Angel (1. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Angel 1. sezon bölümlerinin listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara
Angel (1. Sezon)
Angel S1.jpg
Sezon 1 Bölge 1 DVD kapağı
Ana kadro
Ülke ABD
Bölüm sayısı 22
Yayın
Kanal The WB
Yayın tarihi 5 Ekim 1999 (1999-10-05) – 23 Mayıs 2000 (2000-05-23)
Ev videosu yayını
DVD yayını
1. Bölge 11 Şubat 2003[1]
2. Bölge 10 Aralık 2001[2]

Bir televizyon dizisi olan Buffy the Vampire Slayer adlı dizinin yan ürünü Angel'ın birinci sezonu. 5 Ekim 1999 tarihinde başlamış, 22 bölüm yayınlanmış ve 23 Mayıs 2000 tarihinde sona ermiştir. Birinci sezon bölümleri Salı günleri doğu zaman dilimine göre 9'da Buffy'nin hemen ardından yayınlanmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Buffy'nin üçüncü sezonunun sonunda ruhunu geri kazanmış 242 yaşındaki vampir Angel, genç avcı Buffy Summers'a normal bir hayat yaşama şansı vermek için Sunnydale'i terk eder. Angel şu anda büyük şehir Los Angeles'da yaşamaktadır. Buffy'den ayrılan Angel artık tamamen toplumdan soyutlanmıştır ve her geçen gün içindeki vampirin açlığına yenik düşmeye daha da çok yaklaşır. Ama açlığına yenik düşmez; çünkü Yüce Güçler'den imgelem alabilen yarı iblis, aynı zamanda İrlandalı Doyle ve kendi hayatında bir insanın bulunması için Sunnydale sakini Cordelia Chase ile karşılaşır. Bu yeni karşılaşmalar sayesinde hayatına bir düzen getirir ve kefaretini ödemek için harika bir fırsat yakalar. Kendi dedektif bürosu olan Angel Investigations'ı kurar ve "yardıma muhtaçlara yardım eder".

Sezonun başlarında Angel, bir polis olan Kate Lockley ile tanışır ve ilk başlarda Kate ona yardımcı olur ta ki onun gerçekte ne olduğunu öğrenene kadar. Sezon sonuna doğru Angel, ileriki sezonlarda ana kadroya katılacak olan bir sokak vampir avcısı Charles Gunn adında bir müttefik kazanır. Sezon boyunca Angel ve ekibi Wolfram & Hart denen bir avukatlık firması ile uğraşırlar; aynı zamanda bu şirketin içerisinde çalışan iki avukat Lindsey McDonald ve Lilah Morgan ruhu olan vampirin gelecek kıyamette oyanayacağı rolü ile ilgili gizli planlar yaparlar.

"I Will Remember You" bölümünde Buffy, L.A.'e gelir ve bu bölümde Angel Mohra iblisinin kanı sayesinde vampirlikten kurtulur (yani insana dönüşür). Buffy ve Angel hep hayal ettikleri muhteşem günü yaşarlar. Ama yine de normal bir insan olarak insanları kurtarmaya devam edemeyeceğini anlayan Angel, Kahinlerin yanına giderek zamanı geri sarmalarını ister ki bu defa iblisin kanını kendisine bulaştırmasın. Sonuç olarak iyilerin tarafında savaşmayı sürdürebilmek için her zaman istediği tek şeyden vazgeçmiştir.

Birkaç gün sonra ise bir gemi dolusu yarı iblis mültecilerini kurtarmak için Doyle, kendi hayatını feda eder ki o da kefaret ödemeye çalışmaktadır. Bütün yıl kurdukları ilişkilerinin üzerine Doyle, ölmeden önce Cordelia'ya bir öpücük verir ve bu öpücük sayesinde imgelem güçleri Cordelia'ya geçer. Daha sonra eski gözetmen Wesley Wyndam-Pryce çıkagelir ve sahip olduğu iblis bilgisi ile ekipte yer edinir.

İki parçalı "Five by Five" ile "Sanctuary" bölümlerinde, dengesiz avcı Faith L.A.'e gelir ve Wolfram & Hart tarafından Angel'ı öldürmesi için tutulur. Wesley'e işkence yaptıktan sonra kendisini Angel'ı yumruklarken bulur, bir yandan da onu öldüreceğini söylemek bağırmaktadır. Angel tarafından kurtarılan Faith, sonunda işlediği bütün suçları itiraf eder ve kendisini polise teslim eder. Başka birisini kefaret arayışında görmek, Angel'a ödemekte olduğu kefareti bir kez daha hatırlatır ve kendisini Buffy'den uzaklaştırır. Nihayetinde, Angel ile Faith çok güçlü bir arkadaşlık bağır kurar ki bu bağ ileriki sezonlarda çok işe yarayacaktır.

Sezon finalinde, Angel kendi kaderi ile ilgili antik bir kehanet ile karşılaşır. Wolfram & Hart, "Yüce Güçler'e bağlı bütün yolları" kesmek için Vocah iblisini çağırırlar ve aynı zamanda çok yaşlı Angel'ın atası olan Darla'yı diriltirler. Wesley ise sonunda kehaneti çözer; Shanshu kelimesi aslında hem yaşam hem de ölüm manasına gelmektedir. Bu da demek oluyor ki Angel tam anlamıyla dünyayı kurtardığında yaşayabilecek, yani insan olma şansını kazanacak. Bu arada Angel Investigations bürosu havaya uçar ve ekip artık Cordelia'nın dairesinde çalışmaya başlar.

Gelişim süreci[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri proje tasarımcılarından birisi David Greenwalt "Angel karakterinin Buffy'de büyüdüğünü kimse inkar edemez" noktasına değinmiştir. Angel dizisi yayınlanmaya başlamadan birkaç yıl önce Joss Whedon, Buffy the Vampire Slayer dizisinin arkasında yatan konsepti "Her korku filminde olan, karanlık bir ara sokağa girip öldürülen sarışın kızın" Hollywood versiyonu olarak geliştirmiştir.[3] Angel karakteri Buffy'nin ilk bölümünde ortaya çıkmış ve daha sonra sezon iki ile üç boyunca ise ana kadro arasına girmiştir. Ruhsuz ve ölümsüz bir vampire dönüştürüldükten sonra yaptığı katliamlar ve diğer kötülüklerle dünyaya ün salmıştır; ta ki bir grup Çingene onu cezalandırmak için ruhunu geri koyana kadar, böylelikle yaptığı şeylerden dolayı suçluluk hissedecek ve kendisini yitirecektir. Angel nihayetinde geçmişte yaptığı kötülüklerin kefaretini ödeyebileceği bir yola girer. Buffy'nin sezon finalinde, Angel Sunnydale'i terk ederek L.A.'e kafaretini Buffy olmadan ödemeye devam etmek için gider. Whedon "Angel'ın, aynı Buffy gibi dizideki tek süper kahraman olabilecek karakter olduğuna" inanmaktadır.[4] Aynı zamanda Whedon bu yan diziyi Buffy ile karşılaştırmıştır ve "Bu dizinin daha çok aksiyonlu ve erkekleri baz alan bir dizi" olduğunu söylemiştir.[5]

Buffy'deki ana konsept Amerika'nın küçük bir kasabasında "korku filmi gibi lise" iken[6], proje tasarımcıları David Greenwalt ve Whedon, Angel'ı "cesur bir şehir dizisi" konseptine uyarlamışlardır.[7] Whedon "daha karanlık tonda karanlık bir dizi istedik" açıklamasını yapmıştır. Hikâye Los Angeles'da geçiyor çünkü orada bir sürü iblis ve anlatılacak çok garip hikâye var. Ayrıca dizinin yaş seviyesinin biraz daha yukarıda olmasını ve karakterlerin iblislerle baş etme yollarının da farklı olmasını istedik. Buffy daima kötüleri yenip dünyayı kurtarma çabasında, ama Angel her zaman affedilme arayışındadır. Bunlar aslında iki diziyi birbirinden farklı kılan yaratıcı şeyler.[8]

Whedon ve Greenwalt, The WB'a göstermek için 6 dakikalık bir tanıtım videosu hazırlamışlardır ki bu bölüm "Yayınlanmayan Angel pilotu" olarak adlandırılmıştır.[9] Bu videodan bazı kesitler daha sonra dizinin jeneriğinde kullanılmıştır.[9]

Dizinin yapım aşamasında senaryoyu biraz daha yumuşatmak için çaba sarf edilmiştir. Mesela, sezonun ilk bölümü "City of"dan Angel'ın cinayet kurbanının kanını içtiği sahne silinmiştir.[10] Asıl ikinci bölüm olarak yazılmış "Corrupt" bölümü tamamen silinmiştir. David Fury bu durumu "Kanal şok olmuştu. Dediler ki 'bunu çekemeyiz, gerçekten çok karanlık bir yol.' Ama neyse ki aklımıza yeni bir fikir geldi ve bölümü üç günde tekrar yazdık" diye açıklamıştır.[11] Giriş bölümleri biraz daha yumuşatılmış ve Angel Investigations yetersiz bir operasyon olarak gösterilmiştir.

Bir senaryo taslağına göre Angel dizisine aslında Buffy'nin ikinci sezonunun iki parçalı final bölümlerinde de yer almış Whistler karakterini oynayan Max Perlich de katılması istenmiştir.[12] Bir mülakatta Perlich "Tekrar hiç çağırılmadım. Eğer çağırsalardı, muhtemelen kabul ederdim; çünkü harika bir tecrübe olurdu ve Joss gerçekten orijinal ve yetenekli biri" demiştir.[13] Bunun yerine yapımcılar Whistler'a benzeyen bir karakter olan Doyle'u oluşturmuşlardır. Ayrıca asıl Sunnydale ekibinden olan Cordelia Chase de Angel ve Doyle'a katılmıştır.

Oyuncu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Yan karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım ekibi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizinin proje tasarımcıları Joss Whedon ve David Greenwalt aynı zamanda yönetici yapımcılık yapmıştır. Greenwalt, Angel'da dizi sorumluluğu yaparken Whedon da Buffy'yi yönetmektedir. En çok bölümü Greenwalt yazmıştır; toplam beş bölümde senaristlik yapmış ve iki ayrı bölümün hikâyesini yazmıştır. Tim Minear ise set dışından işe alınmıştır ve sezon boyunca beş bölümde senaristlik yapmıştır. Sezonun başında yapımcı olarak başlamıştır, sezonun ortasında yapım denetleyiciliğine yükselmiştir. Ayrıca kendisi sadece Angel için bölüm yazan ilk senaristtir ki ilk beş bölümün senaristlerinin hepsi Buffy'den gelmiştir; Whedon, Greenwalt, Jane Espenson, Douglas Petrie ve David Fury. Buffy senarist/yapımcısı Marti Noxon, bu sezonda yapımcı danışmanı olarak görev yapmıştır ve birkaç tane isminin geçmediği bölüm yazmıştır; ayrıca Greenwalt için bir bölümde senarist asistanlığı yapmıştır. Geri kalan bölümleri yazan kişiler arasında yapımcı Tracey Stern, normal senarist Jeannine Renshaw ve yapımcı danışmanı olan Howard Gordon (ayrıca Buffy'nin ikinci sezonunda da yapımcı danışmanlığı yapmıştır) bulunmaktadır. Gordon'un yeni bir dizinin senaryosu üzerinde çalışmak için ayrılmasından sonra, onun yerine Jim Kouf yapımcı danışmanı olarak ekibe katılmıştır. Son olarak da Garry Campbell, tek başına serbest bir bölüm yazmıştır.[14]

Whedon, sezon boyunca sadece bir bölüm yönetmiş ve yazmıştır, "City Of" bölümünü hem yazıp hem yönetmiştir ki dizide en azından bir kere de olsa varlığını göstermek istemiştir. Ayrıca başka iki bölüm için de hikâye yazmıştır; episodes; David Greenwalt ile "I Fall to Pieces" ve Tim Minear ile de "Sanctuary" bölümlerine hikâye yazmıştır.

Buffy setinde yönetmenlik yapan James A. Contner (ayrıca yapım asistanı), sezonda en çok bölüm yöneten kişidir ki toplamda dört bölüm yönetmiştir. David Greenwalt ise sezon finali de dahil olmak üzere iki bölüm yönetmiştir.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki
numara
Sezondaki
numara
Başlık Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi Ürün kodu
1 1 "City Of" Joss Whedon Joss Whedon & David Greenwalt 5 Ekim 1999 (1999-10-05) 1ADH01
Angel L.A.'de bir yer tutar, Doyle ile buluşur ve Cordy ile karşılaşır. 
2 2 "Lonely Hearts" James A. Contner David Fury 12 Ekim 1999 (1999-10-12) 1ADH02
Angel, Los Angeles'taki bir bekarlar barında avlanan canavarımsı bir seri katili takip ederken birilerini tavlama bilgilerini tazelemektdir. 
3 3 "In the Dark" Bruce Seth Green Douglas Petrie 19 Ekim 1999 (1999-10-19) 1ADH03
Angel, Buffy'den bir hediye getiren Oz'dan beklemediği bir ziyaret alır. 
4 4 "I Fall to Pieces" Vern Gillum Hikaye: Joss Whedon & David Greenwalt
Senaryo: David Greenwalt
26 Ekim 1999 (1999-10-26) 1ADH04
Doyle'un imgelemi Angel'ı, iblis bir nöroloji cerrahı tarfından takip edilen bir kadına yönlendirir. 
5 5 "Rm w/a Vu" Scott McGinnis Hikaye: David Greenwalt & Jane Espenson
Senaryo: Jane Espenson
2 Kasım 1999 (1999-11-02) 1ADH05
Cordelia mükemmel bir daire bulur, fakat burası hayaletlidir. Doyle geçmişten gelen hayaletlerden çekinmektedir. 
6 6 "Sense & Sensitivity" James A. Contner Tim Minear 9 Kasım 1999 (1999-11-09) 1ADH06
Kate'in öfkesi, üzerinde garip bir etki bırakacak olan duyarlılık eğitimine gitmesine sebep olur. 
7 7 "Bachelor Party" David Straiton Tracey Stern 16 Kasım 1999 (1999-11-16) 1ADH07
Doyle'un eski aşkı şehre gelir, fakat onun yeni nişanlısının Doyle için farklı planları vardır. 
8 8 "I Will Remember You" David Grossman David Greenwalt & Jeannine Renshaw 23 Kasım 1999 (1999-11-23) 1ADH08
Buffy, LA'e Angel'ı ziyaret etmek için gelince eski duygular yeniden alevlenir. 
9 9 "Hero" Tucker Gates Howard Gordon & Tim Minear 30 Kasım 1999 (1999-11-30) 1ADH09
Doyle, korkmuş bir mülteci grubu yardımını isteyince kefaretinin bedelini ödemek için bir fırsat yakalama şansına sahip olur. 
10 10 "Parting Gifts" James A. Contner David Fury & Jeannine Renshaw 14 Aralık 1999 (1999-12-14) 1ADH10
Angel ve Cordelia, iblisimsi bir ikramiyenin izini sürerken eski bir arkadaşlarının (Wesley) yardımını görürler. 
11 11 "Somnambulist" Winrich Kolbe Tim Minear 18 Ocak 2000 (2000-01-18) 1ADH11
Bilinmeyen bir katil LA sokaklarında Angelus'un daha önceden kullandığı bir işaret bırakarak avlanmaktadır. 
12 12 "Expecting" David Semel Howard Gordon 25 Ocak 2000 (2000-01-25) 1ADH12
Kötü giden bir gecelik ilişki sonrasında, Cordelia fazlasıyla hamile bir şekilde uyanır. 
13 13 "She" David Greenwalt David Greenwalt & Marti Noxon 8 Şubat 2000 (2000-02-08) 1ADH13
Angel, başka bir boyuttan mültecileri kurtarmak için savaşçı bir iblisle anlaşma yapar. 
14 14 "I've Got You Under My Skin" R.D. Price Hikaye: David Greenwalt & Jeannine Renshaw
Senaryo: Jeannine Renshaw
15 Şubat 2000 (2000-02-15) 1ADH14
Sorunlu bir aile, çocukları Ryan'ın içindeki iblisi çıkartması için Angel ve Wesley'nin yardımını ister. 
15 15 "The Prodigal" Bruce Seth Green Tim Minear 22 Şubat 2000 (2000-02-22) 1ADH15
Angel, Kate'in babasını araştırırken, kendi zalim babasını hatırlar. 
16 16 "The Ring" Nick Marck Howard Gordon 29 Şubat 2000 (2000-02-29) 1ADH16
Angel, gizli bir dövüş kulübünde dövüşmeye zorlanır. Ekibi ise onu kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklardır. 
17 17 "Eternity" Regis B. Kimble Tracey Stern 4 Nisan 2000 (2000-04-04) 1ADH17
Güç durumda kalmış bir ünlü, kendisini takip eden kişiden koruması için Angel'ı tutar. Ama işler biraz ters giderse Angel kılığına bürünmüş Wesley, korumalık yaparken Cordelia da gerçek Angel'ın peşine düşer. 
18 18 "Five by Five" James A. Contner Jim Kouf 25 Nisan 2000 (2000-04-25) 1ADH18
Suçlu avcı Faith şehre gelir ve Wolfram & Hart'la birlikte hareket eder. Angel'ı öldürmesi için Lilah ve Lindsey tarafından tutulan Faith, Angel ile yüzleşir. 
19 19 "Sanctuary" Michael Lange Tim Minear & Joss Whedon 2 Mayıs 2000 (2000-05-02) 1ADH19
Herkes Faith'i yakalamaya çalışmaktadır ve Angel onu durdurabilecek tek kişidir. Ama Angel onu öldürmeye değil kurtarmaya çalışmaktadır ve ondan ümidini kesmeyerek hayatını kurtarır. 
20 20 "War Zone" David Straiton Garry Campbell 9 Mayıs 2000 (2000-05-09) 1ADH20
Angel bir milyonerin şantajcısının izini sürerken, kendini bir çete savaşının içinde bulur. 
21 21 "Blind Date" Thomas J. Wright Jeannine Renshaw 16 Mayıs 2000 (2000-05-16) 1ADH21
Angel, ölümcül görevini yerine getirmeye çalışan bir suikastçiyi önlemek için Wolfram & Hart'a girmeye çalışan Lindsey'e yardım eder. 
22 22 "To Shanshu in L.A." David Greenwalt David Greenwalt 23 Mayıs 2000 (2000-05-23) 1ADH22
Wolfram & Hart, Angel ve ona yakın kişileri alt etmek amacıyla güçlü bir yeni düşmanı diriltirler. Daha önce ölmüş vampir ve aynı zamanda Angel'ın eski sevgilisi Darla, Angel'ın karanlık tarafını ortaya çıkarabilecek tek kişidir. 

Buffy the Vampire Slayer ile eş zamanlı bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu sezondan itibaren hem Buffy the Vampire Slayer hem de yan dizisi olan Angel, The WB'da yayınlanmaya başlar. İki dizinin de yayın günü salıdır; Buffy doğu zaman dilimine göre 8'de, Angel ise saat 9'da yayınlanmıştır. Buffy'nin dördüncü sezon bölümleri Angel'ın ilk sezon bölümleri ile aynı tarihlerde art arda yayınlanmıştır. İki dizide de karakterlerin diziler arası geçiş yaptığı eş zamanlı bölümler bulunmaktadır. İlk defa Buffy'de ortaya çıkmış olan karakterler Angel (David Boreanaz), Cordelia Chase (Charisma Carpenter) ve Wesley Wyndam-Pryce (Alexis Denisof) yeni yan dizinin ana karakterleri olmuşlardır.

İlk eş zamanlı bölüm sezonların ilk başlarında görünür; Angel, Buffy'ye telefon eder ama hiçbir şey demez. Buffy the Vampire Slayer'da Buffy telefona cevap vermektedir. "The Harsh Light of Day" bölümündeki olaylardan sonra Oz (Seth Green), Los Angeles'a Angel'a Amara'nın Yüzüğünü (vampirleri öldürülemez yapan ve gün ışığında yürümelerini sağlayan bir yüzük) vermek için ziyaret etmeye gider ve Angel dizisinin "In the Dark" bölümünde görünür. Spike (James Marsters) da onu takip eder.

Angel'ın bölümü olan "Bachelor Party" bölümünde, Doyle (Glenn Quinn) Buffy'nin tehlikede olduğuna dair bir imgelem görür. Bundan dolayı Angel, "Pangs" bölümünde Buffy'i korumak için Sunnydale'e döner. Angel'ın kasabaya yaptığı ziyareti öğrenen Buffy, "I Will Remember You" bölümünde L.A.'e gider ve Angel'ı kasabaya gelip kendisine haber vermediği için azarlar.

Buffy'nin üçüncü sezon karakterlerinden birisi olan Wesley, Angel dizisinde ilk defa "Parting Gifts" bölümünde görünür ve daha sonra yan dizinin ana karakterleri arasına katılır.

İki parçalı Buffy bölümleri olan "This Year's Girl" ile "Who Are You" bölümlerinde olan olaylardan sonra, Faith (Eliza Dushku) Sunnydale'den ayrılır ve L.A.'e gider ki Angel'da da iki parçalı bölümler olan "Five by Five" ile "Sanctuary" bölümlerinde görünmüş ve Wolfram & Hart tarafından Angel'ı öldürmesi için tutulmuştur. Buffy, Angel dizisindeki ikinci ve son çıkışını "Sanctuary" bölümünde yapmıştır.

Angel, "The Yoko Factor" bölümünde Sunnydale'e tekrar gelir ve daha önce "Sanctuary" bölümünde Buffy'e olan davranışı için özür diler. Ayrıca Angel, Buffy'nin yeni erkek arkadaşı Riley Finn (Marc Blucas) ile tanışır.

Bir Buffy bölümü olan "Angel"da öldürülen vampir Darla (Julie Benz), Angel'ın sezon finali olan "To Shanshu in L.A." bölümünde Wolfram & Hart tarafından tekrar diriltilir ve yan dizinin ana kadrosuna katılır.

Yayınlanmamış bölüm[değiştir | kaynağı değiştir]

Asıl ikinci bölümün David Fury tarafından yazılan "Corrupt" bölümü olması gerekiyordu. Bölümün girişi bir kokain çetesine bağlı olan fahişeleri yakalamak amacıyla fahişe kılığına giren polis Kate Lockley ile başlamaktadır. The WB bölümün çekimleri başlamadan önce prodüksiyonu durdurdu, çünkü bölümün senaryosunun çok ahlaksız olduğunu düşünüyorlardı.[15]

Resepsiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Eleştiri değerlendirme sitesi Metacritic'de bu sezon "genel olarak iyi" olan 17 eleştirinin değerlendirilmesi sonucu 100 üzerinden 76 puan almıştır.[16]

David Boreanaz, televizyondaki en iyi aktör seçilerek bir Saturn ödülü kazanmıştır, aynı şekilde dizi de en iyi televizyon dizilerine aday gösterilmiş ve Charisma Carpenter ise en iyi yan kadın oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir. Ayrıca dizi, "The Ring" bölümü için makyaj dalında ilk ve tek Emmy ödülünü kazanmıştır.[17]

The Futon Critic, "Five by Five" bölümüne 2000 yılının en iyi onuncu bölümü demiştir.[18]

İlk sezon ortalama 4.8 milyon reytine sahiptir.[19]

DVD paylaşımları[değiştir | kaynağı değiştir]

Angel: The Complete First Season, 11 Şubat 2003 tarihinde DVD olarak 1. bölgede yayınlanmıştır.[1] 2. bölgede ise 10 Aralık 2001 tarihinde yayınlanmıştır.[2] 6 diskten oluşan DVD seti, 1.33:1 çerçeve oranındaki 22 bölümün tamamını içermektedir. DVD'de bulunan ekstralar arasında toplam iki tane yorum parçası bulunmaktadır — proje tasarımcıları Joss Whedon ve David Greenwalt'dan "City of" bölümü hakkında ve senarist Jane Espenson'dan "Rm w/a Vu" bölümü hakkında. "Five by Five" ve "Sanctuary" bölümlerinin orijinal senaryoları da bulunmaktadır sette. DVD'de bulunan özel videolar arasında oynadığı karakteri ve kendisini anlatan Charisma Carpenter ile mülakat yapılan "I'm Cordelia" isimli video; dizinin genelini anlatan "Introducing Angel" isimli video; sezonda görünmüş bütün iblisleri genel olarak anlatan "The Demons" adlı video; ve bütün yapım ekibi ve oyuncuların sezonu tartıştığı "Season 1 Overview" isimli özel video bulunmaktadır. Ayrıca oyuncu biyografileri ve fotoğraf albümleri de bulunmaktadır.[20]

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Angel - Season One (1999)". Amazon.com. http://www.amazon.com/dp/B00005JLEW. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  2. ^ a b "Buffy DVD and VHS". BBC. 11 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160411210347/http://www.bbc.co.uk/cult/buffy/buffystuff/dvdvideo/index.shtml. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  3. ^ Billson, Anne (5 Aralık 2005). Buffy the Vampire Slayer (BFI TV Classics S.). British Film Institute. s. 24–25. 
  4. ^ Havens, Candace (1 Mayıs 2003). Joss Whedon: The Genius Behind Buffy. BenBella Books. s. 103. 
  5. ^ Bassom, David (Eylül 2000). "Buffy, Angel and Me". Buffy the Vampire Slayer magazine (Titan Magazines) (#12): 6. 
  6. ^ "Interview with Joss Whedon by SF Said". Shebytches.com. 2005. 12 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100512141258/http://www.shebytches.com:80/SFSaidgb.html. 
  7. ^ Havens, Candace (1 Mayıs 2003). Joss Whedon: The Genius Behind Buffy. BenBella Books. s. 102. 
  8. ^ Havens, Candace (1 Mayıs 2003). Joss Whedon: The Genius Behind Buffy. BenBella Books. s. 101–102. 
  9. ^ a b Topping, Keith (Şubat 2004). Hollywood Vampire (3 bas.). Virgin Books. 
  10. ^ Hart, Maryelizabeth; Holder, Nancy; Mariotte, Jeff (1 Haziran 2002). Casefiles. Pocket Books. s. 34. 
  11. ^ Hart, Maryelizabeth; Holder, Nancy; Mariotte, Jeff (Mayıs 2002). Casefiles. Pocket Books. s. 43–44. 
  12. ^ "Angel - 1X01 - Pilot: Original First Draft by David Greenwalt & Joss Whedon". TwizTV.com. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160806134231/http://www.twiztv.com/scripts/angel/season1/angel-earlydraft.htm. 
  13. ^ Dilullo, Tara (Temmuz 2004). "Where are they now?". Buffy the Vampire Slayer magazine (Titan Magazines) (#62): 30–31. 
  14. ^ "A Brief History of Mutant Enemy". Whedon.info. 24 Mayıs 2004. 30 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160530111331/http://www.whedon.info/A-Brief-History-of-Mutant-Enemy.html. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  15. ^ "ANGEL: Season One, Episode By Episode with Tim Minear". TimMinear.net. 14 Ağustos 2000. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303194718/http://www.timminear.net/archives/angel/000039.html. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  16. ^ "Critic Reviews for Angel Season 1". Metacritic. 9 Haziran 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130609210556/http://www.metacritic.com:80/tv/angel/critic-reviews. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  17. ^ ""Angel" (1999) - Awards". IMDb. 14 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160314054442/http://www.imdb.com/title/tt0162065/awards. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  18. ^ Brian Ford Sullivan (4 Ocak 2001). "The 20 Best Episodes of 2000". The Futon Critic. http://www.thefutoncritic.com/reviews/2001/01/04/the-20-best-episodes-of-2000-10679/20010104_bestof2000/. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  19. ^ "Season Ratings 1999-2000". Nielsen Media Research. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160303200741/http://www.quotenmeter.de/cms/?p1=n&p2=9946. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 
  20. ^ "Angel - The Complete 1st Season". TVShowsOnDVD.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160304003712/http://www.tvshowsondvd.com/releases/Angel-Complete-1st-Season/1614. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]