Vikipedi:Kategori tartışmaları/Ülkelerine göre kategoriler (2. aday gösterme)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 08:36, 12 Şubat 2017 (UTC)

Kategori:Ülkelerine göre kategoriler[kaynağı değiştir]

Önerilen isim değişikliği: Ülkelerine göre kategoriler > Ülkeye göre kategoriler
Gerekçe: Öncelikle çok kapsamlı ve çoğumuzun alıştığı düzenin dışında bir değişiklik önerisi olacağı için bu konularla ilgili olduğunu gözlemlediğim @Vikiçizer, @Sakhalinio, @Superyetkin, @Sayginer, @Cobija, @Kibele, @Ahmet Turhan, @Maurice Flesier, @Kudelski gibi kullanıcıları tartışmaya davet ediyorum. Bizim yıllarca kullandığımız "ülkeler(in)e" ve "milletler(in)e" tarzı adlandırmaların yanlış olduğunu düşünüyorum. Örneğin, "şarkıcıları milletlerine göre ayır" dendiğinde buradaki şarkıcıların birden çok milleti var ve millet"ler"ine göre ayır anlamı çıkmakta. Bu ifadeyi sadeleştirirsek ve "milletine göre ayır" dersek, her şarkıcıyı milletine göre ayırmış oluruz ("her şarkıcıyı milletlerine göre ayırmış oluruz" ifadesini kullanmış olsaydım mesela bu çarpıklık hemen gözükebilirdi). Ha keza, "illerine göre camiler" dendiğinde bir cami birden fazla ildeymiş gibi anlam çıkıyor. Doğrusu, "iline göre camiler" olmalı, bu kullanımla her caminin bir ilde olduğu anlamını verebiliyoruz.

Bu şekilde olan tüm kategoriler (ülkelerine, illerine, eyaletlerine, milletlerine vs) için geniş çaplı bir ad değişikliği önerisi yapılması gerektiğini düşünüyorum. İş yükünden endişe olmasın, bot yardımıyla bir çırpıda yapılacak işler bunlar.RapsarEfendim? 08:49, 30 Eylül 2016 (UTC)

  • Taşınsın Taşınsın--RapsarEfendim? 08:49, 30 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum -- Kendimizi sadece Türkçe'ye en uygun olmasında (bulabildiğimiz) kısıtlayalım; var olandan minimal değişiklik olsun gibi bir derdimiz olmasın. Bazılarında yan cümle, bazılarında türetilmiş vs. sözcükler daha iyi olur. Ayrıca karakter sayısı da çok fazla artmayabilir. Örneğin "aynı ilde yer alan camiler", "milliyetine göre şarkıcı" (ya da -lar), "ülke bazında ayrılmış kategoriler". Okurken her birinin sonuna "kategorisi" ya da "listesi" kelimelerini ekleyelim. Elbette, dediklerimden daha da iyi seçenekler bulunabilir. --Deniz (mesaj) 20:29, 14 Kasım 2016 (UTC)

Rapsar'ın davetine icabet eden olmamış. Yeniden bir bildirim gönderdiğim için aflarına sığınarak, @Vikiçizer, @Sakhalinio, @Superyetkin, @Sayginer, @Cobija, @Kibele, @Ahmet Turhan, @Maurice Flesier, @Kudelski'yi yeniden davet edeyim.--Vito Genovese 15:04, 27 Ocak 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın: Köy çeşmesinde bir süre konuşuldu. Rapsar da tartışmaya açtığı bu konuyla paralel olduğunu belirtmişti. Belki yorumlar dikkate alınabilir. Ben de çoğul kullanımlardan yanayım. --esc2003 (mesaj) 17:02, 27 Ocak 2017 (UTC)

Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.