Türkiye'nin diplomatik temsilcilikleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Türkiye'nin dış temsilcilikleri.
Büyükelçiliklerde (solda) ve başkonsolosluklarda (sağda) kullanılan amblemler. Büyükelçiliklerde (solda) ve başkonsolosluklarda (sağda) kullanılan amblemler.
Büyükelçiliklerde (solda) ve başkonsolosluklarda (sağda) kullanılan amblemler.

Türkiye'nin diplomatik temsilcilikleri listesi, Türkiye'nin jeopolitik konumu itibarı ile pek çok coğrafi, ekonomik ve siyasi ilişki içerisinde bulunduğu ülkelerdeki diplomatik temsilciliklerini içermektedir. İki kıtayı birbirine bağlayan bir konumda bulunan ülke Asya-Avrupa arasında bir köprü ișlevi görmektedir. Türkiye aynı zamanda bir Balkanlar, Kafkasya, Karadeniz, Akdeniz ve Orta Doğu ülkesidir. Bu konumu ve birçok ülke ile daha Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulmuş ikili ilişkileri dolayısıyla dış temsilcilikleri de bu durumuna uygun bir şekilde konuşlanmıştır. Türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yerleşik büyükelçiliğe sahip olan; ayrıca, gerek tarihsel bağlar gerekse soydaşların, akraba topluluklarının ve Türk vatandaşlarının varlığı nedeni ile Gümülcine, Rodos, Selanik, Burgaz, Filibe ve Köln, Mainz gibi birçok şehirde de yerleşik başkonsolosluğu bulunan tek ülkedir.

1793 yılında, ilk daimi Türk elçiliği Londra'da Osmanlı Sultanı III. Selim tarafından kurulmuştur.[1] 1924 yılında yurt dışında 39 temsilciliğe sahip olan Türkiye'nin dış temsilciliklerinin sayısı, fahri olanlar hariç olmak üzere, 2019 yılı sonu itibarıyla 246'ya ulaşmıştır.[2] Türkiye, dünyada en fazla diplomatik temsilciliğe sahip beşinci ülke konumundadır.[3]

Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

Cezayir Cezayir'deki Türk Büyükelçiliği
Eritre Asmara'daki Türk Büyükelçiliği
Nijer Niamey'deki Türk Büyükelçiliği
Somali Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliği
Tunus Tunus'taki Türk Büyükelçiliği
Ülke Görev Temsilci
Angola Angola Alp Ay
Benin Benin Kemal Onur Özçeri
Botsvana Botsvana İbrahim Mete Yağlı
Burkina Faso Burkina Faso Ahmet Asım Arar
Burundi Burundi Serap Ataay[8]
Cezayir Cezayir Mahinur Özdemir Göktaş
Cibuti Cibuti Salim Levent Şahinkaya
Çad Çad Kemal Kaygısız
Ekvator Ginesi Ekvator Ginesi Şebnem Cenk
Eritre Eritre Aykut Kumbaroğlu
Etiyopya Etiyopya Yaprak Alp
Fas Fas Ahmet Aydın Doğan
Fildişi Sahili Fildişi Sahili Havva Yonca Gündüz Özçeri
Gabon Gabon Nilüfer Erdem Kaygısız
Gambiya Gambiya Tolga Bermek
Gana Gana Penbe Nesrin Bayazıt
Gine Gine Volkan Türk Vural
Gine-Bissau Gine-Bissau
Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika Elif Çomoğlu Ülgen
Sinan Yeşildağ
Güney Sudan Güney Sudan Hasan Sevilir Aşan
Kamerun Kamerun Hüsnü Murat Ülkü
Kenya Kenya Ahmet Cemil Miroğlu
Kongo Cumhuriyeti Kongo Cumhuriyeti Serhan Ali Yiğit
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Kongo Demokratik Cumhuriyeti Salih Boğaç Güldere
Libya Libya Serhat Aksen
Gürkan Gürmeriçliler
Madagaskar Madagaskar Nuri Kaya Bakkalbaşı
Mali Mali Murat Mustafa Onart
Mısır Mısır Boşta
Ali Emre Özen
Moritanya Moritanya Mehmet Bilir
Mozambik Mozambik Zeynep Kızıltan
Namibya Namibya Berin Makbule Tulun
Nijer Nijer Hüseyin Özdemir
Nijerya Nijerya Melih Ulueren
Ruanda Ruanda Mehmet Raif Karaca
Senegal Senegal Nihat Civaner
Sierra Leone Sierra Leone Mustafa Yabas
Somali Somali Mehmet Yılmaz
Ali Noyan Coşkun
Sudan Sudan İrfan Neziroğlu
Tanzanya Tanzanya Ali Davutoğlu
Togo Togo
Tunus Tunus Ömer Faruk Doğan
Uganda Uganda Fikret Kerem Alp
Zambiya Zambiya Şebnem İncesu
Zimbabve Zimbabve Hakan Kıvanç

Amerika[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerika Birleşik Devletleri Washington, DC'deki Türk Büyükelçiliği
Kanada Ottawa'daki Türk Büyükelçiliği
Meksika Meksiko'daki Türk Büyükelçiliği
Ülke Görev Temsilci
Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri Hasan Murat Mercan
Ceylan Özen Erişen
Umut Acar
Akil Öktem
Can Oğuz
Burç Ceylan
Alper Aktaş
Arjantin Arjantin Şefik Vural Altay
Bolivya Bolivya Şerife Serap Özcoşkun
Brezilya Brezilya Ali Kaya Savut
Serkan Gedik
Dominik Cumhuriyeti Dominik Cumhuriyeti Yeşim Kebapçıoğlu
Ekvador Ekvador Hatice Oya Tunga Çağlı
Guatemala Guatemala Mehmet Erkan Aytun
Kanada Kanada Kerim Uras
Deniz Barkan Umruk
Erdeniz Şen
Anıl Bora İnan
Kolombiya Kolombiya Ece Öztürk Çil
Kosta Rika Kosta Rika Fatma Pihava Ünlü
Küba Küba Berris Ekinci
Meksika Meksika Timur Söylemez
Panama Panama Deniz Özmen
Paraguay Paraguay Armağan İnci Ersoy
Peru Peru Ali Rıza Özcoşkun
Şili Şili Gülcan Akoğuz
Trinidad ve Tobago Trinidad ve Tobago Bengü Yiğitgüden
Uruguay Uruguay Hüseyin Müftüoğlu
Venezuela Venezuela Şevki Mütevellioğlu

Asya[değiştir | kaynağı değiştir]

İsrail Tel Aviv'deki Türk Büyükelçiliği
Japonya Tokyo'daki Türk Büyükelçiliği
Ülke Görev Temsilci
Afganistan Afganistan Oğuzhan Ertuğrul
Sinan Ilhan
Semih Lütfü Turgut
Azerbaycan Azerbaycan Cahit Bağcı
Zeki Öztürk
Mehmet Emin Kiraz
Bahreyn Bahreyn Kemal Demirciler
Bangladeş Bangladeş Mustafa Osman Turan
Birleşik Arap Emirlikleri Birleşik Arap Emirlikleri Can Dizdar
Mustafa İlker Kılıç
Brunei Brunei Mehmet Suat Akgün
Çin Çin Abdulkadir Emin Önen
Melih Bora Kerimoğlu
Korhan Kemik
Sabri Tunç Angılı
Endonezya Endonezya Mehmet Kadri Şander Gürbüz
Filipinler Filipinler Esra Cankorur
Filistin Devleti Filistin Gürcan Türkoğlu
Güney Kore Güney Kore Ersin Erçin
Gürcistan Gürcistan Fatma Ceren Yazgan
Makbule Koçak
Hindistan Hindistan Şakir Özkan Torunlar
Adnan Altay Altınörs
Ali Tolga Kaya
Irak Irak Ali Rıza Güney
Mehmet Özgün Arman
Hakan Karaçay
Mehmet Küçüksakallı
İran İran Rıza Hakan Tekin
Mehmet Doğan
Hüseyin Güngör
Osman Peşmen
İsrail İsrail Kemal Ökem
Japonya Japonya Hasan Murat Mercan
Mehmet Sertaç Sönmezay
Kamboçya Kamboçya Ayda Ünlü
Katar Katar Fikret Özer
Kazakistan Kazakistan Ufuk Ekici
Korhan Küngerü
Rıza Kağan Yılmaz
Kırgızistan Kırgızistan Cengiz Kamil Fırat
Kuveyt Kuveyt Ayşe Hilal Sayan Koytak
Laos Laos Orhan Işık
Lübnan Lübnan Hakan Çakıl
Malezya Malezya Merve Kavakcı
Moğolistan Moğolistan Muhittin Ahmet Yazal
Myanmar Myanmar Haydar Kerem Divanlıoğlu
Özbekistan Özbekistan Olgan Bekar
Pakistan Pakistan İhsan Mustafa Yurdakul
Tolga Uçak
Serdar Deniz
Singapur Singapur Murat Lütem
Sri Lanka Sri Lanka Rakibe Demet Şekercioğlu
Suriye Suriye Boşta
Boşta
Suudi Arabistan Suudi Arabistan Erdoğan Kök
Akif Menevşe
Tacikistan Tacikistan Ali Rifat Köksal
Tayland Tayland Evren Dağdelen Akgün
Tayvan Tayvan Murat Baklacı
Türkmenistan Türkmenistan Togan Oral
Umman Umman Ayşe Sözen Usluer
Ürdün Ürdün İsmail Aramaz
Vietnam Vietnam Haldun Tekneci
Yemen Yemen Levent Eler

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Almanya Berlin'deki Türk Büyükelçiliği
Avusturya Viyana'daki Türk Büyükelçiliği
Birleşik Krallık Londra'daki Türk Büyükelçiliği
Bulgaristan Sofya'daki Türk Büyükelçiliği
Çek Cumhuriyeti Prag'daki Türk Büyükelçiliği
Fransa Paris'teki Türk Büyükelçiliği
İsveç Stockholm'daki Türk Büyükelçiliği
Kuzey Makedonya Üsküp'teki Türk Büyükelçiliği
Letonya Riga'daki Türk Büyükelçiliği
Rusya Moskova'daki Türk Büyükelçiliği
Sırbistan Belgrad'daki Türk Büyükelçiliği
Ülke Görev Temsilci
Almanya Almanya Ahmet Başar Şen
Rıfkı Olgun Yücekök
Barış Ceyhun Erciyes
Ayşegül Gökçen Karaarslan
Şener Cebeci
Burak Karartı
Yonca Sunel
Banu Malaman
Banu Terzioğlu
Sibel Müderrisoğlu
Mehmet Günay
Ahmet Faik Davaz
Serdar Deniz
Mehmet Erkan Öner
Arnavutluk Arnavutluk Murat Ahmet Yörük
Avusturya Avusturya Ozan Ceyhun
Nursel Berberoğlu
Berkan Pazarcı
Asip Kaya
Belarus Belarus Kezban Nilvana Darama
Belçika Belçika Hasan Ulusoy
Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu
Korkut Tufan
Birleşik Krallık Birleşik Krallık Ümit Yalçın
Nafi Cemal Tosyalı
Çınar Ergin
Bosna-Hersek Bosna-Hersek Sadık Babür Girgin
Kudret Oytan
Bulgaristan Bulgaristan Aylin Sekizkök
Senem Güzel
Hüseyin Ergani
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti Egemen Bağış
Danimarka Danimarka Uğur Kenan İpek
Estonya Estonya Hayriye Kumaşcıoğlu
Finlandiya Finlandiya Mehmet Vakur Erkul
Fransa Fransa Ali Onaner
Boşta
Arda Ulutaş
Görkem Barış Tantekin
Muzaffer Rami Şaylıman
Aslı Oral
Mehmet Eymen Şimşek
Hırvatistan Hırvatistan Mustafa Babür Hızlan
Hollanda Hollanda Şaban Dişli
Engin Arıkan
Tuna Yücel Modrak
Aytaç Yılmaz
İrlanda İrlanda Mehmet Hakan Olcay
İspanya İspanya Burak Akçapar
Güçlü Kalafat
İsveç İsveç Hakkı Emre Yunt
İsviçre İsviçre İlhan Saygılı
Mehmet Sait Uyanık
Asiye Nurcan İpekçi
İtalya İtalya Ömer Gücük
Özgür Uludüz
Karadağ Karadağ Serhat Galip
Kosova Kosova Kıvılcım Kılıç
Eylem Altunya
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kuzey Kıbrıs Ali Murat Başçeri
Kuzey Makedonya Kuzey Makedonya Hasan Mehmet Sekizkök
Letonya Letonya Gülsun Erkul
Litvanya Litvanya Gökhan Turan
Lüksemburg Lüksemburg Fazilet Dağcı Çığlık
Macaristan Macaristan Ahmet Akif Oktay
Malta Malta Kerem Ahmet Kıratlı
Moldova Moldova Gürol Sökmensüer
Norveç Norveç Fazlı Çorman
Polonya Polonya Tunç Üğdül
Portekiz Portekiz Lale Ülker
Romanya Romanya Osman Koray Ertaş
Sulhi Turan
Rusya Rusya Hüseyin Diriöz
Ahmet Sadık Doğan
Yunus Emre Özigci
Yunus Belet
Sırbistan Sırbistan Hami Aksoy
Başar Başol
Slovakya Slovakya Yunus Demirer
Slovenya Slovenya Esen Altuğ
Ukrayna Ukrayna Yönet Can Tezel
Sadin Ayyıldız
Vatikan Vatikan Lütfullah Göktaş
Yunanistan Yunanistan Burak Özügergin
Murat Ömeroğlu
Oya Yazar
Atıf Şekercioğlu
Efe Ceylan

Okyanusya[değiştir | kaynağı değiştir]

Avustralya Sidney'deki Türk Başkonsolosluğu
Ülke Görev Temsilci
Avustralya Avustralya Korhan Karakoç
Arif Eser Torun
Melih Karalar
Yeni Zelanda Yeni Zelanda Ahmet Ergin

Büyükeliçik açılacak[değiştir | kaynağı değiştir]

Başkonsolosluk açılacak[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası kuruluşlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuruluş Görev Temsilci
Avrupa Birliği Avrupa Birliği Mehmet Kemal Bozay
NATO NATO Basat Öztürk
Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Ofisi Sadık Arslan
Dünya Ticaret Örgütü Alparslan Acarsoy
İslam İşbirliği Teşkilatı Mehmet Metin Eker
Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Suat Hayri Aka
Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Feridun Sinirlioğlu
OECD Erdem Başçı
UNESCO Ahmet Altay Cengizer
Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Kaan Esener
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Hatun Demirer
Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Ofisi Ahmet Muhtar Gün

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Brief History of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey". 14 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2014. 
  2. ^ https://www.trthaber.com/haber/turkiye/turkiyenin-diplomatik-agi-genisliyor-442642.html
  3. ^ "10 yılda 58 yeni temsilcilik: Türkiye'nin yurt dışındaki temsilcilik sayısı 221'e çıktı". T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü. 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2015. 
  4. ^ Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçiliği
  5. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kotonu Büyükelçiliği
  6. ^ Türkiye Cumhuriyeti Gaboron Büyükelçiliği
  7. ^ Türkiye Cumhuriyeti Ugudugu Büyükelçiliği
  8. ^ Son dakika: 12 ülkeye yeni büyükelçi atandı
  9. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçiliği". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  10. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cibuti Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  11. ^ Türkiye Cumhuriyeti Encemine Büyükelçiliği
  12. ^ a b Önce vatandaş sonra büyükelçi
  13. ^ Türkiye Cumhuriyeti Asmara Büyükelçiliği
  14. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Addis Ababa Büyükelçiliği". 31 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  15. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçiliği". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  16. ^ Türkiye Cumhuriyeti Abidjan Büyükelçiliği
  17. ^ Türkiye Cumhuriyeti Librevil Büyükelçiliği
  18. ^ Türkiye Cumhuriyeti Banjul Büyükelçiliği
  19. ^ Türkiye Cumhuriyeti Akra Büyükelçiliği
  20. ^ Türkiye Cumhuriyeti Konakri Büyükelçiliği
  21. ^ Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Senegal'de iş adamları ve kurum temsilcileriyle görüştü
  22. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Pretoria Büyükelçiliği". 11 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  23. ^ "Cape Town Başkonsolosluğu Resmi Twitter Hesabı". 14 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ Türkiye Cumhuriyeti Juba Büyükelçiliği
  25. ^ Türkiye Cumhuriyeti Yaounde Büyükelçiliği
  26. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Nairobi Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  27. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Brazavil Büyükelçiliği". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  28. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kinşasa Büyükelçiliği". 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  29. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Trablus Büyükelçiliği". 21 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  30. ^ Türkiye Cumhuriyeti Misurata Başkonsolosluğu
  31. ^ Türkiye Cumhuriyeti Antananarivo Büyükelçiliği
  32. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bamako Büyükelçiliği
  33. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği". 25 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  34. ^ "Türkiye Cumhuriyeti İskenderiye Başkonsolosluğu". 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  35. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nuakşot Büyükelçiliği
  36. ^ Türkiye Cumhuriyeti Maputo Büyükelçiliği
  37. ^ Türkiye Cumhuriyeti Windhoek Büyükelçiliği
  38. ^ Türkiye Cumhuriyeti Niamey Büyükelçiliği
  39. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Abuja Büyükelçiliği". 20 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  40. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kigali Büyükelçiliği
  41. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği". 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  42. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mogadişu Büyükelçiliği
  43. ^ Türkiye Cumhuriyeti Hargeysa Başkonsolosluğu
  44. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçiliği". 23 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  45. ^ Türkiye Cumhuriyeti Darüsselam Büyükelçiliği
  46. ^ Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Togo'ya büyükelçilik açma kararı aldık
  47. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçiliği". 23 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  48. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kampala Büyükelçiliği
  49. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lusaka Büyükelçiliği
  50. ^ Türkiye Cumhuriyeti Harare Büyükelçiliği
  51. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçiliği". 21 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  52. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosluğu". 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  53. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Şikago Başkonsolosluğu". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  54. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Houston Başkonsolosluğu". 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  55. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosluğu". 22 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  56. ^ Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosluğu
  57. ^ "Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu". 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  58. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Buenos Aires Büyükelçiliği". 28 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  59. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Brezilya Büyükelçiliği". 23 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2012. 
  60. ^ Türkiye Cumhuriyeti Sao Paulo Başkonsolosluğu
  61. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Santo Domingo Büyükelçiliği". 14 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  62. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kito Büyükelçiliği
  63. ^ Türkiye Cumhuriyeti Guatemala Büyükelçiliği
  64. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Ottava Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  65. ^ Türkiye Cumhuriyeti Montreal Başkonsolosluğu
  66. ^ Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosluğu
  67. ^ Türkiye Cumhuriyeti Vancouver Başkonsolosluğu
  68. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bogota Büyükelçiliği
  69. ^ "Türkiye Cumhuriyeti San Hose Büyükelçiliği". 10 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 
  70. ^ Türkiye Cumhuriyeti Havana Büyükelçiliği
  71. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Meksika Büyükelçiliği". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  72. ^ Türkiye Cumhuriyeti Panama Büyükelçiliği
  73. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lima Büyükelçiliği
  74. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Santiago Büyükelçiliği". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  75. ^ "Hayriye Nurdan Altuntaş Trinidad ve Tobago Büyükelçisi oldu". TRT Haber. 4 Temmuz 2018. Erişim tarihi: 30 Mart 2019. 
  76. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Karakas Büyükelçiliği". 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  77. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kabil Büyükelçiliği
  78. ^ "Herat Başkonsolosluğu Resmi Twitter Hesabı". 4 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  79. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu". 9 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 
  80. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği". 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2012. 
  81. ^ Türkiye Cumhuriyeti Gence Başkonsolosluğu
  82. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Nahçıvan Başkonsolosluğu". 18 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2013. 
  83. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Manama Büyükelçiliği". 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  84. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dakka Büyükelçiliği". 23 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  85. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçiliği". 17 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  86. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosluğu". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  87. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği
  88. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliği". 27 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  89. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Guangzhou Başkonsolosluğu". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  90. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Hong Kong Başkonsolosluğu". 16 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  91. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Şanghay Başkonsolosluğu". 6 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  92. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cakarta Büyükelçiliği". 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  93. ^ Türkiye Cumhuriyeti Manila Büyükelçiliği
  94. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu". 6 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  95. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  96. ^ https://www.mfa.gov.tr/turkiye-ermenistan-siyasi-iliskileri.tr.mfa
  97. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçiliği". 16 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  98. ^ Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu
  99. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Yeni Delhi Büyükelçiliği". 14 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  100. ^ Türkiye Cumhuriyeti Haydarabad Başkonsolosluğu
  101. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mumbai Başkonsolosluğu
  102. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçiliği". 23 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  103. ^ "Basra Başkonsolosluğu Resmi Twitter Hesabı". 4 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  104. ^ Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu
  105. ^ "Musul Başkonsolosluğu Resmi Twitter Hesabı". 4 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  106. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  107. ^ Türkiye Cumhuriyeti Meşhed Başkonsolosluğu
  108. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tebriz Başkonsolosluğu". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  109. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Urumiye Başkonsolosluğu". 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  110. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tel Aviv Büyükelçiliği
  111. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği". 7 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  112. ^ Bakan Çavuşoğlu, Nagoya Başkonsolosluğunun açılışını yaptı
  113. ^ Türkiye Cumhuriyeti Punom Pen Büyükelçiliği
  114. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçiliği". 27 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  115. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Nur-Sultan Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  116. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Aktau Başkonsolosluğu". 10 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  117. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosluğu". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  118. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiliği". 24 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  119. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kuveyt Büyükelçiliği". 23 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  120. ^ Türkiye'nin İlk Laos Büyükelçisi Akay Güven Mektubunu Sundu
  121. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçiliği". 6 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  122. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçiliği". 24 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  123. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Ulan Bator Büyükelçiliği". 23 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  124. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nepido Büyükelçiliği
  125. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçiliği". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  126. ^ https://www.aa.com.tr/tr/dunya/turkiyenin-ozbekistanda-ilk-baskonsoloslugunu-acacagi-semerkantta-turk-islam-medeniyetinin-onemli-eserleri-bulunuyor/2166860
  127. ^ "Türkiye Cumhuriyeti İslamabad Büyükelçiliği". 7 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  128. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Karaçi Başkonsolosluğu". 26 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  129. ^ [1]
  130. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Singapur Büyükelçiliği". 2 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  131. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kolombo Büyükelçiliği
  132. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Şam Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  133. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Halep Başkonsolosluğu". 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  134. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Riyad Büyükelçiliği". 14 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  135. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  136. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Duşenbe Büyükelçiliği". 14 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  137. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bangkok Büyükelçiliği
  138. ^ Türkiye Cumhuriyeti Taipei Türk Ticaret Ofisi
  139. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Aşkabat Büyükelçiliği". 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  140. ^ Türkiye Cumhuriyeti Muskat Büyükelçiliği
  141. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği". 6 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  142. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Honoi Büyükelçiliği". 2 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  143. ^ "Türkiye Cumhuriyeti San'a Büyükelçiliği". 20 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  144. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  145. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosluğu". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  146. ^ Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosluğu
  147. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu". 16 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2013. 
  148. ^ Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu
  149. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu". 8 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  150. ^ Türkiye Cumhuriyeti Hamburg Başkonsolosluğu
  151. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  152. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Karlsruhe Başkonsolosluğu". 5 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  153. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolosluğu". 25 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  154. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu". 13 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2013. 
  155. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosluğu". 22 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  156. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosluğu". 23 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  157. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2013. 
  158. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği
  159. ^ Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçiliği
  160. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bregenz Başkonsolosluğu". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2013. 
  161. ^ Türkiye Cumhuriyeti Salzburg Başkonsolosluğu
  162. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Viyana Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  163. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Minsk Büyükelçiliği". 30 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  164. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  165. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  166. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  167. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği". 22 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  168. ^ Türkiye Cumhuriyeti Edinburg Başkonsolosluğu
  169. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  170. ^ Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçiliği
  171. ^ Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosluğu
  172. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği". 27 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  173. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosluğu". 9 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  174. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu". 29 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  175. ^ Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçiliği
  176. ^ Türkiye Cumhuriyeti Kopenhag Büyükelçiliği
  177. ^ Türkiye Cumhuriyeti Tallin Büyükelçiliği
  178. ^ Türkiye Cumhuriyeti Helsinki Büyükelçiliği
  179. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliği". 15 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  180. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lyon Başkonsolosluğu
  181. ^ Türkiye Cumhuriyeti Marsilya Başkonsolosluğu
  182. ^ Türkiye Cumhuriyeti Paris Başkonsolosluğu
  183. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Başkonsolosluğu". 30 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  184. ^ Türkiye Cumhuriyeti Nant Başkonsolosluğu
  185. ^ Türkiye Cumhuriyeti Bordo Başkonsolosluğu
  186. ^ Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği
  187. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği". 29 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  188. ^ Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosluğu
  189. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Deventer Başkonsolosluğu". 22 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  190. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  191. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dublin Büyükelçiliği". 15 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  192. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Madrid Büyükelçiliği". 5 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  193. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Barselona Başkonsolosluğu". 30 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  194. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Stokholm Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  195. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bern Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  196. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Cenevre Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  197. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Zürih Başkonsolosluğu". 29 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  198. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği". 7 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  199. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosluğu". 18 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  200. ^ Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçiliği
  201. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği". 13 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  202. ^ Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu
  203. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği". 13 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  204. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği". 7 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  205. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Riga Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  206. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Vilnius Büyükelçiliği". 1 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  207. ^ Türkiye Cumhuriyeti Lüksemburg Büyükelçiliği
  208. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  209. ^ Türkiye Cumhuriyeti Valetta Büyükelçiliği
  210. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçiliği". 21 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  211. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Oslo Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  212. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  213. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Lizbon Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  214. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği". 12 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  215. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kostence Başkonsolosluğu". 19 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  216. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  217. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosluğu". 19 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  218. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Novorossisk Başkonsolosluğu". 11 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  219. ^ "Türkiye Cumhuriyeti St. Petersburg Başkonsolosluğu". 8 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  220. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği". 8 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  221. ^ https://www.trthaber.com/haber/dunya/turkiyenin-yeni-pazar-baskonsoloslugu-resmen-acildi-605673.html
  222. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Bratislava Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  223. ^ Türkiye Cumhuriyeti Ljubljana Büyükelçiliği
  224. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  225. ^ Türkiye Cumhuriyeti Odessa Başkonsolosluğu
  226. ^ Türkiye Cumhuriyeti Vatikan Büyükelçiliği
  227. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  228. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  229. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Atina-Pire Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  230. ^ Türkiye Cumhuriyeti Rodos Başkonsolosluğu
  231. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu". 27 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  232. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Kanberra Büyükelçiliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  233. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Melburn Başkonsolosluğu". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  234. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Sidney Başkonsolosluğu". 25 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  235. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Wellington Büyükelçiliği". 2 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2012. 
  236. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği". 10 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  237. ^ "Türkiye Cumhuriyeti NATO Daimi Temsilciliği". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2015. 
  238. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilciliği". 1 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  239. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği". 9 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2016. 
  240. ^ Türkiye Cumhuriyeti İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği
  241. ^ "Türkiye Cumhuriyeti ICAO Daimi Temsilciliği". 25 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  242. ^ "Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği". 17 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  243. ^ "Türkiye Cumhuriyeti OECD Daimi Temsilciliği". 23 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 
  244. ^ Türkiye Cumhuriyeti UNESCO Daimi Temsilciliği
  245. ^ Türkiye Cumhuriyeti Strazburg Daimi Temsilciliği
  246. ^ Türkiye Cumhuriyeti AGİT Daimi Temsilciliği
  247. ^ "Türkiye Cumhuriyeti BM Viyana Daimi Temsilciliği". 16 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]