Film festivalleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Film festivalleri

Film festivalleri listesi, dünyanın en büyük festivallerinin kıtalara göre sınıflandırılmış bir listesidir.

Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kuruluş Şehir Ülke Tür Notlar
Abuja Uluslararası Film Festivali 2002 Abuja  Nijerya Uluslararası
Nil'in Renkleri Uluslararası Film Festivali 2012 Addis Ababa  Etiyopya Uluslararası Kıta sinemasını teşvik etmek amacıyla başlayan yeni Doğu Afrika uluslararası film festivali.
Cape Winelands Film Festivali 2007 Cape Town  Güney Afrika Uluslararası WFF, uzun ve kısa metrajlı filmlerle belgesellere yer vermekte. Festival profesyonel film yapımcıları ve senaristleri bir araya getirerek, projeler için işbirliği olanakları yaratmaktadır.
Uluslararası Arap Film Festivali 1976 Oran  Cezayir Uluslararası
Kahire Uluslararası Film Festivali 1976 Kahire  Mısır Uluslararası Orta Doğu'nun ilk film festivali.
Kartaca Film Festivali 1966 Kartaca  Tunus Bölgesel Yarışma bölümüne Afrika veya Ortadoğu uyruklu yönetmenlerin filmleri kabul ediliyor.
Dockanema 2006 Maputo  Mozambik Özel Bölgedeki ilk belgesel film festivali.
Durban Uluslararası Film Festivali 1979 Durban  Güney Afrika Uluslararası Güney Afrika'daki en eski ve en büyük film festivali. Daha çok Afrika filmlerinin ilk gösterimleri yapılır.
Marakeş Uluslararası Film Festivali 2001 Marakeş  Fas Uluslararası
Jozi Film Festivali 2012 Johannesburg  Güney Afrika Uluslararası Festival, Jozi şehri sakinlerini anlatan ulusal ya da uluslararası filmlere yer verir.
Güney Afrika Uluslararası Buluşmalar Belgesel Film Festivali 1999 Cape Town ve Johannesburg  Güney Afrika Uluslararası Gey ve lezbiyen film festivali
Out In Africa Güney Afrika Gey ve Lezbiyen Film Festivali 1994 Cape Town ve Johannesburg  Güney Afrika Uluslararası Belgesel film festivali
Ouagadougou Panafrikan Film ve Televizyon Festivali 1969 Ouagadougou  Burkina Faso Uluslararası En büyük Afrika film festivali
Ruanda Film Festivali 2005 Kigali  Ruanda Uluslararası
Sahra Uluslararası Film Festivali 2003 Sahra mülteci kampları  Batı Sahra
 Cezayir
Uluslararası Mülteci kamplarında gerçekleştirilen dünyanın tek film festivali.
Zanzibar Uluslararası Film Festivali 1997 Zanzibar City  Tanzanya Uluslararası Doğu Afrika'daki en büyük film, müzik ve sanat festivali.
Zimbabve Uluslararası Film Festivali 1997 Harare  Zimbabve Uluslararası

Asya[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kuruluş Şehir Ülke Tür Notlar
Nigar Ödülleri 1957 Karaçi  Pakistan Uluslararası
Kalküta Film Festivali 1995 Kalküta  Hindistan Uluslararası KFF(Bengalceকলকাতা ফিল্ম ফেস্টিভাল)

Hindistan'ın en eski ikinci uluslararası film festivali. Her yıl kasım ayının ortalarında Doğu Bengal Film Merkezi tarafından düzenlenir.

Ahmedabad Uluslararası Film Festivali 2009 Ahmedabad  Hindistan Uluslararası Festival 2007'de FulMarxx Shorts Fest olarak başlamış, daha sonra uluslararası festivale dönüşmüştür. Retrospektif, Dünya sineması, Gujarat sineması, çocuk filmleri bölümleri ve kısa metrajlar yer alır. www.ifilmfest.in
Hindistan Uluslararası Sinema Festivali(ICFI) 2009 Jaipur  Hindistan Uluslararası Altı kategori altında her yıl gerçekleşir.
Pride of Performance 1958 Karaçi  Pakistan Uluslararası
Racastan Uluslararası Film Festivali (IFFR) 2012 Jaipur  Hindistan Uluslararası Dünyanın her yerinden filmlere yer verilir. www.iffr.co
Kara Film Festivali 1992 Karaçi  Pakistan Uluslararası kara-film-awards 31 Mart 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Abu Dabi Film Festivali 2007 Abu Dabi  Birleşik Arap Emirlikleri Uluslararası Uluslararası filmlerinyanısıra Arap dünyasından filmlere de yer verilen festival her yıl dazenlenir.
Alpavirama Güney Asya Kısa Film Festivali[1] 2011 Ahmedabad  Hindistan Güney Asya Alpavirama Güney Asya Kısa ve Belgesel Film Festivali Ulusal Tasarım Enstitüsü, Film ve Video İletişimi bölümü tarafından düzenlenmektedir. www.nid.edu9 Ocak 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Animation Nation 2004 Singapur  Singapur Animasyon Uluslararası ve yerel animasyon çalışmalarının sergilendiği festivali her yıl düzenlenir.
Asya Pasifik Film Festivali 1954 Değişmekte Bölge genelinde Bölgesel İlk olarak Tokyo'da düzenlenen festival, Asya-Pasifik Sinema Üreticileri Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından her yıl ayrı bir ülkede yapılmaktadır.
İlk Filmler Asya Festivali 2005 Singapur  Singapur Özel Özellikle ilk filmlerini yapanlara açık olan film ve belgesel festivali her yıl düzenlenir.
Bangkok Uluslararası Film Festivali 2003 Bangkok  Tayland Uluslararası
Lux Style Awards 2001 Karaçi  Pakistan Ulusal Lux Style Awards
Bring Your Own Film Festival 2004 Puri  Hindistan Özel
Puchon Uluslararası Fantastik Film Festivali 1997 Bucheon  Güney Kore Uluslararası PiFan, her yıl temmuz ayında düzenlenir. Asya sineması, uluslararası korku, gerilim ve fantastik filmlerine yer verilir.
Busan Uluslararası Film Festivali 1996 Busan  Güney Kore Uluslararası Asya'daki en büyük festivallerden biri.[2]
CAMBOFEST 2550 (2007) Phnom Penh ve çevresi  Kamboçya Uluslararası, bağımsız. CamboFest, her yıl düzenlenir.
CEBU International Documentary Film Festival (CIDFF) 2012 Cebu  Filipinler Visayas Belgesel, bağımsız filmlerin yer aldığı festival her yıl ağustos/eylül aylarında düzenlenir. www.cidff.org 28 Mayıs 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Çangçun Film Festivali 1992 Çangçun  Çin Uluslararası, bölgesel İki yılda bir düzenlenir.
Chennai Uluslararası Film Festivali 2003 Chennai  Hindistan Uluslararası South Indian Film Chamber of Commerce ve Film Federation of India tarafından her yıl dazenlenir.
Cinemanila Uluslararası Film Festivali 1999 Manila  Filipinler Uluslararası Founded by Filipinli Tikoy Aguiluz tarafından her yıl düzenlenir.
Cinemalaya Filipinler Uluslararası Film Festivali 2005 Manila  Filipinler Ulusal Filipinler Kültür Merkezi'nde indie filmler ve kısa metrajlar gösterilir, her yıl düzenlenir.
Cochin Uluslararası Film Festivali 2004 Kochi  Hindistan Uluslararası
CON-CAN Film Festivali 2005 Tokyo  Japonya Uluslararası
Shaken's Stars Uluslararası Film Festivali 2003 Almatı  Kazakistan Uluslararası Genç film yapımcılarını teşvik eder.
Didor Uluslararası Film Festivali 2004 Duşanbe  Tacikistan Uluslararası
Dubai Uluslararası Film Festivali 2004 Dubai  Birleşik Arap Emirlikleri Uluslararası
Eilat Uluslararası Film Festivali 2003 Eilat  İsrail Uluslararası İsrailli gazeteci Chen Sadan Shelach tarafından her yıl düzenlenir.
Fecr Uluslararası Film Festivali 1982 Tahran  İran Uluslararası İran Kültür Bakanlığı'nın himayesinde her yıl şubat ayında İran Devrimi'nin yıldönümünde düzenlenir.
FreedomFilmFest 2003 Kuala Lumpur, Penang, Johor Bahru ve Sarawak  Malezya Uluslararası Her yıl yerel insan hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenir. [[3] Pusat KOMAS].
FulMarxx Shorts Fest 2007 Ahmedabad  Hindistan Özel Hindistan'ın en büyük kısa film festivali.
Altın At Film Festivali ve Ödülleri 1962 Taipei  Tayvan Bölgesel Çince filmlerin ve Asya filmlerinin yer aldığı festival her yıl düzenlenir.
Hayfa Uluslararası Film Festivali 1983 Hayfa  İsrail Uluslararası İsrail'in ilk film festivali. Her yıl Sukkot bayramı boyunca düzenlenir.
Hiroşima Uluslararası Animasyon Festivali 1985 Hiroşima  Japonya Uluslararası ASIFA
Hong Kong Uluslararası Film Festivali 1977 Hong Kong  Hong Kong Uluslararası
Haydarabad Uluslararası Film Festivali 2007 Haydarabad  Hindistan Uluslararası
Endonezya Film Festivali 1955 Cakarta  Endonezya Ulusal Aralıklı olarak düzenlenir.
Hindistan Uluslararası Film Festivali 1952 Goa  Hindistan Uluslararası 1975'ten itibaren her yıl düzenlenmektedir.
Kerala Uluslararası Film Festivali 1996 Thiruvananthapuram  Hindistan Uluslararası, Bölgesel Her yıl Kasım ve Aralık aylarında düzenlenir. Yarışma bölümü Asya, Afrika ve Latin Amerika filmlerine ayrılmıştır.
Cakarta Uluslararası Film Festivali 1998 Cakarta  Endonezya Uluslararası Her yıl Kasım ve Aralık aylarında düzenlenir. Güneydoğu Asya'nın en büyük film festivali.
Japon Film Festivali (Singapur) 1999'dan önce Singapur  Singapur Japon Japon filmlerine ayrılan festival her yıl düzenlenir.
Jeonju Uluslararası Film Festivali 2000 Jeonju  Güney Kore Uluslararası Dijital bağımsız ve sanat filmleri festivali.
Kudüs Film Festivali 1984 Kudüs  İsrail Uluslararası Dünyanın her yerinden farklı kategorilerde filmlerin yer aldığı festival her yıl düzenlenir.
Kuala Lumpur Uluslararası Film Festivali 2007 Kuala Lumpur  Malezya Uluslararası
Malezya Film Festival 1980 Malezya  Malezya Ulusal
Metro Manila Film Festivali 1975 Manila  Filipinler Ulusal Filipin filmlerine ayrılan festival her yıl Aralık ve Ocak aylarında düzenlenir.
Mumbai Uluslararası Film Festivali 1990 Mumbai  Hindistan Uluslararası Belgeseller, kısa filmler ve animasyonlar.
Mumbai Queer Film Festivali 2010 Mumbai  Hindistan Uluslararası, Bölgesel Her yıl masıys ayında düzenlenir.
Notre Dame Üniversitesi Öğrenci Film Festivali NDUSFF 2007 Beyrut - Zouk Mosbeh Lübnan Uluslararası Lübnan'ın en iyi öğrenci film festivali. [www.ndustudentfilmfestival.com www.ndustudentfilmfestival.com]
Osian's Cinefan Festival of Asian and Arab Cinema 1999 Yeni Delhi  Hindistan Bölgesel
Patna Film Festivali 2006 Patna  Hindistan Uluslararası
Pyongyang Uluslararası Film Festivali 1987 Pyongyang  Kuzey Kore Uluslararası İki yılda bir düzenlenir.
Şangay Uluslararası Film Festivali 1993 Şangay  Çin Uluslararası Çin'in en büyük film festivali.
Singapur Uluslararası Film Festivali 1987 Singapur  Singapur Uluslararası Her yıl Nisan ya da Mayıs aylarında düzenlenir.
Syne Uluslararası Film Festivali 2001 Cochin  Hindistan Uluslararası Her yıl Mayıs ayında düzenlenir.
Thai Kısa Film ve Video Festivali 1997 Bangkok  Tayland Özel Özellikle bağımsız Tay film yapımcılarının kısa filmlerinin yarıştığı festival.
Tokyo Filmex 2000 Tokyo  Japonya Uluslararası Takeshi Kitano'nun film şirketi tarafından her yıl düzenlenir.
Tokyo Uluslararası Film Festivali 1985 Tokyo  Japonya Uluslararası
Underneath the Radar Documentary Festival 2006 Singapur  Singapur Özel Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda bağımsız belgesellerin festivali.
ViBGYOR Uluslararası Kısa ve Belgesel Film Festivali 2006 Thrissur  Hindistan Özel Halk hareketlerine aktivist bakışla kısa filmler ve belgeseller.
Wathann Film Fest 2011 Yangon  Myanmar Ulusal Myanmar'ın ilk film festivali.
Thrissur Uluslararası Film Festivali 2006 Thrissur  Hindistan Uluslararası Kerala'nın ikinci büyük festivali.
Bangkok Dünya Film Festivali 2003 Bangkok  Tayland Uluslararası Nation Multimedia Group organizasyonu.
Yamagata Uluslararası Belgesel Film Festivali 1989 Yamagata  Japonya Belgesel Asya'daki ilk ve en önemli belgesel festivali.
Yogyakarta Belgesel Film Festivali 2002 Yogyakarta  Endonezya Ulusal Endonezya'daki ilk belgesel film festivali.
Vietnam Film Festivali 1970 Farklı şehirler  Vietnam Ulusal, Vietnam Vietnam sinemasının en önemli olayı.
Hanoi Uluslararası Film Festivali 2010 Hanoi  Vietnam Uluslararası Güney Asya'nın en büyük film festivali.

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kuruluş Şehir Ülke Tür Notlar
Afrika Filmfestival 1996 Leuven  Belçika Özellikle Afrika üzerine filmlere yoğunlaşan bir festival. Her yıl, Leuven, Brüksel ve Flanders'teki birçok şehirde düzenlenir. www.afrikafilmfestival.be 11 Mayıs 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Africa in Motion 2006 Edinburgh  İskoçya Afrika sineması Her yıl Edinburgh'ta düzenlenir. Birleşik Krallık'taki en büyük Afrika film festivalidir.
Amsterdam Film eXperience 2006 Amsterdam  Hollanda Uluslararası Yeni Medya, animasyon, deneysel, enstalasyon.
Anemik festival 2010 Prag  Çekya Uluslararası filmler ve medya sanatı Her yıl kasım ayında düzenlenir. Sergiler, yeni medya sanatı. www.anemicfestival.cz 22 Nisan 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Anifilm 2010 Trebon  Çekya Uluslararası Animasyon filmlere ayrılan festival, Trebon'da düzenlenir.
Arap Kadınları Film Festivali 2011 Lahey  Hollanda Uluslararası Özellikle Arap kadınları anlatan filmlerin yer aldığı bir festival.
Asterfest 2005 Strumica  Kuzey Makedonya Uluslararası Her yıl Mayıs ayında düzenlenir.
Antep Kısa Film Festivali 2020 Gaziantep  Türkiye Bölgesel Her yıl Kasım ayında düzenlenir. En İyi Kısa Kurmaca ve En İyi Kısa Belgesel filmleri yarışır.
Belgrad Uluslararası Film Festivali 1971 Belgrad  Sırbistan Uluslararası "FEST", her yıl şubat ya da mart ayında düzenlenir.
Berlin Uluslararası Yönetmenler Lounge 2005 Berlin  Almanya Uluslararası Her yıl Berlin Film Festivali'ne paralel olarak düzenlenir. Daha çok sıra dışı kısa filmlere yer verilir. Canlı sanat ve müzik performansları da sergilenir. www.directorslounge.net7 Şubat 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Berlin Uluslararası Film Festivali 1951 Berlin  Almanya Uluslararası "Berlinale", her yıl şubat ayında düzenlenir.
BeyondTV 2000 Swansea  Galler Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir. Sosyal reform filmlerine öncelik verir.
Londra Brezilya Filmleri Festivali 2009 Londra  İngiltere Brezilya sineması Her yıl Londra'da düzenlenir.
Britanya Urban Film Festivali 2005 Londra  İngiltere Bağımsız filmler BUFF, her yıl eylül ayında düzenlenir.
Brüksel Uluslararası Fantastik Film Festivali 1983 Brüksel  Belçika Özel Korku, gerilim ve bilimkurgu filmleri için her yıl düzenlenir.
Brüksel Uluslararası Bağımsız Film Festivali 1974 Brüksel  Belçika Özel
Cambridge Film Festivali 1977 Cambridge  İngiltere Uluslararası Her yıl eylül ayında düzenlenir.
Camerimage 1993 Bydgoszcz  Polonya Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir, özellikle sinematografi sanatına ayrılır.
Cannes Film Festivali 1946 Cannes  Fransa Uluslararası Dünyanın en eski, en etkili ve prestijli festivallerindendir. Her yıl, genellikle mayıs ayında düzenlenir.
CinEast 2008 Lüksemburg  Lüksemburg Uluslararası - Orta ve Doğu Avrupa filmleri Her yıl ekim ayında düzenlenir. Uzun metraj, belgesel, animasyon, kısa filmlere yer verilir, konserler ve sergiler düzenlenir. www.cineast.lu 22 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
CineDays 2001 Üsküp  Kuzey Makedonya Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Colchester Film Festivali 2012 Colchester  İngiltere Uluslararası Her yıl ekim ayında düzenlenir. Yönetmenler eşliğinde workshoplarla kısa film yapımı.
CPH:PIX 2003 Kopenhag  Danimarka Uluslararası Her yıl nisan ayında düzenlenir.
Croatian Minute Movie Cup 1993 Požega  Hırvatistan Uluslararası
Kıbrıs Uluslararası Film Festivali 2006 Lefkoşa  Kıbrıs Cumhuriyeti Uluslararası
Dieciminuti Film Festivali 2005 Ceccano  İtalya Uluslararası Her yıl Ocak ayında düzenlenir.
Kıbrıs Uluslararası Kısa Film Festivali 2008 Lefkoşa  Kıbrıs Cumhuriyeti Uluslararası
Diagonale 1998 Graz  Avusturya Uluslararası Her yıl mart ayında düzenlenir.
Douro Film Harvest 2009 Douro  Portekiz Uluslararası Douro Film Harvest, Porto şaraplarının vatanı olan Alto Douro Bölgesinde düzenlenir. www.dourofilmharvest.com
Ekolojik Uluslararası Film Festivali 2008 Nardò  İtalya Uluslararası EIFF, her yıl ağustos ayında düzenlenir. Özellikle bağımsız filmler desteklenmektedir. ecologicofilmfestival.it
Edinburgh Uluslararası Film Festivali 1947 Edinburgh  İskoçya Uluslararası Edinburgh Uluslararası Festival'inin bir parçasıdır, her yıl ağustos ayında düzenlenir.
Euroshorts European Film Festival 1992 Varşova ve Gdańsk  Polonya Uluslararası Kısa filmlerin teşvik edildiği Polonya'daki en önemli festival. Her yıl kasım ayında düzenlenir. euroshorts.pl 23 Haziran 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Falstaff Uluslararası Film Festivali 2009 Stratford-upon-Avon  İngiltere Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Fantasporto 1982 Porto  Portekiz Özel Uluslararası fantezi, korku, aksiyon ve bilimkurgu festivali.
Festival del Cinema all'Aperto "Accordi @ DISACCORDI" 2000 Napoli  İtalya Bölgesel
Uluslararası
Her yıl üç ay süreyle açık alanda düzenlenir. www.accordiedisaccordi.com 21 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Festival du Film Merveilleux 2010 Paris  Fransa Uluslararası www.Festival-film-merveilleux.com 18 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Festróia - Tróia Uluslararası Film Festivali 1985 Setúbal  Portekiz Özel Her yıl haziran ayında düzenlenir. Yarışma bölümü, yılda 30'dan az film üretilen ülkelere açıktır.
Film Africa 2008 Londra  Birleşik Krallık Afrika filmleri Her yıl kasım ayında düzenlenir. 10 gün süreyle, kıtanın her tarafından gelen 50'den fazla kurgu ve belgesel film gösterilir. www.filmafrica.org.uk 7 Ocak 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Film Festival ContraVision 1992 Berlin  Almanya Özel Her yıl düzenlenen bağımsız film festivali.
filmkunstfest Mecklenburg-Vorpommerm 1992 Schwerin  Almanya Alman ve uluslararası Her yıl mayısın ilk haftasında düzenlenir.
Flanders Uluslararası Film Festivali Ghent 1974 Gent  Belçika Uluslararası
Flimmer Norrkoping Film Festivali 1999 Norrkoping  İsveç Uluslararası Güneydoğu İsveç'in en büyük film festivali. Her yıl ekim ayında düzenlenir.
Flip Animasyon Festivali 2004 Wolverhampton  İngiltere Özel Her yıl düzenlenen bağımsız film festivali.
FreeNetWorld Uluslararası Film Fest 2008 Niş  Sırbistan Uluslararası Her yıl düzenlenir.
Fresh Film Festivali 2004 Karlovy Vary  Çekya Uluslararası Öğrenci filmleri, uzun metrajlar, belgeseller, animasyonlar, deneysel filmler.
Galway Afrika Film Festivali 2008 Galway  İrlanda Afrika sineması Afrikalı yönetmenlerin her türden filmleri.
Giffoni Film Festivali 1971 Giffoni Valle Piana  İtalya Uluslararası Çocuklar için düzenlenen en büyük festivallerden biri. Her yıl temmuz ayında düzenlenir. Dünyanın her yerinden kısa ve uzun metrajlılara yer verilir.
Gijón Uluslararası Film Festivali 1963 Gijón  İspanya Uluslararası
Altın Kayısı - Erivan Uluslararası Film Festivali 2004 Erivan  Ermenistan Uluslararası Bölgenin en büyük festivallerinden biri, her yıl düzenlenir.
Filmekimi 2002 İstanbul  Türkiye Uluslararası Her yıl Ekim ayında düzenlenir.
Golden Beggar 1995 Košice  Slovakya Uluslararası Lokal tv programları için yıllık festival.
Göteborg Uluslararası Film Festivali 1979 Göteborg  İsveç Uluslararası İskandinavya'daki en büyük festival. Her yıl Ocak ve şubat aylarında düzenlenir.
Greater Manchester Film Festivali 2012 Manchester  İngiltere Uluslararası Manchester'ın en büyük uluslararası film festivali. Her yıl ekim ayında düzenlenir.
İnsan Hakları Film Festivali 2002 Zagreb  Hırvatistan Özel
Insight Film Festivali 2007 Manchester  İngiltere Uluslararası Özellikle inanç konusuna odaklanan uluslararası kısa film festivali.
Uluslararası Avrasya Film Festivali 2005 Antalya  Türkiye Uluslararası Her yıl sonbaharda düzenlenir.
Uluslararası Boğaziçi Film Festivali 2013 İstanbul  Türkiye Uluslararası Her yıl Kasım ayında düzenlenir.
Uluslararası Film Awards Berlin 2012 Berlin  Almanya Uluslararası Her yıl ağustos ayında düzenlenir.
Landau Uluslararası Film Festivali 2001 Landau  Almanya Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Etiuda&Anima Uluslararası Film Festivali Etiuda&Anima 1994 Kraków  Polonya Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Mannheim-Heidelberg Uluslararası Film Festivali 1952 Mannheim, Heidelberg  Almanya Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Rotterdam Uluslararası Film Festivali 1972 Rotterdam  Hollanda Uluslararası Her yıl Ocak ya da şubat ayında düzenlenir.
Uluslararası Health Film Festivali 1994 Liège  Belçika Uluslararası Salık ve bilim konularında her yıl düzenlenir.
Uluslararası Selanik Film Festivali 1992 Selanik  Yunanistan Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
IN THE PALACE International Short Film Festival 2003 Balchik  Bulgaristan Uluslararası Her yıl haziran ayında düzenlenir.
İstanbul Uluslararası Film Festivali 1982 İstanbul  Türkiye Uluslararası Her yıl nisan ayının sonlarında düzenlenir.
Jameson Dublin Uluslararası Film Festivali 2002 Dublin  İrlanda Uluslararası 1985'ten 2001'e kadar her yıl şubat ya da mart aylarında düzenlenen festival.
Jalari in Corto 2004 İtalya  İtalya Uluslararası Her yıl ekim ayında düzenlenir.
KALIBER35 Munich Uluslararası Kısa Film Festivali 2006 Münih  Almanya Uluslararası KALIBER35 her yıl haziran ayında düzenlenir. Dünyanın her yerinden genç yönetmenlerin kısa filmlerine yer verilir. www.kaliber35.de 18 Mart 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali 1946 Karlovy Vary  Çekya Uluslararası 1956 yılından beri A kategorisinde yer alan festival, her yıl düzenlenir.
Kastav Film Festivali 2009 Kastav  Hırvatistan Uluslararası
Kaunas Uluslararası Film Festivali 2007 Kaunas  Litvanya Uluslararası Her yıl ekim ayında düzenlenir.
Kratkofil Uluslararası Kısa Film Festivali 2007 Banja Luka  Bosna-Hersek Uluslararası Kısa film festivali.
Leeds Uluslararası Film Festivali 1986 Leeds  İngiltere Uluslararası İngiltere'nin Londra dışındaki en büyük festivali.
Leiden Uluslararası Film Festivali 2006 Leiden  Hollanda Uluslararası Her yıl ekim ayında düzenlenir.
Lizbon Gay ve Lezbiyen Film Festivali 1996 Lizbon  Portekiz Özel Uluslararası LGBT film ve videolarının sergilendiği en önemli festivallerden biri.
Locarno Uluslararası Film Festivali 1946 Locarno   İsviçre Uluslararası Her yıl ağustos ayında düzenlenir.
Londra Asya Film Festivali 1999 Londra  İngiltere Uluslararası Britanya Film Enstitüsü ya da BAFTA tarafından her yıl bahar aylarında düzenlenir.
Londra Film Festivali 1956 Londra  İngiltere Uluslararası Britanya Film Enstitüsü tarafından The Times sponsorluğunda düzenlenir.
Londra Uluslararası Belgesel Festivali 2007 Londra  İngiltere Uluslararası LIDF, her yıl mart/nisan aylarında düzenlenir, bütün yıl ekstra gösterimler yapılır.
Makedox 2010 Üsküp  Kuzey Makedonya Uluslararası Her yıl haziran ayında düzenlenir.
Manaki Kardeşler Film Festivali 1950 Manastır  Kuzey Makedonya Uluslararası Braka Manaki diye de adlandırılır.
Moskova Uluslararası Film Festivali 1959 Moskova  Sovyetler Birliği
 Rusya
Uluslararası 1959'dan 1995'e kadar iki yılda bir düzenlenmiştir. O yıldan itibaren her yıl düzenlenmektedir.
Tüm-Birlik Film Festivali 1958 Moskova  Sovyetler Birliği Uluslararası İki yılda bir düzenlenen festival, 1972'den itibaren yıllık olarak yapılmaya başlanmıştır.
Lielais Kristaps 1977 Riga  Sovyetler Birliği
 Letonya
Uluslararası Festival, 2001 yılından bu yana iki yılda bir gerçekleştirilmektedir
Faces of Love Uluslararası Film Festivali 1993 Soçi  Rusya Uluslararası Özellikle aşk filmlerine yer veren festival.
Uluslararası Film Festivali Message to Man 1989 Sankt-Peterburg  Sovyetler Birliği
 Rusya
Uluslararası Uluslararası belgesel, kısa ve animasyon festivali.
Molodist' Uluslararası Film Festivali 1970 Kiev  Ukrayna Uluslararası Yarışma programı öğrenci filmlerine, ilk kısa ve ilk uzun filmlere ayrılmıştır. Her yıl ekim ayında düzenlenir.
Motovun Film Festivali 1999 Motovun  Hırvatistan Özel Bağımsız filmlere ayrılan festival.
Neuchâtel Uluslararası Fantastik Film Festivali 2000 Neuchâtel   İsviçre Uluslararası Fantastik filmlere ve Asya sinemasına ayrılan bir festival. Her yıl temmuz ayında düzenlenir.
Yeni Ufuklar Uluslararası Film Festivali 2001 Wrocław  Polonya Uluslararası Her yıl temmuz ayının sonlarında düzenlenir.
Norveç Uluslararası Film Festivali 1973 Haugesund  Norveç Uluslararası Her yıl ağustos ayında düzenlenir.
Norwich Film Festivali 2009 Norwich  İngiltere Uluslararası Festival ağırlıklı olarak kısa filmlere ayrılmıştır, ek olarak belgesellere, animasyonlara ve öğrenci filmlerine de yer verilir. www.norwichfilmfestival.co.uk 3 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Odense Uluslararası Film Festivali 1975 Odense  Danimarka Uluslararası Her yıl düzenlenen kısa film festivali. Danimarka'nın en eski film festivalidir www.filmfestival.dk 20 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Oldenburg Uluslararası Film Festivali 1994 Oldenburg, Lower Saxony  Almanya Uluslararası Her yıl düzenlenen bağımsız film festivali.
OSFAF Film Festivali 1973 Üsküp  Kuzey Makedonya Uluslararası OSFAF, means Common Yugoslav Students’ Festival of Amateur Film.
Pluk de nacht 2003 Amsterdam  Hollanda Uluslararası Open air film festival focusing on art house, short films and media art. Held annually in August. www.plukdenacht.nl 12 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Pentedattilo Film Festivali 2006 Pentedattilo  İtalya Uluslararası Güney İtalya'nın en önemli kısa film festivallerinden biri. Her yıl ağustos ayında düzenlenir.

www.pentedattilofilmfestival.net 21 Mayıs 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Pula Film Festivali 1953 Pula  Hırvatistan Bölgesel
Raindance Film Festivali 1993 Londra  İngiltere Özel Bağımsız film festivali British Independent Film Awards.
Uluslararası Random Film Festivali 2009 Anija  Estonya Uluslararası Her yıl farklı bir yerde düzenlenir.
Reykjavík Uluslararası Film Festivali 2004 Reykjavík  İzlanda Uluslararası Her yıl eylül ayının sonunda düzenlenir. Günümüz bağımsız ve alternatif sinemasından örneklere yer verilir.
San Sebastián Uluslararası Film Festivali 1953 San Sebastián  İspanya Uluslararası A kategorisindeki festival her yıl FIAPF tarafından düzenlenir.
Sarayevo Film Festivali 1995 Saraybosna  Bosna-Hersek Uluslararası Her yıl ağustos ayında düzenlenir.
SCHLINGEL Uluslararası Film Festivali 1996 Chemnitz  Almanya Uluslararası Her yıl sonbaharda düzenlenir. Çocuklar ve genç izleyiciler için filmler yer alır. www.ff-schlingel.de 2 Eylül 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Üsküp Film Festivali 2001 Üsküp  Kuzey Makedonya International Her yıl mart ayında düzenlenir.
Sitges Film Festivali 1967 Sitges  İspanya Fantastik Her yıl ekim ayında düzenlenir.
Sofya Uluslararası Film Festivali 1997 Sofya  Bulgaristan Uluslararası Sofia Film Fest. olarak da adlandırılır. Her yıl mart ayında düzenlenir. İlk ve ikinci uzun metrajlı filmlerin katıldığı bir yarışma düzenlenir.
Solothurn Film Festivali 1966 Solothurn   İsviçre İsviçre sineması Her yıl Ocak ayında düzenlenir. İsviçre sinemasının en önemli festivalidir.
Spectre Film Festivali 2005 Strazburg  Fransa Avrupa filmleri Her yıl eylül ayında düzenlenir.
Stockholm Uluslararası Film Festivali 1990 Stockholm  İsveç Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Strawberry Kısalar (film festivali) 2004 Cambridge  İngiltere Bağımsız filmler Her yıl haziran ayında düzenlenir.
Subversive Film Festivali 2008 Zagreb  Hırvatistan Uluslararası
SUPERTOON Uluslararası Animasyon Festivali 2011 Bol  Hırvatistan Uluslararası
Swansea Bay Film Festival 2006 Swansea  Galler Uluslararası Her yıl mayıs-haziran aylarında düzenlenir. Gösterim sayısına göre Birleşik Krallık'taki en büyük festival.
Tallinn Siyah Geceler Film Festivali 1997 Tallinn  Estonya Uluslararası PÖFF, her yıl kasım ayının sonunda düzenlenir. www.poff.ee 21 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Üç Kıta Festivali 1979 Nantes  Fransa Özel Asya, Afrika ve Latin Amerika sinemalarına ayrılan festival.
Transilvanya Uluslararası Film Festivali 2001 Kaloşvar  Romanya Uluslararası Her yıl haziran ayında düzenlenir.
Venedik Film Festivali 1932 Venedik  İtalya Uluslararası Dünyanın en eski film festivali. Her yıl ağustos sonu ve eylül başında Lido adasında düzenlenir.
Viyana Bağımsız Kısalar 2004 Viyana  Avusturya Özel Her yıl mayıs ayında düzenlenen kısa film festivali.
Viennale 1960 Viyana  Avusturya Uluslararası Her yıl ekim ayında düzenlenir.
Varşova Uluslararası Film Festivali 1985 Varşova  Polonya Uluslararası FIAPF tarafından düzenlenir. Her yıl ekim ayında düzenlenir.
ZagrebDox 2005 Zagreb  Hırvatistan Özel Uluslararası belgesel film festivali.
Zagreb Film Festivali 2003 Zagreb  Hırvatistan Uluslararası
Zagreb Musevi Film Festivali 2007 Zagreb  Hırvatistan Uluslararası
Zero Film Festivali 2007 Londra  İngiltere Kendini finanse eden filmler. Her yıl Londra'da düzenlenir. Kendini finanse eden film yapımcılarına ayrılan ilk ve tek festival.
Zürih Film Festivali 2005 Zürih   İsviçre Uluslararası Uluslararası film festivali.
Ankara Uluslararası Film Festivali 1988 Ankara  Türkiye Uluslararası Her yıl mart ayında düzenlenir.
Malatya Uluslararası Film Festivali 2010 Malatya  Türkiye Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Kayseri Uluslararası Altın Çınar Film Festivali 2013 Kayseri  Türkiye Uluslararası Her yıl Mayıs ayında düzenlenir.[4]
Uluslararası Halikarnas Film Festivali 2020 Bodrum  Türkiye Uluslararası Her yılın sonbaharında düzenlenir.[5]

Latin Amerika ve Karayipler[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Est. Şehir Ülke Tip Notlar
Festival Internacional de Cine Estudiantil 2011 Meksiko  Meksika Uluslararası www.studentsfilmfest.com
Olhar de Cinema - Curitiba Uluslararası Film Festivali 2012 Curitiba  Brezilya Uluslararası www.olhardecinema.com.br 8 Ekim 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Anima Mundi 1992 Rio de Janeiro, São Paulo  Brezilya Bölgesel - Özel Özellikle animasyonlara yer verilen Brezilya video ve film festivali.
Rincon Uluslararası Film Festivali 2008 Rincon, Puerto Rico
Bahamas Uluslararası Film Festivali 2004 Paradise Island  Bahamalar Uluslararası
Buenos Aires Uluslararası Bağımsız Sinema Festivali 1999 Buenos Aires  Arjantin Uluslararası Her yıl nisan ayında düzenlenir.
Buenos Aires Rojo Sangre 2000 Buenos Aires  Arjantin Uluslararası Fantastik, korku, gerilim ve bilimkurgu filmleri.
Cartagena Film Festivali 1960 Cartagena  Kolombiya Bölgesel İbero Amerika uzun ve kısa metrajlı filmleri, videolar ve ulusal bir tv yarışması.
Córdoba Uluslararası Animasyon Festivali - ANIMA 2001 Córdoba  Arjantin Uluslararası, özel İki yılda bir tek yıllarda eylül ayı boyunca düzenlenir.
Dominican Uluslararası Film Festivali 2004 Puerto Plata  Dominik Cumhuriyeti Bölgesel Latin Amerika'den ve İber Yarımadası'ndan gelen bağımsız filmlerle her yıl aralık ayında düzenlenir. www.dominicaninternationalfilmfestival.com
Expresión en Corto Uluslararası Film Festivali 1997 San Miguel de Allende VE Guanajuato  Meksika Uluslararası Her yıl temmuz ayında düzenlenir.
Festival de Cine de Bogotá 1984 Bogotá  Kolombiya Uluslararası Her yıl ekim ayında düzenlenir.
Festival Cinematográfico Intenacional del Uruguay 1982 Montevideo  Uruguay Uluslararası Her yıl mart ve nisan aylarında düzenlenir.
Festival Intenacional de Cine de Punta del Este 1997 Punta del Este  Uruguay Uluslararası Her yıl mart ayında düzenlenir.
Gramado Brazilian and Latin American Film Festival 1973 Gramado  Brezilya Latin Amerika Her yıl ağustos ayında düzenlenir. Yarışma bölümü Kikitos diye adlandırılır.
Guadalajara Uluslararası Film Festivali 1988 Guadalajara  Meksika Uluslararası FICG.
Antigua Barbuda Uluslararası Film Festivali 2011 Antigua  Antigua ve Barbuda Uluslararası Her yıl düzenlenir.
Havana Film Festivali 1979 Havana  Küba Bölgesel Her yıl düzenlenir, özellikle Latin Amerikan sinemasına yer verilir.
Mar del Plata Film Festivali 1954 Mar del Plata  Arjantin Uluslararası Her yıl mart ayında düzenlenir.
Mexico City Uluslararası Çağdaş Film Festivali 2004 Meksiko  Meksika Uluslararası
Oaxaca Film Fest 2010 Oaxaca  Meksika Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Recife Sinema Festivali 1997 Recife  Brezilya Brezilya 'Calunga', Brezilya filmlerinin ve videolarının yarıştığı festival, her yıl nisan/mayıs aylarında düzenlenir.
Rio de Janeiro Uluslararası Film Festivali 1998 Rio de Janeiro  Brezilya Uluslararası Her yıl ekim ayında düzenlenir.
São Paulo Uluslararası Film Festivali 1976 São Paulo  Brezilya Uluslararası
Valdivia International Film Festival 1993 Valdivia  Şili Uluslararası
Reggae Film Festival 2008 Kingston  Jamaika Uluslararası Her yıl mart ve nisan aylarında düzenlenir. Reggea müzik videoları, belgeseller ve her türden film ve animasyonlar.
Festival Internacional de Cine de Barranquilla 2013 Barranquilla  Kolombiya Uluslararası www.ficbaq.com

Kuzey Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Kuruluş Şehir Bölge Tür Notlar
5Point Film Festivali 2008 Carbondale Colorado Bağımsız www.5pointfilm.org 28 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
168 Film Festivali 2003 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası Her yıl nisan ayında düzenlenir.
Hot Salsa Interactive Film Contest 2013 ONLINE ONLINE Uluslararası Kısa film yarışması.
Accolade Competition 2008 San Diego Kaliforniya Uluslararası İki yılda bir ilkbahar ve sonbaharda düzenlenir.
Action On Film Uluslararası Film Festivali 2005 Pasadena Kaliforniya Uluslararası Her yıl temmuz ayında düzenlenir. MovieMaker Magazine'in hazırladığı Top 25 listesinde yer alır.
Ann Arbor Film Festivali 1961 Ann Arbor Michigan Uluslararası Uzun yıllardır düzenlenen ve bağımsız filmlere yer veren festival her yıl mart ayının sonlarında düzenlenir.
Artfest Film Festivali 1998 Harrisburg Pensilvanya Uluslararası Bağımsız, avangar sinemaya ve Harrisburg bölgesine öncelik verir. Her yıl mayıs ayının sonlarında düzenlenir.
Atlanta Film Festivali 1977 Atlanta Georgia Uluslararası Her yıl nisan ayında düzenlenir.
Austin Film Festivali 1994 Austin Teksas National accepting international film entries Her yıl ekim ayında düzenlenir.
Bahamalar Uluslararası Film Festivali 2004 Paradise Island Bahamalar Uluslararası
Bel Air Film Festivali 2008 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Berlin & Beyond Film Festival 1996 San Francisco Kaliforniya Özel Almanya, Avusturya,Lüksemburg ve İsviçre'den filmlere yer verilen festival, 1.400 kişilik tarihi Castro Theatre'da düzenlenir.
Big Eddy Film Festivali 2012 Narrowsburg New York Ulusal/Uluslararası Her yıl eylül ayında tarihi Tusten Theatre'da düzenlenir. www.bigeddyfilm.com
Big Sky Belgesel Film Festivali 2003 Missoula Montana Uluslararası/Belgsel Belgesellerin ilk gösterimlerinin yapıldığı festival her yıl şubat ayında 1.100 kişilik tarihi Wilma Theatre'da düzenlenir. www.bigskyfilmfest.org 29 Nisan 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Black Maria Film + Video Festivali 1981 New Jersey New Jersey Uluslararası ABD genelinde ve yurt dışında adasında müzeler, okullar, kütüphaneler olan 65 farklı mekânda düzenlenir. Festival açılışı,bu tur başlamadan önce New Jersey City University'de yapılır.
Boston Film Festivali 1984 Boston Massachusetts Uluslararası Uzun ve kısa metrajların ve belgesellerin yer bulduğu festival her yıl eylül ayında düzenlenir.
The Boston Jewish Film Festival 1989 Boston Massachusetts Musevi Yarışmasız festivalde, dünyanın her tarafından Yahudi temalı filmlere yer veriliyor. Her yıl kasım ayında düzenleniyor.
Boston Latino Uluslararası Film Festivali 2001 Boston Massachusetts Uluslararası BLIFF, her yıl ekim/kasım aylarında düzenlenir, uzun ve kısa metrajlı filmlerle belgesellere yer verilir.
Boston Palestine Film Festivali 2007 Boston Massachusetts Uluslararası
Buffalo Niagara Film Festivali 2007 Buffalo New York Uluslararası Üç gün süren festivalher yıl bahar aylarında düzenlenir. www.buffaloniagarafilmfestival.com 5 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Calgary Uluslararası Film Festivali 2000 Calgary Alberta Uluslararası Her yıl ekim ayının son, kasım ayının ilk günlerinde 10 gün sürer.
Calgary Underground Film Festivali 2003 Calgary Alberta Uluslararası Her yıl nisan ayında 7 gün sürer.
Camden Uluslararası Film Festival 2005 Camden Maine Belgesel Ben Fowlie tarafından kurulmuştur.
Castle Rock Film Festival 2009 Castle Rock Colorado Rocky Mountain Regional states Her yıl eylül ayının son, ekim ayının ilk günlerinde düzenlenir.
Cedar Rapids Bağımsız Film Festivali 2001 Cedar Rapids Iowa Regional accepting international entries Her yıl nisan ayında düzenlenir.
CFC Worldwide Kısa Film Festivali 1994 Toronto Ontario Uluslararası
Chechnya Film Festivali 2003 Washington Washington Uluslararası
Chicago Uluslararası Çocuk Film Festivali 1983 Chicago Illinois Uluslararası 40 ülkeden 200'den fazla çocuk ve genç filminin yer bulduğu festival ekimin son günlerinde 10 gün sürer.
Chicago Uluslararası REEL Shorts Festivali 2003 Chicago Illinois Uluslararası
Chicago Uluslararası Film Festivali 1965 Chicago Illinois Uluslararası
Chicago Palestine Film Festivali 2002 Chicago Illinois Uluslararası
Cincinnati Film Festivali 2010 Cincinnati Ohio Uluslararası www.cincyfilmfest.com10 Temmuz 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Cine Las Americas Uluslararası Film Festivali 1997 Austin Teksas Uluslararası Latin Amerikan, Latin ve Indigenous filmleriyle bahar aylarında düzenlenir.
Cinequest Film Festivali 1990 San Jose Kaliforniya Uluslararası 13 gün süren festival kısa filmlere ve öğrenci işlerine de yer verir. www.cinequest.org3 Mart 2005 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
CinErotic FilmFest 2010 Atlanta Georgia Uluslararası Debuts February 12-14, 2010. CEFF, erotik sinemanın farklı örneklerine olduğu kadar amatörlerin ve bağımsız sanatçıların filmlerine de yer verir.
City University Film Festivali 2009 New York New York Bölgesel, Özel CUNY'nin resmi festivali,öğrenci filmlerine yer veriyor.
Cleveland Uluslararası Film Festivali 1977 Cleveland Ohio Uluslararası
COLCOA 1997 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası
Columbia Gorge Uluslararası Film Festivali 2008 Vancouver Washington Uluslararası Bağımsız filmlerin gösterildiği festival her yıl düzenlenir.
Columbus Uluslararası Film & Video Festivali 1953 Columbus Ohio Uluslararası Kuzey Amerika'nın en eski film festivali, her yıl kasım ayında düzenlenir. Yarışma bölümü The Chris Awards olarak adlandırılır.
Dances With Films 1998 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası Tanınmamışların festivali.
DALLAS Uluslararası Film Festivali 2006 Dallas Teksas Uluslararası
DC Filistin Film ve Sanat Festivali 2011 Washington Washington Uluslararası
Denver Film Festivali 1978 Denver Colorado Uluslararası Her yıl kasım ayında düzenlenir.
Denver Underground Film Festivali 1997 Denver Colorado Uluslararası Bağımsız sinemacıların ve avangart sinemanın yer bulduğu festival her yıl ekim ayında Starz Film Center'da düzenlenir.
Detroit Windsor Uluslararası Film Festivali 2008 Detroit Michigan Uluslararası Her yıl haziran ayında düzenlenir. DWIFF Challenge 24 Mart 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. üyesi.
Disposable Film Festivali 2007 San Francisco Kaliforniya Uluslararası Her yıl Ocak ayında düzenlenir.
Dominican Uluslararası Film Festivali 2004 Puerto Plata Puerto Plata (Dominican Republic) Uluslararası Her yıl aralık ayında düzenlenir ve İspanyolca ve Latin bağımsız filmlerine yer verilir.
DOXA Belgsel Film Festivali 1998 Vancouver Britanya Kolumbiyası Uluslararası Batı Kanada'nın en büyük belgesel film festivali.Her yıl mayıs ayında düzenlenir ve on gün sürer.
Edmonton Uluslararası Film Festivali 1986 Edmonton Alberta Uluslararası
Roger Ebert's Overlooked Film Festival 1997 Champaign Illinois Özel ilgi alanı Founded by film critic.
Expresión en Corto Uluslararası Film Festivali 1997 San Miguel de Allende and Guanajuato Guanajuato Uluslararası Meksika'nın en büyük yarışmalı film festivali.
Fantasia Festival 1996 Montreal Québec Özel Fantastik, korku, dövüş sanatları, bilimkurgu.
Fantastic Fest 2005 Austin Teksas Uluslararası, Genre
Festival du Nouveau Cinéma 1971 Montreal Québec Genre
Festivus film festivali 2006 Denver Colorado Ulusal
Florida Film Festivali 1992 Maitland Florida Genre
Frameline Film Festivali 1976 San Francisco Kaliforniya Özel, Uluslararası LGBT filmlerine ayrılan en eski ve büyük film festivali.
Full Frame Belgesel Film Festivali 1998 Durham Kuzey Karolina Uluslararası
GI Film Festivali 2005 Washington Washington Uluslararası Her yıl mayıs ayında düzenlenir. Amerikan gazilerinin hikâyelerine ayrılan tek film festivalidir. Her yıl kasım ayında Gaziler Günü etkinlikleri sırasında düzenlenir.
Gotham Screen Film Festival & Screenplay Contest 2007 New York New York Uluslararası Yeni Amerikan filmlerine ve uluslararası sinemaya ayrılan festivalde bir de senaryo yarışması düzenlenir.
Green Mountain Film Festivali 1997 Montpelier Vermont Uluslararası
Guadalajara Uluslararası Film Festivali 1988 Guadalajara Jalisco Uluslararası Meksika ve Latin Amerika'nın en önemli festivallerinden biridir ve aynı zamanda kıtadaki en eski festivaller arasındadır.
Gulf Coast Film ve Video Festivali 1999 Seabrook Teksas Uluslararası
Hatch Film Festivali 2004 Bozeman Montana Uluslararası
Hamptons Uluslararası Film Festivali 1993 East Hampton New York Uluslararası
Hawaii Uluslararası Film Festivali (HIFF) 1981 Honolulu Hawaii Uluslararası
Heartland Film Festivali 1991 Indianapolis Indiana Uluslararası
High Falls Film Festivali 2001 Rochester New York Uluslararası High Falls Film Festival, kadın yapımcılara ayrılan çok az festivalden biridir.
Highway 61 Film Festivali 2011 Pine City Minnesota Ulusal Her yıl ekim ortasında düzenlenir.
Hollywood East Film Festivali 2008 Brookfield Connecticut Uluslararası
Hollywood Film Festivali 1997 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası
Hot Docs Canadian Uluslararası Belgesel Festivali 1993 Toronto Ontario Uluslararası Dünyanın en büyük festivallerinden biridir. Tamamen belgesellere ayrılmıştır. Her yıl nisan ayının son cumasından itibaren 10 gün süreyle gerçekleşir. Kısaca Hot Docs olarak anılır.
Boston Bağımsız Film Festivali 2003 Boston Massachusetts Uluslararası Bağımsız filmler.Independent films. IFFBoston ya da IFFB olarak anılan festival her yılnisanayında gerçekleşir. New England'ın en büyük festivalidir.
Indian Film Festival of Los Angeles 2003 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası
Indianapolis Uluslararası Film Festivali 2004 Indianapolis Indiana Uluslararası
Inside Out Toronto Lesbian ve Gey Film ve Video Festivali 1991 Toronto Ontario Uluslararası Kanada'nın en büyük queer film ve video festivali. Mayıs ayında 11 gün sürer.
International Film Festival of Cinematic Arts (Shorts and Microcinema) 2012 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası Sinema sanatları konusundaki yeni fikirlere fırsat tanınır.
Israeli Film Festival of Philadelphia 1996 Philadelphia Pensilvanya Uluslararası İsrail filmlerinin yer aldığı festival her yıl şubat/mart aylarında düzenlenir. Israeli films. Held annually in Şubat–Mart. Türünün bölgedeki en büyük festivalidir.
Ivy Film Festivali 2001 Providence Rhode Island Öğrenci
Jacksonville Film Festivali 2003 Jacksonville Florida Uluslararası Her yıl mayıs ayının ortalarında 4 gün sürer.
KahBang Film Festivali 2009 Bangor Maine Uluslararası C9 gün süren KahBang Music-Art-Film Festivalinin bir bölümüdür. "Kevin Norwood Bacon Award for Achievement in Cinema"
L.A. Komedi Kısa Film Festivali 2007 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası Her yıl bahar aylarında düzenlenir. Birleşik Amerika'daki kısa komedi filmlere ayrılan en büyük festivaldir. Bir komedi senaryo yarışması da yer alır.
Little Rock Film Festivali 2006 Little Rock Arkansas Uluslararası Arkansas'ın ilk bağımsız film festivalidir. Her yıl haziran ayının başlarında düzenlenir.
Los Angeles Film Festivali 1995 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası Her yıl haziran ayında düzenlenir. Bağımsız, uzun ve kısa metrajlı filmler, belgeseller ve müzik videoları.
Love Your Kısa Film Festivali 2011 Sanford Florida Uluslararası Her yıl Sevgililer Günü haftasında düzenlenir. Sadece 30 dakikanın altındaki kısa filmlere yer verilir. Gruplara ayrılan filmler seyirci tarafından oylanır.
Macon Film Festivali 2001 Macon Georgia Uluslararası Her yıl şubat ayında düzenlenen festival bağımsız filmlere ayrılmıştır.
Maelstrom Uluslararası Fantastik Film Festivali 2009 Seattle Washington Özel Aksiyon,animasyon, fantastik, korku ve bilimkurgu sineması.
Magnolia Bağımsız Film Festival 1997 Starkville Mississippi Uluslararası ve Bölgesel Mississippi'nin ilk ve en eski bağımsız film festivali. Her yıl şubat ayında bir hafta sürer. Kısalara ve deneysel filmlere de yer verilir.
Marina del Rey Film Festival Los Angeles 2011 Marina del Rey CA Bölgesel
Marfa Film Festivali 2008 Marfa Teksas Bölgesel
Margaret Mead Film Festival 1976 New York New York Uluslararası Uluslararası belgeseller alanında Birleşik Amerika'da uzun süredir düzenlenen festival her yıl kasım ayında gerçekleşir.
Martha's Vineyard Film Festivali 2001 Chilmark Massachusetts Uluslararası Her yıl mart ayında düzenlenir.
Maryland Film Festivali 1999 Baltimore Maryland Uluslararası Her yıl mayıs ayında 4 gün süreyle gerçekleşir.
Mexico City Uluslararası Contemporary Film Festival 2004 Meksiko Meksiko Uluslararası FICCO (Festival Internacional de Cine Contemporáneo) diye adlandırılır. Cinemex sponsorluğunda gerçekleşir.
Miami Kısa Film Festivali 2002 Miami Florida Uluslararası Her yıl kasım ortasında 10 gün süreyle düzenlenir.
Miami Uluslararası Film Festivali 1983 Miami Florida Uluslararası Her yıl mart ayında 10 gün süreyle düzenlenir.
Midwest Ski Film Festivali 2008 Milwaukee Wisconsin Bölgesel Her yıl ekim ayında düzenlenir. MWSFF
Mile High Horror Film Festivali 2010 Denver Colorado Uluslararası Dünyanın her yerinden en iyi bağımsız korku, gerilim ve bilimkurgu filmlerineyer verilir. Her yıl ekim ayında düzenlenir.
Mill Valley Film Festivali 1978 Mill Valley Kaliforniya Uluslararası Her yıl ekim ayında Kaliforniya Film Enstitüsü tarafından düzenlenir.
Minneapolis-St. Paul Uluslararası Film Festivali 1983 Minneapolis-St. Paul Minnesota Uluslararası Her yıl bahar aylarında düzenlenir.
Moab Uluslararası Film Festivali 2012 Moab Utah Uluslararası Her yıl sonbaharda düzenlenir.

Moab International Film Festival 18 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Mods & Rockers Film Festivali 1999 Los Angeles Kaliforniya Özel Rock müzik filmleri.
Montreal Dünya Film Festivali 1977 Montreal Québec Uluslararası
Monument Valley Film Festivali 2007 Kayenta Arizona Uluslararası Her yıl yaz aylarında düzenlenir. Navajo bölgesindeki tek film festivalidir.
Moondance Uluslararası Film Festivali 2000 Boulder Colorado Uluslararası
Mountainfilm in Telluride 1979 Telluride Colorado Bağımsız Dağ filmleri, macera filmleri.
Nashville Film Festivali 1969 Nashville Tennessee Uluslararası
Nantucket Film Festivali 1996 Nantucket Massachusetts Uluslararası Her yıl haziran ayında düzenlenir.
National Film Festival for Talented Youth - NFFTY 2007 Seattle Washington Uluslararası Dünyanın bu en büyük gençlik filmleri festivali bahar aylarında düzenlenir.
Naperville Bağımsız Film Festivali 2008 Naperville Illinois Uluslararası Bağımsız flmlere ayrılan yıllık festival.
Native American Film ve Video Festivali 1979 New York New York Yerli halklar Sineması İki yılda bir Smithsonian National Museum'da düzenlenir.
New England Festival of Ibero American Cinema 2010 Providence Rhode Island Latin American Latin Amerikalı film yapımcılarını desteklemek amacıyla İspanya'dan ve Portekiz'den gelen filmlerle düzenlenir.
New Orleans Film Festivali 1989 New Orleans Louisiana Uluslararası "Missisipi'deki Cannes" diye de anılan festival her yıl düzenlenir.
New Jersey Independent South Asian Cine Fest 2007 New Brunswick New Jersey Uluslararası Üç devlet tarafından düzenlenen tek festivaldir ve Güney Asya'dan gelen bağımsız flmlere yer verilir.
New York Asya Film Festivali 2002 New York New York Özel Kuzey Amerika'dan gelen filmlerin ilk gösterimleri, Asya sinemasından özellikle korku, aksiyon ve dövüş sanatları filmleri.
New York Film Festivali 1962 New York New York Uluslararası Kuzey Amerika'daki en eski festivallerden biri.
New York Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali 1997 New York New York Uluslararası Kuzey Amerika'daki en büyük çocuk filmelir festivali. Her yıl şubat sonu ve mart başında düzenlenir.
New York Polish Film Festivali 2005 New York New York Özel Polonya sinemasına ayrılan festival.
Newport Beach Film Festivali 1999 Newport Beach Kaliforniya Uluslararası Büyük bir kültürlerarası etkinlik olan bu festival 40.000e yakın misafiri ağırlıyor.
Northwest Film & Video Festivali 1973 Portland Oregon Bölgesel Oregon'daki en eski festival.
Ocelot Robot Film Festivali 2011 Los Angeles Kaliforniya Uluslararası Her yıl ekim/kasım aylarında düzenlenir.
Oregon Film Awards 2011 Willsonville Oregon Uluslararası Her yıl düzenlenir.
Orlando Film Festivali 2006 Orlando Florida Uluslararası Her yıl ekim/kasım aylarında düzenlenir.
Palm Springs Uluslararası Film Festivali 1989 Palm Springs Kaliforniya Uluslararası
Philadelphia Film Festivali 1991 Philadelphia Pensilvanya Uluslararası
Philadelphia Asian American Film Festival 2008 Philadelphia Pensilvanya Özel
Philadelphia QFest 1995 Philadelphia Pensilvanya Uluslararası Philadelphia International Gay & Lesbian Film Festivali olan adı, 2009'da QFest olarak değiştirildi. Philadelphia Cinema Alliance tarafından düzenlenmekte.
PollyGrind Film Festivali 2010 Las Vegas Nevada Uluslararası Yeraltı, korku, gerilim, fantastik, suç, deneysel, animasyon, belgesel ve bilimkurgu filmlerin yer aldığı festival, Las Vegas'ta her yıl ekim ayında düzenlenir.
Portland Uluslararası Film Festivali 1977 Portland Oregon Uluslararası Her yıl şubat ayında düzenlen festivalde 100'den fazla uluslararası kısa ve uzun metrajlı filme yer verilir.
Portland Jewish Film Festivali 1992 Portland Oregon Uluslararası
Project Twenty1 Film Festivali 2006 Philadelphia Pensilvanya Uluslararası Her yıl sonbaharda düzenlenir.
Provincetown Uluslararası Film Festivali 1999 Provincetown Massachusetts Uluslararası Her yıl haziran ayında düzenlenir.
Québec City Film Festivali 2011 Québec Québec Uluslararası "Festival de Cinéma de la Ville de Québec (FCVQ)" olarak anılır.
Red Rock Film Festivali 2004 Zion Canyon, St. George, Springdale, Ivins Utah Uluslararası Her yıl kasım ayında Zion National Park'ta düzenlenir.
Reel Music Film Festivali 1983 Portland Oregon Uluslararası Ses ve görüntü, müzik ve kültür arasındaki etkileşimi keşfetme peşindeki yıllık festival.
Reel Shorts Film Festival 2007 Grande Prairie Alberta International Her yıl mayıs ayının başlarında 5 gün süreyle düzenlenen kısa film festivali.
ReelHeART Uluslararası Film Festival 2004 Toronto Ontario Uluslararası Her yıl haziran ayının son haftasında düzenlenir.
ReelWorld Film Festivali 2001 Toronto Ontario Uluslararası Tonya Lee Williams tarafından kurulan festival her yıl bahar aylarında düzenlenir.
Rhode Island Uluslararası Film Festivali 1997 Providence Rhode Island Uluslararası Her yıl ağustos ayının ikinci haftasında 6 gün sürer.
RiverRun Uluslararası Film Festivali 1998 Winston-Salem Kuzey Karolina Uluslararası Her yıl bahar aylarında düzenlenir.
Rocky Mountain Women's Film Festivali 1987 Colorado Springs Colorado Uluslararası Her yıl kasım ayının başlarında düzenlenen festivalde kadınların filmlerine yer verilir.
The Rome Uluslararası Film Festivali 2003 Rome Georgia Uluslararası
Rooftop Films 1997 New York New York Uluslararası Yaz boyunca süren açık hava festivali yeni bağımsız filmlere yer verir.
San Antonio Film Festivali 1994 San Antonio Teksas Uluslararası Her yıl haziran ayında düzenlenir.
San Antonio Bağımsız Hristiyan Film Festivali 2004 San Antonio Teksas Uluslararası
Sacramento Film and Music Festival 2000 Sacramento Kaliforniya Uluslararası
San Diego Film Festivali 2001 San Diego, La Jolla Kaliforniya Uluslararası
San Diego Black Film Festivali 2002 San Diego Kaliforniya Uluslararası
San Diego Latin Film Festivali 2001 San Diego Kaliforniya Uluslararası
San Francisco Frozen Film Festivali 2006 San Francisco Kaliforniya Özel, Bağımsız
San Francisco Green Film Festivali 2011 San Francisco Kaliforniya Uluslararası
San Francisco Uluslararası Asian American Film Festivali 1982 San Francisco Kaliforniya Özel, Uluslararası
San Francisco Uluslararası Film Festivali 1957 San Francisco Kaliforniya Uluslararası
San Francisco Jewish Film Festivali 1980 San Francisco Kaliforniya Özel, Uluslararası
Santa Barbara Uluslararası Film Festivali 1985 Santa Barbara Kaliforniya Uluslararası
Sarasota Film Festivali 1999 Sarasota Florida Uluslararası
Bilimkurgu Fantastik Kısa Film Festivali 2006 Seattle Washington Özel
Seattle Uluslararası Film Festival 1976 Seattle Washington Uluslararası
Sedona Film Festivali 1994 Sedona Arizona Uluslararası
The Shortie Awards 2001 Washington DC Uluslararası
Slamdance Film Festival 1995 Park City Utah Uluslararası
Sidewalk Moving Picture Festival 1999 Birmingham Alabama Uluslararası
Sonoma Valley Film Festivali 1996 Sonoma Kaliforniya Uluslararası
SoCal Film Festival 2005 Huntington Beach Kaliforniya Uluslararası socalfilmfest.com
South Asian Uluslararası Film Festival 2004 Manhattan New York Uluslararası www.saiff.org 13 Mayıs 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
South by Southwest 1987 Austin Teksas Özel SXSW
Springfield and the Ozarks 48-Hour Film Festival 2006 Springfield Missouri Özel SATO48
Southern Utah Uluslararası Belgesel Film Festivali (DOCUTAH) 2009 St. George Utah Uluslararası
Staten Island Film Festivali 2006 Staten Island New York Uluslararası
Student Art Festival (STARTFEST) 2012 Orlando Florida Özel, Öğrenci www.StudentArtFestival.org 17 Nisan 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Sundance Film Festivali 1978 Park City, Salt Lake City, Ogden, Sundance Utah Uluslararası
Tallgrass Film Festivali 2003 Wichita Kansas Uluslararası
Tampa Uluslararası Film Festivali 2003 Tampa Florida Uluslararası
Telluride Film Festivali 1974 Telluride Colorado Uluslararası
Telluride Horror Show 2010 Telluride Colorado Uluslararası
Three Rivers Film Festivali 1982 Pittsburgh Pensilvanya Uluslararası
Titular Head (film festivali) unknown Grinnell Iowa Özel
The Shortie Awards 2001 Washington D.C. Uluslararası
Toronto After Dark Film Festival 2006 Toronto Ontario Özel
Toronto Beaches Film Festivali 2012 Toronto Ontario Uluslararası
Toronto Bağımsız Film Festivali 2008 Toronto Ontario Uluslararası Dünya çapında en düşük bütçeyle çekilen en iyi bağımsız fimleri ödüllendirmek için her yıl Eylül ayında yapılan festivaldir.
Toronto Uluslararası Film Festivali 1976 Toronto Ontario Uluslararası 1976'dan beri Toronto'da düzenlenen yarışmasız bir film festivalidir.
Toronto Öğrenci Filmleri Festivali 2005 Toronto Ontario Uluslararası
Toronto Reel Asian Uluslararası Film Festivali 1997 Toronto Ontario Özel
Trail Dance Film Festivali 2005 Duncan Oklahoma Uluslararası
Traverse City Film Festivali 2005 Traverse City Michigan Uluslararası
Tribeca Film Festivali 2002 New York New York Uluslararası
True/False Film Festivali 2004 Columbia Missouri Belgesel
The United Film Festivals 2002 Multiple Cities USA Uluslararası
Twin Cities Arab Film Festival 2002 MinneapolisSt. Paul Minnesota Uluslararası
US International Film & Video Festival 27 Mart 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 1967 Multiple Cities USA Uluslararası
Vancouver Asian Film Festivali 1995 Vancouver Britanya Kolumbiyası Uluslararası
Vaughan Film Festival 2013 Vaughan Ontario Uluslararası [1]13 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
Vancouver Uluslararası Film Festivali 1982 Vancouver Britanya Kolumbiyası Uluslararası
Vancouver Queer Film Festivali 1988 Vancouver Britanya Kolumbiyası Uluslararası
Vermont Uluslararası Film Festivali 1988 Burlington Vermont Uluslararası
Virginia Film Festivali 1987 Charlottesville Virginia Uluslararası
Waterfront Film Festivali 1999 Saugatuck Michigan Uluslararası
Waterloo Festival for Animated Cinema 2001 Waterloo Ontario Uluslararası
Whistler Film Festivali 2001 Whistler Britanya Kolumbiyası Uluslararası
WILDsound Film Festivali 2003 Toronto Ontario Uluslararası
Wisconsin Film Festivali 1999 Madison Wisconsin Uluslararası
Woodstock Film Festivali 1999 Woodstock New York Uluslararası
WorldFest-Houston Uluslararası Film Festivali 1961 Houston Teksas Özel Bağımsız yapımlara ve kısa filmlere adanmıştır.
Yorkton Film Festivali 1950 Yorkton Saskatchewan Bağımsız Kuzey Amerika'nın her yıl düzenlenen ve en eski festivalidir.
Young People's Film Festival 1976 Portland Oregon Gençlik, Bölgesel
Zero Film Festivali 2007 New York, Los Angeles, Miami Beach New York, Kaliforniya, Florida
$100 Film Festivali 1992 Calgary Alberta Uluslararası
Vietnam Uluslararası Film Festivali 2003 Los Angeles Kaliforniya Vietnam Vietnam'ın içindeki ve dışındaki Vietnamlı sinemacılar için bienal olarak yapılmaktadır.

Okyanusya[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Est. Şehir Ülke Tür Notlar
Sidney Underground Film Festivali 2007 Sidney  Avustralya Uluslararası www.suff.com.au 13 Eylül 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
A Night of Horror Uluslararası Film Festivali 2006 Sidney  Avustralya Uluslararası
Adelaide Film Festivali 2002 Adelaide  Avustralya Uluslararası
Avustralya Uluslararası Film Festivali 2006 Melbourne  Avustralya Uluslararası
Brisbane Uluslararası Film Festivali 1992 Brisbane  Avustralya Uluslararası
Byron Bay Film Festivali 2006 Byron Bay  Avustralya Uluslararası
Canberra Uluslararası Film Festivali 1996 Canberra  Avustralya Uluslararası www.silversunpictures.com.au
Clare Valley Film Festivali 2009 Clare Valley  Avustralya Uluslararası
Documentary Edge Festival 2005 Auckland, Wellington Yeni Zelanda Yeni Zelanda Uluslararası
Dungog Film Festivali 2007 Dungog  Avustralya Avustralya
İnsan Hakları Sanat ve Film Festivali 2007 Melbourne, Sidney, and Perth  Avustralya Özel Çeşitli insan hakları konularında filmler.
Lebanese Film Festivali (NSW) 2012 Sydney with other travelling events including, Canberra  Avustralya
Mardi Gras Film Festivali 1978 Sidney  Avustralya Uluslararası Her yıl şubat ve mart aylarında düzenlenir.
Melbourne Uluslararası Film Festivali 1951 Ulusal  Avustralya Uluslararası Her yıl temmuz ve ağustos aylarında düzenlenir.
Yeni Zelanda Uluslararası Film Festivali 1970 Major cities nationwide  Yeni Zelanda Uluslararası
Sidney Film Festivali 1954 Sidney  Avustralya Uluslararası Her yıl haziran ayında iki hafta süreyle düzenlenir.
Tropfest Kısa Film Festivali 1993 Sidney  Avustralya Uluslararası Yıllık kısa film festivali.
Singapur Film Festivali Perth 2012 Perth  Avustralya Özel Singapur filmleri.
Uluslararası Çin Film Festivali 2008 Sidney  Avustralya Çin Avustralya'daki ilk Çin filmleri festivali.

Gezici ve çevrimiçi festivaller[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Est. Tür Notlar
48 Hour Film Project 2001 Özel
48 Go Green 2009 Uluslararası, çevrimiçi
Hayvanlar Çevrimiçi Film Festivali 2012 Uluslararası, çevrimiçi Hayvanlar için ayrılan çevrimiçi kısa film festivali.
Ann Arbor Film Festivali 1963 Uluslararası
Campus MovieFest 2001 Özel
CON-CAN Film Festivali 2005 Uluslararası, çevrimiçi
Dawn Breakers Uluslararası Film Festivali 2007 Uluslararası
Filminute 2006 Uluslararası
Gadabout Gezici Film Festivali 2002 Özel
Uluslararası Random Film Festival 2009 Uluslararası IRFF
Nicktoons Film Festivali 2004 Özel
Once a Week Online Film Festivali 2010 Uluslararası, çevrimiçi
Spike and Mike's Festival of Animation 1977 Özel .
The Disposable Film Festivali 2007 Uluslararası, çevrimiçi
Zero Film Festivali 2008 Özel

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "www.nid.edu". Alpavirama 2011. 9 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2013. 
  2. ^ "Christie Performs for Asia's Largest Film Festival www.dcinematoday.com". 13 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2013. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2020. 
  4. ^ "Kayseri Uluslararası Altın Çınar Film Festivali". 26 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2020. 
  5. ^ "Uluslararası Halikarnas Film Festivali". 18 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]