Saint Lucia'nın vize politikası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelmek sürece Saint Lucia ziyaretçileri vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. St. Lucia'yı ziyaret eden Cruise gemisi yolcuları 1 gün süreyle vize almaktan muaf tutulurlar.

St. Lucia 28 Mayıs 2015 tarihinde Avrupa Birliği ile karşılıklı vize maufiyet anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, Avrupa Birliği ülkelerl içerisinde 180 günlük bir süre içinde en fazla 90 gün süreli vizesiz kalınmasını sağlar.

Fransa vatandaşları ulusal kimlik kartları ile 14 güne kadar ziyaretleri için pasaportsuz ülkeye girebilirler.

Batı Afrika'da Ebola virüsü hastalığı salgını nedeniyle Gine, Liberya ve Sierra Leone'den gelen ziyaretçilerin ülkeye girişi reddedilmektedir.

Vize politikası haritası[değiştir | kaynağı değiştir]

Saint Lucia'nın vize politikası

Vize muafiyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki 63 ülke ve bölgenin vatandaşları (İngiliz ve Hollandalı toprakları hariç St. Lucia Hükûmet politikası gereği ayrı ayrı listelenir) 6 hafta boyunca vizesiz St. Lucia'yı ziyaret edebilirler:[1]

Aşağıdaki 54 ülke ve bölgenin vatandaşları 6 hafta süre geçerli ülkeye varışta vize alabilirler (Amerikan ve Fransız toprakları hariç):[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Saint Lucia visa requirements" (PDF). 27 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 3 Ekim 2015. 
  2. ^ "Visa Information". Timatic. IATA. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013.