Tacikistan'ın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vizeden muaf ülkelerden veya vatandaşları elektronik vize veya (Duşanbe havaalanında) varışta vize almaya hak kazanan ülkelerden birinden gelmedikçe, Tacikistan ziyaretçileri Tacikistan'ın diplomatik temsilciliklerinden birinden vize almalıdır.[1]

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Tacikistan vize politikası

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Limitsiz kalış
90 gün
30 gün

Brunei, Çin, Macaristan, İran, Kuzey Kore, Romanya, Güney Kore veya Birleşik Krallık diplomatik veya resmi / hizmet pasaport sahipleri ile ve yalnızca Afganistan, Türkmenistan ve Özbekistan arasındaki diplomatik pasaport sahipleri Tacikistan vizesinden muaftır.

EVize[değiştir | kaynağı değiştir]

Tacikistan, 1 Haziran 2016'da bir eVize sistemi başlattı.[2][3]

E-vize her sınır geçişinde kullanılabilir ve turizm ve iş amaçlı verilir. Ziyaretçiler bir eVisa ile birlikte 20 ABD Doları karşılığında Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi'ni ziyaret etmek için izin alabilirler.

Aşağıdaki 121 ülke veya bölgenin pasaport sahipleri, 90 gün içinde maksimum 60 gün kalmak üzere varıştan önce 30 ABD Doları karşılığında çevrimiçi olarak tek veya çok girişli e-Vize alabilirler:[4][5][6]

Tacikistan vatandaşı olan vatansız insanlar da eVisa alabilirler.

Elektronik vize başvurusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm ülkelerin vatandaşları çevrimiçi olarak vize başvurusunda bulunabilirler. Tacikistan'ın yurtdışındaki bir konsolosluk kuruluşunda veya Duşanbe'deki havaalanında onaylanmış bir vize alınabilir (bir başvuru doldurulurken gerekli bir seçenek seçilmelidir).[7]

Dağlık Badahşan[değiştir | kaynağı değiştir]

Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi içindeki bölgeleri ziyaret etmek için özel izin gereklidir. Sarez Gölü için OIVR izni (15 + 5 Tajikistan Somoni) ve başka bir özel izin gereklidir (ücretsizdir).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ülke bilgileri (vize bölümü)". Timatic. Gulf Air vasıtasıyla Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA). Erişim tarihi: 1 Nisan 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2020. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2017. 
  4. ^ "Визу в Таджикистан теперь можно получить по интернету" [Visa to Tajikistan is now available on the Internet] (Rusça). RIA Novosti. 4 Haziran 2016. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2017. 
  5. ^ "Вазорати корҳои хориҷии Ҷумҳурии Тоҷикистон". mfa.tj. 14 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2019. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2022. 
  7. ^ "Tajikistan Visa Electronic Application Center". 1 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2019.