Kullanıcı mesaj:Mirada

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
13.25, 9 Aralık 2020 tarihinde Vito Genovese (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24375861 numaralı sürüm (Yeni başlık: Telif: İnanılmaz ama yeniden!)

merhaba!j

Hoş geldin!

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin.

bekiroflaz § mesaj 19:35, 14 Eylül 2008 (UTC)



Merhaba

Hız kesmeden yaptığınız katkılarda bir şey dikkatimi çekti ben de anlayışınıza sığınarak bir sorayım dedim: Girdiğiniz her madde bir diğeri ile alakasız. Acaba bu sıralamayı neye göre belirliyorsunuz öğrenebilir miyim? Teşekkürler. --Manco Capac 14:38, 16 Eylül 2008 (UTC)

Tekrar merhaba

Üsteki soruma yanıt alamadım ancak size bir şeye daha sormak istiyorum Aslında bu bir rica olacak. Değerli katkılarınızı yaptığınız maddeleri kaynaklandırmayı düşünmez misiniz? Böylece daha doyurucu bilgiler olurlar. Teşekkürler. --Manco Capac 08:50, 19 Eylül 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --kibelemesaj 20:34, 28 Eylül 2008 (UTC)


Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

Manco Capac 12:35, 24 Kasım 2008 (UTC)

Eksik adil kullanım gerekçesi

İyivikiler... homonihilis // ileti 09:28, 1 Aralık 2008 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere eklenen şablonları, işlevini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 20:29, 3 Aralık 2008 (UTC)


Kategori:Görev başındaki ulusal liderler

  • Selamlar. Kategorizasyon çalışmalarınız için teşekkürler. Kategori:Görev başındaki ulusal liderleri oluşturmuşsunuz ve bu kategorinin üst kategorileri olarak "Devlet başkanları" ve "Hükümet başkanları" kategorilerini göstermişsiniz. Ancak bu liderlerden devlet başkanı olup, hükûmet başkanı olmayan; hükûmet başkanı olup, devlet başkanı olmayan; her ikisi de olmayan kişiler var. Üst kategoriler kapsayıcı olmalıdır; bu nedenle yeni bir kategorizasyon yapmanız daha doğru olacaktır. Ayrıca "hükûmet" yazımını kullanırsanız daha iyi olabilir. Görüşmek dileğiyle, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 17:46, 24 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba

  • Katkılarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Ancak sizden açtığınız maddelerde tek satırdan fazla boşluk bırakmamanızı ve noktadan sonra boşluk koymanızı istesem saygısızlık etmiş olmam değil mi? Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 15:50, 7 Şubat 2009 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - M. M. ileti 15:28, 12 Şubat 2009 (UTC)


Moğol İmp.

Kategori:Moğol imparatorları -> Kategori:Moğol hanları yapalım mı? Moğol İmparatorluğu da denir ama Moğol imparatoru pek aklıma yatmıyor. Birde Cengiz - han idi, Ögedey kağan idi. Kategori:Moğol hanlar ve kağanları mı daha doğru? Görüşünüzü almak istiyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:22, 16 Şubat 2009 (UTC)

Moğol hanları

Merhaba! Kategori:Moğol İmparatorları'nın adının Moğol hanları olarak değiştirilmesi daha doğru olacaktır.Ülkenin adı Moğol imparatorluğu ancak yöneticileri han unvanıyla adlandırılıyor.Kullanıcı:Mirada 14:36 16 Şubat 2009 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Han - Kağan meselesini şimdilik kenara koyalım:) Takabeg ileti 12:40, 16 Şubat 2009 (UTC)

Türkiye Kupası

Selam eski yıllara ait Türkiye Kupası sayfaları açtığını gördüm.Eğer internette bu konuda bulduğun başka kaynaklar varsa wiki'ye yüklemene yardımcı olabilirim. İyi akşamlar... --starskyinnmesaj 18:24, 22 Şubat 2009 (UTC)

Galiba yanlış anlama oldu.Fortis Türkiye Kupası ndan bahsediyorum ben.Neyse kaynak bulabilirsemsen yardıma açığım her konuna iyi akşamlar... --starskyinnmesaj 18:36, 22 Şubat 2009 (UTC)

Şablon:Rusya hükümdarları

Şablon:Rusya hükümdarları çok güzel olmuş. Tebrik ederim. --Vikiyazar 13:32, 23 Mart 2009 (UTC)

Soru

  • Merhabalar,
  • Öncelikle hoş geldiniz! ^_^ Birçok güzel madde açtığınızı fark ettim, tebrikler ve teşekkürler ^_^ Açtığınız birçok maddede Britannica'yı kaynak olarak belirttiğinizi gördüm. Bu hususta ufak bir sorum olacak: tam nasıl kaynak olarak kullandığınızı biraz açabilmeniz mümkün mü? Oradaki maddeleri buraya klavye ile mi geçiriyorsunuz yoksa çevrim içi Britannica'dan mı taşıyorsunuz? Yoksa kendiniz yazıyor sadece tarihlere vs. mi orayı kaynak olarak gösteriyorsunuz? Bu soruyu sormamın sebebi kaynak kullanımımızın çok belirli sınırlar içerisinde yapılıyor olması. Bir de kaynak olarak belirtirken, eğer örneğin basılı Britannica ise, hangi yıl basımı, hangi cildi, hangi maddesi, hangi sayfası vs. belirtin; eğer diyelim çevrim içi sürümüyse URL bağlantısı verin. Tekrar hoş geldiniz; katkılarınızın devamını dilerim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 03:00, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Kaynak kullanımı ve madde aktarımı

  • Merhabalar,
  • Yanıtınız için teşekkürler. Fakat, şöyle bir sorun var: Vikipedi'ye başka herhangi bir kaynaktan madde aktarılması yasak. Yani gerek başka bir ansiklopedi olsun, gerekse başka bir web sitesi, herhangi bir eserden Vikipedi'ye içerik aktaramıyoruz - aktarmamamız gerekiyor. Bunun ana sebebi telif hakları: Vikipedi'nin içeriği özgür, her isteyen alıp kullanabiliyor (lisansımız GÖBL adı verilen bir lisans), oysa kaynakların çoğu (ve Britannica da) telif hakkı saklı kaynaklardır. Yani bu kaynakların içeriğinin kullanımı çok sorunludur, birçok farklı kural ve kısıtlamayı beraberinde getirir. Bu kaynakların içeriklerinin Vikipedi'de kullanılması hukuken de yasak. Bu sebeple, lütfen Britannica dahil diğer kaynaklardan madde aktarmayın; daha önce aktarmış olduğunuz maddeler varsa ya bunların içeriğini baştan kendi cümlelerinizle yazın ya da {{sil}} şablonu ile etiketleyin. Telif hakları hakkında daha fazla bilgi için VP:T sayfasına göz atabilirsiniz. Vikipedi'de biz kaynak kullanımını kastettiğimizde genelde kastımız doğrudan içerik aktarımı değildir; sadece belirli bir bilginin (içeriğin veya metnin değil bilginin) sunulmuş olduğu bir başka kaynağa atıfta bulunuruz ki bu bilgiyi bizim uydurmadığımız genel olarak bilinen bir bilgi olduğunu doğrulayabilelim. Bu konuda daha fazla bilgi içinse VP:D sayfasına göz atabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:52, 11 Mayıs 2009 (UTC)

Süper Lig 2008/09, Avrupa Kupası Play-Off Turu Hk.

Sizin Süper lig 2008/09 başlığına katkilarda bulundugunuzu gördüm, bu nedenle benim bilgilerimle degistiremedigim bir yanlışı size bildirmek istiyorum.
Avrupa Kupası Play-Off Turu'nu oynama hakkı kazanan takım Fenerbahçe olarak gösterilmiş doğrusu Trabzonspor'dur. Yanlış bilgi olması nedeniyle değiştirilmesi gerekir. Kaynak olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun web adresine bakın. --Aoze 19:30, 14 Haziran 2009 (UTC)

Telif uyarısı

  • Merhabalar,
  • Anladığım kadarıyla kaynaklandırmayı yanlış anlamışsınız. Vikipedi'ye hiçbir yerden (bu bir site olsun kitap olsun fark etmez) içerik aktaramazsınız. Kaynaklandırma aktarılmış içerikler için değildir; kaynaklandırma belirli bir veri veya iddia belirtildikten sonra bu verinin veya iddianın sahibi/yayımlayan kurumu vs. göstermek için belirtilir. Örneğin "Türkiye'nin nüfusu ...'dır" ibaresinin sonuna Türkiye İstatistik Kurumu'nun web sitesinden ilgili veriyi gösteren bir sayfa kaynak olarak konabilir. Bu doğru kaynaklandırma, kaynak kullanımıdır. Fakat, diyelim A sitesinde bir kitap üzerine yazı bulunuyor, tutup da bu yazının bir kısmını Vikipedi maddesine kopyalayıp sonuna bu siteyi kaynak olarak gösteremem, bu yanlış kaynak kullanımı ve telif ihlâli olur. Yani kaynaklar içeriği aldığım yeri göstermek için değil, bu iddiayı ben uydurmuyorum bak şunlar da söylüyor demek için varlar. Bu mesajı atmamın sebebi Behzad maddesinde benzeri bir durumu tespit etmiş olmam. Bu tip telif ihlâllerini tespit etmek bizim için çok zor. Telif hakkı ihlâli yasal olarak da suç olduğundan azami oranda dikkat ettiğimiz bir husus. Bu konuda daha fazla bilgi için VP:T sayfasına göz atabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 18:26, 15 Haziran 2009 (UTC)
  • Selam. Futbol maddeleri girerken Spor Portalı yazısını eklememeni rica ederim. Malum, silinmiş portal--LINKIи PKileti 11:27, 12 Temmuz 2009 (UTC)

Mihriban Aliyeva

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız; taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan ve maddenin ele aldığı konuyu nitelikli bir biçimde tanımlayan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Merube 89msj 10:01, 14 Temmuz 2009 (UTC)

Toyotomi

Selam. Elinize sağlık. Henüz Vikipedi tartışma:Adlandırma kuralları tamamlanmadı ve Türkçe'ye yerleşmemiş Yabancı özel adları için çözüm kolay olmuyor. Toyotomi Hideyoşi yazımının Türkçeye yerleştiğini zannetmiyorum. O yüzden Roma-ji yani (bu da latin alfabesi) tercih edilir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:21, 20 Ekim 2009 (UTC)

Hideyoşi

Merhaba Takabeg, Toyotomi Hideyoşi maddesinin başlığıyla ilgili uyarınız için teşekkür ederim. Ancak ulaşabildiğim 3 farklı Türkçe kaynakta da Toyotami Hideyoşi adı kullanılmaktadır. Yani doğrusunun Toyotomi Hideyoşi olması gerekir. Bu önerimin dikkate alınarak maddenin başlığının Türkçe transkripsiyonun yazılmasını beklemekteyim. İyi çalışmalar. Mirada 12:30, 20 Ekim 2009 (UTC)

Tekrar selam Mirada. Hmm. Üç farklı bilimsel kaynakta Hideyoşi kullanılıyorsa kaynak göstererek değiştirebilirsiniz. Japonca yazımı için kurallarda net ifade yok ama Çince yazımı için böyle uygulama var ondan. Ben sadece Viki icadına karşıyım. Tabir-i caiz ise suç ortağımız olacak bilimadamları bulursak sorun değildir. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 09:57, 20 Ekim 2009 (UTC)

Maddelere yorum eklemeyiniz

Lütfen maddelerin içeriklerine yorum eklemeyiniz. Vikipedi'nin blog, forum vb. bir site değil, bir ansiklopedi olduğunu unutmadan ve özellikle tarafsız bir yaklaşımla, ansiklopedik içerikli değişiklikler yapabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. - M.M.ileti 11:21, 18 Aralık 2009 (UTC)

Yamashita

  • Yasuhiro Yamashita maddesi için elinize sağlık. Putin'in yakın arkadaşı değil mi ? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:12, 18 Aralık 2009 (UTC)

Józef Piłsudski‎

  • Yine elinize sağlık. Teşekkür ederiz. Takabeg ileti 13:56, 22 Aralık 2009 (UTC)

Sessiz sedasız ve çalışkanlıkla Vikipedi'ye olan katkılarınızddan dolayı teşekkürlerimizle.  Levent İleti Katkılar   21:17, 22 Aralık 2009 (UTC)
  • Selam. Futbolcu biyografilerinde kilo kısmını değişebilirlik ve vandallık sebeplerinden ötürü koymuyoruz. Bunun dışında, doğduğu ülkeye {{bayraksimge|xxx}} şablonu da koymuyoruz. Ülkelerin zamanla bayrakları değiştiğinden (Bakü SSCB yönetimindeyken doğan ama Azerbaycan millî takımında oynayan bir futbolcu gibi) birçoğu o dönemi yansıtmayabilir. Ayrıca, bir futbolcu çeşitli ülkelerin vatandaşı olabilir. Bu nedenle sadece millî takımlarda bayrak kullanıyoruz. Oynadığı kulüplerin bulunduğu ülkelerin bayraklarını koymak koymak konusunda kararsızım ama çoğunlukla koymadığımız için onu koymaya bir neden göremiyorum. Muzaffer Sipahi maddesini ise düzelttim, bilgine... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 16:25, 1 Ocak 2010 (UTC)

Selam sayın Mirada. Bu zatı tanıyor musunuz ? Türkçe Vikide maddesi yok da :) Vaktiniz olduğunda ilgilenirseniz sevineceğim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:02, 11 Ocak 2010 (UTC)

Aynı kişinin bu parçası da güzel. Takabeg ileti 13:04, 11 Ocak 2010 (UTC)

Kelle İbrahim

Selamlar. Gerçekten Türk futbolunun arka planında kalmış bir futbolcunun maddesini girmişsin, tebrik ederim. Bu arada, Talat Özkarslı maddesini görünce bir politikayı hatırlatmak istedim. Daha önce belirttim mi, bilmiyorum ama, millî takım dışında kulüp isimlerinin yanında bayrak simgesi kullanmıyoruz. VP:BEKİKON sayfasında görebileceğin gibi çok fazla ikon kullanmamalıyız. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 14:40, 15 Ocak 2010 (UTC)


Bildiri

  • Merhaba, şu sayfada çalışma yaptığınızı görüyorum. Ancak çalışmanız bittikten sonra sayfanın isminde düzeltme yapmayı düşünüyorsunuz değil mi? İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 10:52, 19 Ocak 2010 (UTC)
  • == Türkiye'deki şehirler listesi ==

İsminde ne gibi değişiklik olması gerektiğini daha kapsamlı olarak anlatırsanız ben de akşama tahin pekmez yemem. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki yerleşim alanlarının nüfuslarına göre sıralanması amaçlanıyor. Doğrudur listenin içinde köy ve kasabalar da vardır. Maddenin başlığındaki şehir kelimesi de yerleşim yeri anlamında kullanılıyor “yerleşim yeri” olarak değiştirilmei güzel bir öneridir. Kişisel egoların ebediyen doyurulması dileğiyle size de iyi geceler.

Teşekkürler. --Kullanıcı:Mirada 13:16, 19 Ocak 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba, ilgili değişikliği zaten yapmış bulunmaktasınız. Daha kapsamlı olarak anlatmaya gerek yoktur. Kişisel ego kısmını algılayabilmiş değilim (Yazarken yanlışlık yapmış olabilme ihtimalinizi göz önünde bulunduruyorum). İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 11:27, 19 Ocak 2010 (UTC)

stadyumlar hakkında

Selamlar. Şu tartışmaya pek ilgi olmadı da futbol maddeleri girdiğin için ilgini çekebilir diye düşünüyorum...--вяí¢αи76ileti 13:23, 28 Ocak 2010 (UTC)

Rusya Seferi

Selam. Elinize sağlık. Takabeg ileti 13:25, 29 Ocak 2010 (UTC)

Elinize sağlık. Rica etsem bunu SRA gösterir misiniz ? Takabeg ileti 16:02, 17 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:35, 2 Mart 2010 (UTC)

kızlık adı?

Şaka mı bu? Kızlık adı da ne? bkn: açtığınız maddenin geçmişinde yer alan kızlık adı:Alix von Hessen'yı neye göre eklediniz. Ayrıca kızlık adı denilen bu türden bilgiyi hangi amaçla ve neyi ispatlamak için eklediniz acaba? - Nebeviye!^□ 13:11, 16 Nisan 2010 (UTC)

Kızlık adı konusunda sert bir tutum izlemediğim kanısındayım, ayrıca sözlerimi saldırgan olarak değerlendirmeniz üzerinize alının ya da alınmayın bir nevi utaç verici! Ki haksız bir itham bu! Rahatsız ya da saçma dediğimi hatırlamadığım gibi hakaret veya bir cinsiyeti aşağılayacak nesi var? sorunuza atıfla belirtiyorum ki şiddetin ön planda olmadığı bir konuşma tarzım da beni saldırgan ve ayrımcı benzetmesi ya da örneklendirmesi olarak nitelendirmenizi kınıyorum. Neyse fazla konuşmama kanaatindeyim; Kısaca özü şu: Kızlık soyadlarını bütün şahsi maddelere kafanıza göre eklendiğini bir düşünsenize neye göre ekliyorsunuz. Kaynak ne? Her alıntıda geçen ayrıntılar eklendi diye bilginin doğruluğu kabul edilebilir birşey mi? Biraz mantıklı olun! Doğru ya da yanlış başkaları tarafından bilinmeyen (nedeni: kaynaksız olması) bir bilginin varlığı ne kadar mantıklı? Kolay gelsin - Nebeviye!^□ 13:27, 16 Nisan 2010 (UTC)
Selam. Hiç kimse üzülmesin. Hiç kimse kızmasın. Kaynaklandıralım. İyi çalışmlar. Takabeg ileti 13:51, 16 Nisan 2010 (UTC)
Üstte Takabeg'in iyi niyetine olan inancımla eğer kırıldıysanız kusura bakmayın. Ancak belirttiğim gibi kaynak+kaynak+kaynak. Ki o herşeyin ilacı ve en net cevab olsa gerek. Kolay gelsin. - Nebeviye!^□ 13:58, 16 Nisan 2010 (UTC)

Telif ihlali nedeniyle engellendiniz.

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 08:12, 28 Nisan 2010 (UTC)
VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN --Rapsar 15:18, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Yanlış Etiket?

Özür dilerim, yanlış etiket koymuş olabilirim. Bunun nedeni maddede çalışma olduğunu görmediğim olabilir. Hangi madde olduğunu söylerseniz yardımcı oalbilirim. Yine de tekrar özür dilerim. İyi vikiler... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 18:23, 4 Haziran 2010 (UTC)

Kusura bakmayın, maddedeki çalışma var etiketini şimdi gördüm, kaynaksız etiketini derhal sildim. Uyardığınız için teşekkürler, iyi vikiler... →Ayrıksı ɣ /ɐj.ɾɯk.sɯ/ İleti 18:28, 4 Haziran 2010 (UTC)

Yorgo Kasapoğlu

Yorgo Kasapoğlu maddesi taslak kriterlerini sağlamayacak seviyede kısa bir madde... "bekletmeli sil" şablonu koyuyorum, bir an önce bilgi eklersin umarım... İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 17:06, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Morisco ve telif hakları

  • Merhabalar
  • Morisco maddenizde başka kaynaklardan doğrudan alıntılar yer almaktaydı. Eğer bir maddenin önemli bir kısmı tamamen alıntıdan oluşuyorsa - maddenin tamamı başka bir yerden alınmış olmasa ve ilgili alıntının kaynağı belirtilmiş olsa dahi - telif hakkı ihlâline giriyor... İlgili maddedeki içeriğin önemli bir kısmı telif hakkı ihlâline girdiği için madde Vikipedi Hızlı Silme Politikası Genel başlığı 9. kriteri kapsamında silindi. Bununla birlikte maddenin telif hakkı ihlâline girmeyen kısımlarını kullanarak, özgün içeriğinizle tekrardan maddeyi açabilirsiniz. Eğer telif hakkı ihlâline girmeyen kısımları elinizde saklı bir yerde mevcut değilse silinmiş madde geçmişinden ben de çıkarıp size sunabilirim. Bu arada maddeyi silerken VP:D konusunda da biraz sorunlu geldi bana; bildiğiniz gibi Vikipedi'deki her içerik doğrulanabilir olmalı... özellikle atıflar. Maddeyi yeniden açarsanız, buna dikkat etmenizde yarar var ^_^ Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için çok teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 23:06, 3 Temmuz 2010 (UTC)

İlköğretim okulu listeleri

Selamlar. İlköğretim okulu listeleri açtığınızı farkettim, öncelikle sadace KD şablonu eklemekle yetinecektim ki, bunların seri halinde ve liste dışında ek bilgi içermediklerini fark edince sas göstermeyi uygun gördüm. SAS gösterilen maddelere toplu olarak Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2010 Temmuz sayfasından ulaşabilirsiniz. Haber vermek istedim. Saygılarımla, iyi vikiler--Merube 89msj 18:46, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Sayın Merube 89 ilköğretim listelerini en yakın zamanda zenginleşereceğim, bu halleriyle çok kuru ve bilgilendirmekten çok uzaklar. Lütfen silmemenizi rica ediyorum. İyi çalışmalar.

Kullanıcı:Mirada 21:54, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Keşke {{çalışma}} şablonu ekleseydiniz o zaman beklerdim. SAS gösterme zaten bir süreç. Karar da topluluk tarafından veriliyor, artık benimle ilgili bir konu olmaktan çıktı yani. Eğer maddelerde çalışmanızın devam edeceğini bildirirseniz SAS sayfalarında çok sevinirim. Yorumda bulunacak vikipedistler de bu doğrultuda yorumlarını yaparlar. Saygılar, sevgiler--Merube 89msj 18:59, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Sayın Merube 89 bu maddeler beni rahatsız etmedi, ilçelere göre liste halinde okulların sıralanması neden silinmeye aday gösterildi? Wikipedia'da buna benzer yalnızca liste olarak verilmiş bir sürü madde var, örn. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_primary_schools_in_Essex , evet yalnızca kuru (bilgilendirmekten uzak demişim ancak madde fazla zenginleştirilmeye müsait değil) bir liste ancak ansiklopedik olduğunu düşünüyorum. Bir açıklama yaparsanız mutlu olacağım. İyi çalışmalar. Kullanıcı:Mirada 22:12, 4 Temmuz 2010 (UTC)

Tekrar selamlar. Dediğim gibi SAS bir süreçtir, kesinlikle KD değil veya geliştirilmez diye düşünseydim bu sürece gitmeden maddeleri silerdim veya bekletmeli silinmek üzere işaretlerdim. Ancak SAS bir süreç, maddelerin mevcut içerikle muhafaza edilmesini uygun görmediğim için bu sürece başvurdum, daha önce de açıkladığım üzere. Maddeleri seri şekilde açmanız ve çalışma şablonu eklememeniz de dediğim gibi beni bu sürecin en doğrusu olacağına kanaat getirmeme neden oldu. SAS bir süreç dediğim gibi, artık topluluk kararını verecek, çalışmalarınızın devam ettiği vs. argümanlarınızı o sayfalarda dile getirirseniz daha uygun olur zira karar verici durumunda değilim. İngilizce viki ile ilgili konuda ise, her viki kendi kurallarından mesul ve arada değişiklikler olabiliyor. Mesela ing. vikide tek cümlelik taslak maddeler kabul edilirken, biz de taslak madde için en az 3-5 tanımlayıcı cümle içermesi gerekiyor maddelerin. Yani ing. viki tek başına bir neden olamamakta. Son olarak tekrarlamak istiyorum, SAS sadace şüphe durumlarında eklenen topluluk kararıyla kalması, silinmesi yahut birleştirilmesine karar verilen bir nevi toplu tartışma alanlarıdır. Bu noktada karar verici ben değilim, vikipedi topluluğu. İleride geliştireceğim diyorsunuz madem, lütfen bunu SAS sayfalarında dile getirin ki yorumda bulunacaklar bu durumu da göz önünde bulundursun. Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir. Yanılmıyorsam daha önce de benzer listeler SAS gösterilmişti, onların sonuçlarına bakacağım şimdi, haberdar ederim sizi de. Saygılarımla--Merube 89msj 19:24, 4 Temmuz 2010 (UTC)
Buldum örnek SAS'ı, şimdi SAS sayfalarında da dile getireceğim: Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türkiye'deki ortaöğretim kurumları listesi. Saygılar--Merube 89msj 19:28, 4 Temmuz 2010 (UTC)
Merhabalar. Yukarıda sözü geçen silinmeye aday gösterilen maddeleriniz konusunda görüş birliğine varıldı gibi... İstanbul'daki ilköğretim okulları listesi adında bir madde açılarak silinmeye aday gösterilen maddelerin buraya aktarılması gerekiyor. Siz ilgilenecek misiniz? İyi ççalışmalar--Stambouliote ileti 12:21, 8 Temmuz 2010 (UTC)

Kategori hak.

  • Mrb. Oluşturduğunuz kategorilere interwiki ekleyebilirseniz, sonradan eklemek için vakit kaybetmemiş oluruz. Teşekkürler...--Rapsar 15:32, 11 Temmuz 2010 (UTC)

FC Kobenhavn

  • Mrb. FC Kobenhavn maddesinin ismini değiştirmişsiniz. Fakat birkaç ay önce köy çeşmesinde alınan kararla futbol kulüplerinde FC yerine FC kullanıyoruz (noktasız). Bir de kulübün yaygın ismi FC Kopenhag'dır. Dün madde adını değiştirmenizin ardından hemen NTVSpor'u açtım. Şansa Kopenhag'ın maçı varmış :) Orada da FC Kopenhag diye geçiyordu. Madde adını eski haline getiriyorum. iyi çalışmalar...--Rapsar 07:38, 29 Temmuz 2010 (UTC)

İstanbul'daki liseler listesi

Merhabalar, İstanbul'daki ilköğretim okulları listesi için ellerinize sağlık önce. Acaba liseler için de bir madde oluşturmayı düşünür müydünüz? Şimdiden teşekkürler. --Stambouliote ileti 19:35, 29 Temmuz 2010 (UTC)

Coming soon !!! Mirada 00:35, 30 Temmuz 2010 (UTC)

söz..

"Hiçbir şeyden asla vazgeçme çünkü vazgeçenler yanlızca kaybedenlerdir." Abraham Lincoln


(vay be! ilk yıldızı görünce nostalji yaşadım..) 88.250.227.151 22:13, 12 Ağustos 2010 (UTC)
Yorulmaz Paylaşımcı Yıldızı
Sıkça yeni madde açan ve bunu dört başı mamur bir şekilde yapan siz değerli Vikipediste nacizane bir hediye. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 20:27, 25 Ağustos 2010 (UTC)

reflist

Selamlar. İngilizce'den çevirirken madelerde kalan ama sorun yaratmasa da Türkçe şablonu varken kullanılmasının gereksiz olduğunu düşündüğümüz ve botların da yardımıyla birçoğunu "kaynakça" yazısına çevirdiğimiz "reflist" şablonunu maddelerde "kaynakça" olarak yazarsan, sevinirim. İyi çalışmalar...--вяí¢αи76ileti 18:03, 16 Eylül 2010 (UTC)

Ödül

Çalışkan Barnstarı
Neredeyse her gün en az 5 madde açan size, bu yıldızı layık gördüm. Hep böyle devam etmeniz dileğiyle.
Kumul 21:17, 22 Eylül 2010 (UTC)

Yeşil Ördek

Selam Mirada, umarım; halin ve sıhhatin yerinde ve iyidir. Pekin ördeği üzerine çalıştığını gördüm. Kolaylıklar umuyorum. Ancak sormak istediğim komik ve tatlı bir ördek var; yeşil ördek? Türk halk müziği'ne konu olan böylesi dehasal bir ördek var mı? Yoksa şu yeşil ördek mi dediğimiz ördek bu? Yoksa bir halk hakramanı mı, bu yeşil ördek? Merak işte. - Nebe?viye mesaj 16:02, 11 Kasım 2010 (UTC)

Selamlar. Pekin ördeği yemeğinin maddesinin adlandırması ile ilgili şurada bir yorumda bulundum. Bakabilirseniz çok sevinirim. Saygılarımla--Merube 89msj 00:05, 16 Kasım 2010 (UTC)
Selam Merude 89. Teklifiniz için teşekkür ederim. Gerçekten de tabiri caizse paldır küldür yazdığım bir madde olduğu için pek özenli olamadı. "Canlı" olan Pekin ördeğinin başka bir maddede anlatılması, mevcut maddenin adının Pekin ördeği (yemek) olarak değiştirilmesinin daha mantıklı olacaktır. Pekin ördeği maddesi de dolduruluncaya kadar boş kalır. İyi geceler. .--Kullanıcı:Mirada 23:40, 16 Kasım 2010 (UTC)
Elinize sağlık değişiklik için. Şimdi Pekin ördeği sayfasını siliyorum y2'den. "Pekin usulü ördek" olamaz mıydı madde adı acaba diye de sormak istedim? Parantezsiz bir kullanım sağlanmış olur hem. Ne dersiniz? İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 14:27, 17 Kasım 2010 (UTC)

Merhabalar, Sergey Vasilyeviç Zubatov isimli bir madde açtığınız gördüm. Ancak aynı kişi için Sergei Vasilyevich Zubatov adlı bir madde bulunduğunu hatırlatmak isterim. İyi vikiler...Ertly 12:35, 13 Ocak 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday!

Merhaba Mirada,

Oluşturmuş olduğunuz İştirak (dergi) adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden g2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

¨E M P E R Y A N¨ ⇨⌨ 18:35, 22 Ocak 2011 (UTC)

Yardım ricası

  • Mrb. Öncelikle peşi sıra açtığınız maddeler için elinize sağlık. Bir ricam olacaktı, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Aston Villa maddesindeki kırmızı bağlantılardan ilginizi çekenler olursa açabilir misiniz?--Rapsar 22:00, 25 Ocak 2011 (UTC)

İyi geceler Rapsar! teşekkürün için ben de teşekkür ediyorum. Maddeyi gördüm ilgimi de çekiyor, kendi kırmızılarımı yok edince sıra seninkilere de gelebilir. İlgin için tşkr, iyi geceler, iyi çalışmalar:)) User Talk:Mirada 22:06, 26 Ocak 2011 (UTC)

Rica ederim. Sizin kırmızılıklar hangileri? Bir SM projeniz mi var? Varsa seve seve yardımcı olurum/olmaya çalışırım. Ne de olsa ortak bir amaca hizmet ediyoruz :)--Rapsar 22:08, 25 Ocak 2011 (UTC)

Şahaser

Merhaba değerli Mirada, başlattığınız onlarcaa başlıkları gördüm. Ve içimden up uzun bir Vuuuu! çektim elinize sağlık. Lakin bir yüklediğiniz resmede baktım. Şu resim! Olağanüstü gerçekten böyle bir resmi hangi bakış açısıyla çekmiş olabilirsiniz acaba? Şahsen ben resimdende anlaşılacağı üzere tepe bakışından çekilen böyle bir resmi çekerken uçurumdan düşer ölürdüm, sanırım. Birde gördüğünüz bu ye hakkında çok kısa bir bilgi rica etsem? Vaktinizi almayayım şu soğuk havada. :) - Nebeviye mesaj 17:18, 26 Ocak 2011 (UTC)

Türkiye Kupası Finalleri

Merhaba yaptığın çalışmalar çok güzel oluyor.Eline sağlık.Türkiye Kupası finalleri hakkındaki kaynağı söyleyebilirsen eklemediklerinde sana yardımcı olabilirim. Not:Mesajlarıma baktım da bundan yaklaşık 2 sene önce yine aynı mesajları atmışım galiba sana :) --starskyinnmesaj 09:32, 02 Şubat 2011 (UTC)

1982 yi yaptım.Çok uğraştırıyor ama.Tekrar takdir ettim seni. --starskyinnmesaj 20:17, 02 Şubat 2011 (UTC)

Telif ihlali nedeniyle engellendiniz.

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 14:46, 7 Şubat 2011 (UTC)

İş birliği vakti!

İş birliği projesi için katılım çağrısı!

2011'in 7. haftasının projesi Robbie Williams sayfasındaki kırmızıları gidermek (SM çalışması) olarak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Kolay gelsin

Selamlar Mirada, öncelikle kolay gelsin. Size özel bir soru sormak istiyorum: Kendinize neden bir kullanıcı sayfası oluşturmuyorsunuz? :) Kumul 23:56, 8 Mart 2011 (UTC)

  • Sayın Kumul, valla önceleri bunu ben de çok düşündüm sonra vazgeçtim. Şimdi galiba bunun zamanı geldi!!! Mirada 00:22, 9 Mart 2011 (UTC)
  • Çok sevindim, artık mavi renkli bir Mirada yazısı göreceğiz desenize :) Kumul 00:27, 9 Mart 2011 (UTC)

Özbekistan

Merhaba, Özbekistan ve Özbekistan'a dair maddeleri geliştirmekle meşgul olduğunu gözlemledim. Türkiye Türkçesi Vikipedi'nin bu konuda ne kadar büyük bir ihtiyacı olduğunu iyi bilen bir kullanıcı olarak memnun oldum. Biraz önce Özbekistan maddesini kısmen geliştirdim. Standartlaştırma ve düzenleme çalışması yaptım. Zamanımın darlığı sebebiyle şimdilik ancak bunla yetinebildim. Tahmin ederim, siz de yine katkı sunarsınız. Bir selam vermek istedim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 09:34, 9 Mart 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu!

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 12. hafta projesi Yeni madde açma yarışı


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 21:21, 23 Mart 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Mahalleler

Merhabalar. Sanırım siz de bir süredir üzerinde çalışmakta olduğum İstanbul'un mahalleleri konusuna eğildiğiniz. Şu an ilçelerin pek çoğu için elimde veriler hazır. Bir ön çalışma yapmıştım. Posta kodu, koordinat bilgileri vb gibi ek bilgilerle çalışıyorum. Eğer sizin özellikle ilgilendiğiniz ilçe ya da mahalleler varsa bildirmenizi rica ediyorum; zira çalışmalarımızın çakışması hoş olmuyor benim açımdan. Araştırıp bulduğum bilgiler elimde patlamış oluyor :) sizin hazırladığınız tek cümlelik maddelere ise dokunmamayı tercih ediyorum çünkü sayfa içeriğini tamamen değiştirmenin şahsınıza saygısızlık olarak algılanmasından korkuyorum. Bir de mahalle maddeleri üzerine çalışmaya devam edecekseniz size naçizane bir hatırlatmam olacak. Semt ve mahalle adları özel bir kişinin ad ve soyadından oluşmadığı sürece mümkün mertebe bitişik yazılmalı. +şehir, +kent, +paşa, +bey, yeni+ gibi takıları ayrı yazmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar. Teşekkürler! --Stambouliote ileti 17:50, 2 Nisan 2011 (UTC)

Please, could you translate english to turkish? Naturally if you have available time

hello , can you translate , edit and complete Mehdi Kerrubi to turkish ? thanks so much. Hamedrocker 22:40, 19 Nisan 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu!

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 18. hafta projesi Yaz saati uygulaması, seçkin madde çalışması


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 19:11, 3 Mayıs 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.
  • Merhaba Mirada, güzel maddeler açmışsın iş birliği projesi dahilinde. Eğer alt sayfana eklersen açtığın maddeleri, puanlamaya alalım. İyi çalışmalar. --Duke ϡ»» ileti ^^ 15:08, 5 Mayıs 2011 (UTC)

İBP

taysin (mesaj) 09:30, 8 Mayıs 2011 (UTC)

Merhabalar, dosyanın lisans ve kaynak bilgisini ekledim. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 18:33, 8 Mayıs 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu!

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 19. haftasının projesi Fırtına Bot tarafından açılan NGC maddelerine gerekli resimleri eklemek olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ----Emperyan-ileti 10:38, 9 Mayıs 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

İş birliği duyurusu!

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 20. haftasının projesi Kategori:Vikipedi düzenle kategorisindeki 2007 seneli maddeleri düzenleme olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 18:54, 16 Mayıs 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Ataşehir

Merhaba. Şurada yer alan tek tümcelik maddeleri biraz geliştirebilir misiniz? Teşekkürler. --Superyetkinileti 21:18, 21 Mayıs 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu!

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 31. hafta projesi 2009 yılının ilk 6 ayının etiketlenmiş maddelerini düzenleme olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 14:15, 2 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Pazar hediyesi

Yorulmaz Paylaşımcı Yıldızı
Değerli katkılarınızdan ötürü kabul buyrun.ahzaryamedileti 10:29, 14 Ağustos 2011 (UTC)

Adil kullanım dosyaları

  • Selamlar Mirada. TBL sezon maddelerini açtığın için ellerine sağlık. Fakat kulüp resimlerinin yerine Türk bayrağı kullansan olur mu? Adil kullanım dosyalarının sadece ana maddelerinde kullanımı yeterlidir. Kolay gelsin. İyi çalışmalar. MSileti 20:47, 28 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 22:14, 6 Eylül 2011 (UTC)

Reality 22:15, 6 Eylül 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz!

Sevgili Mirada,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 19:55, 4 Ekim 2011 (UTC)

Stilyanos Pattakos

Merhaba, açtığınız Stylianos Pattakos maddesinin adını Stilyanos Pattakos olarak değiştirmişsiniz. Ama Yunanca okunuşu en çok Stilianos Pattakos'a benziyor bence. Neye dayanarak taşıdınız maddeyi size sorayım dedim. İyi günler.–h.çağrı mesaj 13:43, 17 Kasım 2011 (UTC)

Selam Hcagri, şimdi stylanos Türkçe yazım kurallarına (okunduğu gibi yazılması) zaten aykırı, Sitilyanos gibi olsa bu seferde çok sırıtacak, dediğiniz gibi Stilianos gibi yazılsa o da okunuşu değil zaten, o yüzden bence en uygunu stilyanos gibi. Bunu nereden çıkardın dersen Milliyet gazetesinin arşivindeki haberlerde stilyanos yazıyordu. Yani benim uydurmam değil, istiyorsanız siz de bakabilirsiniz. Yok bu da beni tatmin etmedi derseniz o zaman maddenin tartışma sayfasında bu konuyu açalım. Ama dediğim gibi stilyanos Yunancadan Türkçe'ye çeviride en uygunu bence. Bu güzel uyarınız için size teşekkür ederim. umarım tatmin edici bir cevap vermişimdir. Mutluluklar, iyi çalışmalar :)) MiradaMesaj 21:17, 18 Kasım 2011 (UTC)

Tekrar merhabalar, Stilianos okunuşu değil demişsiniz ama nedenini anlayamadım. Bildiğim kadarıyla Στυλιανός kelimesindeki υ harfi de ι harfi de bizdeki i'ye karşılık geliyor. Dolayısıyla okunuşu Stilianos olmalı gibi. Öte yandan maddedeki iki dış bağlantıda da(hürriyet ve blog) İngilizcesi yani Stylianos yazıyor. Milliyet arşivini de taradım ve Stylianos'dan başka bir yazımla karşılaşamadım. Eğer mümkünse bahsettiğiniz stilyanos yazan haberin linkini yazabilir misiniz? Kaldı ki bunların da dışında yabancı bir özel ismin Türkçe yazım kurallarına uyması gerektiğini sanmıyorum. Stylianos olarak yazılması da uygun olabilir. Ben de size hassasiyetiniz teşekkür ederim :) İyi günler –h.çağrı mesaj 11:51, 21 Kasım 2011 (UTC)


Tekrar selam, Milliyet arşivinin daha ilk sayfasında "Stilyanos Pattakos" yazan en 3 haber var [1], [2], [3] diğerlerinde olmamasının nedeni haberlerde yalnızca soyadının kullanılmış olması. Dediğim gibi Stiyanos benim uydurmam değil. -yabancı bir özel ismin Türkçe yazım kurallarına uyması gerektiğini sanmıyorum- latin alfabesinin kullanıldığı dillerde ben de bu düşüncenize katılıyorum ama Pattakos bir Yunanlı ve adı da doğal olarak Yunanca. Bu durumda adı okunduğu gibi yazılması düşüncesindeyim. Stylianos Pattakos adıyla zaten sayfaya bir yönlendirme yapmıştım. Eğer doğrusu Stylianos Pattakos düşüncenizi hala taşıyorsanız sayfanın adı böyle olsun. :) İyi çalışmalar MiradaMesaj 19:28, 28 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar, verdiğiniz üç link de aynı aslında sadece arşiv arama sayfasına yönlendiriyor ve ben orada ilk haberlere baktığımda dediğiniz gibi sadece soyadının geçtiği bir iki haberle Stylianos yazan bir haber görmüştüm. Biraz ısrarcı davrandığımın farkındayım rahatsız olduysanız özür dilerim ama sayfa isminden çok benim emin olamadığım nokta ismin okunuşunun dediğiniz gibi Stilyanos olması. Doğrusunu öğreneyim istiyorum :)–h.çağrı mesaj 09:17, 1 Aralık 2011 (UTC)

Vikiproje:Vikipedi Türkiye Buluşması/Davetiye

Kadın-Bayan

Merhaba Mirada, Kadınlar Ligi ile ilgili maddeler açtığını gördüm fakat maddeleri Türkiye Bayanlar Ligi olarak açmışsın. Ligin adı bu değil, Kadınlar Ligi olarak geçiyor. TFF'nin sitesinde de görebilirsin.–h.çağrı mesaj 08:16, 13 Aralık 2011 (UTC)

Haydi iş birliğine!

Yeni yıl, yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı spor veya yapı maddeleri açmak!


İş birliği projesi yeni yılda yenilendi! Yeni projede kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak! Haydi, 2 Ocak günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun! Mutlu yıllar...
seksen 16:58, 1 Ocak 2012 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Haydi iş birliğine!

İşte yeni iş birliği projesi!


Bu haftaki projenin amacı bilgi kutularına görsel eklenme!


İş birliği projesine katkılarınızı bekliyoruz! Haydi, siz de bu projeye katılarak birlikte başarma heyecanına ortak olun! Saygılarımla...--Çalıştayileti 21:10, 21 Şubat 2012 (UTC)

Madde adları

Merhabalar acaba şuraya görüş belirtebilir misiniz? Maddeler için elinize sağlık ayrıca. İyi geceler. --Sayginerv-posta 22:34, 18 Mart 2012 (UTC)

Selam Mirada. Yazım kurallarına göre madde adlarını Tunceli ili genel seçim sonuçları gibi açabilir misin. Eski madde adlarını ben bilahare değiştiririm. Ellerine sağlık, saygılar.--Sadrettinmesaj 17:15, 5 Nisan 2012 (UTC)

Kırmızılıklar

Selamlar. Şuradaki kırmızı bağlantılardan açmak istediğin olur mu acaba?--RapsarEfendim? 21:24, 3 Mayıs 2012 (UTC)


Slm. küçük bir armağan size.. 78.179.57.181 22:15, 25 Mayıs 2012 (UTC)

.. ve 'hiç bir şeyden vazgeçmediğiniz' için bu "canlı" yıldızla teşekkürler. 78.179.57.181 22:37, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz!

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor!

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz!

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 4 Temmuz 2012

Tartışma

Uygun olduğunuz bir vakit, buraya bakınız. ~--~ Cano58ileti 08:41, 11 Temmuz 2012 (UTC)

Oylama sizi bekliyor

VikiProje Siyaset Oylama
İyi günler...
Siyaset Projesi'nde önemli bir oylama vardır. Oylarınızı belirlemek için TIKLAYIN .Cano58 (mesaj) 11:29, 12 Temmuz 2012 (UTC)
  Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Ramazan Bayramını kutlarım.

İyi vikilemeler, sevgiler... ~--~ Cano58ileti 08:41, 27 Nisan 2012 (UTC)

Ramazan'da Vikipedi'de olamayacağım. Şimdiden bayramını kutlarım!

1983'te Türkiye

Merhaba. Gerçi çalışma şablonu koymuşsunuz; ancak gözünüzden kaçmış da olabilir diye düşündüm. 1983'te Türkiye maddesinin içerdiği olaylar 1979 yılına ait. İyi çalışmalar. --yabancım 20:13, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Rica ederim, kolay gelsin. :) --yabancım 20:25, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Zafer Bayramınız kutlu olsun!

  Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Zafer Bayramını kutlarım!

Daha nice bayramlar görmek dileğiyle, ~--~ Cano58ileti 08:41, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Haydi bu ayın işbirliğine!

VikiProje Siyaset Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Siyaset bünyesinde bu ayın iş birliği belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi ve katılım için için TIKLAYIN Cano58 (mesaj) 08:09, 1 Eylül 2012 (UTC)

Haydi tartışmaya katılın!

VikiProje Siyaset Tartışma
İyi günler...
VikiProje Siyaset içerisinde önemli bir tartışma başlamıştır. Lütfen fikrinizi ve düşüncelerinizi söyleyiniz..

Daha fazla bilgi ve katılım için için TIKLAYIN Cano58 (mesaj) 11:48, 5 Eylül 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özen Yıldızı
Özenli Şablon çalışmalarınıza ... Aguzer (mesaj) 21:24, 14 Eylül 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Özen Yıldızı
VikiProje Siyaset kapsamında yaptığınız katkılar için teşekkürler. Birde açtığınız maddeleri, "açılan maddeler bölümüne" koyarsanız süper olacak. İyi günler, iyi çalışmalar :D Cano58 (mesaj) 06:05, 7 Ekim 2012 (UTC)

Kurban Bayramınız kutlu olsun!

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Senin ve tüm müslüman aleminin Kurban Bayramını kutlarım, bayramınız kutlu olsun!

İyi vikiler, sevgiler, ~--~ Cano58ileti 08:41, 23 Ekim 2012 (UTC)

Destek

Merhaba Mirada , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:10|

200,000 maddemiz kutlu olsun!

  200,000 maddemiz Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Vikipedi'nin 200,000 maddeye ulaşması bayramınız kutlu olsun! Bu sayının artması ve daha nice yüzbinler görmemiz dileğiyle

İyi vikiler, sevgiler! --- Cano58mesaj at |9 Aralık 2012, 12:26 (UTC)|


Paris'te Son Tango

Selamlar. Paris'te Son Tango maddesindeki çalışmanızı unuttunuz sanırım :) Devam etmiyorsanız ilgili şablonu kaldıralım. Kolaylıklar dilerim.--RapsarEfendim? 21:38, 9 Mart 2013 (UTC)

Pardon

II. Nikolay (Rusya) maddesinde Wikidata kosuna (d:q40787) dokunduğumda o sürüme gönderildim :( Bunun gibisini bi kaç kez yaşadım. Özür dilerim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:51, 31 Mart 2013 (UTC)

VikiProje Siyaset ve Signpost

Merhaba. Signpost bir haber bülteniyle ilgili olarak VikiProje Siyaset'e odaklanmak istiyor. Bu, gösterdiğiniz çabaya dikkat çekmek ve projeye yeni üyeler kazandırmak adına müthiş bir fırsat. Bu konuda bize yardımcı olmak ve birkaç soru yanıtlamak ister misiniz? Öyleyse, yanıtlamaktan hoşnut kalacağınız soruların altına giriş yapabilirsiniz. Sözkonusu sorular birden çok kullanıcı tarafından yanıtlanacağından girişlerinizi imzalamayı unutmayın. Sürece katkıda bulunacağını düşündüğünüz kişilere de lütfen gerekli bilgilendirmeyi yapın. İyi günler. --- Cano58 (mesaj) 11 Nisan 2013, 08.29 (UTC)

Nejat Eczacıbaşı sayfası asılsız içeik kaldırma talebi

Merhabalar,

Biz

Futbol maddeleri ile ilgili

Sayın Mirada, Futbol maddeleri ile ilgili sizinle ortak ve eşgüdümlü çalışmalarda bulunmak isterim. Özellikle 3. Ligin tarihi ve burada oynayan takımların sayfaları ile ilgili sizinle bilgi alışverişinde bulunabilceğimizi düşünüyorum. Mail bilgilerime aşağıda yolluyorum. zaferbatik@gmail.com İyi vikiler Fenerli1978 (mesaj) 15:45, 1 Mayıs 2013 (UTC)


Ben güncel sezonları girmeye çalışıyorum genelde. Eğer benim sana yardım edebileceğim ya da senin benim uğraştığım maddelerle ilgili yardımını dokunabileceğin bişey olursa konuşursak sevinirim. beni gmail yada skype den ekleyebilirsin. zaferbatik@gmail.com yada skype zaferbatik

Selamlar Fenerli1978 (mesaj) 12:32, 8 Mayıs 2013 (UTC)

İzmir Suikastı

Selamlar. Elinizde bu maddenin son kısmında yer alan kitaplardan herhangi biri var mı acaba?--RapsarEfendim? 14:17, 15 Haziran 2013 (UTC)

Selam Rapsar, maalesef bu kitaplardan hiçbiri yok elimde. Koskoca madde neredeyse tek kaynaktan üretilmiş gibi, ben de bu maddeyi zenginleştirmek isterim doğrusu. Böyle başka maddeler olursa lütfen ilet bana. Mirada 17:27, 15 Haziran 2013 (UTC)

Teşekkürler ilgin için. Bu hâle de ben getirdim, sağ olsun Kullanıcı:Vikiyazar'ın da yardımları oldu :) En kısa zamanda tutanakların yer aldığı bir kitabı edinip, eksik olan Ankara yargılamaları sonucu beraat edenler kısmını tamamlamayı düşünüyorum.--RapsarEfendim? 14:28, 15 Haziran 2013 (UTC)

Kuron Dili

  • merhaba Mirada, Kuron Dili sayfasına bakmanda yarar var. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 13:35, 27 Haziran 2013 (UTC)
  • pardon, eksik yazmışım :). Bu maddeyi yaparken Kurland değil Kuron olarak kullanıldığını bulmuştum ama nereden bulduğumu hatırlayamıyorum. Sadece Kuron Dili ve Lagünü ya da Kurland Dili ve Lagünü olarak kullanmak gerekir demek istemiştim. --Mskyrider ileti 13:38, 27 Haziran 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Madde açmaktan düzenlemeye birçok katkınızdan dolayı sizi tebrik etmek istedim. Kolay Gelsin! Talha Çakırileti 21:54, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Wikimedia Commons

Selamlar. Kendi çektiğiniz fotoğrafları Commons'a yüklerseniz hem orada arşiv gelişir hem de diğer Vikipedilerde kullanma imkânı da olur :) İyi günler.--RapsarEfendim? 12:08, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Bagratlı/Bagrationi

  • merhaba Mirada, Bagratlı Hanedanı sayfasını sen eklemişsin sanırım. Maddede sürekli bir ad değişikliği var. Tartışma sayfasında görüşlerini bildirebilir misin? Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 12:17, 12 Eylül 2013 (UTC)

Ahmet Madaralı

  • Selam, Ahmet Madaralı SAS'a taşındı. Acaba bu kişiyle ilgili kaynaklar mevcut mu? Bir haber vereyim istedim. --i.e.msj 22:28, 13 Eylül 2013 (UTC)

Adil kullanım

Tekrar selam Mirada, etkin bir devriye olduğunu bildiğimden dolayı sana konu ile ilgili mesaj atmadan duramadım. Vikipedi'de adil kullanım görüntülerinin yasalar gereği kaldırılmasıyla ilgili büyük çaplı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerçekten büyük çapta topluluk tartışmasına ihtiyacımız var. Rica etsem, kısa bir vaktini bu konudaki tartışmaya ayırabilir misin?--i.e.msj 22:59, 15 Eylül 2013 (UTC)

Takım renkleri

Selamlar Mirada. Öncelikle Şükrü Saraçoğlu maddesi için kolaylıklar dilerim. Kesinlikle el atılması gerekiyordu, sayenizde güzel bir madde olacağına eminim:) Açıkçası sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Daha önce Fenerli1978'e de sordum ve kendisinden cevap beklemekteyim. Sizin buradaki renk hikayesi hakkında bir bilginiz var mı? Yani neden lacivertin seçildiğine ilişkin:) Beyazmavi ileti 13:09, 4 Kasım 2013 (UTC)

Selamlar Beyazmavi destek mesajın için çok teşekkürler, benden fikir almak istmişsin ama inan ki ben de başka bir kaynak bulamadım. fenerbahce.org.tr'deki bilgiler referans alınmış ki bu bilgiler bence yeterli, ama sen başka bir kaynak istiyorsan patlıcan musakka veya iç pilavı da önerebilirim, bunlar da ülkemizin değişik lezzetleri arasındadır. Büryan kebabı da çok nezihtir. İyi çalışmalar, sağlıcakla! (Mirada (mesaj) 10:49, 5 Kasım 2013 (UTC))
Açıkçası lacivert rengin neden seçildiğine dair bilginiz olup olmadığını öğrenmek istemiştim. Zira ilgili bölümün kaynakları fenerbahce.org sitesi değil. Sanırım yanlış görmüşsünüz. Bu arada yemek vb. önerilerde neden bulunduğunuzu anlayamadım ?? Yine de teşekkürler. İyi çalışmalar. Beyazmavi ileti 10:57, 5 Kasım 2013 (UTC)
ben de zaten lacivert renk için yapılan referansı "kalp şeklindeki lacivert renk asaleti temsil etmekteydi." gördüm. Açıkçası lacivert ve asalet arasında nasıl bir bağlantı kurulmuş onu bulamadım, bu bağlantıya yoğunlaşılsa daha iyi olur. Çerkez tavuğu da başka bir tavsiyem olabilir. İyi çalışmalar:) (Mirada (mesaj) 11:13, 5 Kasım 2013 (UTC))
Yemek önerileriniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Beyazmavi ileti 11:16, 5 Kasım 2013 (UTC)

2009 Yerel seçim sonuçları

Selamlar Mirada, Öncelikle 2011 genel seçim sonuçları için ellerine sağlık. Bende 2009 yerele seçimlerinin illerin detayların girilmesinde seninle ortak çalışmak isterim. Hatta kendi şehrim Kocaeli ye başladım. 1-2 güne kadar dataları girmiş olurum. Sana danışacağım 2 şey var. Birincisi eğer dilersen iş bölümü yapalım yaptığımız şehirlerde çakışmayalım. ikincisi ise taslak olarak hangi il i kullanalım? Ben Aydın'ı kullanarak başladım. Ama sen dersenki o olmasın başka biri olsun onuda kullanabilir. Hepsinin standart olması anlamında. Saygılar ve Selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 09:36, 15 Kasım 2013 (UTC)

Tekrardan selamlar, küçük bir yanlış anlaşma oldu. Aydın'ı ben yapmadım onuda siz yapmışsınız :). Geçmişe bakarsanız bunu görebilirsiniz. Ben Kocaeliyi muhtemelen bugün bitiririm. Ya da en azından ana hatları ile ortaya çıkar ve yüklerim. Sonra bakar birlikte karar veririz hangisinin daha hoş olduğuna. Siz sonuçları nerden alıyoyrsunuz? Ben YSK'nın sitesindeki raporlamalardan alıyorum. Selamlar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 18:55, 15 Kasım 2013 (UTC)
Selamlar, Biraz gecikmelide olsa sayfayı tamamladım. Bi bakıp fikrini söyleyebilirmisin? Ayrıca 1 konu var sana soracağım. Benim YSK dan aldığım sonuçlar ile yerel.net teki sonuçlar özellikle İl genel meclisi için birbirini tutmuyor. Tabiki ana kaynak YSK ama onunda kendi içerisinde tutarsızlık var. Misal gebze 2.bölge seçim sonuçlarını alt alta topladınmı kaynakta yazılı geçerli oy sayısı toplamını tutmuyor. Aynı şey İzmit Belediye başkanlığı seçimindede var. Ben sonuçları daha rahat toparlayabilmek için önce EXCEL e atıyorum. Otomatik orada toplatıp oranını çıkarttırıp öyle sayfayı hazırlıyorum. Sence bu şekilde devammı etmeliyim? Sonuçta bulduğum kaynak YSK bunun daha ilerisi yok :) Saygılar ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:44, 23 Kasım 2013 (UTC)

Öncelikle beğenmene sevindim. Benim zamanım biraz fazla ve birazda detaycıyım :) O nedenle helede konu benim sevdiğim güzel şeyler olunca daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Sizden 2 konuda daha ricam olacak. 1.illerin oy dağılımlarına göre renkli haritaları kim, kimler ya da nasıl hazırlayabiliriz. Bunları eğer siz yapıyorsanız bana da öğretirmisiniz. Ayrıca şablonlarda lazım tabi. 2. Sayfalara seçim şablonu ekleyelimmi? Hani önceki ve sonraki seçim arasında geçiş olması bile yeterli aslında. Zaten başkada bir bilgi koyamayız diye düşünüyorum. Saygı ve Selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:07, 23 Kasım 2013 (UTC)

Selamlar Mirada, Şurada seçim maddelerinde kullanabileceğimiz tablolarla ilgili bir tartışma var. Sende seçim maddelerine en çok emek veren insanlardan olduğundan fikrini belirtmenin en doğrusu olacağını düşündüm. Yazıların hepsini okumaya gerek yok sona doğru Cobija'nın büyükşehirde bu, ilçelerde de bu kullanımı öneriyorum. mesajına bakabilirsen yeterli aslında. Bir bakabilirmisin? Selam ve Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:59, 4 Nisan 2014 (UTC)

Alman Seferi

Selamlar. Bu konu hakkında ilginiz ve/veya bilginiz var mıdır?--RapsarEfendim? 09:57, 31 Aralık 2013 (UTC)

Yok sanırım :)--RapsarEfendim? 19:15, 3 Ocak 2014 (UTC)

Selamlar Rapsar geç döndüm kusura bakma, Diğerleri tamam da Podgogonce neresi oluyor, Türkçeleştirilirken uydurulmuş gibi, gogıl hazretlerinde de aynı şeyler var. keşke yardımcı olabilseydim Mirada (mesaj) 19:42, 3 Ocak 2014 (UTC)

Bir tek o kaldı zaten :) Tarih kurumundan da yanıt gelmedi. O yıl Osmanlı'ya teslim olan yerleri bulsak tamamdır :) Burada biraz bilgi var; ama Hırvatça :(--RapsarEfendim? 19:51, 3 Ocak 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Merhaba Mirada bu haftanın İBP'sinde incelenmemiş maddeleri inceliyoruz. Ben ilgimi sizin oluşturduğunuz maddelere yoğunlaştırdım. Elinize sağlık hiç uğraştırmadılar beni. Hızlıca onayladım. Vikipedi'ye 4.500 maddelik inanılmaz katkınız için teşekkür etmek istedim. Gözlerim yuvalarından fırladı, bu enerjiyi nerden buldunuz.:) Katkılarınızın devamı dileğimle. Drgulcu 09:47, 25 Şubat 2014 (UTC)

Madde Adlandırması

Merhaba, vaktinizi almış olmazsam bir sorum olacak:) Maddelerin yerel versiyonlarını nasıl isimlendirmeliyim? Örneğin, Vergi mükellefi kavramıyla ilgili yerel bir madde açacağımı varsayalım. Türkiye'de vergi mükellefi olarak mı adlandırmalı, yoksa başka bir şekilde mi? İyi günler! --Ahmky (mesaj) 21:23, 12 Mart 2014 (UTC)

  • Merhaba Ahmky, verdiğin örnekten yola çıkarsam "Türkiye'deki vergi mükellefleri" veya "Türkiye'deki vergi mükellefiyeti", genel olarak özellikle listeler için "Türkiye'deki" veya "Türkiye'nin" başlıkları kullanılır; Türkiye'nin illeri veya Türkiye'deki fen liseleri listesi gibi. Eğer bir konu içinse, Türkiye'de insan hakları gibi, kullanılır. Umarım sorununu doğru anlayıp aydınlatıcı bir cevap vermişimdir. Tekrar hoşgeldin --Mirada (mesaj) 21:42, 12 Mart 2014 (UTC)
    • Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Bu durumda "Türkiye'deki vergi mükellefiyeti" şeklinde açmam gerekiyor sanırım. Hoş buldum, teşekkürler. --Ahmky (mesaj) 22:26, 12 Mart 2014 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday!

Merhaba Mirada,

Oluşturmuş olduğunuz [[::Dosya:Edirne_sarayı.jpg|:Dosya:Edirne_sarayı.jpg]] adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden D1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Utku Tanrıveremesaj 06:02, 16 Mart 2014 (UTC)
  • Merhaba Utku Tanrivere,

[[::Dosya:Edirne_sarayı.jpg|:Dosya:Edirne_sarayı.jpg]] Wikimedia Commons'ın neresinde aynı adlı ve içerikli bir dosya var ki bu dosya hızlı silme kriterlerinden uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir. Lütfen sözlerimi yanlış anlama, eğer canının her istediğini böyle silinmeye aday gösterirsen gerçekten çok işimiz var. Gerçekten bana D1'e uyan bir gerekçe söyleyebilir misin? Miradamesaj 14:33, 16 Mart 2014 (UTC)

  • Her istediginizde insanlari "kafasina gore is yapmakla" suclamamanizi tavsiye ederim. Dosyada zaten Commons'un neresinde oldugunu belirtmistim ama gormemissiniz, buyrun: [4] Iyi calismalar. Utku Tanrıveremesaj 12:41, 16 Mart 2014 (UTC)
    • Tekrar merhaba! Dosya Commons'a taşındığı için mi silinecek? Bunu niye baştan söylemiyorsun. Ayrıca Commons'taki Description ve Source kısımlarının doldurulması gerekiyor mu? Iyi calismalar. Miradamesaj 15:32, 16 Mart 2014 (UTC)
  • Merhaba. Öncelikle önceki mesajımı, kısa bir süre içerisinde telefondan yazmaya çalıştığım için mümkün olduğunca kısa tuttum, kusura bakmayın lütfen. Sabah Commons'taki dosyaya baktığımda "Author" kısmını okuyunca "Source" bilgisinin boş olduğu gözümden kaçmış ancak geçen süreçte Commons'taki bir kullanıcı, o konuda da bilgi girişini yapmış. Hızlı silme bildirimini size gönderirken, D1 kriteri uyarınca silineceğini göreceğiniz için ve ayrıca dosyadaki hızlı silme etiketinde de, Commons'ta bulunan mükerrer dosya bağlantısını verdiğim için sorun olacağını düşünmemiştim. Mesaj sayfanız, kullanıcı sayfanız ve katkılarınızdan da belli olduğu üzere, deneyimli bir kullanıcıyı bilgilendirmekti sadece, size bildirimi göndermekteki amacım. İyi çalışmalar dilerim. Utku Tanrıveremesaj 16:00, 16 Mart 2014 (UTC)
    • Tekrar merhaba Utku Tanrivere. Önceki mesajlarımda aşırı bir reaksiyon göstermişsem kusura bakma. D1'i ancak ikinci mesajda fark edebildim, deneyime gelince RMS Titanic'in kaptanı Edward Smith de 32 yıllık tecrübeye sahipti ama gemisini batırdı, yani herkes hata yapabilir tekrar kusura bakma. Source'taki bilgi değişikliğini yapan kullanıcı bizzat benim, orada farklı bir kullanıcı adı kullanıyorum. Uyarın için teşekkür ederim, eğer anlayışını suistimal etmişsem tekrar tekrar özür dilerim. İyi çalışmalar, sağlıcakla!Miradamesaj 23:55, 16 Mart 2014 (UTC)
  • Estağfurullah, estağfurullah... Olur böyle şeyler. :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 03:53, 17 Mart 2014 (UTC)

Madde açma

Selamlar. Şurada bir çalışma var da, boş vakitlerinde kırmızı maddelerden açman mümkün mü? Açmazsan da önemli değil :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 21:06, 11 Nisan 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Yazar Yıldızı
Elinize emeğinize sağlık. Şu tablo inanılmaz. Bu enerjiyi nereden buluyorsunuz. Saygı ve sevgilerle. Drgulcu 11:07, 11 Mayıs 2014 (UTC)

İlginize

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 15:33, 12 Haziran 2014 (UTC)

Katkılarınız

Selam Mirada özellikle siyasetle ilgili yaptığınız değerli katkılarınız için teşekkürler. VikiProje Siyaset gönüllüsü olmanızı da kutlarım. İyi çalışmalar.--Uğurkentmesaj 15:51, 17 Haziran 2014 (UTC)

Uğurkent mesajın için ben de sana teşekkür ederim.--Miradamesaj 07:51, 18 Haziran 2014 (UTC)

Arnavutlar

O maddeye el atmışken Arnavutlar kolajını da biraz düzeltseniz güzel olur... --E4024 (mesaj) 09:04, 7 Temmuz 2014 (UTC)

Rica

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 12:20, 11 Ağustos 2014 (UTC)

Turkish Wikipedia Survey

Dear Mirada,

Merhaba ve Selamlar. I am a dedicated Hindi Wikipedian and a regular contributor to many other projects of Wikimedia. In addition to this, I also study other language Wikipedians and their contributions. In this connection, I have authored the following blogs studying different projects of Wikimedia Foundation :

  1. Wikipedia for Schools Project (posted on Wikimedia Foundation blog)
  2. Samskrita Bharati and Sanskrit Wikipedia: The journey ahead (posted on Wikimedia Foundation blog)
  3. A Focused Approach for Maithili Wikipedia (posted on Wikimedia Foundation blog)
  4. Two Shades of Wikipedia in Punjabi (posted on Wikimedia Foundation blog)
  5. A Survey of Esperanto Wikipedians (posted on Wikimedia Foundation blog)
  6. Wikimedia Projects in Urdu: Unleashing the Latent Potential (posted on Wikimedia Foundation blog)
  7. Hindi Wikipedia - An Encyclopedia Bridging New Bonds of Friendship Across Borders


I have seen the fact that you have Turkish Wikipedia significantly. I will be glad if you could share your editing experience and observations by answering to the following questions, either here itself, or email me, if you have specified your own email address in the preferences of your Turkish Wikipedia account or post me a message (privately or on my wall) on Facebook with the responses to the questionnaire:

1. How did you reach Turkish Wikipedia?

2. Why did you decide you must contribute to Turkish wikipedia?


3. What is the primary difference you find in the editing cultures on Turkish and any other Wikipedia that you are aware of

4. How do you find fellow editors? Are there conflicts?

5. Indian Wikipedians joined hands for various editathons such as http://meta.wikimedia.org/wiki/Lilavati's_Daughters_Edit-a-thon. Has there been such other special editathons on Turkish Wikipedia?

6. Where are most of the Turkish Wikipedians located (the specific part of Turkey / TRNC / Bulgaria, etc)?

7. Have you attended or organized Turkish Wikipedia community meet-ups?

8. Are there any institutions that are either promoting or likely to promote Turkish Wikipedia?

9. What has been your experience in adding content on specific topics?

10. Can discuss any special experience which took most of your effort but resulted in immense happiness?

11. Can you share any experience of collaboration with a fellow Turkish Wikipedian?


12. How are the technical challenges/issues been for your language?

13. Now is it easy for a new user to start contributing on wikipedia easily?

14. How about interface translation (system messages) and other things?


15. Are there any non-native contributors (e.g. Arabs/ Kurds/ Armenians / Americans) on Turkish Wikipedia?


16. In addition to Turkish Wikipedia, do you plan to contribute to any other language Wikipedia?


17. What is your view about the stub class articles on Turkish Wikipedia?

18. Does Turkish Wikipedia in general adhere to the Neutral Point of View (NPOV) rule? Have you contributed to other Wikimedia projects such as Turkish Wiktionary, Wikibooks, Wikiquote and Wikisource? If so, what has been your experience?

19. Could you share any and all ideas - small or big, successful & not-so-successful - that you think can help drive Turkish and other language projects?

20. Could you give us a personal introduction of yourself (with username)? Also, can you provide the link of any notewothy article you’ve written as well as any user image you’ve uploaded on Wikimedia Commons? Teşekkür ederim. --Hindustanilanguage (mesaj) 18:43, 13 Eylül 2014 (UTC)

Dear Hindustanilanguage, I am really pleased to this questionnaire, I am going to answer them soon.--Mirada (mesaj) 11:43, 14 Eylül 2014 (UTC)

Rica

Belki hoş karşılayamacayacaksınız fakat Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Uğurkent2 sayfasında bolca görüşe ihtiyaç vardır. Herhangi bir görüş (oy, yorum, soru) belirtirseniz iyi olacaktır. İyi çalışmalar. --Uğurkentmesaj 15:02, 5 Kasım 2014 (UTC)

Hünkârbeğendi

Kardeşim, Hünkârbeğendi bir garnitür değil, et yemeğidir. Yazmadan Google'da resimlerine baksaydınız bari. Şimdiye kadar bu tür uygulamalara değişiklik özetlerinde değinmekle yetindim, ancak bundan böyle maddeyi yazanı da doğrudan uyarmaya karar verdim. Yemek kitapları, gastronomi kurultayları bildirileri filan gibi akademik kaynakları okumanızı ve onlardan madde yazımında yararlanmanızı beklemiyorum (nedense) ama kendi kişisel bilgileriniz -ve ondan kötüsü- "tahmin", "izlenim", "kanı", "sanı" vb ile madde yazamazsınız. Türk mutfağı sizin sandığınızdan çok daha değerli. Allahtan "şapkasız a ile yönlendirme yapmayı bile ihmal etmişsiniz de şimdiye kadar -umarım- bu maddeyi fazla okuyan olmamıştır. Akademik dürüstlük gereği o yönlendirmeyi yapıyorum. İlk fırsatta da bu maddeyi toparlamaya çalışacağım. Yukarıdaki ifadelerimde "saldırı" değil size açık sözlülükle yapılan eleştiri ve belki de gizli-saklı öğütler bulabilirsiniz. Napolyon ne demiş? Kaynak, kaynak, kaynak. İyi bir haftasonu tatili dilerim. --E4024 (mesaj) 16:40, 12 Aralık 2014 (UTC)

  • Merhaba E4024, öncelikle bu "nazik" üslubun için teşekkür ederim. -Kardeşim, Hünkârbeğendi bir garnitür değil, et yemeğidir.- Hünkârbeğendi bir et yemeği değildir. Hazırlanışının hiçbir aşamasında hiçbir şekilde et kullanılmaz, -google'da veya istediğin yemek kitabında arayabilirsin-, doğal olarak da et yemeği olarak kabul edilemez. Hünkârbeğendi tas kebabı gibi salçalı et yemeklerinin yanında servis edilir ve etin yanında servis edildiği için "garnitür"dür. Bu maddeyi en güvenilir bir kaynaklardan biri olarak kabul edilebilecek olan Encyclopædia Britannica'dan buldum ve aktardım. Yazdığım hiçbir maddede ne kendi kişisel bilgilerimi, ne tahminlerimi, ne izlenimlerimi, ne kanılarımı, ne sanılarımı yazmışımdır, yazdığım maddeler bunun ispatıdır. Vikipedi'ye de, Türk mutfağına da en az senin kadar değer veren biriyim, o yüzden gönlün ferah olsun "kardeşim"!!!! Mirada mesaj 13:25, 15 Aralık 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Yazar Yıldızı
Türkçe Vikipedi'ye katkılarınız için. Drgulcu 19:02, 8 Ocak 2015 (UTC)

Global account

Hi Mirada! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (mesaj) 16:49, 10 Ocak 2015 (UTC)

Invitation to Medical Translation

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Seçim sonuçlarının hatalı olarak değiştirilmesi

Merhaba, 1999 Türkiye genel seçimleri sayfasındaki seçim sonuçlarının hatalı olduğunu fark ettim. Önce vandalizme uğradığını düşünüp düzeltmeye başladım. Bu arada diğer seçimlere göre değişim miktarlarını da düzeltmeye giriştim, o esnada diğer sayfadaki sonuçların da hatalı olduğunu fark ettim. Önce o sayfayı düzeltip sonra değişimleri düzeltecekken, diğer sayfalarda da hata olduğunu fark ettim, işler içinden çıkılmaz bir hal aldı. Sayfa geçmişlerine bakınca sizin seçim sonucunu hatalı şekilde değiştirdiğinizi gördüm, sebebi nedir?

Örnek verecek olursam, şurada çoğu partinin oy oranının son basamağını gerçekte olana göre 1 düşürmüşsünüz. Mesela DSP'yi 22,19 yerine 22,18 yapmışsınız. Halbuki kaynakta 22,19 olduğu görülüyor. Elle hesaplayarak da görebilirsiniz, 6.919.668 / 31.184.356 = % 22,19. Bu diğer partiler için de geçerli. Kullandığınız kaynakta mı hata var, kendiniz hesaplarken yuvarlama hatası mı yaptınız bilmiyorum, ama diğer seçim sonuçlarındaki hatalar da bu yüzden ise tek tek düzeltmek zaman alacak, ilgili işlemi kendiniz geri alabilir misiniz? Sonra yüzde değişimlerini tek tek kontrol etmek gerekecek, şu anda hangisi doğru hangisi yanlış karıştı. Ayrıca diğer sayılarda yaptığınız değişikliğin kaynağını da yazmamışsınız, mesela sayfadaki kaynakta DSP'nin toplam oyu 6.919.670 görünüyor, siz kaynak belirtmeden 6.919.668 yapmışsınız. Sayfada belirtilenden farklı bir kaynak mı kullanıyorsunuz?--Cfsenel (mesaj) 07:58, 7 Şubat 2015 (UTC)

Merhaba Cfsenel, seçim sonuçlarını iki farklı kaynaktan elde ettiğim bilgilerle düzenliyorum. Yüksek Seçim Kurulu'nun websitesinde 2002'den önceki seçimlerle ilgili bilgi yok (en azından ben bulamadım), bu nedenle doğruluğu nisbeten daha az tartışmalı olabilecek TBMM'nin sitesinden elde ettiğim verilerle seçim sonuçlarını Vikipedi'ye aktarmaya çalıştım. Ancak oarada çelişkili bilgiler var; illere göre olan sonuçlarla toplam sonuçlar arasında 140 oyluk fark var örneğin Demokratik Sol Parti'nin oy oranı bu sayfada 6.919.670 iken ayrıca illerin sonucunu topladığında (ki bunu önceden excel'de toplayarak elde ettim.) 80 ilin toplam sonucunda 6.919.680 çıkıyor. Diyebilirsin ki excel'e aktarırken yanlışlık yapmışsındır. TBMM'nin websitesindeki bilgilerle secim-sonuclari.com adlı sitedeki toplam oy bilgileri eşleşirken illerde farklılıkar meydana geliyor üstelik 80 ilin 34'ünde iki web sitesi arasında uyumsuzluk var. Bu durumda ben de tüme varım yaparak illerin sonuçlarını toplayarak bir toplam oy yüzdesi elde ettim. İşte farklılık bundan kaynaklanmakta. Benim yapmış olabileceğim hata doğrudan il sonuçlarını gösteren sayfayı link vermemem ve dolayısıyla kafa karışıklığını neden olmam.
Oy oranı hesabına gelince 6.919.668 / 31.184.356 = % 22,1895 ediyor, ben yuvarlamadım o kadar.Mirada (mesaj) 18:10, 7 Şubat 2015 (UTC)
Tahmin ettiğim gibi yuvarlama hatası o zaman (% 22,1895'in son iki basamak atılırsa %22,19 olarak yazılması gerektiğini bildiğinizi, dikkatinizden kaçtığını varsayıyorum). Eğer bütün seçim sonuçlarını ve il sonuçlarını bu şekilde girdiyseniz, tekrar düzeltebilecek misiniz? Münferit hatalar olsa ben elle düzelteceğim (ki başta öyle olduğunu sanıp düzeltmeye girişmiştim), ama bende excel dosyaları olmadığından ve sizin hangilerini değiştirdiğinizi bilmediğimden benim ya da bir başkasının yapması zor. Her seçim sonucu en azından üç yerde (ilgili seçimin bilgi kutusu, tablosu ve sonraki seçimin bilgi kutusu) geçiyor, ilaveten bilgi kutusundaki ve tablodaki değişim oranlarını etkiliyor. Şu an sayfalar arasında ve sayfa içinde birbiriyle çelişkili, karışık bir durum oluşmuş durumda. Nerelerde oranları değiştirdiyseniz onu geri alsanız sorun çözülür sanırım, seçim sonuçlarındaki birkaç yüz oyluk farklılıklar yüzdeyi etkilemez.--Cfsenel (mesaj) 18:42, 7 Şubat 2015 (UTC)
Şimdi görüyorum ki yıllardır bu şekilde değişiklikler yapmışsınız. Dört sene önce 1977 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet Partisi'nin 36,88 olan oyunu 36,87'ye çevirmişsiniz: [5]. Kendi eklediğiniz bazı verileri de yanlış girmişsiniz, mesela katılım sayfadaki oy ve seçmen sayılarına göre % 72,42 olacakken % 72,41 olmuş. Sayfaya yaptığınız değerli katkıları yadsımıyorum, ama bir bilginin Vikipedi'de yanlış şekilde yer almasındansa hiç yer almaması daha iyi. Sayılardaki hatalar ise en kötüsü. Pek çok yerde Vikipedi'deki yanlış bilgiler doğru zannedilerek kopyalanıyor, yayılıyor, sonra doğrusuna ulaşmak ve düzeltmek daha zor oluyor. Şu anda bütün seçimler sonuçlarının elden geçip düzenlenmesi lazım. İngilizce sayfalarda çoğunlukla doğru sayılar mevcut.
Sayıların yazımı konusunda bir kafa karışıklığı varsa, 36,879 dört anlamlı rakamla yazılırsa 36,88, üç rakamla 36,90, iki rakamla 37,00, tek rakamla 40,00'tır, bu yoruma, tartışmaya açık bir konu değildir. Bunu bildiğinizi, bir hata sonucu sayıları böyle değiştirdiğinizi sanıyorum ama pek çok sayfada bu hata olunca belirtmek istedim. Seçim sayfalarına değerli katkılarınızı yok saymadığımı, zaman harcayıp katkıda bulunduğunuz için müteşekkir olduğumu tekrar belirteyim, sadece sayıların doğru yazımına dikkat.--Cfsenel (mesaj) 20:19, 7 Şubat 2015 (UTC)
Merhaba Cfsenel, Öncelikle uyarıların çok teşekkür ederim, bunları çok yararlı olarak görüyorum. Yuvarlama hatasından neyi kast ettiğinizi anlamadım. 6.919.668 / 31.184.356 = % 22,1895 işleminin sonucunun 22,1895 yerine 22,19 olarak yazılması (yani yuavrlanması) bu partinin 155 oy daha fazla almış gibi çok yanlış bir bilgilendirmeye neden olacaktır. Benim dikkatimden birşey kaçmış olamaz, sanırım yanlış anladınız. Ayrıca yararlandığım kaynakların tamamı resmi kaynaklardır, buna da dikkat ediceğinizi umuyorum.Mirada (mesaj) 23:15, 7 Şubat 2015 (UTC)
Tekrar merhaba. % 22,189549144449223193834754836688... sayısını dört rakamla göstermek durumundayız. Bu dört rakamlı gösterimin nasıl yapılacağı, kuralları bellidir, farklı şekilde yapılmasına yuvarlama hatası denir. Tabii ki her halükarda bir miktar sapma olacaktır. % 22,19 yazmamız partinin gerçekte aldığından 155 oy fazla aldığı sonucunu, sizin yaptığınız gibi % 22,18 yazmamız partinin gerçekte aldığından 2978 eksik oy aldığı sonucunu doğurur. Doğal olarak daha yakın sonuç olan % 22,19 kullanılır. Eğer dikkatinizden kaçmadıysa, yani % 22,189549144449223193834754836688... sayısının dört rakamla % 22,18 olarak gösterilmesi gerektiğini düşünüyorsanız burada ciddi bir sorun var, ne söylemeliyim bilmiyorum.--Cfsenel (mesaj) 23:42, 7 Şubat 2015 (UTC)
Merhaba Cfsenel. Ben daha fazla ısrarcı olmayacağım, eğer bir hata görüyorsanız sizden ricam buyrun düzeltin. Oy sayıları zaten verilmiş olduğu için bu naçizane isteğimi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. En nihayetinde benim de yanlış bildiklerim, kör noktalarım veya önyargılarım olabilir. Bana göre 22,189549144449223193834754836688 sayısı 22,18 olarak yazıldığında 22,18 ile 22,1899..... arasında herhangi bir sayı olabilir ama 22,19 değildir. Tekrar söylüyorum eğer benim aktardığım veriler yanlış ise lütfen müdahale edin ve düzeltin, hiçbir şekilde de müdahale etmiycem. Israrınız için hiçbir şekilde alınganlık hissetmediğim gibi aksine teşekkür ederim çünkü böylece ben de kendi yanlışlarımı görebiliyorum.Mirada (mesaj) 21:38, 8 Şubat 2015 (UTC)
Nezaketiniz için teşekkürler. Siz öyle yazınca bir an şüpheye düştüm, acaba sosyal bilimlerde doğa bilimlerinden farklı bir uygulama mı var diye. Doğa bilimlerinde, matematikte, mühendislikte bu durum nettir zira, üniversitede bir sınavda hesap makinesinde 22,1895 bulup dört haneye 22,19 yerine 22,18 diye çevirirseniz buna yuvarlama hatası denir ve notunuz kırılır. Direkt sosyal bilimler alanında çalışmadığım için sosyal bilimlerde sayıların yazımı konusunda bir fark var mı bilmiyorum, ama varsa çok şaşırırım; belki siz sosyal bilimler alanında benden daha tecrübelisinizdir, beni düzeltirseniz memnun olurum. Ama görebildiğim kadarıyla YSK da resmi sonuçları açıklarken sayıları matematikte normalde yapıldığı şekliyle yazıyor: 2011 resmi sonuçlarında CHP 11.155.972 / 42.941.763 = 0,259793 ≈ 0,2598.
Bütün seçim sonuçlarındaki değişiklikleri geriye almak zaman alıcı bir iş, vakit bulursam yapmaya çalışacağım. Çünkü gerek çeşitli dillerdeki Vikipedilerde gerek diğer metinlerde, seçim sonuçları ve her türlü sayı yazılırken böyle yazılıyor, doğruluk/yanlışlık bir yana en azından tutarlılık için bizim de yazmamız lazım. Ama en azından bundan sonraki katkılarınızda bu konuya dikkat ederseniz sevinirim, zira hem seçim sayfalarına, hem diğer sayfalara çok değerli katkılarda bulunuyorsunuz, umarım bulunmaya da devam edersiniz.--Cfsenel (mesaj) 02:42, 9 Şubat 2015 (UTC)

Selam

Selamlar, Mirada. Nüfus şablonlarını bot yardımıyla güncellemeye çalışıyoruz. Bu konuda ellerine ve emeğine sağlık ancak yakın zamanda sayısı 1000'e varan bu şablonları Superyetkin bot yardımıyla güncelleyecektir. Bir de eski veriyi şablondan kaldırıp, yeni veriyi ekliyorsun ki, tabloların amacı yıllara göre bilgi vermek olduğu için bilgi kaybı yaşanmış oluyor. Kısaca not düşmek istedim. İyi vikiler.

Merhaba, eski verileri aynen duruyor yalnozca 2014 verilerini ekledim o kadar. Aslında bu konuda benim bir isteğim olacak. Yeni ilçeler (2008'de kurulanlar) dışındaki ilçelerin nüfuslarının 5 ya da 10 yıllık zaman dilimleriyle verilmesi daha doğru olacaktır.

5 ya da 10 yıllık zaman dilimi derken ne demek istediğinizi anlamadım. Sadrettin mesaj 19:22, 9 Şubat 2015 (UTC)
Bot yardımıyla ilk fırsatta tabloları düzenlemeye çalışacağım. --Sadrettin mesaj 19:37, 12 Şubat 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz!

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Mirada
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:07, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

2014-15 Kadınlar 1. Ligi

E iyi de henüz normal lig sona erdi. Puan eşitliği olduğu için daha şampiyonluk maçı oynanacak. --cobija 11:28, 23 Mart 2015 (UTC)

Bir fincan çay da sizin için!Afiyet olsun! :)

Merhaba Mirada.Ben de sizin gibi bir

vikipedistim.Bende fenerbahçeliyim.Benim kan grubum da a-rh+.Futbolda eğer yorulduysanız size çay ikram edeyim dedim.İyi vikiler,iyi şanslar. vikipedisssttt (mesaj) 14:55, 29 Mart 2015 (UTC)

1986 Türkiye milletvekili ara seçimleri

Selamlar Mirada. Bu seçimler için illere göre sonuçlar var mı elinde? Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilemediği bir seçim de, oy oranına falan rastlayamadım ben.--RapsarEfendim? 20:30, 21 Nisan 2015 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, 1986 Türkiye milletvekili ara seçimleri ile ilgili bırak illerin sonuçlarını genel sonuçları veren bir yer bulamadım. Verdiğim link tarihe karışmış YSK'da da yazmıyor, belki Milliyet'in arşivinde vardır. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Mirada 22 Nisan 2015, 13:56 (UTC)
Oradaki sitede ben bulmuştum, bağlantısı değişmiş yalnızca :) Teşekkürler.--RapsarEfendim? 15:03, 22 Nisan 2015 (UTC)
10 Ekim 1986 tarihli Resmî Gazete'de hepsi tek tek yazıyormuş, o gazete de şurada :) Bu seçimler için de illere göre açar mısın? Sen tecrübelisin.--RapsarEfendim? 16:29, 22 Nisan 2015 (UTC)

Translating the interface in your language, we need your help

Hello Mirada, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
Tüm vikilerde çeviri eklemek veya çevirileri değiştirmek için lütfen MediaWiki yerelleştirme projesini translatewiki.net'i kullanın.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 14:06, 26 Nisan 2015 (UTC)

Kadınlar 1. Ligi şampiyonları listesi

Selamlar. Başlıktaki maddeyi seçkin liste yapma amacıyla açtım ancak ilk yıllar hakkında kaynak eksikliğim var. TFF'nin arşivinde yer almıyor, Türk Futbol Tarihi Ansiklopedisinde de isim olarak yer alıyor. Maçkolik'te de bilgi yok. İlk üç sezonu açmış olduğun için mevcut kaynağın vardır diyerek yazıyorum. Hem lig üçüncülerini bulmak hem de kırmızı sezonları açmak için adam akıllı bir kaynak bulamadım. --cobija 07:54, 29 Nisan 2015 (UTC)

bilgi

Diyapazon, 23:10, 1 Haziran 2015 (UTC)

Büyük Larousse

Evimde bulunan efsane ansiklopedi Büyük Larousse'tan maddeler girdiğini görünce çok sevindim. Ben de ne zamandır öyle bir şey yapsam mı diyordum, malum artık o tip ansiklopedileri herkes çöpe atmaya başladı. Hatta bendeki eksik bazı ciltlerini birkaç yıl önce çöpe konulmak için yol kenarına bırakılan ciltlerden araklamıştım. A'dan başlayıp olmayan maddeleri mi giriyorsun bilmiyorum ama her şekilde yapıyorsan sana 10 üzerinden 10 vikiyıldız veriyorum. Kolaylıklar dilerim --Śαвяí¢αи76ileti 08:09, 11 Temmuz 2015 (UTC)

Historiyografi

Merhaba Mirada,

Öncelikle bu mesajı yazmadan önce mesaj sayfanızdaki takdirler üzerine ben de naçizane Vikipedi'ye yaptığınız katkılar için teşekkür ederim.

Bu mesajı yazmamdaki esas sebepse bir konu hakkında danışmak için. Uzun zamandır Historiyografi başlığı altında İngilizce sayfadan çeviriler yapmaktayım. Maddeyi çevirirken sürekli "history writing" ve "historiography" ifadelerinin Türkçe karşılığı olarak ne yazmalıyım sorusuyla karşılaştım. İkisi de hem lengüistik açıdan hem de pratikte "tarih yazımı" anlamına geliyor. Ancak sorun da tam olarak buradan kaynaklanıyor. Siz maddeyi ilk olarak 27 Nisan 2010 tarihinde açtığınızda maddenin başına "Historiyografi (tarih yazıcılığı)" ifadesini eklemişsiniz. Maddeyi siz başlattığınız ve sonrasında bu ibare hakkında değişiklik yapılmadığı için size sorma ihtiyacı hissettim. Bu mesele için TDK'nın kaynaklarına baktığımdaysa elimde bulunan 2005 basımı Türkçe Sözlük'te veya İnternet sitesindeki Büyük Türkçe Sözlük, Güncel Türkçe Sözlük, Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü ve Bilim ve Sanat Terimleri Ana Sözlüğü'nde ne historiyografi, ne tarih yazımı/tarihyazımı, ne de tarih yazıcılığı/tarih yazıcılığı ifadelerine rastladım. Fakat Tarih Vakfı Yurt Yayınları'ndan çıkan "Osmanlı'da Toprak Mülkiyeti ve Ticari Tarım" (Ç. Keyder-F. Tabak: Ekim 2013, İstanbul) kitabının 150. sayfasında "Avrupa tarımına ilişkin tarihyazıcılığında ..." şeklinde bir cümle var. Buna karşılık Doğu Batı Yayınları'ndan çıkan "Fransız Tarih Devrimi: Annales Okulu" (P. Burke: 2002, Ankara) adlı çeviri metinde çevirmen "tarih yazımı" ifadesini kullanmış (s. 13-14). Ben de çeviri esnasında farklı farklı yerlerde farklı ifadeler kullanarak tam manasıyla kavram/çeviri (ya da çeviri-kavram) karmaşası yarattım.

Uzun lafın kısası, eğer bu karmaşadan çıkabilmem için bir öneriniz veya yardımı dokunacak başka bir teklifiniz varsa açık olduğumu belirtmek isterim.

Başınızı bunca laf kalabalığıyla şişirdiğim için özür diler, esenlikler dilerim. -- Narsilien (mesaj) 17:09, 27 Eylül 2015 (UTC)

Kerbela (oyun) Seçkin Madde Adaylığı hk.

Merhaba,
2 Ekim'de günün maddesi olan Kerbela (oyun)'unun seçkin madde adaylığını değerlendirerek görüşünüzü tartışma bölümünde paylaşırsanız sevinirim.
Selamlar,

VikiProje Siyaset hakkında

Merhabalar. Vikiproje:Siyaset projesini yeniden canlandırmak istiyoruz. Projenin katılımcılar listesinde sizin de isminiz olması sebebiyle bu mesajı size atıyorum ve neler yapabileceğimiz hakkında konuşmamız gerektiği inancındayım. Projenin tekrar hayata geçirilmesi şart, çünkü fazlasıyla ilgisiz kalmış. Konuyla ilgili olduğunu düşündüğümüz kişileri projeye dahil etmek de dahil olmak üzere, ne yapabileceğimizi konuşmalı ve plan/program yapmalıyız diye düşünüyorum.

Bence ilk olarak katılımcılara haber vermeli ardından Vikiproje:Siyaset kapsamında son derece geri kalan yerlerin düzenlenmesi adına birtakım işbirliği projeleri hazırlamalıyız. Yani bu işbirliğinde katkı sağlayan/sağlayacak kullanıcıları projenin kendisine çekmeye çalışalım derim. Hatta Vikipedi:İş birliği projesindeki gibi sorumlular belirleyip, puanlama/ödül mantığından sorumlu kişilerle iş birliği yapıp teşvik konusunda bir şeyler yapalım. Ben bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım. İlgili sayfada bu projeye yönelik adımlar da atabiliriz. Ben VikiProje Siyaset'deki "taslak" ve "başlangıç" seviyesindeki maddeleri geliştirmek adında bir işbirliği projesi önermiştim ve buna benzer geliştiriciler bence dikkatleri buraya çekebilir.

Bununla birlikte proje kapsamında, ilgisizlik kaynaklı bir ton güncel olmayan bilgi mevcut, yüzlerce madde proje kapsamında değerlendirilmeyi beklemekte ve projenin planlanması açısından birçok yenilik konmayı beklemekte. Projeyi yeniden canlandırmak için girişim olarak ne yapabiliriz, birlikte çalışmaya var mısınız? --Ahmet Turhan (mesaj) 21:51, 27 Şubat 2016 (UTC)

  • 2010'larda sayıca artarak meydana gelen hadiselere paralel olarak şurada güncel başlıklarıda ilgilendirilen bir tartışma mevcut. İlgi ve alakalarınızı bekliyorum. - Burak 18:11, 26 Mart 2016 (UTC)

İşbirliği için oylama sizi bekliyor!

VikiProje Siyaset İşbirliği Oylama
İyi günler...
Siyaset Projesi'nde ayın işbirliğini görüşünüzü ve oyunuzu belirtmek için TIKLAYIN. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:27, 21 Mart 2016 (UTC)

Orta ve Doğu Avrupa 2016 Bahar Yarışmasına davet

Bahar geldi, yarışma başladı!
Merhaba Mirada!
Orta ve Doğu Avrupa Vikipedistleri tarafından organize edilen Orta ve Doğu Avrupa (CEE) Bahar 2016 yarışması başladı! 31 Mayıs’a kadar sürecek yarışmada amaç, üye ülkeler ve onların kültürleri, insanları ile ilgili maddeler oluşturmak. Madde listeleri hazır! (sayfadaki bayraklara tıklayınız). Siz de yarışa hazırsanız hemen adınızı proje sayfasına ekleyin.

Değerli katkılarınız için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Başak (mesaj) 13:04, 29 Mart 2016 (UTC)

Haydi Nisan 2016 İşbirliğine!

VikiProje Siyaset Ayın işbirliği
İyi günler.
VikiProje Siyaset bünyesinde Nisan 2016 iş birliği projesi belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN
--Ahmet Turhan (mesaj) 11:35, 31 Mart 2016 (UTC)

Haydi İkinci Nisan 2016 İşbirliğine!

VikiProje Siyaset Ayın işbirliği
İyi günler.
VikiProje Siyaset bünyesinde İkinci Nisan 2016 iş birliği projesi belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN
--Ahmet Turhan (mesaj) 23:39, 14 Nisan 2016 (UTC)

Kaynak

Selam Mirada, Barkan sayfasında vermiş olduğunuz kaynaktan bir şey anlamadım. Elinizdeki bir ansiklopediden sayfayı yazdıysanız lütfen cilt ve sayfa numarasını yazınız. İyi çalışmalar. --Kingbjelica (mesaj) 19:17, 25 Nisan 2016 (UTC)

Bilgi

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Eldarion 05:25, 29 Nisan 2016 (UTC)


Participate in the Ibero-American Culture Challenge!

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (talk) 15:06, 9 May 2016 (UTC)

Kudyaz 00:14, 18 Mayıs 2016 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 18:07, 21 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba

Merhaba, sen sayesinde bu yazı geliştirmemize yardımcı olabilir: San Cristóbal de La Laguna Piskoposluk bölgeleri.--81.34.165.244 17:23, 24 Mayıs 2016 (UTC)

Haydi Haziran 2016 İşbirliğine!

VikiProje Siyaset Ayın işbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset bünyesinde Haziran 2016 iş birliği projesi "Düzenlenmesi gereken maddeler kategorisinde bekleyen siyaset konulu maddelerin düzenlenmesi" olarak belirlenmiştir.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--Ahmet Turhan (mesaj) 16:47, 1 Haziran 2016 (UTC)

Ahmet Madaralı silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Ahmet Madaralı) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ahmet Madaralı sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--evolutionoftheuniverse mesaj 23:10, 22 Haziran 2016 (UTC)

Haydi Temmuz 2016 İşbirliğine!

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset bünyesinde Temmuz 2016 iş birliği projesi "Çin siyaseti şablonunda yer alan kırmızı maddelerin oluşturulması" olarak belirlenmiştir.

Çin siyaseti ile ilgili Şablon:Çin siyaseti şablonu neredeyse bomboş, maddelerin birçoğu kırmızı. İngilizce dildeki şablon referans alınmış ve bu şablonda yer alan maddelerin kırmızılıklarının giderilmesi ve konuya ilişkin çeşitli maddelerle zenginleştirilmesi gerekmekte. Katılımlarınızı bekliyorum.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--Ahmet Turhan (mesaj) 20:26, 30 Haziran 2016 (UTC)

Haydi Ağustos 2016 İşbirliğine!

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset'in yeni 1-31 Ağustos 2016 tarihleri arasındaki işbirliği projesi: Resim aranan siyasetçiler kategorisindeki maddelere görsel ekleme olarak belirlenmiştir.

Resim aranan siyasetçiler kategorisinde an itibarıyla 4.151 madde bulunmakta. Burada yer alan maddelere resim eklenmesi gerekmekte. Katılımlarınızı bekliyorum.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--Ahmet Turhan (mesaj) 17:23, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, kapalı oturum, yasama yılı, kanun teklifi gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 17:12, 17 Ağustos 2016 (UTC)

Kayışdağı Caddesi silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Kayışdağı Caddesi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayışdağı Caddesi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 21:28, 26 Ağustos 2016 (UTC)

Kaynak konusu

Merhaba Mirada. Vikipedi'ye içerik eklemesi yaparken, senden rica etsem, Usame bin Ladin maddesinde örneği görülebilecek tarzda kaynak eklemesi de yapabilir misin? Biliyorsun, Vikipedi'yi diğer web yazılarından ayıran en önemli şeylerin başında, içeriğin kaynaklar tarafından doğrulanmış olması gerekiyor. Bu, hem o bilgilerin doğruluğu konusunda okurlara güven verir hem de kaynaksız olan birtakım ifadelerin bazı kullanıcılar tarafından kaldırılmasının önüne geçer -ki kaldırma olayı yanlış da değil. İyi günler :)--RapsarEfendim? 21:02, 30 Ağustos 2016 (UTC)

Haydi Ekim 2016 İşbirliğine!


VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset bünyesinde Ekim 2016 iş birliği projesi "Kamboçya Krallığı, Demokratik Kampuçya ve Kampuçya Halk Cumhuriyeti ile ilgili maddeler ve Kamboçya kategorisine yeni alt kategoriler oluşturmak" olarak belirlenmiştir.

Kamboçya ile ilgili bilgiler Türkçe Vikipedi'de sınırlı seviyede. Kamboçya'ya dair tarihi, politik, kültürel, coğrafi vb. konulara dair birçok madde oluşturulmayı beklemekte. Kamboçya kategorisine yeni alt kategoriler oluşturmak suretiyle ansiklopedimize katkıyı hedefliyoruz. Bu kapsam İngilizce kategori sayfası yardımcı olabilir. Katılımlarınızı bekliyorum.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --Ahmet Turhan (mesaj) 06:56, 2 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği davet

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

Bugün tamamladığım projeye sıcağı sıcağına davetlisiniz :) Katkılarınızı bekliyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 01:05, 8 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Siyaset - Ekim 2016 işbirliği projesi devam ediyor

Merhabalar.

VikiProje Siyaset kapsamında gerçekleştirilen Ekim 2016 - Kamboçya Krallığı, Demokratik Kampuçya ve Kampuçya Halk Cumhuriyeti ile ilgili maddeler ve Kamboçya kategorisine yeni alt kategoriler oluşturmak projesi halen devam etmekte. İşbirliği projesine ait konulardaki eksiklerin planlı bir şekilde giderilme hedefi halen devam etmekte. Proje Kamboçya'a dair tarihi, politik, kültürel, coğrafi vb. konuları kapsamaktadır. Madde ve kategori açmakta bir sınır veya kota yoktur. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.

İşbirliği projesi için tıklayın. Halen açılmayı bekleyen birçok madde bulunmakta. Proje bitiş tarihi olan 31 Ekim 2016 tarihine kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 13:00, 17 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ayın görseli önerisi

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği ana sayfasında yer alan ayın görseli için önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Başta bir sonraki ay olan Kasım 2016 olmak üzere, gelecek aylar için Sovyetler Birliği ile ilgili ayın görseli önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz.

Bununla birlikte proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte, lütfen proje sayfasını inceleyiniz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:05, 17 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İşbiriliği Projesi

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesinde son haftaya giriyoruz. Projenin yeni başlaması vesilesiyle, Sovyetler Birliği ile ilgili konu alanlarına giren maddelerin projeye dahil edilmesine yönelik bir proje başlatılmıştı. Bu kapsamda {{VikiProje Sovyetler Birliği}} şablonu gerek Sovyetler Birliği kategorisinde yer alan maddelere, gerekse kategoride yer almayan konu ile ilişkili diğer maddelere eklenecektir. Bu yolla üzerinde çalışılacak maddelerin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Şu an, yani 27 Nisan 2024 Cumartesi, 05.32 (UTC) itibarıyla 2000 madde olan proje hedefine dair 570 (28.5%) tamamlandı. Yani daha 1430 maddeye şablon eklenmesi gerekmekte. Katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte, lütfen proje sayfasını inceleyiniz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:55, 22 Ekim 2016 (UTC)

Kaliteli ve seçkin madde adayları

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında; konu ile ilgili olan 5 madde kaliteli ve seçkin madde olmaya aday. Bu sayfada yer alan maddelere göz gezdirin, siz de görüşünüzü bildirerek eksikliklerin tamamlanmasına yardımcı olun. Detaylı bilgi için Vikipedi:Kaliteli madde nedir? ve Vikipedi:Seçkin madde nedir? sayfalarına göz atabilirsiniz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır. --MediaWiki message delivery (mesaj) 15:12, 24 Ekim 2016 (UTC)

Ayın İşbirliği'nde Son 1 Hafta!

VikiProje Sinema Ayın İşbirliği'nde Son Hafta!
Merhaba!
VikiProje Sinema bünyesinde Ekim 2016 iş birliği projesi "Afiş aranan filmler kategorisinin temizlenmesi" olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla 1.015 olan afiş aranan film maddelerin sayısının proje sonunda, 500'e düşürülmesini hedeflemekteyiz. Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

MediaWiki message delivery (mesaj) 00:20, 25 Ekim 2016 (UTC)

Vikiproje Siyaset İşbirliği projesinde son 3 gün!

VikiProje Siyaset kapsamında gerçekleştirilen Kamboçya ile ilgili maddeler ve Kamboçya kategorisine yeni alt kategoriler oluşturmak projesinde son 3 gün!

Kamboçya'ya dair tarihi, politik, kültürel, coğrafi vb. konuları kapsayan proje 31 Ekim 2016 günü sona eriyor. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, projeye olan katkılarınızı gözden geçirmenin ve/veya yeni katkılar sunmanın tam zamanı!

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:59, 28 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Kasım ayı işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 02:11, 1 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı







VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı. Bu zaman zarfı içerisinde ilgili katılımcıların katkılarıyla proje geliştirildi ve halen geliştirilmeye devam ediyor.

Projenin bir aylık maratonunda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler kısmına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 7 Kasım 2016 (UTC)

Telifle ilgili sorun

Sayın Mirada, şurada açtığınız maddelerle ilgili bir konu mevcut. Lütfen yorumlarınızı bırakınız. Saygılarımla, iyi vikiler, SakhalinioBuyrun beniiiim? 16:59, 13 Kasım 2016 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --SakhalinioBuyrun beniiiim? 07:48, 14 Kasım 2016 (UTC)


VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı görseli önerisi

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği ana sayfasında yer alan ayın görseli için önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Kasım ayının son haftasına girmemiz münasebetiyle, başta bir sonraki ay olan Aralık 2016 olmak üzere, gelecek aylar için Sovyetler Birliği ile ilgili ayın görseli önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz. An itibarıyla 12 aday görsel bulunmaktadır. Ayın görseli seçimlerine dair görüşlerinizi bekliyoruz.

Bununla birlikte proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte, lütfen proje sayfasını inceleyiniz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:49, 22 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son hafta!


VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları maddelerinin oluşturulması projesinde son haftaya girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları listesinde eksik olan maddeleri kapsayan proje 30 Kasım 2016 günü sona eriyor, projeye olan katkılarınızı gözden geçirmenin ve/veya yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 00:01, 25 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı işbirliği projesi önerisi

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi kapsamında Aralık 2016 projesini seçiyoruz. Sizin de önerilerinize ihtiyacımız var. Proje önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz. An itibarıyla 8 aday proje mevcut. Adaylıklara ya da yeni projeler önerilerinize dair görüşlerinizi bekliyoruz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 16:15, 29 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Şablon:1917 Rus Devrimi ve Şablon:Sovyetler Birliği Komünist Partisi'ndeki kırmızı bağlantılı maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 13:27, 1 Aralık 2016 (UTC)

Haydi Vikiproje Siyaset Aralık 2016 İşbirliğine!

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset bünyesinde Aralık 2016 iş birliği projesi "siyaset kategorisinde yer alan kaynaksız veya kaynağı zayıf maddelere kaynak ekleme ve kaynakları düzenleme" olarak belirlenmiştir. Katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:08, 6 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği - Bunları biliyor muydunuz?

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği proje ana sayfasının sağ altında görülecek ve her 15 günde bir yenilenecek olan Bunları biliyor muydunuz? kısmı oluşturuldu. Arşive 113 madde eklendi. Proje konuları hakkındaki 5 farklı bilgi düzenli periyotlarla bu kısımda aktarılacaktır. Bilgilere göz atmak, düzenlemek ve metin eklemek için siz de ilgili sayfayı ziyaret edin.

İyi çalışmalar, iyi Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 02:32, 13 Aralık 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği İşbirliği projesinde hedefe ulaşıldı

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde belirlenen konularla ilgili 40 madde açma hedefine bugün itibarıyla ulaşıldı. Tüm katılımcılara verdiği emekler için teşekkürler!

Buna karşın, işbirliği projesi hala devam ediyor. 31 Aralık 2016 günü sona eren projeye dair 61 madde halen açılmayı bekliyor. Projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:00, 19 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği'nde Ocak 2017'ye son günler

Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!

Önümüzdeki dönem olan Ocak 2017'ye dair VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi hedeflerini belirliyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve proje ana sayfasında gösterilecek ayın görseli, bu kapsamda görüşlerinizi beklemekte. Bunun dışında yapılmasını istediğiniz her türlü etkinlik, faaliyet ya da projeyi burada belirtebilirsiniz.

Bu kapsamda fikir ve önerilerinizi anket ve oylamalar kısmına eklemeniz projenin geleceği açısından önemli. Kollektif katkılarla ilerleyen projeye katılımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:28, 25 Aralık 2016 (UTC)

Proje katılımcı

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında geçmişte projeye emek veren, katılım sağlayan veya ileride sağlayacak kullanıcı olarak katılımcılar listesine adınızı eklemeyi unutmayın. Kolektif bir şekilde proje konuları ile ilgili maddelerin düzenlenmesini, geliştirilmesini ve yeni maddeler açmayı amaçlayan projemizde sizin de isminiz yer alsın.

Ayrıca kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} veya {{Kullanıcı SSCB}} şablonlarını da ekleyebilir, veya konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kullanıcılara {{VikiProje Sovyetler Birliği-Davet}} şablonunu yollayabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:29, 29 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 geride kaldı



VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı. Proje 2016 yılında katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler ve madde istek sayfalarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeni yılda şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:57, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ocak ayı işbirliği daveti




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 2000 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:36, 31 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sinema Ocak 2017 İş birliği daveti

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Mirada!
VikiProje Sinema bünyesinde Ocak 2017 iş birliği projesi Değerlendirilmemiş Sinema maddelerinin değerlendirilmesi olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla değerlendirilmemiş 6.708 maddenin değerlendirilmesini sağlamak ve {{VikiProje Sinema}} şablonu olmayan maddelere bu şablonun eklenmesi hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:53, 31 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Ocak 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin geliştirilmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 14:22, 1 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son 10 gün

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisindeki maddeleri geliştirmek projesinde son 10 güne girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin taslak seviyesinden çıkartılıp Türkçe Vikipedi'ye gelişmiş maddele olarak kazandırılması amaçlayan proje 15 Ocak 2017 günü sona eriyor, projeye yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 5 Ocak 2017 (UTC)

Kontrol

Merhaba, şu sayfaları >> III. Mehmed, Büyük Selçuklu İmparatorluğu kontrol edebilir misiniz? İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 20:16, 12 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 19:42, 15 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Ocak 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet filmleri listesindeki maddeleri oluşturmak ve listede yer alan filmlere yönetmen, oyuncu, tür bilgilerini eklemek olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Not: Bu ayki proje VikiProje Sinema İkinci Ocak İş birliği projesi ile ortak olarak yürütülmektedir. Bir projeye katılan kullanıcı diğerine de katılmış sayılır.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Ocak 2017 (UTC)

François de La Rochefoucauld

Selam, rica etsem elinizdeki ansiklopedilerde François de La Rochefoucauld maddesi var mı diye bir bakabilir misiniz? İyi vikiler.--Kingbjelica (mesaj) 20:04, 24 Ocak 2017 (UTC)

Keşke cevap verme gayretine girseydiniz. Arayıp buldum ben. Bunun dışında Vikipedi'de en fazla sayfa açan kullanıcılardan birisiniz. Çoğu'da teliflidir diye düşünüyorum çünkü daha önce benzer durumlarla karşılaştık. Bu tutumun devam ettiğini, yani doğrudan içerik almalarınızı fark edersem bir hizmetliye bildirmek durumunda kalacağım için üzgünüm. Umuyorum ki bu tutumunuzu bırakır, telif haklarına saygı duyarak yeni maddeler açarsınıız. Kolay gelsin.--Kingbjelica (mesaj) 14:09, 7 Şubat 2017 (UTC)

Ocak ayı sona eriyor

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyet filmleri listesini düzenleme projesinde son 5 güne giriyoruz. 50 madde olan proje hedefine dair an itibarıyla 14 madde (28%) tamamlandı. Projenin bitimi olan 31 Ocak 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte Şubat 2017 için anket ve oylamalara dair görüşünüze ihtiyacımız var. Buraya görüşlerinizi aktarmanız, gelecek aya dair ayın görseli ve işbirliği projesi konularında oylama yapmanızı temenni ediyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 14:19, 27 Ocak 2017 (UTC)

7 Gün (dergi) silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (7 Gün (dergi)) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/7 Gün (dergi) sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 10:28, 28 Ocak 2017 (UTC)

Barış Dünyası silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Barış Dünyası) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Barış Dünyası sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 10:52, 28 Ocak 2017 (UTC)

Bütün Dünya silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Bütün Dünya) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bütün Dünya sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 11:03, 28 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Şubat ayı işbirliği daveti




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayki proje, Azerbaycan sineması maddelerinin oluşturulması olarak belirlenmiştir. Hedef 50 madde oluşturmaktır

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:00, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Şubat 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:23, 1 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Mirada!
VikiProje Sinema bünyesinde Şubat 2017 iş birliği projesi Film festivalleri listesi'ndeki maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış film festivallerinin 50'sinin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --MediaWiki message delivery (mesaj) 17:41, 8 Şubat 2017 (UTC)

Şubat ayı ilk projesi sona eriyor

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri ve idari bölümleri maddelerinin oluşturulması projesinde son günler. 25 madde olan projeye dair 14 Şubat 2017'ye kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bol katkılar iyi Vikiler. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:47, 11 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Şubat 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

Dosya:The Worker and Kolkhoz Woman.jpg
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:31, 15 Şubat 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için!

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Katkılarınız için teşekkürler, selam. munferit (mesaj) 15:44, 17 Şubat 2017 (UTC)

Bu ayın ve gelecek ayların işbirliği projeleri

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde inşa edilen anıtlar ve heykeller kategorisine ait maddeler oluşturulması" projesine son 5 gün. An itibarıyla 20 olan madde hedefine dair 10 madde (%50) açıldı, proje bitim tarihi olan 28 Şubat 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek aylara dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. An itibarıyla şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme konuları gibi 8 farklı proje önerisi mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim. --MediaWiki message delivery (mesaj) 09:49, 24 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Birinci Mart 2017 işbirliği daveti




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyet kadınlar kategorisine ait maddeler ve alt kategoriler oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23:03, 28 Şubat 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Mart 2017)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Mirada!
VikiProje Sinema bünyesinde Mart 2017 iş birliği projesi Kadın film yönetmenleri listesi'ndeki maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış kadın film yönetmenlerinin 50'sinin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajları almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:52, 1 Mart 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği




Sovyetler Birliği İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Rusya Ulusal Marşı maddesini Türkçe Vikipedi'ye seçkin madde olarak kazandırmaktır.

Her iki haftada bir planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:09, 16 Mart 2017 (UTC)

Adana Görüşmesi

Merhaba Mirada,

Adana Görüşmesi maddesinin geçmişinde sayfanın telif hakkı ihlali yarattığı iddiası var. Bu konuda bilgi rica edebilir miyim senden?

Vito Genovese 17:35, 21 Mart 2017 (UTC)

Tekrar merhaba Mirada,
4 gün önce yukarıdaki mesajı atmıştım sana, bu konuda senden hâlen haber beklemekte olduğumu not düşmek istedim. 1-2 gün daha dönüş yapmanı bekleyeceğim.
Vito Genovese 21:22, 25 Mart 2017 (UTC)

Seçkin madde çalışması - Rusya Ulusal Marşı

16-31 Mart 2017 tarihleri arasındaki VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde Rusya Ulusal Marşı maddesini seçkin madde yapmak için çalışma devam ediyor. Bu kapsamda açılması gereken 36 maddelik listede halen eksiklikler mevcut. Katılımcılar listesine adınızı ekleyerek projeye katkılarınızı bekliyoruz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:44, 22 Mart 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:59, 2 Nisan 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 21:00, 2 Nisan 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 21:00, 2 Nisan 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 21:01, 2 Nisan 2017 (UTC)

Cem 53 (mesaj) 08:49, 14 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset

VikiProje Siyaset kapsamında gerçekleştirilen ilk Mayıs 2017 projesi "Türkçe vikipedide olmayan siyaset konulu şablonların Türkçe Vikipedi'ye kazandırılması" projesi başladı. Projeye katılmak için tıklayın. Proje bitiş tarihi olan 16 Mayıs 2017 tarihine kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır. --MediaWiki message delivery (mesaj) 19:39, 5 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset

VikiProje SiyasetMayıs 2017'nin 2. işbirliği, bir önceki dönem yeni siyaset şablonlarının oluşturulması hedefli işbirliğinde oluşturulmuş olan yeni şablonlarda bulunan açılmamış maddelerin ve kategorilerin açılmasıdır. Bu listedeki maddeler açılabilir. Projeye katkılarınızı bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:03, 18 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset

VikiProje Siyaset kapsamında gerçekleştirilen ilk Haziran 2017 projesi "İllere göre 1999 Türkiye yerel seçimleri maddelerinin oluşturulması" projesi başladı. Projeye katılmak için tıklayın. Proje bitiş tarihi olan 15 Haziran 2017 tarihine kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Not: Bu mesaj proje toplu mesaj listesinde ismi olan kullanıcılara yollanmaktadır. --MediaWiki message delivery (mesaj) 00:35, 2 Haziran 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Temmuz 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Temmuz 2017'nin işbirliği dört maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayanlara (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelere yapılacak katkı ile Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelere yapılacak katkı ile C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) maddeleri için 3000, (b) kısmı için 50 madde, (c) kısmı için 20 maddedir.

MediaWiki message delivery (mesaj) 13:49, 6 Temmuz 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Ağustos 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ağustos 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine yapılacak katkı ile Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine yapılacak katkı ile C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 500, (b) kısmı için 25 madde, (c) kısmı için 10 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 22:32, 31 Temmuz 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ağustos ayı işbirliği daveti




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu en:Category:Azerbaijani women kategorisinin ve alt kategorilerinde bulunan Trwikide olmayan maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir. Hedef 20 madde oluştumaktır.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 10:25, 3 Ağustos 2017 (UTC)

en:Category:Azerbaijani women kategorisinin ve alt kategorilerinde bulunan Trwikide olmayan maddelerin oluşturulması konulu VikiProje Azerbaycan Ağustos ayı işbirliği Projesinde Son 17 gün




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesinde son 17 kaldı. Proje sonlanmadan sizde katılın!

Bu ayın proje konusu en:Category:Azerbaijani women kategorisinin ve alt kategorilerinde bulunan Trwikide olmayan maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir. Hedef 20 madde oluştumaktır.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:37, 13 Ağustos 2017 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Eylül ayı işbirliği daveti




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Vikiproje Azerbaycan bilinmeyen-önemli değerlendirilmemiş-sınıf sayfalar kategorisindeki değerlendirilmemiş maddelerin değerlendirilmesi olarak belirlenmiştir. Hedef 500 şablonun düzenlenmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:24, 31 Ağustos 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Eylül 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Eylül 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 300, (b) kısmı için 20 madde, (c) kısmı için 10 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 11:35, 6 Eylül 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Ekim 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ekim 2017'nin işbirliği, aşağıdaki 4 şablonun "kırmızı bağlantılı" maddelerinin açılmasıdır.
Şablon:Çift meclisli ulusal yasama organları, Şablon:Tek meclisli ulusal yasama organları, Şablon:Ulusal alt meclisler, Şablon:Ulusal üst meclisler

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedef: Eksik 350 maddeden 100 adedinin açılması.

Siyaset alanına odaklanan işbirliği projelerinin bu dönemkine siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz ve katkı sunmanız yeterli.

Herkese verimli çalışmalar dilerim.

VikiProje Siyaset Kasım 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Kasım 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 5 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 21:13, 2 Kasım 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Aralık 2017 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Aralık 2017'nin işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:20, 1 Aralık 2017 (UTC)

VikiProje Siyaset Ocak 2018 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Ocak 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 14:33, 1 Ocak 2018 (UTC)

VikiProje Siyaset Şubat 2018 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Şubat 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 18:37, 4 Şubat 2018 (UTC)

VikiProje Siyaset Mart 2018 işbirliği daveti


Bu ayki işbirliğine katılın!

Mart 2018'in işbirliği üç maddeden oluşmaktadır.
(a) "Siyaset proje şablonu" bulunan maddelerde sınıf ve önem değerlerinin birinin veya ikisinin tamamlanması veya düzeltilmesi, siyaset proje şablonu olmayan ilgili maddelere (sınıf ve önemi belirtilerek) eklenmesi.
(b) Taslak sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek Başlangıç sınıfına yükseltilmesi.
(c) Taslak veya Başlangıç sınıfındaki siyaset maddelerine katkı vererek C sınıfına yükseltilmesi.

  • Puanlama sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır.
Hedefler: (a) kısmı için 50, (b) kısmı için 10 madde, (c) kısmı için 3 maddedir.
MediaWiki message delivery (mesaj) 22.08, 1 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Olimpiyatlar Eylül ayı işbirliği daveti




Olimpiyatlar Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Olimpiyatlar ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan Vikiproje Olimpiyatlar projesi kapsamında her ay tekrarlanacak Olimpiyatlar İş birliği projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{Vikiproje}} şablonunu Olimpiyat alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 500 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 23.32, 31 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Tarih Davetiyesi

Vikiproje Tarih Davetiyesi


Merhabalar Mirada,

Tarih ile ilişkili konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Tarih projesine davetlisiniz. Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğünüz katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edebilirsiniz. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkı sağğlayabilir ve işbirliği projesinde pek çok ödül kazanabilirsiniz.Ayrıca üzerinde çalışılan maddeleri ve istek maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--𝓔̂𝔃𝓭𝓲̂𝓷𝓼̧𝓮̂𝓻 𝓑𝓮𝓰 14.54, 10 Nisan 2020 (UTC)

Kategori:Kongo Demokratik Cumhuriyeti'deki Dünya Mirasları

Merhaba, ben Ali95Acar. Oluşturduğun Kategori:Kongo Demokratik Cumhuriyeti'deki Dünya Mirasları maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "Y2: Kötü yönlendirme" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --Ali95Acar (mesaj) 09.18, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Evrimsel Biyoloji Davetiyesi

VikiProje Evrimsel biyoloji davetiyesi

Merhaba Mirada, evrimsel biyoloji ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Evrimsel biyoloji Vikiprojesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. --~~~~


Brcan (mesaj) 22.36, 5 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

Yüzde hatası

Merhaba Mirada,

Antalya'da 1954 Türkiye genel seçimleri ve ilgili maddeler için eline sağlık. Bu maddede yüzdelerde (ya da belki rakamlarda) bir hata var sanırım. Verilen rakamlar toplam oy sayısında ilgili yüzdeye karşılık gelmiyor. Daha önce konuşulan yuvarlama sorunundan çok daha farklı, yüzde bir-ikilik oynamalar var. Bir göz atabilir misin müsait olduğunda?

Vito Genovese 04.56, 31 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Vito Genovese
Oy sayıları ve yüzdeleri YSK sitesinden aldım. http://www.ysk.gov.tr/doc/dosyalar/docs/Milletvekili/1950-1977/Antalya.pdf linkindeki kaynakta toplamlarda ve yüzdelerde hata var. Hata YSK kaynaklı.
Mirada 05:08, 31 Temmuz 2020 (UTC)
Çok fenaymış öyleyse. Bu konuda teknik bir çözüm sunabilir mi diye @Khutuck'e bir ses edeyim.
Vito Genovese 05.34, 31 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]
Sorun bizde değil, kaynak olan YSK'da. 4751/133912 = %0,9 demişler, doğrusu %3,5 ediyor, sorunun temel kaynağı bu. Doğru rakamlar Demokrat Parti 61.5% (82337/133912), Cumhuriyet Halk Partisi 35.0% (46824/133912), Bağımsız(lar) 3.5% (4751/133912). Kaynak olarak aldığımız kurumun matematik dersine beden eğitimi hocası girdiğinde ne yapmamız lazım, doğru hesabı biz mi basalım? --Khutuckmsj 05.50, 31 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]
Oy sayıları ve yüzdeler dışında, 1961'e kadar olan seçimlerde toplam geçerli oylarda yazmıyor. Yani hiçbir şekilde sağlama imkanı da yok. Başka kaynaklardan teyit etmeye çalışacağım. Mirada 09:22, 31 Temmuz 2020 (UTC)
Benim aklıma tabloların her bir satırı için hazırlanacak bir şablonu kullanmak gelmişti ilk. Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Arşiv sayfasındaki her bir satır ayrı bir şablon, onun gibi mesela. Atıyorum, birinci parametre toplam oy veren, ikinci parametreye o partiye oy veren kişi sayısı girilir, o gerisini otomatik hesaplar. Bot da gerekirse bu şablonlaşmayı yapar diye düşünmüştüm. Diğer yandan senin için pratik olmayacak, külfet yaratacak bir şey olmaması lazım. Umarım alternatif kaynaklar sonuç verir.
Vito Genovese 10.00, 31 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]
Teoride bot+şablonla yapılır ama geçen benzer bir örnekte baktım, pratikte pek bir faydasını göremedim. Bot yerine Excel2Wiki daha verimli. --Khutuckmsj 14.43, 31 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]
Herkese teşekkür. Öncelikle kaynak sorununun çözülmesi gerekli. Buna ilişkin sorunla ilgilenicem öncelikle. Yoksa tablolama kısmı halledilir. Mirada 14:54, 31 Temmuz 2020 (UTC)

Selam

Selam @Mirada. Gördüğüm kadarıyla siyasetle ilgileniyorsun. Ben de TBMM 27. dönem milletvekillerinden sayfası olmayanların sayfalarını oluşturuyorum. Ne dersin, birlikte bu işi başaralım mı?--GüneşÖzgün 20.33, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba GüneşÖzgün, zaman bulabilirsem ilgilenebilirim. Kolay gelsin. Mirada 20.50, 13 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

Kategori:Ömer Lütfi Akad'ın senaryosunu yazdığı filmler silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Kategori:Ömer Lütfi Akad'ın senaryosunu yazdığı filmler) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kategori:Ömer Lütfi Akad'ın senaryosunu yazdığı filmler sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Lokomotifk (mesaj) 01.23, 26 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

1000+ Madde

1000 Madde yıldızı
Türkçe Vikipedi'de 1000'den fazla madde başlattığınız için bu yıldız size, sevgiler. Madrox❯❯❯ mesaj? 11.44, 27 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

Nasaş silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Nasaş) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Nasaş sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Jelican9💬 16.22, 5 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]

Manzanillo isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir.
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

Anyela. 10.28, 15 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Telif: İnanılmaz ama yeniden!

Merhaba Mirada,

Falan yılda Türkiye maddelerine göz gezdirirken Kasım ayı ortasında iki maddeye yine başka sitelerden kapsamlı içerik kopyaladığını fark ettim. Vikipedi:Telif sorunları/Mirada ile hâlâ uğraşırken ve muhtemelen daha epey de uğraşacağa benzerken bunu yapman doğal olarak fazlasıyla can sıkıcı. İlgili serideki açmış olduğun maddelerin tamamını sildim dolayısıyla.

Bu sorunlara istemediğim hâlde günlerimi vermek durumunda kaldım. Artık daha fazlasına pek tahammülüm yok dolayısıyla. Bu nedenle bir kez daha yinelenmesi durumunda 1 yıldan da uzun bir engeli, hatta belki süresizi düşüneceğimi bilmeni isterim. Projenin yaptığın diğer yararlı katkılardan mahrum kalmasını doğal olarak arzu etmem, o yüzden bu konuya özen göstermeni rica ediyorum, lütfen.

Vito Genovese 13.25, 9 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]