Cezayir'in vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Turist vizesi

Cezayir Hükümeti belirli ülkeler ve bölgelerin vatandaşlarına vize almak zorunda kalmadan Cezayir'i ziyaret etmelerini sağlar. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Cezayir Vize politikası

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 11 ülkelenin vatandaşları amacı turizm veya iş amaçlı seyahatlerinde Cezayir'de 90 gün kalabilirler:[1][2][3]

Diplomatik Pasaportlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 6 ülkeden diplomatik pasaport hamilleri vizesiz Cezayir'i ziyaret edebilirler:[1]

Diplomatik veya Resmi Pasaportlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 30 ülkenin diplomatik veya resmi pasaport ( Passeports de servis) sahipleri vizesiz Cezayir'i ziyaret edebililer:[1][2]

İsrail[değiştir | kaynağı değiştir]

Giriş ve transit yolcu olan İsrail vatandaşlarına ülkeye girişi reddedilmektedir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]