Türkiye'nin diplomatik temsilcilikleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Türkiye'nin dış temsilcilikleri.

Türkiye'nin diplomatik temsilcilikleri listesi, Türkiye'nin jeopolitik konumu itibarı ile pek çok coğrafi, ekonomik ve siyasi ilişki içerisinde bulunduğu ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerini içermektedir. İki kıtayı birbirine bağlayan bir konumda bulunan ülke Asya-Avrupa arasında bir köprü ișlevi görmektedir. Türkiye aynı zamanda bir Balkanlar, Kafkasya, Karadeniz, Akdeniz ve Orta Doğu ülkesidir. Bu konumu ve birçok ülke ile daha Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulmuş ikili ilişkileri dolayısıyla dış temsilcilikleri de bu durumuna uygun bir şekilde konuşlanmıştır. Türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yerleşik Büyükelçiliğe sahip olan; ayrıca, gerek tarihsel bağlar gerekse soydaşların, akraba topluluklarının ve Türk vatandaşlarının varlığı nedeni ile Gümülcine, Rodos, Selanik, Burgaz, Filibe ve Köln, Mainz gibi birçok şehirde de yerleşik Başkonsolosluğu bulunan tek ülkedir.

1793 yılında, ilk daimi Türk elçiliği Londra'da Osmanlı Sultanı III. Selim tarafından kurulmuştur.[1] 1924 yılında yurt dışında 39 temsilciliğe sahip olan Türkiye'nin dış temsilciliklerinin sayısı, fahri olanlar hariç olmak üzere, 2018 yılı sonu itibarıyla 242’ye ulaşmıştır.[2] Türkiye, dünyada en fazla diplomatik temsilcilik ağına sahip beşinci ülke konumundadır.[3]

Sırbistan Belgrad'daki Türk Büyükelçiliği
Almanya Berlin'deki Türk Büyükelçiliği
Almanya Hamburg'daki Türk Başkonsolosluğu
Almanya Hannover'daki Türk Başkonsolosluğu
Finlandiya Helsinki'deki Türk Büyükelçiliği
Birleşik Krallık Londra'daki Türk Büyükelçiliği
Meksika Meksiko'daki Türk Büyükelçiliği
Somali Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliği
Rusya Moskova'daki Türk Büyükelçiliği
Norveç Oslo'daki Türk Büyükelçiliği
Kanada Ottawa'daki Türk Büyükelçiliği
Fransa Paris'teki Türk Büyükelçiliği
Çek Cumhuriyeti Prag'daki Türk Büyükelçiliği
Letonya Riga'daki Türk Büyükelçiliği
Rusya Sankt-Peterburg'daki Türk Başkonsolosluğu
Bulgaristan Sofya'daki Türk Büyükelçiliği
Kuzey Makedonya Üsküp'teki Türk Büyükelçiliği
İsveç Stockholm'daki Türk Büyükelçiliği
Avustralya Sidney'deki Türk Başkonsolosluğu
İsrail Tel Aviv'deki Türk Büyükelçiliği
Japonya Tokyo'daki Türk Büyükelçiliği
Malta Valletta'daki Türk Büyükelçiliği
Avusturya Viyana'daki Türk Büyükelçiliği
Amerika Birleşik Devletleri Washington, DC'deki Türk Büyükelçiliği
Polonya Varşova'daki Türk Büyükelçiliği
Hırvatistan Zagreb'deki Türk Büyükelçiliği
Litvanya Vilnius'taki Türk Büyükelçiliği

Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Görev Sorumlu
Angola Angola İhsan Kızıltan
Benin Benin Kemal Onur Özçeri
Botsvana Botsvana İbrahim Mete Yağlı
Burkina Faso Burkina Faso Asım Arar
Burundi Burundi Serap Ataay[8]
Cezayir Cezayir Mahinur Özdemir Göktaş
Cibuti Cibuti Salim Levent Şahinkaya
Çad Çad Kemal Kaygısız
Ekvator Ginesi Ekvator Ginesi Şebnem Cenk
Eritre Eritre Aykut Kumbaroğlu
Etiyopya Etiyopya Yaprak Alp
Fas Fas Ahmet Aydın Doğan
Fildişi Sahili Fildişi Sahili Esra Demir
Gabon Gabon Nilüfer Erdem Kaygısız
Gambiya Gambiya Tolga Bermek
Gana Gana Penbe Nesrin Bayazıt
Gine Gine Hilmi Ege Türemen
Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika Elif Çomoğlu Ülgen
Güney Sudan Güney Sudan Hasan Sevilir Aşan
Kamerun Kamerun Hüsnü Murat Ülkü
Kenya Kenya Ahmet Cemil Miroğlu
Kongo Cumhuriyeti Kongo Cumhuriyeti Serhan Ali Yiğit
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Kongo Demokratik Cumhuriyeti Salih Boğaç Güldere
Libya Libya Serhat Aksen
Gürkan Gürmeriçliler
Madagaskar Madagaskar Nuri Kaya Bakkalbaşı
Mali Mali Murat Mustafa Onart
Mısır Mısır Boşta
Ali Emre Özen
Moritanya Moritanya Mehmet Bilir
Mozambik Mozambik Zeynep Kızıltan
Namibya Namibya Berin Makbule Tulun
Nijer Nijer Hüseyin Özdemir
Nijerya Nijerya Melih Ulueren
Ruanda Ruanda Mehmet Raif Karaca
Senegal Senegal Nihat Civaner
Sierra Leone Sierra Leone Deha Erpek
Somali Somali Mehmet Yılmaz
Ali Noyan Coşkun
Sudan Sudan İrfan Neziroğlu
Tanzanya Tanzanya Ali Davutoğlu
Tunus Tunus Ömer Faruk Doğan
Uganda Uganda Fikret Kerem Alp
Zambiya Zambiya Şebnem İncesu
Zimbabve Zimbabve Hakan Kıvanç

Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Görev Sorumlu
Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri Serdar Kılıç
Ceylan Özen Erişen
Umut Acar
Akil Öktem
Can Oğuz
Burç Ceylan
Alper Aktaş
Arjantin Arjantin Şefik Vural Altay
Bolivya Bolivya Şerife Serap Özcoşkun
Brezilya Brezilya Ali Kaya Savut
Serkan Gedik
Dominik Cumhuriyeti Dominik Cumhuriyeti Yeşim Kebapçıoğlu
Ekvador Ekvador Hatice Oya Tunga Çağlı
Guatemala Guatemala Mehmet Erkan Aytun
Kanada Kanada Kerim Uras
Deniz Barkan Umruk
Erdeniz Şen
Anıl Bora İnan
Kolombiya Kolombiya Ece Öztürk Çil
Kosta Rika Kosta Rika Fatma Pihava Ünlü
Küba Küba Berris Ekinci
Meksika Meksika Timur Söylemez
Panama Panama Deniz Özmen
Paraguay Paraguay Armağan İnci Ersoy
Peru Peru Ali Rıza Özcoşkun
Şili Şili Gülcan Akoğuz
Trinidad ve Tobago Trinidad ve Tobago Bengü Yiğitgüden
Venezuela Venezuela Şevki Mütevellioğlu

Asya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Görev Sorumlu
Afganistan Afganistan Oğuzhan Ertuğrul
Mustafa Erdeviren
Bahreyn Bahreyn Kemal Demirciler
Bangladeş Bangladeş Mustafa Osman Turan
Birleşik Arap Emirlikleri Birleşik Arap Emirlikleri Can Dizdar
Mustafa İlker Kılıç
Brunei Brunei Mehmet Suat Akgün
Çin Çin Abdulkadir Emin Önen
Melih Bora Kerimoğlu
Korhan Kemik
Sabri Tunç Angılı
Endonezya Endonezya Mehmet Kadri Şander Gürbüz
Filipinler Filipinler Esra Cankorur
Filistin Devleti Filistin Gürcan Türkoğlu
Güney Kore Güney Kore Ersin Erçin
Hindistan Hindistan Şakir Özkan Torunlar
Adnan Altay Altınörs
Ali Tolga Kaya
Irak Irak Fatih Yıldız
Hakan Karaçay
İran İran Rıza Hakan Tekin
Mehmet Doğan
Hüseyin Güngör
Osman Peşmen
İsrail İsrail Kemal Ökem
Japonya Japonya Hasan Murat Mercan
Mehmet Sertaç Sönmezay
Kamboçya Kamboçya Ayda Ünlü
Katar Katar Fikret Özer
Kazakistan Kazakistan Ufuk Ekici
Korhan Küngerü
Rıza Kağan Yılmaz
Kırgızistan Kırgızistan Cengiz Kamil Fırat
Kuveyt Kuveyt Ayşe Hilal Sayan Koytak
Laos Laos Orhan Işık
Lübnan Lübnan Hakan Çakıl
Malezya Malezya Merve Kavakçı
Moğolistan Moğolistan Muhittin Ahmet Yazal
Myanmar Myanmar Haydar Kerem Divanlıoğlu
Özbekistan Özbekistan Ahmet Başar Şen
Pakistan Pakistan İhsan Mustafa Yurdakul
Tolga Uçak
Serdar Deniz
Singapur Singapur Murat Lütem
Sri Lanka Sri Lanka Rakibe Demet Şekercioğlu
Suriye Suriye Boşta
Boşta
Suudi Arabistan Suudi Arabistan Erdoğan Kök
Akif Menevşe
Tacikistan Tacikistan Ali Rifat Köksal
Tayland Tayland Evren Dağdelen Akgün
Tayvan Tayvan Murat Baklacı
Türkmenistan Türkmenistan Togan Oral
Umman Umman Ayşe Sözen Usluer
Ürdün Ürdün İsmail Aramaz
Vietnam Vietnam Haldun Tekneci
Yemen Yemen Levent Eler

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Görev Sorumlu
Almanya Almanya Ali Kemal Aydın
Rıfkı Olgun Yücekök
Barış Ceyhun Erciyes
Ayşegül Gökçen Karaarslan
Şener Cebeci
Burak Karartı
Yonca Sunel
Banu Malaman
Banu Terzioğlu
Sibel Müderrisoğlu
Mehmet Günay
Ahmet Faik Davaz
Serdar Deniz
Mehmet Erkan Öner
Arnavutluk Arnavutluk Murat Ahmet Yörük
Avusturya Avusturya Ümit Yardım
Nursel Berberoğlu
Berkan Pazarcı
Asip Kaya
Azerbaycan Azerbaycan Erkan Özoral
Zeki Öztürk
Mehmet Emin Kiraz
Beyaz Rusya Belarus Kezban Nilvana Darama
Belçika Belçika Zeki Levent Gümrükçü
Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu
Korkut Tufan
Birleşik Krallık Birleşik Krallık Ümit Yalçın
Nafi Cemal Tosyalı
Çınar Ergin
Bosna-Hersek Bosna-Hersek Haldun Koç
Kudret Oytan
Bulgaristan Bulgaristan Hasan Ulusoy
Senem Güzel
Hüseyin Ergani
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti Egemen Bağış
Danimarka Danimarka Uğur Kenan İpek
Estonya Estonya Hayriye Kumaşcıoğlu
Finlandiya Finlandiya Mehmet Vakur Erkul
Fransa Fransa İsmail Hakkı Musa
Boşta
Arda Ulutaş
Görkem Barış Tantekin
Muzaffer Rami Şaylıman
Aslı Oral
Mehmet Eymen Şimşek
Gürcistan Gürcistan Fatma Ceren Yazgan
Makbule Koçak
Hırvatistan Hırvatistan Mustafa Babür Hızlan
Hollanda Hollanda Şaban Dişli
Engin Arıkan
Tuna Yücel Modrak
Aytaç Yılmaz
İrlanda İrlanda Levent Murat Burhan
İspanya İspanya Ömer Önhon
Güçlü Kalafat
İsveç İsveç Hakkı Emre Yunt
İsviçre İsviçre İlhan Saygılı
Mehmet Sait Uyanık
Asiye Nurcan İpekçi
İtalya İtalya Murat Salim Esenli
Özgür Uludüz
Karadağ Karadağ Serhat Galip
Kosova Kosova Kıvılcım Kılıç
Eylem Altunya
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kuzey Kıbrıs Ali Murat Başçeri
Letonya Letonya Gülsun Erkul
Litvanya Litvanya Gökhan Turan
Lüksemburg Lüksemburg Fazilet Dağcı Çığlık
Macaristan Macaristan Ahmet Akif Oktay
Kuzey Makedonya Makedonya Hasan Mehmet Sekizkök
Malta Malta Kerem Ahmet Kıratlı
Moldova Moldova Gürol Sökmensüer
Norveç Norveç Fazlı Çorman
Polonya Polonya Tunç Üğdül
Portekiz Portekiz Lale Ülker
Romanya Romanya Osman Koray Ertaş
Sulhi Turan
Rusya Rusya Hüseyin Diriöz
Ahmet Sadık Doğan
Yunus Emre Özigci
Yunus Belet
Sırbistan Sırbistan Tanju Bilgiç
Slovakya Slovakya Aslıgül Üğdül
Slovenya Slovenya Esen Altuğ
Ukrayna Ukrayna Yönet Can Tezel
Sadin Ayyıldız
Vatikan Vatikan Mehmet Paçacı
Yunanistan Yunanistan Burak Özügergin
Murat Ömeroğlu
Oya Yazar
Atıf Şekercioğlu
Efe Ceylan

Okyanusya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Görev Sorumlu
Avustralya Avustralya Vakur Gökdenizler
Mehmet Küçüksakallı
Melih Karalar
Yeni Zelanda Yeni Zelanda Ahmet Ergin

Uluslararası kuruluşlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuruluş Görev Sorumlu
Avrupa Birliği Avrupa Birliği Faruk Kaymakcı
NATO NATO Basat Öztürk
Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Ofisi Sadık Arslan
Dünya Ticaret Örgütü Kemal Madenoğlu
İslam İşbirliği Teşkilatı Mehmet Metin Eker
Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Suat Hayri Aka
Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Feridun Sinirlioğlu
OECD Erdem Başçı
UNESCO Ahmet Altay Cengizer
Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Kaan Esener
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Rauf Engin Soysal
Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Ofisi Ahmet Muhtar Gün

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Brief History of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey
  2. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Tarihçesi". mfa.gov.tr. 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2017. 
  3. ^ "10 yılda 58 yeni temsilcilik: Türkiye'nin yurt dışındaki temsilcilik sayısı 221'e çıktı". T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2015. 
  4. ^ Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçiliği
  5. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kotonu Büyükelçiliği
  6. ^ Türkiye Cumhuriyeti Gaboron Büyükelçiliği
  7. ^ Türkiye Cumhuriyeti Ugudugu Büyükelçiliği
  8. ^ Son dakika: 12 ülkeye yeni büyükelçi atandı
  9. ^ Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçiliği
  10. ^ Türkiye Cumhuriyeti Cibuti Büyükelçiliği
  11. ^ Türkiye Cumhuriyeti Encemine Büyükelçiliği
  12. ^ a b Önce vatandaş sonra büyükelçi
  13. ^ Türkiye Cumhuriyeti Asmara Büyükelçiliği
  14. ^ Türkiye Cumhuriyeti Addis Ababa Büyükelçiliği
  15. ^ Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçiliği
  16. ^ Türkiye Cumhuriyeti Abidjan Büyükelçiliği
  17. ^ Türkiye Cumhuriyeti Librevil Büyükelçiliği
  18. ^ Türkiye Cumhuriyeti Banjul Büyükelçiliği
  19. ^ Türkiye Cumhuriyeti Akra Büyükelçiliği
  20. ^ Türkiye Cumhuriyeti Konakri Büyükelçiliği
  21. ^ Türkiye Cumhuriyeti Pretoria Büyükelçiliği
  22. ^ Türkiye Cumhuriyeti Juba Büyükelçiliği
  23. ^ Türkiye Cumhuriyeti Yaounde Büyükelçiliği
  24. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nairobi Büyükelçiliği
  25. ^ Türkiye Cumhuriyeti Brazavil Büyükelçiliği
  26. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kinşasa Büyükelçiliği
  27. ^ Türkiye Cumhuriyeti Trablus Büyükelçiliği
  28. ^ Türkiye Cumhuriyeti Misurata Başkonsolosluğu
  29. ^ Türkiye Cumhuriyeti Antananarivo Büyükelçiliği
  30. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bamako Büyükelçiliği
  31. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği
  32. ^ Türkiye Cumhuriyeti İskenderiye Başkonsolosluğu
  33. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nuakşot Büyükelçiliği
  34. ^ Türkiye Cumhuriyeti Maputo Büyükelçiliği
  35. ^ Türkiye Cumhuriyeti Windhoek Büyükelçiliği
  36. ^ Türkiye Cumhuriyeti Niamey Büyükelçiliği
  37. ^ Türkiye Cumhuriyeti Abuja Büyükelçiliği
  38. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kigali Büyükelçiliği
  39. ^ Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği
  40. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mogadişu Büyükelçiliği
  41. ^ Türkiye Cumhuriyeti Hargeysa Başkonsolosluğu
  42. ^ Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçiliği
  43. ^ Türkiye Cumhuriyeti Darüsselam Büyükelçiliği
  44. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçiliği
  45. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kampala Büyükelçiliği
  46. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lusaka Büyükelçiliği
  47. ^ Türkiye Cumhuriyeti Harare Büyükelçiliği
  48. ^ Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçiliği
  49. ^ Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosluğu
  50. ^ Türkiye Cumhuriyeti Şikago Başkonsolosluğu
  51. ^ Türkiye Cumhuriyeti Houston Başkonsolosluğu
  52. ^ Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu
  53. ^ Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosluğu
  54. ^ Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu
  55. ^ Türkiye Cumhuriyeti Buenos Aires Büyükelçiliği
  56. ^ Türkiye Cumhuriyeti Brezilya Büyükelçiliği
  57. ^ Türkiye Cumhuriyeti Sao Paulo Başkonsolosluğu
  58. ^ Türkiye Cumhuriyeti Santo Domingo Büyükelçiliği
  59. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kito Büyükelçiliği
  60. ^ Türkiye Cumhuriyeti Guatemala Büyükelçiliği
  61. ^ Türkiye Cumhuriyeti Ottava Büyükelçiliği
  62. ^ Türkiye Cumhuriyeti Montreal Başkonsolosluğu
  63. ^ Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosluğu
  64. ^ Türkiye Cumhuriyeti Vancouver Başkonsolosluğu
  65. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bogota Büyükelçiliği
  66. ^ Türkiye Cumhuriyeti San Hose Büyükelçiliği
  67. ^ Türkiye Cumhuriyeti Havana Büyükelçiliği
  68. ^ Türkiye Cumhuriyeti Meksika Büyükelçiliği
  69. ^ Türkiye Cumhuriyeti Panama Büyükelçiliği
  70. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lima Büyükelçiliği
  71. ^ Türkiye Cumhuriyeti Santiago Büyükelçiliği
  72. ^ "Hayriye Nurdan Altuntaş Trinidad ve Tobago Büyükelçisi oldu". TRT Haber. 4 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 30 Mart 2019. 
  73. ^ Türkiye Cumhuriyeti Karakas Büyükelçiliği
  74. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kabil Büyükelçiliği
  75. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu
  76. ^ Türkiye Cumhuriyeti Manama Büyükelçiliği
  77. ^ Türkiye Cumhuriyeti Dakka Büyükelçiliği
  78. ^ Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçiliği
  79. ^ Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosluğu
  80. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği
  81. ^ Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliği
  82. ^ Türkiye Cumhuriyeti Guangzhou Başkonsolosluğu
  83. ^ Türkiye Cumhuriyeti Hong Kong Başkonsolosluğu
  84. ^ Türkiye Cumhuriyeti Şanghay Başkonsolosluğu
  85. ^ Türkiye Cumhuriyeti Cakarta Büyükelçiliği
  86. ^ Türkiye Cumhuriyeti Manila Büyükelçiliği
  87. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu
  88. ^ Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçiliği
  89. ^ Türkiye Cumhuriyeti Yeni Delhi Büyükelçiliği
  90. ^ Türkiye Cumhuriyeti Haydarabad Başkonsolosluğu
  91. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mumbai Başkonsolosluğu
  92. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçiliği
  93. ^ Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu
  94. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçiliği
  95. ^ Türkiye Cumhuriyeti Meşhed Başkonsolosluğu
  96. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tebriz Başkonsolosluğu
  97. ^ Türkiye Cumhuriyeti Urumiye Başkonsolosluğu
  98. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tel Aviv Büyükelçiliği
  99. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği
  100. ^ Bakan Çavuşoğlu, Nagoya Başkonsolosluğunun açılışını yaptı
  101. ^ Türkiye Cumhuriyeti Punom Pen Büyükelçiliği
  102. ^ Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçiliği
  103. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nur-Sultan Büyükelçiliği
  104. ^ Türkiye Cumhuriyeti Aktau Başkonsolosluğu
  105. ^ Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosluğu
  106. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiliği
  107. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kuveyt Büyükelçiliği
  108. ^ Türkiye'nin İlk Laos Büyükelçisi Akay Güven Mektubunu Sundu
  109. ^ Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçiliği
  110. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçiliği
  111. ^ Türkiye Cumhuriyeti Ulan Bator Büyükelçiliği
  112. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nepido Büyükelçiliği
  113. ^ Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği
  114. ^ Türkiye Cumhuriyeti İslamabad Büyükelçiliği
  115. ^ Türkiye Cumhuriyeti Karaçi Başkonsolosluğu
  116. ^ [1]
  117. ^ Türkiye Cumhuriyeti Singapur Büyükelçiliği
  118. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kolombo Büyükelçiliği
  119. ^ Türkiye Cumhuriyeti Şam Büyükelçiliği
  120. ^ Türkiye Cumhuriyeti Halep Başkonsolosluğu
  121. ^ Türkiye Cumhuriyeti Riyad Büyükelçiliği
  122. ^ Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu
  123. ^ Türkiye Cumhuriyeti Duşenbe Büyükelçiliği
  124. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bangkok Büyükelçiliği
  125. ^ Türkiye Cumhuriyeti Taipei Türk Ticaret Ofisi
  126. ^ Türkiye Cumhuriyeti Aşkabat Büyükelçiliği
  127. ^ Türkiye Cumhuriyeti Muskat Büyükelçiliği
  128. ^ Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği
  129. ^ Türkiye Cumhuriyeti Honoi Büyükelçiliği
  130. ^ Türkiye Cumhuriyeti San'a Büyükelçiliği
  131. ^ Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği
  132. ^ Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosluğu
  133. ^ Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosluğu
  134. ^ Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu
  135. ^ Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu
  136. ^ Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu
  137. ^ Türkiye Cumhuriyeti Hamburg Başkonsolosluğu
  138. ^ Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosluğu
  139. ^ Türkiye Cumhuriyeti Karlsruhe Başkonsolosluğu
  140. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolosluğu
  141. ^ Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu
  142. ^ Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosluğu
  143. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosluğu
  144. ^ Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosluğu
  145. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği
  146. ^ Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçiliği
  147. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bregenz Başkonsolosluğu
  148. ^ Türkiye Cumhuriyeti Salzburg Başkonsolosluğu
  149. ^ Türkiye Cumhuriyeti Viyana Başkonsolosluğu
  150. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği
  151. ^ Türkiye Cumhuriyeti Gence Başkonsolosluğu
  152. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nahçıvan Başkonsolosluğu
  153. ^ Türkiye Cumhuriyeti Minsk Büyükelçiliği
  154. ^ Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği
  155. ^ Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu
  156. ^ Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosluğu
  157. ^ Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği
  158. ^ Türkiye Cumhuriyeti Edinburg Başkonsolosluğu
  159. ^ Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu
  160. ^ Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği
  161. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosluğu
  162. ^ Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği
  163. ^ Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosluğu
  164. ^ Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu
  165. ^ Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçiliği
  166. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kopenhag Büyükelçiliği
  167. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tallin Büyükelçiliği
  168. ^ Türkiye Cumhuriyeti Helsinki Büyükelçiliği
  169. ^ Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliği
  170. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lyon Başkonsolosluğu
  171. ^ Türkiye Cumhuriyeti Marsilya Başkonsolosluğu
  172. ^ Türkiye Cumhuriyeti Paris Başkonsolosluğu
  173. ^ Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosluğu
  174. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nant Başkonsolosluğu
  175. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bordo Başkonsolosluğu
  176. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği
  177. ^ Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu
  178. ^ Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği
  179. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği
  180. ^ Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosluğu
  181. ^ Türkiye Cumhuriyeti Deventer Başkonsolosluğu
  182. ^ Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosluğu
  183. ^ Türkiye Cumhuriyeti Dublin Büyükelçiliği
  184. ^ Türkiye Cumhuriyeti Madrid Büyükelçiliği
  185. ^ Türkiye Cumhuriyeti Barselona Başkonsolosluğu
  186. ^ Türkiye Cumhuriyeti Stokholm Büyükelçiliği
  187. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bern Büyükelçiliği
  188. ^ Türkiye Cumhuriyeti Cenevre Başkonsolosluğu
  189. ^ Türkiye Cumhuriyeti Zürih Başkonsolosluğu
  190. ^ Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği
  191. ^ Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosluğu
  192. ^ Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçiliği
  193. ^ Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği
  194. ^ Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu
  195. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği
  196. ^ Türkiye Cumhuriyeti Riga Büyükelçiliği
  197. ^ Türkiye Cumhuriyeti Vilnius Büyükelçiliği
  198. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lüksemburg Büyükelçiliği
  199. ^ Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçiliği
  200. ^ Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği
  201. ^ Türkiye Cumhuriyeti Valetta Büyükelçiliği
  202. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçiliği
  203. ^ Türkiye Cumhuriyeti Oslo Büyükelçiliği
  204. ^ Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği
  205. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lizbon Büyükelçiliği
  206. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği
  207. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kostence Başkonsolosluğu
  208. ^ Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği
  209. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosluğu
  210. ^ Türkiye Cumhuriyeti Novorossisk Başkonsolosluğu
  211. ^ Türkiye Cumhuriyeti St. Petersburg Başkonsolosluğu
  212. ^ Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği
  213. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bratislava Büyükelçiliği
  214. ^ Türkiye Cumhuriyeti Ljubljana Büyükelçiliği
  215. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği
  216. ^ Türkiye Cumhuriyeti Odessa Başkonsolosluğu
  217. ^ Türkiye Cumhuriyeti Vatikan Büyükelçiliği
  218. ^ Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği
  219. ^ Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu
  220. ^ Türkiye Cumhuriyeti Atina-Pire Başkonsolosluğu
  221. ^ Türkiye Cumhuriyeti Rodos Başkonsolosluğu
  222. ^ Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu
  223. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kanberra Büyükelçiliği
  224. ^ Türkiye Cumhuriyeti Melburn Başkonsolosluğu
  225. ^ Türkiye Cumhuriyeti Sidney Başkonsolosluğu
  226. ^ Türkiye Cumhuriyeti Wellington Büyükelçiliği
  227. ^ Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği
  228. ^ Türkiye Cumhuriyeti NATO Daimi Temsilciliği
  229. ^ Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliği
  230. ^ Türkiye Cumhuriyeti Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği
  231. ^ Türkiye Cumhuriyeti İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği
  232. ^ Türkiye Cumhuriyeti ICAO Daimi Temsilciliği
  233. ^ Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği
  234. ^ Türkiye Cumhuriyeti OECD Daimi Temsilciliği
  235. ^ Türkiye Cumhuriyeti UNESCO Daimi Temsilciliği
  236. ^ Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Daimi Temsilciliği
  237. ^ Türkiye Cumhuriyeti AGİT Daimi Temsilciliği
  238. ^ Türkiye Cumhuriyeti BM Viyana Daimi Temsilciliği

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]