Karadağ'ın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vize'den muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Karadağ ziyaretçileri, Karadağ'ın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Karadağ vize politikası, Schengen Alanı'nın Vize politikasına benzer. Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Mauritius, Moldova ve Saint Kitts and Nevis hariç, tüm Schengen ülkelerine 90 günlük vizesiz giriş izni verir. Ayrıca Belarus, Küba, Ekvator, Kosova, Peru, Rusya, Türkiye ve Ukrayna gibi birkaç ülkelere de vizesiz giriş izni verilir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Karadağ'ın vize politikası
  Karadağ
  Vizesiz giriş

Vizesiz seyahat[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları vizesiz 90 güne kadar kalabilirler.[1][2]

Kimlik Kartları[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 37 ülke vatandaşları, geçerli bir Kimlik Kartı sahibiyse, 30 gün boyunca Karadağ'a vizesiz girebilirler.

Sıradan pasaport[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 75 ülke ve bölgenin sıradan pasaport hamilleri (aksi belirtilmediği sürece) 90 gün için vize olmadan Karadağ'a girebilirler:

1 - AB üyesi olmayan İngiliz pasaportları İngiliz Ulusal (Yurt dışı) ve Britanya Denizaşırı Toprakları vatandaşları, Bermuda sakinleri
2 - Bir noter tarafından yetkilendirilmiş otel veya özel bir konaklama veya davet mektubunun bir turist çeki, onay sahipleri için.
3 - sağlanan pasaport Kişisel kimlik numarası içerir.

Aşağıdaki 3 ülke vatandaşları vizesiz Karadağ'a girip 1 Mayıs - 30 Kasım 2014 tarihli dönemlerinde 30 gün boyunca kalabilirler:

Diplomatik ve Hizmet pasaport[değiştir | kaynağı değiştir]

Diplomatik bir pasaportu sahibi aşağıdaki ülkelerin vatandaşları Karadağ'ı ziyaret edebilirler:

Bir diplomatik ya da hizmet pasaportu sahibi aşağıdaki ülkelerin vatandaşları Karadağ'ı ziyaret edebilirler:

Birleşmiş Milletler tarafından verilen Laissez-Passer sahipleri, Karadağ'ı vizesiz ziyaret edebilirler.

Yabancı vize sahipleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika Birleşik Devletleri, veya Avrupa Birliği ya da Schengen alanında olmayan İngiltere ve İrlanda tarafından verilen vize sahibi ya da bu ülkelerin daimi sakinleri olan bir ülkenin vatandaşı, en fazla 7 gün boyunca vizesiz Karadağ'ı ziyaret edebilirler.

Avustralya, Kanada, İzlanda, Japonya, Yeni Zelanda, Norveç, İsviçre, Amerika Birleşik Devletleri, veya Avrupa Birliği üyesi devleti tarafından verilen Mülteci seyahat belgesi sahibi Mülteciler, 30 güne kadar vizesiz Karadağ'ı ziyaret edebilirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Overview of visa regimes for foreign citizens". 3 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2014. 
  2. ^ "Visa Information - Montenegro". Timatic. IATA. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013.