Ruanda'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Ruanda'nın vize politikası

Doğu Afrika Topluluğu'nun üyesi Ruanda Cumhuriyeti, Ruanda'ya seyahat etmek isteyen çoğu yabancılara vize kısıtlamalar getirmektedir.[1] Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.

Vize politikası[değiştir | kaynağı değiştir]

Ruanda 15 Ekim 2014 tarihinde yeni bir vize politikası benimsemiştir.[2]

90 güne kadar vizesiz giriş
30 gün öncesine kadar ziyaretler için bir ücret karşılığında varışta vize

Muaf olmayan tüm Afrika ülkelerinin vatandaşları[3]

CEPGL (Büyük Göller Ülkeleri Ekonomik Topluluğu) anlaşması kapsamında 90 güne kadar ziyaretleri için bir ücret ödemeden vardıklarında Vize
Online vize

Herkes online Ruanda vizesi için başvuruda bulunabilir.[4]

Kabul reddi[değiştir | kaynağı değiştir]

Batı Afrika'da Ebola virüsü hastalığı salgını nedeniyle Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone'den gelen ziyaretçilerin ülkeye girişi reddedilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Visa Information". Timatic. IATA. Erişim tarihi: 17 December 2013. 
  2. ^ [1]
  3. ^ [2]
  4. ^ [3]