Mikronezya'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Mikronezya ziyaretçileri vize almak zorundadır. Ülkeye giriş tarihinden sonra pasaportun en az 120 gün süreyle geçerli olmalıdır. Mikronezya Federal Devletleri gelen tüm ziyaretçilerin geçerli bir pasaporta sahip olması gerekmektedir. Bu kuralın istisnası vatandaşlar, ayrıca nüfus cüzdanı veya giriş izni ile vatandaşlık ya da milliyetini ispat edebilen, Palau, Marshall Adaları Cumhuriyeti, ya da Amerika Birleşik Devletleri'nin vatandaşlarıdır. Bu ülkelerin vatandaşlarına bir yıla kadar geçerli giriş izni verilir. Diğer milletlerin vatandaşlarına 30 gün kalış izin verilir ya da kalış sürelerini 60 güne kadar uzatılabilirler. Kalkışa vergi uygulanır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Custom Regulations, Federated States of Micronesia Visitors Board