Kosta Rika'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Göç akımlarını kolaylaştırma amacı ile Kosta Rika vizesi, Kosta Rika Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Direccion General de Migracion y Extranjeria tarafından verilen bir belgedir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Kosta Rika'nın vize politikası
  Kosta Rika
  Vize gerekli değildir (90 gün)
  Vize gerekli değildir (30 gün)
  Kısıtlı vize

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 89 ülkenin pasaport sahipleri Kosta Rika'yı ziyaret etmeleri için vize almaları gerekmez:[1][2]

90 güne kadar
30 gün (90 güne kadar uzatılabilir), pasaport en az 3 ay geçerli olmalıdır

Çin, Kolombiya, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Fas ve Peru Diplomatik ve hizmet / resmi pasaport sahiplerine vize gerekmez.

Vize şartı[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin pasaport sahiplerime Kosta Rika'yı ziyaretlerinde vize almaları gerekmektedir:[5]

Vize, konsoloslukta ve en az altı ay süreyle geçerli pasaporta verilir
Kısıtlı Vizeler ve altı ay geçerli pasaport Komisyonu tarafından onaylanmış Kısıtlı vize

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]