Samoa'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Samoa'nın vize politikası

Tüm ülkelerin vatandaşları Samoa'ya vizesiz seyahat edebilir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.[1][2] Tüm ziyaretçiler bir banka ekstresi ve dönüş biletine sahip olmalıdırlar ve diğer ülkelerden sınır dışı edildiğine dair hiçbir kayıtlarının olmaması gerekir.[3]

İzinli kalmak[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel olarak gelen ziyaretçilere 60 gün boyunca ülkede kalınmasına izin verilir. Samoa, 28 Mayıs 2015 tarihinde Avrupa Birliği ve Schengen'e üye devletler ile karşılıklı vize muafiyet anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ülkeler arasında karşılıklı olarak, 180 günlük bir süre içinde en fazla 90 gün vizesiz kalmaya izin vermektedir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Visitor Services". Samoa Immigration. 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2012. 
  2. ^ "Visa Information". Timatic. IATA. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013. 
  3. ^ [1]
  4. ^ Agreement between the European Union and the independent State of Samoa on the short-stay visa waiver