Moldova'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Moldova Hükûmeti, belirli ülkelerin vatandaşlarına sık sık ikili anlaşmalara dayalı, vize almak zorunda kalmadan turizm veya iş amaçlı Moldova'yı ziyaretini sağlar. Diğer ülkelerin vatandaşları ikamet ettiği ülkenin büyükelçiliğinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 3 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Turistik vize için gerekenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Turist vizesi, sadece turizm gezisi ve akraba ve/veya arkadaş ziyareti hakkını sağlar. Turistik vize sahipleri Moldova Cumhuriyetinde iş ya da iş faaliyeti yasaktır.

Geçici İkamet Visa / Çalışma Vizesi için gerekenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaşamak ve Moldova'da çalışmak isteyen herkes bir geçici ikamet vizesi için başvuruda bulunması gereklidir. Çalışma izni ya da geçici bir vize almak için, bir Moldova şirketi veya devlet departmanı, ya da Moldova'da yabancı bir şirketten davetiye almak gerekir. Çalışma vizesi onayı için, kriterlere uygun eğitim nitelikleri veya iş deneyimi, Moldova'da güvenli bir iş sözleşmesi, hiçbir sabıka kaydı olmayacak şekilde, polis onayında geçecek kadar yeterli kanıtları sağlamak ve tatmin edici bir tıbbi muayene içermektedir. Tüm resmi belgeler Rumence diline tercüme edilmelidir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Moldova vize politikası
  Moldova
  Vizesiz giriş
  Moldova sponsorundan gelen davet mektubu olmadan elde Vista

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 63 ülkenin vatandaşları ve sıradan pasaport hamilleri 90 güne kadar vize olmadan Moldova Cumhuriyetine girebilir.[1]

Davet mektubu muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları Moldova vizesi almak için davet mektubu sağlamaları gerekli değildir:[2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Visa Information". Timatic. IATA. Erişim tarihi: 30 Ocak 2014. [ölü/kırık bağlantı]
  2. ^ "List of foreigners who are obliged to possess a visa for Republic of Moldova". 2 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2015. 
  3. ^ "The foreign citizens who need invitation to obtain a visa for the Republic of Moldova". 19 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2015.