Ülke sloganlarının listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara


Konu başlıkları
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[değiştir | kaynağı değiştir]

ABD'nin 1 Dolar üzerinde bulunan ülke sloganı.
  • Almanya: Einigkeit und Recht und Freiheit (Almanca, "Birlik ve adalet ve özgürlük")
  • Avusturya: Yok. Resmi değil ama halkın kendi arasında ve göçmenleri kötülerken kullandıkları Austriae est imperare orbi universo (Latince) örnek gösterilebilir. "Dünyayı yönetmek Avusturya'nın kaderi")
  • Avrupa Birliği: In varietate concordia (Çokluk içinde birlik teriminin Latincesi. AB üye ülkelerinin dillerine tercüme edilir: United in diversity, Unie dans la diversité, vs.)[11]

B[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bahamalar: Forward, Upward, Onward Together(İngilizce: Birlikte İleri, Yukarı, İleriye)[12]
  • Barbados: Pride and Industry (İngilizce: Gurur ve Sanayi)[13]
Brezilyanın sloganı Ordem e progresso bayrağında da resmedilmiştir.
  • Bruney: Her zaman Allah'ın yol göstericiliğiyle

hizmet ver.[29]

C[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Cezayir: بالشعب و للشعب (Arapça, "Halk uğruna, halk tarafından devrim")[33]

Ç[değiştir | kaynağı değiştir]

D[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Danimarka: Yok. Kraliyet Sloganı: Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke (Danca, "Tanrının yardımı, halkın sevgisi, Danimarka'nın gücü")

E[değiştir | kaynağı değiştir]

F[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Fas: الله، الوطن، الملك (Arapça, "Tanrı, Yurt, Kral")[44]
  • Fiji: Rerevaka na Kalou ka Doka na Tui (Fiji dili, "Tanrıdan kork ve kraliçeyle gurur duy")[45]
  • Filipinler: Maka-Diyos, Maka-Tao, Makakalikasan at Makabansa (Tagalog, "Tanrı, İnsanlar, Doğa ve Ülke")[47]
    • Former: Isang bansa, isang diwa (Tagalog, "Tek millet, tek ruh")

G[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Grenada: Ever Conscious of God We Aspire, and Advance as One People[54]

H[değiştir | kaynağı değiştir]

I[değiştir | kaynağı değiştir]

Irak Bayrağı'nda ulusal slogan Allahu ekber yer alır
  • Irak: الله أكبر (Allahu ekber) (Arapça, "Allah en yücedir")[62]

İ[değiştir | kaynağı değiştir]

J[değiştir | kaynağı değiştir]

K[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Karadağ: Čojstvo i junaštvo / Чојство и јунаштво (Sırpça, Mertlik ve yiğitlik )
Kiribati'nin ulusal sloganı, Te mauri, te raoi ao te tabomoa ("Sağlık, Barış ve Gönenç"), askerî armada da resmedilmiştir..


  • Kosta Rika: Vivan siempre el trabajo y la paz (Daima çalışma ve barış içinde yaşa!)

L[değiştir | kaynağı değiştir]

M[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Macaristan: Yok, gayri resmî olarak Regnum Mariae Patrona Hungariae (Latince, "Meryem Ana'nın krallığı, Macaristan'ımızın azizi")


-

N[değiştir | kaynağı değiştir]

O[değiştir | kaynağı değiştir]

[107] Devlet ebed müddettir.

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Panama Askerî Arması'nda ulusal slogan Pro mundi beneficio da yer almaktadır.
  • Polonya: -
  • Portekiz: -
    • Azorlar: Antes morrer livres que em paz sujeitos (Portekizce, "Özgür ölmek, boyun eğmiş olarak ölmekten daha iyi ve huzurludur.")
    • Madeira: Das ilhas, as mais belas e livres (Portekizce, "Adalar içinde, en güzel ve özgür")

R[değiştir | kaynağı değiştir]

S[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sovyetler Birliği: Пролетарии всех стран, соединяйтесь! (Rusça, "Dünyanın işçileri, birleşin!")

Ş[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Şili: Por la razón o la fuerza (İspanyolca, "Mantıkla ya da güçle")[126]
    • önceden Post Tenebras Lux (Latince, "Karanlığın ardından aydınlık")
    • önceden Aut concilio, aut ense (Latince, "Mantıkla ya da kılıçla")

T[değiştir | kaynağı değiştir]

U[değiştir | kaynağı değiştir]

V[değiştir | kaynağı değiştir]

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yunanistan: Ελευθερία ή θάνατος ("Eleftheria i thanatos"),(Yunanca, "Özgürlük ya da ölüm")

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Zimbabve: Birlik, Özgürlük, Başarı

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Constitution de la Principauté d'Andorre". http://www.coprince-fr.ad/frances/consti.htm. Erişim tarihi: 2006-08-02. (Fransızca)
  2. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Antigua and Barbada". http://www.caricom.org/jsp/community/antigua_barbuda.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  3. ^ As shown on the back of coins; see for instance this photo of a 1992 25 centavos coin.
  4. ^ As shown on the 1908 coat of arms of Australia
  5. ^ http://www.parliament.curriculum.edu.au/act.php3#symbol
  6. ^ "New South Wales State Flag & Emblems". http://www.about-australia.com/facts/new-south-wales/new-south-wales-state-flag-emblems/. Erişim tarihi: 2006-09-03. 
  7. ^ http://www.premiers.qld.gov.au/Government/emblems/coatofarms/
  8. ^ As shown on the former (1936) Coat of arms of South Australia
  9. ^ http://www.parliament.tas.gov.au/tpl/InfoSheets/StateEmblems.htm
  10. ^ "Department of Premier and Cabinet: Ensigns of Public Authority". http://www.dpc.vic.gov.au/CA256D8000265E1A/page/Listing-Symbols+and+Flags-Ensigns+of+Public+Authority!OpenDocument&1=90-Protocol~&2=10-Symbols%20and%20Flags~&3=~. Erişim tarihi: 2006-08-03. 
  11. ^ "Europa - The symbols of EU". http://europa.eu/abc/symbols/motto/index_en.htm. Erişim tarihi: 2006-08-15. 
  12. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - The Bahamas". http://www.caricom.org/jsp/community/bahamas.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  13. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Barbados". http://www.caricom.org/jsp/community/barbados.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  14. ^ As shown on the coat of arms of the SADR
  15. ^ http://www.diplomatie.be/en/belgium/belgiumdetail.asp?TEXTID=1574
  16. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Belize". http://www.caricom.org/jsp/community/belize.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  17. ^ "La Constitution de la République du Bénin". http://www.bj.refer.org/benin_ct/cop/assemble/constitution/constitution1.html. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  18. ^ "royal.gov.uk - Coats of arms". http://www.royal.gov.uk/output/page5014.asp. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  19. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Anguilla". http://www.caricom.org/jsp/community/anguilla.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  20. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - British Virgin Islands". http://www.caricom.org/jsp/community/british_virgin_islands.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  21. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Montserrat". http://www.caricom.org/jsp/community/montserrat.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  22. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Turks and Caicos Islands". http://www.caricom.org/jsp/community/turks_caicos_islands.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  23. ^ As shown on the coins; see for example "Banco Central de Bolivia : Moneda de 10 Centavos". http://www.bcb.gov.bo/sitio/monedas/ligera/monedas/m10c.html. Erişim tarihi: 2006-08-04. (İspanyolca)
  24. ^ As shown on the Coat of arms of Botswana.
  25. ^ http://www.brasilemb.org/profile_brazil/brasil_ejournal_maxwell.shtml
  26. ^ "Galeria dos Governadores - Goveno do Estato de São Paulo". http://www.galeriadosgovernadores.sp.gov.br/05brasao/brasao.htm. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Portekizce)
  27. ^ "Prefeitura de Cidade de São Paulo - Simbolos da Cidade". http://ww1.prefeitura.sp.gov.br/portal/a_cidade/historia/index.php?p=757. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Portekizce)
  28. ^ "Minas Gerais - Intminas". http://www.turminas.mg.gov.br/intminas.html. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Portekizce)
  29. ^ "The Government of Brunei Darussalam - National Flag and Crest". http://www.brunei.gov.bn/about_brunei/flag.htm. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  30. ^ "About Bulgaria: National Symbols - Flag, coat of arms, anthem". http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0159&n=000006&g=. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  31. ^ "Présidence du Burkina Faso - Les armoiries". http://www.presidence.bf/armoiries.php?sid=20. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Fransızca)
  32. ^ Article 7 of "Constitution de la République du Burundi". http://www.idlo.int/texts/leg5567.pdf. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Fransızca)Şablon:Pdf
  33. ^ "Constitution of Algeria". http://www.el-mouradia.dz/arabe/symbole/textes/constitution96.htm. Erişim tarihi: 2006-08-03. (Arapça)
  34. ^ "Constitution de la République de Djibouti". http://www.adi.dj/constitut/constitut_dj.htm. Erişim tarihi: 2006-08-08. (Fransızca)
  35. ^ "Constitution de la République du Tchad 1996". http://www.cefod.org/Fichiers%20web/Constitution%20Tchadienne.html. Erişim tarihi: 2006-08-08. (Fransızca)
  36. ^ As shown on the Flag of the president of the Czech Republic
  37. ^ As shown on the coat of arms.
  38. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Dominica". http://www.caricom.org/jsp/community/dominica.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  39. ^ Article 93 of "Constitución politica de la Republica Domenica de 2002". http://pdba.georgetown.edu/Constitutions/DomRep/domrep02.html. Erişim tarihi: 2006-08-05. (İspanyolca)
  40. ^ "Constitution of Equatorial Guinea". http://guinea-equatorial.com/constitution.asp. Erişim tarihi: 2006-08-15. 
  41. ^ "Casa Presidencial - Bandera Nacional de El Salvador". http://www.casapres.gob.sv/Simbolos_Patrios/bandera.htm. Erişim tarihi: 2006-08-14. (İspanyolca)
  42. ^ Article 36A of the Constitution of the Republic of Indonesia
  43. ^ "Prime Minister Andranik Margaryan's Welcome Message on the Occasion of the 70-anniversary of the Establishment of the Union of Armenia's Writers". http://www.gov.am/enversion/premier_2/primer_home.htm?mat=777. Erişim tarihi: 2006-08-03. 
  44. ^ http://www.maroc.ma/NR/exeres/FFBFF494-EE11-4387-A900-18D10EA578EA.htm
  45. ^ "National Symbols ) Fiji Government Online". http://www.fiji.gov.fj/publish/national_symbols.shtml. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  46. ^ Şablon:Cite) web(Fransızca)
  47. ^ Section 40 of "Republic Act No. 8491: An act prescribing the code of the national flag, anthem, motto, coat-of-arms and other heraldic items and devices of the Philippines". http://www.gov.ph/aboutphil/RA8491.doc. Erişim tarihi: 2006-08-27. Şablon:Doclink
  48. ^ http://www.info-france-usa.org/atoz/libeqfra.asp
  49. ^ "Consitution de la République Gabonaise". http://www.accpuf.org/gab/constit.htm. Erişim tarihi: 2006-08-15. 
  50. ^ "Seatle Gambia Association - Coat of Arms of The Gambia". http://www.seagam.org/Coarms.htm. Erişim tarihi: 2006-08-15. 
  51. ^ "Republic of Ghana: The Ghana Coat of Arms". http://www.ghana.gov.gh/living/coatofarms.php. Erişim tarihi: 2006-08-16. 
  52. ^ "OIF - Guinée : Loi fondamentale". http://droit.francophonie.org/doc/html/gn/con/fr/1990/1990dfgncofr1.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. (Fransızca)
  53. ^ Article 21 of "Constitution de la Guinée-Bissau". http://www.cmseducation.org/wconsts/guibis.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. (Fransızca)
  54. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Grenada". http://www.caricom.org/jsp/community/grenada.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  55. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Guyana". http://www.caricom.org/jsp/community/guyana.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  56. ^ "Embassy of the Republic of South Africa in Washington D.C. - South Africa's Coat of Arms". http://www.saembassy.org/coatofarms.htm. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  57. ^ As shown on the coat of arms of Georgia
  58. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Haiti". http://www.caricom.org/jsp/community/haiti.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  59. ^ "National Portal of India : Know India : National Symbols". http://india.gov.in/knowindia/state_emblem.php. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  60. ^ "The Dutch royal house: The royal coat of arms". http://www.koninklijkhuis.nl/english/content.jsp?objectid=13335. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  61. ^ "Secretaría General del Sistema de la Integración Centroamericana - República de Honduras - Simbolos Patrios". http://www.sica.int/miembros/hn/simbolos.aspx?IdEnt=1. Erişim tarihi: 2006-08-22. (İspanyolca)
  62. ^ Irak Bayrağı'nda gösterildiği gibi.
  63. ^ http://www.bookrags.com/browse/Encyclopedia%20of%20Religious%20Practices/50
  64. ^ Article 18 of the constitution states that "The Official Flag of Iran is composed of green, white, and red colors, with the special emblem of the Islamic Republic, together with the State Motto."
  65. ^ a b "Spain: Symbols - The national coat of arms". http://www.la-moncloa.es/IDIOMAS/en-GB/Espana/ElEstado/Simbolos/Elescudo.htm. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  66. ^ http://www.jis.gov.jm/special_sections/Independence/symbols.html
  67. ^ "Constitution of Cambodia". http://www.constitution.org/cons/cambodia.htm. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  68. ^ "La Constitution du Cameroun (Fransızca)". http://www.elaw.org/resources/text.asp?ID=1730. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  69. ^ "The Canada Encyclopedia: A Mari usque ad Mare". http://canadaonline.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=canadaonline&zu=http%3A%2F%2Fwww.canadianencyclopedia.ca%2Findex.cfm%3FPgNm%3DTCE%26ArticleId%3DA0000001. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  70. ^ "Legislative Assembly of Alberta: Armorial Bearings". http://www.assembly.ab.ca/lao/library/lt-gov/arms.htm. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  71. ^ "government of British Columbia: British Columbia's Coat of Arms". http://www.protocol.gov.bc.ca/protocol/prgs/symbols/symbols.htm. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  72. ^ "The Coat of Arms, Emblems and the Manitoba Tartan Act". http://web2.gov.mb.ca/laws/statutes/ccsm/c150e.php. Erişim tarihi: 2006-08-05. 
  73. ^ "Government of New Brunswick: About new Brunswick - Symbols". http://www.gnb.ca/cnb/nb/Symbols-e.asp. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  74. ^ Schedule A of "Coat of Arms Act". http://www.hoa.gov.nl.ca/hoa/statutes/c20.htm. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  75. ^ "Governement of Nova Scotia - Coat of Arms". http://www.gov.ns.ca/playground/coat.asp. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  76. ^ "Government of Nunavut - Symbols of Nunavut". http://www.gov.nu.ca/Nunavut/English/about/symbols.shtml. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  77. ^ "Emblems and Symbols - About Ontario (Government of Ontario, Canada)". http://www.gov.on.ca/ont/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_252/_s.7_0_A/7_0_252/_l/en?docid=EC001037. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  78. ^ "InfoPEI: Great Seal". http://www.gov.pe.ca/infopei/index.php3?number=68825&lang=E. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  79. ^ "La devise du Québec". http://www.drapeau.gouv.qc.ca/devise/devise.html. Erişim tarihi: 2006-08-05. (Fransızca)
  80. ^ "The Great Seals of Canada and Saskatchewan". http://www.gr.gov.sk.ca/protocol/Emblems/great_seal.htm. Erişim tarihi: 2006-08-06. 
  81. ^ "The speeches of the President: Kazakhstan, only ahead!". http://www.akorda.kz/www/www_akorda_kz.nsf/sections?OpenForm&id_doc=EF8BDEE97E71B1BC462572340019E709&lang=kz. Erişim tarihi: 2009-04-07. 
  82. ^ As shown on the coat of arms of Kenya
  83. ^ As shown on the coat of arms of Kiribati
  84. ^ As shown on the coat of arms of Colombia.
  85. ^ As shown on the Coat of arms of Comoros.
  86. ^ As shown on the seal of the Confederate States of America.
  87. ^ "Constitution de la République du Congo". http://droit.francophonie.org/doc/html/cg/con/fr/2002/2002dfcgcofr1.html. Erişim tarihi: 2006-08-08. (Fransızca)
  88. ^ As shown on the obverse of the coins; see "this photo of a 1992 coin". http://www.sonic.net/~figgins/cuba/coin.gif. Erişim tarihi: 2006-09-26. 
  89. ^ "Laos - Foreign Investment Management Cabinet: Politics". http://invest.laopdr.org/politics.htm. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  90. ^ "Lesotho Embassy in Washington - Lesotho Fact Sheet". http://www.lesothoemb-usa.gov.ls/lesothomap.htm. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  91. ^ "Liberian President Sirleaf Addresses Joint Session of Congress". http://usinfo.state.gov/af/Archive/2006/Mar/16-300883.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  92. ^ "Luxembourg Tourist Office in London: Luxembourg - Small and Beautiful". http://www.luxembourg.co.uk/press.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. 
  93. ^ Article 4 of "Constitution de la République de Madagascar". http://www.simicro.mg/hcc/hcc/constitution.html. Erişim tarihi: 2006-08-22. (Fransızca)
  94. ^ As shown on the Malawi coat of arms
  95. ^ "Government of Malaysia - Malaysian flag and crest". http://www.gov.my/MYGOV/BI/Directory/Government/AboutMsianGov/MsianFlagAndCrest/. Erişim tarihi: 2006-08-23. 
  96. ^ Article 25 of "La constitution du Mali". http://www.justicemali.org/pdf/39-constitution.pdf. Erişim tarihi: 2006-08-26. (Fransızca)
  97. ^ "The Republic of Mauritius Web Portal - Coat of Arms". http://www.gov.mu/portal/site/abtmtius?content_id=53690d31693c8010VgnVCM100000ca6a12acRCRD. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  98. ^ Article 9 of "Constitution de la Republique islamique de Mauritanie". http://droit.francophonie.org/doc/html/mr/con/fr/1991/1991dfmrcofr1.html. Erişim tarihi: 2006-08-27. (Fransızca)
  99. ^ "Monaco en un clin d'œil!". http://www.monte-carlo.mc/monaco/informations/index.html. Erişim tarihi: 2006-08-03.  (Fransızca)
  100. ^ "Namibia in a Nutshell - Symbols". http://www.grnnet.gov.na/Nav_frames/Nutshell_launch.htm. Erişim tarihi: 2006-08-23. 
  101. ^ As shown on the Coat of arms of Nauru
  102. ^ As shown on the coat of arms of Nepal.
  103. ^ "Constitution du 18 juillet 1999". http://www.assemblee.ne/texteslegaux/cons99.htm. Erişim tarihi: 2006-08-23. (Fransızca)
  104. ^ Article 15 of the "Constitution of the Federal Republic of Nigeria". http://www.nigeria-law.org/ConstitutionOfTheFederalRepublicOfNigeria.htm. Erişim tarihi: 2006-08-23. 
  105. ^ "Constitution de Centrafrique". http://www.idlo.int/texts/leg5540.pdf. Erişim tarihi: 2006-08-08. (Fransızca)Şablon:Pdf
  106. ^ {{http://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%B1ca}}
  107. ^ Osmanlı
  108. ^ "Information of Pakistan: The State Emblem". http://www.infopak.gov.pk/Eemblem.aspx. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  109. ^ As shown on the Coat of arms of Panama
  110. ^ "Consulado General de la República del Paraguay". http://www.paraguaysp.com.br/himno.htm. Erişim tarihi: 2006-08-26. (İspanyolca)
  111. ^ Article 6 of "Constitution de la République du Rwanda". http://droit.francophonie.org/doc/html/rw/con/fr/2003/2003dfrwcofr1.html. Erişim tarihi: 2006-08-27. (Fransızca)
  112. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - St. Kitts and Nevis". http://www.caricom.org/jsp/community/st_kitts_nevis.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  113. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Saint Lucia". http://www.caricom.org/jsp/community/saintlucia.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  114. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - St. Vincent and the Grenadines". http://www.caricom.org/jsp/community/st_vincent_grenadines.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  115. ^ "Government of Samoa - Crest". http://www.govt.ws/gi_details.cfm?gi_id=005. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  116. ^ As shown on the Coat of arms of San Marino
  117. ^ "Gouvernement du Sénégal - La Constitution : Titre Premier". http://www.gouv.sn/textes/const_detail.cfm?numero=TITREPREMIER. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  118. ^ As shown on the Coat of arms of Seychelles
  119. ^ "National Constitution of Sierra Leone". http://statehouse-sl.org/constitution/constitution-ii.html. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  120. ^ As shown on the Coat of arms of Singapore
  121. ^ As shown on the Coat of arms of Solomon Islands
  122. ^ As shown on the Coat of arms of Sudan
  123. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Suriname". http://www.caricom.org/jsp/community/suriname.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  124. ^ As shown on the flag of Saudi Arabia.
  125. ^ "Swaziland National Trust Commission - General Swaziland Information: Social". http://www.sntc.org.sz/tourism/social.asp. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  126. ^ As shown on the Coat of arms of Chile.
  127. ^ "Tanzania National website: Country profile". http://www.tanzania.go.tz/profile.html. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  128. ^ "La constitution togolaise". http://www.republicoftogo.com/fr/news/news.asp?newsID=6614. Erişim tarihi: 2006-08-27. (Fransızca)
  129. ^ As shown on the coat of arms of Tonga
  130. ^ "Caribbean Community (CARICOM) Secretariat - Trinidad and Tobago". http://www.caricom.org/jsp/community/trinidad_tobago.jsp?menu=community. Erişim tarihi: 2006-08-02. 
  131. ^ "Site du gouvernement tunisien - Armoiries". http://www.ministeres.tn/html/armorie.html. Erişim tarihi: 2006-08-23. (Fransızca)
  132. ^ a b "Presidency of the Republic of Turkey". http://www.cankaya.gov.tr/eng_html/index.html. Erişim tarihi: 2007-01-11. 
  133. ^ As shown on the coat of arms of Tuvalu
  134. ^ "United Nations Human Rights Website - Core Document Forming Part of the State Parties - Vanuatu". http://www.unhchr.ch/tbs/doc.nsf/(Symbol)/6db3e3f0f763b9a3802565db005e953b?Opendocument. Erişim tarihi: 2006-08-27. 
  135. ^ Yeni Zelanda armasında görüldüğü gibi