Cezayir'in vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Cezayir Hükümeti belirli ülkeler ve bölgelerin vatandaşlarına vize almak zorunda kalmadan Cezayir'i ziyaret etmelerini sağlar. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Cezayir Vize politikası

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 11 ülkelenin vatandaşları amacı turizm veya iş amaçlı seyahatlerinde Cezayir'de 90 gün kalabilirler:[1][2][3]

Diplomatik Pasaportlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 6 ülkeden diplomatik pasaport hamilleri vizesiz Cezayir'i ziyaret edebilirler:[1]

Diplomatik veya Resmi Pasaportlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 30 ülkenin diplomatik veya resmi pasaport ( Passeports de servis) sahipleri vizesiz Cezayir'i ziyaret edebililer:[1][2]

İsrail[değiştir | kaynağı değiştir]

Giriş ve transit yolcu olan İsrail vatandaşlarına ülkeye girişi reddedilmektedir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Visa to Algeria". embassy of Algeria in the United States. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ a b "Visa Information". Timatic. IATA. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013. 
  3. ^ "Magharebia". magharebia.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017. 
  4. ^ "İsrail - Cezayir". timaticweb. 7 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017.