Umman'ın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Umman vize politikası

Umman ziyaretçilerinin duruma göre vize almaları gerekir.

Ülkeye varışta vize için uygun ülkelerden birinin vatandaşı olan Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları, Umman'a ziyaretlerinde vize almaları gerekmez ve ülkeye girmek için Kimlik Kartlarını kullanabilirler:

Rusya ve Güney Kore'nin diplomatik veya resmi pasaport sahipleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

Varışta vize[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 66 ülke vatandaşları ülkeye varışta vize alabilirler:

E Vize[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkeye varışlarında vizeden muaf olan ülkelerin vatandaşları, eşleri de dahil olmak üzere ve başka bir vatandaşlığın çocukları online olarak 10 veya 30 gün geçerli bir Vize alabilirler.[7]

Ortak vize[değiştir | kaynağı değiştir]

Dubai

Dubai Emirliği'nin en az 21 gün geçerli vizesi veya giriş pulu sahipleri vizeden muaftırlar. Uygun milliyetler şunlardır:[8]

Katar[değiştir | kaynağı değiştir]

Katar vizesi sahipleri

Katar'dan doğrudan Umman'a seyahat eden ve en az bir ay geçerli Katar vizesi sahibi olanlar Umman vizesinden muaftır. Uygun milliyetler şunlardır:[9]

Havayolu vizeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Umman'a yapılan vizeler, Umman Kraliyet Polisinin elektronik web sitesinden onlline olarak edinilebilir.[10]

Giriş yasağı[değiştir | kaynağı değiştir]

İsrail vatandaşları Umman'a kabul edilmemektedir.[11]

Vizesiz Transit geçiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Aynı uçuşa devam eden herhangi bir ülkeden gelen ziyaretçiler. altı saat boyunca Umman'a vizesiz geçiş yapabilir. Bu, İsrail vatandaşları için geçerli değildir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]