Brezilya'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Brezilya ziyaretçileri Brezilya'nın dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Brezilya vize politikası

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 86 ülkenin pasaport hamilleri turizm veya iş amaçlı (aksi belirtilmediği sürece) 90 güne kadar Brezilya'yı ziyaret için vize almaları gerekmez. Bir kimlik belgesi bazı durumlarda pasaport yerine kabul edilir.[1][2]

ID - kimlik kartı ile girebilirsiniz.
T - Vizesiz turizm amaçlıdır.
1 - 30 güne kadar.
2 - 60 güne kadar.

2016 Olimpiyat Oyunları geçici vize muafiyeti

Rio de Janeiro'da gerçekleşecek 2016 Yaz Olimpiyatları sırasında turizmi teşvik etmek amacıyla, Brezilya hükümeti tek taraflı olarak aşağıdaki ülkelerin vatandaşları için vize zorunluluğundan feragat kararı alarak, 90 güne kadar kalış süreli 1 Haziran ve 18 Eylül 2016 arasında turist olarak Brezilya seyahat edebilecek ülkelerin vatandaşları:[4]

Bu ülke vatandaşlarının Olimpiyat Oyunları sırasında vize muafiyetinden faydalanmaları için bilet sahibi olmaları gerekli değildir.[5]

Gelecekte[değiştir | kaynağı değiştir]

Brezilya aşağıdaki ülkeler ile vize muafiyeti anlaşmaları imzaladı ve yürürlüğe girmesi veya uygulanması beklenmektedir.

Ülke Anlaşmanın tarihi Amaç
 Kuzey Makedonya 02011-5-02 2 Mayıs 2011[6] Turizm veya iş
 Seyşeller 02011-12-13 13 Aralık 2011[7] Turizm veya iş
 Kazakistan 02013-10-04 04 Ekim 2013[8] Turizm veya iş
 Beyaz Rusya 02013-11-15 15 Kasım 2013[9] Turizm veya iş
 Moldova 02013-12-09 09 Aralık 2013[10] Turizm veya iş

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]