Singapur'un vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Singapur ziyaretçileri, vizesiz ülkeye giriş ya da bazı durumlarda vize almak zorundadırlar. Dünya ülkelerinin hemen hemen % 80'i 30 gün ila 90 gün arasında değişen bir sürede Singapur'a seyahat edebilirler.[1] Sadece 33 ülke vatandaşlarının Singapur vizesi almalarına gerek bulunmaktadır. Bu vatandaşlar, elektronik vize başvurusu için uygun ülkeler ve tam vizeye ihtiyacı olan ülke vatandaşları olarak kategorize edilir.

Singapur'a gelen tüm ziyaretçiler aşağıdaki koşulları sağlamalılar:[2]

  • En az 6 ay geçerli bir pasaport sahibi olmaları,
  • Dönüş biletine sahip olmaları,
  • Singapur'da kalmak için yeterli kaynağa sahip olmaları.
  • Kendi ülkesinde bağları olmaları (iş, ev, finansal varlık veya aile)

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Singapur'un vize politikası

Vizesiz[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm ülkelerin vatandaşları Değerlendirme Seviye I ve Seviye Tespit II dahil değildir Listeler 90 gün kalmak için izin aşağıdaki pasaport sahiplerine hariç, Singapur vizesiz 30 gün maksimum konaklama izin verilir:

Vize gerekli[değiştir | kaynağı değiştir]

Singapur vizesi iki grub vatandaşa gereklidir -Değerlendirme Seviye I ve Seviye II Değerlendirme ülkeleri.

Değerlendirme Seviye I Ülkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları online ya da en yakın Singapur Yüksek Komisyonu, Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan vize alabilirler. Vize gereksinimi, bu ülkelerin diplomatik ya da resmi / hizmet pasaportu sahipleri için geçerli değildir.

  • Vize Amaçlı Kimlik Hong Kong Belgesi Sahiplerine
  • Macao Özel İdari Bölgesi Seyahat İzni taşıyıcılar

Değerlendirme Seviye II Ülkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülke ve bölge vatandaşları Singapurlu Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan önceden vize almak zorundadır.

5 Kasım 2014 tarihinde itibaren, geçici vize gereksinimleri Gine, Liberya ve Sierra Leone vatandaşları için empoze edildi.[8][9]

Vize gereksinimi Bangladeş, Ürdün, Tunus diplomatik ya da resmi / hizmet pasaportu sahipleri ve Suudi Arabistan'ın diplomatik pasaportu sahipleri için geçerli değildir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]