Makao'nun vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Makao Özel İdare Bölgesi Hükümeti belirli ülkelerin / bölgelerin vatandaşları vize almak zorunda kalmadan 180, 90, 30 veya 7 güne kadar turizm veya iş amaçlı Makao'ya seyahatlerini sağlar. Uzun vadede ikamet edilmesi talebi gibi diğer amaçlar için farklı bir politika uygular. Asayiş Polisi Macao göçmenlik yasalarını uygulamaktan sorumludu iken, Serviço de Migração, Macao'nun vize başvuruları için sorumlu devlet kuruluşudur. Tüm ziyaretçilerin en az 1 ay süreli geçerli pasaport sahibi olmaları gerekmektedir.

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki ülke ve bölgeden gelen vatandaşlar vizesiz ziyaretçi olarak Makao'ya girebilirler:[1]

Vizesiz Makao girebilirsiniz Ülkeler ve bölgelerin vatandaşları

1 yıl (1)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hong Kong Daimi Kimlik Kartı sahipleri milliyeti ne olursa olsun ya da yeniden giriş İzni (harf "A" ya da "R" olanlar).

6 ay(1)[değiştir | kaynağı değiştir]

90 gün (52)[değiştir | kaynağı değiştir]

1 - Birleşik Krallık hariç.

30 gün (22)[değiştir | kaynağı değiştir]

14 gün (1)[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]