Türkiye'deki fen liseleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Türkiye'de sayısal ağırlıklı öğretim yapan kurumlardan olan fen liseleri; öncelikli olarak, nitelikli bilim insanları yetiştirmek, başarı ve zeka seviyeleri yüksek öğrencileri eğitmek amacıyla kurulmuşlardır. 2003-2004 akademik yılı itibarıyla, Türkiye'de 61 fen lisesi vardı.[1] 2013 yılında bu sayı 144'e ulaşmıştır.[2] Bu liselerden başlıcaları aşağıda listelenmiştir.

Başlıca fen liseleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Adana
Aydın
Bursa
Denizli
Eskişehir
İstanbul
İzmir
Muğla
Trabzon

Hatay[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer

Diğer illerin en önde gelen fen liseleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Lise   İl   Yabancı dil(ler) 9. sınıf taban puan Kaynak
Adıyaman Fen Lisesi Adıyaman İngilizce 481,383 [4]
Ağrı Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi Ağrı İngilizce 456,322 [4]
Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi Antalya İngilizce 491,737 [4]
Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi Ardahan İngilizce 427,251 [4]
Artvin Fen Lisesi Artvin İngilizce 450,607 [4]
Batman Fen Lisesi Batman İngilizce 475,373 [4]
Bayburt Fen Lisesi Bayburt İngilizce 444,850 [4]
Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Bilecik İngilizce 473,005 [4]
Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı
Bingöl Fen Lisesi
Bingöl İngilizce 465,607 [4]
Hikmet Kiler Fen Lisesi Bitlis İngilizce 465,053 [4]
Ercan Akın Fen Lisesi Burdur İngilizce 477,167 [4]
Düzce Fen Lisesi Düzce İngilizce 475,046 [4]
Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi Edirne İngilizce 478,376 [4]
Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Gaziantep İngilizce 485,582 [4]
Giresun Fen Lisesi Giresun İngilizce 477,782 [4]
Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Gümüşhane İngilizce 447,775 [4]
Hakkâri Fen Lisesi Hakkâri İngilizce 393,191 [4]
Haydar Aliyev Fen Lisesi Iğdır İngilizce 450,101 [4]
Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kahramanmaraş İngilizce 483,753 [4]
Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi Karabük İngilizce 479,870 [4]
Kastamonu Fen Lisesi Kastamonu İngilizce 482,055 [4]
Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi Kırşehir İngilizce 486,805 [4]
Kocaeli Fen Lisesi Kocaeli İngilizce 489,422 [4]
Mardin Fen Lisesi Mardin İngilizce 469,615 [4]
Muş Fen Lisesi Muş İngilizce 463,519 [4]
Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi Nevşehir İngilizce 481,691 [4]
Ordu Fen Lisesi Ordu İngilizce 478,874 [4]
TOBB Osmaniye Fen Lisesi Osmaniye İngilizce 488,681 [4]
Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi Sakarya İngilizce 486,915 [4]
Siirt Türk Telekom Fen Lisesi Siirt İngilizce 458,005 [4]
Sivas Fen Lisesi Sivas İngilizce 482,689 [4]
Şanlıurfa Fen Lisesi Şanlıurfa İngilizce 474,956 [4]
Cizre Fen Lisesi Şırnak İngilizce 436,821 [4]
Ebru Nayim Fen Lisesi Tekirdağ İngilizce 487,914 [4]
Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi Tokat İngilizce 483,872 [4]
Tunceli Türk Telekom Fen Lisesi Tunceli İngilizce 452,441 [4]
Uşak Fen Lisesi Uşak İngilizce 483,117 [4]
Van Türk Telekom Fen Lisesi Van İngilizce 473,355 [4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]