Nikaragua'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelmek sürece Nikaragua ziyaretçileri vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

  Nicaragua
  Nikaragua'ya Vizesiz giriş
  Nikaragua'ya varışta vize
  Kanada / Schengen / ABD vizesi ile girilemez

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 93 ülkenin pasaport sahipleri en fazla 90 gün süreyle vizesiz Nikaragua'ya gidebilirler (tüm ziyaretçilerin konaklama ve yeterli parasının bulunduğuna dair kanıt sunması gerekir):[1][2][3]

Vize muafiyeti, vize muafiyetinin yanı sıra, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri veya Schengen üyesi devlet tarafından verilmiş geçerli bir vize sahibi ülkenin vatandaşları içinde geçerlidir. Fakat bu, Afganistan, Arnavutluk, Ermenistan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Botsvana, Kamerun, Çin, Kongo Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Küba, Eritre, Haiti, Hindistan, Irak, Kenya, Laos, Lübnan, Liberya, Mali, Moğolistan, Nepal, Nijerya, Pakistan , Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Doğu Timor, Vietnam ve Yemen vatandaşları için geçerli değildir.

Aşağıdaki 73 ülkenin ve bölgenin vatandaşları varışta vize alarak Nikaragua'yı ziyaret edebilirler:

Diplomatik, resmi ya da hizmet pasaport sahipleri Bolivya, Kolombiya, Dominika, Mısır, Grenada, Guyana, Hindistan Jamaika, Kenya, Karadağ, Fas, Papua Yeni Gine, Peru, Filipinler, Sırbistan Surinam ve Tayland vatandşlarına vize almaları gerekmez.

Turist kartı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm ziyaretçilerin ülkeye vardıklarında Turist Kartı (10 USD ) almaları gerekmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ VISADO NICARAGUA
  2. ^ [1]
  3. ^ "Visa Information". Timatic. IATA. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013.