Hong Kong'un vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Hong Kong Visa

Hong Kong Hükümeti belirli ülkeler/bölgeler vatandaşlarına vize almak zorunda kalmadan turizm veya iş amaçlı 14 ila 180 gün arasında değişen sürelerle Hong Kong'a seyahatlerini sağlar. Tüm ülkelerin vatandaşlarının Hong Kong'da ikamet hakkına sahip olmadığı sürece bir iş yerinde çalışmada ya da istihdam gibi diğer faaliyetlerinde vize almaları gerektirir. Hong Kong, Çin'den bağımsız olarak göç ve vize politikasına devam etmektedir. Sonuç olarak, Çin'den (anakara) Hong Kong'a girmek isteyen bir ziyaretçinin göçmenlik kontrol noktasından geçmesi gerekir. Macao ve Tayvan sakinleri, Hong Kong kısa süreli ziyaretlerinde vizesiz veya kapıda vize alarak Anakara Çin, Hong Kong ziyaret etmeden önce Çin Kamu Güvenliği Bakanlığından İki yönlü izni alması gerekmektedir.

Tüm ziyaretçiler 1 ay için geçerli bir pasaport tutmak gerekir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Hong Kong'un vize politikası

180 gün[değiştir | kaynağı değiştir]

90 gün[değiştir | kaynağı değiştir]

30 gün[değiştir | kaynağı değiştir]

14 gün[değiştir | kaynağı değiştir]

7 gün[değiştir | kaynağı değiştir]

  •  Doğu Timor[2]
  •  Makao (when presenting a Macao SAR passport in transit to third country only; proof of onward journey will need to be shown to the immigration officer)[3]
  •  Çin (wsadece üçüncü ülkeye transit giden bir Çin pasaportu sahibi; ileriye yolculuk kanıtı olarak göç memuruna göstermesi gerekecektir)[4]

Vize vatandaşları[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları, Hong Kong'a (turist olarak dahil) girdiğinde vize şartı aranır, ancak havaalanının transit alanı içinde kalması durumunda, transit bir vize almak zorunda değildir:

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları Hong Kong'a girdiğinde (turist olarak dahil) her türlü vize şartı aranır ve Havaalanında transit alanı içinde kalma durumunda olmaları halinde bile vize alma şartı vardır:

 Pakistan:Pakistan uyruklular iki istisna dışında, Hong Kong'a girdiklerinde vize şartı aranır. Diplomatik / resmi pasaport hamili Pakistan uyruklu olanlar Havaalanı transit alanı içinde kalması durumunda transit vize almaları gerekli değildir. Ayrıca, umuma mahsus pasaport hamili Pakistan uyruklu olanlar Havaalanının transit alanı içinde kalması durumunda transit vize almaları gerekli değildir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]