Küba'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Vizeden muaf ülkelerden biri veya geçerli bir Küba vizesi ile gelindiği sürece, Küba ziyaretçileri, Küba'nın dış temsilciliklerinden, seyahat acenteleri veya yetkili havayollarının birinden seyahat etmeden önce bir turist kartı almaları gereklidir.[1] Turist kartı 30 gün maksimum kalış süresi verir (Kanada vatandaşları durumunda 90 gün) ve aynı dönem için bir kez uzatılabilir.[2]

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Küba vize politikası

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 20 ülke vatandaşları vizesiz Küba'yı ziyaret edebilirler:[3][4]

90 gün
60 gün
30 gün
28 gün
Bilinmeyen dönem

| |}

Vizesiz rejim ayrıca, Arnavutluk, Cezayir, Afganistan, Angola, Arjantin (d), Azerbaycan, Bahamalar, Belize , Benin, Botsvana, Brezilya (d), Burkina Faso, Yeşil Burun Adaları, Kamboçya, Çin, Kongo, Hırvatistan, Kıbrıs, Ekvator, Mısır, El Salvador (d), Ekvator Ginesi, Gabon, Gana, Guatemala, Gine-Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, Macaristan, Endonezya, İran (d), Ürdün, Kazakistan, Laos, Mali, Meksika (d), Mozambik, Nikaragua, Nijer, Kuzey Kore, Panama, Paraguay, Peru (d), Filipinler, Rusya, Sao Tome ve Principe, Seyşeller, Slovenya, Güney Afrika (d), Sri Lanka, Surinam, İsviçre, Tanzanya, Doğu Timor, Trinidad ve Tobago, Tunus, Türkiye, Ukrayna, Uruguay, Venezuela, Vietnam ve Zambiya vatandaşlarına verilen diplomatik ya da hizmet pasaportu hamilleri içinde geçerlidir.[2]

Kazakistan ile vize muafiyeti anlaşması imzalandı ancak henüz onaylanmadı.[5]

Vize gerekli[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 20 ülkenin vatandaşları bir turist kartı edinme hakkına sahiptir ve bir Küba vizesi almalıdır:

1 - Hindistan'dan Küba'ya seyahat eden diğer ülkelerin vatandaşları için de vize gerekiyor.[6]

Bununla birlikte, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri veya bir AB üyesi devlet tarafından geçerli bir vize veya ikamet iznine sahiplerse, turist kartı ile Küba'ya gidebilirler.  

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]