Zambiya'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Vizeden muaf ülkeler veya ülke birinden gelinmediği sürece Zambiya ziyaretçileri, Zambiya'nın diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir. Tüm ziyaretçilerin en az 4 ay geçerli bir pasaport bulundurması zorunludur. 2014 yılının Mayıs ayında Zambiya ve Zimbabve ortak bir vize rejimi uygulamaya karar verdiler.[1] Zambiya Ağustos 2014 yılında elektronik vize sistemini uygulamaya karar vermiştir.[2]

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Vize muafiyeti ülkeleri
  Zambiya
  Vizeden muaf
  Varışta vize alınabilir

Vize muafiyeti ülkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 42 ülke ve bölgenin vatandaşları turist olarak 90 gün ya da iş için 30 gün Zambiya girmek için vize almaları gerekmez:[3]

Aşağıdaki İngiliz pasaportu taşıyıcıları:

İngiliz Denizaşırı Toprakları Vatandaşları:
İngiliz Vatandaşları:

Aşağıdaki Yeni Zelanda pasaportu sahipleri:

Aşağıdaki Avustralya pasaportu sahipleri:

Varışta vize[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 92 ülke ve bölgeleri vatandaşları Turist olarak 90 gün ya da iş için 30 gün süreli varışta Zambiya vizesi alabilirler:[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]