Tayvan'ın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tayvan (resmen Çin Cumhuriyeti) vize politikası 45 ülkenin vatandaşları için vizesiz veya ülkeye varışta vize verir. Ayrıca 7 ülke vatandaşları için online vize vermektedir.

Tayvan Çin Cumhuriyeti, diplomatik izolasyon zorluklarına rağmen, diğer ülkelerle ikili anlaşmalar imzalayarak, Tayvan Serbest Bölgesi'ne seyahat etmek için ülkelerle nispeten çok sayıda karşılıklı ve tek taraflı vize muafiyeti düzenlemeleri bulunmaktadır.

Tayvan pasaportu sahipleri önemli sayıda ülkelere girişte vize muafiyeti düzenlemesinni ayrıcalıklarından faydalanmaktadırlar.

Ülkeye gelen tüm ziyaretçilerin (3 ay geçerli bir pasaport sahibi Japonya vatandaşları hariç) en az 6 ay geçerli bir pasaport bulundurması zorunludur.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

中華民國簽證政策
  Tayvan (Çin Cumhuriyeti)
  Vizesiz 90 gün süreyle
  Vizesiz 30 gün süreyle
  Vizesiz 30 gün boyunca, giriş öncesi online kayıt gerekli
   Ülkeye varışta vize alınabilir
  giriş izni

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 45 ülkenin pasaport hamilleri az 90 gün süreyle Tayvan ziyaret için vize gerekmez (Birleşik Krallık ve Kanada vatandaşları 90 günden 180 güne kadar kalış süresini uzatmak için geçerli olabilir).[1][2][3]

Varışta vize ve online seyahat yetki belgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Brunei vatandaşlarına 14 gün süreyle TWD 2400 $ için girişte vize verilebilir.
  • Makedonya vatandaşlarına 30 gün süreyle TWD 2400 $ için girişte vize verilebilir.
  • Türkiye vatandaşlarına 30 gün süreyle ücretsiz girişte vize verilebilir.[4]

Hindistan, Endonezya, Filipinler, Tayland ve Vietnam nitelikli vatandaşlara en az 30 gün süreyle Tayvan ziyaret etmek bir online seyahat yetkisini geçerli olabilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Notice for British Passport Holders Who Entered Taiwan Visa-Free and Are Applying for an Extension of Stay 23 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Bureau of Consular Affairs, Ministry of Foreign Affairs Republic of China.
  2. ^ Visa-Exemp Entry 24 Şubat 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Bureau of Consular Affairs, Ministry of Foreign Affairs Republic of China.
  3. ^ "Taiwan grants visa-free treatment for Andorra, San Marino citizens". 26 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2014. 
  4. ^ E-Vize uygulaması hakkında genel bilgilendirme 1 Temmuz 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. web.roc-taiwan.org Erişim Tarihi: 5 Haziran 2016