi dusunuruyorum. Ve son bir şey diger dillere gore zavalli durumuda olan bu vikipediyi daha da dibe dogru cekiyirsunuz bu tavirlarinizla. --Perencal (mesaj) 17:52, 7 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Perencal. Önce doğru düzgün mesaj yazmayı öğreneceksiniz, sonra herhangi bir kullanıcıya mesaj yazacaksınız. Bu tavırla iyi bir iletişiminiz olamaz. Büyükşehir olmayan ilin mahalleleri ile ilgili kayda değerlik konularını incelemeniz gerektiği görülüyor, madde geri getirildi, istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 20:02, 7 Ocak 2017 (UTC)
Emredersiniz--Perencal (mesaj) 18:56, 10 Ocak 2017 (UTC)
Perencal. Ben emretmiyorum, kurallar emrediyor. Kurallara uyarsanız ansiklopedi oluşumuna katkını zolur, uymazsanız uzaklaşırsınız. Basit. Hala aynı tavır, bırakınız. Vikiçizer (mesaj) 18:58, 10 Ocak 2017 (UTC)
Önce doğru düzgün mesaj yazmayı öğreneceksiniz, sonra herhangi bir kullanıcıya mesaj yazacaksınız ifadenizeydi cevabım. Rica etsem büyükşehir olmayan ilin mahalleleri ile ilgili kayda değerlik konuları ilgili bana mümkünse bir link verebilir misiniz?--Perencal (mesaj) 19:34, 10 Ocak 2017 (UTC)
Anladım, ben de ona cevap verdim zaten. İlk mesajınıza göre zavallı durumdaki vikipediyi daha da dibe çekiyoruz. Kimse bu tip üslupsuz yazıları okumak ve muhatap olmak zorunda değil, daha evvelden de size söylendi. Yazdıklarım emir değil, size basit bir uyarıdır. Uyup uymamak size kalmış. Esas meseleye gelirsek; büyükşehir olmayan ilin mahalleleri ile ilgili kayda değerlik konuları ile ilgili yoğun mesai harcayan ve bahsettiğiniz maddenin de silinmesi için işaretleyen @Teacher0691 buraya veya sizin mesaj sayfanıza konu ile ilgili bilgi-bağlantı vermesini rica ediyorum. Bununla ilgili tartışmalarımız oldu, Teacher0691'in göstereceği yerleri okumanız faydalıdır. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:46, 10 Ocak 2017 (UTC)
  • Şu kategorideki şablonlar incelendiğinde hiç bir şekilde mahalle içermediği kolayca görülebilir. Not olarak eklemek isterim ki bu tür maddelerle ilgilenmiyorum artık. İsteyen istediği gibi madde de ekleyebilir vandalizm de yapabilir. İzleme listemden çıkarmanın kolay yolu var mı bu arada? Tek tek çıkarmak epey zor olacak 40000 maddeyi.--Teacher0691 (mesaj) 22:00, 13 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Teacher0691. Tartışmalar bir yere varacak sonunda, o yüzden katkılarınız hakkında sonra tekrar düşünürsünüz, ben her konuda katkılarınızın devam etmesini isterim. İzleme listesi konusunda acele etmeyin derim ama bildiğim kadarıyla "İzleme listenizi temizleyin" diye bir fonksiyon var, hepsini tek tıklamayla siliyor. Ama içinde elbette kalmasını istedikleriniz vardır, onları bu sefer tekrar eklemek gerekecek. Belki daha iyi bilen bir kullanıcı vardır bu konuyu. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 08:36, 14 Ocak 2017 (UTC)

Zerdüştlük

Bu şablon siliniyor da Müslüman vs. neden silinmiyor? --Lemon tart (mesaj) 10:54, 8 Ocak 2017 (UTC)

Hangi şablon @Lemon tart? Kullanılmadığı gerekçesiyle çok şablon silindi bir iki gündür. Hangisi olduğunu bildirebilir misiniz?Vikiçizer (mesaj) 11:51, 8 Ocak 2017 (UTC)
Şablon:Kullanıcı Zerdüştlük --Lemon tart (mesaj) 12:57, 8 Ocak 2017 (UTC)
@Lemon tart, geri getirdim. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 17:37, 8 Ocak 2017 (UTC)

Dîvânü Lugati't-Türk

Saygılar, Dîvânü Lugati't-Türk sayfasında yapılan son değişikliği onaylar mısınız?--Şahkulu (mesaj) 16:42, 8 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Şahkulu. Tam anlamadığım için henüz onaylamadım, Arapça harflerle Karahanlı Türkçesi ile mi yazılmış yoksa Arapça harflerle Arapça olarak mı, metin içinde de Karahanlı Türkçesi diyor. Bunla ilgili kaynak da eklerseniz ve yanlış anlamaların önüne geçmek için konuyu daha fazla açıklamaya çalışsanız çok iyi olur. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 17:42, 8 Ocak 2017 (UTC)

Kadirilik Sayfasında bekleyen değişiklik

Merhaba Vikiçizer, Yeni kayıt oldum ve bu özgür ansiklopedi ortamına katkı sağlamak isterim. Öncelikle nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazdım. Kural hatası etmiş olursam kusura bakmayınız, lütfen uyarınız. Kadirilik sayfasında REŞAT KARAKAY kullanıcısı tarafından eklenen bilgiler gerçekle bağdaşmamaktadır. Bu genç çocuk kendisini şeyh ilan etmiş olup, bu tarafsız ve özgür ansiklopedi ortamına sahte bilgiler girerek belli ki dünyanın dört bir yanında milyonlarca sevenleri ile topluma mal olmuş kişileri kullanmak istemektedir.

Değişikliklerle acilen ilgilenilmesi gerekmektedir. Kolay gelsin iyi akşamlar. Saygılarımla,

Akayikli (mesaj) 19:04, 8 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Akayikli. Kaynaksız bilgiler Vikipedide kabul görmüyor. İlgili kullanıcının belli maddelere ilgisini birçok devriye biliyor. İlgilenileceğini düşünüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:08, 8 Ocak 2017 (UTC)

Tekrar Merhaba Vikiçizer, devriyelerden Öterbülbül'e de bahsettim. Yoğunluktan henüz bakılamadı galiba. Anladığım kadarıyla kullanıcı adını değiştirerek başka sayfalarda da değişiklikler yapıyor. Dini konulara ve özellikle de tarikat maddelerine ilgisi olan bu kişinin genellikle mobil'den giriş yaptığı görülüyor. Bu özgür ansiklopedi ortamını propaganda malzemesi olarak kullanmaya çalışarak kötü niyetler beslediği kanısındayım. IP engellemesi yapılamaz mı?

Akayikli (mesaj) 15:28, 11 Ocak 2017 (UTC)

@Akayikli, vandalizm olduğunu düşündüğünüz yerleri burada bağlantı verirseniz ilgilenmeye çalışırım. Bir engel düşünmek için önce engel gerektiren değişiklikleri incelememiz lazım. Daha ayrıntı verirseniz gerekeni yapmaya çalışırız. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:13, 11 Ocak 2017 (UTC)

Tekfen

Merhaba Vikiçizer, Tekfen Holding sayfasında yapılan değişikliklere dair kaynakça gösterimleri gerçekleşti, sayfa ne zaman yapılan güncellemeler ile aktif olabilir? Dönüşlerinizi beklerim.— Bu imzasız görüş Sparlar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Sparlar. Yaptığınız değişiklikleri onayladım ama Vikipedide daha düzgün katkılar yapabilmek için başka maddeleri de inceleyiniz. Tekfen Holding gibi diğer holding sayfalarına bakın, nasıl düzenlendiğini inceleyin, tecrübe kazanın. Mesaj gönderirken de aynen benim size yazdığım gibi mesaj sayfasına yazınız. Kategori şeklinde yazmayınız. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 20:30, 8 Ocak 2017 (UTC)

Hızlı silme hakkında

Merhaba, aynı adı taşıyan kişilerin ayrımı için açılmış olan anlam ayrımı sayfasındaki isimler benzer olmaktan çıktığı için sayfa gerekli olmaktan çıkmış. Çandarlı (2.) Halil Paşa madde adının düzeltilebilmesi için silebilir misiniz? --Nushirevan11☾★ 08:54, 9 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11. Gerekli düzeltme yapıldı. İyi çalışmalar. Vikiçizer (mesaj) 12:04, 9 Ocak 2017 (UTC)

Katkı yapamıyorum.

Merhaba. Tartışma:Azerice sayfasına bazı katkılar yaptım ama daha fazla katkı yapamıyorum, karşıma şöyle bir uyarı çıkıyor: Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Postmodern trol - yeni

Siz buna çözüm getirebilir misiniz? Veya çözüm getirebilecek bir yönetici ile nasıl irtibat kurabilirim? KültürDilMedeniyet (mesaj) 14:19, 9 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @KültürDilMedeniyet. Tartışma:Azerice sayfasına yaptığınız değişiklikler "Suistimal süzgeci"ne takılmış. Bunlar daha önceden belirlenen birtakım istenmeyen eylemleri yapmanız nedeniyle aktifleşir. Hiçbir makale değişikliği yapmadan, katkınızın %50'si aynı tartışma sayfası olursa, buna karşı otomatik bir önlem. Çözümü de otomatik, normal bir vikipedist gibi normal katkılar yapacaksınız. Makaleleri inceleyin, gezinin, eminim ilgi alanınıza uyan makaleler göreceksiniz. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 14:45, 9 Ocak 2017 (UTC)
Teşekkür ederim. KültürDilMedeniyet (mesaj) 21:27, 9 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Vikiçizer. Farklı sayfalara da ufak düzeltmeler, eklemeler yaptım, ilgili olduğum tartışmalara da ekleme yaptım ama Tartışma:Azerice sayfasında hala aynı uyarı devam ediyor maalesef. Elimde hazırladığım bir kaç paragraflık metin var, bilgisayarıma kaydettim, onu tartışmanın uygun yerine eklemek için bekliyorum. Mesleğim ve eğitimim gereği iyi bildiğim bir konu bu, kendime dert edindim ama ne yapacağım. Tartışmanın ilgili kısmına katkı sağlayacak örnekler bulduğumu düşünüyorum. Boşa gitsin istemiyorum. Maalesef başka sayfalara eklemelerim fayda etmedi. (Yıllardır takip ediyorum, Türkçe wikideki kadar sert önlemler yok ingilizce wikide)KültürDilMedeniyet (mesaj) 23:09, 9 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @KültürDilMedeniyet. Sorun devam ediyorsa sanırım konuyla ilgili Superyetkin size yardımcı olacaktır. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 16:46, 10 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Vikiçizer. @Superyetkinin mesaj sayfasına da erişemiyorum... Aşağıdaki nedenden dolayı bu sayfayı değiştirmeye yetkiniz yok. Bu sayfa değişiklik yapılmasını önleme amacıyla koruma altına alınmıştır.

Umarım sizi fazla yormamışımdır. Ne önerirsiniz? KültürDilMedeniyet (mesaj) 08:45, 13 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @KültürDilMedeniyet. Bana yazabiliyorsunuz O'na yazamıyorsunuz, tuhaf. Daha önce de söylediğim gibi takıldığınız "Suistimal süzgeci"ni Superyetkin oluşturmuş, e-posta da atabilirsiniz. Teknik konulara hakim olan Kullanıcı:HakanIST var, o da hizmetlidir, O'na da bir mesaj yazın. Yine dönüş olmazsa bana haber verin, onlara ben yazayım. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 08:59, 13 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Vikiçizer. Şu an itibarıyla düzelmiş durumda, Superyetkin'e de mesaj yazabiliyorum, daha önce yazamadığım tartışma sayfasına da. İlgilerinize tekrar teşekkür ederim. KültürDilMedeniyet (mesaj) 15:49, 13 Ocak 2017 (UTC)

Sürüm gizleme

Selam @Vikiçizer, kullanıcı ve mesaj sayfamdaki vandilizmli değişiklikleri gizler misiniz? --By erdo can • msj 14:36, 9 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @By erdo can. Mskyrider halletmiş. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 14:48, 9 Ocak 2017 (UTC)

[1][2] Şunlara da bir el atabilir misin? Kolay gelsin. --SiLveRLeaD mesaj 17:45, 9 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @SiLveRLeaD. Silinmişler. Kolay gelsin.--Vikiçizer (mesaj) 18:29, 9 Ocak 2017 (UTC)

Yarı koruma

Merhaba Vikiçizer! mesaj ve kullanıcı sayfamı yarı korumaya alabilir misiniz? Vandalcık rahat durmuyor. Şimdiden teşekkür ederim. chansey Mesaj 18:32, 9 Ocak 2017 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı Teşekkürler! chansey Mesaj 18:35, 9 Ocak 2017 (UTC)

Buffy evreni çizgi romanları

Merhaba bir şey sormak istiyordum da. Buffy evreni çizgi romanları, Buffy çizgi romanları ve Angel çizgi romanları gibi maddeler liste maddeleri. Ama isimlerinin sonunda ".. listesi" ifadesi yer verilmemiş. Bu tip durumlarda maddeleri ".. listesi" ifadesi olacak forma sokup taşıma işlemi yapmalı mıyız yoksa böyle de kalabilir mi? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:22, 9 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2. Her ikisi de olabilir bence. İngilizcede ikisine liste demişler, diğerine dememişler. Basit bir liste olmadıklarından böyle de kalabilir diye düşünüyorum, ama isterseniz taşıyabilirsiniz, o durumda da garip durmaz. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:32, 9 Ocak 2017 (UTC)

Terör ve TBA

Kategori:Yöntemlerine göre terör saldırıları, Kategori:Yıllarına göre terör saldırıları, Kategori:2017'de terör saldırıları, Kategori:Terör saldırıları listeleri, Ocak 2017'de gerçekleşen terör saldırıları listesi, Aralık 2016'da gerçekleşen terör saldırıları listesi, Terör saldırıları listesi, Terör saldırısı yöntemleri listesi, gibi maddeler ve kategoriler VP:TBA'yı ihlal etmekte, bir göz atar mısın. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:12, 10 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Ahmet Turhan. Tartışma sayfasına fikrinizi yazmışsınız, kullanıcıyla iletişime geçmişsiniz. İlk yapılacaklar yapılmış. Bence kategorilerin adlandırılmalarında bir hata yok. Bütün dillerde de bu şekilde yapılmış, sizin çekinceniz esasında kategori içine atılan veya atılacaklarda. Yani bu isimlerde kategori açılmakla henüz bir TBA ihlali olmuyor. Ancak bu kategori içine katılmış bir maddeye itirazınız olabilir, "bu bir terör saldırısı değildir, bu kategoride olamaz." gibi. Liste maddeleri de aynı şekilde ismen bir TBA ihlali görünmüyor, içerikle birlikte TBA olabilir. Onlara da madde madde bakıp tartışmak gerekir. Kısacası içinde "terör" geçen kategori-liste vs. açılması (en azından burada gösterdikleriniz için) TBA ihlali yaratmaz. Kategorilerde/listelerde isimlendirmede herhangi bir isme-örgüte atıf yok, olsaydı bu TBA ihlali sayılabilirdi. Şu an tavsiyem bu liste ve kategoriler içine eklenen/eklenecek maddelere itirazınız varsa o yönde uyarınızı yapmanız. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 17:03, 10 Ocak 2017 (UTC)
@Gnomate, burayı sizin de okuyabilmeniz için geç bir ping gönderiyorum. Fikrim değişmedi, terör diye bir olgu vardır ve önemli olan kategorinin veya listenin adı değil, içeriğinde ne olduğudur. Terör kelimesi tüm sözlük ve ansiklopedilerden çıkartılıp, böyle bir kavram ve olgu yok edilemez, yokmuş gibi davranılamaz. Kategori:Terörizm kavramını ne yapacağız? Kategori:Ölümcül saldırizm:) Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 20:22, 10 Ocak 2017 (UTC)

Kontrol

Merhabalar, Şu sayfayı gözden kaçırmışsınız sanırım. Bakabilir misiniz? --Nushirevan11 ☾★ 16:42, 10 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11. Onun da zamanı gelecektir:) İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 17:05, 10 Ocak 2017 (UTC)
Silinmeye aday sayfalar sayfasında ve arşivde bulamadığım için sordum. Teşekkürler. İyi vikiler. --Nushirevan11 ☾★ 17:08, 10 Ocak 2017 (UTC)
Ben gördüm SAS Listesinde. Başka biri eklemiştir o zaman. Ekleme işlerini kullanıcılar kendileri yaparlar genellikle. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 17:12, 10 Ocak 2017 (UTC)

Kontrol

Saygıdeğer Vikiçizer, şu sayfaları kontrol eder misiniz: I. Bayezid, Mehmed Esad Efendi, Bengal sultanlığı, I. Ahmed, Kösem Sultan, III. Mustafa, Ayşe Haseki Sultan, Hâfız (şair). Şimdiden elinize sağlık. :) --Nushirevan11 ☾★ 17:27, 10 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11. İkisini onaylayabildim. Diğerlerinin sürüm kontrolünde çok fazla kullanıcı var ve sizinkini de geri almadan onlarınkini almak çok zor. O yüzden dönemedim. Artık diğerleri için ilgili bir devriyeyi bekleyeceğiz, büyük olasılıkla da sizin değişiklikler de geri alınabilir. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 19:50, 10 Ocak 2017 (UTC)
Cevabınız için teşekkürler, bilmukabele. --Nushirevan11 ☾★ 19:51, 10 Ocak 2017 (UTC)

Ming Şa Savaşı

Saygılar, Ming Şa Savaşı sayfasındaki şablon sorununu halleder misiniz? Saygılar ve iyi akşamlar.--Şahkulu (mesaj) 18:47, 10 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Şahkulu. Nasıl bir sorun var, bana birşey yok gibi geldi.Vikiçizer (mesaj) 18:51, 10 Ocak 2017 (UTC)
Yeniden saygılar, iki sayfanın tek madde halinde birleştirilmesi için en başa bir şablon eklenmiş. İki sayfayı birleştirerek şablonu ortadan kaldırmanızı istemiştim. Sorun buydu.--Şahkulu (mesaj) 19:17, 10 Ocak 2017 (UTC)
Tekrar merhaba @Şahkulu. Diğer madde zaten yönlendirilmiş, birleştirilecek bir madde zaten yok. Şablon orada unutulmuş sanıyorum, ben çıkarttım. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:20, 10 Ocak 2017 (UTC)

Değişiklik savaşı

Merhaba Sayın Vikiçizer! Şuraya bir göz atabilirmisiniz? Bir VP:DŞ ve VP:3GK ihlali mevcut. Her iki kullanıcıyı ikaz ettim lakin dönüş olmadı henüz... Saygılarımla. chansey Mesaj

Merhaba @Chansey, @Nushirevan11, @Mithrandirt. Nushirevan11, maddenin tartışma sayfasına yazınız, telif ihlaline ilişkin görüşlerinizi, açıklamanızı.Tüm kullanıcılar oradan bakar, yapılması gereken bir şey varsa gereği de yapılır. Gerilime gerek yok. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:06, 10 Ocak 2017 (UTC)

Keyfi sayfa taşıma

Selam, Ocak 2017'de gerçekleşen terör saldırıları listesi madde uzerindeki tartişma hiçe sayılarak Ocak 2017'de gerçekleşen ölümcül olaylar listesi maddesine taşınmış bu hareketi düzeltmenizi rica ediyorum. Zira maddenin adı konusunda bir tartışma varken maddenin taşınması kabul edilir bir durum değil--By erdo can • msj 20:42, 10 Ocak 2017 (UTC)

Şimdi de @Kibele tartışmalara aldırmaksızın sayfayı Ocak 2017'de gerçekleşen saldırıların listesi sayfasına taşıdı sayın @Vikiçizer --By erdo can • msj 14:42, 11 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @By erdo can ve @Kibele. Az yukarıda Ahmet Turhan'a konuyla ilgili yazdığım kısa bir yazı var bakabilirseniz. Bu konularda her başlıkta aynı tartışmalar ve aynı yaklaşım olamaz. Adlandırma tartışması orada devam edebilir, Kibele'nin değişikliğini "ölümcül olaylar"lı trajikomik başlık üzerinden, onu düzeltmeye yönelik bir değişiklik olduğu için bence rahatsız edici veya topluluğu hiçe sayan bir değişiklik değil. benim kabaca ilk görüşüm liste-kategori adından çok içeriğine eklenen olayların terör kabul edilip edilmemesi üzerinedir. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:26, 11 Ocak 2017 (UTC)

Propagandaya yönelik kullanıcı sayfası oluşturma.

Merhaba sayın Vikiçizer... Bu kullanıcı sayfası ve aynı kullanıcının mesaj sayfasının Vikipedi'de asla bulunması tasvip etmeyeceğim politik bir propaganda amacıyla hazırlanmış olduğu kanaatindeyim. Gereğinin tarafınızdan yapılmasını rica ediyorum. Saygılarımla... chansey Mesaj 03:28, 11 Ocak 2017 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı Sayın @Eldarion gereğini yapmış, teşekkür ederim! chansey Mesaj 12:32, 11 Ocak 2017 (UTC)

Animanga şablonu

Animanga şablonu şu maddede en başta olması gerekirken en aşağıda. Yardımcı olabilir misiniz --Lemon tart (mesaj) 10:07, 12 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Lemon tart. Yardımcı şablonu eklemeyi unutmuşsunuz. Bir de -demografik- hatasını giderecek şekilde şablon ekledim, en baştakine. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 13:15, 12 Ocak 2017 (UTC)

Rumca yönlendirmesi hkn.

İyi günler Vikiçizer, Rumca maddesinin bir önceki açılışında yapılan yönlendirmeyi silmişsin. O yüzden sana danışmak istedim. Rumca maddesine bağlantı veren oldukça çok madde olduğu için (yönlendirmeler) maddeyi en yakın anlam olarak bulabildiğim Pontus Rumcası maddesine yönlendirmeyi düşünmüştüm. Konu ile ilgili düşüncen nedir?

Kolay gelsin, 14:48, 12 Ocak 2017 (UTC).

Merhaba @EmreDuran. Sürekli silinmesi istenen bir yönlendirmeydi. Sayfayı yeniden bir anlam ayrımı sayfası olarak açtım. Pontus ve Kıbrıs Rumcalarını ekledim. Rumca diye bir madde açılamıyor mu? Açılırsa anlam ayrımı sayfasının adını -Rumca (anlam ayrımı)- değiştiririz. Yönlendirmeler varsa da artık bu anlam ayrımından doğru yere gitmeleri gerekiyor. Rumca açılırsa bence en iyisi. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:32, 12 Ocak 2017 (UTC)
Teşekkürler @Vikiçizer. Konuyu araştırayım. Eğer Rumca için ayrıntılı bir tanım bulabilirsem eklerim, açtığınız maddeyi de yazdığınız gibi anlam ayrımı olarak da değiştiririm. Kolay gelin, EmreDuran 06:02, 13 Ocak 2017 (UTC).

VP:SS

Bu bir VP:SS örneği midir? Burada "Nazik olmayan ve kişisel saldırı mesajları" yazıyor çünkü. Bu konuda tecrübelendiğim için aynısını görünce sorma gereği duydum :)--Ahmet Turhan (mesaj) 16:02, 13 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Ahmet Turhan ve @Muratero. Baktım. Muratero, mesaj sayfasının başına "Lütfen nazik olun ve kişisel saldırılarda bulunmayın. Nazik olmayan ve seviyesiz mesajları dikkate almıyorum." diye yazmış ve sonrada açtığı "boş mesajlar" adlı mesaj sayfasına "Mesaj sayfamın başındaki yukarıdaki uyarıyı dikkate almadan yazılan mesajlar burada arşivlenmektedir" yazarak seçtiği mesajları buraya depolamıştır. VP:SS Vikipedi'nin resmi politikalarından biridir, her kullanıcı uymakla yükümlüdür. Hizmetliler bu politikaya uymadığı düşünülen her sayfayı gördüğü anda silebilir. Bir kullanıcının/kullanıcıların yaptığı kötü şeylerin listesini tutmak yapıcı ve uygun değildir, geriye alacak düzgün bir sürüm yok ise, sayfa geriye alınamayacağından o sayfa silinmek zorundadır. Muratero kendisi açık açık ne yaptığını yazdığından şüpheye yer bırakmamış, dolayısıyla bu sayfanın ilgili politika ihlali sebebiyle silinmesi gerekiyor. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:38, 13 Ocak 2017 (UTC)

bilgine.. --kibele 22:20, 13 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba Vikicizer, burada beni şikayet eden kullanıcının bir de şu yazılarını okuyun son derece küstahça saldırılar yapmış. Bu arada gecimişte yapılan şeyler hakkında biraz yazışmak isterim. Yanlış anlamayın, bu yazılarım bir münakaşa ve saldırı amacında değildir. Kimseye bir suçlamada yok sadece sizin degerlendirmenizi alacağım. Kibele geçmişte bir sayfanın KD olduğunu düşünüyorsa ve kanıtları varsa ama biz düşünmüyorsak bunu başkalarına hakaret yada taciz olarak algılayabilen bir kullanıcı ve sonucu da belliki kavga. VP:İNV sayfasına bakılırsa bir kullanıcı ısrarla bir konusu anlamıyorsa onun kötü niyetli olduğunu düşünebilir yazıyor ve ben mesajımın sansurlenmesinin de pek doğru bulmuyorum. Eğer doğruysa ve kanitlanabiliyorsa bunu kabul ederim fakat kendisi hakkında yapılan şikayetlere bakarsanız çoğunlukla alıngan ve patavatsız davranabiliyor. Hizmetlilere akıl vermeyi ben sevmem ve yanlış karar aldığını düşünürsem "Ben böyle duymuştum olayı bu doğrumu?" diye tevazuyla yazarım ve bu mesajımda aynen böyle. Ben bu konuda yazacağımı yazdım ve tartışmayı da düşünmem çünkü tartışmaya girersem VP:EP#2 denilerek hemen engeli yerim :). Neyse çok detaya değindim ve bu konuda değerlendirmenizi isterim iyi çalışmalar. --Toppolila 18:21, 15 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Toppolila. Sansür değildir o. Yazdığınız yer yanlıştır, kullanıcının davranışları üzerinden bir yere varmak güçtür, o yüzden kullanıcılar üzerine değil, mevzu neyse ona odaklanın diyoruz, politika da o yönde. Bir kullanıcının öteden beri olan yanlışlarını oralara yazmak yerine şikayet sayfasına yazabilirsiniz. Oraya yazmakla çözüm üretilmiyor biliyorum ama başka yol yok. Tavsiyem; anlaşmazlık yaşadığınız kullanıcılarla ansiklopedik anlamda argümanlarla karşısına çıkın, laf kalabalığıyla değil. İleri sürdüğünüz gerekçeli fikirler topluluk, kullanıcılar/hizmetliler vs. tarafından destek gördüğünde ilerleme kaydedebiliriz. Hizmetlilerin vikipedinin herhangi bir sayfasında ihlal edilen bir kuralı görmeleri mümkün değil. Kullanıcılar bir tartışmadaki ifadelerden rahatsız oluyorsalar bir şekilde dikkatimizi çekip gereğini talep edebilirler. Genelde öyle müdahil oluyorum. Siz tavsiyeme uyun mutlaka konuya/tartışmaya ilişkin gerekçenizle ortaya çıkın. iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 11:01, 16 Ocak 2017 (UTC)
Sağolun Vikiçizer, bende zaten saldırıda bulunmadığımı sadece yazdığım yerin yanlış olduğunu biliyorum. Silmenizde bir yanlışlık yok demekki. Ama zaten ben en ağır eleştiriyi kendime yapabilirim. Dediğiniz gibi tartışma sayfası yerine şikayet sayfasına yazmak bencede yanlış olmaz. İyi günler --Toppolila 11:29, 17 Ocak 2017 (UTC)

Küfür

İlgilenebilir misiniz? İyi vikiler! chansey Mesaj 09:59, 14 Ocak 2017 (UTC)

Bunu da gizlerseniz... chansey Mesaj 10:03, 14 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Chansey, İstek yapıldı Yapıldı, kolay gelsin.--Vikiçizer (mesaj) 10:09, 14 Ocak 2017 (UTC)

Tehdit

Sayın Vikiçizer; burada açık bir tehdit mevcut, gereğini yapmanızı rica ediyorum. İyi vikiler! chansey Mesaj 19:00, 14 Ocak 2017 (UTC)

Keza bu da... chansey Mesaj 19:03, 14 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Chansey, İstek yapıldı Yapıldı, kolay gelsin.--Vikiçizer (mesaj) 19:06, 14 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Ocak 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet filmleri listesindeki maddeleri oluşturmak ve listede yer alan filmlere yönetmen, oyuncu, tür bilgilerini eklemek olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Not: Bu ayki proje VikiProje Sinema İkinci Ocak İş birliği projesi ile ortak olarak yürütülmektedir. Bir projeye katılan kullanıcı diğerine de katılmış sayılır.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Ocak 2017 (UTC)

Vikipedi AÖF

Merhabalar Vikiçizer, nasılsınız? Vikipedi AÖF dosyası telif hakkı açısından sıkıntı doğurmayacak bir mataryaldi. Neden silindi acaba? Selamlar. --Mecnun (mesaj) 11:00, 16 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Mecnun112. Umarım siz de iyisinizdir:) Silinen dosyaları kullanıcılar sorarsa hemen geri getiriyorum. İncelensin tekrar diye. Kullanılmayan adil kullanım dosyası olduğu gerekçesiyle etiketlenmiş hala da etiket duruyor, yine silinebilir. Özete makul bir gerekçe yazarak etiketi çıkarabilirsiniz, mesela "dosya kullanılıyor" gibi bir gerekçe. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 11:15, 16 Ocak 2017 (UTC)
Cevap Cevap Teşekkür ederim :) Kullanıcı sayfamda ve köy çeşmesinde kullanılıyordu. --Mecnun (mesaj) 11:18, 16 Ocak 2017 (UTC)

Hoş geldin şablonu hakkında

Merhaba. {{Hoş geldin}} şablonunu yeni üyelerimize koyuyorum fakat otomatik imza atmıyor aksine aşağıya ~~~~ koyuyor ve bu rahatsız edici.Bunu düzeltebilir miyiz?Eğer düzeltilemiyor ise bana önerebileceğiniz başka hoşgeldin şablonu var mı?Çünkü güzel bir şablon bulamadım en iyi şablon bu bana göre.Şimdiden teşekkürler --King EdizS! Efendim? 14:20, 16 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @EdizS. Bir de şöylesi var. Şablonlarda değişiklik yapılabilir, ben bilmiyorum ama bir şekilde imzanın içe alınışı yapılıyordur, siz de şablonu değiştirebilirsiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 16:56, 16 Ocak 2017 (UTC)
Teşekkürler :) --King EdizS! Efendim? 17:08, 16 Ocak 2017 (UTC)

VP:SS

bu da VP:SS kapsamında değerlendirilebilir sanırım. --kibele 14:49, 16 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Kibele. Bence değerlendirilir, çok daha önce silinmesi gerekirdi. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:23, 16 Ocak 2017 (UTC)

VP:KD

Merhaba,

biletinial.com kuruluş firması için Biletleme firmaları gibi bizde oluşturmak istiyoruz. Fakat hata nerede yapıyoruz? Konu hakkında yardımcı olur musunuz?— Bu imzasız görüş Ulanyum (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Ulanyum. Vikipedideki maddelerin belli kriterleri karşılaması lazım. Vikipedi:Kayda değerlik, Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler), Vikipedi:Kayda değerlik (İnternet) sayfalarını ve içeriğindeki kriterleri inceleyiniz. Eğer bu kriterlere uygun olduğunu düşünüyorsanız Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasını inceleyerek uygun kaynaklarla metninizi desteklemeniz gerekir. Benzer sayfaları inceleyin, nasıl yapılmışlar bakın, mesela bahsettiğiniz Biletix maddesine, nasıl kaynak gösterdiklerine bakın, reklam sayılabilecek ifadelerden kaçının. Başkaca sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırız. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:22, 16 Ocak 2017 (UTC)

++

Selam, Restorasyon (meslek) sayfası Restoratör'e yönlendirmesiz taşınıp ardından da Restorasyon (onarım)'a yönlendirilmesi gerekmekte.. Kolaylıklar dilerim.--Kingbjelica (mesaj) 21:39, 16 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Kingbjelica. İstek yapıldı Yapıldı. İyi çalışmalar. --Vikiçizer (mesaj) 21:44, 16 Ocak 2017 (UTC)

Mobilden massaüstü sürüme geçip vikide bir şeyler anlatmak zor oluyo. Son hs yaptığim sayfa silinse her sey mukemmel olacak, tesekkur ederim.--Kingbjelica (mesaj) 21:51, 16 Ocak 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı, @Kingbjelica. İyi çalışmalar.--Vikiçizer (mesaj) 21:53, 16 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba, Vikiçizer. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

--Kingbjelica (mesaj) 11:30, 17 Ocak 2017 (UTC)

Valdal hakkında

Merhaba şu kullanıcı hakkında yapılması gerekeni lütfen yapabilir misin. Tatlı dille uyardım fakat pek dikkate almadı. :) --Çakırmsj 01:16, 17 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Çakır. Aylardır vandalizm yapıyor ve şimdi görüyoruz. 1 günlüğüne engellendi, devamında çoğalarak engeli artar. Tek amacı vandalizm gibi göründü maalesef. İyi çalışmalar. --Vikiçizer (mesaj) 15:05, 17 Ocak 2017 (UTC)

Tarafsızlık politikasının ısrarla ihlali

Merhaba Vikiçizer, Çerkes Sürgünü maddesinde giriş cümlesinde Çerkes Soykırımı diye bir tanım geçmekte, bu tanım tarafsızlık politikasına göre yanlış. Bunu şu ve şu şekilde düzeltmek istedim. Şu ve şu ısrarı gördüm. Normal şartlar altında tartışma sayfasında zaten günlerdir tartışıyoruz, bir sonuç yok. Burada açık açık tarafsızlık politikasının ihlali var. İlgilenebilirseniz iyi olur. Kolay gelsin.--Locos Turcos (mesaj) 12:31, 18 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Locos Turcos. Bu noktada daha öncede söylediğim gibi üçüncü kullanıcıları davet etmeniz gerekli, tartışma sayfasına. Şuradaki yöntemleri denemelisiniz. Aktif hizmetlilerin daha doğrusu elini böyle işlere sürmek istemeyen hizmetlilerin azlığı karşısında tartışmalarda taraf olmak veya fikir beyan etmekten çok, tartışmanın usule uygun yürümesini elden geldiğince sağlamaya çalışıyorum, çizgileri aşan kullanıcılardan kuralların gerektirdiği şekilde vikipediyi korumaya çalışıyorum. Dolayısıyla sahneye en son çıkan olmak durumundayım. Bence gerekçelerle bezenmiş tartışmalar iyidir. Diğer kullanıcıların mevzuyu anlamasına yardımcı olur. Mesela Muratero'dan, Rapsar'dan, benzer tartışmada fikir beyan eden Ollios'dan tartışmaya bakmasını rica edebilirsiniz. Ben de ayrıca takip etmeye çalışırım. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:34, 18 Ocak 2017 (UTC)
Sayın büyüğüm Vikiçizer, ben sanırım kendimi anlatamadım. Herhangi bir tartışma olayı için sizden görüş belirtmenizi istemedim, bunu yapacak olsam zaten mesaj sayfanıza gelmem her ikimiz içinde vakit kaybı olurdu. Etiketlemek varken. Sadece söylemek istediğim şey, Vikipedi'nin bir politikası ihlal ediliyor. Bu yönde bir şeyler yapmanızı istedim hizmetli olarak. Yine de sizin tavsiyeniz doğrultusunda üçüncü kişileri tartışma için çağırayım, iyi bari.--Locos Turcos (mesaj) 11:10, 19 Ocak 2017 (UTC)
Tekrar merhaba @Locos Turcos. Üslubunuza dikkat edin, daha fazla uyarmayacağım. Büyüğünüz filan değilim. Ansiklopedik gerekçeleriniz olmadığı müddetçe hiçbir şey olmaz. Tarafsızlık politikasının ihlali ancak tartışarak ortaya çıkar, kendi kararınızla olmaz. Kendiniz ansiklopedik olarak bir konuyu ortaya koymakta zayıf kalıyorsanız, başkasına gideceksiniz. En son bir hizmetliye gideceksiniz. Orada hiçbir hizmetli tarafsızlığa aykırıdır diye bir hizmetlilik işleminde bulunamaz. İsterseniz birçok hizmetlimiz var, onlara yazabilirsiniz, bakalım bu kadar sabredip açıklama yapan da olacak mı size. Uyarıları dikkate alıp, ona göre devam ediniz. Vikiçizer (mesaj) 11:31, 19 Ocak 2017 (UTC)
Gerçekten büyüğüm yazarken 2-3 kez düşündüm, böyle bir cevap alacağım aklıma gelmişti aslında. Ama burda gerçekten ama gerçekten kötü niyetim yok. Sadece size saygı duyduğum için ve benden büyük olduğunuzu düşündüğüm için kendi adınızla seslenmemin size karşı saygısızlık olacağını düşündüğüm için yaptım bunu, neden kötü düşünüyorsunuz? Gerçekten en ufak kötü niyetim bile yok. Sabrınızı ve açıklama yaptığınızı dün mesaj sayfamda söylemiştim ve teşekkür etmiştim. Bunların farkındayım, tekrardan teşekkür ederim. Zaten sabrınızı boşa çıkarmamak için üslubumu elimden geldiği kadar düzeltmeye çalışıyorum. Ama gerçekten büyüğüm derken en ufak kötü niyetim yok. Burada büyüğüm dememin sebebi de size karşı saygı duymamdan kaynaklıydı. Bir de, şu an aktif kullanıcıları tespit etmekle uğraşıyorum. Dediğim gibi söylediğiniz şekilde tartışma sayfasına etiketleyeceğim herkesi. Tekrardan teşekkürler, iyi çalışmalar. --Locos Turcos (mesaj) 11:38, 19 Ocak 2017 (UTC)

Silinen Sayfa

Sayın Vikicizer, sildiğiniz yaklaşık 4 ssenedir mevcut olan Onur Şengül sayfası orjinal ingilizce wikipedia'da bulunmakta. Oradan çeviri ve kaynak desteği alarak, yeniden toparlayarak sayfayı yeniden yazmak istiyorum. Eksiği olursa silmeden önce yardımcı olursanız minnettar kalırım. SaygılarımlaMingus79 (mesaj) 06:20, 19 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Mingus79. Keşke "Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Onur Şengül" tartışması devam ederken düzeltebilseydiniz, sonuç böyle olmazdı. Yardımcı olabileceğim bir husus olursa bildiriniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 09:18, 19 Ocak 2017 (UTC)

Sürüm kontrolü hatası

Selamlar, Hanoi Hannah maddesinde 15 bekleyen değişiklik gözüküyor fakat kabul edilemiyor ilgilenirseniz sevinirim --By erdo can • msj 08:40, 19 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @By erdo can. Onayladım, korumayı da kaldırdım. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 09:14, 19 Ocak 2017 (UTC)

Hızlı silinemez

Selam, Kolay Ekonomi ve Makroekonomi(Kitap) sayfası hızlı silinmemeli. Ders kitabı bunlar. SAS'a gelmeli..--Kingbjelica (mesaj) 17:17, 19 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Hızlı silinebilir ve silindiler. Neye göre böyle diyebiliyorsunuz? Kriterde geçiyor vs. diye mi acaba. Öyleyse kaynağıyla bunu belirtiverseydiniz. Bunları da mı artık uzun uzun anlatalım, bir açıp bakın hızlı sil, SAS vs. kriter, kaynak. Bu maddeleri tekrar açıp kendiniz SAS tartışmasına taşıyıp tartışabilirsiniz. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 17:22, 19 Ocak 2017 (UTC)
Yapıcı olmak

Mesajı geri aldım çünkü kırıcıydı. O mesaja cevap veremezdim. Rica ediyorum şu cümleleri tekrar okuyun: "Hızlı silinebilir ve silindiler. Neye göre böyle diyebiliyorsunuz? Kriterde geçiyor vs. diye mi acaba. Öyleyse kaynağıyla bunu belirtiverseydiniz. Bunları da mı artık uzun uzun anlatalım, bir açıp bakın hızlı sil, SAS vs. kriter, kaynak"... Çok kırıldım ama sakin kalmak istedim. Olması gereken de bu. Şimdi "Neye göre böyle diyebiliyorsunuz", VP:KİTAP'a göre.. "Kriterde geçiyor vs. diye mi acaba." Evet. "Öyleyse kaynağıyla bunu belirtiverseydiniz", nasıl yetişebilirim her şeye, SAS'a gelseydi kdliğini kanıtlamaya çalışırdım.. VP:KİTAP bir kriter istiyor. O sas başka, benim geri istediğim sayfalar başkaydı.. "Bunları da mı artık uzun uzun anlatalım, bir açıp bakın hızlı sil, SAS vs. kriter, kaynak", çok kırıcı; ilk kez böyle bir üslup görüyorum sizden. Onlarca sas tek kritere göre kalmadı mı? Bende geri istediğim iki kitabın vp:kitap'a uyabileceğini belirtiyorum. Siz bana tekrar açın diyorsunuz. O "hızlı silinemez" başlığıni dün sakhalinioya üstün körü attım ve sonrasında başlığın kötülüğünü farkettim.. Size de aynısı oldu, direk alttaki önerilerden seçtim, üşendim.. Biraz empati yapabilir miyiz... Düzeltiyorum başlığı.. Konuşunca her şey hallolur. Şimdi tekrar rica ediyorum bu iki sayfayı geri getirin toplulukta görüş bildirebilsin.. --Kingbjelica (mesaj) 18:15, 19 Ocak 2017 (UTC)

Kingbjelica, kendi yazdığınıza bakın siz. Kırılmanız, mesajı silmeniz vs. kendinizle alakalı, benim yazdıklarımla ilgili değil, neye alındınız bilemem, yapıcı olmak diyen birisi önce kendisi yapıcı olmalı. Ben sizin gibi uzatamam. Sayfaların tekrar kaynağıyla açılmasında bir engel yok, yoksa yine hızlı silinirler, kuralları açıp okuyabilirsiniz. Mesajlarınızın üslubuna dikkat ediniz. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 18:34, 19 Ocak 2017 (UTC)

Teşekkür ederim, inanın böyle olsun istemezdim. Biraz duygusal davrandığım söylenebilir ama önemli olan bir hatayı anlayıp özür dilemek değil midir? Gerçekten şu sıralar farklı sorunlar var ve bu, buraya da yansıyor: farkındayım. Bir vikitatil iyi gelecek. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar dilerim.--Kingbjelica (mesaj) 21:30, 19 Ocak 2017 (UTC)

Kingbjelica, hepimiz internette iletişimin güçlüğünü anlayışla karşılamak zorundayız, iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 21:33, 19 Ocak 2017 (UTC)

Beyaz Liste

Biraz zaman geçti, beyaz liste haklarımı geri vermeyi değerlendirebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Locos Turcos (mesaj) 18:05, 19 Ocak 2017 (UTC)

Locos Turcos. Onu Sakhalinio değerlendirmeli. Kolay gelsin. --Vikiçizer (mesaj) 18:37, 19 Ocak 2017 (UTC)

"Kimlik kartı" başlığı

Merhabalar değerli @Vikiçizer, Nüfus kağıdı başlığı var ancak yavaş yavaş yürürlüğe girmeye başlayan Kimlik kartı için bir başlık yok. Sence bu başlığı açmalı mıyız? Yoksa zamanı gelince nüfus kağıdı üzerinde mi düzenleme yapılır? Saygılar, sevgiler. Burakolik (mesaj) 18:32, 19 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Burakolik. Şu var. Buna bir bakın isterseniz. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 18:38, 19 Ocak 2017 (UTC)

+

şu değişiklik özeti kullanıcının külliyatına eklenebilir. --kibele 20:02, 20 Ocak 2017 (UTC)

Evet, @Kibele. @Sakhalinio'nun mesajından sonra olaylar gelişmiş, önce @Sakhalinio bir incelesin, kime bu ithamda bulunuyor. Şu durumda ben uyarıların olumlu yönde etki ettiğini söyleyemem, olmamış. Vikiçizer (mesaj) 20:18, 20 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba Vikiçizer, hangi olayı incelemaliyim? Kullanıcı bir ithamda bulunmuş. Bunu mu incelemeliyim? Selamlarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:31, 21 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Sakhalinio. @Kibele bağlantıyı gösterince farkettim. Sizi mi beni mi anlayamadım, başkasını mı suçluyor. Gerekli ve iyiniyetli bir suçlama olmadığı açık. Genelde ya siz ya ben muhatap olduğumuzdan muhtemelen bize söylüyor, fikrinizi alayım diye demiştim. Ama esasen, kime söylenirse söylensin farketmemeli ve kime söylediğinin bir önemi yok, sonuçta hizmetliler kuklacılıkla suçlanmış. Kullanıcı çok defa uyarıldı. Buradan @Locos Turcos'u son kez üslubuna, yazdıklarına dikkat etmesini, iletişimindeki bozukluğu düzeltmesini rica ediyor, uyarıda bulunuyorum. Artık bu tip tavrınızın Vikipedi'nin ansiklopedik ilerlemesine olumsuz etki ettiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 20:02, 21 Ocak 2017 (UTC)
Evet, Vikipedi ilerliyor ama ben tek başıma nasıl beceriyorsam o kadar yetenekliyim ki böyle bir değişiklik özetinde bulunduğum için, bir anda ilerlemesi duruyor. Yahu elimden geleni yapıyorum. Bir 2 ay önce ki üslubuma bakın, bir de şimdi ki üslubuma bakın. Her yazdığımı iki kez okur oldum, elli kez düzeltir oldum, şurası ağır olabilir, şurada şunu demesem mi vs. Ben anlamıyorum. Beni beyaz liste yaptınız, ben de elimden geldiği kadar katkı yaptım. Sonra, sırf üslup yüzünden beyaz listeden çıkarıldım. Katkılarımda sadece 1 yanlış taşıma vardı başka bir şey yoktu. Ki, o da beyaz listeden çıkarılmamdan çok çok önce olan bir olay. Hadi dedim basit bir beyaz liste, katkı yapmama engel değil ya. Şevkim kırıldı ama devam ettim. 1 ay öncesinde gittim Sakhalinio ile konuşmak istedim. Cevap vermedi yahu, böyle bir şey olabilir mi? Geçen Vikiçizer ile iletişime geçtim, mantıklı olarak benim beyaz liste haklarımı alan hizmetli ile iletişime geçmemi söyledi. Yine geçtim iletişime. Yine umursanmadım. Böyle bir şey olabilir mi? Söylediğim cümlelerde de bir şey yok. Basit bir şekilde beyaz liste olmak istedim. Ağır bir istekte de bulunmadım. En azından hayır yazın, çok mu zor? Şu şu yüzden diyin yapmıyorum seni beyaz liste. Ben de diyeyim ha, tamam böyleymiş. Ben şunu şunu yapmışım. Bu da yok. Açıklama istiyorum sadece, burada yazan şeylerden hangisini yapmamışım? Hadi her şeyi geçiyorum. Madem ısrarlıysanız beyaz liste yapmamakta, 2 dakika değişikliklerimi kabul edin. 1 hafta oldu neredeyse şu değişikliği yapalı, haklarımı savunmak istiyorum. Üsluptan uyarılıyorum, kendimi sorguluyorum evet yanlış bir üslup kullanmışım itiraz etmiyorum ve düzeltmeye çalışıyorum. Yine de dönüp bakıyorum, benim bu siteye değişiklik babında hiçbir zararım olmamış. Vandal kullanıcı muamelesi görmek hoşuma gitmiyor. Öyle bir kullanıcı olma niyetinde değilim, bütün kullanıcılar gibi net şekilde isteğim bu sitenin gelişmesi. Ekim tarihinde yaptığım bir değişiklikte burada, haklarımı savunuyorum. Rapsar ile ters düştükten sonra Rapsar'ın ısrarla beyaz liste haklarımın alınmasını vurgulamasının ardından alınması ve ısrarla verilmemesi, üstüne Rapsar'ın kuklacılık suçuyla davaya taşındığı arşivleri okurken kendisine Sakhalinio'yu şahit göstermesi, biz tanışıyoruz demesi bu nedir? Ben Rapsar ile ters düşüyorum. Rapsar'ın biz tanışıyoruz dediği hizmetli haklarımı alıyor ve ısrarla yapmamak için diretiyor, önüme koyabildiği bir şeyde yok. Maalesef yok. Eğer tablo buysa, gerçekten Rapsar ile iletişime geçip böyle bir şey yapıldıysa nedir bu? Canlı kuklacılık değil midir? Açık açık hizmetlileri suçlamış vs. Hizmetliler sorgulanamaz mı? Vikipedi politikası mı var buna göre? Dokunulmazlığı mı var? Eğer yanlış yaptığını düşünüyorsa bir kullanıcı herkesi sorgulayamaz mı? Ben haklarımı savunuyorum, savunmak istiyorum. Siz nasıl ki benim üslubumdan rahatsız oluyorsanız, ben de burada vandal olmamama rağmen belirli kişiler ile geçinemiyorum diye vandal olarak anılmamdan rahatsız oluyorum. Ben üslubumu değiştirmek için elimden geleni yapıyorum. Siz ne yapıyorsunuz? Üstüme gelmeye devam ediyorsunuz. Hala söylüyorum; mantıklı bir açıklama yapmanızı istiyorum, neden yediniz hakkımı? Ben burada sıkça değişiklik yapabilecek birisi değilim en azından Haziran'a kadar ama buna rağmen elimden geldiği kadar değişiklik yapıyorum ve bu değişikliklerin hiçbiri vandal değil. Buraya zarar verme amaçlı değil. Sadece hak ettiğim şeyi istiyorum. Bu mu suç? Eğer ortada bir tartışma, bir olay varsa bu asla tek taraflı değildir. Siz sadece bir pencereden bakmak için gayret ederseniz tek taraflı görürsünüz bunun adı kötü niyettir. Vikiçizer, bu son söylediklerim içinde sen yoksun. Umarım anlamışsındır, sabırla, sıkılmadan bana cevap verdiğini, başını çok ağrıttığımı biliyorum. Sabrın için de sana teşekkür ediyorum. Dediğim gibi hakkımı savundum. Eğer vandal olduğumu, bir şeyleri düzeltmediğimi düşünüyorsan artık ne yapayım, ne diyeyim. Engelle, hepimiz için hayırlısı olsun. Herkese iyi çalışmalar. --Locos Turcos (mesaj) 20:37, 21 Ocak 2017 (UTC)
Geçelim. Ansiklopedik katkı için buradayız. Laf kalabalığı edip ansiklopedik ilerlemeye karşı durmak için değil. Bu tavırla tabi ki engellenecekseniz, yeterince anlayış gösterildi, çok fazlasıyla yardımcı olunuldu. 1 gün engel. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 20:40, 21 Ocak 2017 (UTC)
@Sakhalinio.@Rapsar. Yazılanları okumak isterseniz diye ping. Vikiçizer (mesaj) 20:43, 21 Ocak 2017 (UTC)
  • Geçen de benzer bir şeyler demiştim, nezaket kapsamında kaldırılmıştı dediğim. "Katkı" değil de "değişiklik" yapma amacı olanlar ivedilikle uzaklaştırılmalı. Üstüne bir şey söylemeye gerek duymuyorum.--RapsarEfendim? 20:53, 21 Ocak 2017 (UTC)

hazır herkes buradayken ve canlı kuklacılık gibi ithamlar söz konusuyken aklıma takılan bir şeyi size sorayım, bütün iyi niyetimi kuşanarak.. bu kullanıcı, geldiğinin beşinci günü ve henüz on-onbeş değişiklik yapmışken ve de o gün aktif değilken nasıl oluyor da böyle bir vandalizm ile karşı karşıya kalıyor? --kibele 11:51, 22 Ocak 2017 (UTC)

Tesadüf dışında makul bir açıklaması yok gibi. Kullanıcıya gerekli uyarılar yapıldı, göreceğiz. Vikiçizer (mesaj) 12:52, 22 Ocak 2017 (UTC)

Hakkımdaki şikayet hakkında

Merhaba Vikiçizer. Malum şikayet sayfasında Ahmet Turhan tarafından yapılan, bir çok hizmetli ve devriye görevinde vikipedist tarafından yapılmış şikayet bulunmaktadır. Bir tanesi yaklaşık 1 yıl önce başka bir kullanıcının yorumuna yaptığım yoruma binaen konulmuştu. Bunu hatırlatınca bu şikayetten sonra, geçmişte yaptığım başka bir yorumum eklendi. Burada diğer vikipedistlerin destek ve karşıtlık mesajları girince olay karıştı. Bana nezaket dersleri verilirken destek mesajlarında bir sürü uyarıyı hak edecek yorum yazıldı. Neyse benim dikkatimi çeken başka bir kullanıcının beni, Ahmet Turhan'ın hakkımdaki şikayet sayfasına bugün itibariyle şunu da yaptı diye yeni şikayet eklemiş olması. Birbiriyle alakasız konularda şikayetler yığıldıkça yığılıyor. Zor olacak ama şikayete uğramamış hizmetlilerle birlikte bu sayfanın sonuca bağlanması için gerekli çalışma yapmanızı rica ediyorum. --Muratero 14:50, 22 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Muratero. Şurada hizmetlilerden destek bekliyorum, halen. Çözmeye çalışacağız. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 21:27, 22 Ocak 2017 (UTC)

78.160 blok engeli

Merhabalar Vikiçizer. 13 Ocak'ta 78.160 blok aralığını engellemişsiniz. İyi katkılar yapıyor gibi gözüken 78.182.56.50 ile, bence denetçi isteğini gereksiz bırakacak şekilde, 4 Ocak'ta son katkısını yapmış olan 78.160.217.218 aynı (tutuma sahip) kişiler. Engelin sebebi bu kişi olmayabilir. Benzerlik denetimi için Asım Gündüz ve diğer mesela Eisernes Kreuz ve diğer madalyalı maddelere/şablonlara bakılabilir. --Deniz (mesaj) 07:59, 23 Ocak 2017 (UTC)

Bu kişi engelden önce de 78.182.59.215 hesabı ile katkı yapmış sanırım. --Deniz (mesaj) 08:03, 23 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Bulgu. Yoğun küfürlü değişiklik ve/veya vandalizmi engellemek üzere yapılmış süreli bir engel. Kayıtlı kullanıcıları etkilemez, yani bahsettiğiniz kullanıcı kayıt olabilir, zaten kayıt olmadan da başka bir IP'den devam ediyor. Vandallar da öyle, ama ne kadar durdurabilirsek o kadar bir kazançtır. Vikiçizer (mesaj) 12:46, 23 Ocak 2017 (UTC)

Awb

Merhaba Vikiçizer. Şu revizyonu inceledim de şimdi ne tür bir değişiklik yapıyorsunuz anlayamadım? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 15:06, 23 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2. Hatalı değişiklik, geri almaya çalışıyorum. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 15:08, 23 Ocak 2017 (UTC)

Yeni asparagas: Heusha

Merhaba, bir asparagas SAS ile silinmiş, eğer bir aydan daha eskiyse rica etsem Vikipedi:Vikipedi'deki asparagaslar listesi/Heusha altına geri getirebilir misiniz? --evolutionoftheuniverse mesaj 16:57, 23 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Evolutionoftheuniverse. İki kez silen Mskryder. İçeriği e-posta atsak olmaz mı?--Vikiçizer (mesaj) 17:01, 23 Ocak 2017 (UTC)
@Vikiçizer Olur ama bana e-posta gönderilemiyor henüz. :) Şu copy-paste sitelerinden link verirseniz de olur. Bir de maddenin oluşturulma tarihi gerekli. Şimdiden teşekkürler. --evolutionoftheuniverse mesaj 17:08, 23 Ocak 2017 (UTC)

Kullanıcı:88.231.58.11

Vikiçizer merhaba, şu kullanıcının engellenmesi ile ilgili bir kayıt göremedim, benim mi gözümden kaçtı yoksa başka bir durum mu. Yardımcı olabilir misiniz? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 06:51, 25 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Taysin. Şuradan görüleceği üzere yıllardır vandalların kullandığı bir aralık IP bloğu. Yine bu dönem sık kullanıldığı için engellenmişti. Aynı aralığı kullanan kayıtlı kullanıcıları kısıtlayan bir engelleme yok, şifresini girip katkılarına devam edebilirler. Başkaca bir durum varsa bildiriniz, çözmeye çalışalım. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 07:41, 25 Ocak 2017 (UTC)

Üyelik hk.

Merhaba Vikicizer, Eski bir uyeyim, kullanıcı adım Arinna'l. Geçen yıl çok denememe rağmen hesabıma bir türlü giriş yapamadım. Şu anki ve geçmişteki tüm mail hesaplarıma sifre talep ettim, ancak hiçbirine sifre gelmedi. Su an sifre talep ederek giriş yapamıyorum hesabıma bu yüzden. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Iyi çalışmalar. 85.103.11.194 09:28, 25 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Şurada tam da durumunuza benzeyen bir soruna ayrıntılı cevaplar verilmiş, size de faydası olacağını düşünüyorum. Güncel olarak tekrar Elmacenderesi'ne sormanızda fayda görüyorum. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 09:37, 25 Ocak 2017 (UTC)

Kayda Değerlik

Selamlar, Türk Yazarlar kategorisinde gezerken, Semih Yalman adına denk geldim ve ismini duymadığım için merak edip tıkladım, America's Cup Türkiye yelken takımının oluşumunda öncülük yapmıştır. gibi ansiklopedik olmayan ifadeler, yönetim kurulu üyeliği ve üst düzey yönetim pozisyonları gibi şişirilmiş kaynaklarla basit ifadeler tespit ettim. Sizce bu kişi kayda değer mi? Kaynaklandırmaya önem veren bir kişi olarak beni rahatsız etti. Selamlar. --Sidney Eric Wolf (mesaj) 13:57, 25 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Sidney Eric Wolf. Biliyorsunuz Vikipedi:Kayda değerlik ve Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfalarına göre kayda değer olup olmadığına bakıyoruz. Kullanıcılar isterse Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar'da kayda değerlik ile ilgili tartışma başlatabiliyorlar. Bu tartışmalarla ilgilenmek durumunda olan bir kullanıcı olarak ve sürekli sayfa içeriklerinin değişmesinin de etkisiyle yorumda bulunmam pek doğru olmaz. Sayfayı SAS tartışmasına taşırsanız orada tartışılıp bir sonuca varılacaktır. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:24, 25 Ocak 2017 (UTC)

Kişisel Saldırı

Merhaba sayın Vikiçizer kolaylıklar dilerim. Burada tarafıma açık bir kişisel saldırı söz konusu. Gereğini rica ediyorum. chansey Mesaj 12:28, 26 Ocak 2017 (UTC)

Ayrıca yukardaki değişikliği ve üslubu VP:TBA kapsamında dikkate alarak ilgili kullanıcının beyaz liste durumunu da tekrar değerlendirmenizi rica ediyorum. chansey Mesaj 15:52, 26 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba @Chansey. Kullanıcıya VP:KSY uyarısı gönderildi. Tekrarında ikinci kez uyarıya gerek olmayacak. İsterseniz o mesajı oradan çıkarabilirsiniz. Beyaz listeye alınmaması gerekirdi, tekrar ikinci kez çıkarıldı. Tekrar alındığını görürseniz niye alındığını inceleyebilmem için haber verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.--Vikiçizer (mesaj) 17:21, 26 Ocak 2017 (UTC)
Teşekkürler sevgili Vikiçizer, iyi vikiler! chansey Mesaj 17:42, 26 Ocak 2017 (UTC)

Vandalizm

Merhabalar, Mutocuk adlı kullanıcı Transformice ve bir kaç maddeye ısrarla vandalizm uyguluyor. Uyarmak için mesaj da gönderdim ancak bilgisayar başında oturmuş ben değişiklikleri reddettikçe tekrar tekrar ekliyor. İlgilenir misiniz?— Bu imzasız görüş Burakolik (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba @Burakolik. Maalesef kullanıcıyı 2 gün engellemek zorunda kaldık. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 14:50, 27 Ocak 2017 (UTC)

Ocak ayı sona eriyor

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyet filmleri listesini düzenleme projesinde son 5 güne giriyoruz. 50 madde olan proje hedefine dair an itibariyle 14 madde (28%) tamamlandı. Projenin bitimi olan 31 Ocak 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte Şubat 2017 için anket ve oylamalara dair görüşünüze ihtiyacımız var. Buraya görüşlerinizi aktarmanız, gelecek aya dair ayın görseli ve işbirliği projesi konularında oylama yapmanızı temenni ediyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 14:19, 27 Ocak 2017 (UTC)

Gerekçe Belirtilmeden Keyfi İş Yapılıyor

Merhaba, @Vito Genovese adlı kullanıcı hiçbir gerekçe belirtmeden tamamen öznel gerekçeleriyle SAS'a aday gösterdiğim sayfaları geri aldı. Bürokrat olmuş bir şahıs gerekçesiz keyfî bir işlem yapabilir mi? Eğer gerekçesi varsa geri alırken bunu belirtmesi gerekmez mi? --Nushirevan11 ☾★ 22:13, 28 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11. Aslında gerekçesiz diyemeyiz, (VP:HS#G12 - VP:SAS sürecinin uygunsuz kullanımı. Topluluğun anlamlı bir tartışma yürütebilmesi için, tartışmaları lütfen 3-5 SAS sayfasında birleştirin) şeklinde bir gerekçe var. Aynı anda tartışılması mümkün SAS'lar varsa, bunları birleştirip SAS açarsanız; topluluğun katılımı açısından pratik olur. Bir de aniden 100 tane yükleyince topluluğun katılımının nitelik olarak düşeceği ve her tartışmayı yeterince incelemeden seri oy verebileceği düşünülebilir. Biliyorsunuz, oy sayısına değil, tartışmanın seyrine kuralların ne dediğine bakmalıyız. Aktif kullanıcı sayısının az olduğu çoğunun da SAS tartışmalarına ilgi göstermediğini düşünürsek, nitelikli tartışmaların önemini daha iyi anlayabiliriz. 200'leri geçmiş SAS tartışmalarını sonuçlandırmaya çalışmıştık zamanında, buna da itiraz eden olmuştu. Neyse şu an tavsiyem, birleştirebileceğiniz tartışmaları birleştirmeniz ve öyle açmanız, örneğin; falan yazarın kitapları gibi, 3-5 sayfayı tek SAS yapmak. Buna da itiraz olacaktır, şimdiden söyleyeyim, ama pratik olacaktır. Belki 1'i silinecek 2'si kalacaktır vs. İkinci tavsiyem, bir anda yüz tane yüklemek yerine daha az sayılarda, zaman içinde yüklemeniz. Topluluk için daha fazla ve nitelikli katılım olması açısından. Yani SAS tartışması "tartışmayı açan" ile hizmetli arasında geçmemeli. Siz 100 tane yükledikten 5 gün sonra ben 150 taneyi bir günde sonuçlandırabilirim ama amacımız ve işleyişimiz bu değil. Neticede Vito bunları geri almış olsa da siz isterseniz söylediklerime dikkat ederek yine topluluk önüne getirebilirsiniz, bunun için hiç bir engel yok, sizin SAS düşüncenize değil sadece uygulamanıza ilişkin bir işlem görüyorum. Bir de bunu Vito yapmasa bir başkası yapabilirdi, kişiye özel bir husus olmadığını düşünüyorum. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 10:27, 29 Ocak 2017 (UTC)
Bilgiler için teşekkürler. --Nushirevan11 ☾★ 15:31, 29 Ocak 2017 (UTC)
  • SAS birleştirme nasıl yapılıyor? Ayrıca uzunca, güzelce anlatarak cevapladığınız için tekrar teşekkür ediyorum. Bilgilendirici ve nazik tutumunuz çok insanî. Sağ olun. --Nushirevan11 ☾★ 00:07, 30 Ocak 2017 (UTC)
    • SAS birleştirme diye birşey yok, birleşik SAS var. Vito silmiş, birleşebilenleri birleştirin demiş. Mesela şurada 3 şablon aynı anda aday gösterilmiş pratik olmuş, bunun gibi SAS'lar. Mesela Nihal Atsız'ın romanlarını ayrı ayrı SAS yapmışsınız, belki birkaçı birlikte SAS edilebilirdi. Ben öyle anladım. @Nushirevan11. --Vikiçizer (mesaj) 18:30, 30 Ocak 2017 (UTC)

Madde Değişikliği Hakkında Kontrol Ricası Lütfen

Merhaba, EMAJ Emerging Market Journal https://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal ve CINEJ Cinema journal https://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal maddelerine yeni bir ekleme yaptım. Her iki dergide yeni SOBİAD Sosyal Bilimler İndeksinde taranıyor oldu. Bu yeni bilgiyi maddelere ekledim. Kontrol ederseniz sevinirim. Çok teşekkür ederim.Oznurkazanci (mesaj) 22:36, 28 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Oznurkazanci. Onaylandılar. iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 10:29, 29 Ocak 2017 (UTC)

Umutsuzluk/Depresyon

Merhaba Vikiçizer! Tartışma:Umutsuzluk sayfasında fikir belirtir misiniz, şimdiden teşekkürler. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:39, 29 Ocak 2017 (UTC)

Sayfamı kontrol edecek birisini arıyorum.

Merhaba.Ben bir taslak oluşturdum.Yetkiniz varsa sayfamı kontrol edebilir misiniz.Maddenin adı Nebulizatör.Teşekkürler!

--Vikipedisssttt-2016 10:15, 30 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Vikipedisssttt. Madde Sakhalinio tarafından silinmiş, bakmaya fırsatım olmamıştı. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 18:40, 30 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:56, 30 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:56, 30 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:56, 30 Ocak 2017 (UTC)

Kaynak gösterme şablonları düzenlemesi kontrol ricası Lütfen

Merhaba, Aşağıdaki maddeleri doğru kaynak gösterme şablonları ile düzenledim. (JCI Crossroads mad. uyarı vardı onun için yapmışken aşağıdaki diğer maddeleri de düzelttim) Sabahladım sayılır. Umarım olmuştur. Her kaynağı tek tek kontrol ettim. Çalışmayanları iptal ettim. Çalışanları şablona yerleştirdim. Artık yayımcı ve en güncel erişim tarihi var. Maddeler; JCI İstanbul Crossroads, EMAJ Emerging Markets Journal, CINEJ Cinema Journal ve Vedat Akman bu maddeleri düzelttim. https://tr.wikipedia.org/wiki/Vedat_Akman https://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal https://tr.wikipedia.org/wiki/Crossroads_Uluslararas%C4%B1_K%C4%B1sa_Film_Festivali https://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal

Kontrol ederseniz çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.Oznurkazanci (mesaj) 01:51, 31 Ocak 2017 (UTC)

Yardım Lütfen

Merhaba,

JCI İstanbul Crossroads maddesinde "kaynak şablon" uyarısını görünce ilk defa kaynak şablon düzenlemesi üzerine gerekli linki okuyup düzenlemeyi madde için kararınca yaptım. Tüm linkleri bu vesile ile tek tek kontrol edip son giriş tarihlerini güncelledim. Daha iyi oldu sanırım biraz acemilik yapmış olabilirim tecrübeli bir gözün çok yardımı olurdu lütfen. İleride bende görevli olmak istiyorum bu yüzden kendimi yetiştirmeye çalışıyorum. Daha çok faydam olur diye. Bahis ettiğim maddeye bağlı diğer maddeleri de başlamışken düzelttim. Kaynaklara yayımcı ve son erişim tarihi ekleyip hepsini güncelledim. Yukarıda madde isimlerini yazmıştım. Vaktiniz olursa yardımınız çok iyi olur lütfen. Oznurkazanci (mesaj) 10:07, 31 Ocak 2017 (UTC) https://tr.wikipedia.org/wiki/Vedat_Akman https://tr.wikipedia.org/wiki/Crossroads_Uluslararas%C4%B1_K%C4%B1sa_Film_Festivali https://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal https://tr.wikipedia.org/wiki/Cinema_Journal Teşekkür ederim. Oznurkazanci (mesaj) 10:07, 31 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Oznurkazanci. Değişiklikler onaylandı. Ayrıca beyaz listeye alındınız. Şuradan beyaz liste grubu hakkında bilgi alabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Vikiçizer (mesaj) 17:02, 31 Ocak 2017 (UTC)

Beyaz liste hakları

Merhabalar, beyaz liste olabilmem için ne yapmam gerekiyor veya daha ne kadar bekleyeceğim?--Hakan Duran 12:57, 31 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Hakan Duran. hakanIST'e söylediniz mi, niye geri listeye eklemiyor? 21 Ocak 2017 tarihinden sonra telif veya vandalizm uyarısı aldınız mı? yoksa haber verin listeye hemen geri alalım. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 16:21, 31 Ocak 2017 (UTC)
@Vikiçizer, hayır, telif veya vandalizm uyarısı almadım. İyi geceler.--Hakan Duran 00:12, 2 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba @Hakan Duran, İstek yapıldı Yapıldı. --Vikiçizer (mesaj) 09:28, 2 Şubat 2017 (UTC)

Teşekkür ederim

Merhaba,

Çok teşekkür ederim. Beyaz listeye girdiğim için çok mutluyum. Şimdi nasıl kullanmam gerektiğini yeni şablonu öğrenmem gerekiyor ama harika olacak çok sağolun. Bu arada bundan önce https://tr.wikipedia.org/wiki/Emerging_Markets_Journal maddesine de aynı şekilde ekleme yapmıştım eğer bakarsanız harika olur. Bundan sonra beyaz listede olduğum için sanırım onaya gerek kalmayacak ama sizden mümkünse artık zorda kaldığım durumlarda yardım isteyebilirmiyim acaba lütfen. Çok Teşekkür ederim.Oznurkazanci (mesaj) 18:18, 31 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Oznurkazanci. Baktım o değişikliğe, bence uygundur. Evet, beyaz listede değişiklikleriniz onay gerektirmeyecek. Vikipediye ilişkin aklınıza takılan yerler olursa sorun lütfen, bilmiyorsam bile en azından bilebilecek bir kullanıcıya yönlendirmeye çalışırım. İyi çalışmalar. --Vikiçizer (mesaj) 19:11, 31 Ocak 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özgün Yıldız
Size bu yıldızı göndermekten mutluluk duyuyorum. Yardımlarınız ve desteğiniz sayesinde beni motive ettiniz ve daha fazla çalışmamı sağladınız. Harika bir mentor oldunuz. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Oznurkazanci (mesaj) 18:24, 31 Ocak 2017 (UTC)

Bana gelen bir mesaj

Merhaba, şöyle bir mesaj geldi, engel uygulamasının hesaba değil kişilere olduğunu hatırlatayım mı yoksa görmezden mi geleyim? Teşekkürler.--evolutionoftheuniverse mesaj 21:08, 31 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba @Evolutionoftheuniverse. Evet, ilke olarak, engellenen kullanıcılar başka kullanıcılar aracılığıyla da değişiklikte/müdahalelerde bulunmamalı. Bana da diğer giriş yaptığım vikiler üzerinden benzer talepler geldiğinde görmezden gelemiyorum, nezaketen cevap veriyor ve yapamayacağımı söylüyorum. Ama kendinizin sorumluluğunu alacağınız, ilgilenmek isteyeceğiniz ve kabul ettiğiniz bir değişiklikse, başka kullanıcı adına değil kendi adınıza yapıp yapmamakta elbette serbestsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam, Türkçede süresiz engellenmiş bir kullanıcı İngilizce viki üzerinden Türkçede mevcut bir vandalizmi haber vermişti, kayıtsız kalamayıp vandalizme müdahale etmiştik, ama buradaki kendi adına bir girişim/talep işlemi sayılabilir, dediğim gibi uygun görüyorsanız/gerekli olduğunu düşünüyorsanız kendi adınıza yapabilirsiniz, ilginizi çekmiyor ve ilgilenmek istemiyorsanız, isterseniz nezaketen ilgilenemeyeceğinizi bildirebilirsiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 11:41, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Şubat ayı işbirliği daveti




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayki proje, Azerbaycan sineması maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Hedef 50 madde oluşturmaktır

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:00, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Şubat 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:23, 1 Şubat 2017 (UTC)

BL

Selamlar. Commonsta tasima yapan ve burada baska katkilari olmayan kullanicilari gordukce yazacagim. Beyaz listeye alabilirsen faydali olacaktir. Kolay gelsin (su an klavyede koseli parantezi nasil yapacagimi bulamadim :)

Merhaba @Rapsar, İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 09:34, 2 Şubat 2017 (UTC)
  • Merhaba. Rapsar'ın üstteki mesajı üstüne jpg => png türü değişiklik yapan Samhanin kullanıcısını da bildireyim dedim. İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02:30, 2 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba @Seksen iki yüz kırk beş, İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 09:34, 2 Şubat 2017 (UTC)

Beyaz Liste

Merhaba Vikiçizer, beyaz liste kullanıcısıydım, bir takım talihsizlikler oldu, ve yine beyaz listeye alınmak isterim. Teşekkürler, -Dominator1453 (mesaj) 10:24, 2 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Dominator1453, İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 17:21, 2 Şubat 2017 (UTC)

Deeperise

Merhaba @Deeperise. Aşağıdaki silme kayıtlarına göre iki kez Superyetkin tarafından silinmiş, gerekçeler aşağıda yazıyor, kendisi aktif. Maddeyi kayda değerliğini ortaya koyabilmek üzere "geri getirmesini" isteyebilirsiniz. Geri getirdiğinde istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz ama bu yine silinemeyeceği anlamına gelmez. Diğer bir yöntem olarak geri getirilmesini istemeden maddeyi tekrar açabilirsiniz ama bahsettiğiniz değişiklikleri yaparak eski silinen metinden farklı ve kaynaklı olmasına özen gösteriniz. Son tavsiyem de, benzer maddeleri inceleyip nispeten düzgün ve kaynaklı olanları kendinize örnek almaya çalışmanız, bu size daha çok yardımcı olacaktır. Yine sormak istediğiniz yerle olursa sorabilirsiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:17, 3 Şubat 2017 (UTC)
  • 13:57, 28 Ocak 2017 Superyetkin (Mesaj | Katkılar | engelle) Deeperise sayfasını sildi (Genel 4: Daha önce silinmiş içerik)
  • 19:56, 25 Ocak 2017 Superyetkin (Mesaj | Katkılar | engelle) Deeperise sayfasını sildi (Madde 6: Kayda değer olmayan konuya sahip madde)

Küfür silme

Merhaba sayın Vikiçizer, Şu revizyonun silinmesini istiyorum. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım... --Ryan O'Reily (mesaj) 17:56, 3 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Ryan O'Reily, İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 18:05, 3 Şubat 2017 (UTC)

David Axelrod maddesi yardım

https://tr.wikipedia.org/wiki/David_Axelrod - Bağlantıyı diğer Vikilere yanlış verdim aynı isimde başkasıda varmış sanırım nasıl düzeltiliyor bilmiyorum yardımcı olurmusunuz sayın yetkili...--Kostantinopulos... (mesaj) 11:32, 6 Şubat 2017 (UTC) Düzelttim otomatik değişmiş hatalı bağlantı halettim teşekkür ederim...--Kostantinopulos... (mesaj) 11:33, 6 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Kostantinopulos.... İntervikiler doğru gibi geldi bana. Hepsi aynı kişi, vikiveride de aynı. Orada Janzwijgt adlı kullanıcı düzeltme yapmış, şimdi sorun yok. Vikiçizer (mesaj) 11:47, 6 Şubat 2017 (UTC)

Teşekkürler --Kostantinopulos... (mesaj) 13:52, 6 Şubat 2017 (UTC)

Israrla telif ihlali ve intihal

Selamlar. Sizi mesaj yoluyla rahatsız etmek istemezdim ama acil önlem alınması gereken bir kullanıcıyı size bildirmek zorundayım... 61Çakır61, Kurtlar Vadisi Pusu maddesine ısrarla telifli bilgi eklentisi yapmakta. Defalarca reddettim, başka bir devriye araya girdi o reddetti, uyarı mesajları attık bana mısın demedi. Sayfa geçmişinden durumu inceleyip gerekeni yapabilir misiniz? --Ryan O'Reily (mesaj) 19:43, 6 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Ryan O'Reily. Madde tam korumaya alındı. Nereden alıntı yapıldığı hakkında ayrıntı verebilir misiniz? Vikiçizer (mesaj) 20:00, 6 Şubat 2017 (UTC)
  • Yaşayan insanlara hakareti buraya da ekliyorum izninizle... İçerik anlaşmazlığı değil, telif hakkı saklı metnin reddedilmesidir... alıntının olduğu site değişiklik özetinde yer alıyor. Saygılarımla... --Ryan O'Reily (mesaj) 20:03, 6 Şubat 2017 (UTC)
@Ryan O'Reily, anladım, teşekkür ederim. Kullanıcının esas sorunu iletişimsizlik ve nezaket. Gösterdiğiniz bağlantılarda bu açıkça görülüyor, bu sebeple VP:N ihlali nedeniyle 2 gün engellendi. Madde korumada ve telif ihlali konusunda yeterince uyarılar yapılmış, devamında o yönden de vikipedinin korunması gerekecek, tekrar bir uyarıya gerek olacağını düşünmüyorum, olmasın tabi ama olursa haber verirseniz ilgilenmeye çalışırım. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:11, 6 Şubat 2017 (UTC)

Kategori açıyorum ama..

Merhabalar sayın @Vikiçizer, Öncelikle umarım iyisinizdir. Vikipedi'de değinilmemiş konulara el atmaya çalışıyorum. Seks endüstrileri ile ilgili İngilizce Vikipedi'deki şekilde kategori oluşturdum birkaç tane. Ama mesela Kıtalarına göre seks endüstrisi mi yazsam, Kıtalara göre seks endüstrisi mi yazsam, yoksa son kelimeyi çoğul mu yapsam karar veremedim. Bunu neye göre yapıyoruz acaba? Baktım ama her şekilde bu tür kategoriler açılmış, belli bir sistem yok sanırım. Burakolik (mesaj) 19:25, 7 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Burakolik. Bu konu hakkında henüz bir kuralımız yok ama bir teamül oluşması yakındır. Şurada ve şurada konu ele alınmış. Bu tartışmalara göre "Kıtaya göre seks endüstrisi" olarak açmalısınız. Bence siz açın, nasıl olsa bir standarta ulaştığında yanlış ise revize edilecektir. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:33, 7 Şubat 2017 (UTC)

Acil vandalizm

Selamlar, Cengiz Evren Ulutaş vandallık yapmaktadır en kısa sürede engellenmesi gerekmekte. --Ryan O'Reily (mesaj) 20:56, 7 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Ryan O'Reily. Vandalizm sebebiyle 1 gün. İyi çalışmalar. Vikiçizer (mesaj) 20:59, 7 Şubat 2017 (UTC)

Küfürlü değişiklik

Merhaba sayın Vikiçizer. Bu küfürlü değişikliği geri almışsınız fakat silmeyi unutmuşsunuz. Belirtmek istedim. İyi vikiler.--Emir Özen mesaj 14:47, 8 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Emir Özen, İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 15:48, 8 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Vikiçizer!
VikiProje Sinema bünyesinde Şubat 2017 iş birliği projesi Film festivalleri listesi'ndeki maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış film festivallerinin 50'sinin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --MediaWiki message delivery (mesaj) 17:41, 8 Şubat 2017 (UTC)

Pardon :)

Kulak için pardon, ben değişiklik farkında bir yere odaklanırken siz farklı bir yere odaklanıyormuşsunuz. Şimdi sorun olmasa gerek? :)--[evolutionoftheuniverse] @trwiki 19:21, 8 Şubat 2017 (UTC)

Önemli değil @Evolutionoftheuniverse. Şimdi iyi olmuş. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:23, 8 Şubat 2017 (UTC)

Kırmızı bağlantı

Bu sayfada Tl şablonu olduğu için kırmızı bağlantı var. Yardımcı olabilir misiniz? --Lemon tart (mesaj) 14:31, 9 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Lemon tart. Vito, HakanIST veya Zaitsev daha iyi yardımcı olabilir. Pek bildiğim bir konu değil gibi...Vikiçizer (mesaj) 14:34, 9 Şubat 2017 (UTC)

Küfürlü değişiklik

Merhaba sayın Vikiçizer. Umarım rahatsız etmiyorumdur. Bu revizyonun küfür içerdiği için silinmesini istiyorum. İyi vikiler.--Emir Özen mesaj 20:30, 9 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Emir Özen, İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 20:33, 9 Şubat 2017 (UTC)

Telif

  • Vikiçizer kolay gelsin. Şurada telif hakkına dayandırılarak bir alıntı çıkarılmış ancak bu ne gazetenin spotu ne de cümlelerini kendileri belirledikleri, özel olarak hazırladıkları bir yazı. Bir kimseye ait söz olması sebebiyle telif problemi oluşturmaması gerekir diye basitçe tahmin ediyorum. Zaten aksi durumda birçok şey eksilmiş olur projeden. Gerçekten bir telif problemi oluşturuyor mu bu acaba? Vitruvian (mesaj) 19:08, 10 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba @Vitruvian. Oradaki haber sayfasının en altında "haberturk.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Haberturk Gazetecilik A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez." yazılmış. Metindeki diğer kaynaklarda da (tabi açılabilen bağlantılarda) "COPYRIGHT ©İHLAS GAZETECİLİK", "©Copyright 2017 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir." gibi ifadeler var. Orada milliyet kaynağından alınan bir alıntı dururken diğer ikisi çıkarılmış, orada bir tuhaflık var, zaten verilen bağlantıda çalışmıyor. Nerede nasıl telif hakkı ihlali anlamak görmek mümkün değil. Genel olarak soruyorsunuz sanırım. Burada bu tip içeriklerin kullanımında adil kullanım yine var, Türkiye'de kullanım yok, ABD'de bu var. Vikipedi milli değildir ilkesine göre, vakfın ABD yasalarına tabi olması gibi nedenlerle ABD yasalarının uygulanmasını ileri sürenler var, o zaman bir sıkıntı yok, aşırı alıntıya kaçmadıkça ve ansiklopedik gereklilik ve ansiklopedik anlatım içinde kalmak şartıyla haber veya röportaj içeriği kullanılabilir benim kendi düşünceme göre. Amacın bu telif hakkına sahip olan kişinin/kuruluşun hukuki ve ekonomik haklarına bir saldırı veya zarar verici bir amaç olmaması önemli, ansiklopedik amaçlarla yapılan gereği kadar alıntılar bu haklara bir saldırı sayılmamalı. Metinler de adil kullanım politikasına tabidir. Bir ansiklopedi maddesi veya diğer çalışmayı okuyup kendi cümlelerinizle yazmanız ve Vikipedi'ye eklemeniz tamamen yasaldır ama röportaj/hakkında söylenenler gibi birebir olması gereken metinlerde bu yöntem uygulanamaz. Adil kullanım politikası metinler için; "Bir anafikri tasvir etmek, bütünlük sağlamak veya belirli bir bakış açısı ya da fikre atıfta bulunmak için kullanılan telif hakkı saklı metinlerin kısa ve kaynak belirtilmiş alıntıları, adil kullanım kapsamında değerlendirilebilir. Metin bire bir kullanılmalıdır, herhangi bir değişiklik köşeli parantezle (örn: [eklenmiş metin]) açıkça işaretlenmelidir. Telif hakkı saklı metinlerin tamamı için kaynak belirtmek zorunludur. Genelde telif hakkı saklı haber materyalleri (gazeteler ve haber ajansları gibi), film senaryoları ve diğer çeşitli metinlerin geniş bir biçimde alıntılanması, adil kullanım kapsamında değerlendirilmez ve Vikipedi politikası tarafından yasaklanmıştır." diyor. Yani kısaca söylemek gerekirse, şüphe varsa ve maddeye katkısı vazgeçilebilir nitelikte ise mümkün mertebe telif hakkı olan metinleri kullanmamak, ansiklopedik amaçla ve ansiklopedik anlamda alıntının ilerleme sağlayacağı ve ciddi bir ivme kazandıracağı düşünülüyorsa politikada belirtildiği gibi "sorumluluğunu alarak", geniş biçimde değil, gerektiği kadar -mümkünse en az şekilde- kaynağıyla alıntılanması adil kullanım kapsamında değerlendirilebilir. Ben size genel olarak konu hakkında bilgi vermeye çalışıyorum, bahsettiğiniz maddede hangi alıntıların olup olmasının ansiklopedik anlamda ne katıp ne katmayacağını, alıntısının gerekli olup olmamasını, azlığını çokluğunu, adil kullanıma uygunluğunu sizin yorumunuza bırakıyorum. Zaten metinler için adil kullanımın kullanılması tamamen sorumluluk alma ve gerekliliği yorumlama ile ilgilidir. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 20:33, 10 Şubat 2017 (UTC)
Vikiçizer, çok sağ olunuz. Yine bilmediğim bir şeyi ayrıntısıyla beraber öğrendim sizden. Tekrar çok teşekkürler ve iyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 08:50, 12 Şubat 2017 (UTC)

Devriyelik başvurusu

Merhaba Vikiçizer nasılsınız? Rica etsem devriyelik başvurusu sayfasına bir göz atarmısınız? Kararlarda ben ve bir kısım kullanıcımız acele edildiği kanaatindeyiz. İyi vikiler! chansey Mesaj 19:30, 10 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Chansey. Gördüm. Zaitsev'in bir cevabı olacaktır sanırım. Devriyeliğin tartışmayla/topluluğun yorum ve fikriyle verilmesi, gerekirse geri alınması, özenle seçilen kullanıcılara yetkilerin tanınmasını düşünenler olduğu gibi devriyeliğin abartılmaması, kabaca iyi görünen herkese verilmesi, tartışmayla/topluluğun yorum ve fikriyle sürecin uzatılmadan verilmesi, hatta devriyelik başvurusunun kaldırılması, beyaz liste gibi verilmesi vs. düşünenler de var. Belki Zaitsev'in yaptığı bu konuların daha açık konuşulmasına vesile olur. Bendenizin fikri, çok katı kurallara tabi olmamakla birlikte birincisi gibi düşünenler gibidir. Çok fazla naz etmeden topluluğun fikriyle verilmesi, devriyeliğin kaldıramayacağı bir yanlışta derhal geri alınması. Bu işler biraz da sürüm kontrolünün varlığı ve yokluğu ile ilgili, sürüm kontrolünün olmadığı eski günlere de dönelim diyen de var, bu durumlar ihtiyaca, duruma göre revize edilebilir. O tartışmayı şu an uzaktan izlemekle yetineceğim. Ama sürüm kontrolünün şu andaki durumunu göz önüne alarak fikirlerim buraya da yazdığım gibi belli ve açıktır. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 19:39, 10 Şubat 2017 (UTC)
Teşekkürler Vikiçizer, zaten hizmetlimize orada ping attım, cevap verecektir. İyi vikiler! chansey Mesaj 19:46, 10 Şubat 2017 (UTC)

Vandal

Selamlar, bir yeni kullanıcının bugünkü değişiklikleri hepsi vandalizm.--Teacher0691 (mesaj) 20:23, 10 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Teacher0691. Uyarıya rağmen devam etmiş. 1 gün engellendi. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 20:35, 10 Şubat 2017 (UTC)

Şubat ayı ilk projesi sona eriyor

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri ve idari bölümleri maddelerinin oluşturulması projesinde son günler. 25 madde olan projeye dair 14 Şubat 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:47, 11 Şubat 2017 (UTC)

İnaktif devriyeler

Selam Vikiçizer

Bazı inaktif devriyelerin yetkilerini almışsın. Politikada böyle bir şey var mı? --Zaitsév 19:04, 11 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Zaitsév. Hangi politika da? 5 hizmetlinin sorumlulukları 2 yıl inaktif oldukları gerekçesiyle kaldırıldı. Bu kullanıcıların son değişikliğini 6,5 yıl ila 3 yıl önce yapmış olanlarınki geri alındı, yüzlerce kullanıcı değil, tam sayısı kayıtlardadır, bakmışsınızdır. Bunların çoğu herhangi bir tartışma olmadan verilmişti ve hiç bir devriye yetkisi de henüz kullanmamışlardı. Verilmesini de alınmasını da anlamadılar yani. 7 yıl sonra döndüklerinde isterseniz geri verebilirsiniz. @By erdo can bu kullanıcıları bana bulmuştu. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:13, 11 Şubat 2017 (UTC)
Yüzlerce kullanıcı demedim zaten :) Çok uzun bir süre önce inaktif devriyelerin yetkilerinin alınması gerektiğini dile getirmiştim ama karşı çıkılmıştı. O yüzden dedim. Yoksa benim açımdan bi sıkıntı yok. --Zaitsév 19:21, 11 Şubat 2017 (UTC)
Bunda karşı çıkılacak bir şey göremiyorum @Zaitsév. 7 yıllık inaktiflik az bir zaman değil ve kullanılmamış yetkiler söz konusu. 2011 yılında sürüm kontrolü yeni yeni başlamıştı. En yakın değişiklik yapan 3 yıl. Hizmetlilere bunu uygularken devriyelere de kıyasla uygulanabilir diye düşünüyorum. Kaldı ki hizmetlilerinki bile doğru düzgün bir kurallaştırmaya oturtulmadan uygulanmıştı. Gereksiz diyen çıkabilir, uzatmadan söyleyeyim, inaktif hizmetlininki neden alınıyorsa aynı sebeple inaktif devriyeninki. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:28, 11 Şubat 2017 (UTC)
Ben de aynı fikirdeyim. Bu arada bahsettiğim teklifi buraya bırakayım. --Zaitsév 22:23, 11 Şubat 2017 (UTC)

BL adayı

Selam, BL olabilecek bir kullanıcı. Katkılarında önemli bir sıkıntı görmedim.--Teacher0691 (mesaj) 20:06, 11 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Teacher0691. Bence de. Hemen BL'ye eklendi. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 20:08, 11 Şubat 2017 (UTC)

silermisin

Benim kullanıcı katkılarımı silermisin bide görünmesin--Yaratanx (mesaj) 20:13, 11 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Yaratanx. Katkılarınız zaten geri alınmış, silme politikasına göre silinecek bir durum bulunmuyor. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 20:40, 11 Şubat 2017 (UTC)

silmek

Sevgili vikiçizer peki yaratanx hesabımı nasıl silerim sen yapabiliyon mu kullanıcı katkılarıda silinmiş olur göremem o vakit--Yaratanx (mesaj) 22:22, 11 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Yaratanx. Bildiğim kadarıyla hesap silme, hesap kapatma bulunmuyor. İsterseniz bunu Kullanıcı:Vito Genovese'ye bir sorabilirsiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:09, 12 Şubat 2017 (UTC)

Küfürlü revizyon

Merhaba tekrar, şuradaki küfürlü değişiklik ve kullanıcıya ilgi lütfen.--Teacher0691 (mesaj) 21:09, 12 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Teacher0691, ilgilenildi, kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 21:12, 12 Şubat 2017 (UTC)

Troll IP

Merhaba sayın Vikiçizer, 2600:8800:3080:2C50:194E:E87A:2510:F53C adlı anonim kullanıcının engellenmesi gerekli. Bu kullanıcı Lucas Cruikshank ve Amy Sedaris maddelerini açmış (içeriği silip düzelttim), iki maddeninde içeriği kilo verme programlarını teşvik eden Amerikan ünlüsü. şeklinde. Sonra katkı yaptığı diğer maddelere bakınca MisterAnthony adında global olarak engellenmiş bir hesap ile karşılaştım. Bu kullanıcının da Türkçe Vikipedi'de başlattığı maddeler kilo verme programlarını teşvik eden Amerikan ünlüsü. şeklinde. --Ryan O'Reily (mesaj) 09:23, 13 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Ryan O'Reily. Baktım. Anonime trol veya vandal diyemeyiz. Derdini anlatamamış bir durumu var. Gary Marshall maddesine katkısı doğruymuş, kaynağıyla tekrar ben ekledim. Açtığı maddelerde trol veya vandal amaçlı değil, içeriği zaten siz düzeltmişsiniz. "Kilo verme programları" ile bu kişilerin TV yönetmeni-oyuncusu-yapımcısı olmaları sebebiyle bir ilgisi olabilir ama böyle girişte kaynaksız bahsedilmesini ben de doğru bulmuyorum, hafif bir kinaye de sezilmiyor değil, ama emin olamadığım için bekleyip görmek en uygunu şu an. 11 ve 12 şubattaki katkılarını kabul edilebilir gördüğümüzü de dikkate alarak. Belki burada esasen belki bir kukla durumu vardır, engelini anonim olarak delme durumu. Buna da ancak denetçiler tespit edebilir. Bendeniz size az biraz daha beklemeyi tavsiye ediyorum. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 09:39, 13 Şubat 2017 (UTC)
Benzeri hareketleri yapan globan engelli bir IP daha. İyi niyet varsayımınız tüm üyelere örnek teşkil edecek derecede ancak vandalizmin sinsi şekilde uygulandığı açık. Dikkatli davranmakta fayda olacağını düşünmekteyim... --Ryan O'Reily (mesaj) 09:47, 13 Şubat 2017 (UTC)
Aynı fikirdeyiz @Ryan O'Reily. Ama şu an sadece ansiklopedik katkısından birşeyler çıkartabilirim. Davranışsal kukla izi siz tespit etmişsiniz, denetçilerin de bakması lazım, tabi denetçiler de "zarar verici" bir durum olmasına öncelik verecekler. Bekleyelim, görelim. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 09:51, 13 Şubat 2017 (UTC)

Vandalizm

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/188.58.49.54 teşekkürler. --[evolutionoftheuniverse] @trwiki 20:18, 13 Şubat 2017 (UTC)

ilgi

Selamlar, şu tartışmaları okuyarak politikaları gerçekten kavramış biri olarak ilgili kişiye cevabınızı yazar mısınız? Anlatamadım bir türlü ve akşam akşam can sıkıcı bir olay gerçekten.--Kingbjelica (mesaj) 19:52, 14 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Kingbjelica. Hangi maddeler bunlar, sıkıntı yaşadığınız. Orada Peyami Safa ile Ömer Seyfettin geçiyor ama göremedim, tam olarak neresi?Vikiçizer (mesaj) 20:02, 14 Şubat 2017 (UTC)

Müge Anlı maddesi. İlgili kullanıcı Anlı'nın gazetici olduğunu söylüyo, bende kaynak gösterin diyorum, değişiklik özeti kullanıyorum, mesaj atıyorum ama nafile.-Kingbjelica (mesaj) 20:02, 14 Şubat 2017 (UTC)

@Kingbjelica, @IVBaudouin. Birbirinizi boş yere üzmenin hiç kimseye faydası yok, Superyetkin, Vito Genovese, Zaitsev veya HakanIST daha iyi anlatırdı ama ben de uzun uzun anlatmak yerine kısaca anlatayım. Bu gibi maddeler için VP:YİB politikamız var. Madde geçmişinden gördüğüm, bir anonim gazeteci diye ekleyince Kingbjelica onu geri alıyor, üstüne bir de girişteki gazeteci tanımına "kaynak" isteyen şablonu ekliyor, IVBaudouin de bunu geri alıyor ve devam ediyor. Vikipedide her zaman VP:İNOV politikasına göre iyiniyet varsayacağız ve her zaman VP:N çerçevesinde nezaket içinde iletişim kuracağız, bunlara dikkat. Kingbjelica anonimin değişikliğini geri alabilir, girişte olan bir sıfatlandırma zaten, önemli değil. Kaynak istemesi de olabilir ama girişten istenmesi her zaman yanlış anlaşılmalara imkan verecek bir uygulama. Yani "sen gazeteci değilsin" intibası da uyandırabilir. O yüzden özellikle hassas olmamız gereken YİB maddelerinde böyle giriş cümlelerinde çok açık vandalizm, aldatma, yönlendirme vs. olmayan sıfatlandırmalarda sayfanın üstüne genel "kaynaksız" şablonunu ekleyelim ve tartışma sayfasına kısaca yazalım. Yani "gazeteci olarak sıfatlandırılmasını doğru bulmuyorum, bunun kaynaklandırılması gerekir" denmesi bile yeterlidir, daha etkili ve gerçekten amaca daha iyi hizmet edecek bir yöntem. Görüşüm budur, bu şekilde değişikliklere yaklaşmanızı tavsiye ederim. Diğer hizmetlilere de sormanız da fayda vardır, ama politikanın özü anlatmaya çalıştığım gibidir. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:23, 14 Şubat 2017 (UTC)
Sen gazeteci değilsin ibaresi uyandırabileceği gibi "sen gazetecisin" ibaresi de uyandırılabilir. Kritik şeyler. İlgi için çok teşekkür ederim.--Kingbjelica (mesaj) 20:31, 14 Şubat 2017 (UTC)

Durumu ateşlendirmek bir kenara dursun, yorumunuz benim için yeterlidir zaten. Yalnız bir örnek vermeden geçemeyeceğim. Dün bildiğim bir konuda bir devriye arkadaşımız yadırgadığım bir değişiklik yaptı ve nedenini sorarken kendimden emin bir şekilde "devriye olarak size yakıştıramadım" dedim. Pek uzun bir tartışma değildi ve tartışmanın en ağır cümlesi tırnak işaretine aldığım benim tarafımdan söylenen cümleydi. Ben böyle nazik bir cevap ve böyle iyi niyet görmedim. Tartışmada haklı olan taraf oydu ve buna rağmen uygun gördüğüm yeri değiştirebileceğimi istişare ile doğru bilgiye ulaşacağımızı belirtti ve değişiminde haklı olduğunu elimdeki kaynak kitaplara hızlıca göz gezdirince farkettim utancımı dile getirdim. Kusura bakmayın ama "amacınız?" veya karşı tarafı incitici yönelikte sözler söylemesi ile devriye arkadaşımızın her ne kadar iyi niyet varsaydım desede, saymadı. Şimdi burdaki maddelerde zaten kişinin bir cümlelik özetlerinde ben kaynak hiç konduğunu görmedim. Belki vardır ama ben hiç görmedim. Şuan yapmıyor olması o ibareyi çıkaracağımız anlamına mı geliyor? bura veya bura Bir kişinin kişisel hayatına dair bu kadar süre geçtikten sonra ben nasıl kayda değer kaynak bulayım. Ama öyle olmadığı gerçeğini değiştirmez. Bakın diyorum ki buradaki bütün maddeler böyle zaten. Bundan 10 yıl sonrada kimler için kaynak bulunmayacak. Çıkaracakmıyız onlarıda o meslekten, makamdan artık herneyse. Bu bir istismar değil mi? Ben çok teşekkür ediyorum size @Vikiçizer. Şu tartışmada tek üzüldüğüm nokta geçen zaman. Ben bana bu kadar hevesin yettiğini düşünüyorum. Görevini layıkıyla yapan herkese şükranlarımı sunuyorum. Sadece belli politikalarınızı ciddi anlamda düzenlemeniz gerektiğini gözlemledim. Yaptıklarınız, seçtikleriniz, yanlış yorumlamalarınız ile burayı ilerletmiyorsunuz arkadaşlar. Ben buraya madde eklemeye geldim sonrasında hevesimi kırdılar, değişikliklerle mücade ve awb ye ayırdım zamanımı. Dünkü devriye arkadaşla sohbetimizden sonrada ve siteyide hafiften kavradığımı düşünerek eklemeye yapmaya başladım. İçinizden ağaç olması için ektiğiniz hatalı tohumlar, yeni gelenleri kurutuyor ne emekler hiç oluyor farkında değilsiniz. Ama yok benden bu kadar :)--IVBaudouin (mesaj) 21:14, 14 Şubat 2017 (UTC)

Dönem dönem böyle duygular olur, oluyor @IVBaudouin. Yıldırmasın sizi, Vikipedi:Lütfen yeni kullanıcıları ısırmayınız bu durumlar için var. Nezaket ve iletişim konusunda yukarıda dikkat edilmesi gerektiğini söylüyorum. Keskin ve sert iletişim kurmaya çalışan kullanıcılar vikipedide her zaman eninde sonunda hüsrana uğramışlar, ya düzelmişler ya da terketmişlerdir, tecrübeyle sabittir, bir iki derken kimse bozuk üsluba katlanamaz hale gelir. Yukarıda ismini söylediğim diğer hizmetlilere de yazabilirsiniz. Bu tip değişiklikler uzlaşma ile olur, tek taraflı ve dikta edilerek olmaz. VP:YİB politikası çok anlaşılmaz bir politika değil. Biyografide gazeteci ifadesi kalmalı mı kalmamalı mı tartışmasına değişik kullanıcıları da davet edin, tartışma sayfasına düşüncelerinizi yazın, naçizane tavsiyelerim. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 21:29, 14 Şubat 2017 (UTC)
Kendisine ilk mesajı atan benim, ilk değişikliklerini onaylayan benim. İnceleme yaparken kullanıcıyı kazanmak istedim, öneride bulundum. O da bana dönüş yapmış. Nedensizce düzenlememi geri alıyor, değişiklik özeti kullanmadığı için bende doğrudan geri alıyorum. Ardından aynı şekil TW ile geri alıyor, özet falan yok. Bu sefer özetli olarak geri alıyorum, kaynak soruyorum. Cevap yok, kaynakta yok ama tekrar geri alma var. Bu sinir bozucu, burada iyi niyet var mı? Özet kullanıp kaynak ekleyeceğim dedi de vakit tanımadım mı anlamıyorum. Kendisinin umursamaz tavırları vardı, bu sebepten olaylar böyle gelişti. Daha sonra beş tane sağlam kaynak eklerim dedi ama eklemedi. Tezat olarak da politikaları bilmiyorum yazmış. O zaman bu ısrar neden, mesaj da yazmıştım. Uzatmaya da gerek yok, tartışma sayfasında konuşulur bundan sonrası. Umarım kendisi özet ve tartışma sayfalarının önemini bu tatsız vaka ile öğrenmiş olur. İyi çalışmalar.--Kingbjelica (mesaj) 22:01, 14 Şubat 2017 (UTC)

Vikipedi:Şikayet sayfası

Vikipedi:Şikâyet sayfasında şuradaki kullanıcı yorumlarının kaldırılarak özet haline getirilmesi şikayet bitmeden doğru mudur? Ben tüm yorumların kalması gerektiğini düşünüyorum, o sebeple size danışmak istedim. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:42, 15 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Ahmet Turhan. Vito, her atıl kalan mevzuya el atarak canlandırmaya, sonuçlandırmaya çalışıyor. Bu konuda sonunu görmek lazım Vito'nun yaptığını tam olarak anlamak için. Önceden bir konuşmuşluğumuz, anlaşmışlığımız vs. yok, kendisi böyle bir şey düşünmüştür sanıyorum. Karar yakında verilir bekleyelim yazmış, hizmetli duyuru panosuna. Arşive tüm bağlantıları vs ekleyeceğim demiş. İyi niyetle bir çabada bulunduğunu sanıyorum. Şikayet bir türlü ilerlemeyince, hizmetlilerin çoğu da hiç ilgi göstermeyince, başka bir yöntem deniyor olabilir. Sonuçta şikayet kaybolmamış, çabasına saygı duyuyorum, umarım bir sonuca bağlanır. Karar kendi kendine yazılmayacağına göre bakalım nasıl olacak. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:06, 15 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Şubat 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

Dosya:The Worker and Kolkhoz Woman.jpg
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:31, 15 Şubat 2017 (UTC)

Ayten Mutlu

Şu sayfadaki silinmiş içeriği bana gönderebilir misiniz? --Selahattin ilhan (mesaj) 13:12, 15 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Selahattin ilhan, İstek yapıldı Yapıldı. --Vikiçizer (mesaj) 20:09, 15 Şubat 2017 (UTC)

Silme

176.240.74.203 bu IP Adresinin kullanıcı katkılarını silermisiniz teşekkürler.— Bu imzasız görüş 61Çakır61 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba @61Çakır61. O kullanıcı Vito'ya da mesaj atmış ve "Kullandığımız yazılımda böyle bir özellik yok ne yazık ki." cevabı almış. Benim de söyleyeceğim farklı birşey değil. Değişikliklerinde de silinmesini gerektirecek bir değişiklik göremedim, küfür gibi örneğin. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:53, 15 Şubat 2017 (UTC)

Tamam kolay gelsin.

~~ ~~ ~~ ~~

Madde geçmişi

Selam Vikiçizer. Silinen Ay Antlaşması maddesinin geçmişinin Ay Anlaşması maddesininkiyle birleştirilmesini rica ediyorum. Maddeyi oluşturan kullanıcının emeği kaybolmuş ve sanki maddeyi açan benmişim gibi gözüküyor.--B.S.R.F. 💬 17:37, 15 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @BSRF. Geçmişler birleştirildi. Yönlendirmesini yapmadım, size bıraktım. Bence yanılınması oldukça mümkün bir adlandırma olduğundan "t"li olanın da yönlendirilmesi iyi olabilir. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:14, 15 Şubat 2017 (UTC)

Mezopotamya mitolojisi

Selam, Mezopotamya mitolojisinin ingilizcesi yok, ama şöyle bir sayfa var"Ancient Mesopotamian religion", bu sayfanın da türkçesi yok, bu sayfaları uygun görürseniz eşleştirirmisiniz, ben beceremedim kolay gelsin— Bu imzasız görüş ÖÇS (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba @ÖÇS. Bakacağım sonra. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 10:56, 16 Şubat 2017 (UTC)
Baktım @ÖÇS. İngilizcede "Mesopotamian mythology" sayfasını "Ancient Mesopotamian religion" sayfasına yönlendirmişler. Ama vikiveride bunları birbirlerine eşleştiremiyoruz, birinin silinmesi lazım. Ama hangisi silinecek veya silmek yerimne iki madde mi olması lazım? Yani Türkçe Mezopotamya mitolojisi maddesi ya İngilizcesi "Ancient Mesopotamian religion" olan ve diğer 7 dilde de olan olan sayfayla eşleştirilecek, ya da şimdi mevcut olduğu İngilizcesi olmayan ama 28 dilde olan eşleştirilecek. İngilizcede olup olmaması mühim değil kimi zaman uzmanlık isteyen konularda böyle anlam/anlatım karışıklıkları olabiliyor. Konuyla ilgili bir kullanıcı varsa belki çözebilir, ama beni genel olarak rahatsız eden bir interviki değil. Mesela Arapçada her iki madde ayrı ayrı var, bilemiyorum o yüzden. Maddeyi açan Noumenon aktif değil, katkıda bulunan diğer kullanıcılar içeriğe yönelik bir katkıda bulunmamışlar, o yüzden içerik olarak şu kullanıcı anlar da diyemiyorum. Bu maddelerle ilgilenen bir aktif kullanıcı varsa ona danışmak lazım. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:41, 16 Şubat 2017 (UTC)

Kullanıcı:Ryan O'Reily

Merhaba Vikiçizer! Geri döndüğümden beri özellikle Kullanıcı:Ryan O'Reily adlı kullanıcının katkıları dikkatimi çekti. İlk olarak mesaj sayfasında eşadlı kategoriler konusunda şuradaki tartışmanın sonuçlanmadığını, bu yüzden geçici olarak aynı adlı kategoriye sahip maddelerde kategori eklemeyi askıya almayı tavsiye ettim. [3] Fakat bu yorumun üzerinden iki gün geçmeden aynı toplu kategori ekleme işlemleri devam ettiği gibi tartışmalı bir çok kategoriyi maddelere ekleme söz konusu oldu. [4] [5] İkinci olarak yeni açılan kayda değerliği ispatlanabilir bazı maddelere (Uğur Kıvılcım, Zelandiya, Üner İlsever, M74 Zırhlı Kurtarma Aracı..) HS etiketi ekleme konusunda bir sıkıntı mevcut. Maddeleri açan kullanıcılar tarafından ilgili tartışma sayfasında zaman verilmesinin rica edilmesi ve kullanıcılardan yardım istenmesine rağmen HS etiketi ısrarla eklenmeye devam ediliyor. Son olarak kaynaklı bilgi çıkarma var. [6] Kullanıcının uyarılması ve devriyelik yetkilerinin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilgilerinize. --Maurice Flesier message 01:08, 18 Şubat 2017 (UTC)

  • Sayın Vikiçizer ve Sayın Maurice Flesier,

Değişiklikleri izah etme gereksinimi duydum izninizle;

  • Eşad şeklinde adlandırılan kategorileri eklememi engelleyen hiç bir mantıklı gerekçeyi tartışmada görmedim.
  • Kaynaklı bilgi çıkarımı isnadı tamamen yanlıştır. Toplu reddetme sonucu beklemedeki ilk değişikliği yapan anonim 85.110.42.111 hatalı değişiklik yapmıştır ondan sonra bekleyen 2 değişiklik sayın Mülayim'e aittir onlarda kaynaklı bir cümledir, toplu reddetmenin sebebi anonim 85.110.42.111 hatalı değişikliğin bekleyen ilk değişiklik olmasıdır. Son olarak sayın Maurice Flesier anonimin yaptığı katkıyı düzeltmiştir

Herkese sevgi ve saygılarımla... --Ryan O'Reily (mesaj) 01:31, 18 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Maurice Flesier, @Ryan O'Reily. Kullanıcı henüz iki haftadır devriye. Tecrübesizlik yaşaması, birçok hata yapması mümkün, bunların işaretleri devriye tartışmasında konuşulmalıydı, her halükarda kullanıcı grubunu değiştiren tartışmayı sonlandıran hizmetli incelemeliydi. Gerçi artık devriyeliğin beyaz liste gibi verildiğini, tartışılmaya gerek olmadığı yolunda uygulamaları görüyoruz. Tabiki kurallara uymayan devriyelerin yetkisini kısıtlamak durumundayız. Maurice Flesier'ın bahsettiği hususlara kullanıcı cevaplar vermiş, doğrudur/yanlıştır yönüne girmeyeceğim, Ryan O'Reily gerekli uyarıyı anlamıştır varsayıyorum, kendimizin doğru bulduğu her konu başkası tarafından doğru kabul edilmeyebilir, vikipedide her zaman uzlaşma ve tartışma ile yol alınır, kendi doğrularımızla değil. Bir kullanıcıya herhangi bir hususta başka bir kullanıcıdan fikir veya ikaz gelmişse, bu görmezlikten gelinemez. İkna edilmek uzlaşılmak gereklidir, olmuyorsa başka kullanıcılar davet edilir, aynen devam edilmez. Uzatmak istemiyorum, iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 12:54, 19 Şubat 2017 (UTC)
kullanıcının devriyelik konsesüne katılmadım fakat mevcut değişikleri göz önüne aldığımda olumsuz görüş belirtirdim sanırım. Ben de aynı şekilde devriyelik yetkilerinin kullanımındaki acemilik ve HS kriterini yanlış yorumlaması olarak gördüm. Umarım bahsettiğim konularda bir yol alınır aksi durumda yetkiyi veren hizmetliye yeniden bildirimde bulunmak durumunda kalacağım. --Maurice Flesier message 13:20, 19 Şubat 2017 (UTC)
  • Sayın Maurice Flesier keskin ve sert eleştiriler yöneltmekte, Keyfi HS etiketlemeleri, kaynaklı içerik çıkarma ve yanlış değişiklik özeti kullanımı ile yeni kullanıcılara mobbing uyguluyorsunuz şeklinde isnatları mevcut. Ancak neye dayandırdığını izah etmemekte inat etmektedir. İsnat ettiği yeni kullanıcılara mobbing uyguluyorsunuz iddiasını kategori eklemeleri yüzünden duygusal davranarak bilmeden kendi mi yapmaktadır? Sorulması ve cevaplandırılması gereken bir konudur. Yinede sayın Maurice Flesier'in görüşlerine önem verdiğimi şu bağlantılarla ispat ediyorum. Silinmekten kurtardığımı düşündüğüm bir kaç madde: Shay Mitchell, Peter Skellern vb. Bu bilinci aşıladığı için sayın Maurice Flesier'e şükranlarımı sunarım... --Ryan O'Reily (mesaj) 13:45, 19 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba @By erdo can. Aynı kullanıcı ile düşüncelerimi yukarıya yazmıştım, aynı şeyleri tekrarlamamak için buradan ping attım. Bu konuda Maurice Flesier'ın izlemek istediği yolu deneyebilirsiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 14:55, 28 Şubat 2017 (UTC)

Kullanıcı sayfası hk.

Merhaba.Bazı kullanıcılar kullanıcı sayfalarına diller bölümünü koymuş.Yani kısayoldan diğer viki sayfasına gönderebiliyor.Bunu nasıl yapabiliriz.Çünkü benim Arnavutça birde ingilizce viki sayfam var.Bunları Diller bölümüne koymak istiyorum.Biraz yanlış anlattım kusura bakmayın.Bunları sadece hizmetliler mi yapıyor?Şimdiden teşekkürler :) King EdizS! Efendim? 20:45, 21 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @EdizS. Herkes yapabilir onu. Benim kullanıcı sayfamdaki gibi örnek alarak yapabilirsiniz. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 20:53, 21 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba.Benim yaptığım şekil onun gibiydi.Ama şu fotoğrafta olan gibi yapabiliyor muyuz?Yoksa bunu sadece hizmetliler mi yapabiliyor? King EdizS! Efendim? 13:42, 22 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba @EdizS. Evet her kullanıcı yapabilir, hizmetlilikle bir ilgisi olmaz böyle değişikliklerin. Mesela benim kullanıcı sayfamdan "kaynağı değiştir"e tıklayın, intervikiden istediklerinizin aynısını kopyalayıp kendi kullanıcı sayfanıza yapıştırın, Vikiçizer'leri EdizS yapın, kaydedin, bitti, resimdeki gibi sol yanda görünür, bir sorun olmaz. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 18:12, 22 Şubat 2017 (UTC)

M8 SAS'ları

Merhaba Vikiçizer,

Müsait olduğunda Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kozmik ışınların sağlık tehditi ve Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Uzay silahı tartışmalarına bakabilir misin rica etsem? Kaldılar öyle.

Vito Genovese 11:48, 22 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Vito Genovese. Kapatıldılar. Kolay gelsin. Vikiçizer (mesaj) 18:44, 22 Şubat 2017 (UTC)

Vandalizm

Merhaba, umarım rahatsız etmiyorumdur. Şu IP'nin küfürlü katkılarını silebilir misiniz? İyi vikiler.--Emir Özen mesaj 20:11, 22 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Emir Özen. HakanIST bunları kolayca bot yardımıyla silebiliyor. Kendisine mesaj yazabilirseniz iyi olur. Ben de manuel silmeye çalışırım. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:17, 22 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba @Vikiçizer. Kendisine mesaj attım. Teşekkürler.--Emir Özen mesaj 20:21, 22 Şubat 2017 (UTC)

++

Merhaba Vikiçizer, kullanıcı sayfam ile birlikte mesaj kutumu süresiz olarak anonime kapatabilir miyiz rica etsem? Bir de buradaki geçmişi silebilirsek sevinirim. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 20:13, 22 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Pragdon. Yapıldı. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:19, 22 Şubat 2017 (UTC)

BL

Selamlar. Şu kullanıcı BL'ye girebilir sanırım. İyi günler.--RapsarEfendim? 04:07, 24 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Rapsar. İstek yapıldı Yapıldı. --Vikiçizer (mesaj) 18:04, 24 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba @Rapsar. İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 19:40, 25 Şubat 2017 (UTC)

Bu ayın ve gelecek ayların işbirliği projeleri

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulması" projesine son 5 gün. An itibariyle 20 olan madde hedefine dair 10 madde (%50) açıldı, proje bitim tarihi olan 28 Şubat 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek aylara dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. An itibariyle şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme konuları gibi 8 farklı proje önerisi mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:49, 24 Şubat 2017 (UTC)

Engel

Açık proxy engellerini aralık olarak vermeye başladım, o son tekil IP'ler o aralıkta kaldığından gitmiş oldu. Bilgi vermiş olayım. E-postalarına hiç düzenli bakmıyosun. :)

Vito Genovese 18:51, 24 Şubat 2017 (UTC)

Evet, bakmıyorum, bakayım @Vito Genovese. Başka bir site olsaydı bunun gibilerden bir yolunu bulur kurtulurdu, vikipedinin bu kişiye bu kadar çaresiz kalması sadece anonim katılıma açık olması mı, bu kişi günlük abuk sabuk yazıyor, ilk satırdan görüp gerisini okumuyorum bile, amacına ulaşamasın. Vikiçizer (mesaj) 18:54, 24 Şubat 2017 (UTC)
Yok yok kolay, az kaldı. :)
Vito Genovese 19:16, 24 Şubat 2017 (UTC)

Being Human anlam ayrımı

Merhaba. Being Human (Kuzey Amerika dizisi) ve Being Human (BK dizisi) maddelerinin başlıklarına bir göz atar mısınız? Normalde bütün televizyon programlarının ayrımları şöyle oluyor: farklı isimde başka bir film, kitap vs.. varsa The Pillars of the Earth (dizi), ama eğer aynı isimde yine başka bir televizyon dizisi varsa ThunderCats (dizi, 2011) şeklinde oluyor. Bunlarda da (dizi, BK) gibi yapmak gerekmez mi acaba diye düşünüyorum. Ama konuyu da nerede açsam bilemedim. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 19:55, 25 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2. Konunun açılacağı yerler maddelerin kendi tartışma sayfaları. İlgi gösteren kullanıcı olacaksa maddeyi izliyordur, düşüncesini söyleyebilir. Being Human'ların adlandırılması İngilizce'de sanırım kardeş dizi ama farklı ülke olduğu için böyle yapmışlar, yoksa öncelik ülkelere değil yıllara aittir. Ama yine de büyük bir problem değil, parantez içine yıl, ülke, çizgi veya animasyon vs. ifadeler konulabilir. Siz uygun gördüğünüz şekilde yapın, itiraz eden olursa düşüncesini ve gerekçesini de söyleyecektir. Esas alacağımız kurallar biliyorsunuz burada. Buna göre (dizi, BK) değil, yıl olabilir. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 21:05, 25 Şubat 2017 (UTC)

BL +

Selam Vikiçizer. @Omerlaziale En vikide süper lig ve diğer epeyce spor maddesini düzenleyen kullanıcı. Ara sıra da olsa buraya da uğruyor. Belki BL yaparsak daha çok uğrar:) --Teacher0691 (mesaj) 20:32, 25 Şubat 2017 (UTC)

Mesajım okunmuş mu diye bakarken bunu gördüm de merak ettim Teacher0691. BL nedir? :) ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:41, 25 Şubat 2017 (UTC)
Beyaz liste--Teacher0691 (mesaj) 20:42, 25 Şubat 2017 (UTC)
Vikipedi'de yapılan kısaltmalara hayranım. :) ~ HastaLaVi2 (mesaj) 20:45, 25 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba @Teacher0691. İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 20:52, 25 Şubat 2017 (UTC)

IP kullanıcı katkıları

Tekrar merhaba. şu IP'nin değişikliklerine bir hizmetlinin göz atması lazım sanırım. Ben bir kısmını izleyebildim ve düzelttim ama mesleklerine göre filan kısmı koptu ve geri alma/onaylama konusunda arada kaldım. Sanki deneyimli bir kullanıcıymış gibi ama çözemedim tam olarak.--Teacher0691 (mesaj) 22:39, 25 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Teacher0691. Aktif olmadığım bir zamana denk gelmiş, HakanIST de bakmış, onaylamış, onaylanmamış kalmamış. Evet, çok yanlış değil değişiklikler. Ben de eski bir kullanıcı olduğunu düşündüm. Son dönemde birkaç anonim var, böyle işlerle uğraşan, madde açan vs. Kayıt olsalar sürüm kontrolü de şişmez. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 14:32, 27 Şubat 2017 (UTC)
Evet o halletti. Şurada yazdı zaten eski kullanıcı belli. Neyse doğru değişiklikler olduktan sonra onaylanır bir şekilde.--Teacher0691 (mesaj) 18:00, 27 Şubat 2017 (UTC)

Danışma, teklif olasılığı ve benzeri

Merhaba Vikiçizer,

Umarım iyisinizdir. Size bu mesajı bir konuyu açmak için yazıyorum. Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben dört yıla yakın süredir Vikipedi'de kullanıcıyım ve mümkün mertebe uygun zamanlarımda katkı yapmaya çalışıyorum. Aynı zamanda da Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarih bölümü öğrencisiyim. Geçen hafta cuma günü bölümümden bir hocamla Vikipedi'nin okullarla, özellikle üniversitelerle işbirliği içinde çalışmasının ne kadar faydalı olabileceği hakkında sohbet etmiştik. Bu konuyu konuştuktan sonra Vikipedi'ye girdiğimde bir süredir devam ettiğini öğrendiğim (okul dönemi olduğu için maalesef burayı ziyaret edemiyordum) Wikimedia bünyesinde kurumlarla işbirliğini geliştirme amaçlı bir proje çalışması başlatıldığını gördüm. Konuyu hocama açtım ve orada belirtilmiş bir takım projelerden örneklerden bahsettim. Kendisi de bu yönde bir işbirliğinin faydalı olabileceğini söyledi ve okulda gerekli yerlerle iletişime geçebileceğini belirtti. Bu yalnızca benim alanımla ilgili olmak zorunda değil, her türlü olabilir diye bakıyoruz.

Ancak mesele şu ki, proje sanırım bugün bitiyor. Bu nedenle hocam da bu başlık altında bir proje geliştirmenin mümkün olamayabileceğini belirtti. Bir de pratik bir sorun var. Okulun bir çeşit katkı sunabilmesi için elle tutulur ve değerlendirmeye alınabilecek bir proje görmesi gerek. Bunun için de bizim topluluk olarak ortak aklı ortaya koyup bir proje geliştirmemiz ve bunu mümkün mertebe kullanıcılarımız arasında yaygın hale getirmemiz gerekir. Fakat, okulun destek vereceğini hiç kimse, ne hocam ve tabii ki ben de garanti edemeyeceğim için topluluğa böyle bir şeyi açmanın bir hayal kırıklığına veya sonuçsuz kalan bir heyecana yol açması olasılığı mevcut. Bu noktada yalnızca bölüm veya fakülte değil üniversite üzerinden düşündüğümüz için daha kapsamlı ve/veya yaygın bir katkı, işbirliği ihtimali söz konusu.

En azından bir umut olarak böyle bir istemin dile getirilmesi faydalı olacağı için ben de konuyu size açmak istedim, tecrübenize, hızlı geri dönüşünüze ve topluluk için saygın bir kullanıcı olmanıza binaen. Elbette başka kullanıcılara da açmak faydalı olurdu ama bir kaynakta olması, yani tek bir kullanıcının sayfasında bulunması daha derli toplu olur. Sizin kullanıcı sayfanızı işgal etmemin sebebi belirttiğim gibi topluluğun bir maceranın peşinden sürüklenmemesi için.

Siz ne dersiniz? Bu işi en makul şekilde nasıl yapabiliriz? Ve elbette diğer görüşüne danışabileceğimiz kullanıcılarla nasıl iletişim kurmalı? Okulla salt bu proje özelinde değil de genel olarak nasıl, en azından, bir fikir alışverişi içinde olabiliriz? Aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.

İyi günler. Esenlikler.--Narsilien (mesaj) 12:32, 28 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba @Narsilien. İşe henüz girişmeden bir karamsarlık sezdim:) Öyle düşünmeyin, size yardımcı olabileceklerini düşündüğüm kullanıcılarımız var. İlk etapta buradan @Basak, @Rapsar ve @Khutuck'e seslenelim, düşüncelerini isteyelim, soralım. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 15:01, 28 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba tekrar. Karamsarlık değil de bir çeşit işi sağlama almak diyelim. Umutlar kırılamayacak kadar değerli.--Narsilien (mesaj) 16:12, 28 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Birinci Mart 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyet kadınlar kategorisine ait maddeler ve alt kategoriler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:03, 28 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Mart 2017)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Vikiçizer!
VikiProje Sinema bünyesinde Mart 2017 iş birliği projesi Kadın film yönetmenleri listesi'ndeki maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış kadın film yönetmenlerinin 50'sinin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajları almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:52, 1 Mart 2017 (UTC)

engelleme

Selamlar, Facebook sayfasına "78.160.0.0/16 IP'sinden hesap oluşturamıyorum, IP neden engellenmiş" diye mesaj gelmiş. Kime yönlendireyim ya da nasıl cevaplayayım, yardımcı olabilir misini?--Başak (mesaj) 02:33, 3 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Basak. Blok engellemeyi hesap oluşturulmasına engel olmayacak şekilde değiştiriyorum. Kayıt olmak isteyen olabilir. Bir de yukarıdaki mesaj vardı Narsilien'den gelen. Size ping atmıştım, üniversite işbirliği konusunda tecrübeleriniz sebebiyle. O konuda ne yapılabilir, Narsilien'e nasıl yardımcı olabiliriz, vaktiniz olduğunda bir incelerseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.--Vikiçizer (mesaj) 16:12, 4 Mart 2017 (UTC)
Çok teşekkürler. Mesajı farketmemişim daha önce, çok heyecanlandım, Narsilien'e uzun bir mail gönderdim şimdi :) İyi çalışmalar. --Başak (mesaj) 07:07, 5 Mart 2017 (UTC)
Teşekkür ederim @Basak, yardımcı olacağınıza eminim. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 14:12, 5 Mart 2017 (UTC)

Yasal tehdit

Merhaba sayın Vikiçizer, VP:KET sayfasında bulunduğum yasal tehdit konulu engel talebini incelemeye alır mısınız? Saygılarımla... --Ryan O'Reily (mesaj) 17:00, 5 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Ryan O'Reily. Eminim Vito, HakanIST ve Zaitsev bu konuyu inceleyecektir. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 17:07, 5 Mart 2017 (UTC)
Teşekkür ederim. Size de kolay gelsin. --Ryan O'Reily (mesaj) 17:07, 5 Mart 2017 (UTC)

Vandalizm

Merhaba Vikiçizer, şu [7] değişikliği sadece geri almak yeterli mi? --Erdoğan TR 09:36, 6 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @ErdoğanTR. Tabi ki yeterli değil ama yeterli olmasa bile geri almayı yapabilirdiniz. Bu tip değişiklikleri gördüğünüzde geri alınız. Engelleme ve sürüm silme için ise bir hizmetliye başvurabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 10:05, 7 Mart 2017 (UTC)

Çocuk koruma politikası

Çocuk koruma politikası gereği şurada geri aldığım değişiklikleri inceler misiniz? Kullanıcı adında 2005 geçmekte ve eklenen müstehcen cümleler hiç uygun değil. İncelemenizi talep ediyorum. Saygılarımla... --Ryan O'Reily (mesaj) 17:56, 7 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Ryan O'Reily. Gerekli işlemler yapıldı. Teşekkürler.Vikiçizer (mesaj) 18:04, 7 Mart 2017 (UTC)

Toplam düzenlemeleri

Merhaba bir kullanıcının "Toplam düzenlemelerini" ifade eden bir şablon var mı? Mesela şablonu kullanınca "3.100" yazacak vs. --TmѰ e12 18:40, 7 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @TmY e12. Bilmiyorum öyle bir şablon, Vito'ya yazabilirsiniz, varsa O biliyordur mutlaka. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 18:43, 7 Mart 2017 (UTC)
Tamam. Teşekkürler. --TmѰ e12 18:45, 7 Mart 2017 (UTC)

Koruma

Vikiçizer merhaba,

Tam korumada tutulan sayfaları temizlerken çalışma sayfanda kalmış korumayı da yarıya indirdim. Buraya not düşeyim istedim. Şu an tam korumada kullanıcı sayfası kalmadı. Eğer uygun görmüyorsan elbette geri al hemen, no problemo.

Sevgiler

Vito Genovese 17:53, 9 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Vito Genovese. Uygundur, sıkıntı yok. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 17:57, 9 Mart 2017 (UTC)

Televizyon portalı

Merhaba Vikiçizer, nasılsınız? :) Ben yeni açmayı planladığım Televizyon portalı hakkında birkaç bir şey sormak istiyordum. Şu çalışma sayfamda tasarım üzerinde çalışıyorum. Şimdilik css kodlarını 1, 2 sayfalarımda html içerisine gömüyorum. Ama mesela bu temayı ben mobil uyumlu yani responsive yapmayı planlıyorum ki mobilden girenler de bu portalı düzgün görebilsinler, her köşesini düzgün kullansınlar. Ama bunun için css kodlarını "common.css" gibi bir yere aktarmam gerek. Kendi sayfama atsam yalnızca bende olur bu değişiklik. Bu tür portal sayfaları için yazılan css kodlarının Vikipedi'nin asıl common.css dosyasına atma gibi bir şansımız var mı? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 10:14, 10 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2. O konularda @Vito Genovese veya @HakanIST'ten iyi cevaplar alabilirsin diye düşünüyorum, ben senden daha az biliyorum, cevap alamaz da yine haber verirsen uğraşırız, bir yol buluruz. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 10:22, 10 Mart 2017 (UTC)

Küfürlü değişiklik

Merhaba, umarım rahatsız etmiyorumdur. Şu revizyonun küfür içerdiği için silinmesini istiyorum. İyi vikiler.--Emir Özen mesaj 12:50, 13 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Emir Özen. Mesajınızı görmeden önce başka bir hizmetli gerekli işi yapmış, teşekkürler, iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:01, 13 Mart 2017 (UTC)

Puanlama

Bu maddenin katılımcıların puanlarını kim veriyor. Bende puanlamayı yapabilir miyim acaba? Çünkü 2 haftadır puanlamayı yapan yok. --TmѰ e12 18:42, 14 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @TmY e12. Hiç fikrim yok, @Anyela23 veya @Rapsar biliyor olabilir. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:56, 14 Mart 2017 (UTC)

VP:KET

Rica etsem 2 saniye MURAT ÇAKİR'in katkılarına bakabilir misiniz? Bir kullanıcı uyarılarıma rağmen vandalizm yapıyor. --TmѰ e12 21:10, 15 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @TmY e12. İstek yapıldı Yapıldı.--Vikiçizer (mesaj) 21:12, 15 Mart 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Rusya Ulusal Marşı maddesini Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde olarak kazandırmaktır.

Her iki haftada bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:09, 16 Mart 2017 (UTC)

VP:AWB ile tarafınızca düzenlenen sorunlu bir madde hakkında

Âdem sayfasında AWB ile yaptığınız bir değişiklikte sayfa sonuna "dfgfdgfdgdfgsdfsdfdsfsdfsdfdf" gibi bir yazı eklenmiş. Bunun ayarlarınızla ilgili bir sorun olabileceğini ve bilmenizin faydalı olabileceğini düşündüm, bildirmek istedim kolay gelsin. Kodvizit (mesaj) 21:42, 16 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Kodvizit. Onun ayarlarla bir ilgisi yok, bir IP kullanıcı tarafından yapılmış bir vandalizm veya deneme değişikliği sadece. Gördüğünüzde bunları geri alabilirsiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 21:46, 16 Mart 2017 (UTC)

Hoş geldiniz şablonu

Selam Vikiçizer. Şu SAS tartışmasını sonuçlandırmışsınız ancak oradaki şablonlardan birine şablonu oluşturan kullanıcının adı verilmiş. Şablonun adının değiştirilmesi veya @Vito Genovese tarafından "Şablonu kendi kullanıcı altsayfası olacak şekilde taşımakta yarar var." şeklinde ifade edildiği gibi taşınması gerekmez mi?--B.S.R.F. 💬 08:31, 19 Mart 2017 (UTC)

sas'a bu şablonu ekleyen kişi olarak silinmemesine duyduğunuz tepkiyi anlıyorum tabii ki.. kriterlere dayanmayan bu tür istekler kişisellik gösteriyor bence.. şablona ismi ben değil, benim için hazırlayan mskyrider vermişti bu arada onu da hatırlatayım, şöhret peşindeymişim gibi olmasın.. :) --kibele 09:40, 19 Mart 2017 (UTC)
Vikiçizer, yukarıdaki VP:İNOV ve VP:KSY ihlallerini size havale ediyorum.--B.S.R.F. 💬 09:54, 19 Mart 2017 (UTC)
Merhaba @BSRF, @Kibele. SAS tartışmasına yeterince açık yazdığımı sanıyordum, orada bu kez toplu SAS yapılmasının bir dezavantajı var, sorunlu olduğu düşünülen şablonlar için tek tek tartışma yapılabileceğini söylemiştim. @Vito Genovese; "taşımakta yarar var" şeklinde söylediği yararı; Kibele ve @Mskyrider'a açıklayarak/danışarak/söyleyerek de sağlayabilir, SAS'a gerek olmadan. Şablona kullanıcının adı verilmesinin zararının açıklanması gerekir, kişiye özel şablonların ve şablon adlandırmalarının genel adlandırma kurallarına aykırı olduğunu düşünmüyorum, teklifte de bu hususa dair bir şey yok. Son olarak; evet, İNOV'a dikkat edelim, rahatsız eden yerlerin çıkartılmasını kullanıcıların takdirine bırakıyorum.--Vikiçizer (mesaj) 15:51, 20 Mart 2017 (UTC)

Hello Assalama Alaekum

Vikiçizer Sir Can you translate a page in turkish please or suggest someone who can translate the page. Hammadsaeed (mesaj) 14:39, 19 Mart 2017 (UTC)

Hi Hammadsaeed. Here are the users who can translate voluntarily. Take care.Vikiçizer (mesaj) 18:12, 20 Mart 2017 (UTC)

Eyüp Yeşil

Fransızca Vikipedi'de önemli davalara bakmış olan savcı veya hakimlerin hayatları yer alıyor. Acaba bu dilden dile değişiyor mu? Yanılmıyorsam kayda değer kişilerin genel ilke olarak (illa politikacı, akademisyen vs. değil) tanınması yeterlidir yani sadece tanınmış olmak bile kayda değer diye biliyorum. SarvSarv 17:25, 21 Mart 2017 (UTC)

Merhaba Sarv. "Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması" kriteri var ama bu sizin açtığınız bu kişi/kişiler açısından Köy Çeşmesi'nde veya ilgili daha uygun bir yer varsa tartışılabilir. "Önemli" değil, KD sayılan bir davada görev almış kişilerin muhakemeye etkisi, hukuk alemine getirdiği ve/veya götürdüğü vs. konular çoklu bağımsız kaynaklarla ortaya konulduğunda dava-kişi bağlantısı KD'lik açısından kurulabilir. Kişi sadece dava ile anılacak kadar KD ise, dava sürecindeki aktivitesinden dava maddesinde bahsetmek yeterlidir ve daha ansiklopediktir, dava dışındaki aktivitelerinin, yaptıklarının-yapmadıklarının, özgeçmişinin ansiklopediklikle ve dolayısıyla KD sayılmakla alakası yoktur. Bunlardan ilgili olay-dava maddesinde bahsedilmeli, hiç böyle bir olay-dava ilişkisi yok ise, sade ve tekdüze bir liste -o da sadece yargı mercii birim sorumlusu seviyesinde olanlar için- içinde bahsedilebilir. Vikiçizer (mesaj) 07:39, 22 Mart 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - Rusya Ulusal Marşı

16-31 Mart 2017 tarihleri arasındaki VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde Rusya Ulusal Marşı maddesini seçkin madde yapmak için çalışma devam ediyor. Bu kapsamda açılması gereken 36 maddelik listede halen eksiklikler mevcut. Katılımcılar listesine adınızı ekleyerek projeye katkılarınızı bekliyoruz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:44, 22 Mart 2017 (UTC)

U.K.A listesi

Merhabalar. TMY adlı arkadaşımız Kullanıcı:TmY e12/1 adlı bir liste oluşturmuş. Bu listede U.K adına kullanıcılar mevcut eğer vaktiniz müsait ise bir göz atmanızı rica ediyorum. Saygılarımla... --Cenk (mesaj) 19:32, 27 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Cenk Çetin. Teşekkür ederim. Göz atarım tabiki. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:35, 27 Mart 2017 (UTC)

Köyüm

Merhaba acaba siz kimsiniz ve ne is yapıyorsunuz benim köyüm hakkinda bilgi eklemişsiniz nereden biliyorsunuz Carlcecen (mesaj) 23:19, 27 Mart 2017 (UTC)

Merhaba Carlcecen. Ben bir Vikipedi kullanıcısıyım, tıpkı sizin gibi. Köyünüz hakkında eklediklerim sadece teknik değişiklikler, yani köyünüzle ilgili bir bilgi gerektirecek değişiklikler değil. Siz köy hakkında kaynaklı bilgileriniz varsa eklemekte serbestsiniz. Belki Vikipedi yazarları hakkında size fikir verebilir diye Vikipedi:Vikipedi'yi kim yazıyor? sayfasını incelemenizi öneriyorum. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:39, 28 Mart 2017 (UTC)

Büyük Mecidiye Camii

Merhaba Büyük Mecidiye Camii Sayfasının 19:11, 4 Aralık 2016 tarihindeki hâli vandalizme uğrayabilir biraz tecrübesizim ama kasıtlı olarak bir metni sildiğini siz de göreceksiniz lütfen kardeşim engel ol.— Bu imzasız görüş Celebimehmet1413 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Celebimehmet1413. Evet haklısınız, nedensiz bir içerik silme vardı, geri aldım. Tecrübe kazandıkça bu tip vandalizm içeren değişiklikleri siz de geri alabilirsiniz. Yardım veya soru sormak istediğinizde mesaj yazabilirsiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:47, 28 Mart 2017 (UTC)

Geri getirme

Selamlar. Acaba geri getirdikten sonra interwikileri de maddeye yeniden ekleyebilir miyiz? Ben önce buradan interwikiyi geri getirip sonra maddeyi geri getirmeye tıklıyorum. Ancak ilk geri getirdiğim maddelerin interwikileri için şimdi tek tek uğraşıyorum...--Śαвяí¢αи76ileti 18:35, 29 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Sabri76. Pöff. Uyarı için teşekkür, senin gibi daha geniş çaplı girişmediğimden hesap etmemiştim, bunun sonu yok devam ederim ben de sanırım. Aklıma interviki botlarına bırakmak geldi, yani sadece İngilizcesini eski yöntemle [en:Filan madde] şeklinde eklersek, botlar onu bulup vikiveriye atıyor kalan intervikisini. Yanlışsam doğrusunu @Vito Genovese bilir, bize söylesin en pratik olanı. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 18:42, 29 Mart 2017 (UTC)
Vikiveri işlerini en iyi @HakanIST bilir, en iyi yöntemi o söylesin. :) Geri getirdiğimiz maddeleri Vikipedi:Telif sorunları/Mirada'nın ilgili altbaşlığına taşımaya gayret ediyorum. Biraz sular durulduğunda Vikiveri üzerinde silme işlemi dolayısıyla yaptığım değişikliklere bakar ve kendimi geri alırım, sorun olmaz.
Vito Genovese 18:45, 29 Mart 2017 (UTC)

Selam Vikiçizer. Mirada'nın açtığı şu maddeler de geri getirilebilir gibi: Türkiye başbakanı (girişteki 2. ve 3. paragraflar ile hükümetin kuruluşu alt başlığı silinse yeterli olur), Kapaklı (belde iken ilçe olduğu için zamanında eski içerik maddeden çıkarılmıştı diye hatırlıyorum), Çiğli Hava Üssü (tarihçe alt başlığı silinse yeterli olur), 2004 NATO İstanbul zirvesi (enwiki'den çevrilmiş), Dünya Gıda Programı (2. paragraf silinse yeterli olur).--B.S.R.F. 💬 19:19, 29 Mart 2017 (UTC)
Merhaba @BSRF. Kuşa çevirmekten çekinme, 1 kelimelik taslak olarak bile kalsa silinmesinden daha iyidir. Düzeltebilmen için hemen geri getiriyorum. Az yukardaki mesajı okursan göreceksin, intervikisiyle de ilgilenmen gerekebilir. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:22, 29 Mart 2017 (UTC)
Yalnızca ülkelerin listelendiği Almanya'nın dış temsilcilikleri, Andorra'nın dış temsilcilikleri, Azerbaycan'ın dış temsilcilikleri ve Belçika'nın dış temsilcilikleri sayfaları da geri getirilebilir. Şimdiden teşekkürler.--B.S.R.F. 💬 17:54, 30 Mart 2017 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı, @BSRF. Kolay gelsin.--Vikiçizer (mesaj) 17:58, 30 Mart 2017 (UTC)

Merhaba

Merhaba. Dikkatimi çekti de bilgi girişi yaptığım sayfalarda eklediğim kısımları AWB ile düzeltiyorsunuz ve düzeltmelerde hep aynı durumlar söz konusu. Tam olarak nerede yanlış yapıyorum tam çözemedim. Mesela az önce düzelttiğiniz Anthony Bennett maddesinde 82.satırda bir boşluk sanırım fazladan bırakmışım. Sonra gün içinde 2016-17 Basketbol Süper Ligi maddesinde Takımların Avrupa Kupalarındaki Mücadelesi başlığında galiba fazlada iki defa satır atlamışım. Her seferinde dikkat etmeye çalışıyorum ama bu tür şeyler gözümden kaçıyor ve siz ile diğer üyelere fazladan iş yükü biniyor. Tam olarak nerede yanlış/hata yapıyorum?--Hancer i figan (mesaj) 19:59, 29 Mart 2017 (UTC)

Merhaba @Hancer i figan. Bahsettiğiniz gibi durumlar, benim nazarımda hata sayılmaz. Olur öyle; küçük biçem boşlukları, satır atlamaları. Bunları yanlıştan sayıp da kendinizi gereksiz yere sorgulamayın. AWB bunları otomatik olarak bulup önümüze getirir, daha önceden typo hataları diye AWB sistemine gösterge olarak girilmiştir. Bunlar zararsız şeyler olduğundan ve yarı otomatik düzeltme yapıldığından iş yükü diye de görmüyorum. Kısacası üzülecek bir yanlış/hata yok. Vikiçizer (mesaj) 20:08, 29 Mart 2017 (UTC)

Geri getirme rica

Taksim SK lütfen.--Teacher0691 (mesaj) 20:42, 29 Mart 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Vikiçizer (mesaj) 20:44, 29 Mart 2017 (UTC)

Şablon:Türkiye Kupası + Şablon:Kadınlar 1. Ligi şablonundaki sezonlar lütfen.--Teacher0691 (mesaj) 22:03, 29 Mart 2017 (UTC)

Merhaba Vikiçizer,
Benim de küçük çaplı bir çalışmam vardı, Antlaşmalar listesi oluşturuyordum. Mirada kapsamında silinmiş aşağıdaki maddeleri düzeltmem için geri getirmenizi rica ediyorum.
Listeyi tamamladığımda birkaç madde daha isteyeceğim herhalde.
Teşekkürler. iazak (mesaj) 22:20, 29 Mart 2017 (UTC)
Linki tarayınca sonra isteyeceğimi söylediğim maddeleri de çıkarmak zor olmadı.
5+6 madde oldu. iazak (mesaj) 22:32, 29 Mart 2017 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı, @Teacher0691, @İazak. Kolay gelsin. --Vikiçizer (mesaj) 13:48, 30 Mart 2017 (UTC)
@Teacher0691 ve @İazak acaba geri getirilen maddelere interwiki ekleyebilir misiniz? Vikiçizer'in dün geri getirdiği maddelere de interwiki eklemiştim. Çok uzun zaman alıyor. Halen madde tarayıp geri getirilebilecekleri geri getiriyorum...--Śαвяí¢αи76ileti 13:50, 30 Mart 2017 (UTC)
Teşekkürler Vikiçizer.
Merhaba Sabri76, elbette yaparım. Herkes kendi düzenleyeceği maddelerin intervikilerini ayarlasın, en doğrusu bu.
Yaptım bile. iazak (mesaj) 15:31, 30 Mart 2017 (UTC)

selam, izleme listemde çeşitli nedenlerle çok madde var, pek hatırlayamıyorum katkı durumlarını.. bir iki tanesine bakalım şimdilik sana zahmet.. Malala Yusufzay, Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi (Beyoğlu), Rupen Semerciyan, Corriere della Sera, Kandehar, Bankalar Caddesi,Kevork Malikyan, Ahmet Madaralı.. --kibele 18:06, 30 Mart 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı, @Kibele. Vito, Mirada'dan hiçbir şey kalmasını istemiyor sanırım, kaynak da olsa. Bir mesaj yazdım ona, cevabını bekliyorum, taslak da kalsa kurtaralım. Bir de intervikisini de eklemek lazım. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 18:46, 30 Mart 2017 (UTC)
  • Selamlar Vikiçizer, etkin gördüğüm için size yazayım dedim. Mirada'nın silinen bazı maddelerini taslak olarak açıp açtıkça mesaj yoluyla telifsiz eski içeriklerinin geri eklenmesini rica edeceğim. Bu kapsamda Canterbury Başpiskoposluğu maddesini baştan açtım; eski sürümlerden eksik kısımları eklerseniz müteşekkir olurum. İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19:59, 30 Mart 2017 (UTC)
Merhaba @Seksen iki yüz kırk beş. Aman diyeyim, siz söyleyin hangileri geri getirilecek hemen geri getirelim, yoksa açılmışa silinmişi bağdaştırmak zulüm gibi:) Geri getirelim, siz çıkartın-ekleyin-düzenleyin, daha kolay olacak bence. Geçmiş katkılarda bulunanlar da var, geçmişleri de kaybolmaz böylece. Şimdiki söylediğinizi sizin düzeltmeniz için doğrudan maddeye kopyaladım. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:05, 30 Mart 2017 (UTC)
Hah tamamdır, çok teşekkür ederim, kusura bakmayın :) O zaman şöyle yapayım, ben ilerledikçe ikişer üçer madde şeklinde sizi veya diğer hizmetlileri rahatsız edeyim, telifli içerik kalmaması açısından bunları hemen boşaltıp çalışma şablonuyla tutayım, sonra üstlerinden bir güzelce geçeyim. Buna göre Westminster Abbey, Yemen Arap Cumhuriyeti, Kadınlara oy hakkı ve Valsalva manevrasının da geri getirilmesini şimdilik rica ediyorum. Teşekkürler, kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 20:11, 30 Mart 2017 (UTC)
Problem yok benim için aktifsem hemen geri getiririm @Seksen iki yüz kırk beş. Siz istediğiniz şekilde ve sayıda bildirebilirsiniz. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:17, 30 Mart 2017 (UTC)

Taşıma

Merhaba, SAS'ta Bayram Ali Öztürk sayfasını İsmailağa Cemaati sayfasına taşıma gibi bir talep olmadığı halde kendi kendinize böyle bir karar almışsınız ancak bu doğru bir karar değil. Lütfen sayfayı Bayram Ali Öztürk cinayeti sayfasına taşır mısınız? Saygılar.--Nushirevan11 ☾★ 01:01, 1 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11. Size, genel olarak SAS tartışmalarının sonuçlandırılması ile ilgili uzun uzun yazmak/anlatmak isterdim, sadece bu SAS tartışması için değil, genel olarak tartışma sonuçlandırmakla ilgili bilgi sahibi olmanız gerekli, mesajınızdan öyle anlaşılıyor. SAS tartışmalarına yoğun ilginiz sebebiyle mutlaka bilgilendirilmeniz gerekli, gelecekte benzer kararlarla sürekli karşılaşacaksınız. Ama bunu ben yapmayacağım, konuyla ilgili @Vito Genovese, @Mskyrider, @Superyetkin, @Superyetkin, @Rapsar, @Kibele'den Nushirevan11'e izah için bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. İlgili SAS burada ama söylediğim gibi konu bu SAS değil, "kendi kendine"likle, "yeni sayfa açmak"la, SAS sonuçlandırma, vs. vs. ilgili.--Vikiçizer (mesaj) 08:19, 1 Nisan 2017 (UTC)
SAS tartışmasının neticesini karara bağlama inisiyatifinin hizmetlide olduğunu biliyorum. Hizmetli tartışmanın aksi yönünde bir karar da verebilir. Ancak ben burada bu kararınızın yerinde bir karar olmadığını söylüyorum. Böyle bir talep yokken ve tartışmada cinayet sayfasına taşınsın deniliyorken bütünüyle farklı karar almak doğru bir karar değil demek istedim. Bu görüşümü belirttim diye farklı kullanıcılara ping atmanın mantığını da anlayabilmiş değilim. Okumam gerektiğini düşündüğünüz bir politika varsa linkini atarsınız okurum.--Nushirevan11 ☾★ 13:20, 1 Nisan 2017 (UTC)
Yazdıklarınızda talep olmadığı halde "kendi kendimize" karar aldığımızdan bahisle tenkit yönü açık olan bir talepte bulunuyorsunuz. KD olmayan ve kaynakları tartışmaya açık ve zayıf olan bir metni, bilgi kaybı olmasın kaygısıyla gerçekten birleştirilmesi yer olan bir maddeye birleştiriyorum, KD'liği sorgulanmaya açık ve kötü bir emsal teşkil edecek bir cinayet maddesi açmıyorum, ama isteyen olursa kendisinin açabileceğini söylüyorum. Bu benlik sizlik bir mesele de değil, başka kullanıcılar da bunu öğrenmek ister. Tartışmaların kuralların öngördüğü çerçeve içerisinde sonuçlandırılacağını, özel talep ve isteklere göre sonuçlandırılamayacağını biliyorsunuz. Hizmetliler, SAS tartışmaları esnasında veya sonucunda KD olup olmadığı şüpheli müstakil madde açmaya zorlanamazlar, ama diğer kullanıcılar bunu gayet rahatça yapabilir. Bu yüzden talebinizi yerine getirmem için yeterli argümanı görse idim zaten oraya taşırdım, ama yine de isteyenin cinayet sayfasını açabileceğini sonuca yazdım, açılırsa onun KD'liği ayrıca değerlendirilecektir. Farklı kullanıcılar dediğiniz, beni desteklemesi için seçilmiş kullanıcılar değil, sizi de destekleyebilecek SAS'lara ilgi gösteren ve aktif 3 bürokrat ve 2 duayen kullanıcıdır. Vikiçizer yanlışsa "Vikiçizer yanlıştır" demelerini beklediğim kullanıcılardır. Ping atmanın mantığı tamamen sizin ve benim tarafımdan durumun daha iyi kavranmasına verdiğim değer ve özenle alakalı. Yoksa iki kelime ile her yaptığımızın cevabı, daha yapmadan önce hazırdır. Cinayet sayfası açıp açmamayı düşünmediğimizi mi sanıyorsunuz, politikaları okumak yetse idi, şu an bu tenkidi ve talebi zaten yazmamış olurdunuz, metinlerin KD'liği ve birleştirilmesini kavrama; tecrübe ile de ilgilidir. İşte fırsat; umarım diğer kullanıcılar da bu somut olaya ilişkin fikirlerini beyan ederler ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu hep beraber görürüz. Ben yaptıklarım doğrudur demiyorum, incelensin, başka kullanıcılar/hizmetliler de baksın isterim, buna memnun olurum.--Vikiçizer (mesaj) 16:34, 1 Nisan 2017 (UTC)
Uzunca yazdığınız için teşekkür ederim ancak kısa açıklama ile bana siz taşıma yapabilirsiniz demeniz yeterli olurdu sanırım. İyi çalışmalar.--Nushirevan11 ☾★ 17:32, 1 Nisan 2017 (UTC)

Taşımayı ben yapabilirdim, zaten en başta belirtmişsiniz ancak sayfanın geçmişiyle birlikte taşınması için sizden böyle bir talepte bulundum. Şimdi taşıma yaptım ancak geçmiş İsmailağa Cemaati sayfasında kaldı.--Nushirevan11 ☾★ 17:51, 1 Nisan 2017 (UTC)

Rica ederim @Nushirevan11. Sizin "kendi kendine"li yazınızın cevabı o olamazdı, zaten SAS sonucunda yazmıştım onu. Diğer meseleye gelirsek; geçmiş taşınmamalı, içerik aynı olsa bile artık ayrı zamanların, ayrı gelişmelerin maddeleri onlar. SAS sonucu metin/geçmiş birleştirildi, akabinde olanlar artık yeni gelişmelerin sonucudur ve geçmişleri kendilerine münhasırdır. Oradan çıkarıp yeni bir madde açmanız artık yeni bir vakıadır, durumu toplulukça ayrıca değerlendirilir. --Vikiçizer (mesaj) 20:45, 1 Nisan 2017 (UTC)

merhaba vikiçizer, cinayet olarak da tek başına madde olacak kayda değerlikte olmadığı için ve bilgi kaybını önlemek açısından doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. şuradan da görülebileceği gibi konu sadece ve doğrudan cemaat ile ilgili, diğer cinayet için de aynı kaynaklarda aynı içeriğe rastlamak mümkün. kolay gelsin. --kibele 17:27, 1 Nisan 2017 (UTC)

adaylığın kapatılmasıyla da ilgili şunu söyleyebilirim. kalsın yönünde biri hariç kullanıcıların herhangi bir argümanı bulunmuyor. cinayet sayfasına taşınsın diyen kullanıcının argümanı da zaten bilgi kaybı olmaması. bu da bu durumda sağlanmış. --kibele 17:27, 1 Nisan 2017 (UTC)
Merhaba @Kibele. İlgi gösterip görüş belirttiğin için teşekkür ederim. --Vikiçizer (mesaj) 20:45, 1 Nisan 2017 (UTC)
rica ederim vikiçizer.. şu anda taşıdığın sayfadan çıkartılıp ayrı madde hâline getirildiğini ve kayda değerlik etiketinin de çıkartılmak istendiğini görmüşsündür sanırım.. 'kendi kendinelik" bana göre tam da budur işte.. kolay gelsin. --kibele 20:49, 1 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Nisan 2017)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Vikiçizer!
VikiProje Sinema bünyesinde Nisan 2017'nin 15 günlük ilk iş birliği projesi, Sergey Yutkeviç filmleri'ndeki maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış Sergey Yutkeviç filmlerinin 18'inin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:11, 1 Nisan 2017 (UTC)

@Pragdon: Üstteki kutuyu kapatacak olan |} kodunu unutmuşsun sanırım. Manuel düzeltmen gerekecek hepsini. :)
Vito Genovese 21:38, 1 Nisan 2017 (UTC)

Geçmiş birleştirme

Merhaba Vikiçizer. Tartışma:Demokratik Birlik Partisi (Suriye) ile Tartışma:PYD'nin geçmişlerini birleştirebilir misiniz? --Maurice Flesier message 21:25, 1 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Nisan 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:50, 1 Nisan 2017 (UTC)

kişi kategorileri

selam vikiçizer, pek çok kişi maddesi, başka kişi kategorisine ekleniyor. kanımca doğru değil, ilgilenebilirsen sevinirim. --kibele 17:02, 2 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Kibele. Doğru değil tabiki. Açılan kategoriler de doğru değil, aşırı kategorilendirme ama hemen silmedim, anlatacağız/açıklayacağız anlaşılan. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 17:45, 2 Nisan 2017 (UTC)

Wikipedia biyografi maddesi yardımı hk.

Merhaba Vikiçizer,

Bir İngilicce Vikipedi maddesindeki güncellemelerini görünce seninle paylaşmak istedim. Sakhalinio ile de paylaştığım bu konuhakkında ne yapabiliriz? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Görüşünü merakla bekliyorum,

Selamlar,

Frock~trwiki (mesaj) 06:07, 4 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Frock~trwiki. Silinme tartışmasında genişçe açıklamalarda bulunmuşsunuz. Bazen orada diğerlerine birşeyleri anlatmak zor oluyor, hatasını görüp geri adım atanı pek görmedim. İngilizce vikipedide pek aktif sayılmam. Ama doğru bildiğinizi yeterince anlatmışsınız. Bence oluruna bırakın. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 07:49, 6 Nisan 2017 (UTC)
Merhaba @Vikiçizer,

Sanırım Wikipedia'da Türkiye'deki sanat hakkında ifade etmemiz gereken çok eksik var. Zira İBB Şehir Tiyatroları İngilizce maddesi dahi yoktu, onu da hazırladım : ) Umarım bundan sonrası daha kolay olur. En azından Vikipedi'deki en en yetkili kullanıcıların yorumlarıyla yalnız olmadığımı hissetmek iyi geldi, teşekkür ederim :)

Frock~trwiki (mesaj) 09:23, 6 Nisan 2017 (UTC)

Kayda değerlik ve SAS

Selamlar Vikiçizer. Yaklaşık son 2 aydır pek aktif olamıyorum, biraz uğrayayım dedim. SAS'ta dolaşırken bir şey dikkatimi çekti. Yaklaşık bir yıl kadar önce kayda değerliklerin maddede ispat edilmesi gerektiği düşüncesini çok iyi oturtmuş, bu sayede verimsiz tartışmalar yerine sayfaların gelişmesiyle sonuçlanan verimli tartışmalar, kaynak olmamasına ve kayda değer olduğu ispat edilmemiş olmasına karşın oy çokluğuyla silinmeyen maddelerin artık olmaması gerektiği düşüncesini çok iyi yerleştirmiştik. Bu değişti mi bana mı öyle geliyor?--RapsarEfendim? 01:16, 5 Nisan 2017 (UTC)

  • Ayrıca "aktarılsın" şablonu "birleştirilsin" şablonuna yönlendirilmiş. Bu ikisi farklı kavramlar. "Plato" ve "yayla" adlı iki maddemiz varsa bunları birleştiririz, ancak "Rize'deki platolar listesi" maddesini "Türkiye'deki platolar listesi"ne aktarırız. Bunun tartışması nerede döndü ya da döndü mü biliyor musun?--RapsarEfendim? 01:26, 5 Nisan 2017 (UTC)
Merhaba @Rapsar. Değil 2 ay, 2 dakika ortadan kaybolunca herşey değişiyor. Türkçe vikipedimizin hali malum, bazı azimli kullanıcılar ön ayak olup mücadele verirse birçok konuda ilerleme sağlanabiliyor, özellikle de bir çaba gösterilmesi, bir özen gösterilmesi gereken konularda. Uzatmayayım, Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bospa tartışmasında yine yazdım, "dış kaynak varsa kalır" gibi düşüncelerin VP:KD'yi teknik olarak yanlış anlamak olduğunu, bunun aranacağını ama doğrulanabilirlik ve kaynak gösterme ilkeleri gereği "özellikle KD'liği tartışılan maddelere" kaynak eklenmesinin zaruri olduğunu, metinde yoksa SAS'ta Köy Çeşmesinde vs yerde kaynak göstermekle işin bitmeyeceğini hep söylüyorum ama ilerleme yok. Kendin de niye böyle oluyor görebilirsin, biraz görmüşsün, bu konuda bir fikir ayrılığı artık açıkça mevcut. Açık bir şekilde bu konu tartışılmalı, gerekirse kurallaşmaya gidilmeliydi. Kelle sayımı, galebe gelenin dediğinin olması, KD'liği; vikipedi dışında ispat edilmiş sayılan maddelerin ansiklopedik kabullenişi gibi şeyler biliyorsun. Oysa hizmetli ciddi bir emek vererek; kaynakları içeriden dışarıdan değerlendirip, metnin kaynakla desteklenmesini SAS sürecinde bile olsa sağlayarak, kullanıcıları buna teşvik ederek, kurallar çerçevesinde ve kurallara bakarak, galebe gelene-kelle sayısına bakmayarak bir sonuca ulaşmalıdır. En azından ben bunu yapmaya çalışıyordum. İkinci sorunun cevabı şu olabilir; Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Aktarılsın. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 08:26, 6 Nisan 2017 (UTC)

artı, eksi, iki nokta üst üste vs...

Merhaba Vikiçizer,

Yukarıda bahsettiğim işaretleri eklemek istediğimde farklı bir şekil ortaya çıkıyor. Bunları ne zaman eklemem gerekse, harici bir sayfada ya da dosyada oluşturup düzenleme sayfasına eklemem gerekiyor. Ne dediğimi anlatabildim mi bilemiyorum. Demem şu ki, (((+))) işaretini buraya yapıştırmak için yeni bir sayfa açtım ve oraya yazdıktan sonra buraya ekledim. Yok, eğer doğrudan yapmaya çalışsa idim, şu sonuç ortaya çıkacaktıː (((̟))) (Burada altta küçük bir artı işareti çıkmış). Bu, farklı bir dosyadan kopyaladığım (((:))), bu da klavyedeki Üst karakter artı nokta tuşuna basmam sonucu oluşan şekil: (((:))). Mesela, madde listeleyelim. Burada Biçimdeki liste butonuna basıyorumː

  • Liste ögesi

Burada da klavyedeki 0'dan gelen tuşa basıyorumː

̈ Liste ögesi Bir şeyi gözden mi kaçırıyorum? --thecatcherintheryemesaj 17:28, 5 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Thecatcherintherye. Evet ben de zaman zaman karşılaşıyorum benzer sorunlarla. Konuyu daha iyi anlayabilecek kullanıcılara da mesaj atmışsınız, herhalde Vito söyler. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 08:36, 6 Nisan 2017 (UTC)

Edviye-i Müfrede

Saygılar, Edviye-i Müfrede adlı sayfada yaptığım değişikliği onaylar mısınız? İyi günler dilerim.--Şahkulu (mesaj) 20:58, 5 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Şahkulu. Onayladım. Maddede kaynak olmaması dikkatimi çekti. Mutlaka kaynak vardır o konuda. Maddeyi mümkün mertebe kaynaklandırsanız gerçekten güzel olur. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 08:39, 6 Nisan 2017 (UTC)

3G

Selam Vikiçizer, nasılsın? Senden bir tartışmada üçüncü göz olmanı rica edebilir miyim? Selahaddin Eyyubi tartışmasına bir göz atabilir misin? Bildiğin gibi maddeleri harf çevirisi usulü ile adlandırıyoruz Anna Komnini örneğindeki gibi. Arap alfabesinde işin içine şapkalı harfler de giriyor ve ortalık karışıyor. İlgili tartışma sayfasındaki ilk yorumumda bazı sebepler öne sürerek meramımı belirttim üzerine de bir tartışma sürdürdük. Tartışmanın devamında kullanıcının harf çevirisinden bihaber olduğunu gördüm, öne sürdüğü kaynağın harf çevirisi yapılırken yetersiz kaldığını defaatle belirttim rağmen ısrarlı tutumunun devam etmesinin önüne geçemedim. Buna nezaket sınırlarını aşan alaycı ve kabul edilemez bir üslubun eklendiğini de belirtmem gerek. (aynı üslup sorununun üst üste tekrarlanması da cabası1) Daha fazla tartışmayı devam ettirmem anlamsızdı, ne yapılabilir bu gibi bir durumda? --Cobija (mesaj) 17:34, 6 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Cobija. Umarım sen de iyisindir. Eyyubi tartışmasını okudum, karşılıklı iki gündür yazışmışsınız. Daha ilk anda üçüncü gözleri çağırmalıydınız. Ama rahatsızlığınızı bana da aktarmışsınız, tartışmayı durdurmuşsunuz, bunlar doğru işler olmuş. Ben şu aşamada aldığım sorumluluklar gereği tartışmanın özüne/içeriğine değil, kullanıcıların davranışlarıyla (VP:N, VP:İÜYYKÜD) Vikipedinin zarar görüp görmediğine, politika ihlallerine bakmalıyım. Zaten mesajından da esasen benden bunu istediğini/beklediğini anlıyorum. Takip ederim, gözden kaçırdığım ihlal olursa gereği yapılmak üzere söylenmesini/bildirilmesini rica ederim. Usulen söylemeliyim; tartışmalarda karşı tarafı hedef almamamız gerektiğini ve nezaketi elden bırakmayıp düzgün bir üslupla konu dışına çıkmadan düşüncemizi açıklamamız gerektiğini -ilk olarak- önden hatırlatayım. @Nushirevan11'in de bunlara dikkat edeceğini umuyorum. Bu adlandırma konusunda @Rapsar ve @Kibele'nın söyleyecekleri olabilir diye düşünüyorum. Vakitleri ve istekleri olursa fikir vermeleri iyi olur. Konuya görüş bildirebilecek başka bildiğiniz kullanıcılar varsa onları da bilgilendirmeye çalışın. --Vikiçizer (mesaj) 18:35, 6 Nisan 2017 (UTC)

TDK'nın yabancı adlar kuralı basit ve çook eksik kaldığından madde adlandırmalarında orijinal yazımdan harf çeviri yapıyoruz. Kullanıcının yıllardır sürdürdüğümüz yönteme ısrarla madde bazında karşı çıkması (sırf bu maddeyi değil binlerce maddeyi ilgilendiriyor bu usul meselesi), başına buyruk davranması, taşımaları geri alması konuyu açmaza sokuyor. Bu bağlamda aslen tartışmanın kendisi hakkında yorum yapmanı, farklı kişiler de tartışmaya katılmadığı taktirde ne yapılması gerektiğini belirtmen için rahatsız etmiştim :/ --Cobija (mesaj) 09:00, 7 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Cobija. İlk fırsatta fikrimi belirtirim. Sanırım, Rapsar'a da soruldu, başka yerlerde de konuşuluyor bu mesele. Bir bakayım.Vikiçizer (mesaj) 09:13, 7 Nisan 2017 (UTC)

İnceleme bekleyen değişiklikler

Merhaba sayın Vikiçizer. Rica etsem, inceleme bekleyen değişikliklerimi kontrol edermisiniz? Morecle (mesaj) 10:26, 7 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Morecle. Onayladım. Beyaz Liste'ye de eklendiniz. Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasını inceleyiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 11:09, 7 Nisan 2017 (UTC)

...

şununla ilgilenebilir misiniz?? --Maurice Flesier message 14:19, 7 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Maurice Flesier, @MHIRM. Tipik bir VP:İÜYYKÜD ihlali. Geri almak zorundaydım, lütfen kişiye değil konuya odaklanalım, yorumlarımızı konuyla ilgili yapalım. Vikiçizer (mesaj) 17:17, 7 Nisan 2017 (UTC)
Aynı kullanıcı, Aynı hizmetliye haber vermeler...diyerek ne demek istiyorsunuz @MHIRM. Aynı ihlali yapan başkası mı, bırakalım bu sözleri. Başka bir hizmetliye siz haber verin, haksızlığa uğradığınızı söyleyin gereğini yapsınlar, saygı duyarım, karışmam. Vikiçizer (mesaj) 18:47, 7 Nisan 2017 (UTC)
kullanıcıya değil de kullanıcının yorumuna yorum yapmam gerekiyor ne yazık ki. tartışmanın öncesinde Suriyeliler şöyle oldu bunu da mı yazalım gibi zenofobik bir yorum var. sıkıntı bu zenofobik yorumdur, yapılan uyarı değildir. ilgili kullanıcı tarafından "tercihlere saygı" gibi sınıflandırmalara ve yaftalamalara maruz kalıyorum (LGBT dediğim için beyanım olmaksızın beni bir LGBT sınıfına soktu, bu bir insan hakkı ihlalidir) ama kimseye bir şikayette bulunmuyorum. çünkü burada hiyerarşi olmadığını kabul etmek istiyorum. her seferinde (hep de aynı kullanıcı tarafından) bir hizmetliye şikayet otorite sevicilik oluyor kusura bakılmasın. Vikipedi'de bir hiyerarşi olduğunun ve bazı kullanıcıların hiyerarşiyi hoşuna gitmeyen yorumlar için kullandığına sürekli tanık oluyorum. her tartışma sayfasında başı sıkışınca bir Vikiçizer müdahalesi görmek beni yoruyor. Önce yaptığımız yorumlardaki üsluba dikkate davet ediyorum ki sonra birisi çıkıp o yorumu analiz ettiğinde kimse VP:N ihlali demesin. Sonra da biraz hoşgörüye davet ediyorum. Yorumlarıma gelen müdahelenden açık ve net bir şekilde rahatsızım Vikiçizer, bunun bir dahaki sefere başka bir kullanıcı eliyle yapılmasını talep ediyorum (eğer bir yanlışlık varsa); mümkünse hizmetli sıfatı da olmasın o kullanıcının. aşırı rahatsızlık yaratıyor bende. anlaşıldığımı umuyorumz -MHIRM. 18:56, 7 Nisan 2017 (UTC)
Ben anlıyorum sizi @MHIRM. Uzak durmaya çalışıyorum zaten. Ancak hep size karşı bir duruş gibi de algılamayın. Kim gelirse kapı açık olmak zorunda, ve hangi konu olursa ve hangi kullanıcının ihlali varsa gereği yapılmak zorunda. Bu hoş olmayan işi de maalesef hizmetliler üstleniyor genellikle. Hassasiyetinize binaen paslarım bir sonrakini, ama bir sonraki de olmasın isterim. İhlali gördüğünüzde veya maruz kaldığınızda siz de bir şekilde yardım almalısınız. Siz hoşgörülmediğinizi mi sanıyorsunuz? Yazılan çoğu şeyi görüyor ve otomatikman müdahale etmiyoruz. Başka bir kullanıcının rahatsız olduğunu beyan ettiği ve bu rahatsızlığın makul ve kabul edilebilir görüldüğü hatta bu kabul edilebilirliğin şüphesi olduğunda dahi; hoşgörü sınırı bitmek zorundadır. Tartışmaların kişiler ve kişilikler üzerinde cereyan etmemesine dikkat ediniz. Bir ihlale başka bir ihlalle cevap vermek doğru değil. Son olarak tekrar hatırlatayım; kendi adıma kullanıcı tarafımın görülmesini isterim, hizmetlilik sadece ekstra sorumluluklardan ibaret. İletişimde olalım, düşüncelerinizi her zaman bana yazabilirsiniz, yanlış anlamaları ve hataları daha kolay önleyebiliriz. --Vikiçizer (mesaj) 19:08, 7 Nisan 2017 (UTC)
teşekkür ediyorum nazik yorumunuza, kolay gelsin. -MHIRM. 19:15, 7 Nisan 2017 (UTC)
öncelikle kullanıcı üzerine yapılmış yorumu kaldırdığınız için teşekkür ederim Vikiçizer. LGBT konusunda gaf yaptığımı kabul ediyorum ve @MHIRM'dan özür diliyorum. Bunu kendi mesaj sayfamda da değindim. İsterse Seyit Şırnak sayfasındaki yorumumdan bu kısmı çıkarabilir ya da ben de çıkarabilirim. Lakin bu yorum bile Zenofobi ve Monizm gibi son derece ağır bir ithamda bulunmaya gerekçe olamaz. Suriyeli örneğini Kilis üzerinden tamamen madde tartışması ile doğrudan ilgisi olduğu için örnek gösterdim. Bundan nefret suçu çıkarmanıza anlam veremedim. Bu tür yorumlarda @Vito Genovese'nin mesaj sayfasında uzun uzun konuştuğumuz gibi bir hizmetliye bildirmeden doğrudan müdahale hakkı konusunda uzlaşıldı. İki kez kişisel itham içeren yorumu geri aldığınız için son çare olarak çizer'in mesaj sayfasına yazdım. Bunu yadırgamak ve hor görmek size yakışmıyor. Bu sivri üslup da keza. Tekrar bu tür bir hadise sizinle veya başka bir kullanıcı ile vuku bulduğunda aynı yolu izleyeceğimi, Vikicizer, Vito veya başka bir hizmetliye ikinci geri almadan sonra rapor edeceğimi hatırlatayım. İyi çalışmalar herkese. --Maurice Flesier message 20:42, 7 Nisan 2017 (UTC)

++

Selamlar Vikiçizer, Tartışma:Zazalar'a bir müdahale gerekiyor sanırım. Yorumlar vs. giderek kişiselleşiyor. Maddede bir değişiklik savaşı da var. Kolaylıklar, iyi çalışmalar diliyorum. --Pragdonmesaj 18:15, 7 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Pragdon. Teşekkür ederim bilgi için, kullanıcılara gerekli uyarının yapıldığını düşünüyorum. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 18:39, 7 Nisan 2017 (UTC)

Koruma talebi

Zazalar maddesinde olduğu gibi bazı içerikleri nedense silen arkadaşımız Zazaca maddesinde de benzer davranışlar sergiliyor. Bu sistematik bir hal almaya başladı. Zazalar Kürttür, Zazaca Kürtçedir tezini işlemeye yönelik silmeler hep.Varto maddesinde olduğu gibi. zazaca nın da korunmaya alınmasını talep ediyorum--Muratero 18:57, 7 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Muratero. Anladım, ama o konuda bir yanlışa düşmeyelim. İsteğiniz bana makul geldi ama maddenin hangi sürümünün korunmaya alınacağına tereddüt ettim. Madde üzerinde bir değişikliğe gidecek misiniz, daha makul bir sürüme yani. Ona göre tekrar değerlendirelim.Vikiçizer (mesaj) 19:12, 7 Nisan 2017 (UTC)
Merhaba @Vikiçizer şimdi değiştirecem ama sıkıldım açıkçası. Arkadaşın katıkılarına bakarsak zaten Zazalar ağırlıklı olmak üzere Zazaca ile ilişkili. İPler siliyor biri ekliyor. Şimdi Zazacanın ayrı bir dil olduğuna dair önceki düzenden iki paragraflık ekleme yaptım. Bu haliyle silmeden kaynaklarla katkı yapılırsa iyi olacaktır. teşekkür ederim, iyi akşamlar...--Muratero 19:23, 7 Nisan 2017 (UTC)
O zaman koruma için aceleye gerek yok anladığım @Muratero. Duruma göre ileride yine değerlendiririz, kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:28, 7 Nisan 2017 (UTC)

Uyarı şart

Boris Drangov, Hidrokültür, Negan ve Jessica May Drociunas. Bu maddeler Kullanıcı:Cenk Çetin'in HS etiketlemelerinden 6 Nisanda kurtardıklarım. Daha öncede bir sürü hatalı HS etiketleme silsilesi olmuştu. Bugün açılan Türk Dili Derneği maddesi, açan kullanıcının son katkısının üzerinden 5dk sonra hızlı sil ile etiketlenmiş. Kullanıcıya zaman tanınmadan "çalışma şablonu yok", "kaynak yok", "taslak değil" vs. gerekçeler ile yeni maddelerde hızlı silme talep ediliyor. şuradaki yorum bunun somut bir örneği. Keza kullanıcının mesaj arşivi yeni ve IP kullanıcıların şikayet, veryansın, zaman tanıma ricaları ile dolu. Bu endişelerimi köy çeşmesinde de birçok kullanıcı ile birlikte paylaştım. Bu kullanıcının uyarıları dikkate aldığını düşünmüyorum. Gereği neyse yapılmalı. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 23:49, 7 Nisan 2017 (UTC)

  • Robot çevirisi yapılmış metinler, kayda değer olmayan kurum ve kişiler bunları etiketlemek suç, yalan atarak, dezenformasyon yaparak hoşlanmadığı kullanıcıyı görevinden attırmaya çalışmak, baskı altına almak, kişisel yorumlarla karşıtlık ve rahatsızlık vermek serbest oluyor nedense? Bize de neyin ne olduğunu açıklamak düşer...
Madde Gerekçe Yorum
Boris Drangov Robot çeviri Maddenin ilk hali, sonra robot çeviri yukarıdaki şahıs tarafından temizleniyor. Suçlu ben mi oluyorum yoksa robot çeviriyi temizleyip benim hatalı olduğumu ileri süren şahıs mı?
Negan Robot çeviri Yine laf sokar gibi 'yıkmak kolaydır, yapmak zordur' sözü geçmekte özetten görülebilir. Yine robot çeviri, boş içeriğin savunulması.
Hidrokültür Taslak kriterlerini sağlamayan madde Klasik M1'e uymayan iki cümlelik madde. Düzen yok, kaynak yok, kategori yok madde olmasını sağlayacak hiç bir şey yok.
Jessica May Drociunas Kayda değer olmayan konulu madde Tek dizide oynamış kayda değer olmayan bir oyuncu. M6'dan silinebilir.
Türk Dili Derneği Kayda değer olmayan konulu madde 2015 yılında kurulmuş bir dernek. Maddede bağımsız kaynak bulamadığım için hızlı silinme talebinde bulundum. Nedeni soruldu, cevap verildi, insani bir şekilde iletişim yolunu kuran dostumuz rica etti, etiket kaldırıldı. Teşekkürler edildi anlaşma sağlandı biri çıkıp bu sağlıklı iletişimi sanki kavga yaşanmış gibi anlattı.

Yalan atıyorsunuz, olmamış şeyleri olmuş gibi gösteriyorsunuz. İşte Halep oradaysa arşın burada, dileyen okur, neyin ne olduğunu kendi gözleriyle görür. Kimin uyarılacağı konusunu ise sayın Vikiçizer bir hizmetli olarak karar verir. Vikipedinin ne olduğunu kavramış olan tüm gönüllülere saygılarımla...--Cenk (mesaj) 00:25, 8 Nisan 2017 (UTC)

Sizden neden hoşlanmayayım ki Cenk Çetin, sizi daha yeni tanıyorum. Bu yanlışları A kullanıcı değilde B kullanıcı yapsaydı da aynı endişelerimi dile getirirdim. Kullanıcılar beni ilgilendirmiyor, beni maddeler ilgilendiriyor. Ansiklopedinin gelişiminin her aşaması ilgilendiriyor. Sehven veya bilinçli sakat bir durum var ortada. Yeni kullanıcılara yönelik bilerek veya bilmeyerek sistematik bir mobbing ve kaçırma faaliyeti var. Buna müdahale edilmesi gerekiyordu artık. --Maurice Flesier message 01:03, 8 Nisan 2017 (UTC)
Öyle bir şey yok, bilinçli bir şekilde yalan atıyorsunuz. Aynı şeyleri tekrar ediyorsunuz, yukarıdaki yazılanlara hiç bir mantıklı cevap vermiyorsunuz. Bu hoş değil. --Cenk (mesaj) 06:43, 8 Nisan 2017 (UTC)

Medeni Bilgiler, Toplu SMS, Sylvester Jr... bunlarda bugün kurtarılanlar --Maurice Flesier message 14:56, 8 Nisan 2017 (UTC)

  • Yalan atıp komik bir şekilde övünmeyin, wikidata geçmişinden bile kendi başlatmış olmadığım yeni maddeler üzerindeki değişikliklerim gözükebilir. Açıkça yalan atıyor, iftira ediyorsunuz. Hiç bir dayanağınız ve verecek mantıklı cevabınız yok. --Cenk (mesaj) 16:24, 8 Nisan 2017 (UTC)
  • Maalesef bir süredir benimde dikkatimi çekiyor bu durum. Cenk Çetin çok hevesli bir kullanıcı olduğu için hevesini kırmamak adına kendisine bu konuda bir şeyler söylememiştim fakat madem konuşuldu ben de yorumumu belirtmek isterim. Öncelikle ilk Negan maddesinde dikkatimi çekti bu durum. Robot çeviri olduğu açık, fakat anlaşılıyordu. Yani okuyan birisi robot çeviri dahi olsa ne dendiğini anlayabilecek durumdaydı. Bir cümlesi hariç. Direkt o cümleyi kaldırmak yerine hızlı sil koymanız şaşırttı. O cümleyi silip şablonu çıkaracaktım ki bunu Maurice Flesier'in yaptığını gördüm. Bu kadar kabarık bir madde geçmişi olduğunu da bilmiyordum açıkçası. Negan sadece buz dağının görünen kısmıymış. Jessica May Drociunas maddesinde ilk anda birçok bağımsız kaynak var. Sil şablonu koyulması çok yanlış. Bugünde 3 madde düzenlenmiş. Maddeleri kontrol edip hevesle kayda değer olmayanları seçip sildirmeniz burası için gerçekten güzel ama en azından biraz süre verelim, ne de olsa en tecrübeli kullanıcılar bile bir anda yazamıyor maddeleri. Biraz daha sabırlı olmakta fayda var. Hem yeni kullanıcıların hevesini kırmamak için hem de buraya madde kazandırmak için. --Tuğkan (mesaj) 16:41, 8 Nisan 2017 (UTC)
  • Jessica May Drociunas maddesinde bağımsız kaynak yok, röportajlar ve çalıştığı kuruma ait kaynaklar bağımsız kabul edilemez. --Cenk (mesaj) 17:33, 8 Nisan 2017 (UTC)
+1 → Dünyanın En Güzel Kokusu.. --Maurice Flesier message 18:41, 8 Nisan 2017 (UTC)
Telif etiketlemesi yapmanın neresi sakıncalı? sonrasında telifli içerik kaldırılıyor ve gelip vahim bir tablo değişiklik özetiyle buraya konuluyor. Bu açıkça troll eylemdir olmamış bir şeyi olmuş gibi göstermektir bu yüzden bundan sonra sayın Maurice Flesier tarafından üzerime isnat edilen hiç bir konuyu ciddiye almayacağımı söylüyorum. --Cenk (mesaj) 18:49, 8 Nisan 2017 (UTC)

+3 → Suda Balık, Erşan Kuneri (kullanıcının HS etiketi üzerine Sakhalinio tarafından silindi. Kaynak olduğuna dair Sakhalinio'ya attığım mesaj ile geri getirildi) ve Milis Linux.. --Maurice Flesier message 21:45, 8 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Maurice Flesier, @Cenk Çetin, @Tuğkan. Biliyorsunuz Köy Çeşmesi'nde aynı konuda topluluğa sunulma durumu var. Her dönem, yeni maddelere ilgi duyan ve hızlı sil diye etiketleyen kullanıcılar olmuştur, doğrusu vardır, yanlışı vardır, zamanla düzelir. Madde madde incelemekle, konuşmakla bitmiyor bence. Vito da yazmış M1 hakkında. Yani hepimiz görüyoruz, daha çok hizmetliler. Kısaca söyleyeyim; Maurice Flesier; hizmetliler daha dikkatli olmalı, hızlı sil etiketi bugün de yarın da eklenecek, hizmetliler silmekte dikkatli ve geri getirmede nazsız olmalı, ben öyle olduğumu düşünüyorum. Cenk Çetin, lütfen sakin olunuz, her uyarı saldırı değildir. Uzatmayalım bence, en azından burada, Köy Çeşmesi'nde devam ediyor tartışma. Hizmetlilerin ne yapacağını görelim. Vikiçizer (mesaj) 16:30, 9 Nisan 2017 (UTC)

Saray mı Külliye mi?

Merhaba Vikiçizer, Cumhurbaşkanlığı Sarayı (Türkiye) maddesi hakkında bazı sorularım var bundan dolayı rahatsızlık verdiğim için özür dilerim. Resmiyette adı külliye olmasına rağmen daha çok saray olarak bilindiği için cumhurbaşkanlığı sarayı olarak isimlendirilmiş bunun dayanağı nedir? Maddenin tartışma sayfasında 'bu konu daha önce tartışıldı ve karara varıldı' söyleniyor ama bir türlü tartışıldığı sayfayı bulamadığımdan dolayı kusura bakmayınız Vikipedi'de tartışmalara katılmayı sevmiyor ve ilgilenmedigim için tartışmaların nerede bulunacağını bilmiyorum. Diğer bir husus ise maddede "Ak Saray" ismi geçiyor resmi olarak bu isim hiç kullanılmadığı halde üçüncü bir ad olarak nasıl yazılabilir? Teşekkürler​. -- Erdoğan TR 16:06, 9 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @ErdoğanTR. Maddenin tartışma sayfasında değişikliğe ilişkin kısaca birşeyler yazılmış. Resmi ad değil, yaygın kullanıma bakılır tarzında, herhalde söylenen sayfa orası olsa gerek, başka bir yerde tartışılmışsa oranın bağlantısı verilmeliydi. Yaygınlık genellikle basit bir google aramasına göre yapılıyor. Vikipedi:Adlandırma kuralları ve Vikipedi:Adlandırma anlaşmazlığı sayfalarını incelemelisiniz. Düşüncelerinizi geniş geniş maddenin tartışma sayfasına yazmaya gayret ediniz, böylece diğer kullanıcılar sizi daha iyi anlayabilir ve karşı görüşlerini veya desteklerini aktarabilirler, yoksa verimsiz tartışmalar içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Uzlaşarak, ansiklopedik anlamda en doğru yolu bulmak her zaman en iyisidir. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 17:05, 9 Nisan 2017 (UTC)
Anladığım kadarıyla madde hakkında herhangi bir tartışma yapılmamış iki kişinin görüşüne göre madde Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak değiştirilmiş, Eğer uygun görürseniz maddenin adı resmi adı olan külliye olarak değiştirilmeli ve bilinen adın daha çok saray olduğunu düşünenler tartışma başlatmalı. Öyle olması gerekmiyor mu? -- Erdoğan TR 18:57, 9 Nisan 2017 (UTC)
Bu hataya düşmeyin @ErdoğanTR. Bana yazdığınız gibi aynen tartışma sayfasına da yazın, diğer kullanıcıların görüş belirtmesini bekleyin. Bu arada google aramalarınızı, yaygınlıkla ilgili düşüncelerinizi de bağlantı göstererek ekleyin. Başka kullanıcılar da mutlaka katılacaktır. Makul bir süre katılan olmazsa ilgilenebilecek kullanıcıları davet etmek, haberdar etmek gereklidir. Bir kaç gün, belki 1 hafta uygundur, acele etmeyiniz. Burada önemli olan yaygınlığı ispatlayabilmektir. İnternetten külliyenin kullanımı konusunda doküman linki vermeniz diğer kullanıcıların konuyu anlamasına yardımcı olur. 2014 son çeyrek ve 2015 yıllarında külliye adının hemen yerleşmemiş olması normaldir, maddedeki kaynaklar adlandırma yönünden eski. O dönem külliye ve saray adlandırmaları arasında gel-gitler vardı ve kamuoyunda bir yaygınlık mevcut değildi. 2016 ve 2017 ilk çeyrek açısından kaynak ve yaygınlık taranmalı. Bu yönde çalışmalar yapmalısınız. Vikipedide bazı şeyler hem kolaydır hem zordur:) Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:18, 9 Nisan 2017 (UTC)

Beni beyaz listeye alırmısınız?

Merhaba Vikiçizer,

Beni beyaz listeye dönermisiniz? Vandal değilim.

Saygılar

Chidgk1 (mesaj) 17:54, 9 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Chidgk1. Alalım tekrar tabi. Ama daha önce listeden çıkarılmanıza sebep olan, şurada ve şurada bahsedilen hususlara dikkat etmenizi rica ediyorum. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:03, 9 Nisan 2017 (UTC)

Adaylık kapatma

  • Merhaba Vikiçizer. Vikipedi:Seçkin içerik/Sorumlular sayfasındaki adaylık başvurumu kapatabilirseniz memnun olurum. Zira adaylık olumsuz sonuçlanırsa oy kullanarak katkı yapmak istiyorum. İyi vikiler.--ahzaryamedileti 18:41, 9 Nisan 2017 (UTC)
    • Merhaba @Ahzaryamed. Topluluğun fikir birliği; sorumluluğa devam etmeniz yönündedir. Kolaylıklar dilerim.Vikiçizer (mesaj) 19:08, 9 Nisan 2017 (UTC)
Bilgilendirme için teşekkürler Vikiçizer. Sizlere de kolaylıklar dilerim.--ahzaryamedileti 19:30, 9 Nisan 2017 (UTC)

+

Selam Vikiçizer uzun bir süredir uğramıyodum sayfana, umarım her şey yolundadır. burada 7 Gün (dergi) maddesini isteyecektim fakat hm bir selam vereyim hem de sayfayı rica edeyim istedim.. İyi çalışmalar, görüşmek üzere.--Kingbjelica (mesaj) 20:13, 9 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Kingbjelica. Sayfayı geri getirdim. Umarım sen de iyisindir:) Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 20:18, 9 Nisan 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:23, 9 Nisan 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Yazar Yıldızı
Vikipedi'ye şu ana kadar yaptığınız katkılardan dolayı yeni bir vikipedist tarafından... Arkhangelsktr (mesaj) 20:23, 10 Nisan 2017 (UTC)

Kukla

Selamlar Vikiçizer, aktif olduğunu görünce sana yazayım dedim Kiwi'den Vito'ya ilettim ama aktif değil sanırım. Kullanıcı:Monsters60 daha önce kuklacılıktan engellenen Kullanıcı:Buqrakral ve Kullanıcı:Bugrakekec'in yeni kukla hesabı olduğu çok belli. Denetçi isteğinde bulunmak gerekir mi yoksa direkt engellenir mi bilemedim. Robot çevirilerle düzensiz maddeler açarken dikkatimi çekti. --Pragdonmesaj 22:40, 10 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Pragdon. Acil engel gerektiren bir durum değil, Vito gerekeni yapacaktır sanıyorum. Vikiçizer (mesaj) 22:42, 10 Nisan 2017 (UTC)
Ben engellemekten yana değilim, @Pragdon. Kasım ayında engel deldiği denetçi raporuyla doğrulanmış (ki bir şeyi gizlediği de yokmuş, kullanıcı sayfasında yazıyormuş hesapların bağlantısı), sonrasında da süresiz engel almış. Politikaları koca koca insanlar bile hâlâ içselleştiremiyorken, böyle bir şey yüzünden 16 yaşındaki bir çocuğu ömür boyu engele mahkum etmekte yarar göremiyorum. Kendini gizlediği yok, tartışmalara birden fazla hesapla katılıp baskın gelmeye çalıştığı yok.
Yeni hesabın katkılarına baktım. Eğer gözden kaçırdığım çok önemli bir şey olmadıysa, yeni madde oluşturmaya ve bunları geliştirmeye çalışıyor. Google Translate çöplüğünü buraya döküp kaçıyor değil. Sayfaları iyileştirmeye yönelik sürekli bir çaba görülebiliyor. Ağır kötü niyet gösteren kullanıcılara bile süreli engel vermişken yakın dönemde, bir şeyler yapmaya çabalayan bu genç arkadaşımızı müebbette mahkum etmek haksızlık olur. Bu nedenle denetçi raporu sonrasında önceki iki hesaba engeli veren @Sakhalinio'dan inisiyatif ve anlayış göstererek engel kaldırma önerimi değerlendirmesini rica ediyorum.
Vito Genovese 08:04, 11 Nisan 2017 (UTC)
Merhabalar, denetleme sonrasında kuklacılık için verdiğimiz engel süresiz olmaktadır. Eğer diğer hizmetli arkadaşlarımızdan engelin kaldırılması konusunda görüş bildirilirse bende engeli kaldırabilirim. Saygılarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:26, 11 Nisan 2017 (UTC)
Merhaba @Vito Genovese, @Sakhalinio. Bu konuda Vito ile aynı düşündüğümüzü söyleyebilirim. Benzer bir olayda süresiz yerine süreli engeli tartışmış ve sonuçta durumun özelliği gereği süreli engelin uygun olacağına karar vermiştik. Şu olayın sonuç kısmında naçizane fikrimizi de anlatarak süreli engel de bulunduk. Sakhalinio, burada denetçiden sonra, hizmetli inisiyatif kullanarak engelleme yaparken birçok kriteri göz önüne almalı, Vito'nun anlattıkları ve gözlemlerimden vardığım sonuç süreli bir engeli düşünmenizde bir sıkıntı olmayacağıdır. Bahsettiğim olayda, müebbetten süreliye tartışma yaşadığımızdan nispeten daha kısa süreli belirleyememiş, orta yolu bulup 6 ay demiştik, siz konuya/duruma uygun bir süre belirleyebilirsiniz, hiç engel verilmemesine taraftar değilim, kuklacılığın olumsuz ağırlığını da göstermeliyiz, bu olay için süreli bir engel uygundur.Vikiçizer (mesaj) 18:44, 11 Nisan 2017 (UTC)

Yoğun geri dönüş ve IUYYKUD ihlalleri

şu değişiklik ile ilgilenebilir misiniz? IUYYKUD ihlali içeren ve yapıcı bir şekilde süren tartışmayı tıkayan kişisel yorumlarını sürdürmekte ısrar ediyor. --Maurice Flesier message 15:37, 11 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Maurice Flesier. Anlıyorum fakat bu kez yukardaki MHIRM'in mesajı üzerine paslayarak @Vito Genovese'den ilgilenmesini rica ediyorum. Vikiçizer (mesaj) 15:41, 11 Nisan 2017 (UTC)
Hangi hizmetliden yardım isteyeceğime MHIRM mi karar verecek bundan sonra? --Maurice Flesier message 15:42, 11 Nisan 2017 (UTC)
ek olarak burada @By erdo can tarafından eklenen ve gerekçesi tartışma sayfasında belirtilen taraflı şablonunu ve kapanmamamış bir madde adı tartışması sürecinde eklenen madde adı şablonuda oldu-bitti ile aynı anda kaldırdı bugün. O madde de bir değişiklik savaşı sürüyor. Bilgilerinize. --Maurice Flesier message 15:50, 11 Nisan 2017 (UTC)
@Maurice Flesier, bu süreklilik arz etmeyecek tabiki. Bu kez başkasının bakması daha iyi olabilir, MHIRM'in boş yere evhamlandığını göstermek açısından, kendisine de yazdım yukarıda. Aktif hizmetlimiz varken dert etmeyelim bence. @Vito Genovese'den o kısma da bakmasını rica ediyorum.Vikiçizer (mesaj) 15:52, 11 Nisan 2017 (UTC)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Şimdi yazacaklarımı bir maddenin tartışma sayfasına yazmam uygunsuz olacağı için @Maurice Flesier ve @MHIRM'a ping atarak buraya yazayım. Vikiçizer de beni çağırıp çağıracağına pişman olsun ki bir dahaki sefere kafamı dinleyeyim.

Öncelikle şuradan başlayayım:

  • safsatalar: TDK'dan da görülebileceği üzere, bu sözcükte hiçbir sorun yok. İçeriği konu alan bir betimleme zaten. Silinmemeli.
  • komik: Buna ancak nezaket ihlali diyebiliriz. Bizzat MHIRM tarafından düzeltilmesi sağlıklı olan seçenektir.
  • bunu da gayet iyi biliyorsunuz da işte...: İyi niyet ihlalidir. İyi niyet ihlalleri gerçekleştirilmemelidir, ancak diğer yandan bu ihlaller sayfadan kaldırılmaz.
  • ciddiye almamak gerek: Bkz: Komik.
  • yıl=tecrübe...: Sorun görmüyorum.

Şuna geçelim:

  • resmî gazetecilik oynamak: Bkz: Komik.
  • halen görüyor olmak kötü: Sorun görmüyorum.
  • sansürler: Sorun görmüyorum.

Dolasıyıyla burada bir tane bile VP:İÜY ihlali bulunmuyor şahsi kanaatimce. Hatta MHIRM'ın sansür iddialarıyla Binali Yıldırım maddesinde ben de karşı karşıya kaldım. Sansür, benim değişikliğimi konu alan bir iddiaydı, dolayısıyla ancak VP:İNOV ihlali söz konusuydu. Ben de neden aksinin doğru olduğunu anlattım uzun uzun. :) Neyse, Maurice, belki şöyle bir rehber yol gösterici olabilir:

  • Sen x'sin, senin (değişiklik, katkı vb. hariç) x'in tarzı ifadeler çok yüksek olasıkla VP:İÜY ihlalidir.
  • Alaycı, laf sokmaya yönelik ve kaba saba yorumlar çok yüksek olasıklıkla VP:N ihlalidir.
  • Karşı tarafın belli bir kişisel gündemle hareket ettiğinin varsayılması da çok yüksek olasıklıkla VP:İNOV ihlalidir.

Bunun dışında, birbirinizin katkılarını geri alırken "geri döndür" düğmesini kullanmanız devriyelik yetkilerinizin kötüye kullanımıdır. Bu hareket Vikipedi'ye son günlerde biraz yayılmış. O yüzden yeni bir Köy Çeşmesi duyurusu yapmam gerekecek gibi görünüyor. Bu nedenle sizi uyarıyor değilim, yalnızca bu konuya özeninizi rica ediyorum. O düğme yalnızca vandalizmle mücadele ve tartışma içermeyen rutin ve zahmetli işlemlerin yerine getirilmesi içindir. Değişiklik savaşında kullanımı kesin olarak uygunsuzdur.

Buraya kadar yazdıklarım Suriye maddesindeki değişiklikleri konu alıyordu. 2016-17 Türkiye tasfiyeleri maddesine geçecek olursam, MHIRM'ın Erdo'nun tartışma sayfasına yazdıklarını görmediğini zannediyorum. Eğer gördüyse de, tartışma sayfasında konuşulduktan sonra şablonun kaldırılması gerektiğini buraya not düşeyim.

Vito Genovese 16:49, 11 Nisan 2017 (UTC)

Sorun sadece bu sözcükler değil @Vito Genovese, bu sözcüklerin cümle içerisinde ne anlama geldiğidir.
  • Safsata TDK'da boş laf, asılsız anlamına geliyor. Asılsız kelimesinin diğer anlamı da uydurma/yalan.
  • "Ciddiye almamak gerek" ile bir kullanıcıyı ciddiye almamaktan bahsediliyor.
  • - yıl=tecrübe şeklinde bende oluşan algıyı kırıyor- cümlesi ile benim bir ifadem üzerinden kişisel yorumda bulunuyor.
  • Resmi gazetecilik oynamak komik. Pekala.
  • Sizin mesaj sayfanızda bu tür yorumların kaldırılması konusunda konsensüs sağlanan ve bunun doğrultusunda yapılan bir işleme dönük Sansür ifadesi kullanılıyor ve siz bunda bir sorun görmüyorsunuz. Gerçekten hayal kırıklığı içerisindeyim.
Bir sözlük oluşturalım o vakit, bu ifade ihlal, bu cümle normal..diye alt alta sıralayalım. Biz de bu listeye göre işlem yapalım. MHIRM'nin bu ifadeleri tartışma sayfasında kaldığı ve aklandığı sürece aynı üslubu sürdüreceğini ve başka kullanıcıların bu yorumları gördüğünde bunu emsal kabul edip aynı şekilde mukabelede bulunabileceğini de göz ardı etmemeliyiz. --Maurice Flesier message 17:33, 11 Nisan 2017 (UTC)
  • Safsata TDK'da "Boş, temelsiz, asılsız söz" olarak geçiyor ve bu içerik üzerine yorum olur otomatik olarak.
  • Ciddiye almak nezaket ihlali dedim ben de?
  • "Resmi gazetecilik oynamak komik" demedim. Lütfen iyi oku. Resmi gazetecilik yorumu konusundaki değerlendirmem için Komik yorumu konusundaki değerlendirmeme bakınız, dedim.
  • Yıl=tecrübe konusunda hangi ifadeden söz ediyorsun?
İÜY ve N ihlallerinin kaldırılması konusunda benim mesaj sayfamda bir şey olmuş değil. Bunlar politika ve yönergelerde yazıyor, kimse uygulamamış yalnızca. "Yapılan bir işleme dönük Sansür ifadesi kullanılıyor" demişsin ya, işte tam da bu: "Yapılan işleme dönük", kişiye dönük değil. VP:İÜY'nin ayrımı bu kadar basit zaten, @Maurice Flesier.
Vito Genovese 17:39, 11 Nisan 2017 (UTC)
"Safsatalar öne sürüyorsunuz" bu cümle şimdi içerik üzerine bir yorum mu oluyor? Bundan sonraki her türlü sansür ifadesi için bu konuşmayı emsal göstereceğimden şüpheniz olmasın. --Maurice Flesier message 17:46, 11 Nisan 2017 (UTC)
Evet, @Maurice Flesier, içerik üzerine yorum. Senin karakterinden, niteliklerinden, hatta niyetinden söz ediliyor mu? Hayır. Şurada biraz daha ayrıntılı bilgi var bu konuda, her ne kadar kötü bir çeviri olsa da. Emsal göstermek tümcesinin gönderimini anlıyor ve yapıcı bulmuyorum bu arada, söylemiş olayım.
Vito Genovese 17:57, 11 Nisan 2017 (UTC)
benim değil, bir üstte Muratero'nun yorumuna dönük olarak kullanılmış bir ifade. İçerik üzerine olsaydı, "safsatalar öne sürülüyor" denirdi fakat burada -siz takısı ile bir şahısı hedef alıyor. Neyse, çok uzatmak istemiyorum. --Maurice Flesier message 18:10, 11 Nisan 2017 (UTC)
"Safsata öne sürüyorsun" ile "Safsata öne sürülüyor" arasında fark yok, @Maurice Flesier. Edilgenleştirme bir şeyde sorun varsa o sorunu gidermez. Değerlendirmene ne yazık ki katılamıyorum, ancak dediğin gibi, mesafe katedemiyoruz şimdilik.
Vito Genovese 18:58, 11 Nisan 2017 (UTC)
Ben anlatamıyorum galiba. "Maddede safsatalar öne sürülüyor" cümlesi ile "Safsatalar öne sürüyorsunuz Muratero" arasında bence çok büyük bir fark var. İlkinde içerik üzerine, diğerinde katılımcı üzerine yorum yapmış oluyorsunuz. Burada da ikincisi vukuu bulmuş durumda. Her kullanıcı farklı yorumlama ve değerlendirmede bulunabilir çünkü yoruma açık bir durum. Vikiçizer'in mesaj sayfasını daha fazla işgal etmek istemiyorum. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 19:10, 11 Nisan 2017 (UTC)

+

Merhaba biraz saçma bir soru olucak ama kişiler hakkında sayfa açarken özellikle dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir? Son zamanlarda son değişikliklerde şu Tartışma:Alper_anzeichen?fromrc=1 maddeyi çok fazla görüyorum. Gebel Silinmeye aday olmaması için hangi hususlara dikkat etmeliyiz. Bununla ilgili bir yazı var mı? Teşekkürler Arkhangelsktr (mesaj) 16:39, 11 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Arkhangelsktr. @Chansey gerekli bağlantıyı göstermiş, kendisine teşekkür ederim. Bunu Vikipedi:Kayda değerlik ile birlikte inceleyiniz. Daha sonra Chansey'e veya bana sorularınız olursa cevaplamaya çalışırız tabiki. Bu arada verdiğiniz bağlantıyı pek anlamadım, bir hata var sanırım. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:14, 11 Nisan 2017 (UTC)

Azerbaycan konulu işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması" projesine son 2 gün. An itibariyle 47 olan madde hedefine dair 18 madde (%38.3) açıldı, proje bitim tarihi olan 15 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Ayrıca gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:35, 13 Nisan 2017 (UTC)

Kaynaklı bilginin çıkarılması ve Madde adının değiştirilmesi vs

Merhaba Vikiçizer, bir kullanıcı bu maddedeki kaynaklı bilgileri tartışma zahmetinde bulunmadan subjektif düşüncelerine dayanarak çıkardı. Sonrasında madde ismini de yine hiçbir gerekçe belirtmeden değiştirdi. Değişiklikleri geri aldım, ama ısrarla değişiklik savaşına girdi. Ben de tekrar geri almaktan şimdilik vazgeçtim. Madde ismini ise hiç geri alamadım, çünkü maddenin eski ismi olan Dımıli (aşiret) ismiyle yeni bir sayfa oluşturmuş ve o maddeyi hızlı silinmeye aday göstermiş. Böylece, maddeden tümden kurtulmayı düşünmüş olmalı. :) Aynı kullanıcı Zazalar maddesinin de kilitlenmesine neden oldu. Konuyu o maddeye de taşıdı. Bu sebeple şuradaki son mesajımda kendisine delilleriyle cevap vermiş durumdayım. Siz konuyu az-çok biliyorsunuz tahminimce. Buradan da size de bildirmek istedim. Çünkü Dımıli (aşiret) maddesini biri silmeden, Dunbuliler maddesini acilen eski haline döndürmek lazım. Teknik olarak nasıl oluyor bilmiyorum. Siz veya anlayan biri ilgilense memnun olurum. Geri alındıktan sonra, kullanıcı gerekçelerini yazabilir tartışma sayfasına. Çalışmalarınızda başarılar... Neribij (mesaj) 11:17, 13 Nisan 2017 (UTC)

Konuyu olduğundan çok farklı şekilde aksettirme telaşına düşülmüş. Fazlasıyla cevabı verilecek, Neribij hiç meraklanmasın. Bu arada Dunbulilerden söz ederken "Dımıli aşireti" diye bir madde açmak esasında çok açık, tartışmaya bile ihtiyaç duyulmayacak bir vandalizm çeşididir ancak biz yine de notumuzu düşelim tartışma sayfalarına. Vitruvian (mesaj) 11:35, 13 Nisan 2017 (UTC)
Madde zaten o isimle açılmıştı bakın, ben geliştirdim sadece. Bu sebeple tek başına isim değiştiremezsin. Vandalizm senin yaptığın, çünkü keyfi ve dayatmacı davranıyorsun. İsim üzerine ayrıca tartışma gerekiyor. Çünkü eski kaynaklarda "dunbüli" sonra "dumbuli" ve "dımıli" olarak geçiyor. Maddenin eski ismine döndürülmesini ve geçici koruma istiyorum. Neribij (mesaj) 07:40, 14 Nisan 2017 (UTC)
Merhaba @Neribij, @Vitruvian. Tartışmayı VP:N, VP:KSY VP:İNOV ve VP:İÜYYKÜD ihlali olmadan devam ettirmeye çalışalım lütfen. Konuya ilgisi olan başka kullanıcılar var mı bilmiyorum, içerik açısından fikir verebilecek, bildiğiniz varsa davet etmenin tam sırası. Evet, orada bir değişiklik savaşı/içerik anlaşmazlığına girmişsiniz. Kararlı sürümün hangisi olduğunu tam olarak anlayamadan bir koruma işlemi gerçekleştirmek hata olabilir. Bu yüzden @Muratero'ya buradan seslenerek, ne düşündüğünü bildirmesini rica ediyorum, tartışma sayfasında bir fikir belirttiğini de görüyorum. Vikiçizer (mesaj) 17:26, 14 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Nisan 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak eklemektir. Burada örnek bir liste yer almaktadır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Nisan 2017 (UTC)

Alp Arslan

Saygılar, Alp Arslan sayfasında yaptığım değişikliği onaylar mısınız? İyi günler.--Şahkulu (mesaj) 17:31, 20 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Şahkulu. Onayladım. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 17:33, 20 Nisan 2017 (UTC)

Tartışma:Muhammed

Merhaba Vikiçizer, ben mi yanlış yapıyorum acaba şuraya bakarmısınız.--Erdoğan TR 12:57, 21 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @ErdoğanTR. Maddenin tartışma sayfasında çözebilmeniz lazım, faydası olur diye söyleyeyim, Türkçe kelimeleri Arapçaya çeviren devriye kısmına bakarsanız benzer durumlar için benim de kısa bir fikrimi göreceksiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 14:09, 21 Nisan 2017 (UTC)

AWB

AWB kullanırken "Skip" bölmesi altındaki Only.. ile başlayan yerleri işaretleyebilir misin? Teşekkürler. --Mavrikantmsj 21:59, 21 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Mavrikant. Hangi değişiklikte sorun varsa düzelteyim. Teşekkürler.Vikiçizer (mesaj) 22:02, 21 Nisan 2017 (UTC)
Program gereksiz yere boşluk silerek sistemi yoruyor. Skip kısmından bunu önleyebilirisin. 4. Kural bu tür önemsiz değişliklerin topluca yapılmasını yasaklıyor. --Mavrikantmsj 22:05, 21 Nisan 2017 (UTC)
@Mavrikant. Bunlar awb programına konulmuş değişiklikler. Genel hataları düzeltmeye çalışıyorum. Bunları da eklemişler. Yasaksa niye programa koymuşlar anlamadım. Sistemi nasıl yoruyor. Son değişikliklerde çok değişiklik mi sistemi yoruyor. Vikiçizer (mesaj) 22:12, 21 Nisan 2017 (UTC)
Bunun gibi küçük değişiklikler, büyük değişiklik yapıldığı zaman aradan çıkartılmak için programa eklendi. Onun dışında sadece küçük değişlikler yapmak yasak. Zaten bunu önlemek için de skip menüsü altına seçenekler eklenmiş. Bu seçenekler program kurulduğunda zaten seçili oluyor. Sen farkında olmadan kaldırmışsın. Bot harici değilikler sistem tarafından farklı değerlendiriliyor. O yüzden bu kadar hızlı hemde gereksiz değişlik yapmak doğru değil. --Mavrikantmsj 22:20, 21 Nisan 2017 (UTC)

"Elektronik sigara" telif hakkı?

Merhaba Vikiçizer,

Tşk Elektronik sigara düzeltmeye için. Bekleyen değişikler onayla hakkı alabilirmiyim? Yoksa o makalesi siz kontrol edebilir misiniz çünkü Türkiye'nin telif hakkı yasalar iyi bilmiyorum. Cümhüriyet'den kopya var.

Hem de neden 88.238.175.141 dan çalışma prinsibi değişikler geri almıştı anlamadım.

Saygılar

Chidgk1 (mesaj) 15:14, 22 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Chidgk1. Uygun sürüme getirip onayladım. Sanırım devriyelikle ilgili talebiniz var, onun için Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvuru yapmanız lazım. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 15:34, 22 Nisan 2017 (UTC)

Engel Hk.

Selam Vikiçizer. Az önce IP adresiyle mesaj atıp atamadığımı inceliyordum, engelli çıktım :) 94.122.0.0/16 aralığı şu an engelli, ben de buradayım. Bu kadar geniş aralığa 6 aylık engel çok uzun geldi. Mümkünse kaldırabilir miyiz? Sevgiler, -Khutuckmsj 15:45, 22 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Khutuck. Tam 3 ay işe yaramış ama:) Maalesef sürekli kullanılan bir aralık. Ben kaldırıyorum engeli tümden. @Vito Genovese'den de bu aralığa bir göz atmasını rica edeyim. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 15:48, 22 Nisan 2017 (UTC)
D-Smart aralığı yanılmıyorsam. Vandal o aralıkta yoğun çalışmış, o yüzden birkaç kez arka arkaya engel vermişiz. Şu an süzgeç iyi çalışıyor, kaldırmakta sakınca yok gibi.
Vito Genovese 15:51, 22 Nisan 2017 (UTC)
Teşekkürler. Ne zaman IP adresinden bir şey yapmaya kalksam hep engele denk geliyorum :) --Khutuckmsj 17:33, 22 Nisan 2017 (UTC)

Styx (müzik grubu)

Merhaba Vikiçizer, Styx (müzik grubu) maddesinde Bu maddenin veya sayfanın tarafsızlığı konusunda kuşkular bulunmaktadır ve Bu madde Vikipedi standartlarına uygun değildir. uyarıları bulunduğu için elimden geldiğince İngilizce sayfasından bakarak düzeltmeye çalıştım. Bir öncekli hali gayet kişisel yorumlar içeren ve Vikipedi standartlarına pek uygun değildi. Kişisel yorumlar çıkartılıp, standart haline geldiğine inanıyorum şu an. Yine de düzenle ve taraflı şablonlarını çıkarmadım. Bir hizmetli tarafından bir gözden geçirip şablonları çıkarmak daha doğru olur. --Hancer i figan (mesaj) 17:59, 22 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Hancer i figan. Hizmetli olmasına gerek yok, herhangi bir kullanıcı da bakabilir. Hizmetli değil bir kullanıcı olarak baktım ben. Bence her iki şablonun da gereğinin yerine getirildiği görünüyor, ne taraflılık ne de şablon gerektirecek bir düzensizlik. Özete kısa bir gerekçe yazarak şablonları çıkardım, bir problem yok metinde. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:05, 22 Nisan 2017 (UTC)

Kaynak ekleme işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak ekleme" projesine son 5 gün. Burada örnek bir liste mevcut. An itibariyle 250 madde olan hedefe dair 57 maddeye (%22.8) kaynak eklendi, proje bitim tarihi olan 30 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:54, 26 Nisan 2017 (UTC)

Katkı

MErhaba, Biraz önce bir madde ekledim lütfen kontrol edermisiniz? Korkmaz27 (mesaj) 18:50, 26 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba Korkmaz27. Bahsettiğiniz madde daha önce telif hakkı ihlali yaratması sebebiyle silinmiş, http://www.hse.gov.uk/construction/healthrisks/hazardous-substances/isocyanates.htm sayfasından. Lütfen Vikipedi:Telif hakları/SSS sayfasının inceleyiniz, buna göre düzenleyiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:57, 26 Nisan 2017 (UTC)

Katkı

Daha önceki hizmetlilerden aldığım uyarılarla o sayfadan aldığım bütün bilgileri kaldırarak telif hakkı olmayan sayfalardan bilgileri toplayıp kendi yorumlamamla maddeyi yayınladım tekrar kontrol eder misiniz ? Korkmaz27 (mesaj) 19:29, 26 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Korkmaz27. Acele etmeyiniz, devriyeler mutlaka bakacaktır. Telif durumuna da o zaman bakılır. Kaynakçanız zengin değil, hep aynı yerden çokça alıntı yapmak adil kullanım ihlali ve dolayısıyla telif ihlali sayılabilir. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 19:35, 26 Nisan 2017 (UTC)

Sayın vikiçizer, Oluşturduğum maddenin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen hala kontrol edilmiş değil. Telifli siteleri kaldırdım ve bütün cümleleri Sayfalardan aldığım bilgilere göre yorumladım.Lütfen kontrol eder misiniz? Atık İzosiyanatlar Korkmaz27 (mesaj) 21:28, 27 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Korkmaz27. Daha önce dediğim gibi acele etmeyiniz. İlgili bir kullanıcı bakacaktır, çok fazla zaman geçmez, 24 saat uzun bir süre değil Vikipedide. 3 kez teliften silindiği için özenle kontrol edilmesi gerekli. Oluruna bırakmanızı tavsiye ediyorum.Vikiçizer (mesaj) 21:32, 27 Nisan 2017 (UTC)

Sovyet kaynak listesi

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında Sovyet kaynak listesi oluşturuldu. Vikipedistlerin yararlanılacağı kaynakların listesini barındıran bu listeye siz de herhangi bir kaynak önerebilir ve ilgili altbaşlığa ekleyerek içeriği zenginleştirebilirsiniz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:35, 27 Nisan 2017 (UTC)

Kategori:Kullanıcı görüş şablonları

Merhaba Vikiçizer,

Acaba, Kategori:Kullanıcı görüş şablonları sayfasında, A harfinin altında Kullanıcı:Göktuğ Berk Korkmaz bağlantısının olması nasıl mümkün olmuş?thecatcherintheryemesaj 19:29, 28 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Thecatcherintherye. Kullanıcı sayfası o kategoriye eklenmiş, ben çıkarttım, şimdi görünmüyor. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:34, 28 Nisan 2017 (UTC)

Koruma rica

Selam. 2016-17 Kadınlar Basketbol Süper Ligi sayfasına geçici koruma lütfen. Bir anonim fena takılmış durumda.--Teacher0691 (mesaj) 19:55, 28 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba @Teacher0691. 24 saatliğine koruma altına alındı. Hatada ısrar mı vandalizm mi emin olamadığımdan, tartışma sayfasının kullanılmasını korumaya alırken rica ettim. Vandalizm ise kullanıcının engellenmesi daha doğru olurdu. İçerikle ilgili bir anlaşmazlık olduğunu kabul ettiğimden koruma ağır bastı. Kullanıcının davranışları devam ederse haberimiz olsun, kolay gelsin.--Vikiçizer (mesaj) 20:05, 28 Nisan 2017 (UTC)
İlk seferinde ben de vandalizm sanmıştım ama bilmemek sadece bence. Vaktim olursa 1. Lig sayfasını da açarım ama kesin olan bu içeriğin yeri burası değil. Teşekkürler. --Teacher0691 (mesaj) 20:16, 28 Nisan 2017 (UTC)

2 yılı aşkın süredir aktif olmayan devriyeler

Selamlar, Bulgu sayesinde güncellenen bu listeye tekrar bir göz atsanız iyi olur 3 yılı aşkın süredir değişiklik yapmayan 8, 2 yılı aşkın ise 20 küsür devriye bulunmakta daha önce de belirttiğim gibi bu kullanıcılar geri döndüklerinde vandalizmle mücadele etmek konusunda yetersiz kalacak kadar uzun süredir aktif değiller kaldı ki politika ve yönergeleri de hatırlamaları mümkün gözükmüyor bu kullanıcıların yetkilerini geri almak en doğrusu gibi duruyor. Ek olarak bu yönde bir politika oluşturmak gerekli bence zaman aşımına uğrayan kullanıcıların yetkileri alınmalı, bu konuda topluluk ile bir tartışma başlatılmalı. Saygılar --By erdo can • msj 14:11, 30 Nisan 2017 (UTC)

Göz misafiri oldum ve katılmadığımı söylemeye geldim. Devriyelik ileri düzey bir hak değil ve dolayısıyla kalmasında bir sakınca yok. Geliştiriciler becerebilseydi şu an otomatik olarak verilebilen katbekat fazla üyesi olan bir grup olabilirdi. Ayrıca 2 yılda politika ve yönergeleri hatırlamama da doğru değil bence, ben 3,5 yıldan sonra geldim. :) İleri düzey haklar konusunda küresel politika var, biz de o küresel politikayı teknisyenler için uygulayabiliriz örneğin.
Vito Genovese 14:14, 30 Nisan 2017 (UTC)
Merhaba @Bulgu, @Vito Genovese. Bir kısmını Zaitsev'in de desteğiyle geri almıştık ama çoğu zaten Vikipedi'yi bırakmış durumdaydı, rutin bir iş değildi. Hep söylüyorum; devriyeliği zorlaştırmadan verelim, gerekirse de kolayca geri alalım. Vito da geçen dedi ki; bürokratlar da öyle:) Doğrudur öyle. Topluluk olarak bu konuda belirli bir süre inaktif kalanların devriyeliği düşsün denirse uymak zorundayız. Hizmetlilerde 2 yıllık bir inaktiflik süresi uygulandı. Vito, hatırlamıyorum ona da mı karşıydın, destekçi miydin? 2 yılı aşkın süredir aktif olmayan hizmetlilerin yetkileri alınabiliyorsa 2 yılı aşkın süredir aktif olmayan devriyelerin devriyeliği sorgulanabilir mi? Topluluğa sormak lazım. Bulgu bu konuda bir tartışma başlatabilirsen, sanırım Vito da ben de biri iki şey söyleriz, sonunda topluluğun dediğine bakarız. Vikiçizer (mesaj) 17:39, 30 Nisan 2017 (UTC)
Ben o küresel politika tartışılırken etkin değildim, ama iyi olmuş, itirazım yok. Devriyeliği almamıza "gerek olmaması"nın nedeni grubun ileri düzey haklara sahip olmaması, bence. Alınması da bir etki sağlamayacaktır, alınmaması da. Karşıyım diye girince çok net bir tavır ifade etmiş olabilirim. :) Gerek yok, çünkü zarar potansiyeli yok, görüşümün özeti bu. :) Teknisyende, hizmetlide, bürokratta, denetçide ve gözetmende ise o potansiyel var. Ayrıntılı Bilgi'yi al istersen hatta teknisyenlikten?
Vito Genovese 17:47, 30 Nisan 2017 (UTC)
Topluluk konuşsun, konuşmaktan zarar gelmez. Zararı da yok, faydası da yok. Aktif ne kadar devriye var, o bilinir. Topluluk karar versin.Vikiçizer (mesaj) 18:21, 30 Nisan 2017 (UTC)
Böyle birşey yapılacaksa, bence daha çok, yetki kullanımına bakılmalı. Devriyelerin patrol yetkisi esasında beyaz listelerde de de facto olarak var. Beyaz listeler, dosya taşıyamıyor ve devriyeler bu devriyelik/patrol işini daha kolay hallediyorlar. Hızlı geri alma da sadece devriye+ kullanıcılarda oluyor sanırım. Her durumda, üç seneyi aşkın bir süredir katkı yapmamış devriyelerin, eğer 'kısa zaman' önce hizmetlilikten düşmedilerse, yetkilerinin elinden alınması uygun olabilir bence. Hizmetli iken pasiflikten dolayı devriye olmuş kullanıcılar için süre (3 yıl?), kullanıcı grubu değişikliğinde başlamalı. Hizmetliler için daha önce dediğim gibi, 2 sene bir hizmetli katkısı yapmamışlarsa, ya da çok az katkı yapmışlarsa ve bunlar son bir sene içinde olmamışsa, bence bu hizmetlilerin kullanıcı grubu değişmeli. Yeni bir kullanıcı grubu yaratmayacaksak, devriye+teknisyen olmalı. Beyaz listeler için süre koyacak mıyız? Teknisyenler için koyacaksak, süre diğerlerinden daha kısa olmalı, diye düşünüyorum. --Deniz (mesaj) 01:33, 2 Mayıs 2017 (UTC)

500.000

500 bin yıldızı
Vikipedi'ye bugüne kadar yaptığın ve gelecekte de yapacağın nice katkı için küçük bir teşekkür nişanesi...

O değil de 500 bin ne yahu, insan az utanır! :) Vito Genovese 20:53, 30 Nisan 2017 (UTC)

Teşekkür ederim @Vito Genovese. 10 yılda ancak bu kadar:) Dünya vatandaşı'nın anonim ve değişik isimlerdeki katkılarını toplasan bunu geçer, hem de o yaşında. Katkı/yıl hesabı yapsan Teacher0691 en çok katkı yapan kullanıcımız. Bir de hizmetlilerin burada görünmeyen tıkları var, onlarda da emeği çok olup da görünmeyen var. Nicelik değil, nitelik biliyorsun:) Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 21:15, 30 Nisan 2017 (UTC)
Tebrikler, daha nice güzel katkılara. --Deniz (mesaj) 01:38, 2 Mayıs 2017 (UTC)
Tebrikler, bizi teşvik ediyorsunuz. Yine de sizinle aşık atamayacağım. :) thecatcherintheryemesaj 21:31, 5 Mayıs 2017 (UTC)
Normal yoldan giremediğim için yeni gördüm. Tebrikler benden de. Asla yarış halinde değilim :) Emeği geçen herkese teşekkürler.--Teacher0691 (mesaj) 11:13, 8 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Mayıs 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu SSCB bayrakları şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset

VikiProje Siyaset kapsamında gerçekleştirilen ilk Mayıs 2017 projesi "Türkçe vikipedide olmayan siyaset konulu şablonların Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması" projesi başladı. Projeye katılmak için tıklayın. Proje bitiş tarihi olan 16 Mayıs 2017 tarihine kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır. --MediaWiki message delivery (mesaj) 19:39, 5 Mayıs 2017 (UTC)

Thank you for being one of Wikipedia's top medical contributors!

please help translate this message into your local language via meta
The 2016 Cure Award
In 2016 you were one of the top ~250 medical editors across any language of Wikipedia. Thank you from Wiki Project Med Foundation for helping bring free, complete, accurate, up-to-date health information to the public. We really appreciate you and the vital work you do! Wiki Project Med Foundation is a user group whose mission is to improve our health content. Consider joining here, there are no associated costs.

Thanks again :-) -- Doc James along with the rest of the team at Wiki Project Med Foundation

17:34, 6 Mayıs 2017 (UTC)

Beyaz listeye ekleme

Merhaba. Kullanıcı:TheNoob1234'ü beyaz listeye alabilir miydiniz lütfen? Anatomiyle ilgili çok yararlı katkılarda bulunmakta. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01:02, 8 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaha @Seksen iki yüz kırk beş. Evet, beyaz listede olmalıymış, teşekkürler, iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:30, 8 Mayıs 2017 (UTC)

Silme

Selam Vikiçizer. Rica etsem şunları siler misin? Teşekkürler.

Merhaba @Cobija. Silindiler, sonra yine lazım olursa söylemen yeterli geri getiririz. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 18:33, 8 Mayıs 2017 (UTC)

Isı - Sıcaklık

Merhaba, Vikiçizer,

Ana sayfadaki seçkin resmin altındaki tanımda en düşük ısı rekoru -39,7 °C olmuştur denilmiş ancak o an için ölçülen ısı değil, sıcaklıktır. Yani, olması gereken en düşük sıcaklık rekoru -39,7 °C olmuştur cümlesidir. Ben nereden değiştireceğimi (eğer değiştirebiliyorsam) bilemediğim için durumu size havale etmek istedim. Kolay gelsin.thecatcherintheryemesaj 19:52, 10 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba @Thecatcherintherye. Şablon:GSR koruma/2017-05-10 sayfasından değiştirilebiliyor, sanırım koruma altında, ben değiştirdim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 20:01, 10 Mayıs 2017 (UTC)

ilgi

kullanıcının nezaketsiz ifadeleri sürmekte durmaksızın.. --kibele 19:59, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Birkaç tüyü de ben yoldum:) @Kibele--Vikiçizer (mesaj) 20:16, 12 Mayıs 2017 (UTC)
eliniz dert görmesin çizer :) buradaki ve buradaki oto-sansür ve pro-sansür ithamlarını da "temizleyebilirmisiniz" rica etsem? Şimdi ben el atacağım ama malum gerisini siz tahmin edebilirsiniz. İyi akşamlar. --Maurice Flesier message 20:45, 12 Mayıs 2017 (UTC)
Orada daha çok karışık işler var gibi. Ben ayıklama amaçlı okumaya çalışırsam ortada kuş kalmayacak, @Vito Genovese hem uzun okumayı hem de uzun yazmayı sever:) o yüzden bunları da bırakıp bırakmamayı ona paslıyorum. @Maurice Flesier--Vikiçizer (mesaj) 20:53, 12 Mayıs 2017 (UTC)
Şu an uzun okuma yapacak yerlerim ağrıyor, ancak konu yalnızca sansür ithamıysa, bana yöneldiğinde nasıl hareket ettiğimi Tartışma:Binali_Yıldırım#Sans.C3.BCr tartışmasından örnekleyebilirim. Bunları KS olarak görmüyorum diğer bir deyişle.
Vito Genovese 05:51, 14 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet bayrakları işbirliği projesinin bitmesine son 3 gün

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "SSCB bayrakları şablonundaki yer alan eksik maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşma" projesine son 3 gün. Proje bitim tarihi olan 16 Mayıs 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:33, 12 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Mayıs 2017)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Vikiçizer!
VikiProje Sinema bünyesinde Mayıs 2017'nin iş birliği projesi, Cannes Film Festivali şablonundaki eksik maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla şablonda maddesi oluşturulmamış Cannes Film Festivali ile ilgili 20 maddenin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --Pragdonmesaj 11:19, 1 Nisan 2017 (UTC)

Geri getirme

Merhabalar. Miradazede maddelerden Takım elbise, Macaristan Ulusal Meclisi ve VII. Pius maddelerini geri getirebilirseniz ilgilenebilirim. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 12:31, 13 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba @Seksen iki yüz kırk beş. Geri getirildiler, iyi çalışmalar.--Vikiçizer (mesaj) 12:51, 13 Mayıs 2017 (UTC)

İtibar (dergi)

Merhaba, İtibar dergisini silmişsiniz ancak SAS'ı kapatmamışsınız. Kolay gelsin.--Nushirevan11 19:43, 15 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11. Yok, kapattıktan sonra silinir, öyle de olmuş. Sanırım tarayıcınız tekrar yüklenmeden bir şekilde öyle gördünüz, tekrar baktığınızda öyle olmadığını göreceksiniz. İyi çalışmalar.Vikiçizer (mesaj) 19:48, 15 Mayıs 2017 (UTC)

Emin Aydın Özkul

Merhabalar. Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Emin Aydın Özkul sayfasıyla ilgilendiğiniz için teşekkürler. Yalnız aklıma takılan bir iki nokta olduğundan fikir alışverişinde bulunmak istedim. İlgili sayfanın içeriği bu şekilde olsa "açıkça ve net olarak" kayda değerliği ortaya konmuş olur mu sizce? Muratero'nun yorumuna katılıyorum demişsiniz de, bağımsız kaynaklarca yayımlanan biyografilerin KD'lik açısından göz önünde bulundurulamayacağına katılmadığınızı düşünmekteyim, bu noktayı netleştirmeniz benim açımdan önemli olur. Hürriyet kaynağı göreviyle alakalı gelmedi derseniz, göreviyle alakalı olması konusunda bir sınırlama var mı politikamızda? Varsayalım ki var, bu durumda iki kaynakta da yeterince bahsi geçtiği üzere Özkul'u bir ağaçlandırma gönüllüsü olarak değerlendirelim, görevinden bahseden iki (çoklu) kaynağımız olsun. Bu gibi sorular nedeniyle detaylı fikrinizi almak isterim. Vakit aldığım için kusura bakmayın, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23:48, 15 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba @Seksen iki yüz kırk beş. Bunlar Sarv maddeleri. Yani artık tıpkı Mirada maddeleri gibi bir de KD olmayan hakim maddelerinin sahibi var. Defalarca değişik yerlerde söylendi. Her hakim KD değildir. "açıkça ve net olarak" vs ifadeleri kısaca derdimizi anlatmak için kullanıyoruz ama maalesef bu KD'lik işlerinde görecelik ön planda olduğundan ne açık, niye açık, kime göre açık, ne net, niye net, kime göre net gibi sorularla karşılaşınca kullandığıma kullanacağıma pişman oluyorum. Benim oradaki açıklıktan/netlikten kastım; kişinin biyografik olarak kayda değer olduğunun kriterler çerçevesinde ve bağımsız kaynaklarca ortaya konulmasıdır. Mesela bir hakim hakimliği ile değil de çok iyi fayton kullandığı için bir gazeteye haber olmuşsa hakimlik için bu bağımsız kaynağın bir değeri yoktur. Faytonculuktan bir vikipedi açılacak olsaydı değeri olurdu ama hakimlik açısından yine değeri olmazdı. Muratero'nun bunlara benzer sözleri ve kişinin gerçek/şahsi/öz değerini sorgulamadığımız sadece bir ansiklopedi maddesi olarak baktığımız yönündeki sözlerine katılıyorum. Kamu-İş gibi kuruluşların dergilerinde/sitelerinde orada burada sıradan işini yapan hakimlerin/bürokratların biyografileri/söyleşileri yayınlanır, orada kaynağın bağımsızlığını ve tarafsızlığını zedeleyen, objektif olarak kişinin ansiklopedik bir yaşam öyküsüne sahip olduğuna dayanak olacak metni tartışmalı kılan, metinde zaten "kutlama" ve "şükranlarımızı sunma" amacıyla bazı hakimlere de böyle seminer/kitapçık yapacaklarını söylüyorlar. Ansiklopedik bir anlamı yok bu işlerin. Yargıtay'da biliyorsunuz görev ayrımı vardır dairelerin. Orman Kanunu'na bakan hakimleri, ormancılar/orman dernekleri/orman ilgilileri tanır, dergilerinde vs. söyleşi yapar, onore ederler. İş Hukuku'na bakan daireninkileri diğerleri, ceza Hukuku'na bakan daireninkileri diğerleri vs. gider böyle. @Rapsar'ın söylediği aslında inceden inceye doğrudur. Kaynağın sahibi olan İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Türk Milli Komitesi ile kişinin arasındaki durum, bu kaynağın oluşturuluş amacı açıkça kaynağın kendisinde yazıyor. Zaten bu kaynak sadece temenni, teşekkür, kutlama, şükran dışında; kişinin normal ve rutin olarak yaptığı daha doğrusu yapmak zorunda olduğu yargısal işlerden bahsediyor. Akademik bir makale olmadığını söylemeye lüzum yok. Bir de söylemezsem olmaz, kişinin bulunmuş olduğu daire başkanlığına kim gelse aynı işleri yapacak ve aynı konularda uzman olacaktır, makama bağlı bir KD'lik söz konusu değildir burada. Aşağıya da Sarv'la yine bir SAS sonrası geçen küçük bir diyalogu kopyalıyorum. Ağaç gönüllüğü gibi bilgilerin bu tip maddeler için önemsizliğine de fikir verebilir. Sarv maddeleriyle ilgili her seferinde çok yazdık, SAS'ta verilen/verilmeyen kaynaklara baktığımızdan, incelediğimizden emin olabilirsiniz. Ama her SAS sayfasına uzun uzun kaynak incelemesi/değerlendirmesi yapmak amaçtan ve işlevsellikten bizi uzaklaştırır diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.-Vikiçizer (mesaj) 20:34, 16 Mayıs 2017 (UTC)
Fransızca Vikipedi'de önemli davalara bakmış olan savcı veya hakimlerin hayatları yer alıyor. Acaba bu dilden dile değişiyor mu? Yanılmıyorsam kayda değer kişilerin genel ilke olarak (illa politikacı, akademisyen vs. değil) tanınması yeterlidir yani sadece tanınmış olmak bile kayda değer diye biliyorum. Sarv 17:25, 21 Mart 2017 (UTC)
Merhaba Sarv. "Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması" kriteri var ama bu sizin açtığınız bu kişi/kişiler açısından Köy Çeşmesi'nde veya ilgili daha uygun bir yer varsa tartışılabilir. "Önemli" değil, KD sayılan bir davada görev almış kişilerin muhakemeye etkisi, hukuk alemine getirdiği ve/veya götürdüğü vs. konular çoklu bağımsız kaynaklarla ortaya konulduğunda dava-kişi bağlantısı KD'lik açısından kurulabilir. Kişi sadece dava ile anılacak kadar KD ise, dava sürecindeki aktivitesinden dava maddesinde bahsetmek yeterlidir ve daha ansiklopediktir, dava dışındaki aktivitelerinin, yaptıklarının-yapmadıklarının, özgeçmişinin ansiklopediklikle ve dolayısıyla KD sayılmakla alakası yoktur. Bunlardan ilgili olay-dava maddesinde bahsedilmeli, hiç böyle bir olay-dava ilişkisi yok ise, sade ve tekdüze bir liste -o da sadece yargı mercii birim sorumlusu seviyesinde olanlar için- içinde bahsedilebilir. Vikiçizer 07:39, 22 Mart 2017 (UTC)

Futbol konulu VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Mayıs 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset

VikiProje SiyasetMayıs 2017'nin 2. işbirliği, bir önceki dönem yeni siyaset şablonlarının oluşturulması hedefli işbirliğinde oluşturulmuş olan yeni şablonlarda bulunan açılmamış maddelerin ve kategorilerin açılmasıdır. Bu listedeki maddeler açılabilir. Projeye katkılarınızı bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:03, 18 Mayıs 2017 (UTC)

Life Is Strange - Öksüz Bağlantı

Merhaba, Vikiçizer. Az önce Life Is Strange sayfasında kaynaklarıyla birlikte değişiklik yaptığımda bilgi kutusunda şablon hatası verdiğini gördüm. Buna ek olarak ilk kez Öksüz Bağlantı şablonuyla karşılatım. Öksüz bağlantıya biraz baktım ama tam olarak anlayamadım, bundan dolayı da yapacağım değişikliği yayımlamadan öyle bıraktım. Öksüz bağlantı tam olarak ne oluyor? --Hancer i figan (mesaj) 18:55, 20 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba @Hancer i figan. Bana kalırsa gereksiz bir şablon, Vikipedi:Öksüz sayfasından da göreceğiniz gibi herhangi bir bağlantısı olmayan sayfaları ifade ediyor. Başka maddelerle bağlantısı olursa Vikipedi için yararlı olacağı, amaca hizmet edeceği vs. söyleniyor. Bence bunun bir şablonla okurun gözüne sokulması son derece gereksiz ama maalesef böyle bir uygulama var. Oysa hiçbir bağlantı olmaması da anlaşılır bir durum ve bağlantı olacak diye bir zorunluluk da yok. Ama siz yine de öksüz sayılan maddelere başka bir yerden bağlantı verebilirsiniz, şablona gerek olmaz o zaman Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 21:31, 20 Mayıs 2017 (UTC)

AWB yardım

Merhaba Vikiçizer, nasılsınız! Bir şey danışmak istiyordum size eğer mahsuru yoksa. Ben AWB'yi yeni yeni kullanmaya başladım ve şu ana kadar yaptığım değişiklikler hep belli kategorilerdeki sayfaları çağırmaktı. Ama mesela bütün maddelerdeki bir çok kelimelerini birçok yapabilmek nasıl oluyor? Yani sayfaların listesini oluşturanıyorum. İçerisinde bir çok geçen maddeleri nasıl bulurum örneğin, yardımcı olabilir misiniz? Programı bayağı karıştırdım ama bulamadım. ~ Z (m) 04:07, 23 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2. Teacher0691 daha iyi bilir ama ben kendi yaptığımı söyleyeyim. Source'den Wikisearch (text)'i seçip, Wiki search kutucuğuna "bir çok" yazarım, bunu içeren maddelerin çoğunu bulurum. Daha özel daha güzel bir yöntemi varsa Teacher0691 mutlaka biliyordur:) Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 08:16, 23 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet projesi oylamaları

VikiProje Sovyetler Birliği'nde gelecek dönemlerde planlanan tüm katkılar konusunda anket ve oylamalar sayfasında önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve ayın görseli başta olmak üzere aklınızdaki herhangi bir konu hakkındaki görüşlerinizi oylama sayfasında paylaşın, dilediğiniz öneriye oy verin. Sayfada an itibariyle 14 aday görsel ve 14 aday proje bulunmakta. Bunun dışında aklınıza gelen yeni fikirlerinizi de ekleyebilirsiniz.

Proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte. İyi Vikiler, bol katkılar.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:16, 23 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet futbolu işbirliği projesinin bitmesine son 4 gün

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturma" projesine son 4 gün. 33 madde olan proje hedefine dair henüz 2 madde (6.06%) tamamlandı. Proje bitim tarihi olan 31 Mayıs 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 22:39, 27 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği birinci Haziran 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu {{VikiProje Sovyetler Birliği}} şablonunu Sovyetler Birliği alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmektir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:34, 1 Haziran 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset

VikiProje Siyaset kapsamında gerçekleştirilen ilk Haziran 2017 projesi "İllere göre 1999 Türkiye yerel seçimleri maddelerinin oluşturulması" projesi başladı. Projeye katılmak için tıklayın. Proje bitiş tarihi olan 15 Haziran 2017 tarihine kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır. --MediaWiki message delivery (mesaj) 00:35, 2 Haziran 2017 (UTC)

IP engelleme muafiyeti

Merhaba sayın Vikiçizer, Vikipedi'nin Türkiye'de engellenmesinden beri burada pek aktif olamadım. Değişikliklerimi Google DNS kullanarak yapıyordum fakat artık bu yöntem de işe yaramıyor. VPN'le bazen değişiklik yapabiliyorum, bazen de karşıma değişiklik yapamayacağımı söyleyen bir uyarı mesajı çıkıyor. VPN ile değişiklik yaptığım için engellenmekten de korkuyorum. Sanırım tek çare IP engelleme muafiyeti, rica etsem beni IP engelleme muafı etiketine sahip olan kullanıcılar arasına dahil eder misiniz?--Emir Özen mesaj 23:26, 6 Haziran 2017 (UTC)