Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Dağlık Karabağ'ın vize politikası sayfasından yönlendirildi)

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ziyaretçileri vize almak zorundadırlar.

Vize politikası[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları vizesiz Dağlık Karabağ Cumhuriyetini ziyaret edebilirler:[1]

Yukarıdaki ülkelere ek olarak, diğer üç eski-Sovyet devletlerin vatandaşları Artsakh'a vizesiz seyahat edebilir. Tanınmayan Devletler Topluluğunun tüm üyeleri, vatandaşları için vize gerekliliğini kaldırmayı kabul etti:

Diğer ülkelerin vatandaşları Ermenistan'ın Dağlık Karabağ Daimi Temsilciliğinden vize alabilirler. İstisnai durumlarda, giriş vizesi Stepanakert'deki Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan da verilebilir. Tek bir 21 günlük turist vizesi mevcuttur ve en fazla bir, iki ya da üç ay boyunca tekli ve çoklu vize verilebilir.

Eğer Azerbaycan'a gitmek isteyen bir kişinin pasaportunda Dağlık Karabağ Cumhuriyeti vizesi, damgası ya da oraya seyahat ile herhangi bir kanıt var ise Azerbaycan Cumhuriyeti'ne girişi kalıcı olarak yasaklanacaktır ve bu kişi "persona non grata (istenmeyen adam listesine) listesine" dahil edilecektir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The procedure of foreign citizens' entry to the NKR". 6 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  2. ^ "The Embassy of the Republic of Azerbaijan in Romania - Consular Issues - Visa Section". 16 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2016. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]