Japonya'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Japonya vizesi

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Japonya ziyaretçileri, Japonya'nın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar. Japonya Hükümeti, 67 ülke vatandaşının vize almak zorunda kalmadan turizm veya iş amaçlı Japonya'ya seyahatini sağlamaktadır.[1][2][3]

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Japonya'ya vizesiz giriş izni verilen ülkeler

Vizeden muaf ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tokyo Uluslararası Havalimanı'nda verilen bir Japon geçici ziyaretçi etiketi/vizesi

Aşağıdaki 66 ülke ve bölgelerde 90 güne kadar olan ziyaretler vizeden muaftırlar1 (aksi belirtilmediği sürece):[4]

1 - Avusturya, Almanya, İrlanda, Lihtenştayn, Meksika, İsviçre ve Birleşik Krallık vatandaşları, Adalet Bakanlığına 6 aya kadar ülkede kalmak için başvuruda bulunabilirler.
2 - Sadece Biyometrik pasaport ile
3 - Kişisel kimlik numarasını içeren Tayvan pasaport sahipleri için.

Gelecekte[değiştir | kaynağı değiştir]

Japon hükümeti, Haziran 2014 yılında Endonezya, Filipinler ve Vietnam vatandaşlarına vize muafiyeti getirileceği olasılığını açıkladı.[5]

Bazı ülkelere özel vize politikası[değiştir | kaynağı değiştir]

Japonya, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, ya da Gürcistan vatandaşlarına özel vize politikası uygulamaktadır.[6] Bu ülkelerin vatandaşları kendi mali garantisini sağlayamadığı sürece vize alamazlar. Bu ülkelerin vatandaşları turistik şirketler ya da Japonya'da oturan kişiler yoluyla vize için başvurmaları gerekmektedir.

Ayrıca Japon MOFA Çin ve Filipinler vatandaşlarına özel vize politikası bulunmaktadır.[7][8]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]