Mali başbakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Mali başbakanı, Afrika ülkesi Mali'nin bağımsızlığını kazandığı 1960 yılından bu yana hükumetin başında yer alan kişiye verilen unvandır. Ülkede bu görevde bulunan kişilerin listesi şu şekildedir:

Mali başbakanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Başbakan

(Doğum–Ölüm)

Resim Görev süresi Seçim yılı Siyasal parti Devlet başkanı
Göreve başlama Görevi bırakma
1 Modibo Keïta

(1915–1977)

Keita stamp 1961.png 20 Haziran 1960 1965 1959, 1964 US–RDA Kendisi
Makam kaldırıldı (1965 – 19 Kasım 1968)
2 Yoro Diakité

(1932–1973)

Image of none.svg 19 Kasım 1968 18 Eylül 1969 Askeri M. Traoré
Makam kaldırıldı (18 Eylül 1969 – 6 Haziran 1986)
3 Mamadou Dembelé

(1934–2016)

Image of none.svg 6 Haziran 1986 6 Haziran 1988 UDPM M. Traoré
Makam kaldırıldı (6 Haziran 1988 – 2 Nisan 1991)
Soumana Sacko

(1949–)

Image of none.svg 2 Nisan 1991 9 Haziran 1992 Bağımsız Touré
4 Younoussi Touré

(1941–)

Image of none.svg 9 Haziran 1992 12 Nisan 1993 1992 Bağımsız Konaré
5 Abdoulaye Sékou Sow

(1931–2013)

Image of none.svg 12 Nisan 1993 4 Şubat 1994 Bağımsız Konaré
6 Ibrahim Boubacar Keïta

(1945–)

Ibrahim Boubacar Keïta par Claude Truong-Ngoc décembre 2013 (cropped).jpg 4 Şubat 1994 15 Şubat 2000 1997 (Nis)

(iptal), 1997 (Tem)

ADEMA–PASJ Konaré
7 Mandé Sidibé

(1940–2009)

Image of none.svg 15 Şubat 2000 18 Mart 2002 ADEMA–PASJ Konaré
8 Modibo Keita

(1942–)

Day 3 of the WTO's Ministerial Conference, Bali, 3 December 2013 (11221157524).jpg 18 Mart 2002 9 Haziran 2002 Bağımsız Konaré
9 Ahmed Mohamed ag Hamani

(1942–)

Image of none.svg 9 Haziran 2002 29 Nisan 2004 2002 Bağımsız Touré
10 Ousmane Issoufi Maïga

(1946–)

Image of none.svg 29 Nisan 2004 28 Eylül 2007 Bağımsız Touré
11 Modibo Sidibé

(1952–)[1]

Modibo Sidibe.jpg 28 Eylül 2007 3 Nisan 2011 2007 Bağımsız Touré
12 Cissé Mariam Kaïdama Sidibé

(1948–)

Image of none.svg 3 Nisan 2011 22 Mart 2012

(devrildi)

Bağımsız Touré
Makam boş kaldı (22 Mart – 17 Nisan 2012)
Cheick Modibo Diarra

(1952–)

Cheick Modibo Diarra.jpg 17 Nisan 2012 11 Aralık 2012

(görevden alındı)

Bağımsız D. Traoré
Django Sissoko

(1947/48–)

Image of none.svg 11 Aralık 2012 5 Eylül 2013 Bağımsız D. Traoré
13 Oumar Tatam Ly

(1963–)

Image of none.svg 5 Eylül 2013 5 Nisan 2014 2013 Bağımsız I. B. Keïta
14 Moussa Mara

(1975–)

Moussa Mara.jpg 5 Nisan 2014 9 Ocak 2015 Bağımsız I. B. Keïta
(8) Modibo Keita

(1942–)

Day 3 of the WTO's Ministerial Conference, Bali, 3 December 2013 (11221157524).jpg 9 Ocak 2015 8 Nisan 2017 Bağımsız I. B. Keïta
15 Abdoulaye Idrissa Maïga

(1958–)

Image of none.svg 8 Nisan 2017 Görevde RPM I. B. Keïta

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bi Sidibé'nin kardeşi

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]