Nijerya'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Nijerya'nın vize politikası

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Nijerya ziyaretçilerinin vize almaları gerekmektedir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahibi olmaları gerekmektedir.

Vize politikası[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 18 ülkenin vatandaşları vizesiz Nijerya'yı ziyaret edebilirler:[1]

Kenya vatandaşları en fazla 90 gün kalmak için ülkeye varışta vize alabilirler.

Brezilya vatandaşlarına Çin vatandaşlarına ve Güney Afrika Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen diplomatik ya da hizmet pasaportu sahipleri ve Türkiye vatandaşlarına verilen diplomatik pasaport sahipleri Nijerya için vize almaları gerekmez.[2]

Abuja Göçmenlik Kurumu Genel Merkezi tarafından verilen yazılı e-vize onayı sahipleri, bir vize başvuru formu ve e-vize uygulaması ödeme makbuzu sahibleri, göçmenlik sorumlulukları bir Nijerya şirketinin verdiği davet mektubu ile ülkeye varışta vize elde edebilirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]