Ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
CIA WorldFactBook-Political world.svg
Toprak şekillerine göre bayraklar ile oluşturulan dünya haritası.

Bu liste egemen devletlere genel bir bakış sağlamaktadır ve ülkelerin egemenliklerinin tanınması hakkında bilgi veren bir listedir.

Listelenen 206 ülke Birleşmiş Milletler'e üyelik durumlarına göre üç kategoriye ayrılabilir; 193 üye ülke (devlet), iki gözlemci ülke ve 11 diğer devlettir. BM üyesi olmayan ülkeler listede eğik gösterilmiştir.

Uluslararası ortamda tanınan, Birleşmiş Milletler'e üye olmayan ülkeler:

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Abhazya Abhazya Kafkasya (hukuken  Gürcistan sınırları içerisinde) Abhazya Apsarı, Rus rublesi 157.000 ile 190.000 arasında
Afganistan Afganistan Asya Afgani 40.340.000
Almanya Almanya Orta Avrupa Euro 83.701.000
Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Amerika Amerikan doları 333.886.000
Andorra Andora Batı Avrupa Euro 77.421
Angola Angola Güneybatı Afrika Kwanza 34.588.000
Antigua ve Barbuda Antigua ve Barbuda Karayipler Doğu Karayip Doları 99.100 (Tahmini)
Arjantin Arjantin Güney Amerika Arjantin Pesosu 45.808.250
Arnavutluk Arnavutluk Balkanlar Lek 2.866.343
Avustralya Avustralya Okyanusya Avustralya Doları 25.923.217
Avusturya Avusturya Orta Avrupa Euro 9.036.475
Azerbaycan Azerbaycan Kafkasya Azerbaycan Manatı 10.248.551

Sayfa başı

B[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Bahamalar Bahamalar Karayipler Bahama Doları 398.670
Bahreyn Bahreyn Basra Körfezi Bahreyn Dinarı 1.751.737
Bangladeş Bangladeş Orta Asya Taka 167.054.664
Barbados Barbados Karayipler Barbados Doları 287.814
Belçika Belçika Orta Avrupa Euro 11.641.129
Belize Belize Kuzey Amerika Belize Doları 408.700
Benin Benin Batı Afrika Batı Afrika CFA Frangı 12.644.402
Belarus Belarus Kuzey Avrupa Belarus Rublesi 9.429.723
Bhutan Bhutan Hint Anakarası Bhutan Ngultrum Hindistan Rupisi 783.552
Birleşik Arap Emirlikleri Birleşik Arap Emirlikleri Arap Yarımadası B.A.E. Dirhemi 10.023.383
Birleşik Krallık Birleşik Krallık Kuzey Batı Avrupa Pound, Britanya Sterlini 68.311.726
Bolivya Bolivya Güney Amerika Boliviyano 11.917.065
Bosna-Hersek Bosna-Hersek Balkanlar Marka 3.259.696
Botsvana Botsvana Güney Afrika Pula 2.417.950
Brezilya Brezilya Güney Amerika Real 214.541.770
Brunei Brunei Borneo Adası Brunei Doları 443.220
Bulgaristan Bulgaristan Balkanlar Lev 6.868.072
Burkina Faso Burkina Faso Batı Afrika Afrika Frangı 21.851.845
Burundi Burundi Orta Afrika Burundi Frangı 12.465.455

Sayfa başı

C[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Cezayir Cezayir Kuzey Afrika Cezayir Dinarı 44.936.046
Cibuti Cibuti Doğu Afrika Frank 1.008.880

Sayfa başı

Ç[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Çad Çad Orta Afrika Afrika Frangı 17.203.487
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti Doğu Avrupa Çek Korunası 10.723.619
Çin Çin Doğu Asya Çin Yuanı 1.445.025.408

Sayfa başı

D[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Danimarka Danimarka İskandinavya Danimarka Kronu 5.825.425
Doğu Timor Doğu Timor Güneydoğu Asya Amerikan Doları 1.357.733
Dominik Cumhuriyeti Dominik Cumhuriyeti Karayip Dominik Pezosu 11.000.766
Dominika Dominika Karayip Doğu Karayip Doları 72.241

Sayfa başı

E[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Ekvador Ekvador Güney Amerika Amerikan Doları 17.979.759
Ekvator Ginesi Ekvator Ginesi Orta Afrika CFA Frangı 1.474.845
El Salvador El Salvador Orta Amerika El Salvador Kolonu 6.534.288
Endonezya Endonezya Güneydoğu Asya Rupiah 277.685.640
Eritre Eritre Doğu Afrika Nakfa 3.644.455
Ermenistan Ermenistan Kafkasya Ermeni Dramı 2.967.548
Estonya Estonya Baltık Ülkesi Euro 1.320.434
Esvatini Esvatini Bir Güney Afrika ülkesi. Lilangeni ve Rand 1.179.654
Etiyopya Etiyopya Doğu Afrika Etiyopya Birri 119.499.870

Sayfa başı

F[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Fas Fas Mağripler Fas Dirhemi 37.554.604
Fiji Fiji Pasifik Fiji Doları 906.735
Fildişi Sahili Fildişi Sahili Batı Afrika Afrika Frangı 27.455.109
Filipinler Filipinler Güney Asya Filipinler Pesosu 111.805.981
Filistin Devleti Filistin Orta Doğu (BMGK gözlemci üyesi) Mısır Lirası, Yeni İsrail Şekeli, Ürdün Dinarı, Filistin Paundu 5.290.709
Finlandiya Finlandiya İskandinavya Fin Markkası 5.549.571
Fransa Fransa Orta Avrupa Euro, Fransız Frangı 65.511.923

Sayfa başı

G[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Gabon Gabon Orta Afrika Afrika Frangı 2.306.099
Gambiya Gambiya Batı Afrika Gambiya Dalasisi 2.528.214
Gana Gana Batı Afrika Cedi 32.096.372
Gine Gine Batı Afrika Gine Frangı 13.706.833
Gine-Bissau Gine-Bissau Batı Afrika CFA Frangı 2.042.055
Grenada Grenada Karayipler Doğu Karayip Doları 113.168
Guyana Guyana Güney Amerika Guyana Doları 792.198
Guatemala Guatemala Orta Amerika Guatemala Quetzalı 18.426.830
Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika Güney Afrika Randı 60.380.651
Güney Kore Güney Kore Uzakdoğu Won 51.290.720
Güney Osetya Güney Osetya Kafkasya Kafkasya (hukuken  Gürcistan sınırları içerisinde) 70.000
Güney Sudan Güney Sudan Orta Afrika Güney Sudan Lirası 11.193.725
Gürcistan Gürcistan Kafkasya Lari 3.970.798

Sayfa başı

H[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Haiti Haiti Karayipler Gourde 11.613.004
Hırvatistan Hırvatistan Balkanlar Kuna 4.071.152
Hindistan Hindistan Hint Anakarası Rupi 1.399.948.850
Hollanda Hollanda Batı Avrupa Euro 17.191.540
Honduras Honduras Orta Amerika Lempira 10.146.241

Sayfa başı

I[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Irak Irak Orta Doğu Irak Dinarı 41.745.695

Sayfa başı

İ[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
İran İran Orta Doğu Riyal 85.460.027
İrlanda İrlanda Batı Avrupa Euro 4.990.402
İspanya İspanya İber Yarımadası Euro 46.700.263
İsrail İsrail Orta Doğu Şekel 8.859.077
İsveç İsveç İskandinavya İsveç Kronu 10.186.877
İsviçre İsviçre Orta Avrupa İsviçre Frangı 8.741.235
İtalya İtalya Güney Avrupa Euro 60.282.261
İzlanda İzlanda Kuzey Avrupa İzlanda Kronu 344.292

Sayfa başı

J[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Jamaika Jamaika Karayipler Jamaika Doları 2.977.781 2022
Japonya Japonya Uzakdoğu Yen 125.709.303

Sayfa başı

K[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Kamboçya Kamboçya Doğu Asya Riel 17.052.338
Kamerun Kamerun Orta Afrika Afrika Frangı 27.615.325
Kanada Kanada Kuzey Amerika Kanada Doları 38.228.381
Karadağ Karadağ Balkanlar Euro 627.783
Katar Katar Orta Doğu Katar Riyali 2.954.886
Kazakistan Kazakistan Orta Asya Tenge, Kazak Manatı 19.086.898
Kenya Kenya Doğu Afrika Kenya Şilingi 55.676.559
Kırgızistan Kırgızistan Orta Asya Som, Kırgız Manatı 6.673.191
Kıbrıs Cumhuriyeti Güney Kıbrıs Akdeniz Euro 1.218.808
Kiribati Kiribati Pasifik Avustralya Doları 122.568
Kolombiya Kolombiya Güney Amerika Kolombiya Pesosu 51.227.789
Komorlar Komorlar Hint Okyanusu Komor Frangı 898.870
Kongo Cumhuriyeti Kongo Orta Afrika Afrika Frangı 5.737.955
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Kongo DC Orta Afrika Kongo Frangı 94.032.226
Kosova Kosova Balkanlar (Kısmî tanırılığa sahip, tanımayan
ülkelere göre hukuken Sırbistan)
Euro 1.739.825
Kosta Rika Kosta Rika Orta Amerika Kosta Rika Kolonu 5.157.931
Kuveyt Kuveyt Orta Doğu Kuveyt Dinarı 4.346.440
Kuzey Kıbrıs Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Akdeniz (Türkiye dışında herhangi bir Birleşmiş
Milletler üyesi tarafından tanınmayan ülke,
hukuken Kıbrıs Cumhuriyeti)
Türk Lirası 380.000
Kuzey Kore Kuzey Kore Uzakdoğu Kuzey Kore Wonu 25.931.196
Küba Küba Karayipler Küba Pezosu 11.305.268

Sayfa başı

L[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Laos Laos Güneydoğu Asya Kip 7.428.649
Lesotho Lesotho Güney Afrika Loti ve Rand 2.168.423
Letonya Letonya Doğu Avrupa Euro 1.859.332
Liberya Liberya Batı Afrika Liberya Doları 5.252.355
Libya Libya Kuzey Afrika Libya Dinarı 6.992.919
Lihtenştayn Lihtenştayn Orta Avrupa İsviçre Frangı 36.281
Litvanya Litvanya Doğu Avrupa Litas 2.682.092
Lübnan Lübnan Orta Doğu Lübnan Paundu 6.694.070
Lüksemburg Lüksemburg Batı Avrupa Euro 636.763

Sayfa başı

M[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Macaristan Macaristan Orta Avrupa Forint 9.615.551
Madagaskar Madagaskar Afrika'nın güneydoğusunda ada ülkesi. Malagaz Frangı 28.862.669
Kuzey Makedonya Kuzey Makedonya Balkanlar Makedonya Dinarı 2.080.438
Malavi Malavi Eski adı Nyasaland olan bir Afrika ülkesi. Malavi Kwachası 19.966.782 (?)
Maldivler Maldivler Hint Yarımadası açıklarında bir adalar ülkesi. Rufiyaa 534.893
Malezya Malezya Güneydoğu Asya Ringgit 32.974.690
Mali Mali Batı Afrika Afrika Frangı 21.221.904
Malta Malta Akdeniz Malta Lirası 443.274
Marshall Adaları Marshall Adaları Pasifik Amerikan Doları 59.930
Mauritius Mauritius Hint Okyanusu Mauritius Rupisi 1.273.263
Meksika Meksika Orta Amerika Meksika Pesosu 130.881.401
Mısır Mısır Kuzey Afrika (Eski adı: Birleşik Arap Cumhuriyeti) Mısır Paundu 105.216.402
Mikronezya Federal Devletleri Mikronezya Federal Devletleri Pasifik Amerika Doları 116.892
Moğolistan Moğolistan Orta Asya Togrot 3.350.579
Moldova Moldova Doğu Avrupa Moldova Leu 4.015.642
Monako Monako Batı Avrupa Euro 39.242
Moritanya Moritanya Batı Afrika Ouguiya 4.846.413
Mozambik Mozambik Güneydoğu Afrika Metikal 32.706.400
Myanmar Myanmar Güneydoğu Asya (Eski adları: Burma ve Birmanya) Kyat 55.059.831

Sayfa başı

N[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Namibya Namibya Eski adı Güneybatı Afrika olan ülke. Namibya Doları 2.612.482
Nauru Nauru Pasifik'te bir ada ülkesi. Avustralya Doları 10.860
Nepal Nepal Kuzey Hindistanda bir Tibet ülkesi. Nepal Rupesi 29.940.849
Nikaragua Nikaragua Orta Amerika ülkesi. Nigaruka Korbobası 6.742.200
Nijer Nijer Bir Batı Afrika ülkesi. Afrika Frangı 25.715.811
Nijerya Nijerya Gine körfezinde bir Afrika ülkesi. Naira 214.486.053
Norveç Norveç Bir İskandinav ülkesi. Norveç Kronu 5.491.764

Sayfa başı

O[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Orta Afrika Cumhuriyeti Orta Afrika Cumhuriyeti Merkezi Afrika'da bir ülke. Afrika Frangı 4.985.779

Sayfa başı

Ö[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Özbekistan Özbekistan Bir Orta Asya ülkesi. Sum 34.128.386

Sayfa başı

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Pakistan Pakistan Orta Asya'da bir ülke. Pakistan Rupisi 227.440.243
Palau Palau Kuzey Pasifik'te bir adalar ülkesi. Amerikan Doları 18.175
Panama Panama Orta Amerika'da bir ülke. Panama Balboası 4.413.172
Papua Yeni Gine Papua Yeni Gine Yeni Gine Adası'nın doğusunda bir ülke. Papua Yeni Gine Kinesi 9.214.227
Paraguay Paraguay Güney Amerika ülkesi. Paraguay Guaranisi 7.262.998
Peru Peru Güney Amerika'da bir ülke. Yeni Sol 33.446.076
Polonya Polonya Doğu Avrupa'da bir ülke. Polonya Zlotisi 37.744.774
Portekiz Portekiz Güney Avrupa'da bir ülke. Euro 10.154.893

Sayfa başı

R[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Romanya Romanya Balkanlar'da bir ülke. Romanya Leyi 19.095.090
Ruanda Ruanda Orta Afrika ülkesi. Ruanda Frangı 13.450.717
Rusya Rusya Dünyanın en büyük yüzölçümlü Avrupa ülkesi. Rus Rublesi 145.688.479

Sayfa başı

S[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti Batı Afrika Fas Dirhemi 597.339
Saint Kitts ve Nevis Saint Kitts ve Nevis Bir Karayip ülkesi. Doğu Karayip Doları 53.672
Saint Lucia Saint Lucia Bir Karayip ülkesi. Doğu Karayip Doları 184.637
Saint Vincent ve Grenadinler Saint Vincent ve Grenadinler Bir Karayip ülkesi. Doğu Karayip Doları 111.345
Samoa Samoa Pasifik'te eski adı Batı Samoa olan ülke. Tala 201.759
San Marino San Marino Orta Avrupa'da küçük bir ülke Euro 34.031
São Tomé ve Príncipe São Tomé ve Príncipe Atlas Okyanusu'nda adalar ülkesi. Dobra 226.035
Senegal Senegal Afrika ülkesi. CFA Frangı 17.455.217
Seyşeller Seyşeller Hint Okyanusu'nun batısında adalar ülkesi. Seyşeller Rupisi 99.093
Sırbistan Sırbistan Balkanlarda bir ülke. Sırp Dinarı 8.666.156
Sierra Leone Sierra Leone Bir Batı Afrika ülkesi. Leone 8.231.282
Singapur Singapur Asya'da bir ülke. Singapur Doları 5.920.425
Slovakya Slovakya Orta Avrupa'da bir ülke. Euro 5.456.560
Slovenya Slovenya Orta Avrupa'da bir ülke. Euro 2.077.135
Solomon Adaları Solomon Pasifik'te adalar ülkesi. Solomon Doları 713.434
Somali Somali Afrika boynuzunda bir ülke. Somali Şilini 16.655.131
Somaliland Somaliland Hiçbir ülke tarafından tanınmamakta. Somaliland Şilini 3.500.000
Sri Lanka Sri Lanka Seylan adasında bir ülke. Sri Lanka Rupisi 21.525.675
Sudan Sudan Afrika'da bir ülke. Sudan Dinarı 45.538.035
Surinam Surinam Güney Amerika'nın kuzeyinde bir ülke. Surinam Guldeni 594.167
Suriye Suriye Orta Doğu. Suriye Sterlini 19.206.952
Suudi Arabistan Suudi Arabistan Arap Yarımadası'nda bulunan bir ülke. Suudi Riyali 35.560.980

Sayfa başı

Ş[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Şili Şili Güney Amerika Şili Pezosu 19.154.489

Sayfa başı

T[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Tacikistan Tacikistan Orta Asya'nın güneyinde bir ülke. Somoni 9.852.288
Tanzanya Tanzanya Tanganika ve

Zanzibar'dan oluşan bir Doğu Afrika ülkesi.

Tanzanya Şilini 62.556.905
Tayland Tayland Uzakdoğuda Çinhindi yarımadasının doğusunda bir ülke Tayland Bahtı 69.962.271
Tayvan Tayvan Çok az ülke tarafından tanınan Eski adı Formoza veya Milliyetçi Çin olan Çin Cumhuriyeti. Uluslararası alanda

"Çin Taipeisi" olarak anılır.

Yeni Tayvan Doları 23.570.344
Togo Togo Bir Batı Afrika ülkesi. CFA Frangı 8.594.640
Tonga Tonga Pasifik'te adalar ülkesi. Pa'anga 107.187
Transdinyester Transdinyester Hiçbir ülke tarafından tanınmayan Doğu Avrupa ülkesi. Transdinyester Rublesi 469.000
Trinidad ve Tobago Trinidad ve Tobago Karayip adalarınn en güneyinde Veneuzela'nın kuzeyinde ada ülkesi. Trinidad ve Tobago Doları 1.403.540
Tunus Tunus Kuzeybatı Afrika ülkesi Tunus Dinarı 11.980.655
Tuvalu Tuvalu Pasifik'te adalar ülkesi. Avustralya Doları 12.003
Türkiye Türkiye Avrupa ile Asya arasında köprü görevi gören Güney Avrupa, Batı Asya, Anadolu Yarımadası'nda bulunan bir Akdeniz ülkesi. Türk Lirası 85.065.043
Türkmenistan Türkmenistan Hazar denizinin doğusunda Bir Orta Asya ülkesi Manat 6.155.886

Sayfa başı

U[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Uganda Uganda Bir Afrika ülkesi. Uganda Şilini 47.751.664
Ukrayna Ukrayna Doğu Avrupa ülkesi. Ukrayna Hrivnası 43.305.696
Umman Umman Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bir ülke. Umman Riyali 5.249.719
Uruguay Uruguay Bir Güney Amerika ülkesi. Uruguay Pesosu 3.489.790

Sayfa başı

Ü[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Ürdün Ürdün Bir Orta Doğu ülkesi. Ürdün Dinarı 10.245.077

Sayfa başı

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Vanuatu Vanuatu Pasifik'te adalar ülkesi. Vatu 318.546
Vatikan Vatikan Güney Avrupa (BMGK gözlemci üyesi) Euro 801
Venezuela Venezuela Bir Güney Amerika ülkesi. Venazuela Bolivari 29.370.242
Vietnam Vietnam Bir Hindiçini ülkesi. Vietnam Dongu 98.494.754

Sayfa başı

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Yemen Yemen Arap Yarımadasının Güneybatısındaki ülke. Yemen Dinarı 30.842.866
Yeni Zelanda Yeni Zelanda Okyanusyada bir ada ülkesi. Yeni Zelanda Doları 4.878.752
Yeşil Burun Adaları Yeşil Burun Adaları Capo Verde olarak da bilinmekte. Yeşil Burun Adaları Eskudosu 564.680
Yunanistan Yunanistan Bir Güneydoğu Avrupa ülkesi. Euro 10.340.713

Sayfa başı

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açıklama Para Birimi Nüfus
Zambiya Zambiya Eski adı Kuzey Rodezya olan Afrika ülkesi. Kwacha 19.246.995
Zimbabve Zimbabve Eski adı Rodezya olan Afrika ülkesi. Zimbabwe Doları 15.245.700

Bağımlı Ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Hükümran ülkeler dışında özerk yapıya ve özel statüye sahip pek çok ülke bulunmaktadır. Aşağıda bağımlı ülkelerin listesi verilmiştir. Ayrıca bakınız. Bağımlı ülkeler

Abhazya - Acaristan - Adigey - Aga Buryatya - Aland - Alderney - Altay - Amerikan Samoa - ABD Virgin Adaları - Anguilla - Aruba - Azor Adaları - Başkurdistan - Belucistan - Bermuda - Bonaire - Buryatya - Cayman Adaları - Cebelitarık - Ceuta - Christmas Adası - Cocos (Keeling) Adaları - Cook Adaları - Curaçao - Çeçenistan - Çukotka - Çuvaşistan - Dağıstan - Evenkya - Falkland - Faroe Adaları - Fransız Guyanası - Fransız Güney ve Antarktika Toprakları - Tahiti Fransız Polinezyası - Gagavuzya - Galler - Grönland - Guadelup - Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi - Guam - Guernsey - Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları - Güney Osetya - Hakasya - Herm - Hollanda Antilleri - Hong Kong - Jersey - İç Moğolistan Özerk Bölgesi - Britanya Antarktika Toprakları - Britanya Hint Okyanusu Toprakları - İngiliz Virgin Adaları - İnguşya - İskoçya - Johnston Atoll - Kabardin-Balkar - Kalmuk - Kanarya Adaları - Hantı-Mansi Özerk Okrugu - Karaçay-Çerkez - Karakalpakistan - Karelya - Kırım Özerk Cumhuriyeti - Komi - Koryak Özerk Bölgesi - Kuzey İrlanda - Kuzey Mariana Adaları - Kuzey Osetya - Madeira Adaları - Makao - Man Adası - Mari El - Martinik - Mayotte - Melilla - Midway Adaları - Montserrat - Mordovya - Nahçivan - Navassa Adası - Nenets Özerk Okrugu - Ningxia Huizu Özerk Bölgesi - Niue - Norfolk Adası - Palmyra Atolü - Pitcairn - Porto Riko - Saint Helena - Saba - Saint Pierre ve Miquelon - Sark - Sincan Uygur Özerk Bölgesi - Sint Eustatius - Sint Maarten - Tataristan - Taymir - Tokelau - Tristan da Cunha - Turks ve Caicos Adaları - Tuva - Udmurtya - Ust-Orda Buryatya - Yamalia - Yeni Kaledonya - Voyvodina - Wake Adaları - Wallis ve Futuna - Xizang Özerk Bölgesi (Tibet) - Yakutistan

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyük Atlas, Karatay Yayınları, Konya, 2010