Papua Yeni Gine'nin vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Papua Yeni Gine ziyaretçileri vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gereklidir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

  Papua Yeni Gine
  Varışta vize için uygun
  Vize gerekli

Varışta vize[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 70 ülke ve bölgenin vatandaşları, Port Moresby veya Tokua'ya (Rabaul) vardıklarında 60 gün geçerli vize alabilirler:[1][2][3]

Süre uzatma bir ücret karşılığında mümkün iken Vize ücretsizdir.[4]

Vize şartı[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları Papua Yeni Gine'nin dış temsilciliklerinden (ya da Papua Yeni Gine temsil edilmediği Avustralya konsololslularından) vize almak zorundadır. (Papua Yeni Gine seyahat etmeden önce varışta vize almak, bu ülkelerin vatandaşları için geçerli değildir):

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Visa and Health". Timatic. IATA. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2013. 
  2. ^ "Visa on Arrival Eligible Country List (as at 27 March 2014)" (PDF). 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2015. 
  3. ^ 27 Mart 2014 tarihinde liste, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, İsrail, Letonya, Litvanya, Filipinler, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Macao ile genişletildi fakat Avustralya 1 Mart 2014 tarihinde kaldırıldı
  4. ^ "REVISED MIGRATION SERVICE FEES (MSF)" (PDF). 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 8 Ekim 2015.