Avrupa'daki özerk ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Avrupa'daki özerk ülkeler listesi, Avrupa kıtasında yer alan ve başka devletlere bağımlı ama kendini yönetebilen devletler listesi. Listede ayrıca Rusya'nın coğrafi olarak Asya'da, kültürel ve tarihsel olarak Avrupa'da sayılan yönetimler belirtildiği gibi Avusturya, Almanya ve İsviçre kantonları birbirine eşit olduğu için onlara yer verilmemiştir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Açıklamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Listedeki ülkeler alfabetik sıraya göre dizilmiştir.
  • Alanlar kilometre kare olarak verilmiş, nüfus yoğunluğu da kilometre kare başına düşen kişi sayısı olarak belirtilmiştir.
Devlet ismi
(Resmi ismi)
Bayrak Resmî dil(ler)indeki uzun isim(ler) Başkent Bağlı olduğu ülke Dil Para birimi Yüzölçümü Nüfus
Nüfus yoğunluğu
Harita
Acaristan
(Acara Özerk Cumhuriyeti)
Flag of Adjara.svg
Gürcüce: აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკა Batum Gürcistan Gürcüce
Acarca
Gürcistan larisi &0000000000002900.0000002.900 &0000000000376016.000000376.016
&0000000000000135.320000135,32
Georgia Ajaria map.png
Adıge Cumhuriyeti
(Adige Cumhuriyeti)
Flag of Adygea.svg
Rusça: Республика Адыгея
Adıgece: Адыгэ Республик
Maykop Rusya Rusça
Adigece
Rus rublesi &0000000000007600.0000007.600 &0000000000444000.000000444.000
&0000000000000058.80000058,8
Adygea02.png
Åland
(Åland adaları)
Flag of Åland.svg
Fince: Ahvenanmaan maakunta
İsveççe: Landskapet Åland
Mariehamn Finlandiya Fince
İsveççe
Avro &0000000000013517.00000013.517 &0000000000026711.00000026.711
&0000000000000017.50000017,5
Åland map with borders.svg
Aosta Vadisi
(Aosta Vadisi)
Flag of Valle d'Aosta.svg
İtalyanca: Regione Autonoma Valle d'Aosta
Fransızca: Région Autonome Vallée d'Aoste
Aosta İtalya İtalyanca
Fransızca
Avro &0000000000003262.0000003.262 &0000000000119548.000000119.548
&0000000000000037.00000037
Italy Regions Aosta Valley Map.png
Aragona
(Aragona Özerk Bölgesi)
Flag of Aragon.svg
İspanyolca: Comunidad Autónoma de Aragón
Katalanca: Comunitats autònomes d' Aragó
Aragonca: Comunidat autonoma d' Aragón
Zaragoza İspanya İspanyolca
Katalanca
Aragonca
Avro &0000000000047719.00000047.719 &0000000001269027.0000001.269.027
&0000000000000026.18000026,18
Localización Aragón.png
Asturias
(Asturias Özerk Bölgesi)
Flag of Asturias.svg
İspanyolca: Principado de Asturias
Asturyasça: Principáu d'Asturies
Oviedo İspanya İspanyolca
Asturyasça
Avro &0000000000010604.00000010.604 &0000000001077000.0000001.077.000
&0000000000000102.000000102
Locator map of Asturias.png
Aynoroz
(Aynoroz Özerk Keşişsel Devleti)
Flag of the Greek Orthodox Church.svg
Yunanca: Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία Αγίου Όρους
Kilise Slavcası: Свѣта гора
Bulgarca: Света гора
Gürcüce: აიონ-ოროსი
Rumence: Muntele Athos
Rusça: Свята́я Гора́ Афо́н
Sırpça: Света гора
Karyes Yunanistan Yunanca
Kilise Slavcası
Bulgarca
Gürcüce
Rumence
Rusça
Sırpça
Avro &0000000000000335.640000335,64 &0000000000002262.0000002.262
&0000000000000006.7000006,7
Karta Athos.PNG
Azorlar
(Azorlar Özerk Bölgesi)
Flag of the Azores.svg
Portekizce: Região Autónoma dos Açores Ponta Delgada[1] Portekiz Portekizce Avro &0000000000002346.0000002.346 &0000000000243018.000000243.018
&0000000000000104.000000104
LocationAzores.png
Balear Adaları
(Balear Adaları Özerk Bölgesi)
Flag of the Balearic Islands.svg
İspanyolca: Islas Baleares
Katalanca: Illes Balears
Palma de Mallorca İspanya İspanyolca
Katalanca
Avro &0000000000004992.0000004.992 &0000000000938000.000000938.000
&0000000000000196.940000196,94
Locator map of Balearic.png
Bask Bölgesi
(Bask Özerk Bölgesi)
Flag of the Basque Country.svg
İspanyolca: Comunidad Autónoma del País Vasco
Baskça: Euskal Autonomia Erkidegoa
Vitoria-Gasteiz İspanya İspanyolca
Baskça
Avro &0000000000007234.0000007.234 &0000000002124846.0000002.124.846
&0000000000000293.790000293,79
Localización de la CA de Euskadi (NUTS ES1).png
Başkurdistan
(Başkurdistan Cumhuriyeti)
Flag of Bashkortostan.svg
Rusça: Республика Башкортостан
Başkurtça: Башҡортостан Республикаһы
Ufa Rusya Rusça
Başkurtça
Rus rublesi &0000000000142914.000000142.914 &0000000004063079.0000004.063.079
&0000000000000028.40000028,4
Bashkir03.png
Bosna-Hersek Federasyonu
(Bosna-Hersek Federasyonu)
Flag of the Federation of Bosnia and Herzegovina (1996-2007).svg
Boşnakça, Sırpça (Latin), Hırvatça: Federacija Bosne i Hercegovine
Sırpça (Kiril): Федерација Босне и Херцеговине
Saraybosna Bosna-Hersek Boşnakça
Sırpça
Hırvatça
Değiştirilebilir Mark &0000000000026110.00000026.110 &0000000003064413.0000003.064.413
&0000000000000117.000000117
F bih02.png
Çeçenistan
(Çeçenistan Cumhuriyeti)
Flag of the Chechen Republic.svg
Rusça: Чеченская Республика
Çeçence: Нохчийн Республика
Grozni Rusya Rusça
Çeçence
Rus rublesi &0000000000015300.00000015.300 &0000000001209000.0000001.209.000
&0000000000000076.00000076
ChechenRepublic(RussianFederation)DivisionMap.png
Çuvaşistan
(Çuvaşistan Cumhuriyeti)
Flag of Chuvashia.svg
Rusça: Чувашская Республика
Çuvaşça: Чăваш Республики
Şupaşkar Rusya Rusça
Çuvaşça
Rus rublesi &0000000000018300.00000018.300 &0000000001290000.0000001.290.000
&0000000000000070.50000070,5
Map chuvashia.png
Dağıstan
(Dağıstan Cumhuriyeti)
Flag of Dagestan.svg
Rusça: Республика Дагестан
Avarca: Дагъистаналъул Республика
Ağulca:
Azerice: Dağıstan Respublikası
Çeçence:
Dargince: Дагъистанес Республика
Kumukça: Дагъыстан Республикасы
Lakça: Дагъусттаннал Республика
Lezgice:Дагъустандин Республика
Nogayca:
Rutulca:
Tabasaranca: Дагъустан Республика
Tatça:
Tsahurca:
Mahaçkale Rusya Rusça
Avarca
Ağulca
Azerice
Çeçence
Dargince
Kumukça
Lakça
Lezgice
Nogayca
Rutulca
Tabasaranca
Tatça
Tsahurca
Rus rublesi &0000000000050278.00000050.278 &0000000002576531.0000002.576.531
&0000000000000051.20000051,2
Dagestan.png
Ekstremadura
(Ekstremadura Özerk Bölgesi)
Flag of Extremadura with COA.svg
İspanyolca: Comunidad autónoma de Extremadura
Ekstremadura İspanyolcası: Comunidad autónoma de Estremaura
Mérida İspanya İspanyolca
Ekstremadura İspanyolcası
Avro &0000000000041634.00000041.634 &0000000001083879.0000001.083.879
&0000000000000026.03000026,03
Localización Extremadura.png
Endülüs
(Endülüs Özerk Bölgesi)
Bandera de Andalucía.svg
İspanyolca ve Endülüs İspanyolcası: Comunidad autónoma de Andalucía Sevilla İspanya İspanyolca
Endülüs İspanyolcası
Avro &0000000000087268.00000087.268 &0000000007850000.0000007.850.000
&0000000000000089.95000089,95
Locator map of Andalusia.png
Flandre
(Belçika Flaman Bölgesi)
Flag of Flanders.svg
Felemenkçe: Vlaanderen Brüksel Belçika Felemenkçe Avro &0000000000013522.00000013.522 &0000000006117440.0000006.117.440
&0000000000000448.000000448
Vlaams GewestLocatie.png
Friuli-Venezia Giulia
(Friuli-Venezia Giulia Özerk Bölgesi)
Friuli-Venezia Giulia-Flag.png
İtalyanca: Regione Friuli-Venezia Guilia Trieste İtalya İtalyanca Avro &0000000000007845.0000007.845 &0000000001191588.0000001.191.588
&0000000000000152.000000152
Friuli-Venezia Giulia Provinces.png
Gagavuzya
(Gagauz Yeri Özerk Bölgesi)
Flag of Gagauzia.svg
Moldovaca: Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia
Gagavuzca: Avtonom Territorial Bölümlüü Gagauziya
Rusça: Автономное территориальное образование Гагаузия
Komrat Moldova Moldovaca
Gagavuzca
Rusça
Moldova leyi &0000000000001832.0000001.832 &0000000000155700.000000155.700
&0000000000000085.00000085
Moldadm.png
Galiçya
(Galiçya Özerk Bölgesi)
Flag of Galicia.svg
İspanyolca: Comunidad autónoma de Galicia
Galiçyaca: Comunidade Autónoma de

Galicia

Santiago de Compostela İspanya İspanyolca
Galiçyaca
Avro &0000000000029574.00000029.574 &0000000002760000.0000002.760.000
&0000000000000094.00000094
Localización de Galicia.png
Galler
(Galler)
Flag of Wales 2.svg
İngilizce: Wales
Galce: Cymru
Cardiff Birleşik Krallık İngilizce;
Galce
İngiliz sterlini
Galler sterlini
&0000000000020799.00000020.799 &0000000002903085.0000002.903.085
&0000000000000140.000000140
Map of Wales.GIF
İngiltere
(İngiltere)
Flag of England.svg
İngilizce: England Londra Birleşik Krallık İngilizce İngiliz sterlini &0000000000133395.000000133.395 &0000000050762900.00000050.762.900
&0000000000000388.700000388,7
Map of England within the United Kingdom.png
İnguşya
(İnguşya Cumhuriyeti)
Flag of Ingushetia.svg
Rusça: Республика Ингушетия
İnguşça: ГІалгІай Мохк
Magas Rusya Rusça
İnguşça
Rus rublesi &0000000000004000.0000004.000 &0000000000499502.000000499.502
&0000000000000116.800000116,8
Map of Russia - Republic of Ingushetia (2008-03).svg
İskoçya
(İskoçya)
Flag of Scotland.svg
İngilizce ve İskoç İngilizcesi: Scotland
İskoçça: Alba
Edinburgh Birleşik Krallık İngilizce
İskoç İngilizcesi
İskoçça
İngiliz sterlini
İskoç sterlini
&0000000000078782.00000078.782 &0000000005100000.0000005.100.000
&0000000000000064.00000064
Scotland Location UK.PNG
Kabardino-Balkar
(Kabardino-Balkar Cumhuriyeti)
Flag of Kabardino-Balkaria.svg
Rusça: Кабарди́но-Балка́рская Респу́блика
Kabardeyce: Къэбэрдей-Балъкъэр Республикэ
Balkarca: Къабарты-Малкъар Республика
Nalçik Rusya Rusça
Kabardeyce
Balkarca
Rus rublesi &0000000000012500.00000012.500 &0000000000896900.000000896.900
&0000000000000072.10000072,1
Kabardino-balkaria map.png
Kalmıkya
(Kalmık Cumhuriyeti)
Flag of Kalmykia.svg
Rusça: Республика Калмыкия
Kalmıkça: Хальмг Таңһч
Elista Rusya Rusça
Kalmıkça
Rus rublesi &0000000000074731.00000074.731 &0000000000288675.000000288.675
&0000000000000003.9000003,9
Kalmykia03.png
Kantabria
(Kantabria Özerk Bölgesi)
Flag of Cantabria.svg
İspanyolca: Comunidad autónoma de Cantabria Santander İspanya İspanyolca Avro &0000000000005321.0000005.321 &0000000000562300.000000562.300
&0000000000000106.800000106,8
Locator map of Cantabria.png
Karaçay-Çerkesya
(Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti)
Flag of Karachay-Cherkessia.svg
Rusça: Карачаево-Черкесская Республика
Karaçayca: Къарачай-Черкес Республика
Çerkesçe: Къэрэшей-Шэрджэс Республикэ
Abazaca:
Nogayca:
Çerkessk Rusya Rusça
Karaçayca
Çerkesçe
Abazaca
Nogayca
Rus rublesi &0000000000014100.00000014.100 &0000000000434500.000000434.500
&0000000000000030.80000030,8
Karachay Cherkess03.png
Karelya
(Karelya Cumhuriyeti)
Flag of Karelia.svg
Rusça: Республика Карелия
Karelyaca: Karjalan tazavaldu
Fince: Karjalan tasavalta
Vepsçe: Karjalan Tazovaldkund
Petrozavodsk Rusya Rusça
Karelyaca
Fince
Vepsçe
Rus rublesi &0000000000172400.000000172.400 &0000000000703080.000000703.080
&0000000000000004.1000004,1
Map of Karelia.svg
Kastilya ve Leon
(Kastilya ve Leon Özerk Bölgesi)
Flag of Castilla y León.svg
İspanyolca: Comunidad autónoma de Castilla y León Valladolid İspanya İspanyolca Avro &0000000000094233.00000094.233 &0000000000002511.0000002.511
&0000000000000027.00000027
Localización de Castilla y León.svg
Kastilya-La Mancha
(Kastilya-La Mancha Özerk bölgesi)
Bandera Castilla-La Mancha.svg
İspanyolca: Comunidad autónoma de Castilla-La Mancha Toledo İspanya İspanyolca Avro &0000000000079463.00000079.463 &0000000001977000.0000001.977.000
&0000000000000024.86000024,86
Localización Castilla-La Mancha.png
Katalonya
(Katalonya Özerk Bölgesi)
Flag of Catalonia.svg
İspanyolca: Comunidad autónoma de Cataluña
Katalanca: Comunitat autònoma d'Catalunya
Aranca: Comunitat Autonòma de Catalonha
Barselona İspanya İspanyolca
Katalanca
Aranca
Avro &0000000000032114.00000032.114 &0000000006995000.0000006.995.000
&0000000000000219.000000219
Localització de la CA de Catalunya.png
Kırım
(Kırım Özerk Cumhuriyeti)
Flag of Crimea.svg
Ukraynaca: Автономна Республіка Крим
Rusça: Автономная Республика Крым
Kırım Tatarcası: Qırım Muhtar Cumhuriyeti
Simferopol Ukrayna Ukraynaca
Rusça
Kırım Tatarcası
Grivna &0000000000026200.00000026.200 &0000000001973185.0000001.973.185
&0000000000000075.60000075,6
Map of Ukraine political simple Oblast Krim.png
Komi
(Komi Cumhuriyeti)
KomiFlag.svg
Rusça: Республика Коми
Komice: Коми Республика
Sıktıvkar Rusya Rusça
Komice
Rus rublesi &0000000000415900.000000415.900 &0000000001018674.0000001.018.674
&0000000000000002.4000002,4
Komi03.png
Korsika
(Komi Cumhuriyeti)
Flag of Corsica.svg
Fransızca: Collectivité territoriale de Corse
Korsikaca: Cullittività Tarrituriale di Corsica
Ajaccio Fransa Fransızca
Korsikaca
Avro &0000000000008680.0000008.680 &0000000000302000.000000302.000
&0000000000000034.80000034,8
Corse region locator map.svg
Kuzey İrlanda
(Kuzey İrlanda)
Flag of Northern Ireland.svg
İngilizce: Northern Ireland
İrlandaca: Tuaisceart Éireann
İskoçça: Norlin Airlann
Belfast Birleşik Krallık İngilizce
İrlandaca
İskoçça
İngiliz sterlini &0000000000013843.00000013.843 &0000000001741600.0000001.741.600
&0000000000000122.000000122
Uk map northern ireland.png
Kuzey Osetya
(Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti)
Flag of North Ossetia.svg
Rusça: Республика Северная Осетия-Алания
Osetçe: Республикӕ Цӕгат Ирыстон-Алани
Vladikavkaz Rusya Rusça;
Osetçe
Rus rublesi &0000000000008000.0000008.000 &0000000000704400.000000704.400
&0000000000000088.80000088,8
LocationNorthOssetia-Alania noscript.png
La Rioja
(La Rioja Özerk Bölgesi)
Flag of La Rioja (with coat of arms).svg
İspanyolca: Comunidad autónoma de La Rioja Logroño İspanya İspanyolca Avro &0000000000005045.0000005.045 &0000000000301000.000000301.000
&0000000000000060.00000060
Localización La Rioja.png
Madrid
(Madrid Özerk Bölgesi)
Flag of the Community of Madrid.svg
İspanyolca: Comunidad de Madrid Madrid İspanya İspanyolca Avro &0000000000008030.0000008.030 &0000000006081689.0000006.081.689
&0000000000000757.360000757,36
Localización Comunidad de Madrid.png
Mari El
(Mari El Cumhuriyeti)
Flag of Mari El.svg
Rusça: Республика Марий Эл
Marice: Марий Эл Республик
Yoşkar-Ola Rusya Rusça
Marice
Rus rublesi &0000000000023200.00000023.200 &0000000000711540.000000711.540
&0000000000000030.40000030,4
Mary El map.png
Mordovya
(Mordovya Cumhuriyeti)
Flag of Mordovia.svg
Rusça: Республика Мордовия
Mokşaca ve Erzyanca: Мордовия Республикась
Saransk Rusya Rusça
Mokşaca
Erzyanca
Rus rublesi &0000000000026200.00000026.200 &0000000000856833.000000856.833
&0000000000000032.70000032,7
Mordovia03.png
Murcia
(Murcia Özerk Bölgesi)
Flag of the Region of Murcia.svg
İspanyolca: Comunidad autónoma de Murcia Murcia İspanya İspanyolca Avro &0000000000011313.00000011.313 &0000000001336000.0000001.336.000
&0000000000000118.700000118,7
Map of Murcia.svg
Nahçıvan
(Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti)
Flag of Azerbaijan.svg
Azerice: Naxçıvan Muxtar Respublikası Nahçıvan Azerbaycan Azerice Azerbaycan manatı &0000000000005500.0000005.500 &0000000000382059.000000382.059
&0000000000000067.00000067
Nakhichevan-subdivisions.png
Navarra
(Navarra Özerk Bölgesi)
Bandera de Navarra.svg
İspanyolca: Comunidad Foral de Navarra
Baskça: Nafarroako Foru Komunitatea
Pamplona İspanya İspanyolca
Baskça
Avro &0000000000010391.00000010.391 &0000000000593472.000000593.472
&0000000000000057.11000057,11
Localización Navarra.png
Nenets
(Nenets Özerk Okrugu)
Flag of Nenets Autonomous District.svg
Rusça: Ненецкий автономный округ
Nenetsçe: Ненёцие автономной ӈокрук
Naryan-Mar Rusya Rusça
Nenetsçe
Rus rublesi &0000000000176700.000000176.700 &0000000000042000.00000042.000
&0000000000000000.2400000,24
Map of Russia - Nenets Autonomous Okrug (2008-03).svg
Sardinya
(Sardinya Özerk Bölgesi)
Flag of the Italian region Sardinia.svg
İtalyanca: Regione Autonoma della Sardegna
Sarduca: Regione Autònoma de Sardigna
Cagliari İtalya İtalyanca
Sarduca
Avro &0000000000024090.00000024.090 &0000000001649096.0000001.649.096
&0000000000000068.00000068
Giudicati of Sardinia 1.svg
Sırp Cumhuriyeti
(Sırp Cumhuriyeti)
Flag of Republika Srpska.svg
Boşnakça, Sırpça (Latin), Hırvatça: Republika Srpska
Sırpça (Kiril): Република Српска
Banya Luka Bosna-Hersek Boşnakça
Sırpça
Hırvatça
Değiştirilebilir Mark &0000000000024857.00000024.857 &0000000001487785.0000001.487.785
&0000000000000060.00000060
BH municipality location.svg
Sicilya
(Sicilya Özerk Bölgesi)
Flag of Sicily.svg
İtalyanca: Regione Siciliana Palermo İtalya İtalyanca
Sicilyaca
Euro &0000000000025710.00000025.710 &0000000005087000.0000005.087.000
&0000000000000198.000000198
Regione-Sicilia-Posizione.png
Tataristan
(Tataristan Cumhuriyeti)
Flag of Tatarstan.svg
Rusça: Республика Татарстан
Tatarca (Kiril): Татарстан Республикасы
Tatarca (Latin): Tatarstan Respublikası
Kazan Rusya Rusça
Tatarca
Rus rublesi &0000000000068000.00000068.000 &0000000003768000.0000003.768.000
&0000000000000055.40000055,4
Tatar03.png
Trentino-Alto Adige
(Trentino-Alto Adige Özerk Bölgesi)
Flag of Trentino-South Tyrol.svg
İtalyanca: Regione Autonoma Trentino-Alto Adige
Almanca: Autonome Region Trentino-Südtirol
Ladince: Region Autonóma Trentin-Südtirol
Trento İtalyan İtalyanca
Almanca
Ladince
Avro &0000000000013606.00000013.606 &0000000000994703.000000994.703
&0000000000000073.00000073
Trentino-South Tyrol Provinces.png
Udmurtya
(Udmurtya Cumhuriyeti)
Flag of Udmurtia.svg
Rusça: Удмуртская Республика
Udmurtça: Удмурт Республика
İjevsk Rusya Rusça
Udmurtça
Rus rublesi &0000000000042100.00000042.100 &0000000001552800.0000001.552.800
&0000000000000036.90000036,9
Udmurt03.png
Valensiya
(Valensiya Özerk Bölgesi)
Flag of the Land of Valencia (official).svg
İspanyolca: Comunidad autónoma de Valenciana
Katalanca: Comunitat autónoma d'Valenciana
Valensiya İspanya İspanyolca
Valensiyaca
Avro &0000000000023255.00000023.255 &0000000000004692.0000004.692
&0000000000000201.780000201,78
Localització del País Valencià.png
Valonya
(Valonya Özerk Bölgesi)
Flag of Wallonia.svg
Fransızca: Région Wallonne
Almanca: Wallonische Region
Namur Belçika Fransızca
Almanca
Valonca
Avro &0000000000016844.00000016.844 &0000000003395942.0000003.395.942
&0000000000000201.610000201,61
Map of Wallonia.png
Voyvodina
(Voyvodina Özerk Bölgesi)
Flag of Vojvodina.svg
Sırpça ve Hırvatça: Autonomna pokrajina Vojvodina
Sırpça (Kiril): Аутономна покрајина Војводина
Macarca: Vajdaság Autonóm Tartomány
Slovakça: Autonómna pokrajina Vojvodina
Rumence: Provincia Autonomă Voivodina
Rusince: Автономна Покраїна Войводина
Novi Sad Sırbistan Sırpça
Macarca
Slovakça
Rumence
Hırvatça
Rusince
Sırp dinarı &0000000000021506.00000021.506 &0000000002031992.0000002.031.992
&0000000000000094.51000094,51
Map of Serbia (Vojvodina).PNG
Batumi View.jpg Vokzal.jpg Mariehamn.jpg Aosta.jpg Basilica del Pilar-sunset.jpg Oviedo panoramico.jpg Mount Athos administration building.jpg Azoren sao miguel ponta delgada.jpg
Batum Maykop Mariehamn Aosta Zaragoza Oviedo Karyes Ponta Delgada
Palma de Mallorca.jpg Vitoria desde berrosteguieta.jpg Belaja-frozen.jpg Sarajevo by night 2009.jpg Cheboksary Artificial Bay in downtown.jpg Dagestan market.jpg Merida Lusitania bridge.jpg
Palma de Mallorca Vitoria-Gasteiz Ufa Saraybosna Grozni Şupaşkar Mahaçkale Mérida
Sevilla Luft 120308.JPG Brussels CBD.JPG PanormadiTrieste.jpg Welcome to Gagauzia.jpg Santiago nova GDFL050319 18.JPG Cardiff Bay.JPG London Skyline.jpg Magas001.jpg
Sevilla Brüksel Trieste Komrat Santiago de Compostela Cardiff Londra Magas
Edinburgh Overview03.jpg Навеки с Россией.jpg Chess Set in Elista.jpg City.of.Santander.2.jpg City of Cherkessk.jpg Petrozavodsk traffic trolleybus.jpg Valladolid rio pisuerga puente mayor playa.jpg Toledo Skyline Panorama, Spain - Dec 2006.jpg
Edinburgh Nalçik Elista Santander Çerkessk Petrozavodsk Valladolid Toledo
BCN01.JPG SCW01.JPG Porto Ajacio.JPG Belfast panorama from queens tower.jpg View of Vladikavkaz.jpg Espartero.jpg MadridSkyline2008.jpg
Barselona Simferopol Sıktıvkar Ajaccio Belfast Vladikavkaz Logroño Madrid
New apartment house in city centre of Yoshkar-Ola.jpg SaranskKommunisticheskaya.JPG Vistasdelaciudaddemurcia.jpg City of naxcivan view from plane.jpg IruneaEzkaba.jpg 000 Narjan-mar.jpg Cagliari vista mare.jpg
Yoşkar-Ola Saransk Murcia Nahçivan Pamplona Naryan-Mar Cagliari Banya Luka
Palermo02 flickr.jpg Kremlin Qazansu.JPG Trento-Italy.jpg Svyato Mihailovsky Cathedral Izhevsk Russia Richard Bartz-edit.jpg Valencia west night.jpg 01-Namur-100109 (10) JPG.jpg Panorama of Novi Sad.jpg
Palermo Kazan Trento İjevsk Valensiya Namur Novi Sad

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ponta Delgada, bölgesel yönetimin başkanlığının bulunduğu yerdir. Angra do Heroísmo'da Anayasa mahkemesi, Horta'da ise Yasama Meclisi bulunur.