Başkentler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Konu başlıkları: Baş - 0–9 A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Abidjan  Fildişi Sahili (Siyasî olarak)
Abu Dabi  Birleşik Arap Emirlikleri
Abuja  Nijerya
Accra  Gana
Adamstown  Pitcairn Adaları
Addis Ababa  Etiyopya
Alofi  Niue
Amman  Ürdün
Amsterdam  Hollanda (Resmî olarak)
Andorra la Vella  Andorra
Ankara  Türkiye
Antananarivo  Madagaskar
Apia  Samoa
Aşkabat  Türkmenistan
Asmara  Eritre
Astana  Kazakistan
Asunción  Paraguay
Atina  Yunanistan
Avarua  Cook Adaları

B[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Bağdat  Irak
Bakü  Azerbaycan
Bamako  Mali
Bandar Seri Begawan  Brunei
Bangkok  Tayland
Bangui  Orta Afrika Cumhuriyeti
Banjul  Gambiya
Basseterre  Saint Kitts ve Nevis
Belgrad  Sırbistan
Belmopan  Belize
Berlin  Almanya
Bern  İsviçre
Beyrut  Lübnan
Bişkek  Kırgızistan
Bissau  Gine Bissau
Bloemfontein  Güney Afrika (Adlî olarak)
Bogota  Kolombiya
Brasília  Brezilya
Bratislava  Slovakya
Brazzaville  Kongo Cumhuriyeti
Bridgetown  Barbados
Budapeşte  Macaristan
Buenos Aires  Arjantin
Bujumbura  Burundi
Brüksel  Belçika
Bükreş  Romanya

C[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Cakarta  Endonezya
Canberra  Avustralya
Cape Town  Güney Afrika (Yasama merkezi)
Caracas  Venezuela
Castries  Saint Lucia
Cezayir  Cezayir
Charlotte Amalie  ABD Virjin Adaları
Cibuti  Cibuti
Cockburn Town  Turks ve Caicos Adaları
Colombo  Sri Lanka (Resmî)
Conakry  Gine
Cotonou  Benin (Fiilî)
Cuba  Güney Sudan

D[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Dakar Senegal
Dakka Bangladeş
Dili  Doğu Timor
Dodoma  Tanzanya (Resmî olarak)
Doha  Katar
Dublin  İrlanda
Duşanbe  Tacikistan

E[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Episkopi Cantonment Birleşik Krallık Agrotur ve Dikelya (Kıbrıs Adası İngiliz Üsleri)
Erivan  Ermenistan
Edinburgh  İskoçya

F[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Fongafale  Tuvalu
Freetown  Sierra Leone

G[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Gaborone  Botsvana
George Town  Cayman Adaları
Georgetown  Guyana
Cebelitarık  Cebelitarık
King Edward Point  Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları
Guatemala City  Guatemala
Güney Tarava  Kiribati

H[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Hagåtña  Guam
Hamilton  Bermuda
Hanoi  Vietnam
Harare  Zimbabve
Hargeisa  Somaliland (Bağımsızlığını tanıyan ülke yok)
Hartum  Sudan
Havana  Küba
Helsinki  Finlandiya
Honiara  Solomon Adaları

İ[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
İslamabad  Pakistan

J[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Jamestown  Saint Helena

K[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Kâbil  Afganistan
Kâhire  Mısır
Kampala  Uganda
Katmandu  Nepal
Kigali  Ruanda
Kingston  Jamaika
Kingstown  Saint Vincent ve Grenadinler
Kinshasa  Demokratik Kongo Cumhuriyeti
Kişinev  Moldova
Kopenhag  Danimarka
Kuala Lumpur  Malezya (Resmî)
Kudüs  Filistin
Kuveyt  Kuveyt
Kiev  Ukrayna

L[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
La Paz  Bolivya (Siyasî)
Layun  Batı Sahra (Gayriresmî)
Lefkoşa  Kuzey Kıbrıs (De facto bağımsız ülke, sadece Türkiye tarafından tanınır, diğer ülkelerce Kıbrıs Cumhuriyeti'nin parçası olarak kabul edilir.)
Lefkoşa  Kıbrıs Cumhuriyeti
Libreville  Gabon
Lilongwe  Malavi
Lima  Peru
Lizbon  Portekiz
Ljubljana  Slovenya
Lobamba  Svaziland (Kraliyet ve yasama merkezi)
Lomé  Togo
Londra  Birleşik Krallık
Luanda  Angola
Lusaka  Zambiya
Lüksemburg  Lüksemburg

M[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Madrid  İspanya
Majuro  Marshall Adaları
Malabo  Ekvator Ginesi
Malé  Maldivler
Managua  Nikaragua
Manama  Bahreyn
Manila  Filipinler
Maputo  Mozambik
Mariehamn  Åland
Maseru  Lesoto
Maskat  Umman
Mata-Utu  Wallis ve Futuna
Mbabane  Svaziland (Siyasî)
Mexico City  Meksika
Minsk  Beyaz Rusya
Mogadişu  Somali
Monako  Monako
Monrovia  Liberya
Montevideo  Uruguay
Moroni  Komorlar
Moskova  Rusya

N[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Nairobi  Kenya
Nassau  Bahamalar
Naypyidaw  Myanmar
N'Djamena  Çad
Ngerulmud  Palau
Niamey  Nijer
Nouakchott  Moritanya
Nouméa  Yeni Kaledonya
Nuku'alofa  Tonga
Nuuk  Grönland

O[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Oranjestad  Aruba
Oslo  Norveç
Ottawa  Kanada
Ouagadougou  Burkina Faso

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Pago Pago  Amerikan Samoası
Palikir  Mikronezya Federal Devletleri
Panamá  Panama
Papeete  Fransız Polinezyası
Paramaribo  Surinam
Paris  Fransa
Phnom Penh  Kamboçya
Podgorica  Karadağ
Port Louis  Mauritius
Port Moresby  Papua Yeni Gine
Port Vila  Vanuatu
Port-au-Prince  Haiti
Port of Spain  Trinidad ve Tobago
Porto-Novo  Benin(Resmî)
Prag  Çek Cumhuriyeti
Praia  Yeşil Burun Adaları
Pretoria  Güney Afrika (Resmî)
Priştine  Kosova
Putrajaya  Malezya (Siyasî)
Pyongyang  Kuzey Kore

R[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Rabat  Fas
Reykjavík  İzlanda
Riga  Letonya
Riyad  Suudi Arabistan
Road Town  Britanya Virjin Adaları
Roma  İtalya
Roseau  Dominika

S[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Saipan  Kuzey Mariana Adaları
San José  Kosta Rika
San Juan  Porto Riko
San Marino  San Marino
San Salvador  El Salvador
San'a  Yemen
Santiago de Chile  Şili
Santo Domingo  Dominik Cumhuriyeti
São Tomé  São Tomé ve Príncipe
Saraybosna  Bosna-Hersek
Seul  Güney Kore
Singapur  Singapur
Sofya  Bulgaristan
Sohum  Abhazya (De facto bağımsız ülke, sadece Rusya, Nikaragua, Nauru, Venezuela, Abhazya ve Transdinyester tarafından tanınır, diğer ülkelerce Gürcistan'ın parçası olarak kabul edilir.)
Sri Jayawardenepura (Kotte)  Sri Lanka (Adlî)
St. George's  Grenada
St. John's  Antigua ve Barbuda
Stanley  Falkland Adaları
Stockholm  İsveç
Sucre  Bolivya (Resmî)
Suva  Fiji

Ş[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Şam  Suriye

T[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Taipei  Çin Cumhuriyeti
Tallinn  Estonya
Taşkent  Özbekistan
Tiflis  Gürcistan
Tegucigalpa  Honduras
Tel Aviv  İsrail
Tahran  İran
Thimphu  Bhutan
Tiran  Arnavutluk
Tokyo  Japonya
Tórshavn  Faroe Adaları
Trablus  Libya
Tiraspol  Transdinyester (De facto bağımsız ülke, BM üyelerince tanınmamakta, Moldova Cumhuryeti'nin toprak parçası olarak kabul edilir, sadece Abhazya ve Güney Osetya tarafından tanınır.)
Tunus  Tunus
Tskhinvali  Güney Osetya (De facto bağımsız ülke, sadece Rusya, Nikaragua, Nauru, Venezuela, Abhazya ve Transdinyester tarafından tanınır, diğer ülkelerce Gürcistan'ın parçası olarak kabul edilir.)

U[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Ulan Batur  Moğolistan

Sayfa başı

Kent Ülke
Üsküp  Makedonya

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Vaduz  Lihtenştayn
Valletta  Malta
The Valley  Anguilla
Valparaíso  Şili (Yasama merkezi)
Varşova  Polonya
Vatikan  Vatikan
Victoria, Seyşeller  Seyşeller
Vientiane  Laos
Vilnius  Litvanya
Viyana  Avusturya

W[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Washington, D.C. Amerika Birleşik Devletleri ABD
Wellington  Yeni Zelanda
Willemstad  Hollanda Antilleri
Windhoek  Namibya

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Yamoussoukro  Fildişi Sahili
Yaoundé  Kamerun
Yeni Delhi  Hindistan
Yaren  Nauru

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayfa başı

Kent Ülke
Zagreb  Hırvatistan