Moğolistan'ın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Moğolistan vizesi

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Moğolistan a gelen ziyaretçilerin vize alması gerekmektedir.[1]

Vize politikası[değiştir | kaynağı değiştir]

30 günden fazla Moğolistan'da kalmayı planlayan herhangi bir ülkeden gelen ziyaretçilerin, ülkeye varıştan ilk yedi gün içinde Ulan Bator Moğolistan Göç Ajansı'na kayıt yapmaları gerekmektedir. Kayıdı kendi kontrolü dışındaki herhangi nedenlerden ötürü yapamayan ve 30 günden daha uzun süre ülkede kalan ziyaretçilerin ülkeden çıkışları engellenir ve para cezasına çarptılırlar.[2] 1997 yılına kadar, Moğolistan'ı bireysel olarak ziyaret etmek isteyen turistler vize almadan önce bir Moğol vatandaşı veya yabancıdan birinden ikamet amaçlı davet mektubu almaları gerekirdi. O zamandan beri büyük ölçüde turizmin yükselmesi için vize rejimi liberalize edilmiştir.[3]

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Visa exemption countries

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Moğolistan 20 ülkenin vatandaşlarına vizesiz erişim imkanı verir.[4]

Aşağıdaki ülke vatandaşlarının 90 gün boyunca Moğolistan'ı ziyaretlerinde vize almaları gerekmez.

1 - Belarus ve Sırbistan ile anlaşmaları olan ülkelerin tek taraflı bekleyen onayını uygulanmaktadır.
2 - Resmi veya özel davet mektubu sahibi olanlar.

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları 30 gün boyunca Moğolistan'ı ziyaret etmelerinde vize almaları gerekmez.

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları 21 gün boyunca Moğolistan'ı ziyaret etmek için vize almaları gerekmez.

Aşağıdaki ülke vatandaşlarının 14 gün boyunca Moğolistan'ı ziyaretlerinde vize almaları gerekmez.

Geçici vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Moğolistan 31 Aralık 2015 yılına kadar aşağıdaki ülkelerin vatandaşları için 30 günlük vizesiz rejimi tanıttı.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]