Kullanıcı mesaj:WikiBronze

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
WikiBronze şu anda gerçek hayatta çok yoğun olduğundan Vikipedi'yle istediği kadar ilgilenememektedir.
IP değişiklikleri
Kısaltmalar listesi:
V
Vikiveri değişikliği
g
ORES'in etiketlediği değişiklik
Y
Yeni sayfa
k
Küçük değişiklik
b
Bot değişikliği
(±123)
Bayt cinsinden sayfa boyutu değişikliği

27 Nisan 2024

son 100 değişiklik

Beyaz liste üyeliği[kaynağı değiştir]

Merhabalar! Beyaz liste grubu için gerekli,bu sayfadabelirtilen kriterlerin hepsini, bildiğim kadarıyla, yerine getirmiş olduğum halde hesabım sistem tarafından henüz gruba dahil edilmemiştir. Konuyla ilgili ne yapmam gerektiğine dair bilgilendirip, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. --WikiBronze (mesaj) 01:38, 21 Ocak 2014 (UTC)

Katkılarınızı incelediğimde uygun olduğunuzu gördüğümden, beyaz liste kullanıcı grubuna dahil edildiniz. Vandalizmden uzak katkılarınızı sürdürmeniz dileğiyle. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 02:00, 21 Ocak 2014 (UTC)
Çok teşekkür ederim Sayın Théoden. Olumlu kararınıza müteşekkirim. Bu kararı verdiğiniz için pişman olmayacaksınız. Sizin yüzünüzü kara çıkarmayacağım! Saygılarımla. --WikiBronze [M] 00:48, 17 Nisan 2014 (UTC)

İBP yardım[kaynağı değiştir]

merhaba wikibronze, ben vikipediye yeni üye oldum ve iş birliği projesine katılmak istiyorum ama nasıl katılacağımı bilmiyorum.Yardımcı olabilir misiniz? --''~~*~~*~~'' (mesaj) 18:42, 1 Şubat 2014 (UTC)

Merhabalar Merve Melissa Çağlar! Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Aramızda yeni katılımcılar görmek çok güzel. İş Birliği Projesi'ne katılma talebiniz hakkında proje sorumluları ile, size rehberlik etmeleri için irtibata geçeceğim. Yeni bir katılımcı dostumuz olarak Yeni Katılımcılara Tavsiyeler sayfasına göz atmayı lütfen ihmal etmeyiniz ve Vikipedi'ye aktif olarak katkıda bulunmaktan çekinmeyiniz. Katkıda bulunma ve değişiklikler yapma konusunda daha fazla bilgi edinmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olduğunda benimle tekrar bağlantıya geçmekten lütfen çekinmeyiniz. Sizinle en yakın zamanda ben veya İBP'den yetkili bir arkadaşımız konu ile ilgili tekrar irtibata geçeceğiz. İyi çalışmalar. --WikiBronze (mesaj) 20:11, 1 Şubat 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Diplomasi Yıldızı
önerilerinizi dikkate alacağım saygılarımla Aluminum (mesaj) 17:34, 13 Şubat 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Gerçeküstü Yıldız
Çaltepe, Yeşilova sayfasını ben düzenlemiştim orada yaşıyorum sayfadaki bilğiler doğrudur sayfayı Kontrol ettiğiniz için Teşekkürler saygılarımla Aluminum (mesaj) 18:56, 13 Şubat 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
İBP'nin 7. haftasında yapılan {{Kaynak viki}} şablonunu kullanan sayfaların {{Çevrilmiş sayfa}} ile güncellenmesi çalışması konulu iş birliğine katılımınız için teşekkürler. Geçtiğimiz hafta 741 maddenin şablonunu güncelleyerek hedefimize %148 oranla ulaştık. Bu haftanın projesi olan Ressamlar listesi'ndeki kırmızılıkları giderme çalışması iş birliği projesine de katılımızı bekler, katkılarınız için tüm Vikipedi ailesi adına teşekkür ederim. SiLveRLeaD mesaj 16:17, 19 Şubat 2014 (UTC)

Çaltepe'de şablonları çıkarmadım sanıyorum. çıkardıysam yanlışlıkla olmuştur. Bir dahakine dikkat ederim.Bu imzasız yazı Ayrıntılı Bilgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar! Önemli değil, hepimiz yapıyoruz bu tip ufak hatalar :-) Düzeltilir. Bu arada, Çaltepe Tartışma sayfasında mesajınızı yanıtladım. İyi çalışmalar. --WikiBronze (mesaj) 16:35, 27 Şubat 2014 (UTC)

Selam. Gereksiz ama söylemeden geçemeyeceğim: Türk sineması maddesinin tartışma sayfasında sadece benim bulunduğum gözünüzden mi kaçtı acaba da benim konuşma sayfamı ziyaret etme ihtiyacı duydunuz? Merak etmeyin, düzelttiğim maddelerle ilgili tartışmalar gözümden kaçmaz genellikle. Sevgiler. --E4024 (mesaj) 09:50, 28 Şubat 2014 (UTC)

Türk Sineması[kaynağı değiştir]

Merhabalar! yaptığınız düzeltmeler için teşekkür ederim. Ancak burada yapmış olduğunuz değişiklikten sonra bir anlatım bozukluğu oluştu. Tekrar gözden geçirebilir misiniz lütfen? Burada ise neden "Yeşilçam" ve "Osmanlı İmparatorluğu" ibarelerini sildiğinizi ve (O isim daha aşağı...) notunuzda neyi kastettiğinizi anlamadım. Bu ibarelerin metnin alt kısımlarında yer alması gerektiğini mi söylüyorsunuz? Eğer öyleyse (Bence her iki ibarenin de önemi açısından giriş kısmında bulunmaları gerekiyor), sildiğiniz kısmı, yer verilmesi gerektiğini düşündüğünüz kısma eklemenizi rica ediyorum. İyi çalışmalar. --WikiBronze (mesaj) 17:05, 27 Şubat 2014 (UTC)

Birşey değil. Bahsettiğiniz "anlatım bozukluğu"nu ben göremiyorum. Esasen benim değişiklik yapma amacım "filmin yayınlanması" gibi ifadeleri düzeltmekti. "Yeşilçam" da içinde bulunduğu yere uyum sağlamıyordu. Konuşarak anlaşma çabanızı takdir ediyorum, ancak bunun ilgili maddenin tartışma sayfasında yapılması gerek. (Belki de benim maddelerde açmaya çalıştığım tartışmaların genellikle yanıtsız kaldığını görüp buraya geldiniz ama siz biz hepimiz katılmazsak tartışma nasıl olacak? :-) "Anlatım bozukluğu" iddianıza bir ara yeniden bakacağım; farkındaysanız zaten benim Vikipedideki temel faaliyetim o bozuklukları düzeltmeye yönelik; madde filan açtığım pek yok. Sevgiler. --E4024 (mesaj) 09:39, 28 Şubat 2014 (UTC)
Selam. Gereksiz ama söylemeden geçemeyeceğim: Türk sineması maddesinin tartışma sayfasında sadece benim bulunduğum gözünüzden mi kaçtı acaba da benim konuşma sayfamı ziyaret etme ihtiyacı duydunuz? Merak etmeyin, düzelttiğim maddelerle ilgili tartışmalar gözümden kaçmaz genellikle. Sevgiler. --E4024 (mesaj) 09:50, 28 Şubat 2014 (UTC)
Merhabalar! Her ikisini birden cevaplamak için benim sayfama bıraktığınız mesajı da buraya dahil ettim. Konuyu tartışmaya açma noktasında usülde yanlış varsa eğer, benim bu husustaki tercübesizliğimden kaynaklanıyordur, herhangi bir art niyet aramayın lütfen :-) Size mesaj atmadan önce konuyu hangi sayfada size iletmem gerektiği konusunda ikileme düştüm açıkcası. Demek istediğim, diğer kullanıcılarla iletişimde hangi yolların izlenmesi gerektiği konusunda biraz tecrübesizim. Tartışma sayfasında, Yeşilçam ile ilgili başlığı ben size mesaj gönderdikten sonra açtığınız için, "Belki de benim maddelerde açmaya çalıştığım tartışmaların genellikle yanıtsız kaldığını görüp buraya geldiniz" derken 3 Ocak 2014 tarihli mesajınızı kastettiğinizi varsayıyorum. Türk Sineması maddesini ilk düzenlemeye başladığımda o mesajı görmüştüm ancak mesajı gönderenin ismine dikkat etmemiştim, o yüzden siz değişiklik yaptığınızda ben tartışma sayfasına yazanla değişiklik yapanın aynı kişi olduğunu fark etmedim. Madde ile ilgili sorumu ve cevabınızı, sizin tavsiyenizi dikkate alarak, tartışma sayfasına taşıyor ve oradan devam ediyorum :-) Saygılar.--WikiBronze (mesaj) 13:34, 28 Şubat 2014 (UTC)

Sizi çok enerjik ve istekli görüyorum. O nedenle yazmaya cesaret ettim: Ay-yıldız ve Hilal ve yıldız diye iki maddemiz var. Belli birşey ki bunların birleşmesi gerekiyor. Ancak bu tür işleri yapmak çok zevkli görülmüyor olmalı ki gönüllü çıkmamış. İkisi düzgün bir şekilde birleşip geliştirilirse önemli bir eksikliği kapatmış oluruz. Türkçe Vikipedide Türkler ve Türkiye ile ilgili böyle simgesel bir maddenin (2 maddenin!) bu halde kalması hoş bir durum değil. Ne dersiniz, vaktiniz var mı? Selamlar. --E4024 (mesaj) 15:54, 28 Şubat 2014 (UTC)

Merhabalar! Kusura bakmayın, son 2 gündür yoğundum, ancak Vikipedi'ye girecek fırsat bulabildim. Takdiriniz için teşekkür ederim. Elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz maddelere (daha doğrusu maddeye) göz attım. Madde, gördüğüm kadarıyla, Superyetkin ve Rapsar'ın çabalarıyla birleştirilmiş. Benden yine de bu madde ile ilgili yapmamı istediğiniz birşey var mı? Bir de merak ettiğim, maddenin isminin ne olması gerektiği konusunda bir karara varıldı mı? Saygılar. --WikiBronze (mesaj) 18:57, 1 Mart 2014 (UTC)

Devriyelik yetkiniz etkinleştirilmiştir. Vikipedi'ye yaptığınız katkıların artarak sürmesi dileğiyle. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:25, 28 Şubat 2014 (UTC)

Teşekkür ederim Superyetkin. Vikipedi'yi elbirliği ile geliştirmek dileğiyle. --WikiBronze (mesaj) 18:42, 1 Mart 2014 (UTC)

Devriye görevin için tebrikler.Devriye olarak Bu Maddeye bakabilir misin? IP kullanıcı ısrarcı/vandalist düzenleme yapıyor. Ayrıntılı Bilgi mesaj 19:22, 1 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar! Teşekkür ederim. Darısı başınıza :-) Madde hakkında haber verdiğiniz ve ilgilendiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Superyetkin'i de bilgilendirdim. Bir sonraki adımda gereğini yapacaktır. Saygılar!--WikiBronze (mesaj) 20:02, 1 Mart 2014 (UTC)

Alt başlıklar[kaynağı değiştir]

Sevgili Ayrıntılı Bilgi, lütfen VP:BEK'nda "Alt başlıklar" kısmını inceleyiniz :-) --WikiBronze (mesaj) 20:38, 1 Mart 2014 (UTC)

Konudaki hatamın farkındayım. Eski bir alışkanlık. Gerekeni yapacağımdan emin olabilirsiniz. Ayrıntılı Bilgi mesaj 20:43, 1 Mart 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Diplomasi Yıldızı
Tartışma sayfalarını çoğu kullanıcıdan hatta hizmetlilerden bile etkin kullandığı için bu ödül WikiBronze adlı kullanıcıya takdim edilmiştir. SiLveRLeaD mesaj 15:26, 4 Mart 2014 (UTC)
Katılıyorum. --E4024 (mesaj) 16:33, 4 Mart 2014 (UTC)
Takdiriniz için teşekkür ederim. Çalışmaları için ödül hakeden birisi varsa o da sizsiniz :-) Saygılar! --WikiBronze (mesaj) 16:31, 4 Mart 2014 (UTC)

Tarafsızlık[kaynağı değiştir]

Sevgili WikiBronze; Bu sayfada bir kullanıcıyla anlaşmazlık yaşıyorum. 3. bakış açısı olarak tarafsızlığa karar verebilir misin? Objektif olduğumu düşünüyorum . Lütfen eleştirmekten çekinme . --Ayrıntılı Bilgimesaj 18:27, 5 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar Ayrıntılı Bilgi, konu ile ilgili görüşümü maddenin tartışma sayfasında dile getirdim. Bunun yanısıra, eğer yanlış anlamazsan naçizane bir tavsiyede bulunmak isterim. Genel olarak, özellikle başkalarının görüşleri için, "Gereksiz" vb. olumsuz ve yıkıcı ifadeler yerine daha yapıcı ifadeler kullanmak, olumlu sonuçlar almamızı sağlar :-) Saygılar. --WikiBronze (mesaj) 19:28, 5 Mart 2014 (UTC)

Bir türlü değişikliklerim kabul olmadı, günlerdir 1 mesaj bekliyorum. Yardım eder misiniz? Uni Article💬 19:10, 28 Mart 2014 (UTC)

Merhabalar! Geç cevap için kusura bakmayın. Diğer Wiki platformlarındaki yoğun çalışmalarımdan dolayı son günlerde burada pek aktif değilim. Talebiniz başka bir Devriye tarafından yerine getirilmiş gördüğüm kadarıyla. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 18:54, 29 Mart 2014 (UTC)

İş Birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze; Bu haftanın projesi herkese hitap ediyor. Gir ve katıl. Kendi ilgi alanını seç ve bize yardımcı ol. Eğer zamanın varsa katkılarını bekliyorum. --İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 10:12, 7 Nisan 2014 (UTC)

merhaba wikibronze; bugün akşama kadar dersim var. Pek giremeyebilirim . Herhangi bir sorun olursa mesaj at . Bakmaya çalışacağım--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 04:10, 8 Nisan 2014 (UTC)

Tamamdır. İyi dersler dilerim. --WikiBronze [M] 04:31, 8 Nisan 2014 (UTC)
  • Nusayr’îyye Tarikâtı / i'tikadının asıl kurucusu, Irak'ta Kûfe ile Vâsit arasında bir yerde bulunan Cabnbelâ Köyü doğumlu Hasan el-Askerî ile yakın ilişkileri bulunan okumuş bir aileye mensup, "Şeyh Bayrak" nâmıyla meşhur olan ve 957 / 968 yılında Halep'te ölen Gâl’îyye[1] fukahasından Ebû Abd-Allâh el-Huseyin ibn Hemdân’ûl-Canbûlânî El-Hasîbî[2] (Arapçaالحسين بن حمدان الخصيبي) ismindeki zâttır.

Kaynakça[kaynağı değiştir]

68.100.175.63 23:17, 8 Nisan 2014 (UTC) 68.100.175.63 23:24, 8 Nisan 2014 (UTC)

Translation notification: Wikimedia Blog/Drafts/Heartbleed[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Wikimedia Blog/Drafts/Heartbleed is available for translation. You can translate it here:



This is the text of a just published blog post summarizing the actions taken to protect users of Wikimedia sites against the recently discovered "Heartbleed" security vulnerability. (The post explains that users will need to re-login the next time they use their accounts and suggests to change passwords as a standard precautionary measure, but it is currently not intended to enforce a password change for all users.) Completed translations will be added to the blog post.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 19:24, 10 Nisan 2014 (UTC)

Translation notification: Extension:AbuseFilter[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page Extension:AbuseFilter is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is low.


Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 10:05, 14 Nisan 2014 (UTC)

Translation notification: Extension:ShortUrl[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page Extension:ShortUrl is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 16:55, 14 Nisan 2014 (UTC)

Translation notification: Fundraising/Translation/Ways to Give new[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page Fundraising/Translation/Ways to Give new is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2014-04-30.

Thanks to your help, we can create Ways to Give pages across languages. This is an important page for WMF fundraising.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 09:36, 15 Nisan 2014 (UTC)

Asıl yapılması gereken benim yaptığım[kaynağı değiştir]

Viki'nin kalite standardını düşürmüşsünüz. Filoloji konusunda bilgi bilimsel olmadığı üzere kaldırdım. Fakat benden bu bilgiyi kaldırmam için bir kaynak istemişsiniz. Halbuki o bilginin oraya girilebilmesi için asıl kaynak gereklidir. Yani biz bir konuda bilgiyi anlatmak için masalsı bir yazıyı tutup teori olarak kabul etsek ve bilimsel teoriler içerisine eklesek bu mantıklı olur mu? İşte tam da ben bu mantıksızlığı ortadan kaldırmak istedim. Agokselb (mesaj) 18:46, 13 Nisan 2014 (UTC)agokselb

Merhabalar Agokselb! Öncelikle konuyu dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Keşke herkes değişiklik savaşına girmek yerine, sizin yaptığınız gibi iletişim kurarak sonuca ulaşmaya çalışsa. Yaptığım inceleme sonucunda düşüncenizde haklı olduğunuz kanısına vardım. Aslında, söz konusu maddedeki problemin kaynağı, mevcut bilgilerin en başta kaynak belirtilmeden girilmiş olmasıdır. İkinci husus ise maddenin başına eklenmesi gereken {{kaynaksız}} şablonunun eksik olmasıdır. Normal şartlarda kaynaksız bilginin eklenmesine en baştan izin verilmemelidir. Kaynaksız içeriğe sahip maddeler ise {{kaynaksız}} şablonu ile etiketlenmelidir. Yapmış olduğum "geri alma" işlemini geri alıyorum ve maddeye {{kaynaksız}} şablonu ekliyorum. Eğer arzu ederseniz, maddenin geri kalan kaynaksız kısımları için kaynak belirterek katkıda bulunabilirsiniz. Lâkin, bu kısımlar da kaynak belirtilmediği için belli bir süre sonra silinebilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu veya başka bir konu ile ilgili sorunuz olursa benimle tekrar irtibata geçmekten çekinmeyin. İyi çalışmalar dilerim. --WikiBronze [M] 19:59, 13 Nisan 2014 (UTC)
Biraz sert bir dil kullanmışım. Sizin kullandığınız dil karşısında benimki çok kaba kalmış, bunun için size mahçup olduğumu dile getiririm. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu imzasız yazı Agokselb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Problem değil. Ben niyetinizin iyi olduğunu biliyorum :) Önemli olan aradaki anlaşmazlığın giderilmiş olması. Katkılarınızın devam etmesi dileğiyle. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 12:26, 15 Nisan 2014 (UTC)

Translation notification: Universal Language Selector/Announcement Feb2014[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page Universal Language Selector/Announcement Feb2014 is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 14:38, 15 Nisan 2014 (UTC)


Cevabınıza istinaden yardım lütfen[kaynağı değiştir]

Merhaba Hakan Okay sayfam ile ilgili gönderdiğiniz cevap için öncelikle teşekkür ediyorum. Size danışmak istiyorum 1 yıl önce bir yetkili tarafından onaylanan sayfam neden şimdi başka bir yetkili tarafından siliniyor. Bu konuda ne yapabilirim bana yardımcı olabilir misiniz? Noraelnora (mesaj) 19:49, 17 Nisan 2014 (UTC)Noraelnora

Merhabalar! Théoden ve Kibele'nin sayfalarına bırakmış olduğunuz mesajları da okudum. Bu mesajımda bütün sorularınıza yanıt bulacağınızı düşünüyorum. Kendileri arzu ederlerse sorularınızı ayrıca yanıtlayabilirler. Öncelikle, söz konusu Hakan Okay maddesinin içeriği hakkında bilgim olmadığını bilmenizi isterim. Bu yüzden tamamen elde mevcut veriler doğrultusunda konuyu ele almaya çalışacağım. Mesajınızda dikkatimi çeken ilk husus, maddeden "sayfam" olarak bahsediyor olmanız. Bilmeniz gerekir ki; özgür ve açık kaynak ansiklopedi olan ve tamamen gönüllülük esasına dayanan Vikipedi'de, kendi kullanıcı sayfaları dışında hiç bir sayfa kullanıcıların değildir. Maddenin silinme geçmişine baktığımızda-ki bu geçmişi, sayfayı yazma aşamasında görmüş olmanız lazım-daha önce 4 defa silinmiş olduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra, daha önce silinmiş sayfalarda yukarıda vermiş olduğum bağlantıda da görebileceğiniz gibi "ÖNEMLİ UYARI" adı altında, silinen sayfanın oluşturulması halinde tekrar silinebileceği belirtilmektedir. Daha önce SAS tartışması sonucu silinmesine karar verilmiş sayfalar tekrar silinebilir. (bkz.VP:HS#Genel:G4. Daha önce silinmiş içeriğin büyük ölçüde aynısına sahip sayfalar silinebilir.) Keza, Hakan Okay maddesinin SAS tartışması 2012 yılında yapılarak karara bağlanmış. Bir hizmetlinin onaylamış olması, (hele ki böyle bir geçmişe sahip olan) maddenin silinmeyeceği garantisini vermez. İnceleme (sizin deyiminizle onay) işleminde maddelerin silinme geçmişleri gözükmez. Sizin, maddeyi oluşturma aşamasında gördüğünüz uyarıları dikkate almanız gerekirdi. Konuya bu bilgiler ışığında baktığımızda (maddenin son açılan hali, önceki halinden çok farklı bir kapsamda değilse ve/veya telif hakkı içeriyorsa ve/veya yine KD kriterlerini karşılamıyorsa) söz konusu maddeyi silen hizmetli doğru ve yerinde bir işlem yapmıştır. Bir madde üzerinde emek verirken sizden bu hususları göz önünde bulundurmanız beklenmektedir. Umarım sorularınızı yanıtlayabilmişimdir. Bu veya herhangi başka bir konuda sorunuz olursa benimle tekrar irtibata geçmekten lütfen çekinmeyin. Katkılarınızın devam etmesi dileğiyle. İyi çalışmalar.--WikiBronze [M] 21:01, 17 Nisan 2014 (UTC)

Merhaba öncelikle böyle uzun bir cevap için zaman ayırdığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Öncelikle oradaki "sayfam" kelimesi yerine yazacak bir şey bulamadığım için yazdığım bir ifade yani "benim" gibi bir ifade kesinlikle taşımamakta. Sorun şu ki daha önce silinme sebeplerinin tamamı düzeltilmiş ve 25 kaynakça eklenerek sayfa tekrar düzenlenmiştir. Sizden ricam wikinin ingilizce versiyonunda bulunan maddeyi incelemeniz.buradan Burada da gördüğünüz gibi türkçe maddede de her ayrıntıya dikkat edildi. Benim anlamadığım silen kişinin ilgi alanı nedir elbette bilmiyorum ama bir kişi hangi dodanımlara sahip olarak kayda değer kişi değildir diye kayıt silebiliyor. Bir de lütfen bu konuda yardımcı olun türkçe yazdığım o maddenin içeriğine nasıl ulaşabilirim. Bu konuda ciddi zaman harcadım ve bu emeğin çöpe atılmasını istemiyorum. Lütfen maddeyi inceledikten sonra benimle fikirlerinizi paylaşın. Saygılarımla.. Noraelnora (mesaj) 21:20, 17 Nisan 2014 (UTC)Noraelnora

Selam Wikibronze. Senden bir ricam var, çeviriye vakit bulabilir misin? Yagmurlukorfez (mesaj) 12:08, 18 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar! Açıkcası bu dönem hem viki içinde hem de dışında biraz yoğunum. Konu nedir? --WikiBronze [M] 15:18, 19 Nisan 2014 (UTC)

99.33.211.25[kaynağı değiştir]

Merhaba Theoden! Şu maddede şu kişi tarafından üstüste kaynak gösterilmeden değişiklikler yapılıyor. Değişikliklerini 2 defa, açıklama yaparak, reddetmeme rağmen tekrar etti. Bunun yanı sıra, diğer maddelerde yaptığı değişikliklere de bakarsan hemen hemen hepsinin uygunsuz olduğunu göreceksin. İlgilenirsen sevinirim. Saygılar! --WikiBronze [M] 14:54, 29 Nisan 2014 (UTC)

Merhabalar, vandalizm sebep ip engellenmiş, ilgili sayfa 2 günlük yarı korumaya alınmıştır. Bilgilendirme için teşekkürler, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:59, 29 Nisan 2014 (UTC)

Translation notification: Wikimedia Highlights, March 2014[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Wikimedia Highlights, March 2014 is available for translation. You can translate it here:



Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the most important Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news from the month of March. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, Identi.ca and project village pumps.

Help is also still welcoming in translating the previous issue of the Wikimedia Highlights which was published last week, at [1].

If you have questions about the translation notifications system, you can ask them at [2]. You can manage your subscription at [3].

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 05:09, 1 Mayıs 2014 (UTC)

Şarkıyla doğrudan ilintili olmadığından bilgi kutusu dışında kullanılması daha uygun. İyi vikiler. --Superyetkinileti 19:05, 2 Mayıs 2014 (UTC)

Dışsallık Maddesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar Saktumsek! Şu maddede yapmış olduğunuz değişiklikte kaynak belirtmemiş ve değişiklik özetinde bir sonraki değişikliğinizde kaynak belirteceğinizi söylemişsiniz. Lâkin, 1 yıldan uzun bir süre önce yapmış olduğunuz bir önceki değişiklikte de aynı şekilde kaynak belirtilmemiş olduğunu ve özetinde yine aynı şekilde bir sonraki değişiklikte kaynak ekleyeceğinizi söylediğinizi görüyorum. Son değişikliğinizi kaynak belirtmeniz suretiyle tekrar eklemeniz için şimdilik kaldırdım ve madde üzerinde gerekli düzenlemerin yapılması için uygun etiketler ekledim. Kaldırdığım sürüme maddenin sayfa geçmişinden ulaşabilirsiniz. Lütfen katkılarınızı güvenilir kaynaklar belirterek gerçekleştiriniz ve söz konusu maddede şuan mevcut olan bilgiler için de uygun kaynaklar belirtiniz. Bunun yanı sıra, Vikipedi'de özgün araştırmalara ve özgün düşüncelere yer verilmediğini tekrar hatırlatmak isterim. Bu veya herhangi başka bir konuda sorunuz veya yardıma ihtiyacınız olursa benimle irtibata geçmekten çekinmeyin. Bahsettiğim hususları göz önünde bulundurarak katkılarınızı devam ettirmeniz dileğiyle. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 18:46, 2 Mayıs 2014 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Uyarılarınızda haklısınız. Maddeyi kaynakları ile birlikte en yakın zamanda yenileyeceğim. Saygılar.. Bu imzasız yazı Saktumsek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Théoden! Şu değişiklik için bir işlem söz konusu mu, bakıp ilgilenir misin rica etsem? Teşekkürler. --WikiBronze [M] 16:39, 2 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba, tartışma sayfası 1 haftalık yarı korumaya alındı. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 20:16, 2 Mayıs 2014 (UTC)

Resim uygunluk[kaynağı değiştir]

Merhabalar kibele! Bu ve bu resim, üzerlerinde yazı bulunmaları bakımından uygun mudur? Kullanıcının kendi çalışması. --WikiBronze [M] 17:41, 2 Mayıs 2014 (UTC)

silinmişler bile.. :) sevgiler. --kibele 09:37, 3 Mayıs 2014 (UTC)

85.99.36.147 - Vandalizm[kaynağı değiştir]

Yaptığı 3 değişiklikte de vandalizm. --WikiBronze [M] 14:21, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Yetkin ilgilenmiş. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 14:35, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Berkin Elvan[kaynağı değiştir]

Tartışma:Berkin Elvan sayfasında zaten gerekçeyi belirtmiştim bronz. Keşke önce kontrol etseydin. Kategoriyi geri kaldırıyorum. Bir İtirazınız var mı bu konuda? Yagmurlukorfez (mesaj) 16:30, 3 Mayıs 2014 (UTC)

Özür dilerim, inceleme bekleyen sayfalardan baktığım için tartışma sayfasına yazdığınızı fark etmedim kusura bakmayın. Genelde, madde içeriğinde tartışma sayfasıyla bağlantılı değişiklik yapıldığında değişiklik özetinde belirtildiği için ihtimal vermedim. Fakat durum böyle olsa dahi, söz konusu değişikliğin tartışma yapıldıktan ve bir karara varıldıktan sonra yapılması daha uygun olacaktır. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 00:15, 4 Mayıs 2014 (UTC)

Ohaorhan mesaj sayfasında[kaynağı değiştir]

İncelemeelemanı Selamlar! Ohaorhan adlı kullanıcının mesaj sayfasına eklediğin şablon, nedendir bilinmez, imzanı göstermemiş. Normalde otomatik gözükmesi lazım değil mi? Ben de karışıklık olmasın diye affına sığınarak elimden geldiğince düzenledim. Yanlış anlaşılma olmasın diye haber veriyim dedim :) İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 21:11, 8 Mayıs 2014 (UTC)

Teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Ben daha sonra tekrar yk ile düzenleme yaptım. {{yk:Kullanıcı sayfası uyarısı}} ile kullanımda, herhangi bir sorun kalmıyor. Kolay gelsin.--i.e.msj 22:10, 8 Mayıs 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Ben kendi şahsım ile ilgili site açmamım hiç bir yolu yok mu ? Orhan Şen 11:37, 9 Mayıs 2014 (UTC)

Kullanıcı:ohaorhan adlı kullanıcı sayfam var bunu site haline getirmeye çalıştığım engellendim bende site(sayfa) açmak isityorum bunu daha önce ilettim ama Hiç bir yolu yok mu.Açamazmıyız hiç bir türlü illede Kayda değer mi olması gerek. Orhan Şen (mesaj)

Selamlar! Vikipedi içerisinde yaptığınız değişikliklerden ve isteklerinizden Vikipedi'nin yapısını ve varoluş amacını yanlış algıladığınızı görüyorum. Herşeyden önce Vikipedi bir ansiklopedidir. Kişisel sayfalar oluşturma yeri değildir. Verdiğim bağlantıda kendi sayfanızı oluşturabileceğiniz internet sitelerinin bir listesi de mevcuttur. Size tavsiyem, kişisel site, sayfa kurma planlarınızı bu listede mevcut sitelerde gerçekleştirmeye çalışmanız ve Vikipedi'deki katkılarınızı ilgi duyduğunuz konularda ve mevcut kurallar çerçevesinde devam ettirmenizdir. Yararlı katkılarda bulunabilmeniz için şu sayfalardaki politika ve yönergeleri incelemenizi öneririm: VP:BEK, VP:V, VP:5. Son olarak; herkesin hata yapabileceğini, Vikipedi'de hata ve yanlışların anlayışla karşılandığını ancak uyarılara rağmen ısrarla tekrarlanmasının hoş karşılanmayacağını hatırlatmak isterim. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 13:26, 9 Mayıs 2014 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
Uzlaşmacı ve sakin tavrını her zaman koruduğun ve en önemlisi tartışma ve mesaj sayfalarında diğer kullanıcılarla iletişiminde nezaketi asla elden bırakmadığın için teşekkür mahiyetinde, bu yıldızı kabul etmen ve tutumunun daim olması dileğiyle. Sevgiler... Théoden ileti 13:38, 9 Mayıs 2014 (UTC)
  • Takdirin için çok teşekkür ederim Théoden :) Hepimizin birbiriyle olumlu ve yapıcı iletişimler kurması dileğiyle. Sevgiler, saygılar. --WikiBronze [M] 18:12, 9 Mayıs 2014 (UTC)


Gönderdiğiniz "Manchester" adlı mesaja yanıt[kaynağı değiştir]

Merhaba Noyder! Manchester sayfasına eklediğiniz içeriği kaynak belirtmediğiniz için geri aldım. Bunun yanı sıra, yaptığınız değişiklikte imlâ hataları mevcut ancak içerik ile ilgili kaynak(lar) göstererek metni tekrar eklemeniz halinde imlâ konusunda size memnuniyetle yardımcı olabilirim. Sevgiler. --WikiBronze [M] 01:35, 13 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba WikiBronze: Mesajınızda "Manchester" maddesine eklediğim bir kısmı içeriği kaynak belirtmediğim için geri aldığınızı bildirmektesiniz. Bunun uygun olmadığını düşünüyorum. Şu anda yazdıklarımı tekrar geri getirmeye çaba veriyorum. Ama neden bu ekstra probleme katlanmam gerektiğini de kendikendime soruyorum.
Bu metin İngilizce Wikipedia'daki [[4]] maddesinin gösterilen bölümünden çevirip uyarlama ile ortaya çıkmıştı. Bu İngilizce Wikipedia'ya maddesine bakarsanız orada da kaynak görmiyeceksiniz (eğer kaynak olsa tercüme ederdim).
İmla problemine gelince bu devamlı cebeleştiğim bir sorun. Ben yıllarca Vikipedi'ye Firefox Web tarayıcısı kullanıp İngilizce klaveye ile yazarak katkı yaparım. Tabii bu imla hataları doğurur. Katkımı tamamladıktan sonra son bir edisyon olarak klaveyenin doğurduğu imla hatalarını düzeltmek ve metni son olarak edit etmek için Firefox'da "add-on" olan "Turkish Deascciifier" adı bir eki kullanırım. Fakat Firefox'un yeni son edisyonu (Ed. 29.01) bu add-on'u kullanmaya imkan vermiyor!!! Aynı zamanda İngiltere'de kullandığım Web Provider BT de oyun yapıp devamlı hizmet yerine sanki aralıklı hizmet sağlamaya başladı!!! Onun için Viki'ye yapmak istediğim (Manchester maddesine) katkıyı bitirmek imkanı olmadan netten atıldım ve sonra da bu maddeye katkı yapmakta olduğumu unuttum!! (Herhalde 73 yaşıma gelip bunamaktan olacak - heehhehee güya şaka!!)
Yazmış olduğum ek katkılar metinde bırakılsa idi daha uygun olacağını düşünmekteyim. Türkçe Vikipedi'ye ciddi amaçla hizmet etmeye çalışmaktayım. Bir taraftan elimdeki tarayıcı ve kullandığım provider çabalarımı sanki engellemeye çalışmakta; diğer taraftan da siz yapabilmiş olduğum çabaları "sıfırlamaktasınız"!!! Benim yazabildiklerimi sıfırlayıp kenara atacağınıza; bir ihtar işareti koymak; ve bunu bana bir mesajla bildirmenin daha uygun olacağını düşünmekteyim!!!
Diğer taraftan BT ile epeyce konuşma yapıp hizmetlerini iyileştirecekleri vadesini aldım ve "Türkçe Deasciifier" add-on'unun "Google Chrome" adlı tarayıcıya "extension" olarak konulduğunu gördüm ve Viki'ye katkı için kullanacağım tarayıcıyı değiştireceğim. (Bakın bu Chrome'da yazılıp " "Turkish Deasciifier"'dan geçti ve yine de son edisyon gerekti!!) Ben buradan Viki'ye katkılar yapmak için ve yaptığım katkılarımı uygun yapmak için büyük çabalar gösterirken, sizin de daha anlayışlı olarak davranmanızı rica etmekteyim. Gösterdiğiniz ilgiye de yine teşekkür ederim ve iyi çalışmalar dilerim... noyder (mesaj) 13:32, 14 Mayıs 2014 (UTC)
  • Merhabalar Noyder! Öncelikle mesajınıza geç cevap için özür dilerim. Son günlerde yaşanan olaylardan sonra hiçbir şeyle ilgilenmek gelmedi içimden. Mazur göreceğinizi umut ediyorum. Konumuza dönecek olursak; "İmla problemine gelince bu devamlı cebeleştiğim bir sorun." -Zaten, imlâ konusunda size yardım teklifinde bulunmamın sebebi İngiltere’de yaşadığınızı farketmem ve bu konuda, doğal olarak, sıkıntı yaşayabileceğinizi tahmin etmemdir. Keza, yaptığınız değişikliği geri almamın sebebi de imlâ değil kaynaksız oluşuydu.
"Bu metin İngilizce Wikipedia'daki maddesinin gösterilen bölümünden çevirip uyarlama ile ortaya çıkmıştı. Bu İngilizce Wikipedia'ya maddesine bakarsanız orada da kaynak görmiyeceksiniz (eğer kaynak olsa tercüme ederdim)." -Ben de İngilizce sürümden yaptığım çevirilerde benzer hataya düşmüş olabilirim. Ancak buradaki önemli husus, çevirisini yaparak eklediğimiz içeriğin kaynaklı olmasına dikkat etmemizdir. İngilizce Vikipedi'de yer alıyor olması içeriğin doğru olduğu anlamına gelmediği gibi farklı bir dil sürümünden kaynaksız içeriğin çevirisini eklememiz, kaynaksız, doğrulanabilirliği olmayan herhangi bir bilgi eklememiz ile aynı olur. Konuyla ilgili politikada şu ifade yer almaktadır: "Prensip olarak, okuyucuların orijinal materyalde bahsedilenlerin güvenilir bir kaynak tarafından yayımlandığını [...] doğrulayabilme fırsatı olmalıdır." İngiltere'de yaşayan biri ve bir akademisyen olarak, sunulan bilgide kaynağın önemini siz benden daha iyi bilirsiniz :) Ayrıca metnin ingilizce sürümden çeviri olduğuna dair çeviri özetinde veya başka bir yerde herhangi bir ibare yoktu.
"...katkıyı bitirmek imkanı olmadan netten atıldım ve sonra da bu maddeye katkı yapmakta olduğumu unuttum!!" -Samimiyetimle belirtmek isterim ki, eklemiş olduğunuz içeriğe halihazırda kaynak eklemek üzere olmanız ihtimali üzerine değişikliğinizi geri almadan önce tereddüt ettim ve değişikliğinizin yapılış saatini kontrol ettim. Ancak sizin de gördüğünüz gibi üzerinden 2 saat geçmiş olduğunu görünce geri aldım. İnternet ile ilgili olan probleminizi anlayışla karşılıyorum ancak takdir edersiniz ki, bağlantınız ile ilgili yaşadığınız sorunu tahmin edip hesaba katmam biraz zor :)
"Şu anda yazdıklarımı tekrar geri getirmeye çaba veriyorum. Ama neden bu ekstra probleme katlanmam gerektiğini de kendikendime soruyorum." -Söz konusu geri alma işlemini yaparken; yaptığınız değişiklik "blok metin" olduğu için içeriği metne tekrar dahil etmenizin zor olmayacağını düşündüm.
"Yazmış olduğum ek katkılar metinde bırakılsa idi daha uygun olacağını düşünmekteyim." -Yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı, eklediğiniz metnin hangi kaynağa dayandığını bilemeyeceğim için ve yine ilgili politikada geçen şu ifadeye dayanarak: "Bazen kaynaksız bir bilgiye sahip olmaktansa, bilgi sahibi olmamak daha iyidir." yapılması doğru olanın, değişikliğinizin (tarafınızdan kaynak belirtilerek tekrar eklenlenmesi imkânı mevcut olmakla birlikte) geri alınması olduğunu düşündüm.
"Bir taraftan elimdeki tarayıcı ve kullandığım provider çabalarımı sanki engellemeye çalışmakta; diğer taraftan da siz yapabilmiş olduğum çabaları 'sıfırlamaktasınız'!!!" -Söylediğim gibi, işlemden önce bir tereddüt yaşadım ve kontrol ettim. Amacım katkınızı "sıfırlamak" değildi. Sizin de bildiğiniz gibi, geri alma işlemi katkınızın içeriğini silmemektedir.
"Benim yazabildiklerimi sıfırlayıp kenara atacağınıza; bir ihtar işareti koymak; ve bunu bana bir mesajla bildirmenin daha uygun olacağını düşünmekteyim!!!" -Yine yukarıda belirtmiş olduğum sebepler geçerli olmak üzere, uygun bir yol izlendiğini düşünüyorum. Geri alma gerekçesini değişiklik özetinde bildirdim ve sayfanıza konuyla alakalı sizi bilgilendirmek amacıyla mesaj bıraktım. Dediğim gibi, kaldırılan içeriği geri getirebilme imkanınızı da göz önünde bulundurarak hareket ettiğim için "sıfırlayıp kenara atmanın" doğru bir tanımlama olmadığını düşünüyorum.
Mesajın uzunluğu için kusura bakmayın :) Hadisenin açıklığa kavuşması için ayrıntılı olarak cevaplamak istedim. Umarım cevapsız bıraktığım kısım yoktur. Herşeye rağmen, (yukarıda izah ettiğim üzere, her ne kadar iyi niyetle ve elimden geldiğince politikalara uygun olarak hareket etmiş olsam da) yaptığım işlemin neden olduğu rahatsızlıktan dolayı sizden özür dilerim. Amacınızın Türkçe Vikipedi'ye katkıda bulunmak olduğundan şüphem yok ancak katkılarımızın "yararlı" olabilmesi için hepimizin, "kaynak belirtme" ve "doğrulanabilirlik" başta olmak üzere bazı hususlara dikkat ederek hareket etmemiz gerekmektedir. Ben de İngiltere'de yaşıyorum ve dil ve internet ile ilgili yaşadığınız zorlukları anlamaktayım. Değişiklikleriniz konusunda, bunun bilincinde olarak daha dikkatli davranacağım. Bununla beraber, herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olduğunda benimle irtibata geçmekten lüften çekinmeyin. Elimden geldiğince yardım etmekten mutluluk duyarım. Saygılarımla. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 17:54, 17 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba. Şurada bir değişikliğimi geri almışsınız. 5 buçuk yıldır Vikipedi'de yazıyorum ve yazdıklarıma kaynak göstermeye genelde önem veririm. Yalnız dikkat ettiyseniz maddede hiç kaynak kullanılmamış ve benim değişikliğimi kaynaksız diye geri alıyorsanız tüm maddeyi silip İstanbul'un Adalar ilçesi Büyükada'da bulunan bir yetimhane olarak değiştirebilirsiniz. Demek istediğim deneyimli bir kullanıcının eklediğini geri alırken kullanıcıya danışmak size bu mesajı göndermemi anlamsız kılardı. İyi günler.--Veryaz bana 11:43, 23 Mayıs 2014 (UTC)

Merhaba Veritas! Öncelikle, geçikmeli cevabım için özür dilerim. Bir süredir yoğunluktan Vikipedi'ye çok sık giremiyorum. Eklediğimiz içerikler için kaynak göstermemizin ne kadar önemli olduğunu, 5,5 yıldır Vikipedi'de yer alan bir vikipedist olarak siz benden daha iyi bilirsiniz. Maddenin geri kalanının da kaynaksız olduğunu farkettim ve bu nedenle {{kaynaksız}} etiketi ekledim. Haklısınız, zamanında Vikipedi'nin yapısına ve politikalarına aykırı olarak kaynaksız bilgi eklenmiş ancak, zaten kaynaksız olan bir maddeye ilave kaynaksız bilgi eklenmesi yarardan çok zarar sağlamaz mı sizce? Siz de takdir edersiniz ki, özellikle sizin gibi tecrübeli ve politikalara vâkıf vikipedistlerin bu hususlara dikkat etmesi ve hataları gidermesi gerekir. Öyle ki, bu ve benzeri kaynaksız ve problemli maddeleri elbirliğiyle standartlara uygun hale getirebilelim :) Keza, benim geri almış olduğum değişikliğinizi kaynak belirterek tekrar eklediğinizi görüyorum ve bunun için teşekkür ederim. Ancak kaldırmış olduğunuz {{kaynaksız}} etiketini ben sizin eklediğiniz bilgi için değil maddenin geri kalanı için koymuştum. Eğer etiketi kaldırmanızın başka bir sebebi yoksa tekrar ekliyorum. Yararlı katkılarınızın devamı dileğiyle. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 16:45, 30 Mayıs 2014 (UTC)

Translation notification: Wikimedia Highlights, April 2014[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Wikimedia Highlights, April 2014 is available for translation. You can translate it here:



Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the most important Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news from last month. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 08:57, 26 Mayıs 2014 (UTC)

Translation notification: Fundraising/Translation/Thank you email 20140606[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Fundraising/Translation/Thank you email 20140606 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2014-06-20.

Please help us translate our Thank You email that is sent to our donors on behalf of the Wikimedia Foundation's new executive director Lila Tretikov. We would highly appreciate your help on this in order to make sure the letter is available for our donors to read in their native language.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 13:57, 6 Haziran 2014 (UTC)

Translation notification: Grants:APG/Funds Dissemination Committee/Advisory Group/Recommendations/2014[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Grants:APG/Funds Dissemination Committee/Advisory Group/Recommendations/2014 is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 09:00, 11 Haziran 2014 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 15:22, 12 Haziran 2014 (UTC)

ciao, vedo che scrivi la mia lingua.. dunque ho una domanda, potresti aiutarmi a tradurre nella mia sandbox delle diverse Lingue dei Segni?? --SurdusVII 10:06, 14 Haziran 2014 (UTC)

Translation notification: Wikimedia Highlights, May 2014[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Wikimedia Highlights, May 2014 is available for translation. You can translate it here:



Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the most important Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news from May. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 07:39, 1 Temmuz 2014 (UTC)

Translation notification: Mailing lists/List info[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Mailing lists/List info is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


We are re-designing our mailing list information pages and we would very much appreciate if you could please translate a few short phrases so that non-English speakers are able to easily sign up to our Mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 00:09, 19 Ağustos 2014 (UTC)

Translation notification: Letter to Wikimedia Foundation: Superprotect and Media Viewer[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Yunanca on Meta. The page Letter to Wikimedia Foundation: Superprotect and Media Viewer is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is low.


Not an "official" request, of course, but some other users would be grateful if you could translate this summary of their thinking. Translating something is certainly something useful to do if you're not sure how to contribute to these days' discussions. :-) --Nemo

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 06:59, 22 Ağustos 2014 (UTC)

TemplateScript[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze. I updated your common.js page to the latest version of TemplateScript. This is just to enable automatic updates, so you shouldn't see much difference. If you notice any problems or have questions, let me know! :) —Pathoschild (mesaj) 19:04, 24 Ağustos 2014 (UTC)

Translation notification: Single User Login finalisation announcement/RenameUser announcement[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Single User Login finalisation announcement/RenameUser announcement is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 2014-09-08.

Translators, I (Keegan) am sending a message on behalf of Stewards and WMF engineering to inform communities about local renaming being turned off in the middle of September as usernames start moving global. Please translate this message so I can deliver it in a proper, localized form.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 03:59, 3 Eylül 2014 (UTC)

Translation notification: Research:Global South User Survey 2014/Questions[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page Research:Global South User Survey 2014/Questions is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 2014-09-22.

This page includes questions to be used to create the 2014 Global South User survey which will help us

learn more about our users from countries in the global south, and your input and feedback on Wikipedia, and other Wikimedia projects help us understand the specific needs of local user communities in the global south.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 00:31, 16 Eylül 2014 (UTC)

Translation notification: Research:Global South User Survey 2014/Questions[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page Research:Global South User Survey 2014/Questions is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 2014-09-24.

Thank you for everyone who helped so far with translating this page. There are still a few more languages to work on, so feel free to help if you can spare a few hours over the weekend!

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 14:49, 20 Eylül 2014 (UTC)

Translation notification: HHVM/About[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page HHVM/About is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high.


Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 07:35, 26 Eylül 2014 (UTC)

Translation notification: File metadata cleanup drive/How to fix metadata[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page File metadata cleanup drive/How to fix metadata is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


There is a new initiative to clean up file information pages across Wikimedia wikis. In order to reach out to the communities in their native language, we would like to ask for your help to translate a few pages. In addition to the one linked above, there are two short pages: We have done our best to prepare the pages to minimize the work for translators, and if you notice anything else we could do to make translation easier, please do let us know. Guillaume is also happy to answer any questions you might have while translating the documents.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 13:28, 20 Ekim 2014 (UTC)

Translation notification: Global AbuseFilter/2014 announcement[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Global AbuseFilter/2014 announcement is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high.


Global AbuseFilters were recently enabled on many Wikimedia projects. As we'd like to notify the affected wikis about it, we've created a page for announcing this: Global AbuseFilter/2014 announcement. We'd like to make the announcement accessible to as many users as possible and therefore would like to ask for your help in translating the announcement.

In order to reach out to the communities in their native language, we would like to ask for your help in translating the following mass message which will be sent to the affected wikis as well:

The message will be sent in about three days time from now (on 13 November) so if you are planning on translating the message, please make sure that Global AbuseFilter/2014 announcement (condensed) is translated before the deadline.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 17:12, 10 Kasım 2014 (UTC)

Translation notification: Grants:APG/Funds Dissemination Committee/Advisory Group/Recommendations/2014/ED Response[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Grants:APG/Funds Dissemination Committee/Advisory Group/Recommendations/2014/ED Response is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is low.


Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 12:05, 20 Kasım 2014 (UTC)

Translation notification: Grants:APG/FDC portal/FDC recommendations/2014-2015 round1[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Grants:APG/FDC portal/FDC recommendations/2014-2015 round1 is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 19:00, 21 Kasım 2014 (UTC)

Translation notification: WikiCheese[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to İtalyanca on Meta. The page WikiCheese is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 19:15, 27 Kasım 2014 (UTC)

Translation notification: Wikimedia Highlights, October 2014[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Wikimedia Highlights, October 2014 is available for translation. You can translate it here:



Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the most important Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news from October. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 07:55, 2 Aralık 2014 (UTC)

Translation notification: Single User Login finalisation announcement[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Single User Login finalisation announcement is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 5 January 2015.

Single-user login finalization will finally take place in April 2015. There are some small changes to the text in this page to say this as well as mentioning local renaming is no longer possible. Please help update the translation to this page before accounts that are going to be affected are notified. Also updated with a very small change that needs translated is this page: < https://meta.wikimedia.org/wiki/Single_User_Login_finalisation_announcement/Personal_announcement >. This text will be sent or linked to every account that will be affected, please help make sure it is ready to be sent out in your language(s).

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 22:04, 8 Aralık 2014 (UTC)

Translation notification: Grants:PEG/About the Project and Event Grants Program[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page Grants:PEG/About the Project and Event Grants Program is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2014-12-31.

We are starting to mark all the revised Project & Event Grant pages for translation (in order of priority). Many thanks to all you translators for supporting with this effort!

Please leave questions about the page on the discussion page or post questions directly to user:AWang (WMF)

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 22:58, 9 Aralık 2014 (UTC)

Translation notification: Grants:PEG/Program Pages[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on Meta. The page Grants:PEG/Program Pages is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2014-12-31.

We are doing a translation campaign of the revised Project and Event Grant pages. Thanks so much for your support! Please send questions to user:AWang (WMF).

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 01:47, 10 Aralık 2014 (UTC)

Translation notification: Stewards[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe ve Yunanca on Meta. The page Stewards is available for translation. You can translate it here:



You're being notified because your language version of the page is very outdated. To provide useful and accurate information to users looking for stewards' help, the page should be updated.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 10:22, 15 Aralık 2014 (UTC)

Sizi özledik WikiBronze![kaynağı değiştir]

WikiBronze, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:31, 19 Aralık 2014 (UTC)

Translation notification: Admin activity review/2014/Notice to communities[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Admin activity review/2014/Notice to communities is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 23:11, 21 Aralık 2014 (UTC)

Translation notification: Admin activity review/2014/Notice to inactive right holders[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Admin activity review/2014/Notice to inactive right holders is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 03:36, 24 Aralık 2014 (UTC)

Translation notification: Stewards/Elections 2015[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Stewards/Elections 2015 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high.


I apologize for the delay, but the 2015 Steward election banners are now available for translation. They consist of two banners with a few short phrases: If you have any questions or require any assistance, feel free to ask on Talk:Stewards/Elections 2015 or drop by #wikimedia-stewards-electionsconnect channel on the freenode IRC network.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 04:36, 11 Ocak 2015 (UTC)

Translation notification: Wikimedia Highlights, December 2014[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Wikimedia Highlights, December 2014 is available for translation. You can translate it here:



Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the Wikimedia blog's most notable posts from December, covering Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 23:58, 31 Ocak 2015 (UTC)

Translation notification: Wikimedia Highlights, January 2015[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Wikimedia Highlights, January 2015 is available for translation. You can translate it here:



Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the Wikimedia blog's most notable posts from January, covering Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 21:32, 28 Şubat 2015 (UTC)

Barış güvercini[kaynağı değiştir]

Translation notification: Oversight policy[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe, Yunanca ve İtalyanca on Meta. The page Oversight policy is available for translation. You can translate it here:



Oversight policy, an important global policy page, was recently migrated to the Translate extension system along with other updates to the page. You are invited to participate in the translation of this page and and a few other related pages.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences here.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 16:31, 7 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, WikiBronze
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:16, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Kaynakçalardaki ölü bağlantılar hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar Sultan Galivey! Türk Keneşi maddesinde tesadüfen rastladığım işleminize istinaden: Bağlantı ölü olsa dahi kaynak teşkil ettiği içeriğin en azından hangi siteden alındığına dair fikir verebiliyor ve yine bağlantı üzerindeki isimlendirme de bağlantı içeriğinde mevcut konu hakkında ipucu verebiliyor. Keza değiştirecek olan birisi için de yeni kaynak bulmada veya bağlantı adresini düzeltmede ölü bağlantı yol gösterici olabniliyor. Demek istediğim, bir bağlantı ölü olsa dahi nispeten bilgi vermeye devam ediyor. Ölü bağlantı, hiç bağlantıdan iyidir :) Size naçizane tavsiyem, ölü bir bağlantıyı yenisiyle değiştirmediğiniz sürece kaldırmamanız. Değiştirilmesini istediğiniz bir bağlantı var ise eğer, söz konusu maddenin tartışma sayfasına konuyla ilgili not düşebilirsiniz. Sevgiler. İyi çalışmalar, --WikiBronze [M] 19:03, 14 Eylül 2015 (UTC)

Teşekkürler. Haklısınız. Benim de çok içime sinmemişti aslında. Bundan sonra dikkat ederim. Sultan Galiyev (mesaj) 19:07, 14 Eylül 2015 (UTC)
Ben de anlayışınız ve sağduyunuz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim. --WikiBronze [M] 19:15, 14 Eylül 2015 (UTC)

Çeviri hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze, Buradaki sayfayı çevir dediğimde sadece iki satır geliyor diğerleri gelmiyor, kaynağı değiştirden de yapamadım. Nasıl olacak bu işler :) Kolay gelsin. --KediÇobanıİleti 06:58, 29 Eylül 2015 (UTC)

Merhaba KediÇobanı. Şöyle ki; sözkonusu sayfanın o çeviride göremediğiniz içeriği aslında şu sayfadan yansıtılmış. Projede buna benzer başka sayfalar da mevcut. Bu tip sayfalarda çevrilmesi gereken yansıtılmış içeriklere sayfanın kaynağındaki kodlar üzerinden ulaşabilirsiniz. Söz konusu sayfanın kaynak metnindeki "Education/Reasons to use Wikipedia" kısmını arattığınız takdirde yansıtılan sayfaya ulaşabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir :) --WikiBronze [M] 14:00, 29 Eylül 2015 (UTC)
Sanırım dediğinizi anladım, bakıp kurcalayım ama yapamazsam daha da bozmamak için görevi devredeceğim. Teşekkür ederim. --KediÇobanıİleti 09:18, 30 Eylül 2015 (UTC)
Kulağa karmaşık geliyor ama görevi devredicek bir durum değil :) Biz Galaksidekiotostopcu ile birlikte sayfaları çeviriye hazırlayıp listeye ekliyoruz. Siz listedeki çevirileri sıradan yapmaya devam edin, yine problemle karşılaşırsanız bizi haberdar edin. Aldığınız çeviriyi bitirmek zorunda değilsiniz, başka çeviriye geçin. Teknik kısım bizde :) --WikiBronze [M] 09:33, 30 Eylül 2015 (UTC)
Öyleyse ben listeden devam edeyim :) --KediÇobanıİleti 11:13, 30 Eylül 2015 (UTC)

WikiBronze ben Reasons to use WP sayfasını çevirdim ama bir kaç yeri kaldı çeviremediğim. --KediÇobanıİleti 13:49, 30 Eylül 2015 (UTC)

Ellerine sağlık KediÇobanı, kalan yerleri ben veya başka bir çevirmen arkadaşımız halleder. :) Siz diğer sayfaları çevirmeye devam edin. Başkaları tarafından çevrilen sayfaları da gözden geçirmeyi ihmal etmeyin. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 17:03, 30 Eylül 2015 (UTC)
Teşekkür ederim WikiBronze :) İyi çalışmalar.--KediÇobanıİleti 07:09, 1 Ekim 2015 (UTC)

Cloak aldım. Geçen sefer meta yerine başka bir sayfaya yazmıştım. Oranın linkini vermiştim. Bu sefer Meta sayfasına yazdım hemen aldım. :) --Mavrikantmsj 15:27, 3 Ekim 2015 (UTC)

Hayırlı uğurlu olsun :) Geçen bana yazdım dediğin halde meta sayfanda göremeyince garipsemiştim :D Bu yüzdenmiş meğerse. --WikiBronze [M] 23:30, 3 Ekim 2015 (UTC)

Kedilerin elimde![kaynağı değiştir]

KediÇobanı merhaba. İmzandaki kedilerini, <small></small> kodunu bozdukları için affına sığınarak listedeki imzalarından çıkardım. Onlara çok iyi bakıcam hiç merak etme :) Sevgiler --WikiBronze [M] 00:54, 9 Ekim 2015 (UTC)

O büyük harf işaretinden dolayı olmuş galiba, başka yerleri de bozabilir o yüzden büyük harf işaretini kaldırayım imzadan. İnceliğiniz için çok teşekkürler. Kedilerime iyi bakın --KediÇobanı🐈 04:29, 9 Ekim 2015 (UTC)

Çeviri hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze, "Meta:Training/For educators/" başlıkları bazen "Meta:Ders/Eğiticiler için/" bazen "Meta:Ders/Eğitimciler için/" bazen de "Meta:Ders/Eğitmenler için/" şeklinde çevrilmiş durumda. Bunu standart hale getirecek olursak hangisi en uygun olur acaba. --KediÇobanı🐈 11:13, 22 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba KediÇobanı, "Eğitmenler"ifadesi en uygun olanı diye düşünüyorum. Aslında başka kelime ve ifadelerde de tutarsızlık söz konusu ve bu duruma çözüm olarak bir "Sözlükçe (Glossary)" oluşturabiliriz. Ben zamanında kendim için şurada oluşturmaya başlamıştım. Buradaki içeriği taslak olarak alıp üzerine devam edebiliriz. Ne dersiniz? --WikiBronze [M] 11:58, 22 Ekim 2015 (UTC)
Bence bu çalışma kelimelerin doğru kullanımı ve doğru anlaşılması açısından çok güzel olur, bu fikri köy çeşmesine de taşımak faydalı olur. Ayrıca ben de "Eğitmenler" ifadesinin uygun olacağını düşünüyorum. --KediÇobanı🐈 13:24, 22 Ekim 2015 (UTC)

Selamlar Vikiçizer. Hatırladığım kadarıyla WMTR'nin son toplantısında benden Sözlükçe'yi oluşturmaya başladığımızda sizi de haberdar etmemi istemiştiniz. İlgilinize duyurulur. Ayrıca şu sayfanın da Türkçe'ye çevrilmesi faydalı olabilir. --WikiBronze [M] 23:09, 25 Ekim 2015 (UTC)

Teşekkür ederim. Ben fırsat buldukça ekleyeceğim. Birkaç tane ekledim. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 21:37, 26 Ekim 2015 (UTC)

Kusura bakma, dün itibariyle bizim internet hatları kesildiğinden dolayı, internet inaktif durumdaydı. Bu nedenle gecikme yaşadım. Hazırladığım metin ise aşağıdaki gibidir. Başka yardımım dokunabilecek bir konu var ise, bildirmenden mutluluk duyarım. Umarım yazdığım kısa geçmişi beğenirsin.

Türkçe Vikipedi, 2002 yılı Kasım ayında yapılan ilk katkı ile birlikte internet üzerinde yayına başlamıştır. 2004 yılından itibaren medyada yer almaya başlayan Türkçe Vikipedi'nin Wikipedia olan ad alanı, 2005 yılı Temmuz ayında, Türkçede "W" harfinin bulunmaması ve "Ansiklopedi" kelimesinin Wikipedia'da olduğu gibi son harflerinin alınmasından dolayı, Türkçeye uyarlanması adına "Vikipedi"" olarak yeniden adlandırılmıştır. Türkçe Vikipedi 2007 yılı Ocak ayında Altın Örümcek Web Ödülleri'nde "En İyi İçerik" dalında ödül kazanmıştır. Türkçe Vikipedi, Türkiye'nin yanı sıra Türk dillerini kullanan ülkelerin de, kendi dillerindeki Wikipedia oluşturmaları ve katkı sağlamaları aşamalarında başvuru kılavuzu olarak kullanılmıştır. Türkçe konuşan sayısı her ne kadar 63 milyon olarak gösterilse de, Türkçe anlayan kişi sayının dünya genelinde yüz milyon civarında olduğu bilinmektedir. Türkçe Vikipedi'ye Türk üniversiteleri, 2010 yılından itibaren oluşturulan projeler dâhilinde tam kapsamlı olarak destek vermiş ve katkılarda bulunmuşlardır. Üniversitelerde yapılan ilk buluşma ise 17 Kasım 2006'da Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsünde yapılmıştır. Ardından gerçekleşen buluşmaların bazıları da yine üniversitelerin desteğinde, üniversite kampüslerinde yapılmıştır. Türkçe Vikipedi 4.000'nci makale sayısısına 2005 yılı Temmuz ayında, 25.000 makale sayısına 2006 yılı Haziran ayında, 100.000 makale sayısına 2008 yılı Şubat ayında ulaşmış ve 5 Kasım 2015 tarihi itibariyle 255.164 makalesi bulunmaktadır. Türkçe Vikipedi'nin geliştirilmesi ve özellikle üniversiteler bazında daha fazla katkıda bulunulmasının sağlanması amacıyla yapılan çalışmalara, 2014 yılından itibaren yetkin kullanıcıların desteği ile daha fazla hız verilmeye başlanmıştır. Türkçe Vikipedi'de oluşturulan katkılarda botlar, günümüze kadar çok az miktarda kullanılmıştır. Katkıda bulunan kullanıcıların daha hızlı bir şekilde vikiye adaptasyonunun sağlanması amacıyla Vikipedi Eğitim Programının Türkçeleştirme çalışmaları hızla devam etmektedir. Konu hali hazırda Köy Çeşmesinde sürekli olarak aktif halde tutulmaktadır. Oluşturulacak kullanıcı grubu ile birlikte, Türkçe Vikipedi'nin Türkiye'de her anlamda daha aktif olmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

--i.e.msj 12:31, 5 Kasım 2015 (UTC)

İncelemeelemani, merhaba. Kusura bakmayın ben de geç cevaplıyorum. Perşembe'den bu yana sınavlarım vardı, Viki'ye girme fırsatım olmadı. Metni okudum, ellerinize sağlık. İzninizle üzerinde bazı düzenlemeler yaptıktan sonra çeviri için metni Başak'a ileteceğim. Teşekkürler. --WikiBronze [M] 17:03, 8 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba WikiBronze, gruba katılmak için illa gmail mi olması gerekiyor, hotmail olmaz mı? Gmail hesabı açmam mı gerekiyor?...Vikiçizer (mesaj) 19:57, 18 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Vikiçizer, grubu kurmadan evvel google grupları hakkında araştırma yaptığımda, gmail hesabına ihtiyaç duyulduğunu okumuştum, ancak sizin sorunuz üzerine biraz kurcaladım ve bir hotmail hesabımı gruba üye yapmayı başardım; teknik olarak bir hotmail hesabını google grubuna üye yapmak mümkün ancak bunun için söz konusu hotmail hesabını mevcut bir gmail hesabına "alternatif hesap" olarak atamanız gerekiyor. Yani bunu yapmakta spesifik bir amacımız yoksa eğer, bu yolu izleyerek bir hotmail hesabını gruba üye etmek pek de pratik değil. Teknik olarak yine bir gmail hesabı kullanmak zorunda kalıyoruz :) Tavisyem, GoogleGroups uygulamasının yanı sıra kullanacağımız Hangouts, Google Drive vb uygulamalarda uyumsuzluk sorunu ve erişim problemi yaşamamanız için direkt bir gmail hesabı üzerinden katılmanız. --WikiBronze [M] 00:30, 19 Şubat 2016 (UTC)

Vikiçizer, açtığınız gmail adresini gönderdiniz mi? Açtım dediniz ama ya adresi göndermeyi unuttunuz ya da benim gözümden kaçtı :) wikimediaturkey@gmail.com adresine kullanıcı adınızla beraber gönderirseniz Google ve Hangouts grupları için davet gönderebilirim. --WikiBronze [M] 23:49, 20 Şubat 2016 (UTC)

Sevgili Vikiçizer, gmail adresinizi hâlâ göndermediniz. WMTR oluşumuna ait GoogleGroups ve Hangouts sayfalarına erişiminiz için gmail adresinizi en kısa zamanda wikimediaturkey@gmail.com adresine göndermeniz önemle rica olunur. Zira, WMTR grupiçi iletişimini bu sayfalar üzerinden gerçekleştirmektedir. --WikiBronze [M] 15:59, 2 Mart 2016 (UTC)
Merhaba WikiBronze, gönderdim. Gecikme gmail ile hotmaili uyumlaştıramamam. Pratik değil galiba. Hotmailden vazgeçip vikideki e-posta adresimi de gmaille değiştirsem mi değiştirmesem mi derken süre geçti:) Onu hala düşünüyorum. Benim Vikiyle ilgili bir posta hesabı olmalı ki daha rahat bakabileyim. Artık daha evvel hotmaili kaydedip de bana mail atan olursa hiç göremeyeceğim. Umarım vikiden e-posta sekmesini kullanırlar. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 20:18, 2 Mart 2016 (UTC)

gene eğitim materyalleri çevirisi[kaynağı değiştir]

Selamlar, çevrilen eğitim materyallerinde bakıyordum; aylar sonra metada eğitim materyalleri ile ilgili sorum var gene! Galaksidekiotosopçu yok galiba, yardımcı olabilir misiniz? Bazı sayfalarda (örneğin Doğrulanabilirlik başlıklı eğitim sayfasında) başlıktan ("Doğrulanabilirlik" yazısından), konu hakkındaki İngilizce politika sayfasına link verilmiş. Türkçe çevirisinde değişiklik yapıp Türkçe vikipedideki politika sayfasına) link vermek istiyorum ama başlıktaki bağlantıyı değiştirebileceğim bir yer yok (ya da ben bulamıyorum).--Başak (mesaj) 02:31, 24 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Başak, söz konusu değişikliğin yapılabilmesi için, bağlantı linkinin de çeviriye dahil edilmesi gerekir. Ben bu sayfada gerekli değişiklikleri yaptım. Buna benzer problemli başka sayfalar bulduğunda haberdar edersen yine yardımcı olurum. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 20:04, 25 Şubat 2016 (UTC)
Teşekkürler. Bağlantı linkleri çeviriye dahil edilecek üç sayfa daha bildireyim o zaman hemen: #Notability, #Notability Guideline,*#No original research --Başak (mesaj) 23:11, 25 Şubat 2016 (UTC)
Rica ederim. Bildirdiğiniz sayfalarda çeviri etiketlerini düzenledim. Türkçe çeviriye bağlantıları ekleyebilirsiniz. --WikiBronze [M] 02:17, 26 Şubat 2016 (UTC)

Art+Feminism Vikimaraton İstanbul etkinliği[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu etkinlik gerçekten ilgimi çekti ve katılmayı düşünüyorum. Ancak etkinlikte tam olarak ne yapacağımı anlayamadım. Örneğin katılımcıların bilgisayar getirmesi istenmiş. Ve sanırım etkinlik boyunca maddeler oluşturacağız/geliştireceğiz. Peki bunun için ayrıca kitap da getirmemiz gerek mi? Yoksa etkinlik mekânında da kitaplar olacak mı? Maalesef benim elimde şu anda pek akitap yok, genellikle kütüphanelere gidip oradan kitap alır ve Vikipedi'ye öyle katkı yaparım. Bu etkilinliğe katılırsam nasıl yapabilirim? – Amillians (mesaj) 11.45, 5 Mart 2016

Amillians merhaba, biz WMTR oluşumu olarak bu etkinliğe, katılımcılara viki editörlüğü konusunda yardım ve destek vermek üzere davet edildik. Etkinlik herkese açık bir etkinliktir ve katılımcıların kendi cihazlarını (laptop, tablet vb.) getirmeleri rica olunur. Etkinlik mekanında faydalanabileceğiniz kaynak olacaktır diye tahmin ediyorum. Siz ister diğer katılımcılara viki editörlüğü konusunda tecrübesiz katılımcılara yardımcı olmak için ister kendiniz vikimaratonda katkı sağlamak için etkinliğe katılabilirsiniz. --WikiBronze [M] 10:12, 5 Mart 2016 (UTC)
Merhaba, WikiBronze. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

--İnceleme Elemanı (mesaj) 19:01, 11 Mart 2016 (UTC)

Haldun Taner[kaynağı değiştir]

Selamlar, zamanında fotoğrafı yükleyip altına binanın mevcut durumu yazan benim, binanın 2015 yılında geçirdiği çatı yenilemesi ve boyanmasını gözlemleyen de benim, değişikliği onaylamamanıza hiçbir anlam veremedim. --Ail Subway (mesaj) 18:47, 21 Mart 2016 (UTC)

Merhaba Ail Subway, yaptığınız değişikliği geri alma işleminin özetinde de belirttiğim üzere, eklediğiniz bilgiler için kaynak göstermeniz gerekmektedir. İlgili politika ve yönergeleri incelemenizi tavsiye ederim. --WikiBronze [M] 22:34, 21 Mart 2016 (UTC)

Kaynak olarak Yandex linki mi koyacağız şimdi? https://harita.yandex.com.tr/11508/istanbul/?ll=29.022515%2C40.991787&z=18&l=stv%2Csta&panorama[point]=29.023795%2C40.991556&panorama[direction]=325.923958%2C5.766916&panorama[span]=130.000000%2C65.609375 --Ail Subway (mesaj) 19:25, 22 Mart 2016 (UTC)

Hi! Sorry for writing in English, but I do not speak Turkish and I prefer not to use machine translation :)

I am writing to you because you were involved in Wikimedia CEE Spring 2015 in Turkey, but unfortunately Turkey is not (yet) participating in m:Wikimedia CEE Spring 2016 that started last week.

Are you or anyone else from Turkish community interested in participaton? Participation in this contest can both improve coverage of topics about other Central and Eastern European countries and motivate other countries to write about Turkey.

If you want to organise the contest, you should do the following:

I really hope that Turkey will join CEE Spring this year again. Please do not hesitate to ask me if you have any questions. Thank you! — NickK (mesaj) 16:58, 28 Mart 2016 (UTC)

Orta ve Doğu Avrupa 2016 Bahar Yarışmasına davet[kaynağı değiştir]

Bahar geldi, yarışma başladı!
Merhaba WikiBronze !
Bildiğiniz gibi Orta ve Doğu Avrupa Vikipedistleri tarafından organize edilen Orta ve Doğu Avrupa (CEE) Bahar 2016 yarışması başladı! 31 Mayıs’a kadar sürecek yarışmada amaç, üye ülkeler ve onların kültürleri, insanları ile ilgili maddeler oluşturmak. Madde listeleri hazır! (sayfadaki bayraklara tıklayınız). Biliyorum topluluk işleri çok meşgul ediyor ama destek için en azından bir madde yazmaya fırsat yaratacağınızı tahmin ediliyorum. Adınızı proje sayfasına buradan ekleyebilirsiniz.

Değerli katkılarınız için şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Başak (mesaj) 19:40, 29 Mart 2016 (UTC)

Özgecan Aslan cinayeti[kaynağı değiştir]

@Çakır merhaba, ilgili maddede yapmış olduğunuz sürüm kontrolünde onay verdiğiniz değişiklikler arasında mevcut kaynak referansının silindiği bir sürüm de var. Gerekli düzeltmeyi yapabilir misiniz lütfen? Onay verdiğiniz sürümleri daha dikkatli incelemeniz dileğiyle. İyi çalışmalar. --WikiBronze [M] 13:18, 12 Nisan 2016 (UTC)

  • Bu basit bir mesela bana mesaj atmanız bile anlamsız.--Çakırmsj 19:56, 12 Nisan 2016 (UTC)
Size mesaj atmamın sebebi hatayı görmeniz ve tekrar etmemesi için bundan sonra özen göstermeniz. Düzenleme için teşekkürler. --WikiBronze [M] 20:27, 12 Nisan 2016 (UTC)

Translation notification: Content translation/Community Consultation June 2016/Announcement draft[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page Content translation/Community Consultation June 2016/Announcement draft is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2016-06-08.

Hello,

The WMF Language team is planning to run a community consultation from this week, for the next 2 weeks to seek feedback about what Content Translation users would like to see in the tool if it had to be exposed to more users. This is a very late request and I apologize for not being able to send it out earlier.

Thank you.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 13:21, 6 Haziran 2016 (UTC)

Translation notification: Universal Language Selector/Compact Language Links/Announcement draft June 2016[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page Universal Language Selector/Compact Language Links/Announcement draft June 2016 is available for translation. You can translate it here:


The deadline for translating this page is 2016-06-30.

Hello, please help us translate this announcement for Compact Language Links, a feature that is scheduled to roll out to Wikimedia wikis sometime very soon. Thank you.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 17:25, 15 Haziran 2016 (UTC)

Öncelikle projeye olan katkılarınız ve girişimleriniz için teşekkürler WikiBronze. Eserler başlığı altındaki tabloda yer alan sütunları anlamakta güçlük çektim maalesef. Burada eser, esere konu olan kişi ve "Eklenecek/Düzenlenecek madde" başlıkları konusunda kafam karıştı. Açılması gereken tabloların kırmızı bağlantı verilmesi daha iyi olurdu. Ayrıca eserlerin ressamları da oluşturulacak mı? Aydınlatırsanız sevinirim. Maurice Flesier message 18:37, 11 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, Maurice Flesier. Eser listesi henüz son halini almış değil. Etkinliğin başlangıç tarihine kadar proje sayfası üzerinde değişiklikler yapılacak. Tablonun son halinde açılması veya geliştirilmesi gereken maddeler yer alacak. Evet, ressamların da sayfaları oluşturulacak/geliştirilecek. Umarım sorularınızı yanıtlayabilmişimdir. Gözümden kaçan bir nokta varsa kusura bakmayın. Projeyi yetiştirmek için yoğun çalışıyorum şuan, kafam çok yerinde değil :) Projeyle ilgili başka herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden tekrar danışabilirsiniz. Sevgiler. --WikiBronze [M] 18:51, 11 Temmuz 2016 (UTC)
Teşekkürler WikiBronze. Zahmet verdim kusura bakmayın. İyi çalışmalar. Maurice Flesier message 21:51, 11 Temmuz 2016 (UTC)
Tekrar Merhabalar! Birkaç sorum olacak.
1. Listede yer almayan fakat Pera Müzesi koleksiyonunda yer alan tablolar projeye dahil mi?
2. Listede yer alan eserlerin çoğu açılmış sanırım. Güncelleme olacak mı?
3. Kozbekçi Mustafa Ağa ve Maiyeti tablosunun sergi geçmişi konusunda farklı tarihlerde farklı kaynaklar mevcut. Müzeden bilgi almak mümkün mü? İyi geceler. Maurice Flesier message 21:00, 27 Temmuz 2016 (UTC)
Merhaba, Maurice Flesier. Geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın. Son günlerde Vikipedi'ye girme imkanım olmadı.
1. Hayır dahil değil. Projenin güncellenen "Amaçlar" kısmında da göreceğiniz üzere, bu iş birliği projesi Oryantalist Resim Koleksiyonu'na ait eserlerden oluşan uzun dönemli koleksiyon sergisi Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar ile Osman Hamdi Bey özel sergisinin içerdiği eserleri kapsamaktadır.
2. Bu iş birliği projesinin amacı listede yer alan maddelerin açılması, açılan ve halihazırda mevcut maddelerin içeriklerinin düzenlenmesi ve mümkünse kaliteli ve seçkin madde adayı olacak seviyeye getirilmeleri olduğu için açılmış olan maddelerin içeriklerinin geliştirilmeye devam edilmesi de proje açısından çok önemlidir. Bu sebeple, size açılan maddelere de içerik girmeye devam etmenizi tavsiye ederim. Bununla beraber, listede güncellemelerin yapılması muhtemeldir.
3. Bu konuyla ilgili kesin bilgi almak için Pera Müzesi'ne az önce bir mail gönderdim. Gelen cevabı size ileteceğim.
Eğer sizin için de uygunsa bu sorularınızı ve cevaplarını, projenin tartışma sayfasına da aktarmak istiyorum. --WikiBronze [M] 12:05, 1 Ağustos 2016 (UTC)
Tekrar merhaba Maurice Flesier,
Pera Müzesi'nden gelen yanıtı aşağıda iletiyorum:
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'na dahil olan "Kozbekçi Mustafa Ağa ve Maiyeti" isimli tablo Pera Müzesi'nde "İmparatorluk'tan Portreler" ve "Kesişen Dünyalar : Elçiler ve Ressamlar" koleksiyon sergilerinde yer aldı.
(bkz: İmparatorluk'tan Portreler Koleksiyon Sergisi Kataloğu http://www.peramuzesi.org.tr/Yayin/Imparatorluktan-Portreler/132/3)
(bkz: Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar Koleksiyon Sergisi Kataloğu http://www.peramuzesi.org.tr/Sergi/Kesisen-Dunyalar/77)
Sergi kataloglarımıza müzemizin Artshop'undan, Online Kitabevi'mizden, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi'nden ve büyük kitapçılardan ulaşabilirsiniz.

--WikiBronze [M] 16:16, 1 Ağustos 2016 (UTC)

Geç olsun güç olmasın :) Tartışmayı projenin tartışma sayfasına aktarmanızda bir mahsur yok. Yanıtlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler, dikkate alacağım. Mail için ayrı teşekkür etmek isterim, yordum sizi. İyi çalışmalar. Maurice Flesier message 17:09, 1 Ağustos 2016 (UTC)

Vikipera projede Kozbekçi Mustafa Ağa portresi ile ilgli karekod hangi sayfaya için oluşturuldu, teyit eder misiniz? Kozbekçi Mustafa Ağa mı? O sayfada bir alt başlık mı? Yoksa ayrıca tablo için oluşturulan bir madde mi?--Başak (mesaj) 15:21, 11 Ağustos 2016 (UTC)


WMTR Pera Ödül[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bu güzel projeyi hayata geçirip bize sanat için yazmak onurunu bahşettiğiniz için teşekkür ederim. Ödül dağıtımı ne şekilde olacak bilgi verebilir misiniz? Biraz fazla sabırsız olduğumun farkındayım fakat mecburiyetten Önümüzdeki ay bir dönem boyunca yurtdışında olacağım. Müze ile tanışma gibi bir şey olacak mı? Şimdiden teşekkürler. --tuğba yılmaz 22:37, 25 Ağustos 2016 (UTC)


VikiPera: Vikimaraton[kaynağı değiştir]


VikiPera: Vikimaraton
13 Ağustos 2016 Cumartesi 10:30-17:00, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

VikiPera: VikiKarekod Projesinin ilk ayağı olan ödüllü yarışma VikiPera İBP tamamlanmak üzere. Pera Müzesi’nin 2 sergisinde yer alan 32 tablo hakkında birer Vikipedi maddesi oluşturulması ve geliştirilmesi için düzenlenen yarışmada, tablolar ve ressamları hakkında el birliğiyle yeni içerik ürettik. Hepimizin eline sağlık!

Projenin ikinci aşaması, karekodların müzeye yerleştirilmesi olarak planlanmıştı. Bu konuda da hazırlıklar tamam. Ancak şimdilik bu ilk GLAM deneyiminden öğrendiğimiz önemli bir şey oldu: Maddelerin müzede karekodla kamuoyu ile paylaşılacak duruma gelmesi için yarışma sürecindeki üretim yeterli değil; ek bir çalışma daha gerekli.

Maddelerin daha kaliteli hale getirilmesi ve kayda değerlik sorunlarının çözülmesi için bir Vikimaraton yapılması planlanıyor. Pera Müzesi, eserler hakkında internetten ulaşılamayan bazı kaynakları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi’nde (Tepebaşı’nda Pera Müzesi’ne 1 dk. yürüme mesafesinde) bulmanın mümkün olduğu ancak dışarıya ödünç kitap verilemediği bilgisini paylaştı. Bu sebeple, kaynakların proje dahilindeki maddelerin geliştirilmesinde kullanılması için vikipedistleri bir vikimaraton etkinliği kapsamında misafir etmeyi teklif etti.

Katılabilecek deneyimli vikipedistler ile kütüphanede buluşup maddelere son halini vermek üzere ikinci bir çalışma yapacağız. Cumartesi sabah 10.30'da başlayacak olan çalışmamız akşam 17.00'ye kadar sürecektir. İstanbul'da olan her yazarımızın, ilgi duyan herkesin etkinliğe katılmasını ve maddelerin gelişimine katkıda bulunmasını istiyoruz.

Gelecek olan vikipedistlerin aşağıda bir isim listesi oluşturmasını rica ederiz. Bu sayı Pera Müzesi'ne bildirilerek gerekli düzen sağlanacaktır.

Gelecek olan vikipedistlerin taşınabilir bilgisayarlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Not: Vikimaraton kapsamında yapılacak tüm değişiklikler VikiPera İBP yarışmasındaki puanlamanın dışında tutulacaktır.

Katılımınızı bekliyoruz! Sevgiler. --Wikimedia TKG Türkiye

Katılmak için etkinlik sayfasına kaydolun!
Bu duyuru mesajı size Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye üyesi olduğunuz için gönderilmiştir.

Vikimaraton hakkında[kaynağı değiştir]

  • Laptop'ım tamirde. Gelmeyi de istiyorum gerçekten. Eğer kütüphanede wifi bağlantısı sağlanıyorsa telefon üzerinden katkı verebilirim @WikiBronze --Maurice Flesier message 15:04, 12 Ağustos 2016 (UTC)
  • @Maurice Flesier, siz gelmek istedikten sonra gerekirse ben kendi bilgisayarımı size veririm. Siz yeter ki gelin. :) Wi-fi bağlantısı da olacaktır. --WikiBronze [M] 16:14, 12 Ağustos 2016 (UTC)

Nikolai Noskov[kaynağı değiştir]

Merhaba canim WikiBronze! Biraz Türk biliyorum, ama sipariş yapın: Türk Rus müzisyen Nikolai Noskov hakkında makale yapabilir? Bu makaleyi yaparsanız, çok minnettar olacak! Teşekkürler! --11:30, 13 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba WikiBronze. Nasıl yardımcı olabilirim? --Mecnun (mesaj) 22:25, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, gizli oylama, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 17:39, 26 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba,
Size mi sormalıyım bilemedim ama, projenin ödülleri nasıl iletiliyor? iazak (mesaj) 21:37, 27 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba, Pera Müzesi projesi ile ilgili katkımın sıralamaya girecek şekilde fazla olduğunu düşünüyorum.Ancak gördüğüm kadarı ile değerlendirmeye alınmamış. kontrol etmeniz mümkün müdür? teşekkür ederim. iyi çalışmalar...

Pera Eğitim[kaynağı değiştir]

Yeni bir sayfa nasıl oluşturabiliriz?--İsler (mesaj) 17:50, 7 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba WikiBronze. wikimediaturkey@gmail.com adresine gönderdiğim e-posta adresimi iptal etmeni istiyorum. Tüm çabalarıma rağmen geri alamadım, sanırım ele geçirilmiş. Yeni bir adres aldığımda oraya bildireceğim. Tşk. Vikiçizer (mesaj) 18:56, 9 Ekim 2016 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[kaynağı değiştir]

Cobija (mesaj) 19:49, 2 Şubat 2017 (UTC)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[kaynağı değiştir]

(Sorry for writing in English)

Hello TWL coordinators! After much contemplation and planning, The Wikipedia Library has decided to move forward its longtime desire of bringing together Wikipedians and librarians by creating an user group. The user group is yet to be recognized by the Affiliations Committee, but you are welcome to sign up as a member by adding your name in the user group meta page. Once you do that, please join the discussion in deciding the user group name, logo, and organizers. You can even volunteer to lead the group! And of course please don't forget to invite your community and friends! The user group intends to,

  • provide guidance for Wikimedians engaging with libraries, and libraries engaging with Wikimedia,
  • provide a venue for the exchange of ideas around collaborations and opportunities for Wikimedia and libraries,
  • work with libraries and library information schools promoting the use of Wikipedia in their curriculum, and
  • reach out to libraries that could potentially engage with Wikimedia.

Join us and help spread the news! Thank you, AVasanth (WMF) via, MediaWiki message delivery (mesaj) 20:03, 17 Mart 2017 (UTC)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

Deniz (mesaj) 20:23, 9 Nisan 2017 (UTC)

The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting[kaynağı değiştir]

The Wikipedia Library – Global Coordinators Meeting

May 31st at 4:00 PM (UTC) (9:00 AM (PST)) – You’re invited!
  • The Wikipedia Library coordinators meeting is an opportunity for TWL branch coordinators to talk about various ideas, programs, problems, and events about TWL. We will have an agenda to cover at first, followed by an unconference-style discussion.
  • This meeting is a chance for all global coordinators to have an open discussion, provide updates, share information and learnings from their branches, work on issues, and discuss successes, progress, goals, do’s and don'ts, and anything else!
  • Members from the TWL team at WMF will be there to help facilitate and answer questions. We are interested in hearing from you about what you’re working on and what’s working!

PS: The meeting happens on IRC, in the channel #wikipedia-library on Freenode. KiwiIRC reveals your IP address. Please read this meta page and apply for a cloak in advance (preferably at least a week before) if this is an issue.

For any questions or suggestions, please contact avasanth [at] wikimedia [dot] org. Thank you, AVasanth (WMF), via MediaWiki message delivery (mesaj) 21:16, 17 Mayıs 2017 (UTC)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting[kaynağı değiştir]

The Wikipedia Library – Global Coordinators Meeting

July 31st at 4:00 PM (UTC) (9:00 AM (PST)) – You’re invited!
  • The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting is a bi-monthly meeting held to improve communication and collaboration amongst all global coordinators and the TWL team.
  • In this meeting it'd be great if you can present us with what happened in your branches in the past two months. That'll be our first agenda. And then we'll follow the set agenda like the previous meeting which will be shared with you during the session.
  • As always members from the TWL team at WMF will be there to help facilitate and answer questions. We are interested in hearing from you about what you’re working on and what’s working!

PS: The meeting happens on IRC, in the channel #wikipedia-library on Freenode. KiwiIRC reveals your IP address. Please read this meta page and apply for a cloak in advance (preferably at least a week before) if this is an issue.

For any questions or suggestions, please contact avasanth [at] wikimedia [dot] org. Thank you, AVasanth (WMF), via MediaWiki message delivery (mesaj) 02:47, 21 Temmuz 2017 (UTC)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

Translation notification: MediaWiki 1.30[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page MediaWiki 1.30 is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 19:28, 1 Ağustos 2017 (UTC)

Çeviri bildirimi: MediaWiki 1.31[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page MediaWiki 1.31 is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 14:11, 15 Aralık 2017 (UTC)

The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting[kaynağı değiştir]

The Wikipedia Library – Global Coordinators Meeting

March 7th at 4:00 PM (UTC) (9:00 AM (PST)) – You’re invited!
  • The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting is a bi-monthly meeting held to improve communication and collaboration amongst all global coordinators and the TWL team.
  • In this meeting it'd be great if you can present us with what happened in your branches in the past two to four months. That'll be our first agenda. And then we'll follow the set agenda like the previous meeting which will be shared with you during the session.
  • As always members from the TWL team at WMF will be there to help facilitate and answer questions. We are interested in hearing from you about what you’re working on and what’s working!

PS: The publicly-logged meeting happens on IRC, in the channel #wikipedia-library on Freenode. KiwiIRC reveals your IP address. Please read this meta page and apply for a cloak in advance (preferably at least a week before) if this is an issue.

For any questions or suggestions, please contact avasanth [at] wikimedia [dot] org. Thank you, AVasanth (WMF), via --MediaWiki message delivery (mesaj) 15.04, 28 Şubat 2018 (UTC) [yanıtla]

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

#1Lib1Ref from The Wikipedia Library[kaynağı değiştir]

The Wikipedia Library – #1Lib1Ref

#1Lib1Ref is happening again in May!

#1Lib1Ref, the annual campaign where librarians add references to improve Wikipedia, is coming back again this year, running from May 15th to June 5th, 2018.

  • Why twice? We heard from you a desire to run it again out of excitement, because May is not summer vacation for the southern hemisphere, and because Spanish Wikipedia's birthday also falls in May. This is a great expansion of the event and it means that there is another opportunity to make Wikipedia more factual and verifiable by leveraging the expertise of librarians around the world.
  • How does this relate to the main campaign in January? We encourage librarians, community members, and affiliates to make 1Lib1Ref their own. So whether we call this 1Lib1Ref May, 1Lib1Ref for the Southern Hemisphere, or 1Lib1Ref Strikes Back, the point is the excitement is building again, and we'd like you to be a part of it.
  • If I participated in January, do I have to do it again in May? It's entirely up to you, this is just another chance if you want to do more, or if you couldn't get around to January activities. This is a pilot for us, too, so we'll see how it goes and discuss what we learned after the May campaign.
  • How can you get involved?

Sincerely,

On behalf of The Wikipedia Library Team --MediaWiki message delivery (mesaj) 08.40, 16 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

For any questions or suggestions, please contact wikipedialibrary [at] wikimedia [dot] org.

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting[kaynağı değiştir]

The Wikipedia Library – Global Coordinators Meeting

May 2nd at 4:00 PM (UTC) (9:00 AM (PST)) – You’re invited!

  • The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting is a bi-monthly meeting held to improve communication and collaboration amongst all global coordinators and the TWL team.
  • In this meeting it'd be great if you can present us with what happened in your branches in the past two to four months. That'll be our first agenda. And then we'll follow the set agenda like the previous meeting which will be shared with you during the session.
  • As always members from the TWL team at WMF will be there to help facilitate and answer questions. We are interested in hearing from you about what you’re working on and what’s working!

PS: The publicly-logged meeting happens on IRC, in the channel #wikipedia-library on Freenode. KiwiIRC reveals your IP address. Please read this meta page and apply for a cloak in advance (preferably at least a week before) if this is an issue.

For any questions or suggestions, please contact avasanth [at] wikimedia [dot] org. Thank you, AVasanth (WMF), via --MediaWiki message delivery (mesaj) 15.27, 27 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting[kaynağı değiştir]

The Wikipedia Library – Global Coordinators Meeting

June 28th at 2:00 PM (UTC) (10:00 PM Beijing (CT), 7:30 PM (IST), 7:00 AM (PDT), more time zones) – You’re invited!

  • The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting is a bi-monthly meeting held to improve communication and collaboration amongst all global coordinators and the TWL team.
  • In this meeting it'd be great if you can present us with what happened in your branches in the past two months. That'll be our first agenda. And then we'll follow the set agenda like the previous meeting which will be shared with you during the session.
  • As always members from the TWL team at WMF will be there to help facilitate and answer questions. We are interested in hearing from you about what you’re working on and what’s working!

PS: The publicly-logged meeting happens on IRC, in the channel #wikipedia-library on Freenode. KiwiIRC reveals your IP address. Please read this meta page and apply for a cloak in advance (preferably at least a week before) if this is an issue.

For any questions or suggestions, please contact avasanth [at] wikimedia [dot] org. Thank you, Aaron, via --MediaWiki message delivery (mesaj) 15.53, 22 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

Çeviri bildirimi: Extension:EasyTimeline[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page Extension:EasyTimeline is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 23.24, 28 Eylül 2018 (UTC)

Çeviri bildirimi: Phabricator/Help[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page Phabricator/Help is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 11.18, 30 Eylül 2018 (UTC)

Çeviri bildirimi: Wikimedia Technology[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page Wikimedia Technology is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 11.45, 5 Ekim 2018 (UTC)

Çeviri bildirimi: Extension:CheckUser[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page Extension:CheckUser is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 00.15, 8 Ekim 2018 (UTC)

The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting[kaynağı değiştir]

The Wikipedia Library – Global Coordinators Meeting

November 14th at 2:00 PM (UTC) (10:00 PM Beijing (CT), 7:30 PM (IST), 6:00 AM (PST), more time zones) – You’re invited!
  • The Wikipedia Library Global Coordinators Meeting is a bi-monthly meeting held to improve communication and collaboration amongst all global coordinators and the TWL team.
  • In this meeting it'd be great if you can present us with what happened in your branches in the past two months. That'll be our first agenda. And then we'll follow the set agenda like the previous meeting which will be shared with you during the session.
  • As always members from the TWL team at WMF will be there to help facilitate and answer questions. We are interested in hearing from you about what you’re working on and what’s working!

PS: The publicly-logged meeting happens on IRC, in the channel #wikipedia-library on Freenode. KiwiIRC reveals your IP address. Please read this meta page and apply for a cloak in advance (preferably at least a week before) if this is an issue.

For any questions or suggestions, please contact avasanth [at] wikimedia [dot] org. Thank you, Aaron, via MediaWiki message delivery (mesaj) 12.02, 8 Kasım 2018 (UTC)[yanıtla]

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library global coordinators list.

Çeviri bildirimi: MediaWiki 1.32[kaynağı değiştir]

Hello WikiBronze,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Türkçe on MediaWiki. The page MediaWiki 1.32 is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 13.37, 23 Kasım 2018 (UTC)

#1Lib1Ref May 2019[kaynağı değiştir]

The Wikipedia Library – #1Lib1Ref

As you might've already known, #1Lib1Ref is happening again in May!

#1Lib1Ref, the annual campaign where librarians add references to improve Wikipedia, is back for another round, running from May 15th to June 5th, 2019.

  • Not every part of the world is in sync, more particularly the southern and northern hemispheres. While the January version of the #1lib1ref campaign works well mostly for the northern hemisphere, it doesn't for the countries below the equator. Hence #1lib1ref May! This is a great expansion of the event and it means that there is another opportunity to make Wikipedia more factual and verifiable by leveraging the expertise of librarians around the world.
  • While this campaign encourages participation from the southern hemisphere, we would love for you to join us even if you participated in the January campaign – after all, Wikipedia is only as strong as its references! So whether we call this 1Lib1Ref May, 1Lib1Ref for the Southern Hemisphere, or 1Lib1Ref Strikes Back, the point is the excitement is building again, and we'd like you to be a part of it.

On behalf of The Wikipedia Library Team --MediaWiki message delivery (mesaj) 18.53, 14 Nisan 2019 (UTC)[yanıtla]

For any queries/clarifications and help with organising, contact fnartey@wikimedia[dot]org (Felix Nartey).

#1Lib1Ref January 2020[kaynağı değiştir]

The Wikipedia Library – #1Lib1Ref
#1Lib1Ref is happening again from January 15th through February 5th!

From January 15th to February 5th we will be joining together around the world to make Wikipedia more reliable. You can participate in #1Lib1Ref by simply adding a citation to Wikipedia's content!

That's all we ask and imagine: a world in which every librarian (or archivist, reference professional, and scholar) adds 1 more reference to Wikipedia. This is the fifth year of the #1Lib1Ref campaign and we couldn’t be more excited to support another year of activities.

  • If you are planning to host a coffee hour or a edit-a-thon focused on #1Lib1Ref, and you need funding for the event, you will be able to apply for a Rapid Grant. For the best chance of approval, requests should be made in the month of November, since requests related to #1Lib1Ref will be given priority by the Grants team during November.
  • You can make sure your contribution is counted by using the Program and Events Dashboard for your event, institution, or region, and using the #1Lib1Ref hashtag in your edit summary. Login to start a new event or join an existing one for the January campaign.
  • You can join the 1Lib1Ref community via the Wikimedia & Libraries, and 1Lib1Ref mailing lists, or by joining the Wikimedia and Libraries User Group.

Full resources and guides for participating are available on the campaign page.

On behalf of The Wikipedia Library Team --MediaWiki message delivery (mesaj) 14.43, 14 Kasım 2019 (UTC)[yanıtla]

For any queries/clarifications and help with organising, contact fnartey@wikimedia[dot]org (Felix Nartey).

Çeviri bildirimi: Phabricator/Help[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze,

Bu e-postayı, MediaWiki sitensinde Türkçe çevirmen olarak kaydolduğunuz için alıyorsunuz. Phabricator/Help sayfası çeviri için kullanılabilir. Buradan çevirebilirsiniz:

Bu sayfanın önceliği orta.


Yardımınız için çok minnettarız. Sizin gibi çevirmenler MediaWiki sitesinin gerçekten çok dilli bir topluluk olarak işlev görmesine yardımcı olur.

Bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz!

MediaWiki çeviri koordinatörleri‎, 05.28, 22 Ağustos 2020 (UTC)

Çeviri bildirimi: MediaWiki 1.35[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze,

Bu e-postayı, MediaWiki sitensinde Türkçe çevirmen olarak kaydolduğunuz için alıyorsunuz. MediaWiki 1.35 sayfası çeviri için kullanılabilir. Buradan çevirebilirsiniz:



Yardımınız için çok minnettarız. Sizin gibi çevirmenler MediaWiki sitesinin gerçekten çok dilli bir topluluk olarak işlev görmesine yardımcı olur.

Bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz!

MediaWiki çeviri koordinatörleri‎, 20.22, 5 Eylül 2020 (UTC)

Çeviri bildirimi: Wikimedia Technical Operations/ICU announcement[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze,

Bu e-postayı, MediaWiki sitensinde Türkçe çevirmen olarak kaydolduğunuz için alıyorsunuz. Wikimedia Technical Operations/ICU announcement sayfası çeviri için kullanılabilir. Buradan çevirebilirsiniz:

Bu sayfanın önceliği orta. Bu sayfayı çevirmek için son tarih 2020-11-12.

An update will happen on the servers hosting the wikis. It will temporary affect how categories are sorting their contents. We plan to send a message to the wikis on 2020-11-13.

Yardımınız için çok minnettarız. Sizin gibi çevirmenler MediaWiki sitesinin gerçekten çok dilli bir topluluk olarak işlev görmesine yardımcı olur.

Bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz!

MediaWiki çeviri koordinatörleri‎, 10.40, 9 Kasım 2020 (UTC)

Çeviri bildirimi: Help:Cite[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze,

Bu e-postayı, MediaWiki sitensinde Türkçe çevirmen olarak kaydolduğunuz için alıyorsunuz. Help:Cite sayfası çeviri için kullanılabilir. Buradan çevirebilirsiniz:



Yardımınız için çok minnettarız. Sizin gibi çevirmenler MediaWiki sitesinin gerçekten çok dilli bir topluluk olarak işlev görmesine yardımcı olur.

Bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz!

MediaWiki çeviri koordinatörleri‎, 07.02, 11 Aralık 2020 (UTC)

Çeviri bildirimi: MediaWiki 1.36[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze,

Bu e-postayı, MediaWiki sitensinde Türkçe çevirmen olarak kaydolduğunuz için alıyorsunuz. MediaWiki 1.36 sayfası çeviri için kullanılabilir. Buradan çevirebilirsiniz:



Yardımınız için çok minnettarız. Sizin gibi çevirmenler MediaWiki sitesinin gerçekten çok dilli bir topluluk olarak işlev görmesine yardımcı olur.

Bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz!

MediaWiki çeviri koordinatörleri‎, 22.26, 1 Mayıs 2021 (UTC)

Çeviri bildirimi: MediaWiki 1.37[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze,

Bu e-postayı MediaWiki sitesinde Türkçe çevirmen olarak kaydolduğunuz için alıyorsunuz. MediaWiki 1.37 sayfası çeviri için kullanılabilir. Buradan çevirebilirsiniz:



Yardımınız için çok minnettarız. Sizin gibi çevirmenler MediaWiki sitesinin gerçekten çokdilli bir topluluk olarak işlev görmesine yardımcı oluyor.

Bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz!

MediaWiki çeviri koordinatörleri‎, 23.28, 16 Kasım 2021 (UTC)

Çeviri bildirimi: MediaWiki 1.38[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze,

Bu e-postayı MediaWiki sitesinde Türkçe çevirmen olarak kaydolduğunuz için alıyorsunuz. MediaWiki 1.38 sayfası çeviri için kullanılabilir. Buradan çevirebilirsiniz:



Yardımınız için çok minnettarız. Sizin gibi çevirmenler MediaWiki sitesinin gerçekten çokdilli bir topluluk olarak işlev görmesine yardımcı oluyor.

Bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz!

MediaWiki çeviri koordinatörleri‎, 02.36, 4 Haziran 2022 (UTC)

Dosya:AB Liderler Zirvesi & AB Bakanlar Konseyi logo.png[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz Dosya:AB Liderler Zirvesi & AB Bakanlar Konseyi logo.png maddesi hızlı silme kriterlerinden "Dosya 5: Kullanılmayan adil kullanım dosyası" kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Kurmanbek💬 23.16, 23 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Vikiproje Ankara davetiyesi[kaynağı değiştir]

Vikiproje Ankara davetiyesi
İyi günler...
Ankara ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Ankara Vikiprojesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

--LisafBia6531 MediaWiki message delivery (mesaj) 21.51, 29 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Proje daveti[kaynağı değiştir]

Vikiproje Ankara davetiyesi
İyi günler...
Ankara ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Ankara Vikiprojesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

MediaWiki message delivery (mesaj) 03.21, 17 Temmuz 2022 (UTC)--LisafBia6531[yanıtla]

Çeviri bildirimi: MediaWiki 1.39[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze,

Bu e-postayı MediaWiki sitesinde Türkçe çevirmen olarak kaydolduğunuz için alıyorsunuz. MediaWiki 1.39 sayfası çeviri için kullanılabilir. Buradan çevirebilirsiniz:



Yardımınız için çok minnettarız. Sizin gibi çevirmenler MediaWiki sitesinin gerçekten çokdilli bir topluluk olarak işlev görmesine yardımcı oluyor.

Bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz!

MediaWiki çeviri koordinatörleri‎, 20.57, 29 Ekim 2022 (UTC)

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.776 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

İncelenmeyi bekleyen sayfalar sizi bekliyor.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili devriye.

An itibariyle incelenmeyi bekleyen 1.700 değişiklik var. Bu sayıyı 3 haneli sayılara düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Yardımcı olmak için lütfen Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasında yer alan değişiklikleri incelemeye başla.

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) Mustafa MVC

Atatürk Orman Çiftliği Logo.png adlı dosyayı yüklediğiniz için teşekkürler. Açıklama sayfasında belirtildiği üzere dosya, adil kullanım dosyasıdır ve Vikipedi'de adil kullanım politikası kriterlerini sağlamak zorundadır. Ancak şu anda bu dosya hiçbir maddede kullanılmamaktadır. Eğer dosya maddeden çıkarıldıysa, neden çıkarıldığını kontrol ediniz. Eğer kullanılabilir olduğunu düşünüyorsanız yeniden ekleyebilirsiniz. Ancak resmin adil kullanım politikasına uyduğundan emin olunuz.

Önümüzdeki yedi gün içinde dosya hala kullanılmıyorsa silinecektir. Dosya zaten silindiyse, silen hizmetliden geri getirme talebinde bulunabilir ve sorunu çözme şansı isteyebilirsiniz. Sorularınız için danışma masasını kullanabilirsiniz. Diğer yüklediğiniz dosyaları kontrol etmek istiyorsanız bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Teşekkürler. ‒ToprakM  23.58, 2 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]

Çeviri bildirimi: Content translation/Machine Translation/MinT[kaynağı değiştir]

Merhaba WikiBronze,

Bu e-postayı MediaWiki sitesinde Türkçe çevirmen olarak kaydolduğunuz için alıyorsunuz. Content translation/Machine Translation/MinT sayfası çeviri için kullanılabilir. Buradan çevirebilirsiniz:



This page is ready for translation. Please help translate to make it available especially in the languages listed below:

- Swahili - Dutch - Arabic -Spanish - French - Kashmiri - Santali - Tumbuka - Fulah/Nigerian Fulfulde - Kabyle - Balinese - Banjar - South Azerbaijani - Pangasinan - Tibetan - Crimean Tatar -Lombard - Silesian - Venetian - Ligurian - Waray - Limburgish - Faroese - Shan - Friulian - Acehnese - Sicilian - Buginese - Tok Pisin - Fijian - Dinka - Rundi - Kabiyè - Latgalian - Dzongkha - Kikuyu - Sango - Awadhi - Moroccan Arabic

Direct translation link: https://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Special:Translate&group=page-Content+translation%2FMachine+Translation%2FMinT&action=page&filter=&language=en

Yardımınız için çok minnettarız. Sizin gibi çevirmenler MediaWiki sitesinin gerçekten çokdilli bir topluluk olarak işlev görmesine yardımcı oluyor.

Bildirim tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Teşekkür ederiz!

MediaWiki çeviri koordinatörleri‎, 23.55, 31 Mayıs 2023 (UTC)

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.07, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]

Sevgili WikiBronze, yardımına ihtiyacımız var![kaynağı değiştir]

Selam sevgili WikiBronze, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 4.743 değişiklik bulunmakta; ne yazık ki bu çok yüksek bir değer. Bu sayıyı hızlıca eriterek okurlara sunmak için hep birlikte iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu bir toplu mesajdır.) ~ YG1¡Hola❗️ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.32, 20 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.