Türkiye'deki fen liseleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Türkiye'deki devlet fen liseleri listesi, Türkiye'de az sayıda bulunan ve sayısal ağırlıklı öğretim yapan kurumlardan olan fen liselerinin listesi. Öncelikli olarak, nitelikli bilim insanları yetiştirmek, başarı ve zeka seviyeleri yüksek öğrencileri eğitmek amacıyla kurulmuşlardır. Yurt dışında üniversite olanağı yüksek olan okullardır. 2003-2004 akademik yılı itibarıyla, Türkiye'de 61 fen lisesi vardı.[1] 2013 yılında bu sayı 144'e ulaşmıştır.[2]

Başlıca fen liseleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Adana
Aydın
Bursa
Denizli
Eskişehir
İstanbul
İzmir
Muğla
Trabzon

Diğer[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer illerin önde gelen fen liseleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Lise   İl   Yabancı dil(ler) 9. sınıf taban puan Kaynak
Adıyaman Fen Lisesi Adıyaman İngilizce 481,383 [3]
Ağrı Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi Ağrı İngilizce 456,322 [3]
Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Antalya İngilizce 491,737 [3]
Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi Ardahan İngilizce 427,251 [3]
Artvin Fen Lisesi Artvin İngilizce 450,607 [3]
Batman Fen Lisesi Batman İngilizce 475,373 [3]
Bayburt Fen Lisesi Bayburt İngilizce 444,850 [3]
Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Bilecik İngilizce 473,005 [3]
Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı
Bingöl Fen Lisesi
Bingöl İngilizce 465,607 [3]
Hikmet Kiler Fen Lisesi Bitlis İngilizce 465,053 [3]
Ercan Akın Fen Lisesi Burdur İngilizce 477,167 [3]
Düzce Fen Lisesi Düzce İngilizce 475,046 [3]
Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi Edirne İngilizce 478,376 [3]
Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Gaziantep İngilizce 485,582 [3]
Giresun Fen Lisesi Giresun İngilizce 477,782 [3]
Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Gümüşhane İngilizce 447,775 [3]
Hakkâri Fen Lisesi Hakkâri İngilizce 393,191 [3]
Haydar Aliyev Fen Lisesi Iğdır İngilizce 450,101 [3]
Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kahramanmaraş İngilizce 483,753 [3]
Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi Karabük İngilizce 479,870 [3]
Kastamonu Fen Lisesi Kastamonu İngilizce 482,055 [3]
Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi Kırşehir İngilizce 486,805 [3]
Kocaeli Fen Lisesi Kocaeli İngilizce 489,422 [3]
Mardin Fen Lisesi Mardin İngilizce 469,615 [3]
Muş Fen Lisesi Muş İngilizce 463,519 [3]
Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi Nevşehir İngilizce 481,691 [3]
Ordu Fen Lisesi Ordu İngilizce 478,874 [3]
TOBB Osmaniye Fen Lisesi Osmaniye İngilizce 488,681 [3]
Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi Sakarya İngilizce 486,915 [3]
Siirt Türk Telekom Fen Lisesi Siirt İngilizce 458,005 [3]
Sivas Fen Lisesi Sivas İngilizce 482,689 [3]
Şanlıurfa Fen Lisesi Şanlıurfa İngilizce 474,956 [3]
Cizre Fen Lisesi Şırnak İngilizce 436,821 [3]
Ebru Nayim Fen Lisesi Tekirdağ İngilizce 487,914 [3]
Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi Tokat İngilizce 483,872 [3]
Tunceli Türk Telekom Fen Lisesi Tunceli İngilizce 452,441 [3]
Uşak Fen Lisesi Uşak İngilizce 483,117 [3]
Van Türk Telekom Fen Lisesi Van İngilizce 473,355 [3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]