Kamboçya'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Kamboçya ziyaretçileri Kamboçya dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 aylık ve boş sayfaları olan geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.[1]

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Kamboçya vize politikası

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerde normal pasaport hamilleri 30 gün boyunca kalış süresi için Kamboçya vizesi almaları gerekmemektedir:[2]

Varışta Vize[değiştir | kaynağı değiştir]

Herhangi bir ülkenin vatandaşları, 30 gün maksimum süreyle ülkede kalmak için, turizm veya iş amaçlı varışta vize alabilirler. Süreyi uzatmaları mümkündür.[3]

eVize[değiştir | kaynağı değiştir]

Kamboçya ziyaretçileri ülkeye gelmeden önce online bir e-viza alabilirler. eVize, tek girişli ve turizm amaçlı olarak en fazla 30 gün kalış sürelidir.[4]

eVize aşağıdaki ülke vatandaşları için geçerli değildir:

EVize sahipleri aşağıdaki giriş noktaları aracılığıyla ülkeye girebilirler:

EVize sahipleri, herhangi bir çıkış noktası üzerinden girebilirsiniz.[5]

Giriş koşulları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkeye günlük geziler (gelen ve aynı gün çıkış) Phnom Penh Uluslararası Havalimanı üzerinden gelen ve giden durumlar dışında izin verilmez. Dönüş bileti ibraz etmeleri Afganistan, Cezayir, Bangladeş, İran, Irak, Pakistan, Suudi Arabistan, Sri Lanka ve Sudan vatandaşları için gereklidir.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]