Bahreyn'in vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Vizeden muaf veya vardıklarında vize için uygun ülkelerden birinden gelinmediği sürece Bahreyn ziyaretçileri vize almak zorundadır.[1] Pasaportun bitiş süresin en az6 ay geçerli olmalıdır ve ziyaretçilerin dönüş biletinede sahip olmaları gerekmektedir.[2]

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Bahreyn vize politikası

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları Bahreyn'i ziyaret etmek için vize almaları gerekmez ve ülkeye girmek için Pasaport yerine Ulusal Kimlik Kartlarını kullanabilirler:

Varışta vize veya eVisa[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülke ve bölgenin vatandaşları 14 gün veya aynı geçerlilik süresi için bir online Evisa (İngiltere ve İrlanda vatandaşları için 3 ay) veya ülkeye varışta bir vize alabilirler:[8][9]

Sadece eVisa[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülke ve bölgede vatandaşları 14 gün süreyle geçerli bir Evisa alabilirler:[10]

evisa'ya Başvuranlar uçak bileti, pasaport ve otel rezervasyonunun taranmış kopyalarını sağlamaları gerekmektedir. Elektronik vize onay tarihinden itibaren 30 gün süreyle geçerlidir.[2]

Diğer ülkelerin vatandaşlarının vize almaları için bir garantör (Bahreynli bir ticari işletme veya Bahreynli bireysel bir şahıs) olması gerekir.[11]

Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone Vatandaşları Batı Afrika'da Ebola virüsü salgını nedeniyle ülkeye girişleri reddedilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]