Angel 1. sezon bölümlerinin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Angel 1. sezon
Ülke Amerika
Bölüm sayısı 22
Yayın
Yayın tarihi 5 Ekim 1999 (1999-10-05) – 23 Mayıs 2000 (2000-05-23)
Sezon kronolojisi
← Önceki
Sonraki →
2. sezon
Angel bölümleri

Bir televizyon dizisi ve Buffy the Vampire Slayer adlı dizinin spin-off'u olan Angel'ın ilk sezonu. 5 Ekim 1999 tarihinde başlamış, 22 bölüm yayınlanmış ve 23 Mayıs 2000 tarihinde sona ermiştir.

Sezonun bölümleri Salı günleri hemen Buffy'nin ardından yayınlanmıştır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • David Boreanaz, Angel rolünde (22 bölüm)
  • Charisma Carpenter, Cordelia Chase rolünde (22 bölüm)
  • Glenn Quinn, Allen Francis Doyle rolünde (9 bölüm)
  • Alexis Denisof, Wesley Wyndam-Pryce rolünde (13 bölüm)

Konuk Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Elisabeth Röhm, Kate Lockley rolünde (9 bölüm)
  • Christian Kane, Lindsey McDonald rolünde (5 bölüm)
  • Stephanie Romanov, Lilah Morgan rolünde (5 bölüm)
  • Thomas Burr, Lee Mercer rolünde (4 bölüm)
  • Julie Benz, Darla rolünde (3 bölüm)
  • J. August Richards, Charles Gunn rolünde (3 bölüm)
  • Sarah Michelle Gellar, Buffy Summers rolünde (2 bölüm)
  • Eliza Dushku, Faith rolünde (2 bölüm)
  • Sam Anderson, Holland Manners rolünde (2 bölüm)
  • David Herman, David Nabbit rolünde (2 bölüm)
  • Seth Green, Daniel "Oz" Osbourne rolünde (1 bölüm)
  • James Marsters, Spike rolünde (1 bölüm)

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizideki

numara

Sezondaki

numara

Başlık Yönetmen Senarist Orijinal yayın tarihi Prodüksiyon kodu
1 1 "City Of" Joss Whedon Joss Whedon & David Greenwalt 5 Ekim 1999 1ADH01
Angel L.A.'de bir yer tutar, Doyle ile buluşur ve Cordy ile karşılaşır.
2 2 "Lonely Hearts" James A. Contner David Fury 12 Ekim 1999 1ADH02
Angel, Los Angeles'taki bir bekarlar barında avlanan canavarımsı bir seri katili takip ederken birilerini tavlama bilgilerini tazelemektdir.
3 3 "In the Dark" Bruce Seth Green Douglas Petrie 19 Ekim 1999 1ADH03
Angel, Buffy'den bir hediye getiren Oz'dan beklemediği bir ziyaret alır.
4 4 "I Fall to Pieces" Vern Gillum Hikaye: Joss Whedon & David Greenwalt

Senaryo: David Greenwalt

26 Ekim 1999 1ADH04
Doyle'un imgelemi Angel'ı, iblis bir nöroloji cerrahı tarfından takip edilen bir kadına yönlendirir.
5 5 "Rm w/a Vu" Scott McGinnis Hikaye: David Greenwalt & Jane Espenson

Senaryo: Jane Espenson

2 Kasım 1999 1ADH05
Cordelia mükemmel bir daire bulur, fakat burası hayaletlidir. Doyle geçmişten gelen hayaletlerden çekinmektedir.
6 6 "Sense & Sensitivity" James A. Contner Tim Minear 9 Kasım 1999 1ADH06
Kate'in öfkesi, üzerinde garip bir etki bırakacak olan duyarlılık eğitimine gitmesine sebep olur.
7 7 "Bachelor Party" David Straiton Tracey Stern 16 Kasım 1999 1ADH07
Doyle'un eski aşkı şehre gelir, fakat onun yeni nişanlısının Doyle için farklı planları vardır.
8 8 "I Will Remember You" David Grossman David Greenwalt & Jeannine Renshaw 23 Kasım 1999 1ADH08
Buffy, LA'e Angel'ı ziyaret etmek için gelince eski duygular yeniden alevlenir.
9 9 "Hero" Tucker Gates Howard Gordon & Tim Minear 30 Kasım 1999 1ADH09
Doyle, korkmuş bir mülteci grubu yardımını isteyince kefaretinin bedelini ödemek için bir fırsat yakalama şansına sahip olur.
10 10 "Parting Gifts" James A. Contner David Fury & Jeannine Renshaw 14 Aralık 1999 1ADH10
Angel ve Cordelia, iblisimsi bir ikramiyenin izini sürerken eski bir arkadaşlarının yardımını görürler.
11 11 "Somnambulist" Winrich Kolbe Tim Minear 18 Ocak 2000 1ADH11
Bilinmeyen bir katil LA sokaklarında Angelus'un daha önceden kullandığı bir işaret bırakarak avlanmaktadır.
12 12 "Expecting" David Semel Howard Gordon 25 Ocak 2000 1ADH12
Kötü giden bir gecelik ilişki sonrasında, Cordelia fazlasıyla hamile bir şekilde uyanır.
13 13 "She" David Greenwalt David Greenwalt & Marti Noxon 8 Şubat 2000 1ADH13
Angel, başka bir boyuttan mültecileri kurtarmak için savaşçı bir iblisle anlaşma yapar.
14 14 "I've Got You Under My Skin" R.D. Price Hikaye: David Greenwalt & Jeannine Renshaw

Senaryo: Jeannine Renshaw

15 Şubat 2000 1ADH14
Sorunlu bir aile, çocukları Ryan'ın içindeki iblisi çıkartması için Angel ve Wesley'nin yardımını ister.
15 15 "The Prodigal" Bruce Seth Green Tim Minear 22 Şubat 2000 1ADH15
Angel Kate'in babasını araştırırken, kendi zalim babasını hatırlar.
16 16 "The Ring" Nick Marck Howard Gordon 29 Şubat 2000 1ADH16
Angel, gizli bir dövüş kulübünde dövüşmeye zorlanır.
17 17 "Eternity" Regis B. Kimble Tracey Stern 4 Nisan 2000 1ADH17
Güç durumda kalmış bir ünlü, kendisini takip eden kişiden koruması için Angel'ı tutar.
18 18 "Five by Five" James A. Contner Jim Kouf 25 Nisan 2000 1ADH18
Suçlu avcı Faith şehre gelir ve Wolfram ve Hart'la birlikte hareket eder.
19 19 "Sanctuary" Michael Lange Tim Minear & Joss Whedon 2 Mayıs 2000 1ADH19
Herkes Faith'i yakalamaya çalışmaktadır ve Angel onu durdurabilecek tek kişidir.
20 20 "War Zone" David Straiton Garry Campbell 9 Mayıs 2000 1ADH20
Angel bir milyonerin şantajcısının izini sürerken, kendini bir çete savaşının içinde bulur.
21 21 "Blind Date" Thomas J. Wright Jeannine Renshaw 16 Mayıs 2000 1ADH21
Angel, ölümcül görevini yerine getirmeye çalışan bir suikastçiyi önlemek için Wolfram ve Hart'a girmeye çalışan Lindsey'e yardım eder.
22 22 "To Shanshu in L.A." David Greenwalt David Greenwalt 23 Mayıs 2000 1ADH22
Wolfram ve Hart, Angel ve ona yakın kişileri alt etmek amacıyla güçlü bir yeni düşmanı diriltirler.

Ayrıca Bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]