Rusya hükûmet başkanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Rusya hükümet başkanları listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara
Dmitri Medvedev, günümüzdeki Rusya hükûmet başkanı

Rusya hükûmet başkanları listesi, Rusya'nın, 1905'te anayasal monarşiye geçilmesinden beri Çarlık ve Sovyetler Birliğin dönemlerinin de dahil edildiği görev yapmış hükûmet başkanlarının listesi.

Rusya İmparatorluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim İsim
(Doğum-Ölüm)
Görev süresi Hükümdar
Rus İmparatorluğu Yüksek hükümdarlık Konseyi üyeleri (1726-1730)
Portrait of Alexander Danilovich Menshikov1.jpg Dük Aleksandr Daniloviç Menşikov
(1673–1729)
8 Şubat
1726
8 Eylül
1727
I. Katerina
Fyodor Matveyevich Apraksin.jpg Kont Fyodor Matveyeviç Apraksin
(1661–1728)
8 Şubat
1726
10 Kasım
1728
I. Katerina
Chancelor G.I.Golovkin by I.Nikitin (1720s, Tretyakov gallery).jpg Kont Gavriil İvanoviç Golovkin
(1660–1734)
8 Şubat
1726
6 Mayıs
1727
I. Katerina
Генрих Иоганн Фридрих (Андрей Иванович) Остерман.jpg Kont Andrey İvanoviç Osterman
(1686–1747)
8 Şubat
1726
6 Mayıs
1727
I. Katerina
Князь Дмитрий Михайлович Голицын (1665 — 1737).jpg Knyaz Dmitriy Mihayloviç Golitsın
(1665–1737)
8 Şubat
1726
6 Mayıs
1727
I. Katerina
Johann Gottfried Tannauer 05.jpg Kont Pyotr Andreyeviç Tolstoy
(1645–1729)
8 Şubat
1726
6 Mayıs
1727
I. Katerina
Charles Frederick of Holstein-Gottorp by anonymous (Kuskovo, 18th c.).jpg Kont Karl Fridrikh Golshteyn-Gottorpsky
(1700–1739)
8 Şubat
1726
(veya Mart 1726
25 Temmuz
1727
I. Katerina
II. Petro
Lesser Coat of Arms of Russian Empire.svg Knyaz Aleksey Grigoryeviç Dolgorukov
(?–1734)
3 Şubat
1728
4 Mart
1730
II. Petro
Anna İvanovna
Dolgorukov Vasiliy Lukich (painted portrait).jpg Knyaz Vasily Lukiç Dolgorukov
(1670–1739)
6 Nisan
1729
4 Mart
1730
II. Petro
Anna
Dolgorukov Vasily Vladimirovich.jpg Knyaz Vasily Vladimiroviç Dolgorukov
(1667–1746)
19 Ocak
1730
4 Mart
1730
II. Petro
Anna
Golitsyn M M 1675-1730.jpg Knyaz Mihail Mihailoviç Golitsın
(1675–1730)
19 Ocak
1730
4 Mart
1730
II. Petro
Anna
Rus İmparatorluğu Kabine Başkanları (1731-1741)
Chancelor G.I.Golovkin by I.Nikitin (1720s, Tretyakov gallery).jpg Kont Gavriil İvanoviç Golovkin
(1660–1734)
10 Kasım
1731
20 Ocak
1734
Anna
Генрих Иоганн Фридрих (Андрей Иванович) Остерман.jpg Kont Andrey İvanoviç Osterman
(1686–1747)
20 Ocak
1734
10 Kasım
1740
Anna
VI. İvan
Minikh.jpg Kont Hristofor Antonoviç Minih
(1683–1767)
10 Kasım
1740
3 Mart
1741
VI. İvan
Генрих Иоганн Фридрих (Андрей Иванович) Остерман.jpg Kont Andrey İvanoviç Osterman
(1686–1747)
(2. kez)
3 Mart
1741
25 Kasım
1741
VI. İvan
Rus İmparatorluğu Yüksek Mahkemesi Konferans bakanları (1756-1762)
Stepaapraxin.jpg Stepan Fyodoroviç Apraksin
(1702–1758)
14 Mart
1756
1 Ekim
1757
Yelizaveta
Lesser Coat of Arms of Russian Empire.svg Kont Mihail Petroviç Bestujev-Ryumin
(1688–1760)
14 Mart
1756
2 Ekim
1757
Yelizaveta
Michail Michajlovitj Golitsyn color.jpg Knyaz Mihail Mihailoviç Golitsın
(1684–1764)
14 Mart
1756
17 Aralık
1757
Yelizaveta
Chancellor bestuzhev.jpg Kont Aleksey Petroviç Bestujev-Ryumin
(1693–1768)
14 Mart
1756
14 Şubat
1758
Yelizaveta
Alexandr Borisovich Buturlin.gif Kont Aleksandr Borisoviç Buturlin
(1694–1767)
14 Mart
1756
17 Ekim
1760
Yelizaveta
RusPortraits v3-003 Le Comte Pierre Ivanowitch Chouvaloff.jpg Kont Pyotr İvanoviç Şuvalov
(1711–1762)
14 Mart
1756
4 Ocak
1762
Yelizaveta
II. Petro
Alexey Antropov 016.jpg Kont Mihail İllarionoviç Vorontsov
(1714–1767)
14 Mart
1756
20 Ocak
1762
Yelizaveta
II. Petro
Troubetskoy Nikita Yuryevich.jpg Knyaz Nikita Yuryeviç Trubetskoy
(1699–1767)
14 Mart
1756
20 Ocak
1762
Yelizaveta
II. Petro
RusPortraits v3-063 Graf Aleksandr Ivanovich Shuvalov, 1710-1771.jpg Kont I. Aleksandrvanoviç Şuvalov
(1710–1771)
14 Mart
1756
20 Ocak
1762
Yelizaveta
II. Petro
Lesser Coat of Arms of Russian Empire.svg Grandük Pyotr Fyodoroviç Romanov
(sonradan İmparator II. Petro)
(1728–1762)
14 Mart
1756
28 Ocak
1762
Yelizaveta
II. Petro
Yakov Petrovich Shakhovskoy.jpg Knyaz Yakov Petroviç Şakovski
(1705–1777)
16 Eylül
1760
25 Aralık
1761
Yelizaveta
II. Petro
Неплюев.jpg İvan İvanoviç Neplyuev
(1693–1773)
16 Eylül
1760
20 Ocak
1762
Yelizaveta
II. Petro
Vorontsov Roman by Serdyukov.jpg Kont Roman İllarionoviç Vorontsov
(1707–1783)
28 Aralık
1761
20 Ocak
1762
II. Petro
Rus İmparatorluğu İmparatorluk Konseyi üyeleri (1762)
Georg Ludwig von Holstein-Gottorp.png Prens Georg Lyudwig Golşteyn-Gottorpski
(1719–1763)
28 Ocak
1762
28 Haziran
1762
II. Petro
Lesser Coat of Arms of Russian Empire.svg Kont Pyotr Avgust Fridrikh Golshteyn-Beksky
(1696–1775)
28 Ocak
1762
28 Haziran
1762
II. Petro
Minikh.jpg Kont Hristofor Antonoviç Minih
(1683–1767)
28 Ocak
1762
28 Haziran
1762
II. Petro
Troubetskoy Nikita Yuryevich.jpg Knyaz Nikita Yuryeviç Trubetskoy
(1699–1767)
28 Ocak
1762
28 Haziran
1762
II. Petro
Alexey Antropov 016.jpg Kont Mihail İllarionoviç Vorontsov
(1714–1767)
28 Ocak
1762
28 Haziran
1762
II. Petro
Lesser Coat of Arms of Russian Empire.svg Aleksandr Nikitiç Vilbua
(1713–1788)
28 Ocak
1762
28 Haziran
1762
II. Petro
Volkonsky Mikhail Nikitich.jpg Knyaz Mihail Nikitiç Volkonski
(1713–1788)
28 Ocak
1762
28 Haziran
1762
II. Petro
Melgunov A.P. 2.jpg Aleksey Petroviç Melgunov
(1722–1788)
28 Ocak
1762
28 Haziran
1762
II. Petro
Rus İmparatorluğu Yüksek Mahkeme Konseyi İşleri Başkanları (1768-1801)
Lesser Coat of Arms of Russian Empire.svg Stepan Fyodoroviç Strekalov
(1728–1805)
17 Kasım
1768
1776 II. Katerina
Samoylov Alexander Nikolaevich.jpg Kont Aleksandr Nikolayeviç Samoylov
(1744–1814)
1776 1787 II. Katerina
Lesser Coat of Arms of Russian Empire.svg İvan Andreyeviç Veydemeyer
(1752–1820)
1787 18 Kasım
1796
II. Katerina
I. Pavel
Derzhavin by Borovikovsky (1811, Pushkin museum).jpg Gavriil Romanoviç Derzhavin
(1743–1816)
18 Kasım
1796
22 Kasım
1796
II. Katerina
I. Pavel
Lesser Coat of Arms of Russian Empire.svg İvan Andreyeviç Veydemeyer
(1752–1820)
(2. kez)
18 Kasım
1796
26 Mart
1801
I. Pavel
Rus İmparatorluğu Bakanlar Komitesi Başkanı (1810-1903)
Rumyan.jpg Kont Nikolay Petroviç Rumyantsev
(1754–1826)
1810 1812 I. Aleksandr
Saltykov Nikolay Ivanovich.jpg Kont and Knyaz Nikolay İvanoviç Saltıkov
(1736–1816)
29 Mart
1812[1]
9 Eylül
1812 (tartışmalı)
16 Mayıs
1816
I. Aleksandr
Orest Kiprensky 055.jpg Kont Sergey Kuzmiç Vyazmitinov (tartışmalı)
(1744–1819)
9 Eylül
1812
15 Ekim
1816
I. Aleksandr
P.V.Lopukhin by S.Shukin (1801).jpg Knyaz Pyotr Vasilyeviç Lopukhin
(1753–1827)
25 Mayıs
1816[2]
6 Nisan
1827
I. Aleksandr
I. Nikola
Kochubey Viktor Pavlovich.jpg Knyaz Viktor Pavloviç Koçubey
(1768–1834)
29 Nisan
1827[3]
3 Haziran
1834
I. Nikola
Nikolay Nikolayevich Novosiltsev.jpg Kont Nikolay Nikolayeviç Novosiltsev
(1761–1838)
11 Temmuz
1834[4]
8 Nisan
1838
I. Nikola
Егор Ботман - портрет князя И.В. Васильчикова.jpg Knyaz İllarion Vasilyeviç Vasilçikov
(1776–1847)
9 Nisan
1838[5]
21 Şubat
1847
I. Nikola
Levashov V V.jpg Kont Vasily Vasilyeviç Levaşov
(1783–1848)
31 Aralık
1847[6]
23 Eylül
1848
I. Nikola
Chernyshov Alexander.jpg Knyaz I. Aleksandrvanoviç Çernışyov
(1785–1857)
1 Aralık
1848[7]
5 Nisan
1856[7]
I. Nikola
II. Aleksandr
Orlov A F-by Kruger.jpg Knyaz Aleksey Fyodoroviç Orlov
(1787–1862)
Mayıs
1857[8]
Ocak
1861[9]
II. Aleksandr
Bludov 1872.jpg Kont Dmitriy Nikolayeviç Bludov
(1785–1864)
12 Kasım
1861
19 Şubat
1864
II. Aleksandr
Pavel Pavlovich Gagarin.jpg Knyaz Pavel Pavloviç Gagarin
(1789–1872)
24 Şubat
1864[10]
21 Şubat
1872
II. Aleksandr
Pavel Nikolaevich Ignatiev.jpg Kont Pavel Nikolayeviç İgnatyev
(1797–1879)
21 Şubat
1872[11]
20 Aralık
1879[11]
II. Aleksandr
Valuyev.jpg Kont Pyotr Aleksandroviç Valuyev
(1815–1890)
25 Aralık
1879[12]
4 Ekim
1881[12]
II. Aleksandr
III. Aleksandr
Reitern, 1865.jpg Kont Mihail Hristoforoviç Reytern
(1820–1890)
4 Ekim
1881[13]
30 Aralık
1886[13]
III. Aleksandr
Ivan Tyurin - Portrait of N.H.Bunge, 1887.jpg Nikolay Hristiyanoviç Bunge
(1823–1895)
1 Ocak
1887[14]
3 Haziran
1895[14]
III. Aleksandr
II. Nikola
Durnovo by Repin.jpg İvan Nikolayeviç Durnovo
(1834–1903)
15 Ekim
1895[15]
29 Mayıs
1903
II. Nikola
Sergius Witte Portrait by Ilya Repin.jpeg Kont Sergey Yulyeviç Witte
(1849–1915)
16 Ağustos
1903[16]
22 Nisan
1906[16]
II. Nikola
Rus İmparatorluğu Bakanlar Kurulu Başkanları (1905-1917)
Sergei Yulyevich Witte 1905.jpeg Kont Sergey Yulyeviç Witte
(1849–1915)
24 Ekim
1905[16]
22 Nisan
1906[16]
II. Nikola
Ivan Logginovitch Goremykin, c. 1906.jpg İvan Logginoviç Goremıkin
(1839–1917)
(1st time)
22 Nisan
1906[17]
8 Temmuz
1906[17]
II. Nikola
Stolypin by Repin.jpg Pyotr Arkadyeviç Stolıpin
(1862–1911)
8 Temmuz
1906[18]
5 Eylül
1911[18]
II. Nikola
Коковцев.jpg Kont Vladimir Nikolayeviç Kokovtsov
(1853–1943)
Geçici Başkan
2 Eylül
1911[19]
9 Eylül
1911[19]
II. Nikola
Коковцев.jpg Kont Vladimir Nikolayeviç Kokovtsov
(1853–1943)
9 Eylül
1911[20]
30 Ocak
1914[20]
II. Nikola
Ivan Logginovitch Goremykin, c. 1906.jpg İvan Logginoviç Goremıkin
(1839–1917)
(2. kez)
30 Ocak
1914[17]
20 Ocak
1916[17]
II. Nikola
Boris V. Shturmer.jpeg Boris Vladimiroviç Shtyurmer
(1848–1917)
20 Ocak
1916[21]
10 Kasım
1916[21]
II. Nikola
Trepov.gif Aleksander Fyodoroviç Trepov
(1862–1928)
10 Kasım
1916[22]
27 Aralık
1916[22]
II. Nikola
Nikolai Dimitrievitch Golitsyn.jpg Knyaz Nikolay Dmitriyeviç Golitsın
(1850-1925)
27 Aralık
1916[23]
27 Şubat
1917[23]
II. Nikola

Rus Geçici Hükümeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim İsim
(Doğum-Ölüm)
Görev süresi Devlet Başkanı Siyasi parti
Rus Geçici Hükümeti Bakanlar Kurulu Başkanları (1917)
Georgy Lvov, 1919 LOC.jpg Knyaz Georgiy Yevgenyeviç Lvov
(1861–1925)
2 Mart
1917
8 Temmuz
1917
Lvov Anayasal Demokrat
Alexander Kerensky LOC 24416.jpg Aleksandr Fyodoroviç Kerenski
(1881–1970)
8 Temmuz
1917
26 Ekim
1917
Kerenski Sosyalist-Devrimci-Trudovik

Rus Sovyet Federe Sosyalist Cumhuriyeti (RSFSC)[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim İsim
(Doğum-Ölüm)
Görev süresi Devlet Başkanı Siyasi parti Hükümet
Rusya SFSC Halk Komiserleri Konseyi Başkanları (1917–1946)
Lenin 1921.jpg Vladimir İlyiç Lenin
(1870–1924)
27 Ekim (OS)
1917[24]
21 Ocak
1924
Kamenev
Sverdlov
Vladimirski
Kalinin
Komünist
(Bolşevikler)
Alexejrykov.jpg Aleksey İvanoviç Rikov
(1881–1938)
2 Şubat
1924
18 Mayıs
1929
Kalinin Komünist
(Bolşevikler)
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Sergey İvanoviç Sirtsov
(1893–1937)
18 Mayıs
1929
3 Kasım
1930
Kalinin Komünist
(Bolşevikler)
Сулимов, Даниил Егорович.jpg Daniil Yegoroviç Sulimov
(1890–1937)
3 Kasım
1930
22 Temmuz
1937
Kalinin Komünist
(Bolşevikler)
Bundesarchiv Bild 183-29921-0001, Bulganin, Nikolai Alexandrowitsch.jpg Nikolay Aleksandroviç Bulganin
(1895–1975)
22 Temmuz
1937
17 Eylül
1938
Kalinin
Jdanov
Badayev
Komünist
(Bolşevikler)
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Vasiliy Vasilyeviç Vahruşev
(1902–1947)
29 Temmuz
1939
2 Haziran
1940
Badayev Komünist
(Bolşevikler)
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg İvan Sergeyeviç Koklov
(1895–1973)
2 Haziran
1940
23 Haziran
1943
Badayev
Vlasov
(geçici)
Komünist
(Bolşevikler)
A. Kosygin 1967.jpg Aleksey Nikolayeviç Kosigin
(1904–1980)
23 Haziran
1943
23 Mart
1946
Vlasov
Shvernik
Komünist
(Bolşevikler)
Rusya SFSC Bakanlar Kurulu Başkanları (1946–1991)
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Mihail İvanoviç Rodionov
(1907–1950)
23 Mart
1946
9 Mart
1949
Shvernik
Vlasov
Komünist
(Bolşevikler)
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Boris Nikolayeviç Çernousov
(1908–1978)
9 Mart
1949
20 Ekim
1952
Vlasov
Tarasov
Komünist
(Bolşevikler)
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Aleksandr Mihailoviç Puzanov
(1906–1998)
20 Ekim
1952
24 Ocak
1956
Tarasov Komünist
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Mihail Alekseyeviç Yasnov
(1906–1991)
24 Ocak
1956
19 Aralık
1957
Tarasov Komünist
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Frol Romanoviç Kozlov
(1908–1965)
19 Aralık
1957
31 Mart
1958
Tarasov Komünist
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Dmitriy Stepanoviç Polyanski
(1917–2001)
31 Mart
1958
23 Kasım
1962
Tarasov
İgnatov
Organov
Komünist
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Gennadiy Ivanoviç Voronov
(1910–1994)
23 Kasım
1962
23 Temmuz
1971
Organov
İgnatov
Yasnov
Komünist
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Mihail Sergeyeviç Solomentsev
(1913–2008)
28 Temmuz
1971
24 Haziran
1983
Yasnov Komünist
Emblem of the Russian SFSR (1920-1978).svg Vitaliy İvanoviç Vorotnikov
(1926–2012)
24 Haziran
1983
3 Ekim
1988
Yasnov
Orlov
Komünist
Emblem of the Russian SFSR.svg Aleksandr Vladimiroviç Vlasov
(1932–2002)
3 Ekim
1988
15 Haziran
1990
Vorotnikov
Yeltsin
Komünist
Emblem of the Russian SFSR.svg İvan Stepanoviç Silayev
(1930–)
16 Haziran
1990
26 Eylül
1991
Yeltsin Komünist 1. Silayev
(15 Haziran 1990 – 11 Temmuz 1991)
2. Silayev
(12 Temmuz 1991 – 6 Kasım 1991)
Emblem of the Russian SFSR.svg Oleg İvanoviç Lobov
(1937–)
Geçici Başbakan[25]
26 Eylül
1991
6 Kasım
1991
Yeltsin Komünist
(RSFSC)
2. Silayev
(12 Temmuz 1991 – 6 Kasım 1991)
Rusya SFSC Devlet ve Hükümet Başkanları (1991)
Борис Николаевич Ельцин.jpg Boris Nikolayeviç Yeltsin
(1931–2007)
6 Kasım
1991
25 Aralık
1991
Yeltsin Bağımsız Yeltsin–Gaydar
(6 Kasım 1991 – 14 Aralık 1992)

Rusya Federasyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Resim İsim
(Doğum-Ölüm)
Görev süresi Devlet Başkanı Siyasi parti Hükümet 
Rusya Federasyonu Devlet ve Hükümet Başkanları (1991–1992)
Борис Николаевич Ельцин.jpg Boris Nikolayeviç Yeltsin
(1931–2007)
25 Aralık
1991
15 Haziran
1992
Yeltsin Bağımsız Yeltsin–Gaidar
(6 Kasım 1991 – 14 Aralık 1992)
Rusya Federasyonu Hükümet ve Bakanlar Kurulu Başkanları (1992–1993)
Gaidar in 2008 - crop.jpg Yegor Timuroviç Gaydar
(1956–2009)
Geçici Başbakan[26]
15 Haziran
1992
14 Aralık
1992
Yeltsin Bağımsız Yeltsin–Gaydar
(6 Kasım 1991 – 14 Aralık 1992)
Viktor Chernomyrdin-1.jpg Viktor Stepanoviç Çernomırdin
(1938–2010)
14 Aralık
1992
25 Aralık
1993
Yeltsin Bağımsız 1. Çernomırdin
(14 Aralık 1992 – 9 Ağustos 1996)
Rusya Federasyonu Hükümet Başkanları (1993–günümüz)
Viktor Chernomyrdin-1.jpg Viktor Stepanoviç Çernomırdin
(1938–2010)
25 Aralık
1993
Nisan
1995
Yeltsin Bağımsız 1. Çernomırdin
(14 Aralık 1992 – 9 Ağustos 1996)
2. Çernomırdin
(10 Ağustos 1996 – 23 Mart 1998)
Nisan
1995
23 Mart
1998
Evimiz Rusya
Sergei Kirienko - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2000.jpg Sergey Vladilenoviç Kiriyenko
(1962–)
23 Mart
1998
23 Ağustos
1998
Yeltsin Bağımsız Kiriyenko
(24 Nisan 1998 – 23 Ağustos 1998)
Viktor Chernomyrdin-1.jpg Viktor Stepanoviç Çernomırdin
(1938–2010)
Geçici Başbakan[27]
23 Ağustos
1998
11 Eylül
1998
Yeltsin Evimiz Rusya
E Primakov 03.jpg Yevgeniy Maksimoviç Primakov
(1929–2015)
11 Eylül
1998
12 Mayıs
1999
Yeltsin Anavatan - Tüm Rusya Primakov
(11 Eylül 1998 – 12 Mayıs 1999)
Krievijas Revīzijas palātas priekšsēdētājs (4187361112).jpg Sergey Vadimoviç Stepaşin
(1952–)
12 Mayıs
1999
9 Ağustos
1999
Yeltsin Bağımsız Stepaşin
(19 Mayıs 1999 – 9 Ağustos 1999)
Vladimir Putin-5 edit.jpg Vladimir Vladimiroviç Putin
(1952–)
(1. kez)
9 Ağustos
1999
7 Mayıs
2000
Yeltsin
Putin
(geçici)
Birlik 1. Putin
(16 Ağustos 1999 – 7 Mayıs 2000)
Mikhail Kasyanov, February 2000.jpg Mihail Mihailoviç Kasyanov
(1957–)
7 Mayıs
2000
24 Şubat
2004
Putin Bağımsız Kasyanov
(17 Mayıs 2000 – 24 Şubat 2004)
Viktor Khristenko.jpg Viktor Borisoviç Hristenko
(1957–)
Geçici Başbakan
24 Şubat
2004
5 Mart
2004
Putin Bağımsız
Mikhail Fradkov (Brasília, 04 April 2006).jpeg Mihail Yefimoviç Fradkov
(1950–)
5 Mart
2004
14 Eylül
2007
Putin Bağımsız 1. Fradkov
(5 Mart 2004 – 7 Mayıs 2004)
2. Fradkov
(12 Mayıs 2004 – 12 Eylül 2007)
Viktor Zoebkov.jpg Viktor Alekseyeviç Zubkov
(1941–)
14 Eylül
2007
8 Mayıs
2008
Putin Birleşik Rusya Zubkov
(14 Ekim 2007 – 7 Mayıs 2008)
Vladimir Putin-5 edit.jpg Vladimir Vladimiroviç Putin
(1952–)
(2. kez)
8 Mayıs
2008
7 Mayıs
2012
Medvedev Birleşik Rusya 2. Putin
(8 Mayıs 2008 – 7 Mayıs 2012)
Dmitry Medvedev’s interview with CNN (2013-01-27).jpeg Dmitriy Anatolyeviç Medvedev
(1965–)
8 Mayıs
2012
Görevde Putin Birleşik Rusya Medvedev
(8 Mayıs 2012’den beri)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "[Knyaz Nikolay Ivanovich Saltykov]" (Russian). 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304191219/http://dic.academic.ru/dic.nsf/enc_biography/109759/%D0%A1%D0%B0%D0%BB%D1%82%D1%8B%D0%BA%D0%BE%D0%B2. Erişim tarihi: 7 Nisan 2014. 
  2. ^ (Russian) [The Unknown Themis: Documents, Events, People]. ОЛМА Медиа Групп. 2003. s. 93. ISBN 978-5-224-04224-1. 
  3. ^ "[Knyaz Viktor Pavlovich Kochubey]" (Russian). 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304195237/http://dic.academic.ru/dic.nsf/enc_biography/62464/%D0%9A%D0%BE%D1%87%D1%83%D0%B1%D0%B5%D0%B9. Erişim tarihi: 8 Nisan 2014. 
  4. ^ B. V. Ananych, ed. (2008) (Russian). [Ruling Elite of the Russian Empire: History of Ministries, 1802–1917]. "Лики России". 
  5. ^ "[Illarion Vasilyevich Vasilchikov – Biography]" (Russian). 9 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140209132624/http://www.hrono.ru/biograf/bio_we/vasilchikov_iv.php. Erişim tarihi: 5 Nisan 2014. 
  6. ^ Vladimir Nikolayevich Balyazin; Voldemar Nikolayevich Balyazin (2008) (Russian). Царский декамерон: От Николая I до Николая II. Исторические книги В.Н. Балязина (Historical Books by V. N. Balyazin). 2. ОЛМА Медиа Групп. s. 49. ISBN 978-5-373-01976-7. 
  7. ^ a b "[Aleksandr Ivanovich Chernyshov]" (Russian). 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304191937/http://www.hrono.ru/biograf/bio_ch/chernyshov_ai.php. Erişim tarihi: 5 Nisan 2014. 
  8. ^ "[Landowners of the Panin Rayon. Knyaz Alexey Fyodorovich Orlov]" (Russian). 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303215548/http://enc-panino.ru/?tag=%D0%BA%D0%BD%D1%8F%D0%B7%D1%8C-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%B9-%D0%BE%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D1%84%D1%91%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87. Erişim tarihi: 9 Nisan 2014. 
  9. ^ "[Knyaz Aleksey Fyodorovich Orlov]" (Russian). 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140407075843/http://www.biografija.ru/biography/orlov-knyaz-aleksej-fedorovich.htm. Erişim tarihi: 4 Nisan 2014. 
  10. ^ "[Pavel Pavlovich Gagarin]" (Russian). Russian Empire. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140407100248/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/gagarin-pavel-pavlovich.html. Erişim tarihi: 5 Nisan 2014. 
  11. ^ a b "[Pavel Nikolayevich Ignatyev]" (Russian). Russian Empire. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140407100248/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/gagarin-pavel-pavlovich.html. Erişim tarihi: 5 Nisan 2014. 
  12. ^ a b "[Pyotr Aleksandrovich Valuyev]" (Russian). Russian Empire. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140407100301/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/valuev-petr-aleksandrovich.html. Erişim tarihi: 5 Nisan 2014. 
  13. ^ a b "[Mikhail Khristoforovich Reytern]" (Russian). Russian Empire. 7 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140407100840/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/reytern-mihail-hristoforovich.html. Erişim tarihi: 6 Nisan 2014. 
  14. ^ a b "[Nikolay Khristianovich Bunge]" (Russian). Russian Empire. 8 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140408214746/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/bunge-nikolay-hristianovich.html. Erişim tarihi: 7 Nisan 2014. 
  15. ^ "[Ivan Nikolayevich Durnovo]" (Russian). Russian Empire. 8 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140408220735/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/durnovo-ivan-nikolaevich.html. Erişim tarihi: 7 Nisan 2014. 
  16. ^ a b c d "Витте Сергей Юлиевич (sic!) [Sergey Yuliyevich (sic!) Witte]" (Russian). Russian Empire. 8 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140408220949/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/vitte-sergey-yulievich.html. Erişim tarihi: 7 Nisan 2014. 
  17. ^ a b c d "[Ivan Logginovich Goremykin]" (Russian). Russian Empire. 3 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140403012029/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/goremykin-ivan-logginovich.html. Erişim tarihi: 13 Nisan 2014. 
  18. ^ a b "[Pyotr Arkadyevich Stolypin]" (Russian). Russian Empire. 13 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140413155203/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/stolypin-petr-arkadevich.html. Erişim tarihi: 13 Nisan 2014. 
  19. ^ a b "[Vladimir Nikolayevich Kokovtsov]" (Russian). 16 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140416184052/http://www.praviteli.org/empire/sovmin/kokovtsov.php. Erişim tarihi: 15 Nisan 2014. 
  20. ^ a b "[Vladimir Nikolayevich Kokovtsov]" (Russian). Russian Empire. 3 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140403015144/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/kokovtsov-vladimir-nikolaevich.html. Erişim tarihi: 13 Nisan 2014. 
  21. ^ a b "[Boris Vladimirovich Shtyurmer]" (Russian). Russian Empire. 13 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140413142550/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/shtyurmer-boris-vladimirovich.html. Erişim tarihi: 13 Nisan 2014. 
  22. ^ a b "[Alexander Fyodorovich Trepov]" (Russian). Russian Empire. 13 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140413142550/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/shtyurmer-boris-vladimirovich.html. Erişim tarihi: 13 Nisan 2014. 
  23. ^ a b "[Nikolay Dmitriyevich Golitsyn]" (Russian). Russian Empire. 13 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140413155709/http://www.rusempire.ru/glavy-pravitelstva-rossiyskoy-imperii/golitsyn-nikolay-dmitrievich.html. Erişim tarihi: 13 Nisan 2014. 
  24. ^ "[RSFSR: Heads of Government, 1917–1991]" (Russian). 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141011050630/http://www.praviteli.org/rsfsr/rsfsr2/. Erişim tarihi: 26 Haziran 2014. 
  25. ^ "[Russia: Government of the Russian Federation: 1991–1992]" (Russian). Rulers of Russia and the Soviet Union. 2 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150702092531/http://www.praviteli.org/rf/rf2/02vacant.php. Erişim tarihi: 7 Eylül 2014. 
  26. ^ "[Biography: Yegor Timurovich Gaydar]" (Russian). Rulers of Russia and the Soviet Union. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150705192037/http://www.praviteli.org/rf/rf2/gaydar.php. Erişim tarihi: 7 Eylül 2014. 
  27. ^ "[Biography: Viktor Stepanovich Chernomyrdin]" (Russian). Rulers of Russia and the Soviet Union. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150705192718/http://www.praviteli.org/rf/rf2/chernomyrdin.php. Erişim tarihi: 7 Eylül 2014.